|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Sadze ze to byly wody no czulam to EWIDENTNIE.Ale malo ich chyba polecialo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Tylko ciekawe czy Ci się nie rozkręci jeszcze dzisiaj i czy nie będziesz musiała wracać
|
|
|
|
#4143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze macie zdrowe dzieciaczki. A teraz jeszcze I Tz ma fajnego pracodawce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
I dobrze - jestes silna babka A Tz widocznie nie taki zły, gdzies tam w srodku Wie co trzeba robic , trza to bylo tylko odkopac Cytat:
Widac ze masz naprawde dobrego lekarza, wiec ja bym sie sugerowala tym co mowi. Cytat:
Jak Ci nic nie dolega wyjdz, ale mi sie wydaje ze jak poszly wody I czop z krwia to szybciej tam wrocisz niz Ci sie wydaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte, też mi się wydaje, że się ruszy
Gratuluje wszystkich maluszków ![]() A tak poza tym to cześć ![]() całą noc boli mnie brzuch tak jakbym coś zjadła i się baardzo najadła i ten żołądek się rozciągał taką obręcz zaciskającą czuję. I sapie jak koń przez to![]() Dzidzia, super, że sytuacja w końcu się poprawia |
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cisza, weekendowo jest
![]() Jadę później do teściów, a nie chce mi się, ale przynajmniej wyjdę z domu ![]() Popatrzcie co Liwka dostała od cioci
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
studiowalam w Polsce i podczas pisania pracy mgr poznalam tzeta i obronilam sie juz z Niemiec. Potem pracowalam, ale ciezko bylo znalezc cos na stale-wszedzie czas okreslony.Wiec popracowalam do kona i zaczelismy sie starac o dziecko. Jednoczesnie zalozylam wlasna dzialalnosc i zrobilam kursy doksztalcajace, juz w Niemczech. Musialam tez pare razy odmowic w sprawie pracy, bo czesto wiazalo sie to z wyjazdami i konferencjami a ja nie mialamco zrobic z dzieciem.Teraz mamy duzy dom i dwojke dzieci i narazie do pracy nie wracam.Szczegolnie, ze tu w moim zawodzie preferuja facetow. Planuje sie przekwalifikowac,ale to wiaze sie ze szkola na dwa lata i nie wiem czy uda mi sie to pogodzic.
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nasturcji mój lekarz pomylił się z wagą o niecałe 100 g, więc mam nadzieję, że u nas nie pomylił się z płcią i dlatego z niecierpliwością czekam co powie na wizycie i jaką podejmie decyzję.
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla kolejnych Mamuś
a ja sie chwale leżaczkiem - wczoraj odkupiliśmy od znajomych
|
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podziwiam cie że tak radziłaś sobie w obcym kraju
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEKUJE za wszystkie miłe słowa pod adresem moich dzieci
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Trele-morele wracając do twojego pytania...Liluś bardzo kocha braciszka,aż za bardzo momentami Trzeba ją pilnować,bo zatyka małemu nos,pokazuje zabawki i filmiki na komórce,jest przy tym niedelikatna i traktuje go raczej jak lalke A zdjęcia są mojego autorstwa
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, boli mnie coraz mocniej po bokach brzucha tak z tyłu na wysokości pod pasem - jak mam wcięcieto troszkę niżej i promienieje na brzuch |
|
|
|
|
#4152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry, ja dzisiaj nie mam na nic czasu, mąż ma dyżur przy małej a ja z mamą siedzimy od rana w kuchni bo jutro i w poniedziałek będą gości ena urodziny mojego brata. Za chwilę musze iść kończyć jedno ciasto i zaczynać robić tort. A później jeszcze jedno ciasto. Domi super że z Jaśkowymi bioderkami wszystko w porządku Dzidzia super pracodawca Łukasza, naprawde ze świecą takiego szukać Kruszynka gratulacje!!! Witamy KrzysiaRyba co jest??? Nie skacz bo nie warto, wygadaj się to może Ci będzie lepiej ![]() Lusesita23 super leżaczek Anoula ale sie wycierpisz przed tym porodem, ale córcia napewno Ci to wynagrodzi
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
CORA - tak myslalam , ze zdjecia sa Twoje - cudne.
Jaka tu dzisiaj cisza. Gaduły porodziły , reszta pracuje nad ewentualnym porodem. Ja musialabym dzis w koncu posprzatac. Ciekawe czy mi Majka pozwoli .. Wogole musze powiedziec ze z dnia na dzien bardziej zauwazam jak ta nasza Buła zmienia wszystko w naszym zyciu. Moj Tz to taki ze w zyciu nie slyszalam jak cos spiewa po za piesniami stadionowymi . Nawet sto lat by mu przez gardlo nie przeszlo Dzis rano spiewał Majce jakies wymyslanki w melodi " Jezu malusienki .. " A teraz siedzi z nia na kanapie , podciaga jej nozki do brzuszka ( znowu wzdecia Jakby mi ktos rok temu powiedzial ze tak bedzie to bym za chiny nie uwierzyła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też bym się wypisała na własne żądaniehej! wyskoczyłam pierwszy raz po porodzie na zakupy ![]() rozpracowałam moje dziecko płacze bo się nie najada widać że chce cycka daję jej ona possie pare razy wypluwa, zaczyna szukać denerwuje się przy tym niemiłosiernie i znowu łapie cycka i tak się powtarza cały czas pokarm mi leci ale widocznie jej to nie wystarcza bo na noc wczoraj zrobiliśmy jej butle a ona wydoiła.. 120ml :O a ja laktatorem jak pobudzałam cycochy to odciągnęłam 30 więc ja się nie dziwie..ale nocka cudowna była, najadła się porządnie i od jakiejś 22 spała do 5 dostała jedzenie i od 5 30 do 9 spaliśmy dozliśmy do wniosku że nie będziemy jej wybudzać ![]() a z rana jak ją wycierałam mokrą pieluszką żeby ją przemyć to dobrze że położyłam podkład na przewijak bo zdążyłam ją powycierać i chciałam założyć pampersa i mi nasikała ![]() i TŻ trochę zawiedziony że Nela tylko do mamy i tyle, ale co ja poradzę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemoska teraz nie ma ale ona kiedys pisala o takim bolu w okolicach zoladka jakby jej ktos pasek zaciskal. Jej lekarz wtedy powiedzial ze jak sie powtorzy to ma do niego przyjsc .. To jest taki bol jak kolka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie wymyśla słów do kolęd
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój się bardzo stara, widzę toCytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Wgl ciekawe co tam u Peppermint |
||
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje fajnej nocki ![]() A co do sikania przy przewijaniu to ja już nie wiem jak sobie radzić ![]() I co do pogrubionego to moja też ma taki rytuał, czasami złapie na chwilę a potem w płacz no i dopiero po chwili zaczyna pić ale zauważyłam że na wargach w środku ma taki biały pęcherzyk niby w necie przeczytałam że to normalne- że czasem robią się takie pęcherzyki od mocnego ssania , ale też do końca nie jestem pewna czy to akurat taki pęcherzyk czy coś innego, gorszego Ma ktoś może u swojego dziecka podobny problem?
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo inaczej - pokazal ze ma takie uczucia I wrazliwosc , ktorych nawet dla mnie nigdy nie odkrył. Stara sie bardzo . Wydaje mi sie ze to ze ona woli do mamy I jak płacze on nie daje sobie rady , to daje mu takiego kopa zeby bardziej I wiecej walczyc o jej wzgledy Dobra nie zachwalam, bo jutro mnie pewnie tak wkur.. ze będę Wam tu lamentowac Mya ja musialam zle zrozumiec. W takim razie to chyba serio przepowiadacze. Mnie tez tak bolało jak teraz opisałas , ale juz do porodu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Poczekaj na Beatke ona walczyla z plesniawka, wiec pewnie cos pomoze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy Cie pocieszymy jak to dobrze jest ![]() Juz przestało boleć, znaczy troszkę w bokach pobolewa, ale mniej. Ja jestem jakaś dziwna
|
|
|
|
|
#4162 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Kyte i co postanowiłaś?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zmykam się szykować bo dzisiaj u znajomych wizytujemy. Jakiś mam taki dzień zadżumiony, chodzę i nic mi się nie chcę, taka jestem nieteges. Chciałam na spacerek iść ale pada i pada... Szukałam jakiejś aplikacji dot. karmienia i znalazłam fajna Baby Care Tracker, można sobie notować karmienia piersią/butlą/zmiany pieluszek/spanie/ wzrost/waga. Fajna rzecz ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ona nie odmawia, tak sobie zapłacze chwilę a potem już normalnie je no chyba że to się jakoś będzie dalej rozwijać
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym udalo mi sie zlapac dobra godzine na kapanie I spanie tak aby jak najwiecej tego snu w nocy bylo. Tak po kilku dniach obserwacji masz takie wykresy ktore pokazuja Ci srednia karmienia , snu I to mi bardzo pomoglo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jednak w szpitalu narazie leci krew jak śluz położna mówi że oznaka powiększającego sie rozwarcia .Skurcze znowu sie pojawiły raz regularne coraz silniejsze i przechodzi.Coś czuje że moja akcja będzie dłuuuuuga:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle rozmawiałam z koleżanką i ona mówi że jej mały [teraz ma już 11 lat ] tez tak robił jak Nela i pojechali do szpitala i tam jej powiedzieli że dziecko się nie najada dlatego tak się zachowuje przy cycku a ona mówi że przez miesiąc tak jej robił i nie dokarmiała butlą i teraz ma wyrzuty sumienia że tak było.. więc ja z racji tego mam małe wyrzuty sumienia że moja nie najada się moim pokarmem ale przeciez dziecka głodzić nie będę
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka nie Twoim pokarmem tylko jego ilością. Ale jeśli zamiast ssania będzie butla to nigdy tego mleka nie przybedzie tyle ile trzeba. Dawaj pierś nawet we śnie. Niech ssie dla przyjemności to głowa będzie miała sygnał do produkcji.
Taszanta my tez to mamy. Z czasem robi się z tego zadarta skórka, odpada. Na jakiś czas spokój i za kilka dni od nowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
butlajest wtedy kiedy widzę jak bardzo się męczy no i na noc, bo ja też małe przerwy chce sobie robić żeby moje zmasakrowane sutki doprowadzić do ładu bo jak mała łapie do ssania to ja aż zaciskam zęby i mam łzy w oczach tak bolą TŻ kupił mi Bephanten i nim smaruje i swoim mlekiem też i zauważyłam że po nocy są o wiele mniej bolesne
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Ja tam ze swoim sie nie bawie. Czesto pyta, gdzie jest syrop czy np czopek ale od poczatku go uczylam, ze umie to zrobic tak samo swietnie jak ja.Oczywiscie bylo na poczatku: kochanie, ale zrob ty, bo ty umiesz-a ja zbywalam go tym, ze on ma takie same dwie rece jak ja i poradzi sobie na pewno swietnie. Teraz daje w nocy syrop, cos na goraczke a nawet zrobi oklady. Nie ma zmiluj, to jest tez jego syn. I musze go pochwalic, bo po ostatniej klotni i moim baby blues (okropienstwo) kladzie sie spac do mojego pokoju, wstaje ok 3 by przebrac malego, daje mi do karmienia a ja w tym czasie z drugiej piersi odciagam.Potem karmi malego moim odciagnietym mlekiem, a ja odciagam z drugiego cycka do konca. I razem kladziemy sie spac. Niedlugo sie to skonczy, to wraca do pracy, ale sie ogarnal.No i rano szykuje starszaka, robi nam sniadania.
I dobrze - jestes silna babka

nie dość że męczy mnie to jeszcze TŻ nie może wtedy spać 
taką obręcz zaciskającą czuję. I sapie jak koń przez to

tak z tyłu na wysokości pod pasem - jak mam wcięcieto troszkę niżej i promienieje na brzuch