|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Dziewczyny, a robicie w knajpie jakiś obiad z okazji chrzcin? Ile płacicie za osobę i co macie w menu
?
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój mąż chyba ma pracę związaną z fizjoterapią, więc Ci zaufam ![]() Cytat:
-rosołek -4 rodzaje mięska+ bukiet surówek, ziemniaki, kluski śląskie -deser: małż wybrał szarlotkę na ciepło z lodami i bitą śmietaną ale zima będzie to akurat ![]() -tort -kawa, herbata, zimne napoje
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witamy się z Hubciem ze szpitala robiliśmy dzisiaj kontrolę bilirubiny i niestety znowu jest wzrost i nasza pediatra dała skierowanie bo mały musi mieć lampki pod którymi właśnie leży... Niestety nie przyjęli nas w tym szpitalu co się rodził, w drugim nie było miejsc i wylądowaliśmy w szpitalu 30 km od domu na oddziale patologii noworodka... Serducho mi ściska ze musimy tutaj być, bo Jakub ma jutro 7 urodziny i imprezę ma u babci- tort zamówionymi bo tak bym odwołała....
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi przykro, życzę wytrwałości a Hubciowi szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam lubie ![]() Dobra, Filip wykąpany, śpi, więc i mamusia się położy. Jutro szkoła. Dobranoc
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam aż mój śpioch wstanie i też go kąpać będę, cyc i spać
![]() no i jutro na 8:15 msza za babcię P. o 6:00 muszę wstać jakoś
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi
|
||
|
|
|
#3008 |
|
Raczkowanie
|
moja mała w ogóle nie chce pić mleka Ani cyc ani butelka. Wścieka się jak tylko ją dostawię i uspokaja dopiero po smoczku. Po kąpaniu nic nie zjadła i usnęła ale się budzi co jakiś czas.
![]() jeju co ja mam robić Dlaczego to się tak dzieje Jestem już na skraju załamania tym wszystkim. Nawet z suszarką dzisiaj ssała żeby tylko nie darła się przy tym ssaniu. A ssie jak już ssie to 2-3 min i koniec. To czy ona się najada???Ale żeby po kąpaniu nie chciała i poszła spać głodna? Czuję się winna
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Kurde moj Jasiek chyba sobie dzisiaj pomylil dzien z noca :/ caly dzien spal, a jak go rozbudzalam to byl zly wiec dalam mu spac dalej... teraz zjadl 150 i zabawa na calego a zawsze o tej godzinie szedl juz spac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za wsparcie
nie cytuje bo nie umiem na komorce.Bylismy dzis pierwszy raz u pediatry i powiedziala ze mala ma kolki ze ma strasznie twardy i wzdety brzuszek kazala nam zmienic.mleko z bebiko na bebiko comfort i dawac malej herbatke lekkostrawna 3 razy dziennie.Znacie jakies lepsze sposoby bo dzis to juz pobila sama siebie-caly dzien placz i nawet jak mi sie udalo ja uspic to musze bujac z godzine bo inaczej sie budzi co chwile i jak odloze to placz wiec caly dzien u mnie na rekach:/ caly czas mam nadzieje ze to minie bo juz sie wykanczam nie mam czasu na nic nawet na sen :/
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3012 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie wydaje mnie sie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a z papierkow hmmm z mojej strony potrzeba bylo tylko zaswiadczenia od lekarza no i oswiadczenie o dochodach i skladkach zdrowotnych. tz jedynie przez to ze w polowie 2012 r zalozyl dzialalnosc musial miec papier z us plus oswiadczenie ile zarobil w drugim pelnym przepracowanym miesiacu na dzialalnosci no i swiadectwo pracy z poprzedniego miejsca zatrudnienia, plus te ich wszytkie papiery ktore trzeba wypelnic. za pierwszym razem udalo nam sie zlozyc. Cytat:
bo po wyjeciu wkladki zostaje gleboka dziura. co do dlugosci to przeciez moze podkurczyc nozki, byle glowa nie wystawala po za fotelik.Cytat:
![]() ja umieram... przeziebienie mnie wykonczy, wszystko pulsuje mi w czaszce :/ modle sie tylko zeby dziewczyn nie zarazic. Amelka dzisiaj mnie caly dzien szokowala ![]() polozyla sie wczoraj spac o 19:30, wstala o 5 i to ja ja obudzilam, zjadla i wstala przed 10, zjadla, poszlysmy poswirowala do 11 i zasnela wiec poszlysmy na spacer, o 13 wrocilam do domu wiec ja w gondoli przy otwartym oknie w pokoju postawilam i tak spala do 15! a i tak by sie nie obudzila gdybym jej rozbudzac nie zaczela, zjadla posiedziala chwile i znowu kima a o 19 juz kimka na noc. nie no ciekawe czy wszystko z nia ok
|
||||||
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma dzisiaj dzień marudo-głodomora. Na szczęście ładnie zasnęła i oby tak już zostało
![]() Asik przykro mi, dużo zdrówka dla Huberta ![]() Co do chrzcin to ja znam tylko datę 29.12. Ale nie wiem gdzie zrobimy, zależy od kosztów ![]() Mamy załatwiać w restauracji znajomych i pytać też o cenę cateringu, jak będzie spora różnica to jednak wszyscy pogodzeni i robimy u Teściów, bo jednak 20 osób+6 dzieci, to u moich rodziców niezbyt (do 15 by weszło), a u Teściów jest dużo miejsca.
|
#3015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że dużo jedzenia ale we wrześniu na chrzcinach jak byliśmy u kuzynki, to balowali do północy więc no.... taka moja rodzinka imprezowaCytat:
i wszystkiego co najlepsze dla Jakuba, starszy brat zrozumie ![]() Cytat:
może mm jej nie smakuje może inne by polubiła bardziej?
|
|
#3016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem dopiero w połowie wypełniania papierów a czas ucieka więc chyba pogonie TŻ żeby się za to wziął
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka super, że Amelcia Ci tak ładnie śpi
fajnie by było gdyby tak pospał do 6:00 bo i tak wtedy muszę wstać i się szykować do kościoła na mszę za babcię P.
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile taka kolka moze trwac?pewnie pare miesiecy...:/ a juz mialam nadzieje ze to tylko skok.rozwojowy
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana...
Dostaliśmy skierowanie na badanie wydolności nerek, ale jeśli będzie kiepski wynik to czeka nas zabieg. Powiem Wam, że słowo "zabieg" brzmi tak niewinnie... Po tym co usłyszałam... Jestem przerażona! Dlaczego?????
|
#3020 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja raz mówiłam do Julka spokojniutkim głosem, choć się gotowałam: "Julek, co tak słabo? Płacz głośniej, bo jeszcze nie wszyscy sąsiedzi słyszeli" ![]() A tak serio to poruszyły mnie słowa mamy Adama z lipcowo-sierpniowych, która napisała, żeby wszystko by oddała za zdrowie synka i chciałaby z powrotem płacz, marudzenie, nieprzespane noce, kolki itd. żeby tylko on był zdrowy. To mnie tak wyciszyło i już się nie denerwuję, nie tracę cierpliwości. Dziękuję Bogi, że mam w domu histeryka Julka niż chorego bidulka w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno wkładka do miesiąca czasu jest potrzebna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nad nami też zawisło widmo szpitala z powodu żółtaczki i też duuużo nerwów mnie to kosztowało. Dużo zdrówka dla Huberta
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z Filipem niestety ze szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc. Do kataru dolaczyl wczoraj kaszel i dzis o 20 przyjechalismy na IP jeden lelarz slyszy cos w plucach drugi nie, zrobili rentgen czekamy na opis, wyniki krwi w normie, mocz ok. Prawie zemdlalam na pobieraniu krwi a bylo z reki.. masakra trzymajcie kciuki. Moje dziecko dzis prawie nic niespalo niejadlo wiec teraz padl a ja ide razem z nim.
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wielkie ![]() ![]() zdrówko Zuzi!---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Boże, duuużo zdrówka ![]() ![]() Oby to nie było zapalenie płuc i żebyście szybko wrócili do domku!
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka - kciuki!!
Kaska wkladke tez pozegnalam bo ramiona sie niemiescily i wypychaly nogi za fotelik.
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wazne ze sie udalo teraz czekam na kase ![]() Teacherka i karolson ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Maleństwa nie powinny cierpieć.. Trzymam mocno kciuki i wierzę całym sercem że będzie dobrze. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
Odpocznijcie oboje, serce mi pęka gdy słyszę że dziecko cierpi Są mocne kciuki ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- o cholera już 00:30.. idę spać
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejciu ile cierpiących dzieciaczków u nas na wątku
![]() Zdrowia wszystkim teacherka, asiek i karolson trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja uwielbiam ![]() Ale się wkurzyłam! 2 dni temu moja bidulka żygła sobie obficie po karmieni i witamince D. Myślałam, że po prostu tak wyszło. Dziś znowu to samo (wczoraj zapomniałam dac witaminy). Weszłam na amazona, przeczytałam opinie i ta witamina co kupilam jest smakowa i ma jakieś dziwne składniki w środku i strasznie kiepskie opinie i wiele dzieci po nich właśnie zwraca i źle się czuje! Ależ się wkurzyłam. Nie przeczytałam wcześniej opini, wzielam z półki witaminę - nie sądziłam, że można tak spartaczyć zwykłą witaminę.. No nic, ważne, że tylko 2 razy jej to dziadostwo podałam.. |
||
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka i karlson 3mam kciuki !!
|
#3028 | |||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Cytat:
przykro mi, nie wiem co napisaćCytat:
Cytat:
po mamusi taki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby to nie było zapalenie płuc
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
Karolson, Asiek, Teacherka - dużo zdrówka dla Waszych maluszków
Wszystko będzie dobrze U nas udało się narazie przetrwać bez mm. Szymuś zasnął po 21 przy cycu oczywiście, ale że karmiłam na leżąco w łóżku, to się nie obudził i pospał do 2. Do 3 się karmiliśmy, jak zaczął przysypiać dałam mu butle z moim odciągniętym mleczkiem i pospał 2,5godz. Teraz znów przy piersi trochę śpi, trochę je, a ja wszelkimi metodami staram się go budzić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwile po drugim karmieniu
![]() W tesco załapałam się na akcje -50% na wszystkie zabawki, tzn zwracają to w bonach do tesco. Myślałam że to lipa i albo będą zawyżać ceny albo będzie mało zabawek ale nie ceny ok i wybór bardzo duży. Dużo zabawek z fp, kupiłam np aktywne klocki i wyszło mi 28zl. Akcja trwa do dziś do 24, polecam ![]() Jeszcze męża dziś wygnam po jakaś zawieszkę lamaze ![]() to teraz ide spać dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

?

Twój mąż chyba ma pracę związaną z fizjoterapią, więc Ci zaufam
ale zima będzie to akurat 
robiliśmy dzisiaj kontrolę bilirubiny i niestety znowu jest wzrost i nasza pediatra dała skierowanie bo mały musi mieć lampki pod którymi właśnie leży... Niestety nie przyjęli nas w tym szpitalu co się rodził, w drugim nie było miejsc i wylądowaliśmy w szpitalu 30 km od domu na oddziale patologii noworodka... Serducho mi ściska ze musimy tutaj być, bo Jakub ma jutro 7 urodziny i imprezę ma u babci- tort zamówionymi bo tak bym odwołała....
o 6:00 muszę wstać jakoś 

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 
tylko nie owijam w pieluszkę. Później ewentualnie rzucam mu na brzuszek żeby było mu cieplej. Po kąpieli szybkie wycieranie 
bo po wyjeciu wkladki zostaje gleboka dziura. co do dlugosci to przeciez moze podkurczyc nozki, byle glowa nie wystawala po za fotelik.