Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 13:45   #3691
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Aniołku--- ja też jestem za turkusem
Stary 2013-11-08, 14:01   #3692
The light
Zadomowienie

Miałam napisać już wcześniej ale zapomniałam

Babka na sr powiedziała, ze podobno te masaże krocza nie mają sensu. Ze to, ze krocze jest elastyczne, pracowalysmy całe życie w zależności od trybu jaki prowadziliśmy.

Mówiła, ze żadne masaże już nic nie dadzą a wszelkie olejki to tylko wyciąganie pieniędzy..

W sumie zdziwiłam się...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:03   #3693
katarzyniak
Rozeznanie

Mezaga, Perfuzja - podejrzewam, ze zadna z was nie miała do czynienia nigdy z fenoterolem. Ja miałam i wiem co to jest za lek i co może być skutkiem gwałtownego odrzucenia leku. W takim przypadku dziewczyna ktora bierze taki lek od np.2miesiecy i nagle dowiaduje sie ze nie moze zrealizowac recepty (bo NIE MA ZAMIENNIKA) jest narazona ze w ciagu nawet kilku dni skurcze sie nasilą i wiadomo co dalej... Są leki o PODOBNYM działaniu, ale to nie jest to...jest magnez, luteina -owszem mogą pomóc ... Sama substancja fenoterol nie została wycofana, moze byc nadal stosowana w kroplówkach, ale - nagle wszystkie dziewczyny co braly ten lek mają położyć sie do szpitala na kroplówkę??? Fenoterolu bo dluzszym stosowaniu nie nalezy odstawiac od tak bo to za duze ryzyko. Dlatego moim zdaniem powinni o tym: albo uprzedziec, albo pozwolic kobietom ktore juz ten lek biorą kontynuować leczenie, albo wprowadzić zamiennik . Zamiennika nie ma, bo dzis pytałam się dwóch farmaceutów. Owszem, moze i wprowadzą zamiennik, ale kiedy???po tygodniu?dwóch? Zamiennik powinien być mozliwy do kupienia juz 1 listopada kiedy zaczął obowiązywać zakaz sprzedazy fenoterolu.
Acha, lek ten był stosowany od lat 50tych i nie wykazywano zadnej szkodliwosci na płód.
Jak ktoś mówi ze ja przesadzam czy panikuje to chyba naprawde nie wie w czym rzecz.

Natalli, co do tej "ciepłoty", to faktycznie moż coś z tymi wodami płodowymi..byly bardziej wypchnięte na jedną stronę (?). A na infekcje częste to polecam dwa plłyny do higieny intymnej: pliva fem f, i lactacyd ale nie ten zwykły tylko lactacyd plus. Ja się myję nimi tak ze jednym rano a drugim wieczorem. Dodatkowo raz dziennie lactovaginal,ale o nim juz wiesz mnie taki zestaw super zabezpiecza, a przed ciąż miałam ciągle coś, teraz praktycznie w ciąży nic mnie łapie mysle ze to zasługa głównie tych dwóch płynów do mycia.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-11-08 o 14:24
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:09   #3694
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Muszę Wam coś opisać i spytac się czy któraś z Was odczuła coś podobnego. Moja mała szalała wczoraj na całego w brzuchu w pewnym momencie i uspokoiła się na chwilę a ja poczułam po lewej stronie brzucha (czyli w miejscu gdzie mam łożysko i gdzie mała się ulokowała) takie ciepło, nie wiem jak to nazwać, uczucie takiego ciepła jak np po wypiciu ciepłej herbaty gdy żołądek się rozgrzeje albo jak by mnie ktoś osikał w środku ciepłym moczem;p wiem że to z lekka chore opisywanie ale takie ciepełko utrzymywało się jeszcze przez 5-10 minut i po przyłożeniu ręki czuc było różnicę pomiędzy prawą stroną brzucha a lewą.. co to waszym zdaniem mogło być?
Może mała jakoś tak, bo ja wiem, przechlusnęła wody z jednej strony macicy na drugą? Bo ja czytałam, że wody płodowe mają trochę wyższą temperaturę niż organizm matki.
Stary 2013-11-08, 14:13   #3695
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Mezaga, Perfuzja - podejrzewam, ze zadna z was nie miała do czynienia nigdy z fenoterolem. Ja miałam i wiem co to jest za lek i co może być skutkiem gwałtownego odrzucenia leku. W takim przypadku dziewczyna ktora bierze taki lek od np.2miesiecy i nagle dowiaduje sie ze nie moze zrealizowac recepty (bo NIE MA ZAMIENNIKA) jest narazona ze w ciagu nawet kilku dni skurcze sie nasilą i wiadomo co dalej... Są leki o PODOBNYM działaniu, ale to nie jest to...jest magnez, luteina -owszem mogą pomóc ... Sama substancja fenoterol nie została wycofana, moze byc nadal stosowana w kroplówkach, ale - nagle wszystkie dziewczyny co braly ten lek mają położyć sie do szpitala na kroplówkę??? Fenoterolu bo dluzszym stosowaniu nie nalezy odstawiac od tak bo to za duze ryzyko. Dlatego moim zdaniem powinni o tym: albo uprzedziec, albo pozwolic kobietom ktore juz ten lek biorą kontynuować leczenie, albo wprowadzić zamiennik . Zamiennika nie ma, bo dzis pytałam się dwóch farmaceutów. Owszem, moze i wprowadzą zamiennik, ale kiedy???po tygodniu?dwóch? Zamiennik powinien być mozliwy do kupienia juz 1 listopada kiedy zaczął obowiązywać zakaz sprzedazy fenoterolu.
Acha, lek ten był stosowany od lat 50tych i nie wykazywano zadnej szkodliwosci na płód.
Jak ktoś mówi ze ja przesadzam czy panikuje to chyba naprawde nie wie w czym rzecz.

No ale przeciez kazda ciezarna jest pod opieka lekarza.
Tak wiec to lekarza zmartwienie,aby cos zaradzic by bylo dobrze.
Na pewno znajda rozwiazanie. Nie ma co martwic sie na zapas
Stary 2013-11-08, 14:19   #3696
forester
Zadomowienie

Aniołku jak dla mnie wózek turkus rullez 3mam kciuki za Twoją jutrzejszą przeprawę. Ja bym nie podołała, bo mnie teraz nawet allegro męczy

Katarzyniak czy robisz sobie zastrzyki z heparyny w brzuch? czy w jakieś inne miejsce? bo ja póki co ładuje w ramie, bo brzuch mi odradzali. sory z głupie pytanie, ale nie wiem gdzie jeszcze celować a w ogóle jakie masz wskazanie do brania heparyny? zespół Hughesa?
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:24   #3697
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
wątpię, że w Norwegii to znajdę ale i tak dziękuję za dobre chęci, poproszę brata może mi z pl paczke wyśle
W PL można kupić maść bez recepty (globulki dopochwowe są już na receptę) Clotrimazolum. Można ją stosować w ciąży, ale oczywiście bez przesady
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:31   #3698
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ale jestem zła...po prostu wściekła....panele jeszcze nie zostały wysłane więc podziękowałam za współpracę, facet chyba się zdziwił no trudno
Chyba jadę dziś do paru marketów, muszę coś znaleźć...trzymajcie kciuki
Stary 2013-11-08, 14:32   #3699
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Wlasnie byl kurier, przytargal lóżeczko dla Aleksa, plus w paczce byly jeszcze: przescieradla, materac kokos-pianka i przewijak.
Jupiiiiii pierwszy mebel dla synka juz mamy, dzisiaj bedziemy skrecac lozeczko
super!

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
to tak dla poprawy humoru mój śpiący w dziwnej acz ulubionej pozycji ciapek
moja kotka też tak śpi

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Z innych rzeczy - w środę byłam u gin i z Zuzką wszystko ok - mam już trochę mniej leków i pakiet skierowań na badania, ze słynną krzywą cukrową na czele.
gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać ze dziś w nocy się bardzo przestraszyłam, obudziłam się i miałam mokre prześcieradło i ja też byłam mokra i pierwsze co mi przyszło do głowy to to ze mi wody odeszły, zerwałam się panicznie, serducho to mi tak waliło ze szok i nagle zorientowałam się ze przecież cała jestem mokra no i ze się tak spociłam....dziwne co?
Nigdy się tak nie pociłam
oooo ja mnie też ubiegłej nocy zalały dosłownie poty i też obudziłam się mokra i z szalejącym sercem

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość

Witam Was Dziewczyny, nie przyłączałam się do wątku mam 2014, bo mamusie styczeń/luty 2013 byłyby zazdrosne :P

W styczniu urodziłam córę, a teraz 30 tydzień ciąży. Ledwo daję radę, ale jakoś daję.
Będzie chłopak
cwitaj gratuluję ciąży,
ale nie ogarniam... kto i za co obraziłby się
dobrze zrozumiałam, będziesz miała dzieci z jednego roku???? znam dwa takie przypadki

Soleil_Rouge gratuluję udanej wizyty u gina
i współczuję nieudanej u położnej
no niektóre to są dziwne.... moja znajoma miała tak ze środowiskową.. ogólnie masakra
Cytat:
Napisane przez mezaga
Mam nadzieję, że rozmowa z anestezjologiem i ortopedą mnie uspokoi.
Dzieci zobaczę później, poza tym też chyba po narkozie dłużej dochodziłabym do siebie, no i ta świadomość, że nie wiem co ze mną robią Jednak wolę słyszeć szczęk narzędzi i wiedzieć, że wszystko przebiega jak należy. Już sama nie wiem. Jeszcze chwilę czasu mam na zastanowienie. Najważniejsze, że mam wybór.
no właśnie różnie to bywa przy narkozie, dobrze że masz wybór.. ja też wolę wiedzieć, widzieć i słyszeć

Cytat:
Napisane przez lolita25
A może zadzwonił ktoś inny i zaproponował jej wyższą kwotę i dlatego tak Ci napisała....tak czasami robią bo dziwne ze wystawiła ogłoszenie i tak nagle zrezygnowała

no właśnie wątpię, bo to było w przeciągu dosłownie kilku minut. Wystawione było wczoraj, babka bardzo ucieszyła się, że chcę kupić, mówiła że zajmuje jej miejsce itp. Chciałam dzisiaj przyjechać tylko nie wiedziałam kiedy a ona na to, że cały dzień będzie raczej w domu, ewentualnie później wychodzi , ale na pewno ktoś będzie. I tutaj przypuszczam, że powiedziała matce że ktoś przyjedzie po kołyskę i ta wkroczyła do akcji

Cytat:
Napisane przez The_light
Babka na sr powiedziała, ze podobno te masaże krocza nie mają sensu. Ze to, ze krocze jest elastyczne, pracowalysmy całe życie w zależności od trybu jaki prowadziliśmy.
hmm myślę, że największy sens mają robione przez partnerów
a z tym pracowaniem to chodzi o częsty seks??
A tak na poważnie, to uważam że jednak te ćwiczenia mają sens. Wstawiałam tutaj niedawno linka, wizażanki która wyćwiczyła krocze i nie dość że nie pękła to nie była nacinana a dzieci duże. Porównała poród bez ćwiczenia/cwiczeń rozciągających i przygotowującym do szpagatu robionego z miejsca i to wg mnie ma sens a porównanie jest słuszne.

z tymi wycofanymi lekami, zamiennikami to jest różnie. Bardzo często zamienniki nie działają jak "oryginał", mimo że teoretycznie powinny.
Ja spotkałam się, z dramatem rodziców i dzieci kiedy oryginał przestał być refundowany, jego cena wzrosła kilkusetkrotnie a zamienniki nie działały albo nie działaby w tak dobry sposób jak oryginał, bo sama substancja czynna to nie wszystko.. W przypadku dzieci przewlekle chorych to są ogromne koszty i prawdziwy dramat. rodzin po prostu nie było stać na leczenie pociech i miały do wyboru albo zapożyczać się i klepać biedę , podawać dzieciom gorsze leki albo próbować z innmi. Żadne z tych rozwiązań nie jest dobre.
aaa i jeszcze co do odstawienia, żadnych leków przyjmowanych przewlekle nie można od tak odstawić! grozi to poważnymi skutkami, prawie zawsze odstawia się stopniowo. Nawet bardzo mocne leki jak psychotropy - leki uspokajające, mocne przeciwbólowe, nasenne u maleńskich dzieci po zabiegach, długo leżących np w inkubatorach są odstawiane stopniowo, mimo że mocno uzależniły, bo jest wybierane mniejsze zło tzn gorszy w skutkach jest zespół odstawienny niż uzależnienie.

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-08 o 14:39
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:32   #3700
demonyianioly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

dziś udało mi się Was w końcu doścignąć - po listopadowym weekendzie nadrabiałam ale ciągle byłam x stron do tyłu. I szkoda, bo tyle rzeczy bym Wam napisała, ale już teraz za późno wracać do tematu...

Postaram się już więcej nie robić takich zaległości ALE będzie to trudne, bo cały listopad mam męża w domu, a on wymaga dużo uwagi przez szczyt klimatyczny mają miesięczną przerwę w tej całej akademii policyjnej, więc teraz pracuje na miejscu. Tym samym jego szkolenie skończy się dopiero po Wielkanocy. W zasadzie to nawet dobrze, bo ogarniemy trochę rzeczy przez listopad w domu, mam nadzieję a i tak już pogodziłam się z faktem, że nie będzie od początku przy nas... Minusem tej sytuacji jest fakt, że skierowali go do komendy, która jest daleko i przez ten miesiąc wydamy na paliwo 1000 zł - czyli 2/3 jego pensji Tego w ogóle nie było w planie... Planowaliśmy kupić pralkę w przyszłym miesiącu, bo obecna jest już u schyłku życia, ale na razie widzę, że moja pralka zmienia się w olej napędowy, niestety.
Ps. Ja też jeszcze nie mam mojej "wyprawki" do szpitala , jeśli to kogoś pocieszy
Będę kombinować dzisiaj właśnie z jakąś pomocą międzynożną. Miałam taką specjalną poduchę obiecaną przez "narzeczonego", w obecnej sytuacji miałam nadzieję, że nie będzie mi potrzebna taka poducha i zaoszczędzę...

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!
Ostatnie 4 dni to był jakiś koszmar u mnie chciałam troche odpocząć i zwolnić z praca, to mi sie zwalilo na głowę wiecej niz normalnie... Wracalam do domu najwcześniej o 20, wykończona i odmóżdżona. Czasem Was podczytywalam w przerwach (jak miałam takie), albo w toalecie (jedyne miejsce gdzie miałam 5 minut spokoju!).
Jakby tego jeszcze było mało, to wczoraj po pracy musialm spakować walizkę i dzis juz siedzę w pociągu i jadę na północ do rodziny Tż.
Jedynym plusem z ostatnich kilku dni jest moja wizyta u lekarza - miałam moje ostatnie "duże" usg. Wszystko jest jak najbardiej ok i szyjka zamiast sie skracac, to sie wydłużyła... Jak ojciec dziecka?" Itp itd!! A jak ja miałam jakieś wsluchac w swoje ciało, zniesc caly ból i Być moze Tż chciałby asystowac przy porodzie i razem z położna wyciągnąć dziecko!! )... No cóż ... To tyle moich 'potyczek' z położna. Postaram sie wysłać to co juz napisałam i zacznę Was nadrabiac (jak mam zasięg)
Co za położna?? Zmieniłabym babę... Po 1 to ja też sobie nie wyobrażam braku znieczulenia! I tak rodzę cesarką więc nie mam co się bać bólu, ale gdybym rodziła sn to tylko znieczulenie i żel poślizgowy. Co Ciebie mają obchodzić jej opinie prywatne? Zbulwersowałam się
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
\

Pomyśl o poduszce rogalu może? Podobno potem przydaje się do karmienia.
Właśnie muszę chyba się na to zdecydować, oglądałam je na początku ciąży

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
My jutro musimy wstąpić tylko do 11 sklepów mój mąż zawału chyba dziś dostanie jak zobaczy listę naprawdę
Jako zakupochliczka stwierdzam, że dla męża to bardzo duże wyzwanie!
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:34   #3701
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę Wam coś opisać i spytac się czy któraś z Was odczuła coś podobnego. Moja mała szalała wczoraj na całego w brzuchu w pewnym momencie i uspokoiła się na chwilę a ja poczułam po lewej stronie brzucha (czyli w miejscu gdzie mam łożysko i gdzie mała się ulokowała) takie ciepło, nie wiem jak to nazwać, uczucie takiego ciepła jak np po wypiciu ciepłej herbaty gdy żołądek się rozgrzeje albo jak by mnie ktoś osikał w środku ciepłym moczem;p wiem że to z lekka chore opisywanie ale takie ciepełko utrzymywało się jeszcze przez 5-10 minut i po przyłożeniu ręki czuc było różnicę pomiędzy prawą stroną brzucha a lewą.. co to waszym zdaniem mogło być?
Nie mam pojęcia co o tym myśleć ale ja również mam czasami takie miejscowe wręcz parzenia. Czuję przez chwilę jak mnie parzy w danym miejscu a po chwili przestaje. Nie wiem co to ale to chyba normalne...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:37   #3702
katarzyniak
Rozeznanie

Forester, ja miałam robione badania na ACA, czyli przeciwciała antykardiolipinowe i wyszly ponad norme,choć nie wiele ale jednak...to znaczy ze mam zbyt gęstą krew:^. No i mam zestaw: fragmin 0,2 raz dziennie a takze acard raz dziennie. zastrzyki na poczatku miałam ładowane w brzuch (o zgrozo_!ale nieraz bolało) a teraz w szpitalu mi powiedzieli ze mam robić w ramię. No i mniej boli, ale raz tz zrobil mi tak w ramie ze rano sie obudzilam a tam cała poduszka w krwi, a siniak do połowy ramienia, jest do tej pory...ale na szczescie juz znika

Gosia, hmm niby masz racje, ale dziś czytałam jak dziewczyna z paniką poszła do swojego gina, a ta jej powiedziała żeby popytała koleżanek czy nie mają na zbyciu fenoterolu
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:49   #3703
Olcia_1983
Raczkowanie

A to moja Nelka wygrzewajaca sie w sloneczku taka mamy dzisiaj pogodę

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1383918524267.jpg (112,9 KB, 38 załadowań)
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:51   #3704
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Aż zrobiłam szybki research. Kwestia jest taka, ze 3 niezależne badania pokazują, ze owszem fenoterol podawany dozylnie bardzo efektywnie wstrzymuje poród przez pierwsze 48 godzin od podania, ale potem nie ma ŻADNEJ różnicy w utrzymaniu ciąży niezależnie od tego czy podaje sie lek czy placebo. Natomiast sa poważne skutki uboczne dla matki (system krwionośny) i być może dla płodu (sa doniesienia o zwiększonym ryzyku autyzmu). Dlatego tez według najnowszych rekomendacji lek ten podaje sie tylko w szpitalu, pomiędzy 22 a 37 tygodniem i tylko przez 48 godzin.
Stary 2013-11-08, 14:56   #3705
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Jeszcze mój tata się śmieje żebyśmy na dwa samochody jechali bo w jeden na pewno nam wszystko nie wejdzie i wszyscy w domu współczują mojemu mężowi
My jedziemy dwoma samochodami - z teściem - bo on ma samochód terenowy i więcej do niego wlezie niż do naszego sedana.
A Wy tak tego męża nie nakręcajcie bo rzeczywiście może zmienić zdanie w połowie łażenia

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Kurcze, przykro mi z powodu Twojej koleżanki To straszna choroba Miałam[*] kolegę chorego na SR
I to co napisałaś też mi dało do myślenia...
Na razie wszyscy mamy nadzieję, że drugiego rzutu nie będzie

Katarzyniak coś jednak musiało być nie tak, że ten lek wycofano. Też zależy kto go wycofał. Bo może to być kaprys firmy farmaceutycznej i nie ma co obwiniać Państwa o takie machloje.
Ja brałam kilka poważnych leków w swoim życiu które wycofywano i po głębszym zanalizowaniu sprawy okzazywało się, że koncern farmaceutyczny wycofał dane leki - bo była na nie refundacja. Po miesiącu okazywało się, że lek się znów pojawił ale na przykład inaczej pakowany - nie po trzy ampułki a po jednej - a to już refundowane nie było i bardziej opłacało się koncernowi.
Także na wszystko trzeba patrzeć spokojnie i przede wszystkim NIE PANIKOWAĆ.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-11-08 o 15:03
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:00   #3706
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
A to moja Nelka wygrzewajaca sie w sloneczku taka mamy dzisiaj pogodę

piękny futrzak
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:04   #3707
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że rozmowa z anestezjologiem i ortopedą mnie uspokoi.
Dzieci zobaczę później, poza tym też chyba po narkozie dłużej dochodziłabym do siebie, no i ta świadomość, że nie wiem co ze mną robią Jednak wolę słyszeć szczęk narzędzi i wiedzieć, że wszystko przebiega jak należy. Już sama nie wiem. Jeszcze chwilę czasu mam na zastanowienie. Najważniejsze, że mam wybór.
To znieczulenie w kręgosłup wcale nie jest takie straszne, choć sama myśl o igle w rdzeniu kręgowym rzeczywiście może powodować dreszcze. A powikłania pojawiają się też po narkozie. Dobrze, że masz wybór i możesz porozmawiać z lekarzami.

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Miałam napisać już wcześniej ale zapomniałam

Mówiła, ze żadne masaże już nic nie dadzą a wszelkie olejki to tylko wyciąganie pieniędzy..

W sumie zdziwiłam się...

Ja wolę masować, nawet jeśli okaże się to nieskuteczne, to będę miała satysfakcję, że coś zrobiłam w celu uniknięcia popękania/nacięcia. Może w niektórych przypadkach rzeczywiście to niewiele daje, jeśli krocze jest z natury za mało elastyczne, albo dziecko za duże, albo potrzebne jest użycie kleszczy/próżnociągu, ale mówienie, że żadnej kobiecie masaż na pewno nie pomoże to też przesada.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Będę kombinować dzisiaj właśnie z jakąś pomocą międzynożną. Miałam taką specjalną poduchę obiecaną przez "narzeczonego", w obecnej sytuacji miałam nadzieję, że nie będzie mi potrzebna taka poducha i zaoszczędzę...
Ja od dawna śpię ze zwykłym jaśkiem między nogami i jest duużo lepiej. Na takiego dużego rogala nie mam miejsca w łóżku.
Stary 2013-11-08, 15:06   #3708
forester
Zadomowienie

Cytat:
Forester, ja miałam robione badania na ACA, czyli przeciwciała antykardiolipinowe i wyszly ponad norme,choć nie wiele ale jednak...to znaczy ze mam zbyt gęstą krew:^. No i mam zestaw: fragmin 0,2 raz dziennie a takze acard raz dziennie. zastrzyki na poczatku miałam ładowane w brzuch (o zgrozo_!ale nieraz bolało) a teraz w szpitalu mi powiedzieli ze mam robić w ramię. No i mniej boli, ale raz tz zrobil mi tak w ramie ze rano sie obudzilam a tam cała poduszka w krwi, a siniak do połowy ramienia, jest do tej pory...ale na szczescie juz znika
tak myślałam, że ramie to najlepsze wyjście, ale wolałam dopytać- dziękuje za odpowiedź. Ja ACA robię we wtorek, bo mam podejrzenie tego zespołu- mam nadzieje, że nic nie wyjdzie.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:12   #3709
ejani
Zadomowienie

The light, przywracasz mi nadzieję, bo z masażu zrezygnowałam (a o ćwiczeniach zapominam...)

Ja zaraz pewnie znów zniknę, bo czekam u okulisty na dno oka, więc raczej na czytanie marna szansa
Stary 2013-11-08, 15:28   #3710
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
znowu mam czerwone wargi sromowe i znowu pojawiła się zielona wydzielina. Kurde naprawdę dbam o higienę, lactacyd i lactovaginal to moi przyjaciele najwięksi od kilku miesięcy, czesto zmieniam wkładki ... nie wiem co mam robić, mój lekarz tradycyjnie uważa że to normalne i nie ma sensu tego leczyć bo i tak wróci. A jak chcę to mogę się leczyć na własną rękę jeśli mi to bardzo przeszkadza...no kurde, gdybym miała możliwość konsultacji z innym lekarzem to bym się 5 minut nie zastanawiała a jestem skazana tylko i wyłącznie na mojego...
Odkąd przestałam uzywać wkładek skończyły mi sie problemu z nadmiernymi upławami i "mokrością". lepiej kupic najzwyklejszą ligninę, bo wszystkie wkładki są podfoliowane, przez co zatrzymują powietrze i podrażniają.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:34   #3711
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Nadrobienie Was graniczy z cudem!! Tempo pisania macie niesamowite + dorzuccie do tego problemy z netem (czytam Was w telefonie i odpisuje tez i zazwyczaj nie mam problemow, ale w TGV niestety 3G za bardzo nie łapie. Nadrobilam ogólnie do wczoraj wieczora...
Az cieżko uwierzyć ze kolejny chłopczyk sie pośpieszyl!! - gratuluje Switezianka!! Oby zdrowo rósł i jak najszybciej był z Wami w domu.

Hosenka - współczuje kolejnego pobytu w szpitalu. Skoro maja Cię tam trzymać az do porodu to zycze Ci, abyś urodziła tak ok 37 tygodnia, nie pózniej dla dziecka to juz bedzie bezpieczne a ty szybciej stamtąd wyjdziesz

Em ma - jeny... tez mi sie cos wydaje ze w dwupaku juz nie wyjdzie i niedługo bedziemy miec pierwsza dziewczynkę na wątku skoro lekarze zadecydowali o wstrzymaniu leków to myśle ze wiedza co robią- zreszta i tak juz niezle Dorotke prYtrzymali w Twoim brzuchu, więc raczej juz maja pewność ze bedie ok i ze mała moze juz wyjść sie przywitać

Muminek - gratulacje z okazji ślubu!!! Zycze szczęścia

My za 20 minut dojeżdżamy do rodziny Tż więc nie wiem czy bede miała czas do Was zaglądać... Postaram sie, ale nie widzieliśmy ich od prawie roku (poza jedna siostra która widzieliśmy kilka dni w wakacje), więc wszyscy na nas czekają, a ze ja w ciazy to juz w ogóle!!!
W kazdym razie jak tylko bede mogła to wpadne do Was

Buziaki dla wszystkich przyszłych i obecnych mamusiek
Stary 2013-11-08, 15:34   #3712
lejdi_aga13
Rozeznanie

zrobiłam pierogi i posprzatalam. Teraz mnie cos bol jak na miesiaczke meczy-jak ja tego nie lubie

Olcia_1983 fajny futrzak
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:35   #3713
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny kopnijcie mnie w du*e żebym się w końcu za robotę wzięła! Miałam dzisiaj ambitny plan - posprzątać kuchnię, łazienkę, pomyć podłogi w mieszkaniu itp. Nie zrobiłam jeszcze nic, tylko siedzę i robię jeszcze większy bałagan

Jestem po pierwszym kłuciu w palucha, bolało
'Słodkie mamusie' jakie normy macie podane 1h po posiłku? W mojej książeczce jest 120, znowuż w internecie często spotykam 130, a nawet 140
Stary 2013-11-08, 15:39   #3714
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Amberella, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, wszystko będzie dobrze!
I widzisz, jak to dobrze, że zdecydowałaś się na zwolnienie, nawet gdyby cokolwiek się miało dziać, to już zaczynamy 30 tydzień.
A pamiętam jak obie w jednym czasie dołączyłyśmy do wątku jakoś w lipcu i obie pisałyśmy, że do końca grudnia będziemy pracować. Ech, życie, weryfikuje nasze plany...

Hosenko, kindle, laptop z mobilnym internetem, gazety, sudoku, łamigłówki logiczne, wszystko przygotowane?
Trzymaj się Kochana, dobrze, że jesteś pod kontrolą.
Kindle nie - wolę książki, które i tak mi już bokiem wychodzą, no ale coś robić trzeba.

Laptop z netem tylko na weekendy - w domu mamy teraz Vectrę, TŻ odsprzedał blueconnecta koleżance i własnie od niej będzie pożyczał na weekendy.

Zaglądnął do mnie mój lekarz - nie ma go tu na oddziale, głównie siedzi na bloku operacyjnym, robi cc i zabiegi. Pocieszył mnie słowami: "noooo jeszcze trochę musi Pani wytrzymac".... nie mam wyjścia.

Wczoraj zaczęłam 29 tydzień, więc dziecko coraz bardziej bezpieczne, z każdym dniem bardziej.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Cześć Hosenko, witam ponownie Pamiętasz mnie?

Witam Was Dziewczyny, nie przyłączałam się do wątku mam 2014, bo mamusie styczeń/luty 2013 byłyby zazdrosne :P

W styczniu urodziłam córę, a teraz 30 tydzień ciąży. Ledwo daję radę, ale jakoś daję.
Będzie chłopak

Pozdrawiam
Pamietam

Szybko zadziałaliście ponownie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:45   #3715
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny kopnijcie mnie w du*e żebym się w końcu za robotę wzięła! Miałam dzisiaj ambitny plan - posprzątać kuchnię, łazienkę, pomyć podłogi w mieszkaniu itp. Nie zrobiłam jeszcze nic, tylko siedzę i robię jeszcze większy bałagan

mam czesto takie dni ...czasem warto sobie zrobic "dzien leniwca".

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-11-08, 15:49   #3716
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mam czesto takie dni ...czasem warto sobie zrobic "dzien leniwca".
Tylko, że u mnie dzień leniwca trwa od 6 miesięcy
Stary 2013-11-08, 15:51   #3717
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Tylko, że u mnie dzień leniwca trwa od 6 miesięcy
oj tam,nikt nie jest doskonały nalezy Ci sie kazdej z nas a co

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-11-08, 15:54   #3718
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, bo ja do 17 muszę czekać na mojego, i lenistwo raczej na nas nie czeka, trzeba wywalić starą wykłądzinę bo jutro nowa przyjeżdża. Podłogę pomyć. Jutro czeka go wiercenie karnisza i układanie tejże wykładziny. Ciekawe jak mu to wyjdzie..ehh a najgorsze że nie mogę za wiele pomóc.
Gdyby to lenistwo bylo z wyboru... a moj TZ jest chory i gorączkuje i tylko dlatego zamiast spędzić fajnie weekend to siedzimy w domu :/

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ale jestem zła...po prostu wściekła....panele jeszcze nie zostały wysłane więc podziękowałam za współpracę, facet chyba się zdziwił no trudno
Chyba jadę dziś do paru marketów, muszę coś znaleźć...trzymajcie kciuki
I bardzo dobrze zrobilas a nie potem tacy myślą ze mogą sobie gadać jedno a robić inne.

Stary 2013-11-08, 15:55   #3719
perfuzja
Zakorzenienie

Wróciłam z pracy, Maly dał mi dzisiaj w kość solidnie. Jakos tak sie wypychal, ze myślałam, ze rozerwie mi brzuch na dwie części Zdecydowanie ma za mało miejsca
Stary 2013-11-08, 15:58   #3720
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny u mnie bez zmian. Podczytuje Was, ale ciężko mi pisać, bo nadal walczę z komórki, której nie ogarniam. Z fenotetolem jest dokładnie tak jak napisała perfuzja. Podaje się go tylko w szpitalach, dozylnie i w bardzo awaryjnych sytuacjach. Dziś ordynator powiedział mi, że na razie mam brać luteine, ale gdyby skurcze się nasiliły dostanę FENOTEROL, ale on właśnie ma krótkotrwałe działanie. Co do decyzji o jego wycofaniu nie mam zdania, ale wyobrażam sobie, że kobiety, które go brały mogą być podlamane.

Akkma, przykro mi, że tak Ci wyszedł cukier, ale wiem też, że wszystko będzie dobrze.

Pozdrawiam Was z wypoczynku ze szpitalnych Hawajów (określenie ordynatora). Nie jest mi tu źle

Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości