|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
|
|
#483 |
|
Konto usunięte
|
A ja tam nie wiem.
Z jednej strony wiem, że Fenoterol pomógł wielu dziewczynom donosić ciążę, a z drugiej - również wiem, że nie jest obojętny dla maleństw. Oczywiście super, jeśli nie ma potem żadnych skutków, jak się już dzidzia urodzi, ale ja tam nie jestem taka pewna za ten lek, nie bez powodu przepisuje się go dopiero po 20-którymś tygodniu, żeby serce dziecka było już rozwinięte. Ja też brałam Fenoterol i w jednej i w drugiej ciąży, ale jak już pisałam wielokrotnie, bardzo bardzo nie chciałam tego leku. Mnie zadziwiają takie sprawy. Potrafimy (jako cywilizacja) zbudować tysiące rodzajów broni, trucizn, wydajemy kupę pieniędzy na wojsko, wojny, a nie potrafimy zrobić skutecznego leku hamującego skurcze macicy bez skutków ubocznych? Bezbolesnych szczepionek bez skutków ubocznych? Nie wierzę w to wszystko, dla mnie przemysł farmaceutyczny to jedna wielka machloja, no ale co zrobić, ziółkami nie wszystko da się wyleczyć... (choć powiem szczerze, że odkąd piję moje ziołowe herbatki laktacyjne, brzuszek pracuje aż miło i tak strasznie się boję, co będzie, jak je odstawię...)
|
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Rena-jak się czujesz Berbie-cudowne wiadomości przynosisz Hosenka-wytrzymasz,dasz rade dla dzidzi Natalia-Mikołaj super chłopak,jaki już duży Amelce idą 4 zęby na raz na górze, już widać takie białe gulki na dziąsełkach,ale jeszcze coś nie mogą się przebić,troszke marudzi ale i tak dzielnie znosi ząbkowanie,bez gorączki ,trochę kupki rzadkie są
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się szykuję na chrzest. Jakaś bez energii jestem...
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaki śliczny
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43635184]Wieści od Cynamonkow - u nich skok, zęby, Adaś ma biegunkę po antybiotyku i poplakuje biedaczek, ale sa różne scenariusze,najgorszy zakłada ponowną operacje, ale najlepszy - domek za parę tygodni. [/QUOTE] oby ![]() super ![]() Cytat:
najgorsza jest ta niepewność... za ząbki ![]() --------------------------------------------------- zrobiłam tą cholerną betę - dziś 1658 (3 dni temu 1093)...zastanawiam się nad pojechaniem dziś na IP żeby skonsultować to z innym ginem...mój maksymalny wynik to 1371 (w drugiej ciąży)...nie wiem co myśleć...
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
Rena,Ja bym pojechała na IP bo beta ciągle ci rośnie
|
|
#488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To przecież już mały mężczyzna, przystojniak ![]() Cytat:
Cytat:
(taaa wiem, że łatwo się mówi ![]() Kicia i jej zachowanie Moja wczoraj miała zabieg sterylizacji i powoli dochodzi do siebie, wiem, że to dla jej dobra ale mam ogromne wyrzuty sumienia, że jej to zafundowałam szczególnie jak widzę w jakim jest stanie...Cytat:
![]() Ja już pisałam kiedyś o toxo, jak kotek jest niewychodzący i nie jest karmiony surowym mięsem to prawdopodobieństwo, że ma toxo i zaraża jest bardzo niskie. Tak jak powiedział Kucykowi weterynarz, wystrzeganie się kuwety na wszelki wypadek i unikanie całowania futrzaka (choć to może być trudne ) powinno w przypadku kotka domowego w zupełności wystarczyć jako profilaktyka. za 34 tc ![]() Udanego wypadu do kina ![]() Może to przez pogodę... mnie taka jesień strasznie wysysa z energii. Mi się wydaje, że najważniejsze, że rośnie. Nie wiem co poradzić Ci z wizytą na IP, bo z jednej strony może się uspokoisz a z drugiej nie wiadomo na kogo się trafi i efekt takiej wizyty może nie wnieść nic do twojej sprawy (mam tu na myśli, że pewnie stwierdzą, że nie ma powodów do badań) - zaczął się długi weekend - niestety wtedy na dyżurach często zostają tylko ci co muszą...
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-11-09 o 13:57 |
|||||
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedź na IP, będziesz spokojniejsza.Cytat:
Chociaż mojej kastracja nie przeszkodziła w romansach ![]() Zaledwie rok temu spółkowała ze swoim kolegą Wet powiedziała, że takie już jej pragnienia. Na razie zastrzyki hormonalne pomagają. No co Wy! Ja się teraz czuję jak naładowana energią, jesień to piękny czas
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
w doli - niedoli
normalnie się dobrałyśmy...
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Rena, jak masz jechać to jedz teraz a nie wieczorem czy na noc.
Trzymam cały czas.
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Rena ja juz pisalam ze się nie znam, ale ja pojechalabym na IP i nasciemnialabym ze mialam plemienia i ze brzuch boli itp., zrobią Ci USG i będziesz wiedziala na czym stoisz. Ja czekam na serduszko, bo Ty juz gdzies ok 7 TC to lada chwila powinno się pojawić. Ja mocno w to wierze. Zbieraj się i jedź i melduj o wyniku. Caly Wizaz jest za Toba.
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki kochane
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-09 o 15:06 |
||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Rena Jak ja podejrzewałam ciążę to poszłam do gina, zrobił usg i stwierdził, że coś widać, kazał zrobić betę i miałam wtedy 1510. ALe wtedy jeszcze serduszka nie było, dopiero za 3 tyg.Na ip może zrobią Ci usg i coś się wyjaśni.
|
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43636950](choć powiem szczerze, że odkąd piję moje ziołowe herbatki laktacyjne, brzuszek pracuje aż miło i tak strasznie się boję, co będzie, jak je odstawię...)[/QUOTE]a musisz odstawiać? przecież koperek, rumianek, melisę możesz pić zawsze, niekoniecznie w postaci herbatki laktacyjnej, a tak po prostu w ciągu dnia popijać po filiżance kolejnych ziółek. Cytat:
żeby Ci nie kazali zostawać na obserwacji jeśli pojedziesz wieczorem
|
||
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Ja gdzieś czytalam ze juz od 1000, ale mogę się mylić. Proszę mnie poprawić jak jestem w będzie. Ja Ci życzę tego serduszka. To może w końcu uwierzylabys w swoja kruszynke. Z niecierpliwością czekam na info.
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Z tym szpitalem zrobisz jak że chcesz, bo przecież nie musisz się zgodzić. Na sile nikt Cie nie zostawi. Z drugiej strony będziesz pod stalą opieką, poznasz różne opinie i badania na miejscu.
|
#501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak jej się zrobi lepiej to mi też na pewno Przeżywam bardziej niż przeżywałabym kiedyś...Cytat:
U mnie buro, leje deszcz a ja wyglądam tak -> Nawet kawa nie pomogła.
|
|
#502 |
|
Konto usunięte
|
Rena ten Twój mały pęcherzyk nas trzyma w takiej niepewności, że żaden film sensacyjny się nie umywa :P Trzymam kciuki za pozytywne wiadomości!
![]() Tylko jak będę chciała zatrzymać laktację, to nie wiem, które zioła odstawić. Poza tym boję się, że pijąc taką herbatkę, rozleniwię jelita i do końca życia będę już musiała się wspomagać (u mnie w rodzinie bywały takie przypadki). |
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43640158]Rena ten Twój mały pęcherzyk nas trzyma w takiej niepewności, że żaden film sensacyjny się nie umywa :P Trzymam kciuki za pozytywne wiadomości!
[/QUOTE]nooo dla mnie to prawie jak thiller
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43640158]Tylko jak będę chciała zatrzymać laktację, to nie wiem, które zioła odstawić. Poza tym boję się, że pijąc taką herbatkę, rozleniwię jelita i do końca życia będę już musiała się wspomagać (u mnie w rodzinie bywały takie przypadki).[/QUOTE]
przy zatrzymywaniu laktacji na pewno warto pić szałwię. na mnie herbatki laktacyjne nie działały i nie wiem na ile tak na prawdę koper czy melisa mają wpływ na ilość pokarmu ja bym chyba przy kończeniu karmienia kombinowała np jedna filiżanka jednego zioła dziennie, do tego szałwia, potem zielsko od czasu do czasu. jeśli zioła pomagają ci na jelita to możesz mieć problem przy nagłym odstawieniu tych herbatek.
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla moja miała sterylizacje miesiąc temu. Nie chce tego wspominać
Byl to dla mnie ogromny stres. Ale teraz nie żałuję. Ona już dawno zapomniała Rena jedz na IP. Niech zrobią usg. U mnie dooopa. Szczypie mnie cewka Mogę furagin wziąć myslicie? Rodzice dali mi kasę na wizyty prywatne. Kochani są. No i mama ucieszona że zdobyła dla mnie namiary na super lekarza. Okazało się że to ten do którego się zapisałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#506 | |
|
Konto usunięte
|
Adaś Cynamonkowy zaczął pięknie przybierać
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
No właśnie tego się obawiam, tym bardziej, że ja mam ogólnie tendencję do takich jazd.... Wiesz, u mnie te herbatki i Karmi to może efekt placebo, ale dopóki z piersi coś tam leci, to piję, piję. Chociażby po to, żeby mieć te ileś tam ml napojów dziennie. A o szałwii wiem, niestety miałam okazję się już o tym przekonać, już raz musiałam zatrzymać laktację... Potem przeanalizuję skład herbatek i które ich składniki działają tak, jak trzeba
|
|
|
|
|
#507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też bym chciała zobaczyć serducho Cytat:
ale to tylko zewnętrzna powłoka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43640158]Rena ten Twój mały pęcherzyk nas trzyma w takiej niepewności, że żaden film sensacyjny się nie umywa :P [/QUOTE] A mój to nie? jest więcej a i tak nic nie widać ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- No nie wiem... Lepiej zapytaj lekarza.
|
|
#508 |
|
Konto usunięte
|
a u mnie babka czekała na 5000 - ale nie wiem od ilu tak naprawdę widać serduszko
Rena i Wadera - trzymam kcuki |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() codziennie mam zamiar was nadrobić i jak patrze ile stron to zostawiam na później.. tym samym długo mnie nie było więc pierwszy raz odpuszczam. Nie nadrabiam, tylko piszę na bierząco i już ![]() U nas w miarę ok, Kamilek ponad miesiąc zmagał się z kaszlem, miał 2 antybiotyki i w poniedziałek wyzdrowiał. Od czwartku znów ma katar także ciągle inhalacje, syropki, odciąganie, klepanie i powoli wysiadam. Oprócz tego rozwija się super, raczkuje, ostatnio wstaje tylko nie gaworzy co mnie martwi ale nie narzekam bo dostanę po tyłku od Pani i Moniki ![]() Jak mi się uda to nadrobie chociaż nowy wątek ![]() a no i dodaje Kamilka |
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam- zobczyłam post Lunki i nie popatrzyłam ze ze zmeczenia na jaki wątek weszłam....
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-11-09 o 16:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

super 
(3 dni temu 1093)...zastanawiam się nad pojechaniem dziś na IP żeby skonsultować to z innym ginem...mój maksymalny wynik to 1371 (w drugiej ciąży)...nie wiem co myśleć... 

szczególnie jak widzę w jakim jest stanie...
jedź na IP, będziesz spokojniejsza.

Nawet kawa nie pomogła.
jest więcej a i tak nic nie widać