Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-11-08, 13:12   #1741
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 592
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Bezzbo¿owa redukcja:

I: pancakes z m±ki kokosowej (jajko, 40g m±ki, troszkê mleka) z serkiem wiejskim i ma³ym bananem.
II: karkówka pieczona w sosie w³asnym z buraczkami na ciep³o.
III: 2 ³y¿ki domowego mas³a s³onecznikowego, pomarañcza.
IV: sa³atka z pekiñskiej, pomidora, papryki i piersi z kurczaka sma¿onej na oleju kokosowym, z sosem na oliwie.

Zerknie kto¶?
Maddie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:48   #1742
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

Kochane,kiedy po anie zaczelyscie cwiczyc? Wasze ciala byly w bardzo zlym stanie?
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:50   #1743
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Kochane,kiedy po anie zaczelyscie cwiczyc? Wasze ciala byly w bardzo zlym stanie?
Chyba pomyli³a¶ w±tki

buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:17   #1744
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

U luz nad luzami

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami gryczanymi na mleku z: bananem, domow± konfitur± wi¶niow±, serkiem wiejskim i mas³em orzechowym crunchy
II Ziarnista bu³ka z szynk±, serem emmentaler, rzodkiewkami i sosem w³oskim; jab³ko
III Kawa³ek pstr±ga gotowanego na parze; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; broku³y gotowane na parze
IV 2 kromki chleba graham z pomidorem, papryk±, ogórkiem kiszonym i metk± wieprzow± / past± serowo-zio³ow±

A teraz proszê Pañstwa INTERNATIONAL STOUT DAY, czyli kilka piwnych cud w multitapie wpadnie...

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:04   #1745
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka¿ wiadomo¶æ
Bezzbo¿owa redukcja:

I: pancakes z m±ki kokosowej (jajko, 40g m±ki, troszkê mleka) z serkiem wiejskim i ma³ym bananem.
II: karkówka pieczona w sosie w³asnym z buraczkami na ciep³o.
III: 2 ³y¿ki domowego mas³a s³onecznikowego, pomarañcza.
IV: sa³atka z pekiñskiej, pomidora, papryki i piersi z kurczaka sma¿onej na oleju kokosowym, z sosem na oliwie.

Zerknie kto¶?
Dla mnie ³adnie o ile porcja miêsa w II i IV porz±dna. No i doda³abym moze jakie¶ ziemniaki/batata gdzie¶ , mi po weglach dobrze sie spi.
Stary 2013-11-08, 21:33   #1746
Sherrie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 771

Moje U (proszê o ocenê)

¶niadanie:
koktajl proteinowy na mleku 2%,
kromka chleba z ziarnami z almette chrzanowym, szpinakiem, szynk± drobiow±, pomidorem, pietruszk±, ketchupem
cukierek - krówka mleczna

2 ¶niadanie
jogurt suszona ¶liwka z otrêbami ze ¶liwk±, mieszank± studenck±
jab³ko

obiad
kasza kuskus z pomidorami i bazyli± (ju¿ by³y w kaszy), broku³y w sosie ¶mietanowym z czosnkiem, pier¶ z kurczaka pieczona z ¿ó³tym serem
herbata malonowo-wi¶niowa

podwieczorek
budyñ czekoladowy z rodzynkami i s³onecznikiem, 2 suszone figi

kolacja
2 kromki chleba graham z almette, jajecznica z 2 jaj na ma¶le z papryk± i ¶mietan±, ketchup

po
kaki (czy khaki nie wiem jak to pisaæ), cappuccino z mlekiem i cukrem
Sherrie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:36   #1747
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

hm. jadlospis zgodny z zaleceniami dietetyczki na U/P.

10.sn. owsianka, 50g p³atków, otreby zytnie, jagody goji, plaster twarogu pó³tlustego, 4 orzechy wloskie cale, szklanka mleka 2%.
14.obiad. 160g dorsza, pol woreczka ryzu broazwego, 2 pomidory, 2 garscie szpinaku calos polana ³yzka stolowa oliwy.
17.30podwieczorek. jogurt naturalny 2%, ³yzeczka otr±b zytnich, duze jablko kwasne, 12 sztuk migda³ow.
20.40 kolacja. 2 kromki razowca, 1/3 awokado, 2 duze (po 25g) plastry wedliny z indyka, cala papryka czerwona, garsc rukoli, skropione sokiem z cytryny, pieprzem i sola.

mam serdecznie dosyc tych jadlospisów od Diet. i pewnie dojem jeszcze serek wiejski przed snem bo jestem zwyczajnie glodna
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-11-08 o 22:15
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:38   #1748
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 212

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
hm. jadlospis zgodny z zaleceniami dietetyczki na U/P.

10.sn. owsianka, 50g p³atków, otreby zytnie, jagody goji, plaster twarogu pó³tlustego, 4 orzechy wloskie cale, szklanka mleka 2%.
14.obiad. 160g dorsza, pol woreczka ryzu broazwego, 2 pomidory, 2 garscie szpinaku calos polana ³yzka stolowa oliwy.
17.30podwieczorek. jogurt naturalny 2%, ³yzeczka otr±b zytnich, duze jablko kwasne, 12 sztuk migda³ow.
20.40 kolacja. 2 kromki razowca, 1/3 awokado, 2 duze (po 25g) plastry wedliny z indyka, cala papryka czerwona, garsc rukoli, skropione sokiem z cytryny, pieprzem i sola.

mam serdecznie dosyc tych jadlospisów od Diet. i pewnie dojem jeszcze serek wiejski przed snem bo jestem zwyczajnie glodna

W sumie to nie dziwie siê, ¿e jeste¶ g³odna, bo malutko tutaj wszystkiego wg mnie.
Seducer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:22   #1749
mrsambitious
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Byæ mo¿e podczas "normalnych" dni jesz za ma³o i nadrabiasz to z nawi±zk± podczas napadów. Organizm g³upieje przy takiej niesystematyczno¶ci, dlatego odk³ada t³uszcz.
Dziêkujê bardzo za odpowied¼! Spróbujê teraz je¶æ normalnie i mo¿e wstawianie jad³ospisów bêdzie jak±¶ motywacj±. Zaczynam od poniedzia³ku
Stary 2013-11-08, 23:40   #1750
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 592

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie ³adnie o ile porcja miêsa w II i IV porz±dna. No i doda³abym moze jakie¶ ziemniaki/batata gdzie¶ , mi po weglach dobrze sie spi.
Miêsa sporo, karkówki dwa grube plastry a piersi po³owa du¿ej podwójnej, nie ¿a³ujê sobie Ziemniory jem w weekendy, na tygodniu nie chce mi siê gotowaæ tylko dla siebie (pracujê od 13 do 20, reszta rodziny je obiad ok 16), no i jednak na redukcji wolê nie ³adowaæ wêgli na wieczór.
Dziêki serdeczne za zerkniêcie
Maddie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 00:33   #1751
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo¶ci: 9 113

dezet nie dziwie Ci siê, ma³o, jak na P, naprawde.
Sprubuj cos wlasnego skomponowac, masz kupe przykladow na P. Mozesz bazowac na tym co dal Ci dietetyk, ale zwieksz porcjê..

Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:26   #1752
Rule Britannia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 537

Dzieñ bez kaki dniem straconym!
R
¦niadanie: owsianka z kaki i po³ówk± banana na wodzie
II ¶niadanie: reszta banana
Obiad: krem z broku³ z makaronem pe³noziarnistym i kawa³kami kurczaka
Podwieczorek: kaki
Kolacja: planujê co¶ bia³kowego, bo ma³o dzisiaj by³o: omlet z dwóch jaj z kawa³kami szynki

1 tiger ( ), woda mineralna, herbaty zielone

Ujdzie? Za ma³o? Tylko nie mówcie, ¿e za du¿o owoców, nie prze¿yjê Do kolacji do³o¿ê jakie¶ warzywa.
Rule Britannia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:27   #1753
Seducer
Zadomowienie

U/P

¶niadanie: owsianka (25g p³atków owsianych, 10g mieszanki otrêbów) gotowana z jab³kiem, odrobink± mleka 1,5%, cynamonem, ubitym bia³kiem i migda³ami; kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 2 kromki chleba z ziarnami, 1) z plasterkiem schabu i kapust± 2) z 1/2 plastra sera z mascarpone z zio³ami i ogórkiem kiszonym, jab³ko; kawa z mlekiem
obiad: 2 sma¿one na ³y¿eczce oleju filety z tilapii podane z kalafiorem i ma³± ga³k± ziemniaków; zielona herbata
przek±ska: s³onecznik
kolacja: twaróg chudy 60g z jogurtem naturalnym 250g, p³atkami zdrowy b³onnik 15g, cynamonem, ³y¿eczk± d¿emu; ³y¿eczka kakao naturalnego z 2/3 szklanki mleka 1,5%

ponadto: pasek gorzkiej czekolady z Wedla, 2x marchewka, szklanka piwa , 1,5l wody, herbaty wieczorkiem
- aktywno¶æ: 1h hula hopu, 70 minut treningu (cardio+si³owe)

Nie umiem zrezygnowaæ z takiej kolacji, smakuje mi to bardzo ;p
Seducer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:05   #1754
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

r(u)

I
owsianka z orzechami, kostka gorzkiej czekolady i serkiem wiejskim (5 ³y¿ek)
II 2 kromki razowca jedna z d¿emem domowym z porzeczek i serkiem, druga z wêdlin± i pomidorem
III makaron pe³noz, z piersi± sma¿on± na ³y¿ce oleju, æwik³a
IV gruszka,jab³ko z dwoma ³y¿kami ró¿nych orzechów, polane jogurtem naturalnym
V kromka razowca, pewnie z jajecznic± z 2 jajek, do tego jakie¶ warzywka
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:35   #1755
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
Napisane przez Rule Britannia Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieñ bez kaki dniem straconym!
R
¦niadanie: owsianka z kaki i po³ówk± banana na wodzie
II ¶niadanie: reszta banana
Obiad: krem z broku³ z makaronem pe³noziarnistym i kawa³kami kurczaka
Podwieczorek: kaki
Kolacja: planujê co¶ bia³kowego, bo ma³o dzisiaj by³o: omlet z dwóch jaj z kawa³kami szynki

1 tiger ( ), woda mineralna, herbaty zielone

Ujdzie? Za ma³o? Tylko nie mówcie, ¿e za du¿o owoców, nie prze¿yjê Do kolacji do³o¿ê jakie¶ warzywa.
Moim zdaniem owoce mo¿esz sobie je¶æ, ale 2 i 4 to w ogóle nie posi³ek, przynajmniej do drugiego ¶niadania dorzuæ jakie¶ bia³ko... no i czemu owsianka na wodzie? A przede wszystkim - zupe³nie brakuje zdrowych t³uszczy!

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:50   #1756
Rule Britannia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 537

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem owoce mo¿esz sobie je¶æ, ale 2 i 4 to w ogóle nie posi³ek, przynajmniej do drugiego ¶niadania dorzuæ jakie¶ bia³ko... no i czemu owsianka na wodzie? A przede wszystkim - zupe³nie brakuje zdrowych t³uszczy!
1. Rzeczywi¶cie, mog³am co¶ dorzuciæ do 2 ¶niadania.
2. Owsianka na wodzie, bo lubiê. Je¶li bêdê robiæ na mleku, to uzupe³niê ten t³uszcz o którym mówisz? Bo kurczaczka usma¿y³am na oliwie w³a¶nie. Mo¿e do owsianki dorzuciæ jakie¶ orzechy z t³uszczami?
Rule Britannia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:10   #1757
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rule Britannia Poka¿ wiadomo¶æ
1. Rzeczywi¶cie, mog³am co¶ dorzuciæ do 2 ¶niadania.
2. Owsianka na wodzie, bo lubiê. Je¶li bêdê robiæ na mleku, to uzupe³niê ten t³uszcz o którym mówisz? Bo kurczaczka usma¿y³am na oliwie w³a¶nie. Mo¿e do owsianki dorzuciæ jakie¶ orzechy z t³uszczami?
Mleko to bia³ko a nie dobry t³uszcz, t³uszcz to w³a¶nie orzechy, ziarna, wiórki kokosowe (np. na drugie ¶niadanie twaróg z wiórkami i tym bananem - ja uwielbiam takie po³±czenie ), awokado, oczywi¶cie oliwa z oliwek, olej lniany... do owsianki w³a¶nie orzechy jak najbardziej.

Stary 2013-11-09, 19:33   #1758
Seducer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Mleko to bia³ko a nie dobry t³uszcz, t³uszcz to w³a¶nie orzechy, ziarna, wiórki kokosowe (np. na drugie ¶niadanie twaróg z wiórkami i tym bananem - ja uwielbiam takie po³±czenie ), awokado, oczywi¶cie oliwa z oliwek, olej lniany... do owsianki w³a¶nie orzechy jak najbardziej.
Wiórki i banan.. genialne po³±czenie a jeszcze co do owsianki, podobno powinno siê w³a¶nie je¶æ takie na wodzie, tak s³ysza³am, ale za cholerê nie wiem dlaczego.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-09, 19:43   #1759
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

P jeszcze póki co, ale powoli zmierzaj±ce w stronê U

¦ I owsianka: 4 ³y¿ki p³atków owsianych, szklanka mleka 3,2 %, jab³ka sma¿one bez cukru, cynamon, pestki s³onecznika (no uwielbiam takie po³±czenie..)

¦ II kanapka podwójna: chleb ¿ytni, mas³o, twaróg pó³t³usty, ogórek zielony, szczypiorek + kefir 400g

O du¿a porcja! ekologiczny makaron pe³noziarnisty ¿ytni, no tak na oko, poka¼na porcja, sos pomidorowy (w³asne pomidorki, pieczarki, pier¶ z kurczaka, marchew, seler..) + plaster goudy

P 1/2 opakowania budyniu ¶mietankowego bez cukru na szkl. mleka 3,2% z dodatkiem ok. czubatej ³y¿ki wiórków kokosowych <3, jab³ko

K 1/2 makreli wêdzonej, 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em i warzywkami

))

buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:08   #1760
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 639
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Seducer Poka¿ wiadomo¶æ
Wiórki i banan.. genialne po³±czenie a jeszcze co do owsianki, podobno powinno siê w³a¶nie je¶æ takie na wodzie, tak s³ysza³am, ale za cholerê nie wiem dlaczego.

Nie nie powinno siê je¶æ owsianki na wodzie, bo woda ¿adnych warto¶ci ani witamin nie ma. Nie ma te¿ t³uszczu który u³atwi wch³oniêcie siê tych witamin i minera³ów które zawarte s± w ziarnach.
Natomiast na pewno powinno siê przed jej przygotowaniem NAMACZAÆ p³atki w wodzie (najlepiej z odrobin± soku z cytryny) ¿eby wyp³ukaæ szkodliwe fityniany, które wi±¿± minera³y (wapñ, magnez, cynk) i uniemo¿liwiaj± ich wch³oniêcie do komórek nab³onka jelitowego i wykorzystanie przez nasz organizm.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-11-09 o 20:12
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:17   #1761
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Nie nie powinno siê je¶æ owsianki na wodzie, bo woda ¿adnych warto¶ci ani witamin nie ma. Nie ma te¿ t³uszczu który u³atwi wch³oniêcie siê tych witamin i minera³ów które zawarte s± w ziarnach.
Natomiast na pewno powinno siê przed jej przygotowaniem NAMACZAÆ p³atki w wodzie (najlepiej z odrobin± soku z cytryny) ¿eby wyp³ukaæ szkodliwe fityniany, które wi±¿± minera³y (wapñ, magnez, cynk) i uniemo¿liwiaj± ich wch³oniêcie do komórek nab³onka jelitowego i wykorzystanie przez nasz organizm.
Czyli zalaæ wod±, a rano odlaæ wodê i zalaæ mlekiem? Ja zawsze zalewa³am mlekiem wieczorem i tak gotowa³am.

Stary 2013-11-09, 20:55   #1762
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 563

Dzisiejsze P.

I du¿y rogal ma¶lany z makiem; po³ówka z ³y¿eczk± Delmy z oliw± z oliwek (wiem, tylko mas³o jest zdrowe; ale ta paskuda mi zwyczajnie zaskakuj±co posmakowa³a) i 2 ³y¿eczkami d¿emu z owoców le¶nych, druga po³ówka z dwiema ³y¿eczkami mas³a orzechowego z kawa³kami orzechów laskowych; ma³e jab³uszko (rozmiarów kiwi); trochê mieszanki bakaliowej (ok. 2 du¿e ³y¿ki; mniej rodzynek, wiêcej orzechów); Inka z b³onnikiem na mleku 1.5% z ³y¿eczk± miodu
II szklanka winogron; ok. 200g kefiru brzoskwiniowego 1.3% (1/2 butelki)
III sok pomarañczowy 300 ml; ogromna grahamka z ³y¿eczk± delmy, 2 plastrami szynki wiejskiej, li¶ciem sa³aty i kawa³kiem czerwonej papryki
IV filet panierowany z mintaja; trochê frytek z piekarnika (na warstwie oleju); sa³atka z kiszonej kapusty i marchewki; kapu¶niak (du¿y kubek); sok marchewkowy 250 ml
V danio czekoladowe 150 g; ¶redni banan; herbata o smaku jab³ek, cynamonu i rumu
VI (bêdzie) 2 kromki chleba kukurydzianego z Delm±, rukol± i serem ¿ó³tym wêdzonym (debiut); sa³atka z pomidora, oliwek, szczypiorku z dodatkiem oliwy z oliwek; do picia rzadki kisiel, mo¿e z dodatkiem miodu

I niby smacznie i nawet zdrowo, a ja czujê siê zwyczajnie ¼le...
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-10, 11:51   #1763
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
To co Ty masz 4-8 lat??! Ty siê ciesz ¿e jeszcze pod kroplówk± nie le¿ysz, a nie my¶l o tyciu.
Chlebem siê nie najesz a jogurtem tak? Ale to we¼ co¶ jeszcze daj na ten chleb! Mas³o, sa³atê, szynkê z serem i pomidorem, albo twaro¿ek z wêdzonym ³ososiem, jajkiem, avocado i ogórkiem. Chleb najlepiej ¿ytni, RAZOWY, z m±ki z pe³nego przemia³u, która ma du¿o b³onnika i tak przynajmniej z 5 kanapek zjedz to mo¿e wtedy siê najesz.
Policzy³am sobie zapotrzebowanie na jakim¶ kalkulatorze internetowym, wed³ug wzrostu, wagi i aktywno¶ci fizycznej (a raczej jej braku, niestety leniwa klucha ze mnie, jestem zmêczona jak wejdê na drugie piêtro). Ale to tylko tak ¿eby wiedzieæ, na pewno nie mam czasu na liczenie kalorii

Wczoraj by³am w domu (sama) wiêc mam nadziejê, ¿e trochê lepiej...

I(8.30): manna (25g na wodzie, nie mogê siê zmusiæ do mleka ze wzglêdu na zapach), jab³ko (200g), ³y¿ka mieszanki bakaliowe
II(11.30): ciemna bu³ka, pó³ z jogurtem owocowym, pó³ z pomidorem, marchewka
III(14.30): omlet (2 jaja, 2og m±ki), gruszka (150g), 3/4 jab³ka (150g)
IV(17.00): kawa z mlekiem
V(19.00): jogurt osm, 10g otrêbów, ³y¿eczka kakao

Unex - oczywi¶cie wiem, ¿e jestem wychudzona i to brzydko wygl±da (i nie mogê kupiæ ubrañ), chodzi³o mi o to, ¿e mam do siebie pozytywny stosunek, lubiê siebie - wiêc chyba nie mam ED?
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:25   #1764
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 563

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ
Policzy³am sobie zapotrzebowanie na jakim¶ kalkulatorze internetowym, wed³ug wzrostu, wagi i aktywno¶ci fizycznej (a raczej jej braku, niestety leniwa klucha ze mnie, jestem zmêczona jak wejdê na drugie piêtro). Ale to tylko tak ¿eby wiedzieæ, na pewno nie mam czasu na liczenie kalorii

Wczoraj by³am w domu (sama) wiêc mam nadziejê, ¿e trochê lepiej...

I(8.30): manna (25g na wodzie, nie mogê siê zmusiæ do mleka ze wzglêdu na zapach), jab³ko (200g), ³y¿ka mieszanki bakaliowe
II(11.30): ciemna bu³ka, pó³ z jogurtem owocowym, pó³ z pomidorem, marchewka
III(14.30): omlet (2 jaja, 2og m±ki), gruszka (150g), 3/4 jab³ka (150g)
IV(17.00): kawa z mlekiem
V(19.00): jogurt osm, 10g otrêbów, ³y¿eczka kakao

Unex - oczywi¶cie wiem, ¿e jestem wychudzona i to brzydko wygl±da (i nie mogê kupiæ ubrañ), chodzi³o mi o to, ¿e mam do siebie pozytywny stosunek, lubiê siebie - wiêc chyba nie mam ED?
Wierz mi - najpewniej masz. ED ma ró¿ne oblicza, a zrozumienie, ¿e siedzi siê w tym po uszy to proces czasoch³onny, w dodatku brutalny.
A z jad³ospisu przekonuje mnie tylko omlet - nadawa³by siê na ¶niadanie... na R.
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:47   #1765
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

dzisiejsza R

¦niadanie: grahamka, posmarowana cienko mas³em, z szynk± i warzywami
II ¶niadanie: kawa³ek maminego orzechowca
Obiad: kurczak z ry¿em 50g i warzywami z wbitym jajkiem
Podwieczorek: serek wiejski, miód
Kolacja: placuszki z cukinii (bez m±ki, cukinia plus dwa jajka i przyprawy), sos jogurtowo-czosnkowo-ogórkowy

wieczorem pewnie pójdê pobiegaæ ¿eby 'wypociæ' troszkê ciasta

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:03   #1766
Bibiannaa
Rozeznanie

Ile kalorii spalone zostalo podczas 8 godzin chdzenia wolnym tepem? Bylam na spacerze harytatywnym. Na kalkulatorze napisane,ze 1000 ,ale ja w to nie wierze,przeciez to kolosalnie duzo!:/ to tyle ile ma moje sniadanie I i 2..
Stary 2013-11-10, 15:16   #1767
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Jest tu kto¶ kto jada czasami w green wayu ?

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:35   #1768
Seducer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Ile kalorii spalone zostalo podczas 8 godzin chdzenia wolnym tepem? Bylam na spacerze harytatywnym. Na kalkulatorze napisane,ze 1000 ,ale ja w to nie wierze,przeciez to kolosalnie duzo!:/ to tyle ile ma moje sniadanie I i 2..
Spokojnie mo¿esz przyj±æ taka ilo¶æ spalonych kalorii

Stary 2013-11-10, 15:57   #1769
Bibiannaa
Rozeznanie

1000 kcal spalonych podczas powolnego spaceru 8 godzinnego? Nie wierze..
Czyli jesli mam zapotrzebowanie 1700 to musze dodac 1000kcal zeby nie schudnac ani nie przytyc? Mam 176.
Stary 2013-11-10, 16:58   #1770
mrsambitious
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Co powiecie o takim jad³ospisie na R?

¶: owsianka na mleku z jab³kiem, orzechami w³oskimi i syropem klonowym
II¶: 2 tosty z chleba pe³noziarnistego z twarogiem, awokado i pieprzem
o: kasza gryczana w sosie pomidorowym (uduszone na ³y¿eczce oliwy pomidory) z wbitym jajkiem i pra¿onymi pestkami s³onecznika
p: jogurt naturalny z siemieniem lnianym i suszonymi jagodami goji
k: ³oso¶ wêdzony z p³atkami migda³ów i podduszonym szpinakiem

I jak? Jestem chêtna na wszelkie uwagi. Dodam tylko, ¿e poæwiczy³abym - orbitrek 40 minut do tego. Ma³o chyba nie powinno byæ? Staram siê, ¿eby 1700 kcal by³o.

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.