|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej, byliśmy dzisiaj z Zuzką w przychodni bo wczoraj miała mało tych chrosteczek tylko na czółku, a dzisiaj rano wstała i cały policzek, calusieńki w kropkach. Stwierdziłam że do wtorku- bo wtedy mieliśmy wstępny termin- jest dużo czasu a jeszcze weekend taki dłuższy więc wole sprawdzić wcześniej. Pani doktor pooglądała Zuzulka ze wszystkich stron i powiedziała że to trądzik noworodkowy żeby się nie martwić. Nie jest to alergia. Mamy przemywać buzie wodą z oilatum, oczywiście uważać na oczka, poleciła kupić w aptece maść do buźki z firmy MIMI. Jeszcze tydzień mamy jeść mleko dla dzieci ulewających a później próbować powoli przechodzić na normalne.
Dodatkowo przepisała nam na brzuszkowe dolegliwości DELICOL i mamy dodawać do każdego karmienia albo co drugie chociaż. Kyte śliczny brzuszek Kasiula, Zwariowane trzymam za Was kciuki, już niedługo wyjdziecie z dzieciaczkami Anoula odpoczywaj w Rabce ![]() Agateczka śliczna Majusia
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
W biodrach mam tyle samo, co miałam przed ciążą. No zobaczymy co powiedzą na mój przypadek w poniedziałek. Załączyłam sobie muzę http://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE czas potańczyć i poruszać biodrami, może to wykurzy Amelcię |
|
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Bardzo sie martwie o psice bo dokladnie 3 lata i 3 miesiace temu miala jedna operacje usuwania guzow (zloscliwych) i nie przeszla tego najlepiej. Teraz ma ponad 13 lat, organizm slabszy, artretyzm ...i wlasciwie to powtorka z rozrywki - jestem przy koncu ciazy (tak jak wtedy) i czarna idzie na operacje usuwania guzkow - jak to stwierdzil wet - bedzie miala regionalna masektomie - usuniecie gruczolu mlecznego zajetego guzem i gruczolow przylegajacych :-(
|
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie boli głowa, nawet tabletka nie pomogła, idę się przespać, korzystając z tego że Liwka usnęła.
Byłsm dziś u gina i z okazji tego ze nie jestem pewna czy moj okres to okres, tabletki mam zacząć brać od nast okresu ![]() I zlożyłam papiery o becikowe, rodzinne z dodatkami to może kolejny 1000 wpadnie ![]() Potem nadrobieeeeeeeeee,
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy mleko ale bede smarowac swoim mlekiemMala mi usnela na rekach i az boje sie ja przelozyc do wozka zeby spala sobie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka smaruj brodawki swoim mlekiem i jak jestes sama to daj piersiom pooddychac. To powinno pomoc im sie zagoic.
