|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
Cytat:
![]() w aptece gemini można receptę zrealizować
|
||
|
|
|
#3062 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) dodatkowo nigdy jeszcze nie byl usypiany na rekach, je, odbijamy i go odkladam No chyba ze widze, ze nie jest zmeczony to wtedy sie troche pobawimy, jakas gimnastyka, przytulanie, a jak tylko zaczyna ziewac to go odkladam i zasypia sam
|
|
#3064 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wogole moje dziecko widzi duchy chyba albo ma wymyslonego przyjaciela.Juz wczoraj wieczorem wpatrywal sie w jakis punkt smial sie i wyciagal raczki w tym kierunku ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Pochwalilam sie....Juz rozpoczal ryczandie ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Ale przed dieta jeszcze zjem Milke |
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde Ola jak zasnęła po tych nocno porannych wojażach o 11 tak śpi do teraz a ja do mamy chcę jechać i pewnie zaraz ją jakoś przebudzę, tylko żeby się nie zdenerwowała
![]() pisałyście o tych wkładkach że już wyjmujecie z fotelików, a ja jeszcze miałam lekko podłożone szmatki jakieś pod dupkę bo ona mi mimo tej wkładki się zapadała tam? tak główka do przodu była że brodą dotykała jakby klaty? a może ją źle kładłam? ale dzięki tym szmatkom to tak sobie fajnie leżała tak prawie jak na płasko i widać było że wygodnie, wyjęłam to teraz i zobaczę jak będzie bez nich teraz ![]() Cytat:
chociaż ostatnio powiedział mi że to ja bardzo chciałam i on nie mógł mi odmówić
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to tak na piersi? Mój mi od wczoraj masakruje sutek w pozycji leżącej. Kiedyś tak było najwygodniej a od wczoraj Miki nie umie dobrze złapac, jak już ssie to czuję jakby mnie gryzł tymi swoimi dziąsełkami. Brrr... Dodatkowo naczytałam się o wychodzącej pochwie/macicy po porodzie dużego dziecka i schizuję bo jakoś dziwnie się czuję.. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-11-09 o 13:12 |
|
|
|
|
#3067 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Byliśmy dziś na pierwszym wspólnym spacerze z tatusiem a teraz werandujemy się przy oknie![]() Na dziś w planach jeszcze sprzątanie a potem lenistwo tzn. pewnie w głównej mierze czeka mnie cycolenie.Nie chcę zapeszać, ale ostatnio nie podaje juz mm, as mały się najada z cycków Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczególnie na poczatku jak mleko mocno leci.a wczoraj wieczorem zwymiotował/ulał mi aż 3 razy nie wiem czemu
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pisałam rano żepróbuje wyreulować jedzenie sebastiana ale o 11;30 to jest 2,5godz od ostatniego cyca przystawiłam do obu ale jak już przestało lecieć ciurkiem tylko musiał troce siły włożyc w cycanie to zaczyna się rzucanie cyckiem czyli ciągniecie puszczanie wrzask i łape cyca i tak w kółko ...wiec nie mogąc tego ogarnąć dałam butle z moim mlekiem 60ml i wypił ciurkiem i śpi do teraz. sama nie wiem co robic podawać mu mm czy walczyć dalej o kp
strasznie sie na to kp nastawiłam bo z adim top była katora i juz w 3 misiacu mu mm zageszczałam a teraz póki co jestem tylko na moim mleczku nie mam wsparcia w innyc bo słysze tylko zeby każdy by dał butle z mm. sama nie wiem co robić .seba przybiea na wadze nic mu moje mleko nie szkodzi ...problem jest tylko w tym czestym karmieniu i jego ostatnim rzucaniu sie przy cycu. doradźcie coś albo tzućcie dobrym słowem
|
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kciukam za Zuzię i Filipka, biedne kochane maleństwa
![]() Ja się ciągle miotam z rotawirusami.Moja mama gadała z dziewczynami z pracy i żadna nie szczepiła.Też podobno jedna szczepionka jest na jeden szczep, a druga na kilka i to tak samo jak z grypą,że ona też ma dużo szczepów...a dużo osób na grypę się nie szczepi. Inni też mówią,że nie jest dobrze szczepić na wszystko, bo to osłabia organizm (zasłyszane u lekarzy). Nawet koleżanka dzisiaj na sr, której synek przeszedł rota mówiła,że lekarze w szpitalu i tak czy siak odradzali szczepienie, chyba,że dziecko było wcześniakiem... Ja już nie wiem co robić. Cytat:
). I moje dziecko też zasypia samo, nie noszę jej do zaśnięcia.Noszę ją tylko jak nie śpi i pokazuję jej coś i opowiadam. W ogóle to jak jeszcze nie śpi to często kładę ją do łóżeczka, puszczam karuzelkę i ona już sobie sama grzecznie zasypia a ja zaglądam do niej.Ale się rozpisałam Cytat:
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy zrobione, taką kieckę sobie kupiłam w H&M
![]() Poza tym buty i stanik sportowy, matę do ćwiczeń ![]() A to komplet Elenki na chrzest (jeszcze mam body z dł rękawem, sukienkę i rajstopki) ![]() Obie będziemy śliczne ![]() A poza tym przebiegłam 3,4 km i czuję się BOSKO!
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-11-09 o 14:08 |
|
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A figurę mam taką (nogi widać) - zdjęcie z biegania dziś: https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...17060694_n.jpgCałe 44 zł ze zniżką z newslettera h&m
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-11-09 o 14:26 |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle chciałam tą:
http://www.hm.com/pl/product/21060?article=21060-A ale jej nie było
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są jeszcze te zniżki? Ja też chcęęę takąąą
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
A mam tą:
http://www.hm.com/pl/product/21368?article=21368-B ale była zła metka z 59,90 i mi taką cenę policzyli i po zniżce 44 zł wyszlo ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
z newslettera h&m, trzeba się zapisać i masz na jeden produkt 25% zniżki
|
|
|
#3078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie za dużo horrorów Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i też jest ryzyko, że dzidzia Ci nazwyczajniej w świecie zwymiotuje, uleje szczepionkę ![]() mój zasypia sam, ostatnio pierwszy raz go na rączkach usypiałam, bo chciałam, żeby szybciej zasnął bo miałam wizję ciepłej kąpieli w wózku spał czasem jak był malusi i brałam go do kuchni
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-09 o 14:28 |
||||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Chociaż krótka się wydaje ;p
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3081 | |
|
BAN stały
|
Myslicie ze roczne dziecko moze zjesc klopsiki w sosie pomidorowym takie z puszki?
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia - zrobisz jak zechcesz a ale ja bym dokarmiala mm na noc i w dzien z raz dwa tak zeby pokimal dluzej bo zdrowy dlugi sen tez jest potrzebny do prawidlowego wzrostu i rozwoju.
Matal - fajna kiecka i ciuszek dla Elenki tez! Podziwiam za bieganie. Ja wydrukowalam kupon z h&m i nic niekupilam bo sie zdecydowac niemoglam. Dam go TZ zeby Fifiemu cos kupil. Filip grzeczny w tym szpitalu ze mi sie nudzi... zaraz TZ objad przywiezie bo tu bufet tylko pod pon do pt. Jeszcze mamy sale jednoosobowa i niema z kim pigasac. A na calym oddziale jest 7 dzieci w tym przez przeszklina szybe blizniaki wczesnuaki cudenka ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Kaska - my tez 5w 1 i pneumo o ile to zapalenie oskrzeli / pluc tego niewyklucza. Wogole mielismy isc w czwartek na druga dawke szczepien i musze zadzwonic do przychodni ze my w szpitalu...
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie sama niewiem co robic ....teraz spał równe 3 odzinki wstał pocycał ale tylko troszke z jedenej piersi i się cieszy. wczoraj jak sie zawziełam że przynajmniej co 3 godziny bede karmic to popołudniu przekimał 4,5 godziny
wiec nie jest źle.już nie raz sieałam po mm ale cos mnie powstrzymuje żeby jeszcze spróbować...może rzeczywiście na noc albo raczej w nocy tak ok 24 podam mm i zobaczymy jakie bedzie spanko
|
|
|
|
#3084 |
|
BAN stały
|
Co myslicie o takiej diecie
Planuje jesc: -warzywa z wyj. skrobiowych -nabial (mleko, jogurty naturalne, bialy ser) -mieso -ryby -jajka -jedna porcja owocow dziennie Oprocz tego nie smazyc, nie uzywac za wiele tluszczu, ani cukru oczywiscie.Chcialabym tez zjesc taki w miare normalny obiad, nie do konca dietetyczny.dzisiaj np. klopsiki w sosie pomidorowym z kasza gryczana i marchewka z groszkiem. Porcje nielimitowane, bo mam ju do chodzenia glodna. Co sądzicie o takim sposobie odzywiania?Jestem tak w stanie chudnac?Nie zaley mi na jakims szybkim tempie |
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka fota w K, trochę wstyd z taką figurą, ale co tam
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiec jesli nie bedziesz sie glodzic to bedziesz sie czula ogolnie lepiej, przynajmniej ja tak mam, w tydzien spadlo mi 2kg Jak skonczy mi sie @ to wskakuje w dres i bede chodzic na 40minutowe bieganie 3-4 razy w tygodniu.
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
matal bardzo ładna sukienka i komplet dla Elenki
![]() Mój szkrab jak wstał o 13.00 tak najedzony, przebrany i lulany tylko mi popłakuje
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam doła
P. znowu do pracy poszedł... wiem, że musi, ale ta jego praca, te zmiany dzisiaj po nocce też się przespał (my z Mikim też pospaliśmy bo pogoda do dupy) wstał, pobawiliśmy się z Mikusiem, zjedliśmy obiad i poszedłfajnie było jak wcześniej pracował w innej firmie 7/8-16/17 no, ale coś za coś teraz ma pewną pracę, kasę lepszą no i możliwość awansu jedyny plus, że w dzień jest w domu często i możemy razem na spacer wyjść, a teraz gdy o 16:00 już ciemno to duży plus ![]() mam ochotę na racuchy z jabłkiem dostałam od babci patelnię za 130$
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Dostaliśmy skierowanie na badanie wydolności nerek, ale jeśli będzie kiepski wynik to czeka nas zabieg. Powiem Wam, że słowo "zabieg" brzmi tak niewinnie... Po tym co usłyszałam... Jestem przerażona!

) dodatkowo nigdy jeszcze nie byl usypiany na rekach, je, odbijamy i go odkladam
No chyba ze widze, ze nie jest zmeczony to wtedy sie troche pobawimy, jakas gimnastyka, przytulanie, a jak tylko zaczyna ziewac to go odkladam i zasypia sam 

Aż się poryczalam ze zmęczenia i bezsilności