![]() |
#301 |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Uzupełniłam kalendarz - ale nas dużo na 13.11.
Będziemy musiały mocno trzymać za siebie kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba będę musiała sobie to wszystko wydrukować ![]() Cytat:
![]() Ale też pamiętam swój niepokój i wyczekiwanie na ruchy - a w 19/20tc Mały się tak rozbrykał, że ho ho ![]() Cytat:
![]() Ale i tak polecam l4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I gratuluję takiej gromadki chrześniaków ![]() Cytat:
![]() I powodzenia na glukozie! Cytat:
![]() ![]() Obróciłabym to w żart. Cytat:
![]() asienka213, super brzusio - rób sobie zdjęcia, rób, bo za miesiąc będzie o wiele większy! U mnie tak było, że w ciagu 4tygodni tak wyskoczył, że wszyscy to zauważyli. yoki73, to przykre, że zamiast Cię wspierać Twoja mama Cię... dołuje. Bo ja czułabym się zdołowana po takich słowach... Nie zapominaj, że jesteś dorosłą kobietką i co ważne - sama jesteś MATKĄ i już nie musisz słuchać takich przykrych słów... Dziś rano byłam na badaniach - morfologia, mocz i ta nieszczęsna glukoza... Niestety badanie nie wyszło, bo zwymiotowałam ![]() Nadal - mimo 6mc mam poranna mdłości, a w połączeniu z glukozą na czczo i strasznie śmierdzącym starszym panem obok w wąskiej poczekalni... to musiało się tak skończyć. Pan nie był chory - po prostu nie mył się z min. tydzień ![]() Będę miała tylko dwa wskaźniki - na czczo i po godzinie... Zobaczymy, co powie na to mój gin. Dzisiaj przkonałam się także, jak kobieta może tępić kobietę... Na drzwiach gabinetu wisi duża kartka z informacją, że osoby na badanie glukozy wchodzą jako pierwsze poza kolejnością, to oczywiście babka zrobiła awanturę, że mnie nie przepuści (krew pobierają w godz. 7:10 - 9:00, więc, żeby wykonać badania po godzinie i po dwóch muszę wejść na samym początku - to samo jej powiedziałam). A kobieta ok. 40-latnia zaczęła wywody, że jej nikt nie ustępował, że ciąża to nie choroba. Na to wtórowała jej... matka, która zaczęła krzyczeć, że ona córce zajęła kolejkę o 5:30, bo córeczka musi szybko jechać do pracy, bo jest... NAUCZYCIELKĄ i dzieci nie mogą czekać. O 7:09 mamusia weszła do gabinetu spytać się, czy już można wchodzić po czym wyszła i zagrodziła mnie ramieniem mówiąc do dorosłej córki "już możesz wchodzić, wchodź, wchodź". Ja tylko milczałam, bo jak usłyszałam, że jest nauczycielką wiedziałam, że nie ma sensu dyskutować ![]() ![]() Z resztą nie musiałam się odzywać, bo miałam świetnych adwokatów - dwóch starszych panów, którzy wykrzyczeli mamusi i córeczce, że powinny się wstydzić, że same rodziły, że kiedyś ciąża to była świętość, że wcale się nie dziwią, że kobiety nie chcą rodzić dzieci, że tylko kobieta kobiecie może tak dokopać, że to takie "kur...skie polactwo" ![]() że politycy na górze nie muszą się wcale kłócić i naród dzielić, bo sam się pozabija... I że ta kartka po coś w końcu wisi... Tylko trzy starsze panie po 80-tce później powiedziały z uśmiechem "my byśmy panią przepuściły" ![]() Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-11-08 o 11:37 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Moderator
|
To co się nie chwalisz?
![]() ![]() Zaraz Cię dopiszę ![]() ![]() Ale miałaś przeboje w tej kolejce ![]() Chyba zatłukłabym tą babę - ale miło że chociaż ktoś stanął w Twojej obronie ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-11-08 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zawsze miałam problem z założeniem nogi na nogę a nawet gruba nie byłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak byłam mała to moi chrzestni nie przyjeżdżali na moje urodziny i jakoś nie mam im tego za złe. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Moderator
|
Pouzupełniałam listę i mam mały apel:
APEL W związku z tym, że postanowiłyśmy zrobić porządek na liście, wprowadzając listę tzw. Mamuś Zaginionych - bardzo proszę żeby osoby, które do nas wracają, udzielały się chociaż troszkę częściej. ![]() Mam nadzieję, że nikt się na mnie nie pogniewa i nie poczuje się urażony, ale skąd możemy wiedzieć, że ktoś cały czas z nami jest jak się nie odzywa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasłałam coś większego ![]() Ech, po wizycie w przychodni czuję się gorzej "chora"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pań... hmm... szkoda gadać ![]()
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i zapowiedzieliśmy wszem i wobec, że niech już Nas nikt na chrzestnych nie prosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Najpierw uzupełniałam to co na wątku i dopiero teraz zabrałam się za PW - moja gafa ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() I też nie raz słyszałam "a co kupisz" - trochę to chore podejście, bo o ile wiem to chrzestni powinni odgrywać troszkę inną rolę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio np. moja szwagierka (siostra tż) już zapowiedziała, że ona już patrzy po promocjach i będzie kompletowała ciuszki dla naszego dziecka ![]()
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Melduje się po wizycie.
Dzidek zdrowy, nadal z usg wychodzi tydzień starszy. Ma w tej chwili 15cm i 279g (18+5/19+4). Znam płeć, możecie zgadywać, bo obiecałam, ze najpierw podam mamuskom z wątku Ewci, a zrobię to przed pójściem spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój to naprawdę jakiś olbrzym ale piękny brzusio masz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Upiekłam drożdżowe z żurawiną jest pyycha ![]() ![]()
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
uwaga uwaga!
IT'S A GIRL!! ale jestem szczęśliwa ![]()
#317 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-11-08 o 12:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Ja na chrzestną chcę moją ciocię która sama w styczniu rodzi, a na chrzestnego szwagra tż. zadne z nich nie siedzi na kasie i też nie oto nam chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
jak Ty to zrobiłaś, że zacytowałaś mnie dwa razy, a jeden z tych cytatów nie jest mój? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Raczkowanie
|
gartulacje
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprawiłam ![]()
![]() |
#323 | |||
Moderator
|
Cytat:
My powinnismy cos kupic 15 osobom, bo z tyloma sie bedziemy widzieli podczas Wigilii - mnazac to przez dajmy na to 3-4 dychy to juz jest astronomiczna kwota, a prawda jest taka ze dla jednej osoby i tak nic szalowego sie za te kwote nie kupi... Tez musimy cos pomyslec zeby sie wymigac w tym roku od tylu prezentow... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super! Gratuluje! ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo ![]() margo tydzień dziewczynek więc obstawiam córę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chrzestnych. Wydaje mi się, że ważne żeby chrzestni pamiętali o świętach czy urodzinach chrześniaka. Ale nie chodzi o mega prezenty, a o pamięć. W starszym wieku mogą zadzwonić i złożyć życzenia. Albo jak chcą to kupić coś, ale nie właśnie laptopy czy nie wiadomo co, a coś symbolicznego ![]() Ja nigdy nic nie dostawałam od chrzestnych (chyba, że to chrzest czy komunia ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie robię zapiekankę makaronową z resztek z lodówki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa jak Wy pędzicie, siedzę w starym wątku na -10 stronie a Wy tu już na nowym szalejecie, nie nadrobię no!
Napiszę tylko krótko, że plan z dziewczynkami na ten tydzień się rypnął ![]() Poza tym mam początki anemii więc muszę trochę więcej żelaza przyswajać, miałam pobraną próbkę na cytologie, nic nie bolało. Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze, będę starała się nadrobić, ale nie ułatwiacie oj nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
narobie wam smaka
![]() zrobiłam ciasto - białkowiec ![]() ![]() ![]() ![]() no i zupa jeszcze - kapuśniak, ale z glowki a nie kiszonej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
witam się w kolejnej części
![]() ufff...! nadrobiłam ![]() ![]() Nie dam rady każdej z osobna odpisać i cytować więc: Gratuluję ujawnionych dzieciaczków ![]() Ja drożdżowe robiłam wczoraj- pyszota ![]() Mała jest słodka, ale uparty pieronek jak nie wiem co, jeśli moja Hanka też taka będzie to już się boje ![]() My mamy 3 chrześniaków i to w bliskiej rodzinie bo u mojej siostry i u sióstr mojego Tż. Jednak największy kontakt mam właściwie tylko z 1- czyli moją chrześnicą. Mój Tż kiedyś mnie załamał- zapomniał, że jest chrzestnym ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.