|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
|
|
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że ci od razu powiedzieli to znaczy, że byłaś zdecydowanie lepsza niż ta dziewczyna wczoraj
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-*
|
|
|
|
|
#2855 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, właśnie nie tak łatwo, bo zaliczyłam sporą wtopę. Dowiedziałam się kilka godzin po dniu próbnym, bo do dziś w ogóle miało to trwać. Okazało się, że luźna rozmowa o życiu z menagerką, jak u tusi zdziałała cuda i to przekonało ją do mnie.
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że jak już jesteś na tym 3cim etapie rekrutacji, to najważniejsze, żeby cię polubili i dobrze się z tobą czuli w końcu twoje kwalifikacje znają z CV a każdy chce pracować z kimś, kto mu przypadł do gustu. A wtopy zdarzają się każdemu, nawet doświadczonemu pracownikowi.Fajnie, że dostałaś tę pracę chociaż trochę dziwne, że tak z dnia na dzień, ja bym miała stracha ![]() W zasadzie też dostałam dzisiaj pracę, chociaż no nie jest to praca marzeń i nigdy tego nie robiłam, ale cóż zrobić, jak człowiek musi mieć za co żyć. Ale zaczynam dopiero po weekendzie więc mam czas, żeby się przygotować
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czy to znaczy, że soboty pracujące? skoro zaczynasz dzisiaj. Praca ma na mnie dziwny wpływ pracuje od 7 do 15 więc codziennie wstaje o 5. Myślałam, że to będzie masakra bo nigdy nie lubiłam rano wstawać, a tu proszę, mój organizm szybciutko się dostosował i o dziwo wstaje bez problemu. To już 5 tygodni. A dzisiaj obudziłam się o 7 to nie w moim stylu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 |
|
maszyna, nie człowiek
|
_nouvelle_, mam nadzieje ze bedziesz zadowolona i zawitasz w watku na spolecznosciach gdzie chcemy sie "odplotkowywac" po pracy
![]() Pochwal się co to za praca !
|
#2859 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
poza tym w sklepach sieciowych ma sie duze znizki na ich produkty. to tez forma uklonu do pracownika. lepsze to niz nic.---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
badz dzielna i opowiedz koniecznie jak bylo ![]() ja jestem przemeczona. sni mi sie nowa praca non stop. mydle ,.ze cos zawale albo sie cos nie uda :/ nawrt sie nie odstresuje bo musze zrobic rsporty na konferencje i napisac artykul... |
|||
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43635588]
ja jestem przemeczona. sni mi sie nowa praca non stop. mydle ,.ze cos zawale albo sie cos nie uda :/ nawrt sie nie odstresuje bo musze zrobic rsporty na konferencje i napisac artykul...[/QUOTE] no ale chyba nie w weekend? zrób sobie fajną kąpiel, przygotuj ulubioną kawę/czekoladę, zrelaksuj się, a potem spędź miło z TŻem aż 3 dni
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
_nouvelle_ Gratulacje!!!!
Ja wczoraj wysłałam jedno CV (salon sukien ślubnych <3) i dziś rano na pracownika biurowego do firmy consultingowej. Wszystko przez tablicę, nawet maila nie podali, nie mówiąc o nazwie firm, gdzie się znajdują, itd. Szkoda słów. Ale wysłałam w ciemno, bo zawsze chciałam być organizatorką ślubów i mam hopla na tym punkcie, chociaż sama jestem singielką ;( A teraz znów długi weekend to słabo będzie z ogłoszeniami i nikt nie będzie dzwonił ;( |
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
_nouvelle_ gratuluję!!!
Cytat:
Mój pierwszy tydzień pracy uznaję za udany. Podoba mi się tam, chociaż duuuuuuużo do ogarnięcia jest
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
_nouvelle_ - gratulacje
![]() Zazdroszczę i sama bym już chciała
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
_nouvelle_
też zazdroszczę![]() Do mnie ostatnio nikt nie dzwoni CV wysyłam takie samo jak pół roku temu, gdzie miałam mnóstwo rozmów o pracę, a od ponad dwóch miesięcy cisza. Ostatnio byłam na rozmowie, ale też nie oddzwonili![]() A wczoraj odezwał się do mnie na maila pracodawca, zadał mi parę pytań, głównie odnośnie dyspozycyjności i tyle, na razie cisza z ich strony, a napisałam ze jestem dyspozycyjna oczywiście. Nie wiem czy jest sens do nich jeszcze pisać i pytać np. czy moja kandydatura im odpowiada? Albo coś w tym stylu? Nawet nie wiem jak by to napisać sensownie... Jak myślicie? |
|
|
|
#2866 |
|
Przyczajenie
|
Szukam stałej pracy od 2 miesięcy, dorabiam jako copywriter, ale wyżyć się za to nie da a rachunki trzeba płacić. Powiem wam szczerze że byłam na tylu rozmowach, że już nie zliczę. Mam nadzieję że to niedługo się zmieni
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
czym sie w zasadzie zajmuje copywriter? zawsze się zastanawiałam
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie też nikt nie dzwoni ..
![]() Byłam dzisiaj na otwarciu 4części galerii obok mnie, mam pod nosem multikino rossmama itp w rossmanie ma być podobno -40% na kolorowke
|
|
|
|
#2869 |
|
Przyczajenie
|
brawo dziewczyny
gratuluje i zazdroszczę
|
|
|
|
#2870 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
o widzisz. Jedna co mnie rozumie. Ja nie umiem grać, nie muszę iść do pracy, żeby zobaczyć jak to jest - widzę swoje zachowanie w różnych sytuacjach - w szkole, sklepie, na ulicy. Jeśli kogoś nie znam - zachowuję dystans - zazwyczaj chowam się za kimś (mamą, chłopakiem, bratem) ![]() Brak mi języka w gębie i nie dla mnie praca z klientem... z tego powodu ludzie uważają mnie za gbura, bo nigdy się nie odzywam, nawet jak ktoś zażartuje. Ja nawet w towarzystwie rodziny nie czuję się komfortowo - wszyscy rozmawiają, śmieją się, a ja siedzę jak na szpilkach. No nic, może uda mi się znaleźć coś, co nie będzie mnie męczyć psychicznie ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Dziewczyny, właśnie znalazłam fajną ofertę, w księgowości, pięknie, cudnie, pisze, że studenci - najlepiej zaoczni itd, praca od 9-17 ALE przez internet w domu? Myślicie, że to jakaś ściema? Zdziwiło mnie trochę to. Wszystko podane - co trzeba robić, jak, itp, jakie wynagrodzenie, ale to praca w domu, przez neta... |
||
|
|
|
#2871 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ojtam, ja mam dokładnie tak jak opisała meida dlatego czesto zmuszam sie zeby sie przelamac, np. zapytac o cos w sklepie. Takie proste kroki celem przelamywania niesmialosci
Na szczescie w pracy kontakt mam przede wszystkim mailowy ale uwierzcie, nie ćwicząc nawiązywania kontaktu i nie zmuszając się do przełamania się (chociaz kazde takei zapytanie się o drogę czy o coś w sklepie będziecie pewnie przezywac) robicie sobie krzywdę, bo nawet przy spokojnej pracy "biurowej" będziecie mieć problem, bo na poczatku trzeba się pytać, rozwiewać wątpliwości i prosić o pomoc. Słowem - nawiązywać kontakt. I chociaż nie z klientem to np. z koleżanką, której jeszcze nie znamy
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
_nouvelle_ - gratki , zdradzisz jaka to praca? W jakiejś instytucji kultury, tak?moulinrouge895 - dorabiasz jako freelancer tzn. poprzez strony typu Giełda Tekstów? Czy współpracujesz z agencjami? Sporo agencji interaktywnych szuka copywriterów do pracy na cały etat. Warto pracować nad ciekawym portfolio. Co do ogólnej dyskusji o niechęci do kontaktów z ludźmi itp. to jestem zdania, że wszystko jest kwestią praktyki. Sama jestem typem "dzikusa" i np. nie cierpię rozmów telefonicznych - jąkam się, łapię zawiechy i inne dziwy. Ale jestem świadoma, że muszę z tym walczyć, bo introwertycy we współczesnym świecie mają ciężkie życie. Niemal każda praca wymusza jakiś kontakt z ludźmi. Nawet w poprzedniej pracy jak pracowałam z tekstem (myślę, że nieźle mi szło) szefowa miała do mnie pretensje, że jestem mało komunikatywna, a moim zdaniem w tej pracy to było mało istotne, ale no cóż...Im bardziej uciekasz od ludzi tym jest trudniej. Jak pisałam ja nie cierpię telefonować do obcych ludzi. W obecnej pracy muszę dzwonić i to do specyficznej grupy. Nadal odczuwam lekki stres, ale zauważyłam, że idzie mi coraz lepiej i bardzo mnie to cieszy . Reasumując - nie ma co się bać, trza brać byka za rogi
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nouvelle powodzenia w nowej pracy
Edytowane przez Wicked_Girl Czas edycji: 2013-11-09 o 16:06 |
||
|
|
|
#2874 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie cierpię dzwonić na infolinię do jednego sądu, gdzie zawsze są niemiłe panie, które jak niedosłyszą numeru sprawy i źle wklepią do komputera to oczywiście całą winę zwalają na mnie, że źle podałam. I też mnie bardzo stresują takie sytuacje, tak samo jak rozmowy z nowo poznanymi ludźmi (mam straszny problem żeby wtedy mówić wolno i patrzeć rozmówcy w oczy, a to jeszcze bardziej podkreśla, że się stresuję), ale staram się i widzę, że i tak zrobiłam już ogromny postęp i to właśnie dlatego, że nie mam wyjścia - muszę dzwonić, muszę spotykać się z klientami. Taka praca. Nauczyłam się też odszczekiwać, być niemiła jak ktoś dla mnie jest niemiły i teraz już nie dam po sobie jeździć, a kiedyś pozwalałam.
|
|
|
|
#2875 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Chyba pisaniem tekstów. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie można sobie wmawiać, że nie dacie rady. Trzeba ćwiczyć i przełamywać strach! Praktyka czyni mistrza ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Dziewczyny, czy Giełda Tesktów to wiarygodny portal? Macie jakieś doświadczenia? Nie miałabym nic przeciwko dorobieniu kilku w długie, zimowe wieczory ![]() Kiedyś chciałam zamieścić testy na texmarket, ale pojawiły się wątpliwości dot. rozliczenia zarobionych pieniędzy. Nie tylko ja miałam obawy co do legalności stosowanych przez nich rozwiązań, więc odpuściłam. |
|
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Konto usunięte
|
ja tez musze jeszcze cos dodatkowo sobie wyczaic. prowadze tdgo face to niby wpadnie mi 250 zl miesiecznie, ale moze bym cv redagowala albo przepisywala teksty... sama nie wiem musze popatrzec ale jakies 200 jeszcze bym przytulila...
kurcze dziwnie mi... bo w tv bedzie leciec produkcja,.ktora ogarnialam od 2008 roku... pierwszy raz bez mojego udzialu... :/ |
|
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43643596]ja tez musze jeszcze cos dodatkowo sobie wyczaic. prowadze tdgo face to niby wpadnie mi 250 zl miesiecznie, ale moze bym cv redagowala albo przepisywala teksty... sama nie wiem musze popatrzec ale jakies 200 jeszcze bym przytulila...
kurcze dziwnie mi... bo w tv bedzie leciec produkcja,.ktora ogarnialam od 2008 roku... pierwszy raz bez mojego udzialu... :/[/QUOTE] tzn.? czym się zajmowałaś? |
|
|
|
#2880 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Praca w instytucji kulturalnej, weekendy pracujące, ale to norma. 9-17 codziennie, będę zarabiać 1700 netto, etat, umowa o pracę, to chyba jakiś cud ! Dla mnie to genialnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

CV wysyłam takie samo jak pół roku temu, gdzie miałam mnóstwo rozmów o pracę, a od ponad dwóch miesięcy cisza. Ostatnio byłam na rozmowie, ale też nie oddzwonili