Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 14:49   #4021
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Hej, byliśmy dzisiaj z Zuzką w przychodni bo wczoraj miała mało tych chrosteczek tylko na czółku, a dzisiaj rano wstała i cały policzek, calusieńki w kropkach. Stwierdziłam że do wtorku- bo wtedy mieliśmy wstępny termin- jest dużo czasu a jeszcze weekend taki dłuższy więc wole sprawdzić wcześniej. Pani doktor pooglądała Zuzulka ze wszystkich stron i powiedziała że to trądzik noworodkowy żeby się nie martwić. Nie jest to alergia. Mamy przemywać buzie wodą z oilatum, oczywiście uważać na oczka, poleciła kupić w aptece maść do buźki z firmy MIMI. Jeszcze tydzień mamy jeść mleko dla dzieci ulewających a później próbować powoli przechodzić na normalne.
Dodatkowo przepisała nam na brzuszkowe dolegliwości DELICOL i mamy dodawać do każdego karmienia albo co drugie chociaż.

Kyte śliczny brzuszek
Kasiula, Zwariowane trzymam za Was kciuki, już niedługo wyjdziecie z dzieciaczkami
Anoula odpoczywaj w Rabce
Agateczka śliczna Majusia

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:02   #4022
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No własnie u mnie tak było - mam taaaki brzuchol wywalony i ten kształt też właśnie niby tym spowodowany, że maluch nie może się w miednicę wpasować bo za wąska...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Mierzą za pomocą miednicomierza - coś jak wielki metalowy cyrkiel - przykładają do poszczególnych kości i wpisują wynik.
Ja też mam dziwny kształt brzucha, taki szpiczasty, nie rozlany na boki W biodrach mam tyle samo, co miałam przed ciążą. No zobaczymy co powiedzą na mój przypadek w poniedziałek.

Załączyłam sobie muzę http://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE czas potańczyć i poruszać biodrami, może to wykurzy Amelcię

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:28   #4023
rusalka12
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny. Bardzo sie martwie o psice bo dokladnie 3 lata i 3 miesiace temu miala jedna operacje usuwania guzow (zloscliwych) i nie przeszla tego najlepiej. Teraz ma ponad 13 lat, organizm slabszy, artretyzm ...i wlasciwie to powtorka z rozrywki - jestem przy koncu ciazy (tak jak wtedy) i czarna idzie na operacje usuwania guzkow - jak to stwierdzil wet - bedzie miala regionalna masektomie - usuniecie gruczolu mlecznego zajetego guzem i gruczolow przylegajacych :-(
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:39   #4024
89Beatka
Wtajemniczenie

Ale mnie boli głowa, nawet tabletka nie pomogła, idę się przespać, korzystając z tego że Liwka usnęła.

Byłsm dziś u gina i z okazji tego ze nie jestem pewna czy moj okres to okres, tabletki mam zacząć brać od nast okresu

I zlożyłam papiery o becikowe, rodzinne z dodatkami to może kolejny 1000 wpadnie

Potem nadrobieeeeeeeeee,
Stary 2013-11-08, 15:44   #4025
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
lineczka, a Wy to nie mieliście już być odgrodzeni od mamy? kiedy te drzwi mieć będziecie?
Jutro sie odgradzamy bo juz bedziemy mogli korzystac z brodzika bo tesc go silikonowal dzisiaj

Mamy mleko i dodatkowo poranione brodawki bo nawet najmniejsze kapturki sa za duze ale bede smarowac swoim mlekiem

Mala mi usnela na rekach i az boje sie ja przelozyc do wozka zeby spala sobie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:49   #4026
rusalka12
Zadomowienie

Lineczka smaruj brodawki swoim mlekiem i jak jestes sama to daj piersiom pooddychac. To powinno pomoc im sie zagoic.
Stary 2013-11-08, 15:58   #4027
ktosiula
Wtajemniczenie

Wróciłam ze spacerku, 2 godzinki minęły pędem. Teraz jadę po ten przeklęty stojak do wanienki a poźniej się biorę za Lasagne, bo taką mam ochotę.... nie wiedzialam, że makaron do lasagne jest taki drogi przynjamniej u mnie w sklepie.... ale czego się nie robi dla własnych zachcianek

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Jestem wsciekla!!!
w niedziele zaloza mi ten cewnik, czy tam balonik na rozwarcie, w poniedzialek kroplowka i jeżeli nic nie da to ciecie. W poniedzialek ma sie urodzić napewno...
A jutro nic, mam leżeć i nic nie będą robić...
aż sie poryczzalam z tej bezsilności
Może się samo zacznie do niedzieli, nie smuć się

Cytat:
Ktosiula ja nie napisalam tego po to, zeby sie z kims sprzeczac lub cos...po prostu czytam tu na forum o przeroznych sytuacjach, o tym jak w niektorych szpitalach sa traktowane dziewczyny, jakie czasem slysza teksty podczas porodu itp, itd. Nie twierdze, ze nie ma dobrych szpitali w Polsce, ale nie zmienia to faktu, ze wole rodzic tutaj. Dla niektorych to moze byc przesada, dla mnie to rzeczywistosc. I nie ja jedna to powiedzialam - De rowniez byla zadowolona, ze rodzila w Niemczech, to samo twierdzi Anka i moje znajome, ktore maja porownanie porodu w Polsce i tutaj. Wydaje mi sie, ze kazdy ma prawo do swojej opinii i ja tylko wyrazilam swoja.

nie mam pretensji, ale jakoś mnie naszło i musiałam skomentować

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam od weterynarza i moja psica idzie w poniedzialek pod noz. Oprocz artretyzmu, na ktory przyjmuje leki juz jakis czas, odkryli guzy na cycorkach. Pojawily sie w przeciagu ostatnich dwoch tygodni wiec trzeba operowac ja najszybciej. Az sie poryczalam :-(
Bidulka mała. Trzymam , będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Całe szczęście nie ma na to potwierdzonej teorii. Ja przed ciążą ważyłam jeszcze mniej od Twojej szwagierki, bo około 42 kg przy wzroście 158. Teraz ważę 52 kg. Bardziej mnie ciekawi ile teraz mała waży. Pewnie dowiem się w poniedziałek jak już będę w szpitalu. Ostatnie USG miałam chyba w 28 tygodniu i wtedy ważyła 1700 kg.
Ty chudzino nasza Ja przy 158 przed ciążą miałam 51 kg (ale to były moje gorsze czasy, najlepiej to się czułam przy 46-47 kg), a teraz mam 59 kg. Pewnie do końca dobije do 10 kg na plusie, w końcu jeszcze 3 tygodnie. ale zadowolona jestem z przyrostu wagi, nie wiem czemu ale miałam wizję siebie + 20 kg, a jest tylko +8 kg.
Ty musiałaś bardzo szczuplutko wyglądać z tą wagą 42 kg.
Słyszałam o tym cyrklu położniczym, ale to chyba nie wszystkich tym mierzą.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja szybciutko załatwiłam urząd skarbowy i.... odebrałam wózek ale dopiero mąż go przytarga z auta jak skończy pracę więc zdjęcia będą później
wózek!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

ja mam, nawet 2 Przeglądałam te darmowe i jest ich sporo, jak sobie wpiszesz contraction w wyszukiwarkę do aplikacji to Ci wyskoczą.
A mam Contraction Calculator i Contraction Timer.
Dzięki kochana będę ściągać.

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
kochana wiem ze czekanie meczy ale spojrz na to inaczej wiesz ze poniedzialek to juz na pewno nastapi i przytulisz swoja kruszynke))) A mnie cos bierze choc do terminu jeszcze czas w nocy co 10 min od 3 gdzies do 5 rano i sie na tyle wyciszylo ze zasnelam teraz od2godzco5-10min i chyba coraz mocniejsze ale zaczekam jeszcze i zobacze jak akcja sie rozwinie....a teraz wlasnie skurcz 6 min minelo od poprzedniego..mysle ze jak cos najpierw zadzwonie do szpitala

I co? Rodzisz? Uważaj bo u Ciebie może szybko pójść

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-11-08 o 16:00
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:20   #4028
sorento
Rozeznanie

agnieszka Ale jak tak Cię będzie skurczać dalej to lepiej jedź sprawdzić, żebyś w domu nie urodziła czasem

lineczka1989 za mleczko!
A miałam Cię pytać, jak uzasadnili w wypisie te 2 lata odczekania na kolejną ciążę?

rusałka

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:32   #4029
Antibia86
Rozeznanie

ale sie umordowałam...ale zadowolona jestem bo kupilam juz prezenty dla Piotrusia na urodziny mikołajai pod choinke od razu tez wimieniu dziadków...wydałam 520zł i 260 dostałam zwrotu w bonach więc na zas bedzie na zakupyale powiemwam ze byłam kolo 12 promocja od 8 rano a polki praiwe puste...ludzie całe koszyki zabawek brali. fajniejakby takie promo na ksiązki jescze zrobili....

zaraz ponadrabiam ale chyba nie urodziła żadna?
Jak u Serduszka bomiała byc decyzja?
Kasiu ja Ci sie nie dziwię, tez bym sie popłakałą, a na weekend nie moga ci dac chociaz przepustki do domu?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:58   #4030
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ale mnie boli głowa, nawet tabletka nie pomogła, idę się przespać, korzystając z tego że Liwka usnęła.

Byłsm dziś u gina i z okazji tego ze nie jestem pewna czy moj okres to okres, tabletki mam zacząć brać od nast okresu

I zlożyłam papiery o becikowe, rodzinne z dodatkami to może kolejny 1000 wpadnie

Potem nadrobieeeeeeeeee,
Obyś dostała
Ciekawe co tam o motylka?

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ale sie umordowałam...ale zadowolona jestem bo kupilam juz prezenty dla Piotrusia na urodziny mikołajai pod choinke od razu tez wimieniu dziadków...wydałam 520zł i 260 dostałam zwrotu w bonach więc na zas bedzie na zakupyale powiemwam ze byłam kolo 12 promocja od 8 rano a polki praiwe puste...ludzie całe koszyki zabawek brali. fajniejakby takie promo na ksiązki jescze zrobili....

Kasiu ja Ci sie nie dziwię, tez bym sie popłakałą, a na weekend nie moga ci dac chociaz przepustki do domu?
Super już masz z głowy..szkoda że u mnie nie ma Tesco.. Na takie promocje w mojej mieścinie mogę tylko pomarzyć, zostaje mi allegro.
W ogóle muszę kupić prezenty 3 moim chrześniakom, dla 2,5 roczu, 1,5 roczku i 5 miesięcy.. TŻ ma dwie chrześnice, ale to już pannice są więc chyba koperta pójdzie w ruch Ja nie wiem a gdzie reszta..?Jak kupie jednemu coś to do drugiego z pustą ręką nie pójdę...
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:04   #4031
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny
Wpadam w wolnej chwili...Majeczka śpi akurat. U nas wszystko dobrze. Mała ładnie wcina głodomorra, co 3-4h się budzi nerwusek i odrazu trzeba dać mleko bo inaczej krzyk. Śpi dość ładnie, choć czasami się pręży i stęka/charcze ale nie płacze przy tym to raczej nie kolki przyzwyczajam ją do cyca i je ładnie ale tylko z nakładkami. We wtorek była u nas położna, obejrzała i pomierzyła małą. Waży 2220g, ma 43,5cm a obwód główki to 32cm. Sprawdziła też bioderka i kręgosłup i wszystko jest dobrze teraz przyjdzie znowu we wtorek na pomiary Na główce Majunia ma krwiaczka - naczyniaka, którego oglądali lekarze i twierdzą że to normalne, niektóre dzieci się z rodzą z takimi w różnych miejscach na ciele...niestety on trochę rośnie i ma tak być do około roczku, potem się zatrzyma i bedzie wchłaniał. Nic z nim nie trzeba robić.
Jutro przyjeżdza teściowa nawet się cieszę, bo teraz całymi dniami jestem z małą i nie ma kiedy odpocząć. Odkąd jest w domku to śpię po 3 - 4h w nocy a w dzień między karmieniami zawsze jest coś do zrobienia a staram się jej na długo samej w pokoju nie zostawiać. Pomoże nam w domowych pracach i czasem zajmie się małą, żebym mogła się kimnąć czy do sklepu skoczyć. Od soboty nie wyściubam nosa z domu na spacerki jest za zimno. Wogóle pogoda u nas do pada, wieje i zimnica....nie wiem kiedy z małą wyjdę na pierwszy spacerek...

Nasturcja, Lineczka, Olenka i Nemosek - Gratuluję witamy maluszki na świecie

Postaram się być częściej jak będę miała pomoc
Pozdrowionka i za szybkie i lekkie porodziki

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-11-08 o 17:07
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:12   #4032
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
lineczka1989 za mleczko!
A miałam Cię pytać, jak uzasadnili w wypisie te 2 lata odczekania na kolejną ciążę?
Nic nie jest uzasadnione

Cos Nela placze i nie wiem czemu... Przebrana przy cyckach lezala z godzine jak nie wiecej i dalej placze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-08, 17:23   #4033
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie!

Nemosku ale miałaś ekspresowy poród,brawa!Supe r!Tylko pozazdrościć.

Olenka GRATULACJE!!!

A mój głodomor przybrał przez 11dni 500gDzisiaj byłam go kontrolnie zważyć w przychodni,bo akurat spacerowałam obok.Waga urodzeniowa była 3050.Ładnie mi przybiera

A to moje Skarby Dwa jak ktoś jeszcze nie widział
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Filip1 zmn..jpg (110,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Filip zmn..jpg (127,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg siostra zmn..jpg (138,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzieci zmn..jpg (105,2 KB, 57 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:32   #4034
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
A ile przed porodem tak miałaś?
A
mnie w nocy jeszcze bolał ten krzyż i znów mi się chciało ok 2 w nocy do toalety co za pora?!

Dziś się dobrze czuje na 16 jade na ktg do ginka
u mnie jest problem z ustaleniem TP, wg OM na 19.11. wg pierwszego USG na 18.12. a lekarz każe sugerować się terminem na koniec listopada.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny
Wpadam w wolnej chwili...Majeczka śpi akurat. U nas wszystko dobrze. Mała ładnie wcina głodomorra, co 3-4h się budzi nerwusek i odrazu trzeba dać mleko bo inaczej krzyk. Śpi dość ładnie, choć czasami się pręży i stęka/charcze ale nie płacze przy tym to raczej nie kolki przyzwyczajam ją do cyca i je ładnie ale tylko z nakładkami. We wtorek była u nas położna, obejrzała i pomierzyła małą. Waży 2220g, ma 43,5cm a obwód główki to 32cm. Sprawdziła też bioderka i kręgosłup i wszystko jest dobrze teraz przyjdzie znowu we wtorek na pomiary Na główce Majunia ma krwiaczka - naczyniaka, którego oglądali lekarze i twierdzą że to normalne, niektóre dzieci się z rodzą z takimi w różnych miejscach na ciele...niestety on trochę rośnie i ma tak być do około roczku, potem się zatrzyma i bedzie wchłaniał. Nic z nim nie trzeba robić.
Jutro przyjeżdza teściowa nawet się cieszę, bo teraz całymi dniami jestem z małą i nie ma kiedy odpocząć. Odkąd jest w domku to śpię po 3 - 4h w nocy a w dzień między karmieniami zawsze jest coś do zrobienia a staram się jej na długo samej w pokoju nie zostawiać. Pomoże nam w domowych pracach i czasem zajmie się małą, żebym mogła się kimnąć czy do sklepu skoczyć. Od soboty nie wyściubam nosa z domu na spacerki jest za zimno. Wogóle pogoda u nas do pada, wieje i zimnica....nie wiem kiedy z małą wyjdę na pierwszy spacerek...

Już bardzo ładna waga dobrze słyszeć, że ładnie rośniecie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:35   #4035
motylek85
Zakorzenienie

Kyte jestem z wami cały czas ale tylko czytam bo jakoś nie potrafię się wbić i głupio mi, że nie cytuję i dlatego jestem z wami myślami
Ja czekam aż Julo zdecyduje się wyjść bo niestety nie spieszy się mu już tak bardzo jak w 35 tygodniu... Do terminu zostało 4 dni a ja już mam czarne myśli, że się przeterminuję

Ściskam was wszystkie razem i każdą z osobna
Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam mocno kciuki za te jeszcze nie rozpakowane

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:43   #4036
lineczka1989
Zakorzenienie

A mialam Wam jeszcze napisac ze nie polecam koszul zapnanych po bokach na skos bo strasznie nie praktyczne sa i strasznie nie wygodne do karmienia

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-08, 17:43   #4037
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie!

Olenka GRATULACJE!!!

A mój głodomor przybrał przez 11dni 500gDzisiaj byłam go kontrolnie zważyć w przychodni,bo akurat spacerowałam obok.Waga urodzeniowa była 3050.Ładnie mi przybiera

Śliczne skarby i śliczne zdjęcia dzieciaczki cudne i brawa za wagę

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:02   #4038
nynka109
Raczkowanie

hej mam do Was pytanko otoz jestem prawie w 39 tyg ciazy i zauwazylam mniej wiecej od 3 dni zwiekszona wydzielinę z pochwy czasami ma biale grudki a czasami jest calkowicie bezbarwna. nie wystepuje caly czas przewaznie rano i wieczorem czy to moze byc wolno odchodzacy czop? dodam ze moj maly kopie normalnie i czasami ale nie regulanie czuje bole takie jak przy miesiaczce i w krzyzu. z gory dzieki za pomoc
nynka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:05   #4039
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Witam Mamusie!

Olenka GRATULACJE!!!

O jaaaa cieeee.....

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:07   #4040
De28
Wtajemniczenie

Ktora ma ochote na pizze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop3.jpg (53,1 KB, 62 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-11-08 o 18:10
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:08   #4041
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka109 Pokaż wiadomość
hej mam do Was pytanko otoz jestem prawie w 39 tyg ciazy i zauwazylam mniej wiecej od 3 dni zwiekszona wydzielinę z pochwy czasami ma biale grudki a czasami jest calkowicie bezbarwna. nie wystepuje caly czas przewaznie rano i wieczorem czy to moze byc wolno odchodzacy czop? dodam ze moj maly kopie normalnie i czasami ale nie regulanie czuje bole takie jak przy miesiaczce i w krzyzu. z gory dzieki za pomoc
wydzielina jest jak najbardziej naturalna nie koniecznie już teraz jest to czop, jeśli nie ma nitek krwi. Możliwe, że odejdzie niedługo.
Stary 2013-11-08, 18:14   #4042
rusalka12
Zadomowienie

Ktosiula :-*
Jest mi tak strasznie smutno, ze chyba wszystko biore dZis za bardzo do siebie.
Tz niedawno wrocil z pracy i zobaczyl w jakim jestem stanie. Mi zostalo odkurzyc dom, bo wszystko idzie mi dzis jak krew z nosa. On kazal mi usiasc obok siebie jak jadl obiad, po czym wstal, chwycil za odkurzacz i odkurza caly dom. Kochany chlop.
Chyba tez troszke probuje mi wynagrodzic to, ze idzie dzis na koncert a ja zostaje sama z zuzka.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

De ja poprosze. Zamroze i zjem na dwa tyg
Ale fajny ten Twoj pomocnik a - Zuzol ma taki sam fartuszek

Coralady cudne fotki
Stary 2013-11-08, 18:15   #4043
nynka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wydzielina jest jak najbardziej naturalna nie koniecznie już teraz jest to czop, jeśli nie ma nitek krwi. Możliwe, że odejdzie niedługo.

wielkie dzieki martwie sie bo to moja pierwsza ciaza i najchetniej to juz bym chciala przytulic malego
nynka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:18   #4044
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

De ja poprosze. Zamroze i zjem na dwa tyg
Ale fajny ten Twoj pomocnik a - Zuzol ma taki sam fartuszek

Coralady cudne fotki

ikea

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:25   #4045
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka109 Pokaż wiadomość
wielkie dzieki martwie sie bo to moja pierwsza ciaza i najchetniej to juz bym chciala przytulic malego
nie dziwię się, ja tez ciągle panikuję, ale ostatnie kilka dni spędziłam w szpitalu i z każdą niepokojącą mnie rzeczą biegałam do lekarza dyżurnego
Stary 2013-11-08, 18:37   #4046
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Mamusie!

Olenka GRATULACJE!!!

Już widziałam no nie mogę się napatrzeć
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Kyte jestem z wami cały czas ale tylko czytam bo jakoś nie potrafię się wbić i głupio mi, że nie cytuję i dlatego jestem z wami myślami
Ja czekam aż Julo zdecyduje się wyjść bo niestety nie spieszy się mu już tak bardzo jak w 35 tygodniu... Do terminu zostało 4 dni a ja już mam czarne myśli, że się przeterminuję

Ściskam was wszystkie razem i każdą z osobna
Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam mocno kciuki za te jeszcze nie rozpakowane
Dzieli nas jeden dzień różnicy z terminem Może razem zaczniemy rodzić? Też się boję że się przeterminuję, już chciałabym mieć to za sobą..ale co ma być to będzie Odzywaj się częściej
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ojj..nie dobra jesteś..

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

nynka mam to samo rano też się zastanawiałam, co to jest. Ale jak nie ma tych niteczek krwi to to jest pk prostu wydzielina ...podobno całkiem normalne.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:39   #4047
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

Świetna ta promocja! Co za oszczędność!
Kurcze też miałam przed porodem robić prezenty świąteczne ale narazie jestem bez kasy... najwyżej będę przez internet później kupować...

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny

Jak dobrze czytać takie pozytywne wiadomości! Tak trzymać

Cytat:
Witam Mamusie!

Olenka GRATULACJE!!!

Śliiiiiiczne te Twoje dzieciaczki!

Cytat:
Właśnie zjadlam meeeega wielką porcję Lasagne, ale jutro na śniadanko to bym przyjęła taką pizzę smakowitą
To ja tu zawalam zamrażalnik jedzieniem "szybkim do odgrzania" a Ty z dwójką małych dzieciaczków takie cuda pichcisz.
Korona dla Ciebie!!!! A Ty też jadłaś?
Mam taką samą stolnicę

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:41   #4048
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie swoją robię

wróciłam od fryzjera, teraz przynajmniej jak człowiek wyglądam

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:47   #4049
rusalka12
Zadomowienie

Ja skonczylam ogladac the great irish bake off i teraz puscilam the great australian bake off. I cala sie zaslinilam :-D
Stary 2013-11-08, 19:02   #4050
lineczka1989
Zakorzenienie

Jestem masakrycznie wykonczona dzisiaj

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości