|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Natala tylko sek w tym ze to ty piszesz o mm jak o najwiekszym zlu. Mialam cytowac twoj poprzedni post nt mm i dluzszego spania bo uzylas w nin sformułowania po ktorym mamuskom karmiącym mm moglo by sie zrobic przykro. I np ja jak czytam twoje posty to serio czuje sie jak drugi gatunek matki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() chyba rozpuscialam swoje dziecko przez te kolki bo po kazdym jedzonku ma oczy jak 5zł i nie pojdzie spac samo i placze tylko musze bujac i lulac albo ja polozyc kolo mnie i lulac bo inaczej nie zasnie a o swoim lozeczku juz nie wspomne ![]() jak ją oduczyc teraz ![]()
#3213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój czasem robi takie żółto-zielone. Baaardzo rzadko zdarzy się z zielonymi takimi niteczkami. I pediatra i położna powiedziały, że jak raz na jakiś czas to ok. Mój nie spina się przy robieniu kupki, piardki idą bez problemu. Wiecie jaką Miłosz ma ulubioną zabawkę? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
kurcze zjadlam wczoraj soczewice bo tz szukal info w necie i niby mozna a maly ma wielki nabrzmialy bezuch teraZ. polozylam na brzuszku i wymasowalam to zeszla tona pierdow...
Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | ||
Zakorzenienie
|
Ja na szybko bo młoda domaga się uwagi,potem nadrobię. Teacherko ja CIę rozumiem, wizja swojego dziecka w szpitalu jest straszna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I znowu nie wiem co z tymi rota... A mi po tym Karmi (chyba) laktacja rozbujała się tak,że piersi meeeeega bolały a jak przystawiałam małą to aż tryskały, takie pełne ![]()
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
witam się po drugim skalpelu
![]()
#3217 |
Zakorzenienie
|
a ja kolejny raz bronie Natalii
czepiacie sie ze ma ona swoj poglad na mm a ja wam powiem ze z boku wyglada to tak ze to wy macie maly problem z tym ze karmicie mm i same doszukujecie sie podtekstow bo ja karmie i kp i mm a wcale nie uwazam sie za zla matke i absolutnie nie czuje w wypowiedziach Natalii zadych aluzji ze mm jest zle wiadomo ze mleko matki jest lepsze, natura kontra cos wyprodukowanego no halo, czy tylko ja iwdze roznice? ale to nei oznacza ze sa takie sytuacje w zyciu ze tzreb wybrac co innego kazdy tez sam wybiera jak karmi walsne dziecko ja jedyne czego nei rozumiem, to nie karmienia piersia, bo np opadna cycki czy rownie glupie wymowki ja np mam taki problem ze nie goi mi sie rana po cc biore antybiotyk przy ktorym moge karmic ale czekam na wyniki posiewu i mozliwe ze dostane antybiotyk przy ktorym nie bede mogla karmic piersi bedzie mi strasznie przykro, juz zaczynam sie martwic ale nie bede sie uwazala za gorsza matke i nie bede bolaly mnie wypowiedzi na temat wyzszosci kp bo taka jest prawad dziekuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- a ja kolejny raz bronie Natalii czepiacie sie ze ma ona swoj poglad na mm a ja wam powiem ze z boku wyglada to tak ze to wy macie maly problem z tym ze karmicie mm i same doszukujecie sie podtekstow bo ja karmie i kp i mm a wcale nie uwazam sie za zla matke i absolutnie nie czuje w wypowiedziach Natalii zadych aluzji ze mm jest zle wiadomo ze mleko matki jest lepsze, natura kontra cos wyprodukowanego no halo, czy tylko ja iwdze roznice? ale to nei oznacza ze sa takie sytuacje w zyciu ze tzreb wybrac co innego kazdy tez sam wybiera jak karmi walsne dziecko ja jedyne czego nei rozumiem, to nie karmienia mlekiem mod, bo np opadna cycki czy rownie glupie wymowki ja np mam taki problem ze nie goi mi sie rana po cc biore antybiotyk przy ktorym moge karmic ale czekam na wyniki posiewu i mozliwe ze dostane antybiotyk przy ktorym nie bede mogla karmic piersi bedzie mi strasznie przykro, juz zaczynam sie martwic ale nie bede sie uwazala za gorsza matke i nie bede bolaly mnie wypowiedzi na temat wyzszosci kp bo taka jest prawad dziekuje ![]() ![]() aha jeszcze jedno uwazam ze mm jest lepsze niz melko matki ktora nic nie je, slabo sie odzywia i ma chude mleko, dziecko placze itd itp!
I'm not hating, I'm just telling you ![]() ![]() Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-11-10 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3219 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() U nas noc ładna, ale dlatego że mały zasypiał przy cycu i w naszym łóżku. Jeśli ma to sprawić że mały przesypia dobrze noc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a powiedzcie kiedy dzieci zaczynają się takimi zabawkami interesować?? ![]() i jak wyparzałyście tego lewka?? ![]() Byliśmy na spacerze, tzn .próbowaliśmy - mały się tak rozdarł i nie było siły go uspokoić, musieliśmy po 30 min. wracać do domu ![]() a i chciałam się pożalić, kikut odpadł nam już z tydzień temu, a do tej pory mamy otwartą ropiejąco-krawiącą ranę ![]() ![]()
![]() |
#3220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my niestety z powodu pępka byłyśmy w szpitalu na samym początku, zagnieździł się tam gronkowiec, mała miała antybiotyk (Neomecyna?) itp itd.. więc póki cały czas jest otwarta rana a do tego ropiejąca to co chwilę zbieraj ropę!
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-11-10 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Aha Mattal bo na 1 stronie jest błąd
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
wiecej mam z kp dlatego moze tak sie odczuwa ze jest presja kp
ale ile razy byly odp na pytania jakie mm podac zmienic itd mamy z mm tez maja wsparcire czy na kazdy problem z kp mamy odpowadac - podac mm? to chyba nik by piersia nie karmil jakas aranoja znowu te same gadki w kolko co lepsze lepsze jest to co lepiej toleruja nasze dzieci co nam pomaga daje satysfacje dobre samopoczucie
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I lola nie jest tak jak piszesz. Ja osobiscie nie mam zadnych wyrzutow ze karmie mm. Dla mnie osobiście bylo to fizycznie niemozliwe majac dwoje dzieci i bedac totalnie bez zadnej pomocy, bez tz w domu. Ze sciaganiem też nie wyszlo mimo checi przez brak czasu i placze Amelki. Z tym ze serio na watku przewaga kp i rozpacz gdy trzeba podać mm bo przeciez to ZLO. Wiec jak ja mam to odebrac? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
bajka ale jakos zadna mama nie pisze ze czuje sie zle czy urazona
naprawde dla kazdego jest epsze inne wyjscie a forum to forum zawsze mozna zle zrozumiec intencje ![]() ja tez jestem karmiona mm a zdrowa ja kon ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- niedziela jest - czillujmy sie ![]()
#3226 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
Diorisha, bardzo mocno trzymam za Was kciuki
![]() ![]() Ladan, brawa za skalpel ![]() ![]() ![]() co do kp, co innego radzić, pisać o jakiś rozwiązaniach, a co innego dokładać do tego komentarze jak w poście który zacytowała Bajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Nie pisza bo wlasnie zaraz robi sie burza.
Amelke zarazilam wiec pewnie czeka nas wizyta u pediatry tak jak kardiolog kazal przy kazdej infekcji. Eh Co kupujecie maluchom pod choinke? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale przy kp to można zjesć wiecej bo kalorie zużywane są na laktacje. Agusia może zmniejsz ilość chleba, a zjedz np. twaróg albo jajko i koniecnie jakieś warzywa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo co innego jak Passion napisała doradzać, pomagać, mówić o diecie, pozycjach karmienia a co innego CIĄGLE mówić jakie to najlepsze a mm to zło. No i oczywiście jak ktoś z przymusu lub z wyboru przechodzi tylko na mm to komentarze "ojej, przykro mi ![]() Chciałam wyjaśnić, że ja NIC NIE MAM do KP, każdą dziewczynę wspieram i kibicuję ale też jak ktoś pisze, że przechodzi na mm to nie będę pisać jakie to jest złe, jak mi przykro itp bo zdrowie malucha i matki (bo psychika to też zdrowie!) jest ważniejsze. I kolejne sprostowanie (bo to było też argumentem): nie piszę od razu gdy ktoś ma problem z KP żeby podać mm. Piszę to tylko wtedy kiedy uważam, że matka i dziecko się męczą. Ale nie zawsze. Bo np. podam przykład kaśki: jej bardzo zależy i cały czas jej kibicuję żeby się jej udało.
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-11-10 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam podobnie.Tylko u mnie mimo starań się mleko skończyło.Moze jakbym wiecej przystawiała i sie molestowała non-stop laktatorem to by coś z tego było.Ale drugie dziecko by z głodu umarło. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- A mnie wkurzjają komentarze "jak chcesz to mleko będzie". A jak nie ma tzn że pewnie nie chcesz karmić.Ja chciałam i co?Nie wyszło....I mam czuć się gorszą matką dlatego, że nie byłam fizycznie w stanie non-stop na laktatorze wisiec?Że mam jeszcze drugie dziecko które też mnie potrzebuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ile wytrzymam zeby nie dac wczesniej ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2013-11-10 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
mnie zaś denerwują pytania wielu osób: "karmisz piersią?" (zamiast - jak dziecko rośnie, co już potrafi, ile waży, czy zdrowe?)
jak mówię, że nie to "o jeju, przykro mi" WTF? dla mnie KP kojarzy się ze wszystkim co złe: głód (bo dziecko na wszystko źle reagowało), niewyspanie, niemoc zrobienia nawet siku nie mówiąc o innych rzeczach, bóle brzuszka Julii, moja coraz gorsza morfologia, nerwy i głód Julii mimo wiszenia na cycu prawie 24h, brak sukcesu przy samym sutku, kapturkach i 61323623 kombinacjach, odciąganie ciągłe, zanikanie pokarmu, utraty przytomności ze zmęczenia i zagłodzenia... dla mnie moment podania mm był CUDOWNY, zbawienny, w końcu odzyskałam zdrowie fizyczne i psychiczne, dziecko w końcu się uspokoiło, śpi, nie płacze i denerwuje się całymi dniami i nocami. no i to nie jest tak, że się od razu poddałam - 2 razy próbowałam wrócić do KP. na mm i mnie i Julii jest bardzo dobrze mimo, że jak to niektóre powiedzą zabieram jej to co najcenniejsze, wszystkie wartości odżywcze itp itd o, się wypowiedziałam ![]() ale jeśli komuś KP wychodzi, matka i dziecko szczęśliwe - to trzymam kciuki i oby jak najdłużej!
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-11-10 o 11:44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Nie uzewnetrzniajcie sie za bardzo bo jeszcze wyjdzie ze macie wyrzuty sumienia i sie tlumaczycie z tego ze nie karmicie kp
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ladan następnym razem jak ktoś zapyta "karmisz??" odpowiedz "nie ku*** głodzę !!"
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3237 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też go lubi, ma przy wózeczku ![]() I uwielbia książeczkę o taką http://allegro.pl/ksiazeczka-edukacy...628870562.html zawsze ją mam na przewijaku, ona piszczy, szeleści i to jest pierwsza rzecz, którą zaczęła łapać moja córka ![]() Cytat:
Kurczaczki nie wiem jak z tą raną, może warto zadzwonić do pediatry albo położnej? Cytat:
![]() Ech co do poruszanego tematu to ja jedynie chciałam dodać,że zarówno mamy kp i mm mają wsparcie i pomoc na forum. Nie zauważyłam,żeby któreś mniej i któreś bardziej.Duuuużo postów jest na temat problemów z mm i podawaniu go-na co ja się nie wypowiadam, bo się nie znam. Poza tym nie zauważyłam,żeby mam kp było więcej, najczęściej chyba jednak jest karmienie mieszane i ok-dziewczyny mogą się wypowiedzieć w obu kwestiach. A teraz z innej bajki: wymyśliłam,że co roku będziemy robić bombkę z napisem Natalia + rok, ale mój mąż mnie przebił i powiedział,że damy bombkę do dekoratorki i ona nam ze zdjęcia namaluje na tym Natalkę i podpisze rok i w ten sposób co roku będzie przybywać bombka z wizerunkiem naszego dziecka,strasznie mi się ten pomysł podoba ![]()
![]() |
#3238 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym mi np. enfamil śmierdzi. Miałam nie raz opory aby spróbować to mleko bo tak mi ten zapach nie podchodzi i może też przez to ciężko mi podawać je małemu ![]() Cytat:
Za ile kupowałaś? Bo czekam na okazję i nie ma a używka chyba średnio jako zabawkę do spania i tulenia (?).Czy nie? Bo w sumie okazyjnie mam używanego w obserwowanych... Cytat:
Kurcze teraz Kaki takie tanie... a ja tak uwielbiam. Niby to owoc egzotyczny. Myślicie, że mogę zjeść jedno czy dwa? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
samolot zielony, helikopter, lizak i ,cukierki i czekolade, cieżarówke, góry ![]() piesek zabawowy ![]() i taki hopek ![]() i to by było na tyle...teraz tłumacze ze mikołaj wszystkiego nie przyniesie tylko z tej listy cos wybierze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam o was wczoraj ![]() Zdrówka dla malutkiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.