Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 20:17   #1741
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Wstawiam pościel i rożki, które zamówiłam (rożki będą bez tych falbanek dookoła)
jak mi się cos jeszcze przypomni o mojej szefowej to napiszę
śliczne rożki i pościel!

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

Monika - te podłe babsko się na Tobie wyżywa, weź ją nagraj kiedyś na dyktafon jak będzie Ci takie jazdy robiła i później jej puść to nagranie i powiedź, że to się nazywa mobbing,i ma dwa wyjścia albo suczysko się uspokoi, albo te nagranie wyląduje w sądzie. Przecież Ona nie może się na Tobie wyżywać.
Albo jej brakuje kut... i przydało by się jej porządne oranie, a nie wczasy - sorry za wyrażenia
też podobnie mówię mojemu Mężowi!! moje koleżanki z pracy to samo mówią!
chyba ją kiedyś nagram, bo już czasem z nią nie wytrzymuję. idiotka, nawet mi grozi, że jak będziemy mieli w firmie złe wyniki wody (!!!!) to mnie ukatrupi! A co ja mogę za to, że mamy syf zamiast wody....czasem myślę, że nasłałabym na tą firmę PIP albo inną instytucję

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Justii jesteś niesamowita... Ale zgadzam się z tobą w zupełności.

Monika ja w poprzedniej pracy też nie dokońca byłam fair traktowana więc zbierałam dowody na to że jestem wykorzystywana, nagrywała, dokumenty kserowałam itp. potem jak chciałam się rozstać z dnia na dzień bez 3 mc okresu wypowiedzenia bo miałam nagraną już inną pracę dałam mu wypowiedzenia za porozumieniem stron a w zanadrzu miałam drugie z winy pracodawcy i plik dokumentów na potiwrtdzenie jego winy...

Roztsaliśmy się z dnia na dzień... A dokumenty i dowody trzymam do dziś
ooo...no to nieźle....a nagrywałaś rozmowy dyktafonem? ja chyba jutro pozapisuję sobie wiadomości e mailowe ....chociażby te, jak byłam na chorobowym, to mi wysyłała wiadomości co mam zrobić, co mam załatwic itd....a przecież na chorobowym byłam....
a właśnie....miałam dostać wyrównanie za to, że byłam na chorobowym i pracowałam, to się zbiegło z auditami, które przeszliśmy.....dzisiaj zostałam poinformowana, że dostałam 400 zł (!!!!!!) premii za audity.....wiem, że reszta pracowników dostała po 200 zł ale oni brali udział tylko w 1 audicie.......no i k...wa gdzie moje wyrównanie????
osttanio się jej zapytałam , czy dostanę to mnie zjechała, że się wypytuję, więc nie wiem czy się zapytać.....już chyba wolę się nie narażać ale to jednak moja kasa, i mogłam odpoczywać a nie zachrzaniać jak siedziałam w domu.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no super w tesco są fajne przeceny a ciuszki niezłej jakości.
Zapisz się też do smyk-a do sklepu przez neta- tam też są dobre ceny polecam tez ciuszki z CA- ceny dobre i jakość też super
równiez polecam...moja Mama kupowała mojemu bratu w smyku i do dzisiaj sa jeszcze ładne

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Tak też zrobię... C&A przejże i poszukam tych jeansów bo takie by mi się przydały... Właśnie widziałam w happy mum ładne ciuchy ale takich pieniędzy na pewno nie wydam. teściowa się zadeklarowała że na urodziny może mi kupić coś w "tym drogim sklepie dla przyszłych mam" więc może skorzystam

Wstawiam wam swój brzuś, zdjęcie trochę nie wyraźne. No i nowe body. Są białe ale kiepskie światło.

Katie brawo za zakupiony pojazd...
jakie fajniutkie body
kurcze, ale Ty laska jesteś!!! mimo brzuszka....szczuplutka! ślicznie wyglądasz!!

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

a wiecie....dzisiaj miałam stłuczkę tzn....podjechałam pod mój blok, wesżłam ledwo do mieszkania a mój mały bracholek wbiegł szybko do sypialni i krzyczy, że moje auto wyje.....no to szybko wyjrzałam przez okno....faktycznie wyło....i jakaś babka wyjeżdżała....mój Mąż zażartował, że może mi stuknął ktoś, ale nie chciało mu się zobaczyć, bo był głodny i chciał obiad....no to zaczęłam obierać ziemniaczki ale w końcu powiedziałam mu, że idę zobaczyc bo to nie daje mi spokoju...i w tym momencie zadzwoniła moja siostra....powiedziała, że przed chwilą dzwoniła do mojej drugiej siostry koleżanka i powiedziała, że ktoś mi w samochód przywalił i że ona zna numery i ona mi poda......jak byłam pod blokiem to dobra mama siostry koleżanki opowiedziała mi cała sytuację....kobieta wyjeżdżała z parkingu, wjechała w moje auto, zobaczyła, że uderzyła i szybko zwiała...no ale dowiedziałam , że się, ona pracuje w naszej gminie (naprzeciw mojego bloku), podała mi numery rejestracyjne i markę samochodu. No to z Mężem poszliśmy na policję (również naprzeciw mojego bloku), akurat komisariat był zamknięty ale Mąż zadzwonił do swojego kumpla i podjechali za dosłownie 1 min...opowiedzieliśmy mu i jego kumplowi policjantowi że kobieta zwiała bezczelnie....podaliśmy numery rej....a ten policjant, że wie kto to jestzadzwonił do kumpla i powiedział, że jego kobieta zwiała po wcześniejszym stłuczeniu mojego auta i kazał aby przyjechała do nas bo czekamy. Jak przyszła to od razu jej powiedziałam :"ładnie to się tak ucieka prawda?", ona sie zaczęła tłumaczyć, że nikt nie wyjżał przez okno (widziała nas....a skąd wiedziała, że mieszkamy w bloku?), no to jej powiedziałam, że nieprawda bo widziałam jak szybko ucieka no ale spisaliśmy oświadczenie (najpierw chciała zapłacic kasę, ale jak mój brat-ma warsztat z diagnostyką samochodową) wycenił szkodę na 1200 zł to powiedziała, że nie ma tyle kasy.
jestem ciekawa tylko jak to będzie z tym ubezpieczeniem....tata mnie nastraszył, że jak dostanę 300 zł to bedzie dobrze....ale kurde wgniecenie mam na zderzaku i błotniku w przodzie,.........wrrrr.. ......

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:28   #1742
Malgos_12
Zakorzenienie

Justyna - wow, ale szczuplutka jesteś, a ten brzuszek to jakbyś się bardziej najadła, ale spokojnie, jeszcze ci wyskoczy
a body fajowe... na pewno się przydadzą.

Monika - może to rzeczywiście dobry pomysł z tym nagrywaniem szefowej, dobrze byłoby utrzeć jej nosa

Kate - super, że wózeczek już jest
no tak, dwa rożki pewnie się przydadzą....

Magnusia - 10kg to jeszcze nie jest źle... ja od wagi sprzed ciąży mam jakieś +2 kg mdłości i wymioty miały jednak swój plus heheheh

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Monika - ojjjj co za ludzie! może nie będzie tak źle z tym ubezpieczeniem... trzymam kciuki, żebyś dostała więcej niż ci się należy!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:55   #1743
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Malgos - faktycznie byłam po obiedzie dosc obfitym

Monika powinien przyjechać rzeczoznawca z ubezpieczenia wycenia szkodę i dostajesz kase. Ja zawsze na czymś takim zarabiałam. Stłuczka wyceniona na 2,500 u mechanika robota 1500 więc byłam 1000 zł do przodu więc dlaczego ty masz otrzymać mniej niż wydasz na naprawę auta...
Jak piszesz jak zareafował twój tato - to mi się od razu kojarzy podejście mojego - wiecznego pesymisty głowa do góry.
Ja jestem zdania że jak się płaci ubezpieczenie to trzeba z niego korzystać, tym bardziej że nie ty zawiniłaś.

Zmykam się kompać Dobranoc KObitki.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:49   #1744
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Justii jesteś niesamowita... Ale zgadzam się z tobą w zupełności.

Monika ja w poprzedniej pracy też nie dokońca byłam fair traktowana więc zbierałam dowody na to że jestem wykorzystywana, nagrywała, dokumenty kserowałam itp. potem jak chciałam się rozstać z dnia na dzień bez 3 mc okresu wypowiedzenia bo miałam nagraną już inną pracę dałam mu wypowiedzenia za porozumieniem stron a w zanadrzu miałam drugie z winy pracodawcy i plik dokumentów na potiwrtdzenie jego winy...

