|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Kupiłam tę maskę z Natural Vital zieloną i olejek łopianowy
Zobaczymy jak się sprawdzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2882 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Przepis na loki na folię aluminiową podała Ojp .Moje KLIK. Przypuszczam, że Ojp będą w maju/czerwcu 2011 r. Szybciej znalazłam swoje, bo pamiętam kiedy je robiłam (wyszukiwarka wizażowa denerwuje mnie i nie umiem z niej korzystać, pokazuje tylko kilka wyników). Po kilku godzinach włosy zbiły się w moje loki. Ale miałam je wtedy krótkie .Zaraz poszukam postu Ojp. p.s. Albo nie, nie chce mi się . Myślę, że teraz możecie poszukać same .Wybaczcie
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-11-09 o 16:00 |
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Jakie suplementy bierzesz? Wstawiałaś gdzieś fotki swoich włosów?Mi w sumie nie zależy teraz na przyroście ale jakieś witaminy by się przydały, mam straszny problem z paznokciami, bo łamią się aż do skóry, już nie wspominając o ich opłakanym wyglądzie.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
||
|
|
|
#2884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4931&page=1206 Mi także się szalenie podobają takie spiralki więc chyba na sobie spróbuję z ciekawości ale nie wiem jak to wyjdzie przy mojej długości włosów...
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super te spiralki |
|
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie mylam
Zobaczę jutro. Zaraz glass kura kładę żółtego )) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam Zapach ma straszny, efekty średnie dla mnie.
|
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia dawałam, potem poszukam na której stronie.Piję pokrzywę, brałam srzypowitę, ale się skończyła. Wiesiołek w kapsułkach i maca (każdego po 2 kapsułki dziennie). Okazyjnie siemię lniane (przy okazji robienia glutka) i olej lniany staram się codziennie. Mi też na długości nie zależy, tylko żeby przestały wypadać i urosły nowe zdrowe. Cytat:
Znalazłam na blogu Mysi coś dla mnie. Muszę doproteinować włosy, ale nie wiem czym, bo mlecznych się boję (spuszały mnie). Zrobiło mi się tak jak na pierwszym zdjęciu - włosy jak u dziecka. Nie haczą się i nie plączą, ale są miękkie i cienkie. http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...-caa.html#more ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2144 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2255 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2411 Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-09 o 19:43 |
||
|
|
|
#2889 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak się ma ta wersja:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html do tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jacy-loki.html i czy ta różowa jest dostępna gdzieś? |
|
|
|
#2891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Używam jej czasem, ale może puszyć w deszczową pogodę - przynajmniej u mnie tak jest
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, widzę że jest napisane "nowa wersja", ale ma też znacznie mniejszą ocenę od tamtej... A tak się naczytałam o tej różowej, że taka dobra jest, więc teraz nie wiem czy warto tę nową kupować.
Na KWC jedna, w porywie dwie gwiazdki
|
|
|
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, ale zaczęłam kolejne studia (wieczny student
) i nie mam zupełnie czasu pisać. Włosy też zaniedbuję, co mycie te same kosmetyki a o mojej ulubionej mega masce na trzy godziny mogę zapomnieć... Efekt jest taki, że włosy wypadają na potęgę i teraz zrobiłam zdjęcie i widzę jak marnie wyglądają na dole. Czy myślicie, że to się nadaje już tylko do ścięcia? Nie mogę tego przeboleć, bo zapuszczam za wszelką cenę od dawna i już już prawie mam wymarzoną długość, a jak pójdę do fryzjera to mi zetnie z 10 cm pewnie i 8-miesięczny przyrost zniknie. Dodam, że nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki (zasługa chyba olejku arganowego jako zabezpieczenie), włosy wypadają w całości...[dziwne kolory włosów na zdjęciu to wina świateł, w rzeczywistości są zupełnie jednolite i nie takie jasne]
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Dalej nie mogę pojąć jak w te foliowe papiloty złapać włosy. Patrze i patrze na te zdjęcia. Z ciekawości próbowałam na pasek folii zawinąć 1 kosmyk i nijak się nie chce trzymać
Postanowiłam więc odpytać wujka googla. Pytałam o "papiloty foliowe". I zgadnijcie jakie wyniki . Tak, owszem, dla psów.. Czego to ludzie nie wymyślą |
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wreszcie się zebrałam i kupiłam multiwitaminę dla kobiet i co najlepsze to ciągle zapominam ją brać . Tak to raczej dobrych rezultatów nie osiągnę Łopianowy z GP miałam i właśnie mieszałam z rycynowym w celu pozbycia się łupieżu, działa. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
||
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak robię - jakos działa
|
|
|
|
|
#2899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jest tu wiele dziewczyn które walczyły/ walczą z wypadaniem i na pewno coś Ci doradzą ![]() Musisz o nie powalczyć , bo przecież ściąć (w najgorszym wypadku) można później. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2900 |
|
Konto usunięte
|
Witam Was dziewczyny, co prawda nie udzielam się tutaj ale od jakiegoś czasu podczytuje wątek. Chciałabym zapytac czy znacie jakieś żele do włosów(a najlepiej jeszcze zgodne z cg) o działaniu podobnym do żeli z Bielendy, ewentualnie może natknęłyście się jeszcze niedawno gdzieś na te ze starym składem? Bo ja szukam i nie ma a zapasy mam małe
kupiłabym ten żel mrożący Joanny bo widzę, że polecacie ale jeśli jest ciężki to nie bardzo mi to pasuje, lubiłam żele z Bielendy właśnie za tą lekkośc. Błagam, doradźcie coś.
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, w lidlu ma być olej z prażonych orzechów laskowych, 12 zł/250 ml. Myślicie, że można go użyć jak taki olej z orzechów laskowych z ZSK?
|
|
|
|
#2902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że tutaj jest to dokładnie opisane(pomijając oczywiście etap zanurzania we wrzątku )http://summerdollstories.blogspot.co...ce-barbie.html ale samo zawijanie i odwijanie ta sama bajka?
|
|
#2903 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Doszukałam, że hennujesz Khadi jasny brąz? A po zdjęciach wydawało mi się, że samą hennąA co do czasu pielęgnacji włosó to zazdroszcze! Mi samo suszenie dyfuzorem zajmuje conajmniej 30-40 min + dosychanie. ![]() Cytat:
Być może Nivea long repair Ci nie służy przez oblepiacze? Cytat:
pamiętam, że walczyłaś z przesuszonym skalpem, próbuj ostrożnie ![]() Cytat:
Ja ostatnio czytałam post u Mysi o szklistych włosach, "kurcze może to moje?". Umyłam włosy BDFM, bs- alterra morela + mleczko jedwabne z BU (proteiny) na ok 20 min. spłukałam, druga b/s- GAiK na 2-3 min. Bs- Joaśka żółta, olejek z orzechów laskowyh na końcówki, jedwab GP, Glut i Isana męska- wszystko w ociekające włosy. Plunking i suszenie dyfuzorem . I co? Włosy obciążone. Reasumując nie mam szklistych i nie pasi mi takie nakładanie wszystkiego na mocno mokre włosy, bo nie było nawet czego odgniatać Ale jak ktoś długo pielęgnuje i dalej ma obiekcje co do stanu włosów, to można spróbować.http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...nych-wosy.html
CG- od 01.07.2012r Edytowane przez AgusiA753 Czas edycji: 2013-11-10 o 09:20 Powód: źle zacytowane posty |
|||||||
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślepa ja przegapiłam Twój post ![]() No widziałam tą dziewczynę z linku, włosy ma pięknie ![]() Cytat:
![]() kurde, z tego co pamiętam to chyba tak Wczoraj w czasie lekcji poszłam sobie do drogerii kupić tę maskę, wracam oczywiście dziewczyny co tam mam no to mówię co, oglądają i nagle jedna pyta czym włosy pielęgnuję no to im mówię, że oleje, że takie szampony, takie odżywki, jedna wyciągnęła kartkę i zaczęła notować nawet nauczycielka od kosmetyki pielęgnacyjnej się czegoś ode mnie dowiedziała |
||
|
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tymczasem moje pozostałości włosów olejuję przed każdym myciem mieszanką 1:1 lniany/ z pestek winogron, potem na godzinkę maskę Bingo z glinką ghassoul, zabezpieczam serum do końcówek z joanny i stylizuję garnierem AiK. Nadal nie pałam jakąś miłością do moich włosów, nie układają się, są za krótkie, mam albo luźny look z małą kiteczką, albo przylizane włosy z dużą kitką. Bezsensu zupełnie. Toteż w ruch poszła wcierka Jantar i Silica, wcieram i łykam, żeby mi strata szybciej odrosła. Jedyny plus jest taki, że jakie ładne końcówki miałam chyba za czasów niemowlęcych, choć też nie jestem pewna. Niżej wrzucam zdjęcia od boku, bo od tyłu nie daję rady :S Zastanawia mnie też, czemu włosy wysokoporowate nie powinny stosować oleju kokosowego? Czy poza kwestia puchu, jaki się uzyskuje jest coś jeszcze? I czemu unikamy parafiny z kosmetykach do włosów? I czemu oleje mineralne to zło? Szukam w goglach, szukam, a tam tylko, że to wszystko działa "niekorzystnie:"
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym podcięła bo masz przerzedzone końce, na to nic nie pomoże innego jak ścięcie
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba niedługo sprawdzę na sobie, no ale sorry, głowy do wrzątku nie wsadzę Dzięki za link, już go sobie zapisałam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zacytowało mi się, ale ta metoda fajna, może kiedyś spróbuję, tylko chyba bardzo dużo tej folii muszę przed tym kupić. ![]() Czemu chodzisz w związanych? Uważam, że ładnie wyglądasz w tych włosach, i na tym zdjęciu, i tym, co od przodu wrzucałaś. Nie ukrywam, że wolałam dłuższe, ale te też są bardzo ładne i nie ma potrzeby ukrywać ich w kitkach. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem widząc na ulicy dziewczynę z długimi, gęstymi ale zaniedbanymi likami, mam ochotę podać jej link do pielęgnacji kręconych na wizażu Nie żeby ją urazić ale niektóre osoby mają taki niesamowity potencjał a widać że tego nie doceniają/ nie rozumieją co robić....
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też uważam, że końce powinnaś ściąć. I tak, faktycznie ok. 10 cm co najmniej. Są bardzo przerzedzone i wyglądają dość marnie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

. Myślę, że teraz możecie poszukać same

) i nie mam zupełnie czasu pisać. Włosy też zaniedbuję, co mycie te same kosmetyki
a o mojej ulubionej mega masce na trzy godziny mogę zapomnieć... Efekt jest taki, że włosy wypadają na potęgę i teraz zrobiłam zdjęcie i widzę jak marnie wyglądają na dole. Czy myślicie, że to się nadaje już tylko do ścięcia? Nie mogę tego przeboleć, bo zapuszczam za wszelką cenę od dawna i już już prawie mam wymarzoną długość, a jak pójdę do fryzjera to mi zetnie z 10 cm pewnie i 8-miesięczny przyrost zniknie. Dodam, że nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki (zasługa chyba olejku arganowego jako zabezpieczenie), włosy wypadają w całości...
ja wreszcie się zebrałam i kupiłam multiwitaminę dla kobiet i co najlepsze to ciągle zapominam ją brać . Tak to raczej dobrych rezultatów nie osiągnę
kupiłabym ten żel mrożący Joanny bo widzę, że polecacie ale jeśli jest ciężki to nie bardzo mi to pasuje, lubiłam żele z Bielendy właśnie za tą lekkośc. Błagam, doradźcie coś.
)