|
|
|
|
#4027 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam ze spacerku, 2 godzinki minęły pędem. Teraz jadę po ten przeklęty stojak do wanienki a poźniej się biorę za Lasagne, bo taką mam ochotę.... nie wiedzialam, że makaron do lasagne jest taki drogi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, będzie dobrze!Cytat:
Ja przy 158 przed ciążą miałam 51 kg (ale to były moje gorsze czasy, najlepiej to się czułam przy 46-47 kg), a teraz mam 59 kg. Pewnie do końca dobije do 10 kg na plusie, w końcu jeszcze 3 tygodnie. ale zadowolona jestem z przyrostu wagi, nie wiem czemu ale miałam wizję siebie + 20 kg, a jest tylko +8 kg.Ty musiałaś bardzo szczuplutko wyglądać z tą wagą 42 kg. Słyszałam o tym cyrklu położniczym, ale to chyba nie wszystkich tym mierzą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I co? Rodzisz? Uważaj bo u Ciebie może szybko pójść
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-08 o 16:00 |
|||||||
|
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
agnieszka
Ale jak tak Cię będzie skurczać dalej to lepiej jedź sprawdzić, żebyś w domu nie urodziła czasem lineczka1989 za mleczko!A miałam Cię pytać, jak uzasadnili w wypisie te 2 lata odczekania na kolejną ciążę? rusałka
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
ale sie umordowałam...ale zadowolona jestem bo kupilam juz prezenty dla Piotrusia na urodziny mikołajai pod choinke od razu tez wimieniu dziadków...wydałam 520zł i 260 dostałam zwrotu w bonach więc na zas bedzie na zakupy
ale powiemwam ze byłam kolo 12 promocja od 8 rano a polki praiwe puste...ludzie całe koszyki zabawek brali. fajniejakby takie promo na ksiązki jescze zrobili....zaraz ponadrabiam ale chyba nie urodziła żadna? Jak u Serduszka bomiała byc decyzja? Kasiu ja Ci sie nie dziwię, tez bym sie popłakałą, a na weekend nie moga ci dac chociaz przepustki do domu? |
|
|
|
#4030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co tam o motylka? ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Na takie promocje w mojej mieścinie mogę tylko pomarzyć, zostaje mi allegro.W ogóle muszę kupić prezenty 3 moim chrześniakom, dla 2,5 roczu, 1,5 roczku i 5 miesięcy.. TŻ ma dwie chrześnice, ale to już pannice są więc chyba koperta pójdzie w ruch Ja nie wiem a gdzie reszta..?Jak kupie jednemu coś to do drugiego z pustą ręką nie pójdę... |
||
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
Wpadam w wolnej chwili...Majeczka śpi akurat. U nas wszystko dobrze. Mała ładnie wcina głodomorra, co 3-4h się budzi nerwusek i odrazu trzeba dać mleko bo inaczej krzyk. Śpi dość ładnie, choć czasami się pręży i stęka/charcze ale nie płacze przy tym to raczej nie kolki przyzwyczajam ją do cyca i je ładnie ale tylko z nakładkami. We wtorek była u nas położna, obejrzała i pomierzyła małą. Waży 2220g, ma 43,5cm a obwód główki to 32cm. Sprawdziła też bioderka i kręgosłup i wszystko jest dobrze teraz przyjdzie znowu we wtorek na pomiary Na główce Majunia ma krwiaczka - naczyniaka, którego oglądali lekarze i twierdzą że to normalne, niektóre dzieci się z rodzą z takimi w różnych miejscach na ciele...niestety on trochę rośnie i ma tak być do około roczku, potem się zatrzyma i bedzie wchłaniał. Nic z nim nie trzeba robić. Jutro przyjeżdza teściowa nawet się cieszę, bo teraz całymi dniami jestem z małą i nie ma kiedy odpocząć. Odkąd jest w domku to śpię po 3 - 4h w nocy a w dzień między karmieniami zawsze jest coś do zrobienia a staram się jej na długo samej w pokoju nie zostawiać. Pomoże nam w domowych pracach i czasem zajmie się małą, żebym mogła się kimnąć czy do sklepu skoczyć. Od soboty nie wyściubam nosa z domu na spacerki jest za zimno. Wogóle pogoda u nas do Nasturcja, Lineczka, Olenka i Nemosek - Gratuluję witamy maluszki na świecie Postaram się być częściej jak będę miała pomoc ![]() Pozdrowionka i za szybkie i lekkie porodziki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-11-08 o 17:07 |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos Nela placze i nie wiem czemu... Przebrana przy cyckach lezala z godzine jak nie wiecej i dalej placze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie!
![]() Nemosku ale miałaś ekspresowy poród,brawa! Supe r!Tylko pozazdrościć.Olenka GRATULACJE!!! A mój głodomor przybrał przez 11dni 500g Dzisiaj byłam go kontrolnie zważyć w przychodni,bo akurat spacerowałam obok.Waga urodzeniowa była 3050.Ładnie mi przybiera![]() A to moje Skarby Dwa jak ktoś jeszcze nie widział
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze słyszeć, że ładnie rośniecie
|
||
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte jestem z wami cały czas ale tylko czytam bo jakoś nie potrafię się wbić i głupio mi, że nie cytuję i dlatego jestem z wami myślami
![]() Ja czekam aż Julo zdecyduje się wyjść bo niestety nie spieszy się mu już tak bardzo jak w 35 tygodniu... Do terminu zostało 4 dni a ja już mam czarne myśli, że się przeterminuję Ściskam was wszystkie razem i każdą z osobna Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam mocno kciuki za te jeszcze nie rozpakowane
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
A mialam Wam jeszcze napisac ze nie polecam koszul zapnanych po bokach na skos bo strasznie nie praktyczne sa i strasznie nie wygodne do karmienia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
hej mam do Was pytanko otoz jestem prawie w 39 tyg ciazy i zauwazylam mniej wiecej od 3 dni zwiekszona wydzielinę z pochwy czasami ma biale grudki a czasami jest calkowicie bezbarwna. nie wystepuje caly czas przewaznie rano i wieczorem czy to moze byc wolno odchodzacy czop? dodam ze moj maly kopie normalnie i czasami ale nie regulanie czuje bole takie jak przy miesiaczce i w krzyzu. z gory dzieki za pomoc
|
|
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktora ma ochote na pizze?
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-08 o 18:10 |
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Ktosiula :-*
Jest mi tak strasznie smutno, ze chyba wszystko biore dZis za bardzo do siebie. Tz niedawno wrocil z pracy i zobaczyl w jakim jestem stanie. Mi zostalo odkurzyc dom, bo wszystko idzie mi dzis jak krew z nosa. On kazal mi usiasc obok siebie jak jadl obiad, po czym wstal, chwycil za odkurzacz i odkurza caly dom. Kochany chlop. Chyba tez troszke probuje mi wynagrodzic to, ze idzie dzis na koncert a ja zostaje sama z zuzka. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- De ja poprosze. Zamroze i zjem na dwa tyg ![]() Ale fajny ten Twoj pomocnik a - Zuzol ma taki sam fartuszekCoralady cudne fotki
|
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ikea
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może razem zaczniemy rodzić? Też się boję że się przeterminuję, już chciałabym mieć to za sobą..ale co ma być to będzie Odzywaj się częściej![]() Ojj..nie dobra jesteś.. ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- nynka mam to samo rano też się zastanawiałam, co to jest. Ale jak nie ma tych niteczek krwi to to jest pk prostu wydzielina ...podobno całkiem normalne. |
||
|
|
|
#4047 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze też miałam przed porodem robić prezenty świąteczne ale narazie jestem bez kasy... najwyżej będę przez internet później kupować... Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zjadlam meeeega wielką porcję Lasagne, ale jutro na śniadanko to bym przyjęła taką pizzę smakowitą To ja tu zawalam zamrażalnik jedzieniem "szybkim do odgrzania" a Ty z dwójką małych dzieciaczków takie cuda pichcisz. Korona dla Ciebie!!!! A Ty też jadłaś? Mam taką samą stolnicę
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie swoją robię
![]() wróciłam od fryzjera, teraz przynajmniej jak człowiek wyglądam
|
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
Ja skonczylam ogladac the great irish bake off i teraz puscilam the great australian bake off. I cala sie zaslinilam :-D
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem masakrycznie wykonczona dzisiaj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

W biodrach mam tyle samo, co miałam przed ciążą. No zobaczymy co powiedzą na mój przypadek w poniedziałek. 

ale bede smarowac swoim mlekiem
, będzie dobrze!

za mleczko!
TŻ ma dwie chrześnice, ale to już pannice są więc chyba koperta pójdzie w ruch
przyzwyczajam ją do cyca i je ładnie ale tylko z nakładkami. We wtorek była u nas położna, obejrzała i pomierzyła małą. Waży 2220g, ma 43,5cm a obwód główki to 32cm. Sprawdziła też bioderka i kręgosłup i wszystko jest dobrze