Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 21:15   #3301
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

RUSALKA i nam też została ranka i chyba z tydzień się z niej saczylo a potem zrobił się strupek taki czarny. Odpadł po kolejnym tygodniu i już jest super.

KASKA ale fajne te komplety nowe. W no nie widziałam jeszcze

LADAN ja już marze żeby coś zacząć robić więc zazdroszczę skalpela.
MATAL tez zazdroszczę że już się rusza konkretnie ale biegać nienawidzę i zawsze mówiłam że chyba nawet nie umiem

Nina daje czadu od wczoraj. Ryk bez powodu. Ale nic to. Grunt ze w dzień marudzi a w nocy śpi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:19   #3302
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
RUSALKA i nam też została ranka i chyba z tydzień się z niej saczylo a potem zrobił się strupek taki czarny. Odpadł po kolejnym tygodniu i już jest super.

KASKA ale fajne te komplety nowe. W no nie widziałam jeszcze

LADAN ja już marze żeby coś zacząć robić więc zazdroszczę skalpela.
MATAL tez zazdroszczę że już się rusza konkretnie ale biegać nienawidzę i zawsze mówiłam że chyba nawet nie umiem

Nina daje czadu od wczoraj. Ryk bez powodu. Ale nic to. Grunt ze w dzień marudzi a w nocy śpi

Ja codziennie walczę ze sobą ale cwicze zawzięcie jutro znów idę biegać. Kiedyś tego nienawidzilam, potem się przełamałam, zaczęłam biegac z muzyka i jakoś poszło. Ale to było 5 lat temu i biegalam krótko, potem praca i nie było jak. Teraz jestem uparta ćwiczyć regularnie, nawet jak będę mieć wymarzoną wagę, bo chce tp robić nie tylko dla wyglądu, ale i dla zdrowia
Mam nadzieję, ze wytrwam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:34   #3303
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej
a i chciałam się pożalić, kikut odpadł nam już z tydzień temu, a do tej pory mamy otwartą ropiejąco-krawiącą ranę Nie wiem już co robić
nam tez z tydzien sie jeszcze goilo. moze troche spirytusem pochlap jesli octanisept nie dziala

jedno mnie w tej walce kp czy mm razi. jak ktos pisze by podac wieczoram mm bo bedzie lepiej spalo. a przeciez dzieci dlugo budza sie z przeroznych powodow i naprawde rzadko jiedy matka moize sie porzadnie wyspac... nie mowie o przypadkach rzeczywiscie pustych piersi czy nietolerancji z kolkami itp. bo to juz wg mnie sprawy wrecz medyczne i mus, nie ma tu lepszego rozwiazania. czasem wydaje mi sie zwyczajnie ze niektorzy podaja mm nie bi niema innego wyjscia a bo sie nie chce (lezalam z matka na porodoce ktora twierdzila ze max miesiac karmic bedzie bo na bank mleka miec nie bedzie...)

co do mleka mm i kp - zadnego bym nie sprobowala ale roznice widze. to tak jak kielbasa robiona masowo i przez babcie. nawet jesli sklad ten sam to wolalabym babciną...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Jestem wyrodna matka jak niekupuje dziecku specjalnego geiazdkowego prezentu? Napewno dostanie od innych prezentow, my tez kupimy 3 dla chrzesnucy Tza jej siostry i bratanka ( wiek 6,5,4) wiec czeksm na wasze propozycje ( zalozylismy limit cenowy 100-150 za szt dziecku kupir za rok tak zapakowany pod choinke i 6 grudnia pod poduszke jak juzbedzie swiadome..
moja dostanie pewnie pampersy bo grzechotek i innych ☠☠☠☠☠☠☠ek ma multum a i tak pewnie cos dostanie. ew kupie taki album w ktorym poza zdjeciami sa np. data pierwszego ząbka, miejsce na obciety kosmyk wlosow itd.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-11-10 o 21:30
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:41   #3304
your Angel
czyli Endżi

Motylku, już Dicofloru nie daję. Tylko witaminy i żelazo. Mam nadzieję, że te głupie antybiotyki nie wyjałowiły małemu czegoś w przewodzie pokarmowym

Skumajcie, że wczoraj ubrałam małemu koszulkę na 3-6 M z Zary a dziś koszulkę na 4-6 M z H&M i bluzę na 2-6 M z Lidla. Wszystko leży świetnie Tylko wszystkie doły ubiera nieco mniejsze. Mój maluch ma bary i klatę, które rokują na Supermena

Tą koszulkę kupiłam wczoraj na przecenie za 20zł Śliczny kolory ma na żywo.
http://www.hm.com/pl/product/14107?article=14107-B
Poza tym skusiłam się jeszcze na żółtą bluzę i 2 t-shirty po 10 zeta, takie niby już na półtora roku-dwa lata (taaa jasne, nie z Julkiem te numery )
Stary 2013-11-10, 21:51   #3305
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Odkładam go ile się da i na ile wytrzyma po przyśnięciu bo bym zwariowała. Ale poleży 5-15 min i afera ;p
O matko,współczuję, ale też miewam takie dni,niestety..dziś dzień super, za to od 19,od kąpieli, je i ulewa i tak na zmianę,non stop, teraz przysnela,może już na noc

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Chyba będę musiała zacząć regularnie podawać Julkowi Bobotic, bo T. dziś orzekła, że mały ma kolkę W sumie myślałam, że to poza nami, ale przyznaję jej rację, bo zauważyłam, że Julek cierpi Dziś jest nie do życia. Praktycznie nie spał, tylko by jadł, a jak je to ulewa/zwraca Do tego płacze przez sen, jak puszcza bąki. Płacze jak nie śpi i puszcza bąki Dopiero T. go odgazowała i zasnął jak pojechaliśmy z A. się wyspowiadać przed chrztem. I póki co śpi już spokojnie. Jak się bidulek obudzi i zje to zafunduję mu relaksującą kąpiel i przytulanie się do mamy

myślałam, że kolka to płacz non stop o konkretnej godzinie codziennie i ze nawet przy piersi się nie uspokaja,to co opisujesz wygląda mi bardziej na gazy

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nam tez z tydzien sie jeszcze goilo. moze troche spirytusem pochlap jesli octanisept nie dziala

jedno mnie w tej walce kp czy mm razi. jak ktos pisze by podac wieczoram mm bo bedzie lepiej spalo. a przeciez dzieci dlugo budza sie z przeroznych powodow i naprawde rzadko jiedy matka moize sie porzadnie wyspac... nie mowie o przypadkach rzeczywiscie pustych piersi czy nietolerancji z kolkami itp. bo to juz wg mnie sprawy wrecz medyczne i mus, nie ma tu lepszego rozwiazania. czasem wydaje mi sie zwyczajnie ze niektorzy podaja mm nie bi niema innego wyjscia a bo sie nie chce (lezalam z matka na porodoce ktora twierdzila ze max miesiac karmic bedzie bo na bank mleka miec nie bedzie...)

co do mleka mm i kp - zadnego bym nie sprobowala ale roznice widze. to tak jak kielbasa robiona masowo i przez babcie. nawet jesli sklad ten sam to wolalabym babciną...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

moja dostanie pewnie pampersy bo grzechotek i innych ☠☠☠☠☠☠☠ek ma multum a i tak pewnie cos dostanie. ew kupie taki album w ktorym poza zdjeciami sa np. data pierwszego ząbka, miejsce na obciety kosmyk wlosow itd.
Co to za albumy?

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:54   #3306
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A co mogę kupić rocznej chrześnicy męża?
Dziecko bawi się w tym wieku lalkami? Nie wiem
polecam http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/ zabawka naprawde super nawet arturowi sie podoba (szczegolnie spuszczanie wody w kibelku bo sie z tego rchocze).

zanim nadrobie to napisze egoistycznie co u mnie:
- natka zamienia sie w bulimiczke - co zje to uleje wiec wisi na cycu co chwile a cyci mam juz puste
- o dziwo - w koncu sie najada
- wazylam ja na wadze i wychodzi ze wazy 5,1 kg (a ja 74,3... )
- waze ciagle tak samo ale wszyscy twierdza ze chudne
- moje bolace plecy chyba potrzebowaly wygrzania - od dwoch dni nagrzewam je poduszeczka z pestkami wisni (z lumpeksu ) i lepiej
- jedna piers jest pelniejsza od drugiej i nei wiem czemu
- robia mi sie zajady a juz sobie nawet witaminy kupilam
- pije mleko z obnizona zawartoscia laktozy i widze ze natalce nie robia sie nowe krostki

pytanie: czy sa jakies sery lub jogurty bez mleka ale nie sojowe czy kozie?

Stary 2013-11-10, 21:55   #3307
kaska87
Zakorzenienie

Angel super no i u nas to samo z rozmiarami- każda firma inaczej

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 21:59   #3308
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nowe wzory ale ja chyab nie kupuję, bo już mamy 2- coś innego upatrzę może
http://www.hm.com/pl/product/15000?a...rticle=15000-D

to jest super! moje kolory!
http://www.hm.com/pl/product/15211?a...=SIMILAR_TO_PD
Fajna myszka
Kupimy ten komplet idąc do brata TŻ ciotecznego w odwietki Ps. Od nich dostaliśmy poliestrowe dresiki, które Julek ma ubrać latem

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja codziennie walczę ze sobą ale cwicze zawzięcie jutro znów idę biegać. Kiedyś tego nienawidzilam, potem się przełamałam, zaczęłam biegac z muzyka i jakoś poszło. Ale to było 5 lat temu i biegalam krótko, potem praca i nie było jak. Teraz jestem uparta ćwiczyć regularnie, nawet jak będę mieć wymarzoną wagę, bo chce tp robić nie tylko dla wyglądu, ale i dla zdrowia
Mam nadzieję, ze wytrwam
Matall! dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Poza tym skusiłam się jeszcze na żółtą bluzę i 2 t-shirty po 10 zeta, takie niby już na półtora roku-dwa lata (taaa jasne, nie z Julkiem te numery )
Ale bomba! Muszę pędzić do galerii Nawet mój A. przyklasnął, chociaż zawsze na ideę zakupów reaguje:
1. nie masz na co pieniędzy wydawać?
2. mało mały ma ciuchów?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
myślałam, że kolka to płacz non stop o konkretnej godzinie codziennie i ze nawet przy piersi się nie uspokaja,to co opisujesz wygląda mi bardziej na gazy.
Z tego, co czytałam, to kolka ma kilka definicji, jak i kilka możliwych przyczyn - jedną z nich jest kolka gazowa

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:59   #3309
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, ze wytrwam
No ja właśnie też będę tak chciała zobaczymy jak będzie. .. mnie naprawdę bieganie nie leży. Muszę robić coś co lubię bo inaczej wiadomo że szybko mi się odechce. Myślałam żeby zacząć od jutra ćwiczenia ale mama mnie sprowadziła na ziemię w sumie w następną środę mam 6tyg po porodzie a w czw kontrola wiec tyle wytrzymam. Maminka moja miała przepukline bo za szybko zaczęła zbyt ostro się forsowac, w dodatku była po cesarce.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Motylku, już Dicofloru nie daję. Tylko witaminy i żelazo. Mam nadzieję, że te głupie antybiotyki nie wyjałowiły małemu czegoś w przewodzie pokarmowym

Skumajcie, że wczoraj ubrałam małemu koszulkę na 3-6 M z Zary a dziś koszulkę na 4-6 M z H&M i bluzę na 2-6 M z Lidla. Wszystko leży świetnie Tylko wszystkie doły ubiera nieco mniejsze. Mój maluch ma bary i klatę, które rokują na Supermena

Ha dokładnie to samo wyczailam u nas. Body z lidla 56 hm62 zara 68

Dostałam cynk od koleżanki o banku mleka. .. fajnie by było pomóc jakiemuś dzieciaczkowi ale nie wiem... za miesiąc lecimy na conajmniej miesiąc do pl... muszę sprawdzić jak to wszystko wygląda

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:06   #3310
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Co to za albumy?

cos w tym stylu
http://allegro.pl/album-pamiatkowy-k...671603519.html
http://allegro.pl/ksiega-pamiatkowa-...677325043.html

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, ze wytrwam
ja tam cie podziwiam, ja wypluwam płuca jak biegam chyba tylko na kilji sie obecnie nadaje a co do cwiczen - no chcialabym ale zwyczajnie mi nie idzie. robie sobie jakies sklony czy cos, ale nawet 3 brzuszkow nie zrobie bo nie udaje mi sie tak kiepsko z kondycha. a poza tym tylko troche pocwicze i zaraz zalewams ie mlekiem ostatnio nawet obcinajac parnokcie od stop zbyt mocno bylam zgieta i mi cala koszulka sie pomoczyła... jakies kiepskie mam te zawory

Stary 2013-11-10, 22:10   #3311
Madziuchna27
Zakorzenienie

Moje dziecko - takie spokojniutkie - śpi od 17 No, ale jak byliśmy wieczorem w kościele to T. mówiła, że się budził przez gazy I dlatego - choć tak porządnie jadł o 16 - na razie nie mam serca go budzić, bo te pierdy go męczyły od rana
Ech, już wiem, że ta decyzja będzie kosztowała moją nieprzespaną nocą, bo pewnie Julek obudzi się o północy (oby nie później ) i będzie żądał mojej uwagi do 3-4 Obym nie wykrakała....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 22:27   #3312
kaska87
Zakorzenienie

mój zasnął o 20:30 i nie wiem o której wstanie czy o 1 czy 2, 3

Stary 2013-11-11, 01:35   #3313
jo_asiek
Zadomowienie

Moje dziecko spało od 20 do 1:30... Jestem w szoku W ciągu dnia za to co godzinę albo i mniej domagał się cycusia, więc tak sobie wisielismy i się karmilismy przez większość dnia.

Widziałam, że była mowa o prezentach na święta. My planujemy konika z fisher price

A tak w ogóle to byliśmy u rodziców i teściów. Była siostra TŻ z 4miesieczna córeczką. Waży tylko 1kg więcej niż Szymek, a i tak on przy niej jest taaaaaki malutki

Rusalka (chyba nie pomylilam ) nam pepek odpadł po 17dniach i w środku była ranka, z której saczyla się krew. Psikalam dużo octaniseptem i przecieralam "na sucho" i wczoraj wyglądało to o wiele lepiej. Zrobiły się strupki, które odpadają.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 02:41   #3314
kaska87
Zakorzenienie

jo_asiek super pospał
mój od 20:30 do 3:30

Stary 2013-11-11, 06:22   #3315
matallewar
Zakorzenienie

Encia od północy do teraz
A jadła o 23

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Kiedy dzieci zaczynają się świadomie głośno śmiać?? Bo Elenka wczoraj jak dostała cycka, to wydała kilka razy z siebie taki dźwięk, jakby się.chichrala cudne to było

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 06:38   #3316
karolson
Zakorzenienie

Matal Kaska Joasiej ale mamy spiochy! Moj jedzenie o 19 spanie o 20 do 2 i pozniej szama i do 6.30 bo przyszla pielegniark z antybiotykiem i sie okazalo ze trzeba wenflon zmienic wiec tak sie biedaczek noj nakrzyczal ze pocumkal cyca i bujam go w nosidle i przysypia niech sobie odpocznie robaczek maly
Stary 2013-11-11, 07:06   #3317
Brydzia_
Zakorzenienie

Chyba cos jest w powietrzu moj spal 22-4 zjadl i poki co caly czas spi

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 07:29   #3318
bojatoja
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
polecam http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/ zabawka naprawde super nawet arturowi sie podoba (szczegolnie spuszczanie wody w kibelku bo sie z tego rchocze).
Super ten domek, ale patrzyłam na cene na allegro i chciałabym jednak odrobinę coś tańszego
Ja Filipkowi zrobię złotą księgę. Czyli kupię taką księgę z czystymi kartami i sama będę uzupełniać.

My z mężem prowadzimy taką księgę Już 7 lat
Tylko właśnie muszę uzupełnić bo ostatnio się przyguzdrałam i mam zaległości

A co do świąt, co kupujecie teściom?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 07:41   #3319
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
A jadła o 23

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Kiedy dzieci zaczynają się świadomie głośno śmiać?? Bo Elenka wczoraj jak dostała cycka, to wydała kilka razy z siebie taki dźwięk, jakby się.chichrala cudne to było
Myślałam, że już zrezygnowałas z karmienia. Moja spala od 24 do 6.30,zjadła i dalej śpi...

Edytowane przez agravka
Czas edycji: 2013-11-11 o 08:17
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 07:48   #3320
butterfly20
Zakorzenienie

cześć

Jedziemy do kuzynki mężą na wieś,szykowałam się na spacerek ale leje tak,że mogę pomarzyć...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nowe wzory ale ja chyab nie kupuję, bo już mamy 2- coś innego upatrzę może
http://www.hm.com/pl/product/15000?a...rticle=15000-D

to jest super! moje kolory!
http://www.hm.com/pl/product/15211?a...=SIMILAR_TO_PD
faaajna ta żyrafa różowa
a tak w ogóle to mi się odmieniło i nawet lubię czasem róż,bo Tusiaa wygląda w nim słodko

ten komplet z myszką bardzo chciałam kupić ale w dwóch h&mach nie ma, a w tym co są to zostały same małe

Cytat:
A jadła o 23

moja jakieś 3 tyg temu.
właśnie dzisiaj rano miała totalny zaciesz to karuzelki,aż nagrałam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 07:53   #3321
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

Szymek pojadl trochę i znowu śpi. Faktycznie, jakas noc/dzień śpiocha chyba jest W sumie to mi się podoba. Nawet się wyspałam, a teraz leżakuje jak za czasów ciąży, z tym że zawartość brzucha leży obok mnie i od czasu do czasu mruczy przez sen

Co do prezentu dla teściów to nie mam pojęcia, ale możliwe że mnie to ominie, bo w zeszłe święta moja teściowa i szwagierka stwierdziły, że od następnego roku (czyli teraz) prezenty będzie się robić tylko dzieciom. No a skoro już jest i siostrzenica TŻ i Szymek, to możliwe że wdrożą swój pomysł w życie. Dla mnie to tak trochę dziwnie, no ale jeśli podejmą taką decyzje to się postaram dostosować. Zaoszczędzimy trochę

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 07:57   #3322
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
faaajna ta żyrafa różowa
a tak w ogóle to mi się odmieniło i nawet lubię czasem róż,bo Tusiaa wygląda w nim słodko
ja mam to samo jak jesteśmy w h&m normalnie czadowe te ubranka muszę mieć córkę

Prokop ma zawsze czadowe skarpety

Miki leży i do mnie aguuu ałuuuu aaaaaaa

mój dzisiaj też fajnie pospał zjadł 19:30 od 20:30-3:30 spał, a później o 8:10 szamka i teraz nawija

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-11 o 08:01
Stary 2013-11-11, 08:25   #3323
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

rzeczywiście coś w tym jest bo mój myślałam że padł od wczorajszyc wrażen że tyle było rąk do noszenia i spał od 21 do 3;08 potem o 4;40 pobudka i 07 i śpi do teraz tyle że nad ranem pierdy go meczyły aż wrzeszczał

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

wykrakałam bowłaśnie stał i wystawił oczyska na mnie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 08:52   #3324
kaska87
Zakorzenienie

moja maryjka zasnęła-ma pielusię na główce i tak wygląda
a ja idę coś zjeść

Stary 2013-11-11, 09:04   #3325
bajka1807
Zakorzenienie

Amelita tez dzis ladnie pospala. Od 19 do 4 zjadła i wstała o 8, szamka chwila aktywnosci i znow smacznie spi. Baczki nie mecza juz ale za to katar tak

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:05   #3326
logoasia
Zakorzenienie

hej mamusie

super ze wasze dzieci dziś pospały mój dla odmiany budził się w nocy co 3h obecnie śpi mały brojek.
zazdroszczę tym które już ćwiczą ja chyba za dwa tygodnie zaczynam trening, bo już mam dość swoich fałdek. do zrzucenia zostalo 5kg.

a poza tym..
życzymy przyjemnego jesiennego dnia niepodległości
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:08   #3327
83monia
Zakorzenienie

natka ma jakis katar. Swiszce jej w nosie. Zinhalowalam ja sola fizjologiczna i chyba troche lepiej. Zasnela przy inhalatorze... Za to kinia ma katar-gigant...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 09:08   #3328
bajka1807
Zakorzenienie

Ehh w ogóle ile mloda by nie spala i tak wypije tylko max 100 ml. Powtórke z rozrywki mam bo Blanka tez tak beznadziejnie jadla i miala tak do 3 roku zycia. Teraz chyba nadrabia za te lata bo skubie cos co 15 min juz widze swoją traume przy rozszerzaniu diety....

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:17   #3329
passion80
Zakorzenienie

Kaśka, zdarzyło mi się powiedzieć coś mądrego?

Natala, tak mi się skojarzyło to co pisałaś, że uśpiłaś Hanię po jakimś czasie aktywności z tym co piszą w języku niemowląt ostatnio wzięłam się za tę książkę, w ciąży nei miałam do niej serca i udało mi się podłapać kilka wskazówek

w takie pogody jak długo spacerujecie z dziećmi?
Stary 2013-11-11, 09:20   #3330
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Amelita tez dzis ladnie pospala. Od 19 do 4 zjadła i wstała o 8, szamka chwila aktywnosci i znow smacznie spi. Baczki nie mecza juz ale za to katar tak

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
super ze wasze dzieci dziś pospały mój dla odmiany budził się w nocy co 3h obecnie śpi mały brojek.
zazdroszczę tym które już ćwiczą ja chyba za dwa tygodnie zaczynam trening, bo już mam dość swoich fałdek. do zrzucenia zostalo 5kg.
co 3h to jeszcze nie tak źle

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ehh w ogóle ile mloda by nie spala i tak wypije tylko max 100 ml. Powtórke z rozrywki mam bo Blanka tez tak beznadziejnie jadla i miala tak do 3 roku zycia. Teraz chyba nadrabia za te lata bo skubie cos co 15 min juz widze swoją traume przy rozszerzaniu diety....
a może akurat jej normalne jedzonko zasmakuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości