|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Czesc Wam
ale tu nowosci ![]() pstryniu i sylwietta gratulacje za pierwsze kroczki dla Waszych "maluszkow" ![]() nawijko za zabka ![]() szaja i co z mama? lady super ze koncert udany, tez czekam na zdjecie ![]() hje gratki za kg mniej ![]() u mnie ostatnio z kg jest problem ale odwrotny bo po tych moich chorobach i porazeniu to schudlam strasznie, wrocilam do wagi wyjsciowej ale z przed ciazy corki, troche zle sie czuje ale poki co waga stoi w miejscu.. z pracy jestem bardzo zadowolona, w koncu robie to co lubie
|
#2432 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ile dobrych wiadomosci dzisiaj
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a to zdolniacha ![]() ![]() klask i:Cytat:
Bartulowi wreszcie sie spanie znormalizowało po zmianie czasu i juz nocnych hulanek nie urządza, dzis tylko raz piciu w nocy bylo a pobudka o 8 , tak to ja moge spac ja to nawet o nocniku jeszcze nie mysle poza tym młody bardzoduzo pije (5-6 butelek po 120-150 ml dziennie) wiec chyba non stop na nim by siedział....Cytat:
Cytat:
u nas pierwsza jajecznica zapackała wszystko naookoło bo pluł nią jak lama, a potem załapał że jednak smakuje i wcina aż miło patrzec Cytat:
![]() gratulacje za zębolka
|
|||||||
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia
dla Bartusia ![]() A i jeszcze się chwalę, że byłam wczoraj w Tesco i kupiłam zabawki bo było 50% taniej dobrze, ze miałam przy sobie tylko 50zł
|
|
|
|
#2434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43635374]Jak nie urok to sraczka, moja mama wczoraj upadła, potknęła się na ulicy na kostce brukowej (tak nam centrum miasta wyłożyli), upadła na nos i kolano, od razu jej ktoś tam pomógł ale wygląda to koszmarnie, nos wczoraj opatrzyłam a tu chyba kolano złamane, jedziemy do szpitala zaraz :/[/QUOTE]o rany, mam nadzieje, że to nic poważnego! Cytat:
doczytałam, że było mega za☠☠☠iaszczo na koncercie wiec super, że wyjscie udane ! Cytat:
Cytat:
HOPE, nie zacytowało mi- gratuluje straconego kilograma i spóznione buziolki dla Dadiego |
||||
|
|
|
#2435 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
O ile wcześniej nie zasnę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ząbkaA co do Ewci, kurcze, długa rehabilitacja Wam się szykuje, ale trzymam kciuki za małą. Dzielna i tak z niej dziewczynka Cytat:
![]() Same oklaski i gratulacje dzisiaj
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-11-09 o 21:09 |
|||||||
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ćwiczące z Ewką Ch. - Jak Wy to robicie, że dajecie radę??? Próbowałam robić turbo i wysiadłam po 17 minutach |
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
ewik - forma przyjdzie za czasem
![]() _______ Dzisiaj mielismy super dzien, dwie dlugie drzemki, usypianie bez histerii .. PEwnie nocka znowu bedize z pobudkami ale kurcze, chociaz w dzien w koncu moge zyc. Moze jednak jest cos z tym samodzielnym usypianiem/
|
#2438 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kija, dobrze mówisz o tym jedzonku Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oby
![]() Cytat:
Cytat:
Bo mamama nieświadome jest już od dawna, więc może może ![]() Dziś mały grzeszek odchudzaniowy - piwko
|
||
|
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o matkobosko..... padłam jak długa
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jezusie, juz mi ta pszczółka bokami wychodzi....apropos stworzen latajacych- czy u was tez jest tyle much jeszcze? masakra, jak sie w dzien okno otworzy to sie pchają dziadygi jedne, tłukę je równo ale czasami sie cos przeoczy i potem latają nad cżłowiekiem takie jak naćpane i spac nie dają
|
||||
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki za rehabilitacje Laurka super, że coś się ruszyło z jedzeniem |
||
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
silver - ja od wtorku jestem na etapie uczenia go samodzielnego zasypiania, tak jak zasypia sam po kapieli. Wczesniej takie cyrki byly ze juz mialam dosc. Buntuje sie troche jeszcze, ale te drzemki jak juz zasnie sa dluzsze, a on budzi sie bardziej wyspany i weselszy. Tyle ze dwa dni nie mial drugiej drzemki wcale i myslalam ze zwariuje i nie dozyje wieczora
|
#2445 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratki za zebiszczę! pocwiczycie jeszcze troche i wszystko bedzie cacy Cytat:
![]() to sie nam rozchulalo towarzycho ![]() Cytat:
a ja gupia jaram sie jak mi 50ml przez caly dzien wypije ![]() Cytat:
trzymam w podgrzewaczu. a czyby zjadl zimna? mysle ze tak... aczkolwiek dzis po przebudzeniu zjadl szalowe 3 lyzeczki i mu styklo ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
u nas jakos ciezko nam idzie nauka kiepska nauczycielka ze mnie
|
||||||||
|
|
|
#2446 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gojka, brawa za ząbki
![]() ja tak samo, ale nie od 4 listopada.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak jaka jak Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, 5-6 butli picia dziennie????????? łał, zbieram szczeke...
U nas jak u pstryczka: jak juz zrobie mu herbatke to maks kilkadziesiat ml... Ale my sie wciaz cyckamy, wiec luzuje majty. szklanko, cierpliwosci w rehabilitacji Wazne, ze neurologicznie wszystko gra!! |
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Oglądacie The voice of Poland? Strasznie mnie denerwuje ta Maia Lassota (czemu ona właściwie jest Maia a nie Maja?). Pasuje do Górniaczki, sztuczne to to jakieś takie... Śpiewa pięknie ale zachowuje się jakby miała za chwilę zemdleć, ciekawe czy na co dzień też jest taką zwiewną nimfą czy to taka poza na potrzeby programu
|
|
|
|
#2449 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja sie strasznie z nabiałem cykam, z tego wzgledu, ze młodego zawsze wysypywało jak był na cycu a ja sobie pozwoliłam zaszalec nabiałowo.... HOPE, a ty dajesz Dadiemu nabiał? nadrobiłam 20 stron
|
||||||||
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, ze taka po prostu jest, mloda koza z niej (17l?). |
|
|
|
|
#2451 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :dzie kuje:Cytat:
![]() :dzie kuje:dobrze, że nie wzięłas wypłaty bo byłby pełny wózek, a potem przez miesiac zylibyscie miłoscią ![]() Szkalneczko,mocno trzymam kciuki za rehabilitacje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a Tobie bacik sie należy- przyjdzie moment i cie Dżejkob zadziwi Cytat:
w nocy tez sobie chlapnie ze 120-130 ml, a u nas w domu wcale nie jest gorąco, jakies 20-22 stopnie..... pampka w dzien to co 1-1,5 godz zmieniam i cięzki że masakeros.... w nocy tez musze zmienic około 2 bo jak nie to rano przesikany....
|
||||||
|
|
|
#2452 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
A i co jeszcze miałam napisac, jak Bartulowi chce sie pic albo jesc to mnie ciągnie do szafki, gdzie trzymam jego jedzonkowe rzeczy. Dajmy na to che sie pic a ja wyjmuje butle od mleka to odwraca głowe i mówi nieeeeeee a jak pokazuje butelke od picia to mi brawo bije
mykam jeszcze do klubu i spac |
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Konto usunięte
|
Jestem...
![]() Moja mama wczoraj wyrżnęła na kostce brukowej w centrum, dokumentnie połamała nos, połamała rzepkę w kolanie, na szczęście bez przemieszczeń. Przyszła po 17 wczoraj, robię jej okłady na nos i mowię: matka, lekarz, bo połamany (spuchnięty mega i sino fioletowy od razu), ona, że nie, bo nie boli tak bardzo. Zaprowadziłam na górę (my 1 piętro, ona 3), ledwo szła. O 7 rano telefon: słuchaj, całą noc nie spałam (szlag!!! zadzwonić od razu nie mogła???) bo noga bardzo spuchła i chyba złamana... no więc rano na IP do Czeladzi, fuks, że zero ludzi, od razu nas przyjęli, no i jak mówiłam - nos połamany (ale nic z tym nie robią, jedynie okłady), rzepka też, od spodu ma szynę gipsową i zakaz zginania nogi - może chodzić ale nie ma zginać, za 10 dni do kontroli, jak się zacznie przemieszczać to operacja... a szyna tak czy siak 6 tygodni. I co moja matka? oczywiście w domu nadgięła, "bo jej niewygodnie siedzieć", tłumaczę, że nie ma prawa zginać bo operacja, utrudni nam życie jak szlag, już teraz to utrudnienie (nie wypominam, no pechozol, no ale jednak), to foch... po czym nagadałam się, ja poszłam gary myć jej a ona Agatkę na kolana... a rano tak: P. dzieci do teściów, sam do pracy, my taxi do szpitala i z powrotem, ja pędem do apteki, potem po Dorkę i na reh do sosnowca, stamtąd do teściów, zostawić Dorkę, wziąć Agatkę i na zakupy dla mamy głównie, powrót taxi znów z reala do teściów bo lało jak szlag a torba koszmarnie ciężka, powrót do domu, pędem do mamy... A jeszcze - heparynę ma 30 dni brać, słowem w szpitalu się nie odezwała, że nie wie jak (a dostawała wcześniej też przy złamaniu kostki), w domu: no bo mi ciotka robiła... ja jej wówczas pielęgniarkę załatwiałam do pokazania bo ona się bała bardzo, więc sądziłam, że umie. A tu nie i do mnie: no myślałam, że ty umiesz... A ja skąd niby? tylko w szpitalu heparynę dostawałam, sama nigdy. I wkurzyła mnie, takie... "mogę mieć w dupie bo i tak za mnie zrobią". -------------------- Nie muszę wspominać, jaka padnięta jestem? ehhhh... |
|
|
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
Sylwietta jak to się robi żeby dzieć tyle pił?? Moja z tych niepijących, czasem jej wcisnę troszkę herbatki ale koniecznie łyżeczką, o butli czy niekapku mogę zapomnieć bo nie otworzy dzioba... No i brawa dla Bartoliniego za umiejętności!
Szaja chyba będziesz mieć przez jakiś czas trzecie dziecko do opieki... Zdrówka dla mamy Szklanka dobrze że nic bardzo poważnego, porehabilitujecie się i będzie dobrze, trzymam za Was kciuki |
|
|
|
#2457 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przerażająca większość szkół nie jest na to gotowa - wyposażenie, sale, zabawki! które też powinny być, niedouczeni nauczyciele Cytat:
Cytat:
świetny! Cytat:
gdzie??? dajcie linkę! |
||||
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szaja ale przeżycia, współczuję strasznie, oby mama się słuchała i obyło się bez operacji A co do tego picia, moja strasznie uwielbia kompot. Wczoraj dałam jej taką słabiutka melisę to się krzywiła jakby ocet piła no i zdziwienie, że nie ma kompociku to dzisiaj już dostała swój kompot jabłkowy z truskawkowym bonusem i radość nieziemska. Tego jest w stanie wypić codziennie 200-300 ml z niekapka.
|
|
|
|
|
#2459 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja nie, wygodnie mi, poza tym Dorka nie chce butli ani mm ![]() Cytat:
Agatka miała niecałe 21mcy, w tydzień się oduczyła Cytat:
od dupy strony wsioaż ciekawa jestem co neuro nam 2 grudnia powie? na zaburzenia SI fajna jest sala doswiadczania świata, jeśli miałabyś jakąś możliwość Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko była Marimar ale strasznie dawno i nic nie pamiętam. Ona miała psa. I mieszkała nad morzem w takim jakby szałasie z dziadkiem. Poznała na plaży gościa, on się z nią ożenił ale nie w ostatnim odcinku tylko jakoś szybko, nie pamiętam czemu, może na złość rodzicom? I zabrał ją na hacjendę a tam był taki paskudny wystrój, niebieski, chyba pod kolor tego morza? W każdym razie nieładnie tam było. I wszyscy nią pomiatali że taka wieśniara i brudaska, chociaż potem się nauczyła stroić i chodziła w ulizanej fryzurze, nie z lokami rozczapirzonymi tylko z kokiem. A najbardziej jej teściowa nie lubiła, taka blondyna.
Treselle tak to szło mniej więcej? Bo nic innego mi się z takim tytułem nie kojarzy, najbardziej to ten niebieski wystrój i pies, taki kundlowaty A w ogóle gdzie żeś to dorwała, zamiast karnie oglądać zbuntowanego to jakieś starocie wygrzebujesz...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

klask i:
ja to nawet o nocniku jeszcze nie mysle
poza tym młody bardzoduzo pije (5-6 butelek po 120-150 ml dziennie) wiec chyba non stop na nim by siedział....

) pozniej ferie, ewentualnie wakacje...
budziła się 3 razy ale tylko smoczka jej dałam i spała dalej.

) ikurcze chcialabym obejrzec na lapku, ale chyba nie dam rady,..,,

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)