Roztsaliśmy się z dnia na dzień... A dokumenty i dowody trzymam do dziś
Czasami takie rozwiązania są jedynym wyjściem. Ludzie sami do tego doprowadzają, a co niektórym to się w głowach przewraca, myślą, że skoro są na wyższym stanowisku to mogą mieć innych ludzi za śmieci.
Szkołę i papier można sobie kupić, ale kultury i wychowania niestety nie.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Tak też zrobię... C&A przejże i poszukam tych jeansów bo takie by mi się przydały... Właśnie widziałam w happy mum ładne ciuchy ale takich pieniędzy na pewno nie wydam. teściowa się zadeklarowała że na urodziny może mi kupić coś w "tym drogim sklepie dla przyszłych mam" więc może skorzystam

Wstawiam wam swój brzuś, zdjęcie trochę nie wyraźne. No i nowe body. Są białe ale kiepskie światło.

Niezłe ciasto z Ciebie Jesteś tak duża, że sama możesz chodzić w tych body

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
jak mi się cos jeszcze przypomni o mojej szefowej to napiszę
śliczne rożki i pościel!

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

też podobnie mówię mojemu Mężowi!! moje koleżanki z pracy to samo mówią!
chyba ją kiedyś nagram, bo już czasem z nią nie wytrzymuję. idiotka, nawet mi grozi, że jak będziemy mieli w firmie złe wyniki wody (!!!!) to mnie ukatrupi! A co ja mogę za to, że mamy syf zamiast wody....czasem myślę, że nasłałabym na tą firmę PIP albo inną instytucję

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

ooo...no to nieźle....a nagrywałaś rozmowy dyktafonem? ja chyba jutro pozapisuję sobie wiadomości e mailowe ....chociażby te, jak byłam na chorobowym, to mi wysyłała wiadomości co mam zrobić, co mam załatwic itd....a przecież na chorobowym byłam....
a właśnie....miałam dostać wyrównanie za to, że byłam na chorobowym i pracowałam, to się zbiegło z auditami, które przeszliśmy.....dzisiaj zostałam poinformowana, że dostałam 400 zł (!!!!!!) premii za audity.....wiem, że reszta pracowników dostała po 200 zł ale oni brali udział tylko w 1 audicie.......no i k...wa gdzie moje wyrównanie????
osttanio się jej zapytałam , czy dostanę to mnie zjechała, że się wypytuję, więc nie wiem czy się zapytać.....już chyba wolę się nie narażać ale to jednak moja kasa, i mogłam odpoczywać a nie zachrzaniać jak siedziałam w domu.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

równiez polecam...moja Mama kupowała mojemu bratu w smyku i do dzisiaj sa jeszcze ładne

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

jakie fajniutkie body
kurcze, ale Ty laska jesteś!!! mimo brzuszka....szczuplutka! ślicznie wyglądasz!!

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

a wiecie....dzisiaj miałam stłuczkę tzn....podjechałam pod mój blok, wesżłam ledwo do mieszkania a mój mały bracholek wbiegł szybko do sypialni i krzyczy, że moje auto wyje.....no to szybko wyjrzałam przez okno....faktycznie wyło....i jakaś babka wyjeżdżała....mój Mąż zażartował, że może mi stuknął ktoś, ale nie chciało mu się zobaczyć, bo był głodny i chciał obiad....no to zaczęłam obierać ziemniaczki ale w końcu powiedziałam mu, że idę zobaczyc bo to nie daje mi spokoju...i w tym momencie zadzwoniła moja siostra....powiedziała, że przed chwilą dzwoniła do mojej drugiej siostry koleżanka i powiedziała, że ktoś mi w samochód przywalił i że ona zna numery i ona mi poda......jak byłam pod blokiem to dobra mama siostry koleżanki opowiedziała mi cała sytuację....kobieta wyjeżdżała z parkingu, wjechała w moje auto, zobaczyła, że uderzyła i szybko zwiała...no ale dowiedziałam , że się, ona pracuje w naszej gminie (naprzeciw mojego bloku), podała mi numery rejestracyjne i markę samochodu. No to z Mężem poszliśmy na policję (również naprzeciw mojego bloku), akurat komisariat był zamknięty ale Mąż zadzwonił do swojego kumpla i podjechali za dosłownie 1 min...opowiedzieliśmy mu i jego kumplowi policjantowi że kobieta zwiała bezczelnie....podaliśmy numery rej....a ten policjant, że wie kto to jestzadzwonił do kumpla i powiedział, że jego kobieta zwiała po wcześniejszym stłuczeniu mojego auta i kazał aby przyjechała do nas bo czekamy. Jak przyszła to od razu jej powiedziałam :"ładnie to się tak ucieka prawda?", ona sie zaczęła tłumaczyć, że nikt nie wyjżał przez okno (widziała nas....a skąd wiedziała, że mieszkamy w bloku?), no to jej powiedziałam, że nieprawda bo widziałam jak szybko ucieka no ale spisaliśmy oświadczenie (najpierw chciała zapłacic kasę, ale jak mój brat-ma warsztat z diagnostyką samochodową) wycenił szkodę na 1200 zł to powiedziała, że nie ma tyle kasy.
jestem ciekawa tylko jak to będzie z tym ubezpieczeniem....tata mnie nastraszył, że jak dostanę 300 zł to bedzie dobrze....ale kurde wgniecenie mam na zderzaku i błotniku w przodzie,.........wrrrr.. ......
Przepraszam, że pytam, ale w jakiej firmie Ty pracujesz, że badają u Was wodę?
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:43   #1745
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Malgos - faktycznie byłam po obiedzie dosc obfitym

Monika powinien przyjechać rzeczoznawca z ubezpieczenia wycenia szkodę i dostajesz kase. Ja zawsze na czymś takim zarabiałam. Stłuczka wyceniona na 2,500 u mechanika robota 1500 więc byłam 1000 zł do przodu więc dlaczego ty masz otrzymać mniej niż wydasz na naprawę auta...
Jak piszesz jak zareafował twój tato - to mi się od razu kojarzy podejście mojego - wiecznego pesymisty głowa do góry.
Ja jestem zdania że jak się płaci ubezpieczenie to trzeba z niego korzystać, tym bardziej że nie ty zawiniłaś.

Zmykam się kompać Dobranoc KObitki.
kurde, nawet nie mogę się dodzwonić aby zgłosić szkodę! dzwonię dzisiaj cały dzień na 6 róznych numerów i nikt nie odbieraale mam nerwa!
jutro mój Mąż przejdzie się osobiście zgłosić szkodę....może się odezwą.
z ta kasą to mnie podniosłaś na duchu./....może nie bedzie tak źle

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Czasami takie rozwiązania są jedynym wyjściem. Ludzie sami do tego doprowadzają, a co niektórym to się w głowach przewraca, myślą, że skoro są na wyższym stanowisku to mogą mieć innych ludzi za śmieci.
Szkołę i papier można sobie kupić, ale kultury i wychowania niestety nie.

Przepraszam, że pytam, ale w jakiej firmie Ty pracujesz, że badają u Was wodę?
święta racja.....
ja pracuję w branży spożywczej a woda musi byc badana.

Stary 2013-11-06, 20:58   #1746
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, nawet nie mogę się dodzwonić aby zgłosić szkodę! dzwonię dzisiaj cały dzień na 6 róznych numerów i nikt nie odbieraale mam nerwa!
jutro mój Mąż przejdzie się osobiście zgłosić szkodę....może się odezwą.
z ta kasą to mnie podniosłaś na duchu./....może nie bedzie tak źle

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

święta racja.....
ja pracuję w branży spożywczej a woda musi byc badana.
wiem, że wodaw branży spożywczej musi być badana - pytam bo sama pracuję w branży gdzie bada się wodę i dlatego pytam
Stary 2013-11-06, 21:43   #1747
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że wodaw branży spożywczej musi być badana - pytam bo sama pracuję w branży gdzie bada się wodę i dlatego pytam
ooo...to pewnie w jakimś laboratorium? a ja stale szukam jakieś nowe laboratoria

Stary 2013-11-06, 23:34   #1748
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
ooo...to pewnie w jakimś laboratorium? a ja stale szukam jakieś nowe laboratoria
Nie, nie w laboratorium
Stary 2013-11-07, 08:02   #1749
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzien dobry... nie moge wstac nie spalqm pol nocy. Siku banan a potem.problem z zasnieciem... zasnelam przed 5. Ciezki dzien przede mna. Milego dnia dziewczynki;*

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

Stary 2013-11-07, 11:31   #1750
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry... nie moge wstac nie spalqm pol nocy. Siku banan a potem.problem z zasnieciem... zasnelam przed 5. Ciezki dzien przede mna. Milego dnia dziewczynki;*

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Ja tak miałam ostatnio co noc nie mogłam spać, zasypiałam o 7 nad ranem
Stary 2013-11-07, 11:53   #1751
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - a ty śpisz już lepiej?
Stary 2013-11-07, 13:14   #1752
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Ooo już widać brzuszek ale laska z Ciebie

Boziu ja już tyle kg przytyłam że aż się boję wchodzić na wagę

Cytat:
Ja tak miałam ostatnio co noc nie mogłam spać, zasypiałam o 7 nad ranem
też mam problemy ze snem, ciężko mi zasnąć i wiercę się cała noc, z boku na bok i nie mogę sie usadowić bo ciągle mi niewygodnie...

i jak tam w Szkole Rodzenia?
W jakiej formie macie zajęcia? ćwiczenia? wykłady?

Ja już po 4 spotkaniach, zostały jeszcze 2 mamy zawsze cwiczenia 15-20 min a potem wykłady

Przyszły mi już rożki i pościel kurcze sama już nie wiem czego jeszcze mi brakuje

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2013-11-07 o 13:15
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:06   #1753
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Justii - a ty śpisz już lepiej?
Na razie sypiam dobrze - odpukać, budzę się ok 4.30 na siusiu i dalej zasypiam

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

też mam problemy ze snem, ciężko mi zasnąć i wiercę się cała noc, z boku na bok i nie mogę sie usadowić bo ciągle mi niewygodnie...

i jak tam w Szkole Rodzenia?
W jakiej formie macie zajęcia? ćwiczenia? wykłady?

Ja już po 4 spotkaniach, zostały jeszcze 2 mamy zawsze cwiczenia 15-20 min a potem wykłady

Przyszły mi już rożki i pościel kurcze sama już nie wiem czego jeszcze mi brakuje
Na razie zajęcia odbywają się w formie wykładów, na pierwszych było co zabrać ze sobą do szpitala, ajkie formalności, co będzie potrzebne przy rejestracji itp, na druich była hurtownia z artykułami niemowlęcymi, pokazywała co mają itp, później były fazy porodu i zapoznanie się z salami przedporodowymi, porodówkamii oddziałem, widok łóżka straszny - nie chodzi mi o czystość czy coś, ale ogólnie - trochę mnie to przeraziło. 11 nie mamy zajęć bo wolne , więc o jeden tydzień zajęcia się przesuną.

Ja zrobiłam ostatnio listę czego mi brakuje trochę tego jest, ale jutro jedziemy odebrać łóżeczko z materacem i mamy zamiar wszystko dokupić bo coraz gorzej znoszę wyjścia na zakupy, więc chcę mieć już to z głowy.

To moja lista czego jeszcze nie mam:

Sen:
- łóżeczko
- materac
- prześcieradło 3 szt
- komplet pościeli
- ceratka na materac
- koc 2 szt
- rożek

Pielęgnacja:
- przewijak
- pieluszki jednorazowe
- pieluszki tetrowe ok 10 szt
- pieluszki flanelowe ok 5-6 szt
- wanienka
- termometr do wody
- płatki kosmetyczne do mycia
- płyn do kąpieli
- balsam/oliwka
- krem na odparzenia - sudocrem
- puder/ mąka ziemniaczana
- krem ochronny na zimę
- szczotka do włosów
- frida do nosa
- nożyczki do paznokci
- myjka
- termometr elektroniczny
- sól fizjologiczna
- spirytus do przemywania pępka / Octenisept
- patyczki higieniczne

Karmienie:
- butelka duża anty kolkowa 250 ml
- butelka mała anty kolkowa 120 ml
- szczotka do czyszczenia butelek
- termoopakowanie na butelki
- mleko modyfikowane Enfamil

Zabawki:
- karuzela do łóżeczka
- grzechotka

Inne:
- pojemnik na smoczek
- łańcuszek do smoczka
- monitor oddechu/niania (?)

Dla mnie:
- jednorazowe majtki poporodowe
- silikonowe osłonki na sutki
- biustonosz do karmienia
- podkłady poporodowe
- koszula do karmienia
- krem na brodawki

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-11-07 o 14:07
Stary 2013-11-07, 14:52   #1754
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Na razie zajęcia odbywają się w formie wykładów, na pierwszych było co zabrać ze sobą do szpitala, ajkie formalności, co będzie potrzebne przy rejestracji itp, na druich była hurtownia z artykułami niemowlęcymi, pokazywała co mają itp, później były fazy porodu i zapoznanie się z salami przedporodowymi, porodówkamii oddziałem, widok łóżka straszny - nie chodzi mi o czystość czy coś, ale ogólnie - trochę mnie to przeraziło. 11 nie mamy zajęć bo wolne , więc o jeden tydzień zajęcia się przesuną.
Sen:
ceratka na materac

Pielęgnacja:

- płyn do kąpieli
- balsam/oliwka
- krem ochronny na zimę
- frida do nosa
- myjka
- sól fizjologiczna
- patyczki higieniczne

Zabawki:
- karuzela do łóżeczka

Inne:
- łańcuszek do smoczka

Dla mnie:
- podkłady poporodowe

No u nas tematy są podobne został nam temat: karmienie i kąpiel
Zaznaczyłam sobie to czego jeszcze nie mam i sie przeraziłam... jakie majtki i podkłady poporodowe kupujecie?

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2013-11-07 o 14:56
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:06   #1755
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - to widocznie na mnie teraz przeszło ta bezsenność, ale my musimy mieć tak samo, więc nie było innego wyjścia - za to ciebie dopadł ból w plecach, z którym ja od dawna się zmagałam - mała wymianka hahaha

Kate - mi też jeszcze trochę tego brakuje...
jedynie co mi się przypomniało to podobno nie powinno używać się płatków kosmetycznych a bawełniane waciki - zapomniałam dopytać czemu

u mnie najgorzej z pościelą bo się zdecydować nie mogę

co do majciochów u mnie są dostępne takie jednorazowe (to zakupię paczkę), plus wezmę kilka takich normalnych, które spokojnie będę mogła potem wyrzucić

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-11-07 o 15:09
Stary 2013-11-07, 17:59   #1756
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
jakie majtki i podkłady poporodowe kupujecie?

majtki to takie siatkowane a podkłady nie wiem jakie. Chciałam kupić bella ale poczytałam opinie i są nie za ciekawe- ponoć nie są przewiewne i szybko przeciekają
Stary 2013-11-07, 18:56   #1757
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Kasia jak będę w takim okresie jak ty to też będę miała więcej kilo...

Ale dzięki za komplement.

Dobrze ze te listy robicie będę miała z czego podpatrzeć,

Mama Franka

Stary 2013-11-07, 20:39   #1758
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie w laboratorium
to w sanepidzie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:

To moja lista czego jeszcze nie mam:

Sen:
- łóżeczko
- materac
- prześcieradło 3 szt
- komplet pościeli
- ceratka na materac
- koc 2 szt
- rożek

Pielęgnacja:
- przewijak
- pieluszki jednorazowe
- pieluszki tetrowe ok 10 szt
- pieluszki flanelowe ok 5-6 szt
- wanienka
- termometr do wody
- płyn do kąpieli
- balsam/oliwka
- krem ochronny na zimę
- szczotka do włosów
- frida do nosa
- nożyczki do paznokci
- myjka
- sól fizjologiczna
- patyczki higieniczne

Karmienie:
- butelka duża anty kolkowa 250 ml
- butelka mała anty kolkowa 120 ml
- szczotka do czyszczenia butelek
- termoopakowanie na butelki

Zabawki:
- karuzela do łóżeczka
- grzechotka

Inne:
- pojemnik na smoczek
- łańcuszek do smoczka
- monitor oddechu/niania (?)

Dla mnie:
- podkłady poporodowe
- koszula do karmienia
- krem na brodawki
no to sporo tego.....

Stary 2013-11-07, 23:12   #1759
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
to w sanepidzie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

no to sporo tego.....
zgadłaś
Stary 2013-11-08, 20:34   #1760
Malgos_12
Zakorzenienie

dziewczynki co tam u was?

ja dziś zakupiłam materacyk, ochraniacz na niego i torbę do wózka kolejne zakupy z głowy
Stary 2013-11-08, 21:09   #1761
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
zgadłaś
oooo....tak myslałam

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:

ja dziś zakupiłam materacyk, ochraniacz na niego i torbę do wózka kolejne zakupy z głowy
wrzuć fotki

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

a wiecie...spotkałam się dzisiaj z koleżanką - dawno się z nią nie widziałam, pytam co u niej, ona odkrywa płaszcz i co widzę???? brzuszek!!
ale się ucieszyłam!! no ale wpadła do mnie na plotki i się okazało, że nie jest z ojcem dziecka.......kurcze, jak to wszytsko sie gmatwa.....ona teraz marzy o mężu a ja o dziecku

Stary 2013-11-08, 21:20   #1762
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

jakie w końcu kupiłaś ten materac, taki jak mówiłaś?
my w przyszłym tygodniu zamawiamy łóżeczko i wózek No i muszę przysiąść bo kupna tych wszystkich osprzętów dla siebie i Adasia nie ogarniam tego
Stary 2013-11-08, 21:49   #1763
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie...spotkałam się dzisiaj z koleżanką - dawno się z nią nie widziałam, pytam co u niej, ona odkrywa płaszcz i co widzę???? brzuszek!!
ale się ucieszyłam!! no ale wpadła do mnie na plotki i się okazało, że nie jest z ojcem dziecka.......kurcze, jak to wszytsko sie gmatwa.....ona teraz marzy o mężu a ja o dziecku
Bo życie takie jest pogmatwane...

Ja siedzę właśnie na podłodze a na kolanach śpi moja kicia, miała dziś zabieg sterylizacji i dopiero dochodzi do siebie. Tak mi jej szkoda ale to dla jej dobra...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:07   #1764
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
jakie w końcu kupiłaś ten materac, taki jak mówiłaś?
my w przyszłym tygodniu zamawiamy łóżeczko i wózek No i muszę przysiąść bo kupna tych wszystkich osprzętów dla siebie i Adasia nie ogarniam tego
tak, taki jak mówiłam... naczytałam się o tych wszystkich i stwierdziłam, że gryka nie nadaje się na tutejszy wilgotny klimat... poza tym ten jest anty-roztoczowy, antygrzybiczny, oddychający i wydaje mi się, że ma fajną twardość... ani za miękki ani za twardy - teraz mam nadzieję, że dzidziusiowi będzie wygodnie

a jaki wózek wybrałaś? jakie łóżeczko?

ja zrobiłam sobie listę z wyprawką i jeszcze brakuje mi paru rzeczy, ale już coraz mniej

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja siedzę właśnie na podłodze a na kolanach śpi moja kicia, miała dziś zabieg sterylizacji i dopiero dochodzi do siebie. Tak mi jej szkoda ale to dla jej dobra...
nic jej nie będzie i dokładnie - to dla jej dobra
mój kot jest wykastrowany i nie narzeka hahhahha
Cytat:
oooo....tak myslałam

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

wrzuć fotki

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

tutaj moje dotychczasowe zdobycze najnowsze rzeczy zawsze na końcu
https://picasaweb.google.com/1098247...CJzz4e7flMSGeA

najfajniejsze jest to, że okazało się, że torba ma specjalną boczną kieszonkę termoregulacyjną czyli nie trzeba nic dodatkowego kupować w sumie z drugiej strony tutaj w każdym miejscu można podgrzać mleko dla malucha

fajna niespodzianka u koleżanki, ale szkoda, że nie ma oparcia w mężczyźnie... samemu na pewno dużo ciężej
Stary 2013-11-08, 22:08   #1765
JJJustynAAA
Zakorzenienie

cześć
po całym dniu udało mi się do was zajrzeć.

Monika
życie niestety nas zaskakuje

Malgos za kolejne zakupy

jojla nie martw się kicia na pewno jitro będzie się miała lepiej... Wiem to po swoim kotku...

A ja wybieram się jutro z małżem do krakowa na zakupy i troszke odpocząć.. Postaram się być na biezaco na telefonie...

Mama Franka

Stary 2013-11-09, 00:54   #1766
justiii87
Zakorzenienie

MY dziś prawie zakończyliśmy zakupy wyprawkowe zostało do kupienia:
- karuzela do łóżeczka, (ale to jutro pewnie załatwimy)
- leżaczek
- pieluszki jednorazowe
- płyn do kąpieli
- balsam/oliwka
- krem ochronny na zimę
- koszula do karmienia
- krem na brodawki
- sól fizjologiczna
- Octenisept /spirytus

Już bym mogła złożyć łóżeczko nie mogę się doczekać

W załączniku zdjęcia pościeli
Miałam zamawiać przez neta, ale dużo taniej wyszło w sklepie no i były kolory, które chcieliśmy, więc bez zastanowienia zakupiliśmy dwa komplety, i co lepsze pościel jest dwu stronna ( ta z ochraniaczem po drugiej stronie jest siwa, a ta w autka czerwona) jeszcze tylko jeden muszę dokupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5957.jpg (77,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5956.jpg (100,6 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-11-09, 08:32   #1767
magnusia
Zakorzenienie

jojla-- biedna kicia ale tak jak mówisz to dla jej dobra. Dojdzie do siebie tylko trochę to potrwa

Małgoś- wózek taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E a łózeczko takie tylko że białe http://www.maluszeksklep.pl/pl/lozec...ups-743.p.html
Stary 2013-11-09, 10:17   #1768
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
jojla-- biedna kicia ale tak jak mówisz to dla jej dobra. Dojdzie do siebie tylko trochę to potrwa

Małgoś- wózek taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E a łózeczko takie tylko że białe http://www.maluszeksklep.pl/pl/lozec...ups-743.p.html
Tu możesz kupić taniej te łóżeczko: http://bambi-plock.pl/product.php?id_product=111
Ceny naprawdę konkurencyjne, my wczoraj robiliśmy w tym sklepie zakupy i ceny Nas naprawdę zszokowały
Stary 2013-11-09, 13:32   #1769
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
nic jej nie będzie i dokładnie - to dla jej dobra
mój kot jest wykastrowany i nie narzeka hahhahha
Cytat:
jojla nie martw się kicia na pewno jitro będzie się miała lepiej... Wiem to po swoim kotku...
Cytat:
Dzięki Kochane za zrozumienie i pocieszenie Ja mam straszne wyrzuty sumienia, że jej to zafundowałam ale mam nadzieję, że szybko będzie broić jak dawniej

Cytat:
A ja wybieram się jutro z małżem do krakowa na zakupy i troszke odpocząć.. Postaram się być na biezaco na telefonie...
udanych zakupów i odpoczynku

Jeej ja sobie chyba muszę te wszystkie wasze listy, linki do sklepów i wzajemnie wymieniane rady zapisać, może się kiedyś mi przydadzą
Wszystkie nowe nabytki super
Chyba nie muszę mówić, że Wam zazdroszczę

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:39   #1770
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
po całym dniu udało mi się do was zajrzeć.

Monika
życie niestety nas zaskakuje

Malgos za kolejne zakupy

a jakie zakupy będziecie robić?

Cytat:

widziałaś na żywo ten wózek? na zdjęciach prezentuje się fajnie, a jaki kolor?
łóżeczko też mi się podoba

Justii - to do zakupienia już coraz mniej... ale najlepsze jest to, że tak na serio to dopiero początek bo przecież na tym wszystkim się nie skończy hahahah

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane za zrozumienie i pocieszenie Ja mam straszne wyrzuty sumienia, że jej to zafundowałam ale mam nadzieję, że szybko będzie broić jak dawniej

Jeej ja sobie chyba muszę te wszystkie wasze listy, linki do sklepów i wzajemnie wymieniane rady zapisać, może się kiedyś mi przydadzą
Wszystkie nowe nabytki super
Chyba nie muszę mówić, że Wam zazdroszczę
kochana za jakiś czas to my będziemy tobie zazdrościć tych przygotowań

co do kici to nic się nie martw, istnieje błędne przekonanie, że koty czy psy powinny mieć choć jedno potomstwo, a tak na serio statystyki pokazują, że zapobiega to m.in: ryzyku wystąpienia endometriozy i ropomacicza, ryzyka nowotworów układu rozrodczego, zdecydowanie zmniejsza sie ryzyko powstania nowotworów gruczoły mlekowego - tak więc jak widać, wiele plusów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości