|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Rena
![]() ![]() Eliza- dokazuje, oj dokazuje ![]() Ja sie coraz gorzej czuje. Wszystko mnie boli. Niedobrze mi po każdym posiłku... W nocy dzisiaj nie spalam. Chyba mnie stres zżera :/ Dzisiaj kończymy 37 tydzien. Witamy 38 - ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Kucyk, ale jak jest dwurozna bez przegrody to histero wcale nie musi tego wykryć... Chociaz w samo USG i rozpoznanie dwuroznosci bym tymbarziej nie wierzyła. Czesto takie rozpoznanie pońoc jest fałszywie stawiane na podstawie samego USG z(w sensie duża nadrozpoznawalnosc dwuroznosci w USG, nie potwierdzana w dalszej diagnostyce). Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-10 o 12:59 |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Kubek coraz bliżej hihihi. Już niedługo będziesz tulić maleństwo w ramionach
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę Juz mam metlik w głowie co do tej dwurożnosci. Trudno zachować spokój jak chodzi o życie dziecka. |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubek gratuluje 38 tc ale fajnie
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
witamy w donoszonej, nie-wcześniaczej ciąży ![]() (T. się urodził tego dnia). Kochana, trudno byś się nie denerwowała. U mnie na wsi mówią: "tylko głupi się nie boi" - dużo w tym życiowej prawdy. Cytat:
cudna księżniczka! nam lekarz mówił, że oczko może "lecieć" - z czasem to się normuje. ale dobrze, że sprawdzasz i trzymasz rękę na pulsie ![]() bardzo mi przykro.... U nas goście (chłop ma jutro imieniny i się przez cały weekend przewijają wizyty). T. stoi i cały czas ćwiczy nową umiejętność... rajuuu, muszę mieć oczy dookoła głowy. Poza tym wyszły- nagle i niespodziwanie, i bezobjawowo Nic, nic, nic i nagle trzy ważne rzeczy od czwartku. W szoku jestem...
|
|
|
#575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie tak sami jak ja wcześniej innym watkowym (i nie) dziewczynom... Dla mnie to sie nadal nie-dzieje. I pisząc to mam łzy w oczach. Mam nadzieje, ze cos sie wyjaśni sie u Ciebie na czwartkowym USG i po rozmowie z ginem. Takie USG (prze takiego speca) ma większa wartość niz USG przez 'zwykłego' gina. Bez obrazy dla innych ginow, ale sa po prostu tacy co głownie w USG siedzą ( w wadach, patologiach ) i to jasne ze robią to lepiej, pewniej,,. Jetsem ciekawa co Ci powie. Cytat:
Strasznie sie cieszę z tego nie-wczesniaczego tygodnia. Ale... Teraz moim demonem ta syfiata bakteria jest. I porod. A odnośnie powiedzonka.. Moja mama zawsze mi to powtarza... Jak jej marudzilam o egzaminach, pracy i takich tam. W sumie lubię to hue hue Gratulacje dla Toressa! Wielka sprawa ![]() Dumna Mama, co? ![]() |
||
|
|
|
#576 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to wiem, ale już taka jestem, że przeżywam a ostatnio wszystko nawet bardziej niż kiedyś...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja przeżywałam i przeżywam podobnie Kicia na razie ma zakaz skakania więc biedulka siedzi na przedpokoju, bo tam nie ma nic co by kusiło ![]() Cytat:
Cytat:
Rena tak mi przykro... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieci potrafią nas zadziwić
|
|
#577 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
od dwóch dni bez przerwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a oczka to normalne że mogą troche uciekać uwielbiam jak piszesz "maluchy" Cytat:
![]() (ale to zleciało, nie wierzę) Cytat:
a za całą reszte to ogromne zegar mój Kamil też zaczął siadać, tydzień później raczkować, tydzień później stawać, za szybko! Myślałam że od siadania do stania to dobre pare miesięcy minie.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-11-18 o 17:48 |
|||||
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek, uwierz kochana
To się dzieje naprawdę hihi A co do ginekologow to dziwie się że jak coś przerasta ich możliwości to nie wyślą do innego ginekologa.. Jak ja miałam swój gabinet i coś przerastalo moje możliwości albo z zakresu wiedzy albo sprzętu, to mówiłam o tym wprost i radziłam wizytę u dermatolog lub innej kosmetyczki. Mimo że każde 100zl było dla mnie ważne, bo opłat i kosztów prowadzenia działalności miałam bardzo dużo. A tu nie chodzi o czyjeś zmarszczki czy trądzik a o życie dziecka... Jojla moja kotka zdjeła kubrak po tygodniu sama A jaką minę miała jak wróciłam do domu wiedziała że źle zrobiła cwaniara. A jak się czujesz kochana? Jakie kolejne kroki?będziesz cos się badać? |
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Ewel śliczna Laura
Rena przytulam Cię mocno Pani T. stoi? Brawo za postępy Kubek to już tylko moment
|
#582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaka śliczna
Cytat:
Mam nadzieje że jutro wszystkie wyniki wyjdą ci dobre![]() U mnie cukry tak sobie Wczoraj udało mi sie zbić ranny na 82,ale dziś już znowu 94![]() Cytat:
....Kochana już niedługo przytulisz Tymka Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-17 o 21:06 |
|||
|
|
|
#583 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
CZESC!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez myśle bo az wstyd się przyznać ale jeszcze nie byłam po porodzie Cytat:
albo stresik. ty będziesz miała jak nam dać znac co w szpitalu!!!!Cytat:
![]() ![]() :przytul :Cytat:
i jeszcze ząbki bezboleśnie wyszły a i często tak jest ze nic nic i nagle ogromny postęp!!!!!!!!!!EWEL!(nie wiem czemu mi nie zacytowało) ale śliczna Twoja córunia jakie ma fałdunie PSZCZÓŁKA< SMERFETKA< JOJLA! jak się czujecie? odnajdujecie się u nas? AGATKO! ja wiem ze chciałaś odpocząć od forum ale mam nadzieje ze zaraz do nas wrócisz. No dobrze weekend możesz jeszcze odpoczywać ale mysle ze koło wtorku się pojawisz! |
||||||
|
|
|
#584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Rena jeśli coś Cię będzie bolało to może nie wychodź jeszcze ze szpitala, niech ze 100%-ową pewnością wykluczą pozamaciczną.
Przykro mi kochana Kubek to będzie mój pierwszy, jak to nazwać, wirtualny poród na wizażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do kogo trzeba się zapisać na te mikołajki?Nie chce mi się wertować poprzednich stron i szukać ![]() edit: już wiem
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-11-10 o 18:28 |
||
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
do MONIKI!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny, a tak w ogóle pamiętacie, która/które z Was są tu najdłużej?
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
zaktualizowałam listę. brakuje jeszcze kilku adresów.
|
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
A ile jest osób?
|
#589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakiego masz kotka? Dziękuję czuję się chyba całkiem nieźle - fizycznie już całkiem ok, psychicznie to zależy jaki dzień mi się trafi ale wróciłam już do pracy i chyba powoli ruszam do przodu. Co do badań to planuję na pewno sprawdzić tarczycę, bo sprawdziłam i badałam się ostatnio pod tym kątem 3 lata temu... postanowiłam zmienić lekarza i zapisałam się na wizytę do pani doktor, która zajmowała się mną w szpitalu - wizytę mam w czwartek o ile będę już mieć wyniki hist-pat ze szpitala. No i zobaczę co mi powie, co zaleci. Ja mam stwierdzone PCO, nie wiem na ile mogło to być przyczyną (nachodzą mnie myśli, że może moja gin powinna była zalecić mi przyjmowanie luteiny i można było # uniknąć - wiem, czasu nie cofnę ale często rozmyślam co by było gdyby...). Poza tym pracuję jednak mając do czynienia z odczynnikami chemicznymi i choć od początku ciąży unikałam laboratorium to chyba nie mogę wykluczyć, że mogło mieć to związek... wydaje mi się to mało prawdopodobne ale kto wie... w sumie mój szef nawet się przejął, pytał mnie ostatnio czy nie boję się podjąć zadania przeprowadzenia nowych syntez, kazał przestudiować dokładnie karty bezpieczeństwa i zaoferował, że jeśli nie chcę albo coś będzie szkodliwe to wykona je za mnie stażysta. Czuję się trochę w tym wszystkim zagubiona, nie wiem od czego zacząć, na czym się skupić. Żałuję, że nie miałam wyjścia i miałam zabieg, bo chciałabym jak najszybciej spróbować znowu. A z drugiej strony może jest jakaś przyczyna, którą uda się określić i będzie można próbować wyeliminować... się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i będą ja chyba odnajduję się całkiem nieźle, ale to same powinnyście ocenić Jak się czuję napisałam wyżej.Cytat:
![]() Agatko odezwij się jak tylko uznasz, że masz na to ochotę, brakuje tu Ciebie
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(zawsze leżałam na tej samej i tym samym łóżku)Jojla po zabiegu też się można szybko starać, ale to już zależy od Ciebie. Ja zaszłam po 1@ po zabiegu, bo tak chciałam i tak się uparłam. Oczywiście nie namawiam, tylko mówie jak ja zrobiłam.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-11-10 o 19:58 |
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza była chyba inutil- bo przecież jest zalożycielką
![]() rena- niefajnie- mimo wszystko nie upierałabym się aby iść do domu pani- coś tak mi się kojarzyło, że świętujecie ale musi być radość z postępów Michała ![]() ![]() BERBIE- starania przewidujemy na lato ![]() esesia- jak to nie byłaś po porodzie na wizycie? ![]() -(z tymi uczuleniami ważna sugestia, też mi to chodziło po głowie wczoraj ale nie widziałam jak to ubrać w słowa )Monika- to może test? ewel- Laura urocza, oczka mogą przez pierwsze miesiące zezować ale lepiej sprawdzić )
|
#594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie ma leTko. to trza przejść
już wszak ustaliłyśmy, że bakteria sie boi, a poród... a poród minie ![]() Cytat:
ale i tak jestem w szoku. bo on ani nie raczkuje, ani nie siada. i nagle z pełzu wstał ![]() Cytat:
SeSEska!!!! do dochtórka! ![]() Cytat:
jak w rodzinie wiem kiedy kto, kiedy co ![]() Cytat:
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka - nie, zaden test bo i szans zadnych. Musialo mi sie pochrzanic wszystko po ciazy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
plan jest ale w sumie obiecałam sobie, że trochę z planowaniem sobie odpuszczę Wydawało mi się, że moim największym problemem jest PCO, że jak zajdę w ciążę to już wszystko będzie ok - taki był plan a jak wyszło to wiadomo... dlatego chyba powinnam do planowania podchodzić z dystansem ![]() Szefa mam bardzo fajnego, nie powiem - miło mi jak widzę, że się o mnie martwi. Ostatnio się zastanawiałam co ja zrobię za rok jak skończę te studia i nie uda mi się u niego w zespole zaczepić na uczelni
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A kto był jeszcze Nita, Natalia, Ania, Lucy, Sheh, Kasiorek, Daria, Amilcia pozniej jeszcze Totek i parę innych, sporo z tych osób się juz nie pojawia, inne czasami, a kilka jest ciągle ja jestem od 2 czesci od 1600 któregos tam postu daaawno temu to było ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- I pandowanie
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem, wiem dziewczynki że isc musze!!!!ale zebrac się nie mogę!
o i jeszcze BERBIE była przede mną na forum! ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
i Nity poród -"mój" pierwszy na wątku!!! a zaraz potem ekspresowy Natali!
Edytowane przez eseska Czas edycji: 2013-11-10 o 20:43 |
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przepraszam ze nie cytuje, ale z telefonu ciezko mi pisac. Chcialam Wam powiedziec, ze na wlasne zyczenie nie wyjde na pewno, ale czuje ze beda chcieli mnie wypisac... jutro usg i moze beta hcg...ale zaczynam miec leciutko brazowawy sluz wiec pewnie bedzie samoistne # chcialabym zeby to sie juz skonczylo...chce wrocic do normalnosci...chce dojsc do siebie i stanac znow do walki...
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

ale fajnie

) taka słaba była, wymiotowalaa, musiałam ja cała noc pilńowac. Nie minęły dwa dni a juz ja roznosilo. Trzeba było kubraczek zakładać, zeby sie nie zapomniała i nie szalała z bardzo. 
i zdebialam...

Wczoraj udało mi sie zbić ranny na 82,ale dziś już znowu 94

i będą