Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 12:06   #3061
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Jestem załamana... Dostaliśmy skierowanie na badanie wydolności nerek, ale jeśli będzie kiepski wynik to czeka nas zabieg. Powiem Wam, że słowo "zabieg" brzmi tak niewinnie... Po tym co usłyszałam... Jestem przerażona! Dlaczego takie maleństwo musi tak cierpieć? Słowo zabieg kojarzy mi się tak: rozcinamy, naprawiamy, zamykamy. A jednak niekoniecznie... boję się o tym myśleć... Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, że takie zabiegi jak urostomia się wykonuje... Wiem, że to dla Jej dobra, jeśli będzie taka opcja uratowania nerki... Ale to jest straszne..

Dlaczego????? Niech to będzie zły sen...
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam z Filipem niestety ze szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc. Do kataru dolaczyl wczoraj kaszel i dzis o 20 przyjechalismy na IP jeden lelarz slyszy cos w plucach drugi nie, zrobili rentgen czekamy na opis, wyniki krwi w normie, mocz ok. Prawie zemdlalam na pobieraniu krwi a bylo z reki.. masakra trzymajcie kciuki. Moje dziecko dzis prawie nic niespalo niejadlo wiec teraz padl a ja ide razem z nim.
trzymam mocne

w aptece gemini można receptę zrealizować
Stary 2013-11-09, 12:07   #3062
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja jem raczej nieco więcej niż we wszystkich jadłospisach, które zamieściłyście.
To ja jem mnie i tyje.Zaraz napisze chlopu by mi kupil sery biale, warzywa, jajka i jogurty i od pon lece z dieta
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 12:10   #3063
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
hejoo

my juz po spotkaniu sr, nasza najmłodsza a niektóre dzieci już pięciomiesięczne!w tym jeden 8,5 kg klocuszeki wszystkie dzieci grzeczne przez bite 2 godziny
Co ciekawe to wszystkich dzieci śpią z nimi w łóżku, tylko nasza w łóżeczku, prowadząca była zszokowana.

My też będziemy chodzić na ćwiczenia masażowe do naszej sr
Taa spróbuj znaleźć typowo chrzcinową sukienkę nie z tiulu, pełno princesek Baaardzo rzadko mi się coś podobało...
Moj Maly tez nie spi z nami, nie jest tez nauczony spania w domu w wozku, ma swoj bujaczek w ciagu dnia i lozeczko na noc (za nic w swiecie nie chce spac w lozeczku w dzien) dodatkowo nigdy jeszcze nie byl usypiany na rekach, je, odbijamy i go odkladam No chyba ze widze, ze nie jest zmeczony to wtedy sie troche pobawimy, jakas gimnastyka, przytulanie, a jak tylko zaczyna ziewac to go odkladam i zasypia sam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 12:58   #3064
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hmm nie czaje mojego Jasia, przez kilka ostatnich dni budzil sie w lozeczku rano mocno placzac, a dzisiaj jakby nie to dziecko. Nie plakal, smial sie na calego, a po sniadanku zasnal sam w macie dzisiaj mamy 2 mce moze tamto to byl skok i teraz sie skonczyl? Oooby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To z moim tez cos nie tak.Dzisiaj wstalam kolo 9 a on nie spal tylko sobe lezal i gugal do jakiegos punktu w powietrzu.
Wogole moje dziecko widzi duchy chyba albo ma wymyslonego przyjaciela.Juz wczoraj wieczorem wpatrywal sie w jakis punkt smial sie i wyciagal raczki w tym kierunku

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Pochwalilam sie....Juz rozpoczal ryczandie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Ale przed dieta jeszcze zjem Milke
Stary 2013-11-09, 13:02   #3065
Larysa88
Zakorzenienie

kurde Ola jak zasnęła po tych nocno porannych wojażach o 11 tak śpi do teraz a ja do mamy chcę jechać i pewnie zaraz ją jakoś przebudzę, tylko żeby się nie zdenerwowała

pisałyście o tych wkładkach że już wyjmujecie z fotelików, a ja jeszcze miałam lekko podłożone szmatki jakieś pod dupkę bo ona mi mimo tej wkładki się zapadała tam? tak główka do przodu była że brodą dotykała jakby klaty? a może ją źle kładłam? ale dzięki tym szmatkom to tak sobie fajnie leżała tak prawie jak na płasko i widać było że wygodnie, wyjęłam to teraz i zobaczę jak będzie bez nich teraz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kochana a Wy planowaliście tą ciążę? przecież ten człowiek nie dojrzał do roli ojca, jak czytam, że święten jest jak on ją na rączki weźmie to
taaaa, niby planowaliśmy chociaż ostatnio powiedział mi że to ja bardzo chciałam i on nie mógł mi odmówić
Stary 2013-11-09, 13:08   #3066
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj Maly tez nie spi z nami, nie jest tez nauczony spania w domu w wozku, ma swoj bujaczek w ciagu dnia i lozeczko na noc (za nic w swiecie nie chce spac w lozeczku w dzien) dodatkowo nigdy jeszcze nie byl usypiany na rekach, je, odbijamy i go odkladam No chyba ze widze, ze nie jest zmeczony to wtedy sie troche pobawimy, jakas gimnastyka, przytulanie, a jak tylko zaczyna ziewac to go odkladam i zasypia sam
Zazdroszcze
I to tak na piersi?

Mój mi od wczoraj masakruje sutek w pozycji leżącej. Kiedyś tak było najwygodniej a od wczoraj Miki nie umie dobrze złapac, jak już ssie to czuję jakby mnie gryzł tymi swoimi dziąsełkami. Brrr...

Dodatkowo naczytałam się o wychodzącej pochwie/macicy po porodzie dużego dziecka i schizuję bo jakoś dziwnie się czuję..

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-11-09 o 13:12
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:37   #3067
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
Byliśmy dziś na pierwszym wspólnym spacerze z tatusiem a teraz werandujemy się przy oknie
Na dziś w planach jeszcze sprzątanie a potem lenistwo tzn. pewnie w głównej mierze czeka mnie cycolenie.

Nie chcę zapeszać, ale ostatnio nie podaje juz mm, as mały się najada z cycków

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hmm chyba nie zauważyłam takiego zjawiska

a jak już mowa o małych fiutkach to jak to jest z napletkiem, bo wiem że teraz się nie ściąga ale czy to higieniczne ? Ja zsuwam lekko skórkę i myję przy kąpieli ale mam wrażenie że jakbym chciała ściągnąć bardziej to by się nie dało czy to normalne? nie wiem czy wypowiedziałam się jasno
ja odsuwam tak bardzo delikatnie, na milimetr może.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Przyszłam się wyzalic i wygadac. Z góry przepraszam, że tylko o sobie...

Kurde, nie daje już rady Moje dziecko od wczoraj prawie non stop jest przy piersi. Dziś to już w ogóle wytrzymuje max 30minut od zakończenia karmienia i znów jest głodny (a karmienie trwa minimum 30min). Od ponad 2godz wisi na cycu, trochę przysypia, po chwili się budzi i znów intensywnie ssie. Jak przyśnie to nie mogę go obudzić. Jak chce go odłożyć albo zabrać pierś to się zaczyna histeria, wyciąganie jezyka, ssanie rączki, slinienie i rzucanie się łapczywie na cokolwiek. Jak ponownie go biorę to tak się rzuca na pierś jakby nie jadł cały dzień.
Nie wiem co się dzieje, czy on aż tyle potrzebuje, czy może mój pokarm nie jest dla niego wystarczający? Jak Szymek będzie tyle potrzebował to mój mózg i piersi nie nadążą z produkcją mleka Oproznil jedną pierś, drugą już też długo ssie, więc nie wiem czy mu starczy Aż się poryczalam ze zmęczenia i bezsilności Wyslalam TŻ po mm, żeby w razie co tym nas poratować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiem co czujesz, moj w nocy takie rzeczy wyprawia

Cytat:

wiecie jak moje słonko już gaworzy

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hej

Witamy się z Hubciem ze szpitala robiliśmy dzisiaj kontrolę bilirubiny i niestety znowu jest wzrost i nasza pediatra dała skierowanie bo mały musi mieć lampki pod którymi właśnie leży... Niestety nie przyjęli nas w tym szpitalu co się rodził, w drugim nie było miejsc i wylądowaliśmy w szpitalu 30 km od domu na oddziale patologii noworodka... Serducho mi ściska ze musimy tutaj być, bo Jakub ma jutro 7 urodziny i imprezę ma u babci- tort zamówionymi bo tak bym odwołała....
Kciuki dla Was kochani bardzo mocne

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

polozyla sie wczoraj spac o 19:30, wstala o 5 i to ja ja obudzilam, zjadla i wstala przed 10, zjadla, poszlysmy poswirowala do 11 i zasnela wiec poszlysmy na spacer, o 13 wrocilam do domu wiec ja w gondoli przy otwartym oknie w pokoju postawilam i tak spala do 15! a i tak by sie nie obudzila gdybym jej rozbudzac nie zaczela, zjadla posiedziala chwile i znowu kima a o 19 juz kimka na noc. nie no ciekawe czy wszystko z nia ok
zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Jestem załamana... Dostaliśmy skierowanie na badanie wydolności nerek, ale jeśli będzie kiepski wynik to czeka nas zabieg. Powiem Wam, że słowo "zabieg" brzmi tak niewinnie... Po tym co usłyszałam... Jestem przerażona! Dlaczego takie maleństwo musi tak cierpieć? Słowo zabieg kojarzy mi się tak: rozcinamy, naprawiamy, zamykamy. A jednak niekoniecznie... boję się o tym myśleć... Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, że takie zabiegi jak urostomia się wykonuje... Wiem, że to dla Jej dobra, jeśli będzie taka opcja uratowania nerki... Ale to jest straszne..

Dlaczego????? Niech to będzie zły sen...
kochana trzymam kciuki bardzo mocne za Zuzinkę

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam z Filipem niestety ze szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc. Do kataru dolaczyl wczoraj kaszel i dzis o 20 przyjechalismy na IP jeden lelarz slyszy cos w plucach drugi nie, zrobili rentgen czekamy na opis, wyniki krwi w normie, mocz ok. Prawie zemdlalam na pobieraniu krwi a bylo z reki.. masakra trzymajcie kciuki. Moje dziecko dzis prawie nic niespalo niejadlo wiec teraz padl a ja ide razem z nim.
dla Filipka również mocne kciuki
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mojej też się to czasem zdarza. Nawet nie tak rzadko. Bidula ciągnie jak szalona i wtedy się jej zdarza zachłysnąć.. Nie wiem czy to dlatego, że za szybko jej leci czy ona po prostu tak szybko ciągnie
Mój tez niestety często się krztusi Szczególnie na poczatku jak mleko mocno leci.

a wczoraj wieczorem zwymiotował/ulał mi aż 3 razy nie wiem czemu

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:53   #3068
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny pisałam rano żepróbuje wyreulować jedzenie sebastiana ale o 11;30 to jest 2,5godz od ostatniego cyca przystawiłam do obu ale jak już przestało lecieć ciurkiem tylko musiał troce siły włożyc w cycanie to zaczyna się rzucanie cyckiem czyli ciągniecie puszczanie wrzask i łape cyca i tak w kółko ...wiec nie mogąc tego ogarnąć dałam butle z moim mlekiem 60ml i wypił ciurkiem i śpi do teraz. sama nie wiem co robic podawać mu mm czy walczyć dalej o kp strasznie sie na to kp nastawiłam bo z adim top była katora i juz w 3 misiacu mu mm zageszczałam a teraz póki co jestem tylko na moim mleczku nie mam wsparcia w innyc bo słysze tylko zeby każdy by dał butle z mm. sama nie wiem co robić .seba przybiea na wadze nic mu moje mleko nie szkodzi ...problem jest tylko w tym czestym karmieniu i jego ostatnim rzucaniu sie przy cycu. doradźcie coś albo tzućcie dobrym słowem
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:58   #3069
butterfly20
Zakorzenienie

Kciukam za Zuzię i Filipka, biedne kochane maleństwa

Ja się ciągle miotam z rotawirusami.Moja mama gadała z dziewczynami z pracy i żadna nie szczepiła.Też podobno jedna szczepionka jest na jeden szczep, a druga na kilka i to tak samo jak z grypą,że ona też ma dużo szczepów...a dużo osób na grypę się nie szczepi.
Inni też mówią,że nie jest dobrze szczepić na wszystko, bo to osłabia organizm (zasłyszane u lekarzy). Nawet koleżanka dzisiaj na sr, której synek przeszedł rota mówiła,że lekarze w szpitalu i tak czy siak odradzali szczepienie, chyba,że dziecko było wcześniakiem...
Ja już nie wiem co robić.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moja w domu zaśnie wszędzie. W wózku czasem ją kładę w domu jak nie możemy iść na spacer. W łóżeczku też jak najbardziej,ale wolę ją mieć przy sobie w dzień i kładę ją na kanapie w salonie na brzuszku,żeby ciągle mieć ją na oku, bo czasem się miota i przekłada głowę z jednej strony na drugą a ja mam czarne wizje.W bujaczku kładę ją rzadko (np. jak muszę iśc na nr 2 i jestem sama w domu to biorę ją do łazienki i sobie na mnie patrzy, a ja do niej gadam i pokazuję zabawki; to samo jak muszę wysuszuć włosy lub się pomalować ). I moje dziecko też zasypia samo, nie noszę jej do zaśnięcia.Noszę ją tylko jak nie śpi i pokazuję jej coś i opowiadam. W ogóle to jak jeszcze nie śpi to często kładę ją do łóżeczka, puszczam karuzelkę i ona już sobie sama grzecznie zasypia a ja zaglądam do niej.
Ale się rozpisałam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To z moim tez cos nie tak.Dzisiaj wstalam kolo 9 a on nie spal tylko sobe lezal i gugal do jakiegos punktu w powietrzu.
Wogole moje dziecko widzi duchy chyba albo ma wymyslonego przyjaciela.Juz wczoraj wieczorem wpatrywal sie w jakis punkt smial sie i wyciagal raczki w tym kierunku
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Pochwalilam sie....Juz rozpoczal ryczandie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Ale przed dieta jeszcze zjem Milke
Moja się często śmieje do lampy,do sufitu...a wczorajszym hitem były drzwi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:05   #3070
matallewar
Zakorzenienie

Zakupy zrobione, taką kieckę sobie kupiłam w H&M
Poza tym buty i stanik sportowy, matę do ćwiczeń

A to komplet Elenki na chrzest (jeszcze mam body z dł rękawem, sukienkę i rajstopki)

Obie będziemy śliczne

A poza tym przebiegłam 3,4 km i czuję się BOSKO!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1029.jpg (31,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1031.jpg (41,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 2545.jpg (98,2 KB, 42 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-11-09 o 14:08
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:14   #3071
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A to komplet Elenki na chrzest (jeszcze mam body z dł rękawem, sukienkę i rajstopki)

Obie będziemy śliczne

śliczna sukienka Elena tez bedzie cudaśna ja to się czuje strasznie grubo we wszystkim ...zwłaszcza w sukience bo mam grube nogi
Stary 2013-11-09, 14:15   #3072
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Obie będziemy śliczne

Ile dałaś za swoją kiecę? Faaaajna

Wymianka.
Stary 2013-11-09, 14:22   #3073
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
śliczna sukienka Elena tez bedzie cudaśna ja to się czuje strasznie grubo we wszystkim ...zwłaszcza w sukience bo mam grube nogi
Ja nogi mam szczupłe jakoś od połowy ud Też się czuję grubo, ale coś założyć muszę A figurę mam taką (nogi widać) - zdjęcie z biegania dziś: https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...17060694_n.jpg

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ile dałaś za swoją kiecę? Faaaajna
Całe 44 zł ze zniżką z newslettera h&m

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-11-09 o 14:26
Stary 2013-11-09, 14:22   #3074
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwile po drugim karmieniu

W tesco załapałam się na akcje -50% na wszystkie zabawki, tzn zwracają to w bonach do tesco. Myślałam że to lipa i albo będą zawyżać ceny albo będzie mało zabawek ale nie ceny ok i wybór bardzo duży. Dużo zabawek z fp, kupiłam np aktywne klocki i wyszło mi 28zl.
Akcja trwa do dziś do 24, polecam
Jeszcze męża dziś wygnam po jakaś zawieszkę lamaze

to teraz ide spać dalej
A co to ta karta CLUBCARD? Ona jest konieczna? Ktoś wie???

Wymianka.
Stary 2013-11-09, 14:23   #3075
matallewar
Zakorzenienie

W ogóle chciałam tą:
http://www.hm.com/pl/product/21060?article=21060-A
ale jej nie było

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-09, 14:23   #3076
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nogi mam szczupłe jakoś od połowy ud Też się czuję grubo, ale coś założyć muszę A figurę mam taką (nogi widać) - zdjęcie z biegania dziś: https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...17060694_n.jpg

Całe 44 zł ze zniżką z newslettera allegro
Czemu ja jak zwykle nic nie wiem Są jeszcze te zniżki? Ja też chcęęę takąąą

Wymianka.
Stary 2013-11-09, 14:25   #3077
matallewar
Zakorzenienie

A mam tą:
http://www.hm.com/pl/product/21368?article=21368-B
ale była zła metka z 59,90 i mi taką cenę policzyli i po zniżce 44 zł wyszlo

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Czemu ja jak zwykle nic nie wiem Są jeszcze te zniżki? Ja też chcęęę takąąą
Ja piszę i nie wiem, o czym
z newslettera h&m, trzeba się zapisać i masz na jeden produkt 25% zniżki

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-09, 14:27   #3078
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak go ostatnio w nocy karmiłam, to też oderwał się od cyca patrzy w sufit, gada i się cieszy, aż małża obudziłam zdecydowanie za dużo horrorów

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
taaaa, niby planowaliśmy chociaż ostatnio powiedział mi że to ja bardzo chciałam i on nie mógł mi odmówić

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny pisałam rano żepróbuje wyreulować jedzenie sebastiana ale o 11;30 to jest 2,5godz od ostatniego cyca przystawiłam do obu ale jak już przestało lecieć ciurkiem tylko musiał troce siły włożyc w cycanie to zaczyna się rzucanie cyckiem czyli ciągniecie puszczanie wrzask i łape cyca i tak w kółko ...wiec nie mogąc tego ogarnąć dałam butle z moim mlekiem 60ml i wypił ciurkiem i śpi do teraz. sama nie wiem co robic podawać mu mm czy walczyć dalej o kp strasznie sie na to kp nastawiłam bo z adim top była katora i juz w 3 misiacu mu mm zageszczałam a teraz póki co jestem tylko na moim mleczku nie mam wsparcia w innyc bo słysze tylko zeby każdy by dał butle z mm. sama nie wiem co robić .seba przybiea na wadze nic mu moje mleko nie szkodzi ...problem jest tylko w tym czestym karmieniu i jego ostatnim rzucaniu sie przy cycu. doradźcie coś albo tzućcie dobrym słowem
rób co Ci intuicja podpowiada- ja bym tam jeszcze przy kp została skoro masz mleczko

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja się ciągle miotam z rotawirusami.Moja mama gadała z dziewczynami z pracy i żadna nie szczepiła.Też podobno jedna szczepionka jest na jeden szczep, a druga na kilka i to tak samo jak z grypą,że ona też ma dużo szczepów...a dużo osób na grypę się nie szczepi.
Inni też mówią,że nie jest dobrze szczepić na wszystko, bo to osłabia organizm (zasłyszane u lekarzy). Nawet koleżanka dzisiaj na sr, której synek przeszedł rota mówiła,że lekarze w szpitalu i tak czy siak odradzali szczepienie, chyba,że dziecko było wcześniakiem...
Ja już nie wiem co robić
ja zdecydowałam nie szczepić, wystarczy, że Mikiś dostanie inne szczepionki+pneumo (tutaj są straszne powikłania) więc wystarczy dla jego malutkiego organizmu a rota tak na prawdę jest tylko na kilka szczepów
no i też jest ryzyko, że dzidzia Ci nazwyczajniej w świecie zwymiotuje, uleje szczepionkę

mój zasypia sam, ostatnio pierwszy raz go na rączkach usypiałam, bo chciałam, żeby szybciej zasnął bo miałam wizję ciepłej kąpieli a tak to sam w łóżeczku zasypia włączam karuzelkę chwilkę się nagada do niej i śpi w wózku spał czasem jak był malusi i brałam go do kuchni

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-09 o 14:28
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:27   #3079
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A mam tą:
http://www.hm.com/pl/product/21368?article=21368-B
ale była zła metka z 59,90 i mi taką cenę policzyli i po zniżce 44 zł wyszlo

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ja piszę i nie wiem, o czym
z newslettera h&m, trzeba się zapisać i masz na jeden produkt 25% zniżki
Tak właśnie czytam haha Dzięki Przez ciebie będę biedniejsza Chociaż krótka się wydaje ;p

Wymianka.
Stary 2013-11-09, 14:35   #3080
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak właśnie czytam haha Dzięki Przez ciebie będę biedniejsza Chociaż krótka się wydaje ;p
Dosyć krótka jest, potem w K wrzucę fotę moich grubości

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-09, 14:56   #3081
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Myslicie ze roczne dziecko moze zjesc klopsiki w sosie pomidorowym takie z puszki?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
j

rób co Ci intuicja podpowiada- ja bym tam jeszcze przy kp została skoro masz mleczko

ja zdecydowałam nie szczepić, wystarczy, że Mikiś dostanie inne szczepionki+pneumo (tutaj są straszne powikłania) więc wystarczy dla jego malutkiego organizmu a rota tak na prawdę jest tylko na kilka szczepów
no i też jest ryzyko, że dzidzia Ci nazwyczajniej w świecie zwymiotuje, uleje szczepionkę
)
A ta szczepionka jest doustna?To ja chyba nie szczepie.Na 90 procent wyrzyga.
Stary 2013-11-09, 15:02   #3082
karolson
Zakorzenienie

Ewacia - zrobisz jak zechcesz a ale ja bym dokarmiala mm na noc i w dzien z raz dwa tak zeby pokimal dluzej bo zdrowy dlugi sen tez jest potrzebny do prawidlowego wzrostu i rozwoju.

Matal - fajna kiecka i ciuszek dla Elenki tez! Podziwiam za bieganie.

Ja wydrukowalam kupon z h&m i nic
niekupilam bo sie zdecydowac niemoglam. Dam go TZ zeby Fifiemu cos kupil.

Filip grzeczny w tym szpitalu ze mi sie nudzi... zaraz TZ objad przywiezie bo tu bufet tylko pod pon do pt. Jeszcze mamy sale jednoosobowa i niema z kim pigasac. A na calym oddziale jest 7 dzieci w tym przez przeszklina szybe blizniaki wczesnuaki cudenka

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Kaska - my tez 5w 1 i pneumo o ile to zapalenie oskrzeli / pluc tego niewyklucza. Wogole mielismy isc w czwartek na druga dawke szczepien i musze zadzwonic do przychodni ze my w szpitalu...
Stary 2013-11-09, 15:07   #3083
ewacia85
Wtajemniczenie

no własnie sama niewiem co robic ....teraz spał równe 3 odzinki wstał pocycał ale tylko troszke z jedenej piersi i się cieszy. wczoraj jak sie zawziełam że przynajmniej co 3 godziny bede karmic to popołudniu przekimał 4,5 godziny wiec nie jest źle.już nie raz sieałam po mm ale cos mnie powstrzymuje żeby jeszcze spróbować...może rzeczywiście na noc albo raczej w nocy tak ok 24 podam mm i zobaczymy jakie bedzie spanko
Stary 2013-11-09, 15:19   #3084
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Co myslicie o takiej diecie

Planuje jesc:
-warzywa z wyj. skrobiowych
-nabial (mleko, jogurty naturalne, bialy ser)
-mieso
-ryby
-jajka
-jedna porcja owocow dziennie

Oprocz tego nie smazyc, nie uzywac za wiele tluszczu, ani cukru oczywiscie.Chcialabym tez zjesc taki w miare normalny obiad, nie do konca dietetyczny.dzisiaj np. klopsiki w sosie pomidorowym z kasza gryczana i marchewka z groszkiem.
Porcje nielimitowane, bo mam ju do chodzenia glodna.
Co sądzicie o takim sposobie odzywiania?Jestem tak w stanie chudnac?Nie zaley mi na jakims szybkim tempie
Stary 2013-11-09, 15:20   #3085
matallewar
Zakorzenienie

Cotka fota w K, trochę wstyd z taką figurą, ale co tam Chyba majty wyszczuplające muszę nabyć...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-09, 15:21   #3086
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle chciałam tą:
http://www.hm.com/pl/product/21060?article=21060-A
ale jej nie było
Wtakiej cenie to pewnie zeszły jak świeże bułeczki

Wymianka.
Stary 2013-11-09, 15:23   #3087
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Wtakiej cenie to pewnie zeszły jak świeże bułeczki
Czarne były

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-09, 15:27   #3088
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze
I to tak na piersi?

Mój mi od wczoraj masakruje sutek w pozycji leżącej. Kiedyś tak było najwygodniej a od wczoraj Miki nie umie dobrze złapac, jak już ssie to czuję jakby mnie gryzł tymi swoimi dziąsełkami. Brrr...

Dodatkowo naczytałam się o wychodzącej pochwie/macicy po porodzie dużego dziecka i schizuję bo jakoś dziwnie się czuję..
Niestety od 5 tygodni maly je tylko mm. Na piersi wlasnie bylo mi lepiej bo usypial podczas jedzenia, a teraz zje i usypia dopiero w lozeczku, trwa to jakies 10-15 minut

Cytat:
Co myslicie o takiej diecie

Planuje jesc:
-warzywa z wyj. skrobiowych
-nabial (mleko, jogurty naturalne, bialy ser)
-mieso
-ryby
-jajka
-jedna porcja owocow dziennie

Oprocz tego nie smazyc, nie uzywac za wiele tluszczu, ani cukru oczywiscie.Chcialabym tez zjesc taki w miare normalny obiad, nie do konca dietetyczny.dzisiaj np. klopsiki w sosie pomidorowym z kasza gryczana i marchewka z groszkiem.
Porcje nielimitowane, bo mam ju do chodzenia glodna.
Co sądzicie o takim sposobie odzywiania?Jestem tak w stanie chudnac?Nie zaley mi na jakims szybkim tempie
Jestem mniej wiecej na takiej diecie wlasnie, z tluszczow tylko oliwa z oliwek ale rzadko, owoce jem rzadko ale jem, do kazdego posilku toona warzyw :P jem duzo drobiu, ryby, wszystko na parze, gotowane lub smazone bez tluszczu na tefalu. Pije raz dziennie slodzona kawe z mlekiem Przede wszystkim jest to zdrowy sposob odzywiania Wiec jesli nie bedziesz sie glodzic to bedziesz sie czula ogolnie lepiej, przynajmniej ja tak mam, w tydzien spadlo mi 2kg Jak skonczy mi sie @ to wskakuje w dres i bede chodzic na 40minutowe bieganie 3-4 razy w tygodniu.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:36   #3089
rusałka_1
Zakorzenienie

matal bardzo ładna sukienka i komplet dla Elenki

Mój szkrab jak wstał o 13.00 tak najedzony, przebrany i lulany tylko mi popłakuje

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:39   #3090
kaska87
Zakorzenienie

a ja mam doła P. znowu do pracy poszedł... wiem, że musi, ale ta jego praca, te zmiany dzisiaj po nocce też się przespał (my z Mikim też pospaliśmy bo pogoda do dupy) wstał, pobawiliśmy się z Mikusiem, zjedliśmy obiad i poszedł
fajnie było jak wcześniej pracował w innej firmie 7/8-16/17 no, ale coś za coś teraz ma pewną pracę, kasę lepszą no i możliwość awansu
jedyny plus, że w dzień jest w domu często i możemy razem na spacer wyjść, a teraz gdy o 16:00 już ciemno to duży plus

mam ochotę na racuchy z jabłkiem dostałam od babci patelnię za 130$ zobaczymy czy bez oleju wyjdą

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości