Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 16:36   #3271
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No i niestety to jest problem.
Ale przy kp to można zjesć wiecej bo kalorie zużywane są na laktacje.

Agusia
może zmniejsz ilość chleba, a zjedz np. twaróg albo jajko i koniecnie jakieś warzywa
Agusia i tak jada malo
Zmniejszyc ilosc chleba? Na jedna kromke? Razowego to i 3 by mogla jesc.

Cytat:
Napisane przez Aaamelka

też mamy tą zabaweczkę, mam nadzieje że i Michasiowi przypadnie do gustu , kiedy ją "dałaś" Synkowi ? i gdzie ją masz zawieszoną ?
W kolysce, zabieram tez na spacer. Ja kiedys dla Zuzi dostalam zestaw takich kolek jak to niebieskie przy lewku i teraz je wykorzystuje ze zabawka wisi nizej i Milosz moze ja lapac sobie. Nie pamietam kiedy dalam. Juz jakis czas temu.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:38   #3272
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Ja ją mam. Z polecenia innej mamy z poprzedniego wątku i u nas się sprawdzila. Nie pamiętam od jakieg wieku była, ale wiem, że miała "branie" i ostatnio jak ją odkopałam to i nawet teraz zyskała zainteresowanie.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
I tylko nią się tak super bawi? Szukam na all to mi nie pokazuje z fishera tylko jakieś podróby chyba.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:12   #3273
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Dzisiaj z siostrą spróbowałyśmy kotleta smażonego na oliwie, i chyba nasze dzieci nie tolerują takiego jedzenia, siostry synek płacze, krzyczy, a mój obudził się z krzykiem
Więc chyba jeszcze nie dane nam jeść takiego jedzenia

Diorisha trzymam kciuki Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Co kupujecie maluchom pod choinke?

Filipkowi coś na pewno wymyślę. Pewnie jakąś zabawkę. Mąż kupuje mu pościel.

A co mogę kupić rocznej chrześnicy męża?
Dziecko bawi się w tym wieku lalkami? Nie wiem
Cytat:
mnie zaś denerwują pytania wielu osób: "karmisz piersią?" (zamiast - jak dziecko rośnie, co już potrafi, ile waży, czy zdrowe?)
jak mówię, że nie to "o jeju, przykro mi"
A u mnie jest na odwrót. Jak odpowiadam, że kp to wielkie zdziwienie
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Dla mnie obrzydliwe są wszystkie mleka,moje też, nie zamierzam ich próbować ani wachac
A ja próbowałam moje mleko i mm i obydwa są okropne w smaku.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:22   #3274
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
ja też i kiedyś też uwazałam,ze sa okropne. ale nieee, okropny jest nutramigen.
mąz moj szalony hippemktory nam został zabielał sobie kawe
a jak spróbowal przypadkiem nutramigenu to odruch wymiotny miał. to prawdziwa masakra jest, ten plyn, bo tego mlekiem nazwac sie nie da
Stary 2013-11-10, 17:25   #3275
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja też i kiedyś też uwazałam,ze sa okropne. ale nieee, okropny jest nutramigen.
mąz moj szalony hippemktory nam został zabielał sobie kawe
a jak spróbowal przypadkiem nutramigenu to odruch wymiotny miał. to prawdziwa masakra jest, ten plyn, bo tego mlekiem nazwac sie nie da
Dzieci to mają jakieś inne kubki smakowe
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:26   #3276
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mattal, super ta kieca. Ja teraz kupiłam sobie podobną używkę z River Island, też z myślą o chrzcinach. Czekam na pakę, ale obawiam się, że kieca będzie mi za krótka - http://allegro.pl/stunning-river-isl...674854455.html
Pokaż się potem w niej

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja ją mam. Z polecenia innej mamy z poprzedniego wątku i u nas się sprawdzila. Nie pamiętam od jakieg wieku była, ale wiem, że miała "branie" i ostatnio jak ją odkopałam to i nawet teraz zyskała zainteresowanie.

I tylko nią się tak super bawi? Szukam na all to mi nie pokazuje z fishera tylko jakieś podróby chyba.
Mhm, cały dzień umie budować, jeździć i się tym bawić Z tż czasem pół dnia tory budują
Tylko my mamy te starsze tory, niebieskie (np. http://allegro.pl/super-zestaw-tomy-...687832752.html) i mamy ich sporo, bo jeszcze po moim bracie i teraz tylko dokupujemy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:27   #3277
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Jeśli dziecko nie wymiotuje,nie ma biegunki i ładnie je to dają tylko probiotyk- np. tak jak Ewuni Dicoflor a jeśli źle znosi to żeby się nie odwodniło leci kroplówka. Generalnie wirusa się nie leczy a czeka aż organizm sam zwalczy i się oczyści.
Bardzo Wam współczuję, że znowu szpital. Trzymam kciuki za jak najszybsze wyzdrowienie.

Mój Julek miał rotawirusa w 5 tygodniu życia i objawy zamknęły się na tym, że przez 2 dni utrzymywała się gorączka. Dostawał antybiotyk przez bite 12 dni, plus osłonowo Dicoflor (jeszcze potem w domu podawałam przez parę dni).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 17:44   #3278
cotynato
Zakorzenienie

Mały od 14 wisi na moich zmasakrowanych sutkach. Na samą myśl o karmieniu jeżą mi się włosy wszędzie. Do tego wsadziłam go w leżaczek i widzę że już dorwał kawałek kocyka którym go lekko nakryłam i walczy myśląc chyba że cyc...

Wymianka.
Stary 2013-11-10, 17:54   #3279
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Mały od 14 wisi na moich zmasakrowanych sutkach. Na samą myśl o karmieniu jeżą mi się włosy wszędzie. Do tego wsadziłam go w leżaczek i widzę że już dorwał kawałek kocyka którym go lekko nakryłam i walczy myśląc chyba że cyc...

Mój młody dzisiaj średnio karmiony co 1,5 h. A jak nie to rączki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:57   #3280
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mój młody dzisiaj średnio karmiony co 1,5 h. A jak nie to rączki.
Serio? Taki dzień czy co? Taki wiek chyba bo my podobnie idziemy czsasowo
Kurcze wysiadam już lekko. W bujak wsadziłam a on już marudzi.
A co gorsze nie mogę zmusić się do ściągania laktatorem bo tak booooliiiiii!

Wymianka.
Stary 2013-11-10, 18:26   #3281
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziekuje za wczorajsze słowa pocieszenia...

Boję się, to normalne, że chcemy jak najlepiej dla naszych dzieci, a jak wyobrażę sobie moje Maleństwo z rurką wystającą z brzucha... Wczoraj przeryczałam cały wieczór, dziś się troche zebralam do kupy...

We wtorek zadzwonimy w sprawie tego badania, zobaczymy jaki będzie termin. Umówimy się tez prawdopodobnie do innego urologa, w moim rodzinnym mieście namierzyłam jednego, może poświęci nam więcej czasu i uwagi...

Wybaczcie, że nadal tylko o sobie, ale mam taki mętlik w głowie, że nie potrafię myślec o niczym innym, tylko o tej mojej Kruszynce...
Wszystko bedzie dobrze! Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę i tylko o sobie-nie zlinczujcie ale jestem zmęczona i nie mam jak i kiedy nadrobić

Witam się ze szpitalnej przepustki Ewunia od czwartku w lubelskim DSK Do wczorajszego wieczora ja z Nią byłam-mąż przyjechał ok. 19 a dziś popołudniu wracam do małej.
We wtorek zauważyłam w Ewuni kupce krew. W środę z rana wizyta u pediatry i skierowanie na kał-morfologia i krew utajona. Wynik na krew utajoną wyszedł pozytywny no i dostaliśmy skierowanie do szpitala. W czwartek zostałyśmy przyjęte na oddział. Pobrali krew,mocz i kał na cito- Krew super,mocz też, krew utajona ujemna ( preparaty żelaza często dają fałszywie dodatni wynik a mała brała aż półtora saszetki Actiferolu na dobę- jak tylko zauważyłam tą krew w kupce to odstawiłam wszystkie leki w tym żelazo bo bałam się,że to od nich mała ma podrażnioną śluzówkę i stąd ta krew ). Za to wykryli nam rotawirusy Odpukać mała znosi to całkiem nieźle . Kupki robi max. 2 razy dziennie, ani razu nie wymiotowała ,męczy Ją tylko ból brzuszka-ale to też chwilami a nie ciągle. Krew w kupce od czwartku się już nie pojawiła . Moja Bidulka Kochana Właściwie jesteśmy do wypisu tylko czekamy na wyniki posiewu kału i jeśli by nic nie rosło to powiedzieli,że nawet dziś do mogłybyśmy pójść domku w przypadku wykrycia jakiejś patogennej bakterii miałaby zostać włączona antybiotykoterapia- oby nie było konieczności . Wczoraj lekarka bezskutecznie próbowała się dodzwonić do lab. żeby sprawdzić czy nic nie rośnie. Dziś mają dzwonić ponownie ale marne szanse żeby w lab. w niedzielę ktoś był a tym bardziej jutro. Kurcze chyba pierwszy raz z życiu nie cieszę się z długiego weekendu

A tak w ogóle to mój Skarbeczek kończy dziś 8 tygodni -nie wiem kiedy to minęło
Aaaa z dobrych wieści hemoglobina wzrosła z 9,8 do 11,1

Pozdrawiamy i prosimy o kciuki
za 8 tygodni i oby wszystko bylo dobrze

Cytat:

Bo co innego jak Passion napisała doradzać, pomagać, mówić o diecie, pozycjach karmienia a co innego CIĄGLE mówić jakie to najlepsze a mm to zło. No i oczywiście jak ktoś z przymusu lub z wyboru przechodzi tylko na mm to komentarze "ojej, przykro mi ", "no trudno, JAKOŚ dacie radę", "ale jesteś pewna?" i ogólny smutek. Tak jak kiedyś tylko zapytałam czemu zawsze w naszym kraju są promocje na mm od 2 czyli od 6 m-ca życia. Usłyszałam, że w Polsce jest promowanie KP więc nie można dawać ani promo ani do TV ani na plakaty mleka 1. Ja już nie mówię o tych okropnych matkach, które z wyboru dają mm, ale są przypadki, gdzie kobieta nie może karmić (zanik pokarmu, leki, alegria). Więc chyba nie muszę mówić jakie to jest przykre.

Chciałam wyjaśnić, że ja NIC NIE MAM do KP, każdą dziewczynę wspieram i kibicuję ale też jak ktoś pisze, że przechodzi na mm to nie będę pisać jakie to jest złe, jak mi przykro itp bo zdrowie malucha i matki (bo psychika to też zdrowie!) jest ważniejsze.

I kolejne sprostowanie (bo to było też argumentem): nie piszę od razu gdy ktoś ma problem z KP żeby podać mm. Piszę to tylko wtedy kiedy uważam, że matka i dziecko się męczą. Ale nie zawsze. Bo np. podam przykład kaśki: jej bardzo zależy i cały czas jej kibicuję żeby się jej udało.
Wlasnie ostatnio zauwazylam, ze reklamowane jest Nan Pro 2 i sie zastanawialam, dlaczego nie Nan Pro 1

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
adi napisał list to mikołaja:L
samolot zielony,
helikopter,
lizak i ,cukierki i czekolade,
cieżarówke,
góry
piesek zabawowy
i taki hopek....yyy chłopek (jakiegos chłopka narysował ale co to jest to niewiem/
i to by było na tyle...teraz tłumacze ze mikołaj wszystkiego nie przyniesie tylko z tej listy cos wybierze

[/B]
Proponuje dac gory

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Jestem wyrodna matka jak niekupuje dziecku specjalnego geiazdkowego prezentu? Napewno dostanie od innych prezentow, my tez kupimy 3 dla chrzesnucy Tza jej siostry i bratanka ( wiek 6,5,4) wiec czeksm na wasze propozycje ( zalozylismy limit cenowy 100-150 za szt dziecku kupir za rok tak zapakowany pod choinke i 6 grudnia pod poduszke jak juzbedzie swiadome..
Haha my kupujemy chyba tylko dla wlasnej frajdy, bo chcemy mu dac mate edukacyjna, ktora tak czy inaczej by dostal

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
TPamietacie jak pisalysny o natretnych odwiedzinach w szpitalu po porodzie?! to sluchajcie tego. U rocznego chlopczyka ktory trafil do szpitala wczoraj jest w tej chwili w odwiedzinach nie liczac mamy 6 osob. Jedni schodza palic inni wracaja i tak od rana. Teraz rodzice poszli na specer w nad dzieckiem siedza trzy babcie, dwojka chyba rodzenstwo poszla zapalic.. wczoraj 3 osoby siedzialy do 20.30 mam ich za przeszklona szyba wszystko widac wszystko slychac.. masakra. Chlopczyk mq katar i kaszel.
Dla takiego rocznego chlopczyka nawet z niegrozna dolegliwoscia pobyt w szpitalu moze byc dosc ciezki, wiec obecnosc tylu gosci moze mu bardzo to ulatwic Poza tym ja pamietam, jak moja siostra lezala w szpitalu na wyciecie migdalow i do dziewczynki (wtedy jakos 8letniej) przez caly jej pobyt ani razu nie zostala odwiedzona, rodzice ja przywiezli a potem pojawili sie dopiero zeby ja odebrac (po okolo tygodniu).

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Siedzę i becze, mój 7 latek zdmuchnął świeczki na torcie, sis mi fotki przysłała a tz dzwoni i się pyta jak mi się podobają...

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 18:34   #3282
butterfly20
Zakorzenienie

Diorisha ojeju masakra, kciukam za Ewcię

Matal a od którego miesiąca ta Zyrafa Sophie będzie dobra?Nie wiem kiedy kupić.

Cytat:
Hej
Dzisiaj z siostrą spróbowałyśmy kotleta smażonego na oliwie, i chyba nasze dzieci nie tolerują takiego jedzenia, siostry synek płacze, krzyczy, a mój obudził się z krzykiem
Więc chyba jeszcze nie dane nam jeść takiego jedzenia

Diorisha trzymam kciuki Dużo zdrówka

Filipkowi coś na pewno wymyślę. Pewnie jakąś zabawkę. Mąż kupuje mu pościel.

A co mogę kupić rocznej chrześnicy męża?
Dziecko bawi się w tym wieku lalkami? Nie wiem

A u mnie jest na odwrót. Jak odpowiadam, że kp to wielkie zdziwienie

A szczeniaczek uczniaczek?

Cytat:
Bardzo Wam współczuję, że znowu szpital. Trzymam kciuki za jak najszybsze wyzdrowienie.

Mój Julek miał rotawirusa w 5 tygodniu życia i objawy zamknęły się na tym, że przez 2 dni utrzymywała się gorączka. Dostawał antybiotyk przez bite 12 dni, plus osłonowo Dicoflor (jeszcze potem w domu podawałam przez parę dni).
Właśnie miałam pisać ( i mi się przypomniało jak wspomniałaś o Dicoflorze),że wczoraj któraś z koleżanek mówiła,że lekarze nie polecają,żeby dawać ciągle probiotyki. Dawać jakiś czas (tylko nie wiem ile) i potem przerwa. Muszę wypytać mojego pediatrę.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:49   #3283
kaska87
Zakorzenienie

hej
Mikuś wykąpany, nakarmiony, a teraz rozmawia z karuzelką
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moj niestety jest glodomorek i w dzien nie zasnie i nie bedzie spokojny jak go nie dokarmie mm
chcialabym miec tyle mleczka by mu starczalo
mój tak samo, w nocy szybciutko i najedzony, szczęśliwy i śpi, a w dzień mu mało

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A mi po tym Karmi (chyba) laktacja rozbujała się tak,że piersi meeeeega bolały a jak przystawiałam małą to aż tryskały, takie pełne

Cytat:
witam się po drugim skalpelu
ja tylko brzuszki robię

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Natala, a kiedys poglad byl odwrotny-ze mm zdrowsze niz kp...akurat wiecej wsparcia jest - rowniez na tym watku - w zakresie kp niz mm. Ja tez wielokrotnie slysze w takiej sytuacji, jak ewcia - zeby walczyc o kp niz mm. Ja bylam na mm i zadnych kolek nie mialam. Dzieci moich znajomych - zeby podac aktualny przyklad - tez nie. Ja staram sie po prostu wesprzec dziewczyny, ktore z wyboru lub przymusu karmia mm. Ja sama karmie w 90% wlasnym mlekiem, co mnie duzo kosztuje wysilku,
a ja uważam, że bez sensu jest podawać mm skoro mama MOŻE karmić piersią tego nie pojmę, bo jak nie wychodzi, albo mało mleczka jest itd. ok rozumiem, ale jeśli to jest na zasadzie BO TAK to nie mam pytań
Cytat:
Co kupujecie maluchom pod choinke?
chyba konika FP jeszcze mój ma po drodze imieniny, ale to mu chyba jakiś ciuszek kupię i tyle
Cytat:
Piszę to tylko wtedy kiedy uważam, że matka i dziecko się męczą. Ale nie zawsze. Bo np. podam przykład kaśki: jej bardzo zależy i cały czas jej kibicuję żeby się jej udało.

Cytat:
Ladan następnym razem jak ktoś zapyta "karmisz??" odpowiedz "nie ku*** głodzę !!"

Cytat:
Poza tym mi np. enfamil śmierdzi. Miałam nie raz opory aby spróbować to mleko bo tak mi ten zapach nie podchodzi i może też przez to ciężko mi podawać je małemu
śmierdzi? dla mnie nie, bebilon gorzej dawał, no i enfamil dobry w smaku, a w piątek jak odciągnęłam swoje (bo po znieczuleniu u dentystki nie karmiłam kilka godzin)to spróbowałam i było słodkie- pewnie dlatego, że tyle słodyczy wpieprzam
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja np bardzo się cieszę, że nie mam rozstępów po ciąży
ja po ciąży też nie mam, natomiast zrobił mi się 2 na lewym cycku tak pod pachą, ale małe i mało widoczne także wcale się nie przejęłam

Cytat:
Ladan, nie żałuj tak mocno tej sarenki z H&M. Te komplety wyglądają ładnie do 3 prania, potem bodziak brzydko się spiera, biel robi się żółta
a mój już prany na pewno 3x i spoko (mam sówkę)

znowu na Natalię siadłyście ja na jej miejscu to bym się bała napisać o KP bo od razu ją do parteru przecież nic złego nie napisała (przynajmniej dla mnie) mi tam gorzej było jak miałam doła KP gdy widziałam te napisy/reklamy o KP teraz już jest ok, karmię mieszanie, malutki rośnie, brzuszek najedzony, co trzeba to z cyca wyciągnie i jestem szczęśliwa i myślę, że Klusio także i tego się trzymam nie ukrywam też, że fajnie by było tylko KP bo:
-szybciej
-pod ręką
-nie trzeba myć/wyparzać butelek
-no i za free
ale jest jak jest głową muru nie przebiję no i jak mi jedna mądra osoba napisała (Passion) mm też jest dla dzieci

Diorisha kurcze! myślałam wczoraj o Was, zdrówka dla Misiulka małego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:51   #3284
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Dzieci to mają jakieś inne kubki smakowe
Nie znajdą za bardzo smaków
na całe szczęście, bo inaczej mój by z głodu umierał

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-10, 18:51   #3285
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Biedna,Ale od 14 wisi non stop?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:06   #3286
kaska87
Zakorzenienie

ja chcę zamówić Mikuniowi konika morskiego i teraz myślę, że od razu bym chrześniakowi wzięłą tylko nie wiem, czy aktywne klocki, czy ten pchacz ale chyba pchacz lepszy dla niego
http://mattel.strefamarek.allegro.pl...acz-y8651.html
http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...695257212.html

Stary 2013-11-10, 19:10   #3287
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal a od którego miesiąca ta Zyrafa Sophie będzie dobra?Nie wiem kiedy kupić.
3 miesiąc jakoś

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-10, 19:27   #3288
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Biedna,Ale od 14 wisi non stop?

Odkładam go ile się da i na ile wytrzyma po przyśnięciu bo bym zwariowała. Ale poleży 5-15 min i afera ;p

Wymianka.
Stary 2013-11-10, 19:44   #3289
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
A mi po tym Karmi (chyba) laktacja rozbujała się tak,że piersi meeeeega bolały a jak przystawiałam małą to aż tryskały, takie pełne
A ja dziś zapomniałam kupić

Cytat:
witam się po drugim skalpelu
a żesz Ty! To gorycz na uszy dla wizażowych leniuszków-ciastkożerów jak ja A tak serio to

Cytat:
wzdymające.

Ladan następnym razem jak ktoś zapyta "karmisz??" odpowiedz "nie ku*** głodzę !!"
Zaje!

Cytat:
A teraz z innej bajki: wymyśliłam,że co roku będziemy robić bombkę z napisem Natalia + rok, ale mój mąż mnie przebił i powiedział,że damy bombkę do dekoratorki i ona nam ze zdjęcia namaluje na tym Natalkę i podpisze rok i w ten sposób co roku będzie przybywać bombka z wizerunkiem naszego dziecka,strasznie mi się ten pomysł podoba
Fajny pomysł

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-11-10 o 19:49
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 19:46   #3290
kaska87
Zakorzenienie

spadam do wanny bo zaraz przepis na życie
małż znowu na nockę....

Stary 2013-11-10, 19:53   #3291
Madziuchna27
Zakorzenienie

Chyba będę musiała zacząć regularnie podawać Julkowi Bobotic, bo T. dziś orzekła, że mały ma kolkę W sumie myślałam, że to poza nami, ale przyznaję jej rację, bo zauważyłam, że Julek cierpi Dziś jest nie do życia. Praktycznie nie spał, tylko by jadł, a jak je to ulewa/zwraca Do tego płacze przez sen, jak puszcza bąki. Płacze jak nie śpi i puszcza bąki Dopiero T. go odgazowała i zasnął jak pojechaliśmy z A. się wyspowiadać przed chrztem. I póki co śpi już spokojnie. Jak się bidulek obudzi i zje to zafunduję mu relaksującą kąpiel i przytulanie się do mamy

Stary 2013-11-10, 19:57   #3292
matallewar
Zakorzenienie

U nas wieczorne kolki

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-10, 20:00   #3293
Madziuchna27
Zakorzenienie

O to to:
http://parenting.pl/portal/gazy-u-niemowlat

Stary 2013-11-10, 20:14   #3294
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
U nas wieczorne kolki
Łącze się w bólu :banghead:
Wczoraj był ryk, dziś póki co jest lżej, bo zasnął, ale na brzuchu i przez sen płacze, a smoczek to zaraz z nerwów zje chyba A jak wyleci przypadkiem to zawodzi przez sen

Myślałam już, że to za nami, bo z tydzień było bez

Tak w temacie, to we wt w biedronce mają być poduszki wiśniowe. Cena coś koło 16-17 zł

Stary 2013-11-10, 20:20   #3295
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do gina ide 18.11 po 12 tyg od porodu
i zapewne dostanę okres bo juz mi sie plamienia zaczynaja ale ide po grochy wiec jak dla mnie nie musi mi podwozia ogladac

ja tez 18go ide. chyba jakos 8 tyg po porodzie bedzie.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:31   #3296
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Chyba będę musiała zacząć regularnie podawać Julkowi Bobotic, bo T. dziś orzekła, że mały ma kolkę W sumie myślałam, że to poza nami, ale przyznaję jej rację, bo zauważyłam, że Julek cierpi Dziś jest nie do życia. Praktycznie nie spał, tylko by jadł, a jak je to ulewa/zwraca Do tego płacze przez sen, jak puszcza bąki. Płacze jak nie śpi i puszcza bąki Dopiero T. go odgazowała i zasnął jak pojechaliśmy z A. się wyspowiadać przed chrztem. I póki co śpi już spokojnie. Jak się bidulek obudzi i zje to zafunduję mu relaksującą kąpiel i przytulanie się do mamy
Cytat:
U nas wieczorne kolki
współczuję mam nadzieję, że im przejdzie

ja właśnie wcinam kolację-owsiankę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-10 o 20:32
Stary 2013-11-10, 20:59   #3297
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
przemywać i dezynfekować kilka razy dziennie!
my niestety z powodu pępka byłyśmy w szpitalu na samym początku, zagnieździł się tam gronkowiec, mała miała antybiotyk (Neomecyna?) itp itd..
więc póki cały czas jest otwarta rana a do tego ropiejąca to co chwilę zbieraj ropę!
Za każdą zmianą pieluszki psikam octaniseptem i zbieram ropę. Tak bardzo bym chciała żeby się w końcu wygoiło
a jakie Julka miała objawy tego gronkowca??

Cytat:
[/B]

Moja miała chyba za 4-5 tygodni, nie pamiętam dokładnie.Ale widzieć ogólnie różne rzeczy to dużo wcześniej.
Kurczaczki nie wiem jak z tą raną, może warto zadzwonić do pediatry albo położnej?

A teraz z innej bajki: wymyśliłam,że co roku będziemy robić bombkę z napisem Natalia + rok, ale mój mąż mnie przebił i powiedział,że damy bombkę do dekoratorki i ona nam ze zdjęcia namaluje na tym Natalkę i podpisze rok i w ten sposób co roku będzie przybywać bombka z wizerunkiem naszego dziecka,strasznie mi się ten pomysł podoba
Świetny pomysł z ta bombka

Mam wizytę położnej w czwartek, zobaczę jak się będzie ta rana zachowywać.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Siedzę i becze, mój 7 latek zdmuchnął świeczki na torcie, sis mi fotki przysłała a tz dzwoni i się pyta jak mi się podobają...

Cytat:
Serio? Taki dzień czy co? Taki wiek chyba bo my podobnie idziemy czsasowo
Kurcze wysiadam już lekko. W bujak wsadziłam a on już marudzi.
A co gorsze nie mogę zmusić się do ściągania laktatorem bo tak booooliiiiii!
mój tez marudzi, wisi na cycu i ulewa
Wykapany, przebrany a tylko bidula płacze i spi 15 min. na rękach.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:00   #3298
kaska87
Zakorzenienie

nowe wzory ale ja chyab nie kupuję, bo już mamy 2- coś innego upatrzę może
http://www.hm.com/pl/product/15000?a...rticle=15000-D

to jest super! moje kolory!
http://www.hm.com/pl/product/15211?a...=SIMILAR_TO_PD

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-10 o 21:02
Stary 2013-11-10, 21:04   #3299
bajka1807
Zakorzenienie

Rusalka nam tez pepek sie slimaczyl. Dwa razy przemylam spirytusem a później znow octaniseptem i pomogło.

Amelka tez dzis miala slaby dzien. Baczasy ja meczyly i płacz dzis przez caly dzien spanie po 30 min. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:10   #3300
kaska87
Zakorzenienie

Bajka oby jej przeszło

dzisiaj spotakaliśmy kolegę P. i pytał jak ma na imię nasza dziewczynka a my, że to chłopczyk- Mikołaj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości