|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Aniołku--- ja też jestem za turkusem
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Miałam napisać już wcześniej ale zapomniałam
![]() Babka na sr powiedziała, ze podobno te masaże krocza nie mają sensu. Ze to, ze krocze jest elastyczne, pracowalysmy całe życie w zależności od trybu jaki prowadziliśmy. Mówiła, ze żadne masaże już nic nie dadzą a wszelkie olejki to tylko wyciąganie pieniędzy.. W sumie zdziwiłam się... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
Mezaga, Perfuzja - podejrzewam, ze zadna z was nie miała do czynienia nigdy z fenoterolem. Ja miałam i wiem co to jest za lek i co może być skutkiem gwałtownego odrzucenia leku. W takim przypadku dziewczyna ktora bierze taki lek od np.2miesiecy i nagle dowiaduje sie ze nie moze zrealizowac recepty (bo NIE MA ZAMIENNIKA) jest narazona ze w ciagu nawet kilku dni skurcze sie nasilą i wiadomo co dalej... Są leki o PODOBNYM działaniu, ale to nie jest to...jest magnez, luteina -owszem mogą pomóc ... Sama substancja fenoterol nie została wycofana, moze byc nadal stosowana w kroplówkach, ale - nagle wszystkie dziewczyny co braly ten lek mają położyć sie do szpitala na kroplówkę??? Fenoterolu bo dluzszym stosowaniu nie nalezy odstawiac od tak bo to za duze ryzyko. Dlatego moim zdaniem powinni o tym: albo uprzedziec, albo pozwolic kobietom ktore juz ten lek biorą kontynuować leczenie, albo wprowadzić zamiennik . Zamiennika nie ma, bo dzis pytałam się dwóch farmaceutów. Owszem, moze i wprowadzą zamiennik, ale kiedy???po tygodniu?dwóch? Zamiennik powinien być mozliwy do kupienia juz 1 listopada kiedy zaczął obowiązywać zakaz sprzedazy fenoterolu.
Acha, lek ten był stosowany od lat 50tych i nie wykazywano zadnej szkodliwosci na płód. Jak ktoś mówi ze ja przesadzam czy panikuje to chyba naprawde nie wie w czym rzecz. Natalli, co do tej "ciepłoty", to faktycznie moż coś z tymi wodami płodowymi..byly bardziej wypchnięte na jedną stronę (?). A na infekcje częste to polecam dwa plłyny do higieny intymnej: pliva fem f, i lactacyd ale nie ten zwykły tylko lactacyd plus. Ja się myję nimi tak ze jednym rano a drugim wieczorem. Dodatkowo raz dziennie lactovaginal,ale o nim juz wiesz mnie taki zestaw super zabezpiecza, a przed ciąż miałam ciągle coś, teraz praktycznie w ciąży nic mnie łapie mysle ze to zasługa głównie tych dwóch płynów do mycia.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-11-08 o 14:24 |
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3695 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ale przeciez kazda ciezarna jest pod opieka lekarza. Tak wiec to lekarza zmartwienie,aby cos zaradzic by bylo dobrze. Na pewno znajda rozwiazanie. Nie ma co martwic sie na zapas
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Aniołku jak dla mnie wózek turkus rullez
3mam kciuki za Twoją jutrzejszą przeprawę. Ja bym nie podołała, bo mnie teraz nawet allegro męczyKatarzyniak czy robisz sobie zastrzyki z heparyny w brzuch? czy w jakieś inne miejsce? bo ja póki co ładuje w ramie, bo brzuch mi odradzali. sory z głupie pytanie, ale nie wiem gdzie jeszcze celować a w ogóle jakie masz wskazanie do brania heparyny? zespół Hughesa?
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła...po prostu wściekła....panele jeszcze nie zostały wysłane więc podziękowałam za współpracę, facet chyba się zdziwił no trudno
Chyba jadę dziś do paru marketów, muszę coś znaleźć...trzymajcie kciuki
|
#3699 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i też obudziłam się mokra i z szalejącym sercem![]() Cytat:
ale nie ogarniam... kto i za co obraziłby się ![]() dobrze zrozumiałam, będziesz miała dzieci z jednego roku???? znam dwa takie przypadki Soleil_Rouge gratuluję udanej wizyty u gina i współczuję nieudanej u położnej ![]() no niektóre to są dziwne.... moja znajoma miała tak ze środowiskową.. ogólnie masakra Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie wątpię, bo to było w przeciągu dosłownie kilku minut. Wystawione było wczoraj, babka bardzo ucieszyła się, że chcę kupić, mówiła że zajmuje jej miejsce itp. Chciałam dzisiaj przyjechać tylko nie wiedziałam kiedy a ona na to, że cały dzień będzie raczej w domu, ewentualnie później wychodzi , ale na pewno ktoś będzie. I tutaj przypuszczam, że powiedziała matce że ktoś przyjedzie po kołyskę i ta wkroczyła do akcji ![]() Cytat:
![]() a z tym pracowaniem to chodzi o częsty seks?? ![]() A tak na poważnie, to uważam że jednak te ćwiczenia mają sens. Wstawiałam tutaj niedawno linka, wizażanki która wyćwiczyła krocze i nie dość że nie pękła to nie była nacinana a dzieci duże. Porównała poród bez ćwiczenia/cwiczeń rozciągających i przygotowującym do szpagatu robionego z miejsca i to wg mnie ma sens a porównanie jest słuszne. z tymi wycofanymi lekami, zamiennikami to jest różnie. Bardzo często zamienniki nie działają jak "oryginał", mimo że teoretycznie powinny. Ja spotkałam się, z dramatem rodziców i dzieci kiedy oryginał przestał być refundowany, jego cena wzrosła kilkusetkrotnie a zamienniki nie działały albo nie działaby w tak dobry sposób jak oryginał, bo sama substancja czynna to nie wszystko.. W przypadku dzieci przewlekle chorych to są ogromne koszty i prawdziwy dramat. rodzin po prostu nie było stać na leczenie pociech i miały do wyboru albo zapożyczać się i klepać biedę , podawać dzieciom gorsze leki albo próbować z innmi. Żadne z tych rozwiązań nie jest dobre. aaa i jeszcze co do odstawienia, żadnych leków przyjmowanych przewlekle nie można od tak odstawić! grozi to poważnymi skutkami, prawie zawsze odstawia się stopniowo. Nawet bardzo mocne leki jak psychotropy - leki uspokajające, mocne przeciwbólowe, nasenne u maleńskich dzieci po zabiegach, długo leżących np w inkubatorach są odstawiane stopniowo, mimo że mocno uzależniły, bo jest wybierane mniejsze zło tzn gorszy w skutkach jest zespół odstawienny niż uzależnienie. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-08 o 14:39 |
||||||||
|
|
|
#3700 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
Forester, ja miałam robione badania na ACA, czyli przeciwciała antykardiolipinowe i wyszly ponad norme,choć nie wiele ale jednak...to znaczy ze mam zbyt gęstą krew:^. No i mam zestaw: fragmin 0,2 raz dziennie a takze acard raz dziennie. zastrzyki na poczatku miałam ładowane w brzuch (o zgrozo_!ale nieraz bolało) a teraz w szpitalu mi powiedzieli ze mam robić w ramię. No i mniej boli, ale raz tz zrobil mi tak w ramie ze rano sie obudzilam a tam cała poduszka w krwi, a siniak do połowy ramienia, jest do tej pory...ale na szczescie juz znika
![]() Gosia, hmm niby masz racje, ale dziś czytałam jak dziewczyna z paniką poszła do swojego gina, a ta jej powiedziała żeby popytała koleżanek czy nie mają na zbyciu fenoterolu
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
A to moja Nelka wygrzewajaca sie w sloneczku
taka mamy dzisiaj pogodę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy tak tego męża nie nakręcajcie bo rzeczywiście może zmienić zdanie w połowie łażenia ![]() Cytat:
![]() Katarzyniak coś jednak musiało być nie tak, że ten lek wycofano. Też zależy kto go wycofał. Bo może to być kaprys firmy farmaceutycznej i nie ma co obwiniać Państwa o takie machloje. Ja brałam kilka poważnych leków w swoim życiu które wycofywano i po głębszym zanalizowaniu sprawy okzazywało się, że koncern farmaceutyczny wycofał dane leki - bo była na nie refundacja. Po miesiącu okazywało się, że lek się znów pojawił ale na przykład inaczej pakowany - nie po trzy ampułki a po jednej - a to już refundowane nie było i bardziej opłacało się koncernowi. Także na wszystko trzeba patrzeć spokojnie i przede wszystkim NIE PANIKOWAĆ.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-11-08 o 15:03 |
||
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od dawna śpię ze zwykłym jaśkiem między nogami i jest duużo lepiej. Na takiego dużego rogala nie mam miejsca w łóżku. |
||
|
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja ACA robię we wtorek, bo mam podejrzenie tego zespołu- mam nadzieje, że nic nie wyjdzie.
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
The light, przywracasz mi nadzieję, bo z masażu zrezygnowałam (a o ćwiczeniach zapominam...)
Ja zaraz pewnie znów zniknę, bo czekam u okulisty na dno oka, więc raczej na czytanie marna szansa
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobienie Was graniczy z cudem!! Tempo pisania macie niesamowite + dorzuccie do tego problemy z netem (czytam Was w telefonie i odpisuje tez i zazwyczaj nie mam problemow, ale w TGV niestety 3G za bardzo nie łapie. Nadrobilam ogólnie do wczoraj wieczora...
Az cieżko uwierzyć ze kolejny chłopczyk sie pośpieszyl!! - gratuluje Switezianka!! Oby zdrowo rósł i jak najszybciej był z Wami w domu. Hosenka - współczuje kolejnego pobytu w szpitalu. Skoro maja Cię tam trzymać az do porodu to zycze Ci, abyś urodziła tak ok 37 tygodnia, nie pózniej dla dziecka to juz bedzie bezpieczne a ty szybciej stamtąd wyjdziesz ![]() Em ma - jeny... tez mi sie cos wydaje ze w dwupaku juz nie wyjdzie i niedługo bedziemy miec pierwsza dziewczynkę na wątku skoro lekarze zadecydowali o wstrzymaniu leków to myśle ze wiedza co robią- zreszta i tak juz niezle Dorotke prYtrzymali w Twoim brzuchu, więc raczej juz maja pewność ze bedie ok i ze mała moze juz wyjść sie przywitać ![]() Muminek - gratulacje z okazji ślubu!!! Zycze szczęścia ![]() My za 20 minut dojeżdżamy do rodziny Tż więc nie wiem czy bede miała czas do Was zaglądać... Postaram sie, ale nie widzieliśmy ich od prawie roku (poza jedna siostra która widzieliśmy kilka dni w wakacje), więc wszyscy na nas czekają, a ze ja w ciazy to juz w ogóle!!! W kazdym razie jak tylko bede mogła to wpadne do Was ![]() Buziaki dla wszystkich przyszłych i obecnych mamusiek
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam pierogi i posprzatalam. Teraz mnie cos bol jak na miesiaczke meczy-jak ja tego nie lubie
![]() Olcia_1983 fajny futrzak
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kopnijcie mnie w du*e żebym się w końcu za robotę wzięła! Miałam dzisiaj ambitny plan - posprzątać kuchnię, łazienkę, pomyć podłogi w mieszkaniu itp. Nie zrobiłam jeszcze nic, tylko siedzę i robię jeszcze większy bałagan
![]() Jestem po pierwszym kłuciu w palucha, bolało 'Słodkie mamusie' jakie normy macie podane 1h po posiłku? W mojej książeczce jest 120, znowuż w internecie często spotykam 130, a nawet 140
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laptop z netem tylko na weekendy - w domu mamy teraz Vectrę, TŻ odsprzedał blueconnecta koleżance i własnie od niej będzie pożyczał na weekendy. Zaglądnął do mnie mój lekarz - nie ma go tu na oddziale, głównie siedzi na bloku operacyjnym, robi cc i zabiegi. Pocieszył mnie słowami: "noooo jeszcze trochę musi Pani wytrzymac".... nie mam wyjścia. Wczoraj zaczęłam 29 tydzień, więc dziecko coraz bardziej bezpieczne, z każdym dniem bardziej. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() Szybko zadziałaliście ponownie
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
mam czesto takie dni ...czasem warto sobie zrobic "dzien leniwca".
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
oj tam,nikt nie jest doskonały
![]() nalezy Ci sie kazdej z nas a co
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a nie potem tacy myślą ze mogą sobie gadać jedno a robić inne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy, Maly dał mi dzisiaj w kość solidnie. Jakos tak sie wypychal, ze myślałam, ze rozerwie mi brzuch na dwie części
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
u mnie bez zmian. Podczytuje Was, ale ciężko mi pisać, bo nadal walczę z komórki, której nie ogarniam. Z fenotetolem jest dokładnie tak jak napisała perfuzja. Podaje się go tylko w szpitalach, dozylnie i w bardzo awaryjnych sytuacjach. Dziś ordynator powiedział mi, że na razie mam brać luteine, ale gdyby skurcze się nasiliły dostanę FENOTEROL, ale on właśnie ma krótkotrwałe działanie. Co do decyzji o jego wycofaniu nie mam zdania, ale wyobrażam sobie, że kobiety, które go brały mogą być podlamane. Akkma, przykro mi, że tak Ci wyszedł cukier, ale wiem też, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam Was z wypoczynku ze szpitalnych Hawajów (określenie ordynatora). Nie jest mi tu źle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

16.06.2012 

Tego w ogóle nie było w planie... Planowaliśmy kupić pralkę w przyszłym miesiącu, bo obecna jest już u schyłku życia, ale na razie widzę, że moja pralka zmienia się w olej napędowy, niestety.
chciałam troche odpocząć i zwolnić z praca, to mi sie zwalilo na głowę wiecej niz normalnie... Wracalam do domu najwcześniej o 20, wykończona i odmóżdżona. Czasem Was podczytywalam w przerwach (jak miałam takie), albo w toalecie (jedyne miejsce gdzie miałam 5 minut spokoju!).
mój mąż zawału chyba dziś dostanie jak zobaczy listę naprawdę