|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43636950]A ja tam nie wiem.
Z jednej strony wiem, że Fenoterol pomógł wielu dziewczynom donosić ciążę, a z drugiej - również wiem, że nie jest obojętny dla maleństw. Oczywiście super, jeśli nie ma potem żadnych skutków, jak się już dzidzia urodzi, ale ja tam nie jestem taka pewna za ten lek, nie bez powodu przepisuje się go dopiero po 20-którymś tygodniu, żeby serce dziecka było już rozwinięte. Ja też brałam Fenoterol i w jednej i w drugiej ciąży, ale jak już pisałam wielokrotnie, bardzo bardzo nie chciałam tego leku. [/QUOTE] jeśli wcześniej pisałyście to wybaczcie ale dopiero nadrabiam i pewnie zaraz doczytam, ale mnie zastanawia czy teraz karzą przestać brać kobietom które już biorą? bo to przecież grozi wczesniejszym porodem... i faktycznie fenoterol to okropny lek.. mojemu Kamilowi prawdopodobnie przez to niedomykała się zastawka. Czy się domknęła nie wiem, ale żaden lekarz nie słyszał jakiś szmerów itp. Mimo to żyje i jest zdrowy a gdyby nie fenoterol to mógłby się urodzić jako wcześniak, albo nawet nie chce mówić... w końcu od 18tc miałam skurcze. Ale na USG 3D już mi lekarka wspominała że się go wycofuje i lekarze którzy się kształcą cały czas o tym wiedzą (pytała o wiek gina a on na emeryturze ale jestem mu wdzięczna że dostałam ten fenoterol)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43640393]Adaś Cynamonkowy zaczął pięknie przybierać [/QUOTE] Rena trzymam kciuki! |
|
|
|
#512 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Wadera Twój również
Ale wolałabym mieć tu same hmmm komedie romantyczne lub kino familijne, a nie thrillery!! Do roboty pęcherzyki!
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
ale fajny blondasek. I już żadne dzidzi tylko duży chłopczyk
Cytat:
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obyś zobaczyła
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podwójnie GRATULUJĘ!! ale będziemy mieć tu szczęścia Cytat:
Hosenka bardzo Ci współczuje, tym bardziej, że wiem jak to jest leżeć w naszym szpitalu... no warunki są do niczego. Dobrze, że będziesz pod kontrolą i chyba lekarze tez Cię już znają to zawsze lepiej. Mam nadzieje że będziesz mieć jakieś stałe dziewczyny i jakoś wam zleci ten czas
|
||
|
|
|
#516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43635184]Wieści od Cynamonkow - u nich skok, zęby, Adaś ma biegunkę po antybiotyku i poplakuje biedaczek, ale sa różne scenariusze,najgorszy zakłada ponowną operacje, ale najlepszy - domek za parę tygodni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] i jeszcze jedna pozytywna, to taka, ze Adaś zaczął tyć Iza, kiedy to zleciało ![]() Cytat:
jaki on juz duży
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tak zaklinałam.A do zakupów mam takie podejście jak Ty. nie wyobrażam sobie kupić tego wszystkiego na szybko po porodzie bo po porodzie to miałam inne rzeczy na głowie niż wybierać, kupować. Kupowałam po troche, licytowałam, używki itd. Tylko z wózkiem się nie udało bo nie mieliśmy kasy i musieliśmy czekać na becikowe ale w sklepie zamówiłam tydzień przed porodem. I chyba jedyna nieprzydatna rzecz którą kupiłam to koło poporodowe (do siedzenia po SN) ale to dlatego że miałam nagłą cesarkę |
|
|
|
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
Rena,byłaś na IP?????
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata musiał popsikac zawiasy w obu lózkach, żeby nie piszczały, mam swoją poduszkę, więc jest ciut lepiej. Połozne juz mnie tu dobrze znaja, sa miłe i w ogóle, mój lekarz do mnie zagląda czasem, bo przeważnie siedzi na bloku operacyjnym, nie pląta się po patologii.
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Wadera za Twoja fasolke również
za serduszko.Za wszystkie ciezarowki ![]() Lunka ale Kamilek rośnie Rena czekamy na info. By las na IP? Agatko gdzie jesteś? Jak tam się czujesz?
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
Renka jest na IP. Trzymajmy kciuki
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak wy ale ja jestem za tym, aby w klubie zrobić jakąś listę telefonów i jakby cos się dzialo to sms- ka można by bylo wyslac, albo jakoś inaczej to rozwiązać.
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- ![]() ![]() : kciuki:
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Hej
długo mnie nie było, miałam mało czasu na zaglądanie do Was Tż nie było 1,5 mc a mała miała długi skok i w nocy budziła mi się co godz. Ze zmęczenia kilka razy zasłabłam Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do stanu po sterylizacji mieliśmy z tż dystans, zaśmiewaliśmy się z ich zachowania jaki słodki Tygrysek! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- wadera ma nadzieje, że napiszesz od razu jak tylko rena da znać bo ja tutaj osiwieję
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
Tez czekam... i cały czas myślami Rena z Tobą jestem!
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Do ciężarówek- Ostatnio w radio mówili, że matki które słuchały codziennie piosenki Twinkle little Star ich dzieci szybciej się uspokajały po urodzeniu. Więc może warto spróbować
Luna Zdolniacha z niego ![]() Ewel Czekamy na zdjęcia Malutkiej Rena Kciuki |
|
|
|
#527 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43640393]No właśnie tego się obawiam, tym bardziej, że ja mam ogólnie tendencję do takich jazd.... Wiesz, u mnie te herbatki i Karmi to może efekt placebo, ale dopóki z piersi coś tam leci, to piję, piję. Chociażby po to, żeby mieć te ileś tam ml napojów dziennie.
A o szałwii wiem, niestety miałam okazję się już o tym przekonać, już raz musiałam zatrzymać laktację... Potem przeanalizuję skład herbatek i które ich składniki działają tak, jak trzeba [/QUOTE]ja obstawiam, że jak coś działa to karmi a nie zioła. Cytat:
![]() Cytat:
dla Kamilka!!!Cytat:
![]() trzymajcie się dzielnie! |
|||
|
|
|
#528 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43635184]Wieści od Cynamonkow - u nich skok, zęby, Adaś ma biegunkę po antybiotyku i poplakuje biedaczek, ale sa różne scenariusze,najgorszy zakłada ponowną operacje, ale najlepszy - domek za parę tygodni. [/QUOTE]lubie takie wieści i zakładam tylko 2 scenariusz! i super ze na wadze przybiera! IZA! gratki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
a rodzice kochani! Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przypominam o podaniu adresów na PW w spawie Mikołajków. Jeszcze sporo brakuje.
Sklecę dziś pytania i będziemy odpowiadać. W poniedziałek losowanie. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Sklecone. Pytania pomocnicze: 1. ulubione kolory: 2. nielubiane kolory: 3. zainteresowania: Jeśli ktoś będzie chciał zadać dodatkowe pytania, po losowaniu pisze do mnie PW, a ja przekazuję zainteresowanej i odsyłam. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Rena??? |
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Rena!!! pisz!
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
pisze z telefonu wiec przepraszam za bledy i brak pl liter. Pzyjeli mnie na ginekologie :/ jestem po usg i lekarka nie umie stwierdzic co bedzie - za wczesnie jeszcze. Powiedziala, ze moze byc o ciaza pozamaciczna (nie wykluza) wewnatrzmaciczna ale nieprawidlowa albo prawidlowa... powiedziala, ze jest cos w jajniku prawym - moj dr mowil ze to cialko zolte - ona tego nie potwierdza....dzis pobrali krew na uklad krzepniecia i cos jeszcze. Jutro powtorza bete - choc wynik mam z dzis aaa i jeszcze jedno jest pecherzyk w macicy, ale mowi ze przy pozamaciznej tez moze sie taki a`la pecherzyk pojawic...takze dalej niewiadoma...leze i kurde kluje mnie prawy jajnik :/ jutro sie odezwe. Dobrej nocy dziewczyny
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-09 o 22:06 |
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... odpoczywaj. miejmy nadzieję, że jutro rozwieją się wszystkie wątpliwości. dobrze, że jesteś pod opieką.
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
Rena,trzymaj się kochana,musi być dobrze,nadal trzymam kciuki,spokojnej nocy,jak będziesz coś wiedziała to daj znac
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
RENA! mam nadzieje ze jutro się wszystko wyjaśni. Staraj się jakos odpocząć. Myslami jestem przy Tobie!
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze dobrze tam sie Toba zajma a najblizsze badania wszystko wyjasnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo przezywam bo biedulka taka osowiala jest ale mam nadzieje, ze szybko obie o tym zapomnimy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43640393]Adaś Cynamonkowy zaczął pięknie przybierać u mnie i ta wewnetrzna tak wyglada ![]() Trzymam mocno kciuki za to, zeby bylo widac serduszko ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Rena trzymam kciuki. Oby jutro się wszystko wyjaśniło. Spokojnej nocy
![]() Ewel wysciskaj Laure
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Rena, trzymaj sie! I spokojnej nocy!
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Joila- ale ta sterylka tylko jej na dobre wyjdzie. Pierwsza noc jest ciężka... Ja z moja suczka nocowalam na podłodze (tzn ona na swoim posłaniu a ja obok ) taka słaba była, wymiotowalaa, musiałam ja cała noc pilńowac. Nie minęły dwa dni a juz ja roznosilo. Trzeba było kubraczek zakładać, zeby sie nie zapomniała i nie szalała z bardzo. Bez 'ubranka' czuła sie zbyt zdrowo
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-09 o 22:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

ale jestem mu wdzięczna że dostałam ten fenoterol)
Ale wolałabym mieć tu same hmmm komedie romantyczne lub kino familijne, a nie thrillery!! Do roboty pęcherzyki!

serducho biło. i śmiać mi się chciało bo tak się ułożył jakby miał rączki, choć wiem, że to niemożliwe jeszcze. lekarz założył mi kartę ciąży. dał zwolnienie na 2 tygodnie, do następnej wizyty mam odpoczywać i zrobić kilka badań.
ale będziemy mieć tu szczęścia
(3 dni temu 1093)...zastanawiam się nad pojechaniem dziś na IP żeby skonsultować to z innym ginem...mój maksymalny wynik to 1371 (w drugiej ciąży)...nie wiem co myśleć... 

szczególnie jak widzę w jakim jest stanie...
do stanu po sterylizacji mieliśmy z tż dystans, zaśmiewaliśmy się z ich zachowania
pisze z telefonu wiec przepraszam za bledy i brak pl liter. Pzyjeli mnie na ginekologie :/ jestem po usg i lekarka nie umie stwierdzic co bedzie - za wczesnie jeszcze. Powiedziala, ze moze byc o ciaza pozamaciczna (nie wykluza) wewnatrzmaciczna ale nieprawidlowa albo prawidlowa... 
ale to tylko zewnętrzna powłoka