|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
a ja nawet nie wiem ile mam, bo jeszcze się po ciąży nie ważyłam, ale pewnie mam dużo za dużo, bo żrę jak opętana. Po porodzie, jak przywozili mi jedzenie do szpitala, to potrafiłam 3/4 weki zjeść za jednym razem z dżemem i wędliną. Teraz już jem trochę mniej. Jak zobaczyłam zdjęcia z chrzcin to mnie zamurowało jaka jestem gruba
![]() ![]()
#2852 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę wytrwałości. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
jestes pewna ze to pierwsze krwawienie to była @? ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Jak wykryć taką żyłę? ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Tylko długi , mamy 22 stopnie
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do stymulowania rozwoju to pisalam o tym przed wczoraj :https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1984 a uzupełniajac ttamta wypowiedz najlepsze dla dziecka w tym okresie jest stymulacja ciała... masaże, całowanie róznych czesci ciała i mówienie o nich: stópka prawa-cmok, stópka lewa-cmok itd. albo głaszczesz dłoń dziecka, zamykasz ja w swojej rece po czym jego dlonia glaszczesz go po policzku, i potem druga raczka przekladanie zabawki tak by dziecko wodzilo za nia wzrokiem rowerek nózkami - zablokowac leciutko nogio tak zeby dziecko samo odkrylo ruch okrezny rowerka ehhh juz wiecej nie pamietam ale jak mi sie przypomni cos to bede pisac Cytat:
byly kosmicznie pyszne pomidory+natka pietruszki+krewetki czmeu w czosnku odpada??? jadlas w ciazy czosnek??? jesli tak to smialo mozesz sprobopwac przy kp czosnek i cebula nie sa wskazane przy kp bo mleko moze nie smakowac ale jezlei sie jadlo w ciazy to dziecko z wód płodowych zna ten smak i jest ok Cytat:
ale trzymam kciuki daj znac czy sie udało ale dziecko to nie programator ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2854 |
Rozeznanie
|
Nie mam Was nawet kiedy nadrobić dzisiaj, może jutro się uda... Była położna dzisiaj i mi powiedziała żebym małej narazie nie dokarmiała, ew. w wyjątkowej sytuacji, ale to mi powinno starczyć mleko z bebilonu w saszetkach.
![]() ![]() Miałam mieć dzisiaj taki fajny dzień, a wylądowałam na IP ![]() ![]()
#2855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam film.Całkiem dobry horror.Wiem ze na faktach ale jakos nie chce mi się w to uwierzyc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
jakie są mniej wiecej koszty szczepionek: pneumo, menigo i rota??
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nie lubienila jak maz w domu to ja tego nie pisałam ![]() ![]() ![]() ![]() Nadrobilam ale pisac na tel ciezko. Jestem u mamy wiec kiepsko bedzie z nadrabianiem ![]() Dobrej nocki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Czy ktoś mnie jeszcze tutaj pamięta? Co się wydarzyło przez ostatnie 80 stron? Poza wrzaskami, kolkami, płaczem (tyle po przejrzeniu 5 stron wstecz ![]() Moja Małgosia skończyła przedwczoraj miesiąc i z tego byłyśmy tylko 5 dni w domu a resztę w szpitalu ![]() Ja po szpitalu jestem wykończona fizycznie i psychicznie bo spałam tylko po 2-3 h (Mała się naświtlała pod lampami z powodu ciągnącej się żółtaczki i trzeba było ciągle pilnować, żeby sobie okularków nie zdjęła). Wynaleźli jej dodatkowo bakterie w moczu i był antybiotyk... Sama sobie musiałam radzić ze wszystkim- TŻ przyjeżdżał po południu żebym trochę odetchnęła po tych nockach i zbierała siły na wieczorne kolki. Rodzice przywozili jedzenie... Ogólnie Małgosia jest bardzo żywotnym dzieckiem. W ciągu doby przesypia tylko 5 h- sumarycznie w nocy a resztę spędza przy cycu. Gnębią nas kolki- dzisiaj 5 h wrzasku. Od miesiąca nie miałam porządnej kąpieli bo nie ma kiedy. TŻ i Rodzice bardzo mnie wspierają ale nie mają 3 cyca zastępczego... Od najniższej wagi Małgosia w miesiąc przytyła 800 g. Nie lubi być dokarmiana mm- od razu jest odruch wymiotny... Dla mojej córki na kolki działały SKUTECZNIE czopki Viburcol ale niestety mimo częstych kolek podczas pobytu w szpitalu nie dostałam na nie recepty więc tylko czekam aż pójdę do przychodni na wizytę. LUMINAL też dostawała ale to typowo szpitalne. Pozdrawiam !!! i jutro będę sumiennie nadrabiała !!!
#2859 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
I jestem pewna, bo brzuch bolał jak przy @ Na razie nie mam @ ale dziś też mnie tak bolał (a właściwie już wczoraj) więc teoretycznie powinno coś przyjść Wtedy też bolało i dzień później się pojawiła @ Zobaczymy Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Wtajemniczenie
|
TASSIA a widzisz o pomidorach nie pomyślałam. To mam obiad już
![]() A czosnek to wiesz jadłam w ciąży a teraz to jeszcze w sumie mi się nie zdarzyło ![]() ![]() Co do horrorów to ja też ostatnimi czasy mam ten 'mama' w głowie. Jak idę w nocy do wc to się schizuje że takie brudne dzieci na czworakach mi po domu gdzieś biegają. A oprócz tego to jeszcze jak idę po schodach i jest ciemno to się nakręcam że coś pod nimi siedzi i mnie za nogę złapie ![]() Ale Nina zrobiła jazdę wczoraj. Jeszcze nie słyszałam żeby tak krzyczała. Chyba była przemęczona dniem pełnym wrażeń i nie mogła usnac. Ale za to wstała radosna po 6 godz i pierwszy raz się uśmiechnęła nie przez sen ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- BADZIA ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z HK to nie kpiła Bajka przypadkiem ?? Kornel dzisiaj przeszedł samego siebie. Zasnął o 20, wstał 23 i znów o 1, potem o 3 i teraz śpi w leżaczku. Masakra jakaś. A ma tak niespokojny sen, że chyba zaraz go zwiąże. ![]()
![]() |
#2862 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wygladam troche, jakbym sobie biust powiekszyla (niektorzy sie dziwnie na mnie patrza), bo z moja marną figura nie jest mozliwe posiadanie takiego biustu :sly: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
Mu za rota (rotateq)- 3 razy się podaje, płacimy za jedną dawkę 152 zł.
Pneumo mamy za darmo więc nie wiem ile kosztuje. A na meningo jeśli będę szczepic to później. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym ze sie podaje 2 dawki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Adas dzis konczy 2 miesiace ![]() W pon byl wazony - 5100. Jak dla mnie troche malo przybral, bo 200g przez 2 tyg. Lekarz powiedzial, ze ok. Tak sobie mysle, ze moze to przez moje mleko, ze jest za chude...na poczatku jadl troche wiecej mm niz teraz i szybciej przybieral. Ja jem glownie nabial i produkty zbozowe. Na sniadanie kromka chleba razowego z serkiem bialym i/lub ser zolty/wedlina, pomidor. Obiad to zupa lub muesli crunchy/jogurt. Kolacja owoc, czasem kakao. W miedzyczasie banan, czasem kefir lub ciastko owsiane. Nie jadam nic smazonego, kotletow, makaronow (z wyj.sobotniego obiadu na miescie), fast foodow etc. I to nawet nie z uwagi na kp, tylko ja po prostu tak sie odzywiam. Kiedys wiecej makaronu/pizzy jadlam, ake teraz jakos nie mam checi. Pije inke, melise, herbate na laktacje, 1/2 kawy rozpuszczalne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2867 | ||||||
Zakorzenienie
|
siema
![]() jestem wyspana, udało się Mikiego przerobić ze spaniem ![]() położyliśmy go o 20:00 później o 24:00 szama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mało jesz, ja jem tak: ś: 2-3 kromki chlebka ciemnego ze słonecznikiem+serek+pomid or+ czasem parówka ![]() 2ś: danio z bułką lub kanapka/owoc o: zupa+ drugie danie przeważnie tak godzinę czy dwie po zupie ![]() k: to co na śniadanie albo owsianka ![]()
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
Snow strasznie malo jesz
![]() Bierz sie za siebie ![]() Ja na samo sniadanie zjadlam 4 takie kwadratowe kromki ciemnego pieczywa z serkirm twarozkowym salata wedlina i papryka :p do tegp inka... Na obiad ziemniaki ryba i jakies warzywa po obiedzie jablko lub banan Na kolacje moze jajecznica albo sandwiche + inka Pomiedzy tym pewnie jakis serek homo :p Takze jem jak slon porownujac z Toba :p ale nie tyje wiec luz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
dobra idę się ubierać i pełznę do dentystki
![]() ![]() ![]()
#2870 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Wczoraj się nie odzywałam, bo pół dnia była u mnie mama. Oczywiście jak jest babcia Jasiek to cud dziecko, je, śpi, robi kupkę i tak w kółko. Więc przez chwilę czułam się jak na wakacjach ![]() Oczywiście w nocy nadrobił z nawiązką, tak że błagałam go o litość. Cytat:
![]() jestem jestem ![]() Wczoraj byliśmy też u pediatry i na pierwszym spacerze ![]() Na poczatku mały się strasznie denerwował, ale później ładnie spał ![]() Lekarka nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, zbadała małego jakoś tak pobieżnie ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam mieć męża w domu, dużo mi przy małym pomaga ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Biedna Małgosia, mam nadzieję że teraz z jej zdrowiem będzie już tylko lepiej ![]()
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mozna brac antybiotyk podczas kp? Z moja rana po usunietej osemce jest coraz gorzej. Usuwalam we wtorek a dzisiaj w nocy taki przenikliwy bol ze az plakalam. Wzielam 2 paracetamole i w koncu po 2 godz jakos zasnelam... Musze dzis podjechac do dentysty po recepte ale boje sie ze nie bede mogla kp
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem piczką ![]() ![]() ![]() dobra idę! trzymajcie kciuki o 10:50 ![]()
![]() |
#2874 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Już jakiś czas temu pisałam do Was w tej sprawie, ale to kilkadziesiąt stron temu... ![]() Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu) Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
do 300 zł za każdą, z tym, że rota jest w podwójnej dawce (całość niecałe 600)
Ja właśnie na pierwsze szczepienie zabieram ok 500 zł na szczepienie 6w1 i rota Kaśka, chętnie zamieniłabym się z Tobą, bo uwielbiam chodzić do dentysty. Trzymam kciuki, żeby nie bolało ![]()
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2879 |
dryfuję słowami
|
W sumie, nie pomyślałam o tym.
Zobaczymy czy pojawi się czerwonka czy nie ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2ś: czasem 2-3 listki chleba tego lekkiego, czasem cos innego (np. parowka, jajko sadzone, platki z mlekiem bez laktozy, jak na miescie ejstem - spacer - to zwykle bulka slodka lub zwykła) o: to co zrobie czyli zwykle zupa, w weekend ziemniaki z miechem i surówką k: 3 kromki chleba z... dzemem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.