Miłośniczki Zary część XXIX - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 14:50   #1171
aroniasty
Wtajemniczenie

Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX

Cytat:
Napisane przez scwow Pokaż wiadomość
Może to kwestia zdjęcia i światła, bo krój sam w sobie bardzo mi się podoba

Dziewczyny a ja tak z zupełnie innej beczki sorry za off- co myślicie o analizie kolorystycznej i noszeniu kolorów w odniesieniu do przypisanej konkretnej pory roku?
Sama waham się między 3 porami roku -(ech to nie zdecydowanie)
Na blogu ubierajsieklasycznie jest sporo na ten temat i babka wyróżnia nie 4 ale 12 typów...

Bo jest ich właśnie więcej , na zajęciach z wizażu kiedyś przyszła do nas taka babeczka właśnie i robiła nam taką analizę - przykładała miliony chust do twarzy i rzeczywiście działało- twarz zupełnie wyglądała inaczej w zależności od koloru - raz rozpromieniona, raz szara itp. I już nie pamiętam dokładnie kim byłam bo było to jakieś 4 lata temu na 1 roku studiów , ale chyba późną wiosną - wyróżniała rzeczywiście więcej niż 4 typy właśnie typu wczesna wiosna, późna wiosna itp.
aroniasty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:57   #1172
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scwow Pokaż wiadomość
Mój z kolei faworyt to długie z ćwiekami z przodu sroka ze mnie haha
Cena znośna tylko ja mam opory przed kupowaniem przez internet butów. Lubię sobie pomierzyć...

OnaZakupoholik dzięki za post o YC - jak najbardziej na czasie

Corii a mi się wydaje że w takim kroju płaszcza jak ten w cętki wyglądasz dobrze, tylko w tym konkretnym przypadku kolor mi się nie podoba -jakiś taki smutny i bury.
Spróbuj kiedy jak gdzieś dorwiesz założyć coś w jaśniejszym kolorze

Bardzo mi miło
Czy któraś z Was ma? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...cleansing.html
Przymierzam sie do zakupu... Jest w promocji 512zl dzisiaj w Sephorze w krakowskiej...
Stary 2013-11-09, 15:03   #1173
aroniasty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Bardzo mi miło
Przymierzam sie do zakupu... Jest w promocji 512zl dzisiaj w Sephorze w krakowskiej...

Ja jej używałam , dostałam od koleżanki której podrażniała za bardzo cerę. Moim zdaniem super, bo spełnia wszystkie swoje funkcję - rzeczywiście po paru tygodniach widać różnicę , cera jest "czysta", bardziej rozświetlona , chociaż na początku używania wyszło paru nieprzyjaciół, ale to właśnie zasługa tego oczyszczania. Jednak moim zdaniem działanie ma porównywalne do np rękawic myjących, a kwota do wydania znacznie niższa. Teraz używam rękawicy i nie widzę znacznej różnicy pozatym że szczoteczka była wygodniejsza jednak.
aroniasty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:06   #1174
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Bardzo mi miło
Jeśli się "łapnie" na -20% to przemyślę zakup, za cenę regularną nie wiem czy to warto.

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:08   #1175
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi miło
Polecam Ci model Mia, działanie jest takie same, jest mała poręczna i jest różnica w cenie.

bardzo dobry filmik na ten temat:http://www.youtube.com/watch?v=VEFRofG9-UQ

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Jeśli się "łapnie" na -20% to przemyślę zakup, za cenę regularną nie wiem czy to warto.
podczas dni klubowiczów się łapie
Stary 2013-11-09, 15:11   #1176
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi miło
Ja mam tą z Olay, taki tańszy odpowiednik. 512 zł to chyba słaba promocja, w US w sephora kosztowała 115 dolarów bez promocji :| Strasznie zdzierają.
Uważam, że to super sprawa i jak ta mi się zepsuje czy coś się z nią stanie to będę myśleć poważnie o clarisonicu.

Moja pielęgnacja
earthpace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:13   #1177
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Polecam Ci model Mia, działanie jest takie same, jest mała poręczna i jest różnica w cenie.

bardzo dobry filmik na ten temat:http://www.youtube.com/watch?v=VEFRofG9-UQ

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

podczas dni klubowiczów się łapie
No tak, ale nie pod zniżkę na makijaż Muszę wyczekać, a wcześniej się zorientować gdzie to u mnie mogę kupić - ale najpierw 'za i przeciw' plaszczykowi

Tak szczerze mówiąc to mam największą ochotę przepuścić trochę w internetowym MACu

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:23   #1178
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
No tak, ale nie pod zniżkę na makijaż Muszę wyczekać, a wcześniej się zorientować gdzie to u mnie mogę kupić - ale najpierw 'za i przeciw' plaszczykowi

Tak szczerze mówiąc to mam największą ochotę przepuścić trochę w internetowym MACu
dlatego napisałam, że pod dni klubowiczów na dniach vip znajoma kupowała.
Stary 2013-11-09, 15:34   #1179
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi miło
Fajna sprawa. Doskonale oczyszcza twarz, zdecydowanie warta uwagi. Prawda, cena może odstraszać. ale ja uważam to za jedną z moich lepszych inwestycji.

Offtop: Dziewczyny, gdzie można znaleźć lakiery do paznokci Chanel ( Le Vernis) ? Stacjonarnie w Sephorze? Przez Egg () tak zaszalałam z Essie, że przyszła paczka z 11 lakierami, jednak to nie wszystko na co mam ochotę. Namiętnie szukam Frenzy.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:41   #1180
Marigold19
🦄

Cytat:
Bo on nie nadaje się na co dzień dziewczyny serio jak nie macie bardzo dużych problemów to go nie używajcie codziennie.
Jak używam podkładu to używam praktycznie tylko DW, ale faktycznie są dni kiedy nie używam nic kompletnie tylko krem koloryzujący. Z tym że DW nie robi mi żadnej krzywdy, wręcz przeciwnie, bardzo sobie chwalę.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

[QUOTE=OnaZakupoholik;4363 5873]Ojej n iezwykle mi miło

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez iva78 Pokaż wiadomość
Chyba nie TY jedna

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Co tutaj się dzieje bardzo mi miło
Dziewczyny zawstydzacie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Proszę się nie śmiać

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Jestem w 100% z niego zadowolona

Ja też....

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:45   #1181
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Jak używam podkładu to używam praktycznie tylko DW, ale faktycznie są dni kiedy nie używam nic kompletnie tylko krem koloryzujący. Z tym że DW nie robi mi żadnej krzywdy, wręcz przeciwnie, bardzo sobie chwalę.
jak ci służy to oknie będę się rozpisywać na temat kolorówki bo mam inny wątek od tego
Stary 2013-11-09, 15:53   #1182
Marigold19
🦄

Cytat:
jak ci służy to oknie będę się rozpisywać na temat kolorówki bo mam inny wątek od tego
Monia, się nie przejmuj, przecież tu się o WSZYSTKIM pisze A jaki wątek w którym to mnie nie ma? A tak serio serio, bo jeszcze podoczytywałam co napisałyście o DW i owszem może tworzyć maskę, ale ja doszłam do perfekcji w jego nakładaniu i raz tylko w lecie udało mi się zrobić sobie maskę (bo tak chciałam pięknie wyglądać, że nakładałam i nakładałam...) a tak to dla mnie jest lekki i delikatny podkład, ale mam cerę mieszaną i na DW nigdy w życiu nie kładę już nic więcej, bo wtedy wyglądałabym sztucznie.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:17   #1183
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
no to dla mnie Mac i estee lauder double wear był zbyt ciężki i robił trochę efekt maski(Mac trochę mniej), dlatego na próbkach się skończyło, z sypkich dobry jest też Sensai Kanebo (ładnie matuje ale niestety troszkę bieli) Chanel ma delikatny kolor, więc lepiej wygląda na twarzy

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

w moim Douglasie gdzie jest BB powiedzieli, że nie dają próbek, tylko tak jak ja usiadłam i Pani z BB prezentowała na mnie kosmetyki, ale wiem że jakaś dziewczyna pisała że jej dali
w moim D daja probki BB i moge tez powiedziec ze ja mam cere mieszana w kierunku tlustej i uzywam podkladu BB Long Wear i nie swiece sie po nim nic a nic

i ja skusilam sie dzisiaj na plaszcz za 169 zl ale szary ( mam 171 cm)

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:23   #1184
sskers
batonik

Byłam dzisiaj za białą pikowaną kiecką i przy jednej przepadłam Niestety nie było Ski i nie kupiłam. Ale za tydzień ma być dostawa więc wybiorę się jeszcze raz. Ta co mi się podoba pierwsza, druga fajna z grubego mięsistego materiału ale ja zgubiłam w niej proporcje, i jakby ta trzecia (pikowana) była biała to też będę brać. Niestety wszystkie Mki, więc te dwie też były za duże.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131109_145549_650.jpg (80,2 KB, 240 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131109_145616_212.jpg (78,7 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131109_145825_982.jpg (85,8 KB, 172 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131109_150220_660.jpg (82,5 KB, 201 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131109_150205_090.jpg (69,3 KB, 155 załadowań)

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:25   #1185
Ansday
Raczkowanie

Wszystkim i każdej z osobna dziekuje za wszystkie rady (w tablecie nie działa mi cytowanie)
Bylam w Duglasie w München niestety mam pecha bo Mac i Clarins jest u nich niedostepny
Byl EL i ten zakupiłam, próbek oczywiście nie było tzn. takich do domu nie było Jestem puki co zadowolona, nie wiem czy jest idealny ale na pewno trzyma sie dobrze mojego nosa, a na nim jeszcze nic sie dobrze nie trzymało, jestem typem któremu jak się denerwuje puchnie i czerwieni sie nos i strasznie wtedy wyglądam stad szukam czegoś specjalnego Myślę ze po dłuższym stosowaniu będę mogla zdać relacje jak sie spisuje, puki co wygląda bardzo naturalnie, sama dobrałam odcień, który jest ok. Buzia wygląda zdrowo, nie na wypudrowana

Fantastic co do Chanel który polecasz oczywiste nie było i jest podobno w de niedostępny Pani poleciła mi Diora i stwierdziła ze i tak wszystkie transparentne sa takie same z czym się nie zgodzę, ale pomyśle nad tym Diorem.

Oczywiście spodobały mi się 2 nowe zapachy jeden MK Sexy, drugi Viva La Juicy no i kupiłam buty, w końcu, ale nie byłabym sobą gdybym nie miała teraz wątpliwości czy to na pewno, aby "TE" Przyznam ze ostatnio nic mi sie nie podoba, choć to maja byc wygodne buty do biegania na codzien, bo jak widac na foto choć listopad to ja jeszcze na zakupy w wysłużonych ale prze wygodnych baletkach Co sadzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0567.jpg (43,6 KB, 145 załadowań)

Edytowane przez Ansday
Czas edycji: 2013-11-09 o 16:35
Ansday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:25   #1186
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj za białą pikowaną kiecką i przy jednej przepadłam Niestety nie było Ski i nie kupiłam. Ale za tydzień ma być dostawa więc wybiorę się jeszcze raz. Ta co mi się podoba pierwsza, druga fajna z grubego mięsistego materiału ale ja zgubiłam w niej proporcje, i jakby ta trzecia (pikowana) była biała to też będę brać. Niestety wszystkie Mki, więc te dwie też były za duże.
Ta czarna - rewelka. A to jest Zara czy inny sklep? (coś czuje, że to pytanie świadczy o mojej ignorancji, nie ogarniam )

Moja pielęgnacja
Stary 2013-11-09, 16:32   #1187
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
Ta czarna - rewelka. A to jest Zara czy inny sklep? (coś czuje, że to pytanie świadczy o mojej ignorancji, nie ogarniam )
Nie, nie, nie Zara. Poszłam za namową słomki na plac Zielińskiego coby zobaczyć/kupić pikowaną "Preskową" sukienkę. Oczywiście nawet nie przymierzyłam podobnej, bo te dwie wygrały

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Mamy ten sam tok myślenia
Jakoś gruba skarpeta do mnie nie przemawia w używanych kaloszachv

Stary 2013-11-09, 16:38   #1188
Ansday
Raczkowanie

Cytat:

Jak dla mnie w pierwszej i trzeciej bardzo ladnie, druga mi sie nie podoba
Ansday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:39   #1189
slomka
in the dark of night

Cytat:
Nie, nie, nie Zara. Poszłam za namową słomki na plac Zielińskiego coby zobaczyć/kupić pikowaną "Preskową" sukienkę. Oczywiście nawet nie przymierzyłam podobnej, bo te dwie wygrały

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

alejka numer 7?
Stary 2013-11-09, 16:45   #1190
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez Ansday Pokaż wiadomość
Jak dla mnie w pierwszej i trzeciej bardzo ladnie, druga mi sie nie podoba
No w drugiej jak pisałam wyżej, giną mi zupełnie proporcje. Ale na wieszaku ładna
Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
alejka numer 7?
A bo ja wiem która..od strony parkingu pierwsza alejka Świetne sukienki, spódniczki i bransoletki mają Strach jechać po wypłacie bo ceny nie takie małe

Stary 2013-11-09, 16:48   #1191
slomka
in the dark of night

Cytat:
No w drugiej jak pisałam wyżej, giną mi zupełnie proporcje. Ale na wieszaku ładna

A bo ja wiem która..od strony parkingu pierwsza alejka Świetne sukienki, spódniczki i bransoletki mają Strach jechać po wypłacie bo ceny nie takie małe
tak tak, to tam, babeczka blond dłuższe włoski, bardzo sporo pikowanych sukienek i spódniczek droższe niż te preskowe ale ładnieje cez dwóch zdań (ja mierzyłam tam włochatą kamizelkę, babeczka mówiła, że we wtorki-środy ma dostawy, może dowiozą jeszcze Ski )

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2013-11-09 o 16:49
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:48   #1192
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:

Dużo fajniejsza niż preskowa Ja oduczyłam się kupować workowate sukienki, niestety nie pasują do mojego typu figury a te, które mierzyłaś bardzo ładnie podkreślają sylwetkę Alejka nr 7 mówicie muszę się kiedyś przejść

Btw czy ktoś ma pomysł gdzie można kupić fajne do kolana czarne kozaki raczej płaskie (do 3-5cm) w stylu oficerek. Jakieś takie nie - kaloszowate. dopełniając koncert życzeń: miło gdyby nie miały jakiejś ceny powalającej.

Moja pielęgnacja
Stary 2013-11-09, 16:49   #1193
user_k
Zakorzenienie

Cytat:

A w jakiej cenie jest pierwsza sukienka?
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:49   #1194
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

pierwsza rewelacyjna
ile kosztowała?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:52   #1195
iva78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
Muszę spróbować inny podklad, bo dla mnie double wear jest super !! Uwielbiam takie podkłady ale po całym dniu, jak zmywam podklad, to cera jest fatalna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Probowalas moze mineralnych podkladow? Tez uzywalam DW i strasznie mnie zapychal...bardzo ladnie wygladal na twarzy ale po jakim s czasie skora byla w fatalnym stanie...teraz nic sie nie dzieje nic nie wyskakuje ..moze warto sprobowac

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ja też....

Ola sukienki nie bylo..byla tylko ta z zamkami na dole....mierzylam ten szalik i jest

http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ak...3p1331604.html
iva78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:52   #1196
sofia87
Raczkowanie

Dziewczyny, a co myślicie o tej spódnicy?

http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/dzi...7p1589019.html

Zamówiłam ją i jest bardzo fajna, ale przez ten rozkloszowany dół ciężko dobrać coś na górę i nie wiem czy jej nie zwrócić...

Macie pomysły jak ją nosić? Myślicie, że nada się do pracy w biurze?
sofia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:56   #1197
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
tak tak, to tam, babeczka blond dłuższe włoski, bardzo sporo pikowanych sukienek i spódniczek droższe niż te preskowe ale ładnieje cez dwóch zdań (ja mierzyłam tam włochatą kamizelkę, babeczka mówiła, że we wtorki-środy ma dostawy, może dowiozą jeszcze Ski )
Mi powiedziała że teraz powinna mieć w czwartek, więc podjadę sobie w pt po pracy. Ceny..no są jakie są ale materiały porządne, ładnie wykończone. Warto wydać te 150zł na sukienkę

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
A w jakiej cenie jest pierwsza sukienka?
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
pierwsza rewelacyjna
ile kosztowała?
Wszystkie w okolicy 150zł.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
Dużo fajniejsza niż preskowa Ja oduczyłam się kupować workowate sukienki, niestety nie pasują do mojego typu figury a te, które mierzyłaś bardzo ładnie podkreślają sylwetkę Alejka nr 7 mówicie muszę się kiedyś przejść
Ja właśnie chciałam przymierzyć taką workowatą, ale na tym stoisku akurat nie było. Ale mam trochę cyca, biodra też mam, więc pewnie nie wyglądałabym korzystnie. Ale nie wybiję sobie tego kroju z głowy dopóki nie zobaczę jak beznadziejnie wyglądam

Stary 2013-11-09, 16:57   #1198
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Mi powiedziała że teraz powinna mieć w czwartek, więc podjadę sobie w pt po pracy. Ceny..no są jakie są ale materiały porządne, ładnie wykończone. Warto wydać te 150zł na sukienkę

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Wszystkie w okolicy 150zł.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ja właśnie chciałam przymierzyć taką workowatą, ale na tym stoisku akurat nie było. Ale mam trochę cyca, biodra też mam, więc pewnie nie wyglądałabym korzystnie. Ale nie wybiję sobie tego kroju z głowy dopóki nie zobaczę jak beznadziejnie wyglądam
a nie wiesz czy miała na metce jakąs nazwę firmy? może uda mi się ją znaleźć na allegro. piękna jest, przepadłam

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:00   #1199
sskers
batonik

A tutaj zdjęcie tej pierwszej jak złapałam z tyłu materiał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131109_145604_344.jpg (77,9 KB, 151 załadowań)

Stary 2013-11-09, 17:01   #1200
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
a nie wiesz czy miała na metce jakąs nazwę firmy? może uda mi się ją znaleźć na allegro. piękna jest, przepadłam
Wiesz co..jakaś śmieszna nazwa. Ale oczywiście nie zapisałam jej sobie Jak przypomni mi się to napiszę, a jak nie to pod koniec tygodnia będę tam to dam znać.

Najwyżej, że Słomka pamięta

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości