|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
![]() myślę że spokojnie już możesz o 2 ![]() swoją drogą nie ogarniam... z godz temu znowu zrobił zieloną kupe ![]() jestem ogłupiona już ![]() 1 i 2 dnia zjadam to samo i są żółte kupy, 3 dnia też zjadam to samo co w 1 i 2 i nagle zielona ![]() albo to nie wina mojej diety ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- a dajesz mu smoczek ?
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
P. odebrał 2h nadgodzin i jest już w domu-spadam
![]() ![]()
#3183 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wczorajsze słowa pocieszenia...
![]() Boję się, to normalne, że chcemy jak najlepiej dla naszych dzieci, a jak wyobrażę sobie moje Maleństwo z rurką wystającą z brzucha... ![]() ![]() We wtorek zadzwonimy w sprawie tego badania, zobaczymy jaki będzie termin. Umówimy się tez prawdopodobnie do innego urologa, w moim rodzinnym mieście namierzyłam jednego, może poświęci nam więcej czasu i uwagi... ![]() Wybaczcie, że nadal tylko o sobie, ale mam taki mętlik w głowie, że nie potrafię myślec o niczym innym, tylko o tej mojej Kruszynce...
#3184 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pozycja pod górkę: leżysz na plecach wsparta o poduszki, mały na Tobie boczkiem lub na brzuszku, jego buźka na wprost cysia i heja! Ułożenie Twego ciała sprawia, że mleko leci tak jakby pod górkę i nie zalewa dziecka ![]() Cytat:
![]() ![]() Słodki, a jaki malusi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po tylu godzinach spoko będziesz mogła karmić. Mi się zdarzyło karmić chyba po 2,5-3 h. Też mam chyba kolejny kryzys i też wydaje mi się, że mam mniej pokarmu ![]() Herbatka Lactosan z Herbapolu jest dobra ![]()
![]() |
#3185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
będziesz mogła, ja właśnie też piłam bo też mam chyba mniej. I oprócz tego piję herbate na laktacje z herbapolu i ściągałam wieczorem mleko laktatorem i wyszło mi tylko 40 ml ![]()
![]() |
#3186 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednego dnia po każdym karmieniu dosłownie rzygala, ale unormowalo się i teraz ulewa tak 2-3razy dziennie Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#3188 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
też kupiliśmy zawieszkę lamaze i matę lamaze domek ![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki za info o tym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Teacherko to zrozumiale, ze tylko o tym myslisz. Mocno trzymam
![]() ![]() Motyl cwicze z Mel B z tego schematu co wkleila Matal plus rozgrzewka, rozciagajace i na koniec 10 min hula hop z wypustkami. Madziuchna ja tez zauwazam u siebie ten kryzys laktacyjny bo Milosz w ciagu dnia czesto je i piersi bardziej miekkie. W nocy twardnieja ale po takiej ilosci snu to nic dziwnego. Jem dosc sporo i pije sporo wiec mysle ze bedzie ok. Koncze krecic i lece pod prysznic bo leci ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Madziuchna dodam ze ciaglego snu jest jakies 7h najczesciej bo nie zasypia od razy po jedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja max 3h wytrzymywała na lampkach na całą dobę. Wyszłyśmy z 7,9 i mam nadzieję, że nie rośnie. Moje dziecko przeszło samo siebie wczoraj- nie spała cały dzień i poszła dopiero o 4.30. A ja z nią...A dzisiaj dziecka jakby nie ma-odsypia i chyba od urodzenia nie była taka spokojna. Sumiennie zaczęłam stosować delicol i już 2 noc bez kolek ![]() Byliśmy na pierwszym normalnym spacerku i kupiłam Małej w pepco 2 pajace i 2 pary spodni bo okazuje się, że 3/4 rzeczy które podostawałam jest już na nią za małe i nie mogę się przemóc do bodziaków zakładanych przez szyję. aaaaa...rano była upragniona od miesiąca kąpiel z bąbelkami ![]()
![]() |
#3191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
dzisiaj wymasowałam chwilę młodego, nie protestował a potem ładnie zasnął ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę i tylko o sobie-nie zlinczujcie ale jestem zmęczona i nie mam jak i kiedy nadrobić
![]() Witam się ze szpitalnej przepustki ![]() ![]() We wtorek zauważyłam w Ewuni kupce krew. W środę z rana wizyta u pediatry i skierowanie na kał-morfologia i krew utajona. Wynik na krew utajoną wyszedł pozytywny no i dostaliśmy skierowanie do szpitala. W czwartek zostałyśmy przyjęte na oddział. Pobrali krew,mocz i kał na cito- Krew super,mocz też, krew utajona ujemna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to mój Skarbeczek kończy dziś 8 tygodni -nie wiem kiedy to minęło ![]() Aaaa z dobrych wieści hemoglobina wzrosła z 9,8 do 11,1 ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy i prosimy o kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny a zwłaszcza ekspertka natala; mały spał w nocy od 21 do 1;15....10 min jedzenia i spanie do 3;40 potem pobudka 4;30 i 5;30 i jedzonko ostatnie o 8 ...ale tu pocycał z jednej piersi i miał zaciesz i nie łapał specjalnie wiec odstawiłam i leży sobie w leżaczku ...to śpi tak średnio czy dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zdrowka dla waszych pociech!!!!!
![]() ewacia skoro masz duzo mleka ja bym nie dokarmiala mm. chyba ze bylabys super zmeczona i nie wtrabiasz to dac poznym wieczorem i zobacz jak bedzie spal. bo moj synek nie spi o wiele dluzej na mm. i to wlasnie w nocy mu mojego starcA a w dzien musze dokarmic. Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
#3196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
specjalnie wstajesz by sciagnac mlrko?
to ja bym podala mm:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3198 |
Zakorzenienie
|
Helol. Diorisha- kciuki. A co z tym rota? Na to cos podaja?
Byla u mnie czwarta pediatra na obchodzie i dala nowy trop.infekcja jest dobrze ze podaja antybiotyj inhalacje itd ale stwierdzila ze jak ta saja chrapka wroci po pobycie w szpitalu to propnuje diete bezmleczna- pepti itd bo odkad zaczelam podawac mm chrapie czyli pol tora miesiaca. Mowila ze mozebyc alergia objawiajaca sie tylko kataro sapka. I ladka zalaywi mi odrazu rehabilitanta zeby obczail paluszek i to ze przechywa glowe na lewo. Wszystko dopiero we wtorek... eh.glupi weekend. A dzis Filip niechce jesc ani pic od 1 :/ Snow popieram co do mm bo ja tez bylam na bebiko i ani cukrzycy ani nadwagi zadnej alergi nic. Przeziebiona czesto jestem i xakichana ale to przez wychodzenie z niedosuszona glowa ![]()
![]() |
#3199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-11-10 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że hemoglobina wzrosła ![]() Oby nic tam nie urosło ![]() Cytat:
![]() Ja nie ekspert ![]() Znalazłam dwa siniaczki na brzuchu po hula hop, pierwszy raz bo nigdy nie miałam ![]() A w ogóle to super tak wieczorem poćwiczyć, spocić się, wykąpać i położyć do łóżka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez powinnam w nocy wstać, żeby ściągnąć, bo mi sie zastoje robią ![]() ![]()
![]() |
#3202 | ||
Zakorzenienie
|
![]() my już po rosołku, D. poszedł do pracy ale tylko na 7 godzin ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wirusy wywołują przeziębienie ![]() A ja chciałabym na saunę pojechać i wskoczyć do jeziorka ale jeszcze się wstydzę w kostium wcisnąć ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Mi też czasem się robią w nocy ale Miłosz ładnie ściąga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
DIORISHA
![]() KAROLSON dla Was też ![]() ![]() Ja nadal leze w łozku, a Eda śpi. Encia ma zaciesz i leży obok mnie ![]()
![]() |
#3206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seba Ewci ładnie przybiera, nie ma żadnych objawów alergii czy nietolerancji, brzuch mu nie dokucza, jak na piersiowca śpi całkiem nieźle, nie płacze z głodu - dlaczego ma go dokarmiać? czemu ma mu dawać mm? bo MOŻE pośpi 1 czy 2 h dłużej? i warte jest to tego, że prawdopodobnie w dłuższej perspektywie karmienie piersią będzie coraz bardziej problamtyczne? a jeśli nie zacznie spać dłużej, lepiej a zamiast tego mleka w piersiach będzie coraz mniej albo Seba coraz mniej chętniej będzie ssał to co napiszecie? że no trudno, zdarza się? jak dziewczyny piszą że karmią mm i dziecko ma mega kolki i pytają na jakie mleko zmienić, to nikt nie wyskakuje z tekstem a trzeba było kp. ale jak już któraś tylko wspomni, kurcze, moemntami ciężko z tym kp to od razu leci tekst - daj mm, nie męcz się. no nie ogarniam ![]() aha, co do terroru. to nie moja wina że kp uznawane jest za zdrowsze i mające więcej zalet. pisanie o tym tutaj nie jest więc żadnym terrorem tylko przekazywaniem faktów. Cytat:
![]() wg mnie jak na dziecko piersiowe śpi naprawdę nieźle. poranne pobudki mogą być związane np ze zwiększonymi ruchami jelit,a przecież większość dziewczyn (czy to kp czy mm) pisze że dzieci nad ranem stękają, prężą się itd. te piersiowe przy piersi się wtedy po prostu uspakajają. a może potrzebuje bliskości? wg mnie, skoro innych problemów związanych z kp nie macie, to ja bym się z mm wstrzymała. poczekaj do końca 3 miesiąca i zobacz jak to wtedy będzie wyglądało i zdecydujesz co dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
ja jak sciagalam z pieesi by nakarmic mlodego to byla meka.cobajmniej40 min...dzien i w nocy brr
dobbrze ze go jednak dostawilam do piersi bo sciaganie jest barfzo uciazliwe i zabiera strasznie duzo czasu ale co sie nie rovi dla dziecka... moj niestety jest glodomorek i w dzien nie zasnie i nie bedzie spokojny jak go nie dokarmie mm chcialabym miec tyle mleczka by mu starczalo Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
#3208 |
Wtajemniczenie
|
rzeczywiście te poranne pobudki moa byc zwiazane z jelitkami bo ostatnio całą noc nie robi kupki tylko dopiero nad ranem albo ok 5 a dzisiaij ok7 a wczesniej robił w nocy
![]() ![]() ps kamiłam o 10 czylirówno co 2 odzinki i oczywiście wściekanie się do cyców było bo trzeba sie wysilić ...odbiło mu sie przystawiłam dalej i cianiecie i szarpanie wrzask i tak w kółko...scisłam cyc to fontanna poleciała....wiec wnioskuje ze leń z niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
Snow u mbie to wyglada tak jednego dnia wychodze z niedosuszona glowa, drugiego dnia boli mnie glowa, trzeciego leci przezroczysta wydzielina ewent boli gardlo, czwartego zielone glutki, goraczki brak, kaszlu tez.. chyba mam cos rodzinnego z zatokami..
![]()
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie pomaga położenie go na brzuchu, na początku się wkurza i pręży jeszcze bardziej ale z 2min i śpi jak aniołek ![]() ![]() ![]() ja od kiedy zaczełam dość często kłaść go na brzuchu mam inne dziecko... po 1 miesiącu myślałam że ma kolki ![]() ![]() aha i jeszcze w temacie preżenia się szarpania sutka i złości ![]() ![]() każda musi znaleźć złoty środek na swoje dziecko... nikt nie obiecywał że będzie łatwo ![]() ja nie raz nie wiem co robić i mam ochotę płakać z bezradności, ale jeśli pewne schematy się powtarzają to metodą prób i błędów w końcu dojdziecie do tego jak robić żeby dziecku było dobrze ![]() nikt nie pomoże z tymi zielonymi kupami ? to normalne że raz na kilka dni taką robi ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.