![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
![]() Ja sprawdzałam i pilnowałam tak do 3 klasy a w 4 zaczęłam odpuszczać i dzieci musiały już coraz bardziej się same pilnować, mniej więcej od połowy 4 klasy nie wiem co moje dzieci mają zabrac do szkoły, i co mają zadane ![]() ![]() ![]() Cytat:
Parę lat temu pojechałam na ferie do siostry, śpię sobie smacznie a po 8 rano komórka mi dzwoni i jakas pani i mówi: Krzyś znowu nie ma kredek. ![]() ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-11-05 o 19:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1053 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1054 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od razu mówię- nie jestem nadopiekuńcza matką, czy specjalnie nadgorliwą. Musiałam się wręcz nauczyc tej kontroli, po nauczycielskiej reprymendzie. Ale właśnie zakładam, że to etap wyrabiania nawyków, tak jak napisałaś. Oby. Ja byłam kompletnie innym dzieckiem, więc tym trudniej mi ogarnąć system w tej kwestii. P.S. czizas co za OT, lepiej kończmy bo wątek zamkną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnych dzieci nie mam (tak możecie zarzucić nieśmiertelnym argumentem, że się nie znam ![]() Ode mnie zawsze wymagano (o co miałam w dzieciństwie często pretensje). Mama pokazała mi jak pakować plecak, że najlepiej wieczorem itd. i powoli zostawiała samą sobie. Z lekcjami tak samo. Zawsze mogłam przyjść jak czegoś nie rozumiałam, albo jak potrzebowałam, żeby ktoś mnie odpytał, ale nikt mi nad głową nie stał. I właśnie drugi kierunek studiów kończę. (teraz dopadło mnie niechciejstwo) Więc to nie jest do końca tak, że to "tylko zapakowanie za dziecko plecaka" albo "tylko pilnowanie jak odrabia lekcje" bo to jasny sygnał: mamusia będzie za ciebie pamiętać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1057 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
od zawsze czytam im wieczorem, najpierw bajki, potem encyklopedie, teraz rozszerzamy historię (zamki, rycerze, rolnictwo, rzemiosło, chemia, alchemia, pieniądze) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
Zadomowienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;43582978]ja czytam historię i bardzo to lubię,
od zawsze czytam im wieczorem, najpierw bajki, potem encyklopedie, teraz rozszerzamy historię (zamki, rycerze, rolnictwo, rzemiosło, chemia, alchemia, pieniądze)[/QUOTE] No to normalne, że dzieciom się czyta. Ale chyba nie lektury/ podręczniki?
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;43582978]ja czytam historię i bardzo to lubię,
od zawsze czytam im wieczorem, najpierw bajki, potem encyklopedie, teraz rozszerzamy historię (zamki, rycerze, rolnictwo, rzemiosło, chemia, alchemia, pieniądze)[/QUOTE] Tylko jest różnica pomiędzy czytaniem wieczornym dla przyjemności a czytaniem obowiązkowych lektur.
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1062 |
jestę wieszczę
|
myślę, że nie ma reguły. Od 4 klasy sama interesowałam się swoją nauką, lekturami, zadaniem domowym i przygotowaniem do lekcji, a średnią miałam dość dobrą. Moja siostrzenica jest w gimnazjum, a moja matka do tej pory czyta jej na głos lektury, bo dla Klaudusi czytanie "Ani z Zielonego Wzgórza" jest zbyt ciężkie
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaś co do nauki odpowiedzialności - to nie trwa 2 dni tylko jest to proces trochę dłuższy, jedno dziecko uczy się szybko, drugie wolno, trzecie wcale. Jak rodzicowi zależy, to pilnuje swojego dziecka wg uznanego przez siebie sposobu. I to jest normalne - to, że rodzicowi zależy, i to, że stara się pomóc.
![]() |
![]() |
#1064 |
Konto usunięte
|
Catus, a może walnijcie na biurku listę? i niech wg listy leci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43585011]Catus, a może walnijcie na biurku listę? i niech wg listy leci?[/QUOTE]
gód ajdija! w pierwszej chwili pomyślałam, że lipa, bo przecież plan co dzień inny...ale ja i tak to samo w kółko powtarzam, bez względu na plan ![]() zawsze to krok do przodu by był. piąteczka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4356724 7]
Nasunela mi sie inna wizaznka na mysl, udziela sie tu baardzo, swojego czasu wypowiadala sie duzo o kobietach, ktore rodza dzieci po czym wracaja do pracy i pracuja na caly etat lub wiecej malo widzac dzieci. Ze po co im w takim razie to dziecko bylo? Az tu nagle okazalo sie, ze maz tejze wizazanki dlugimi okresami pracuje poza domem. wiec po co to dziecko mu bylo? Po konfrontacji byly teksty :ale to co innego, zupelnie inna sytuacja, zreszta widzimy, ze zle, staramy sie to zmienic. Taaa, teraz, po ilus tam latach, ale wtedy to latwo bylo szkalowac innych?[/QUOTE] Moona a może by tak z imienia ? Mam prośbę ,poczytaj dokładnie wątek do którego odniosła sie Izabella. To jedno.Drugie- nigdy nie czepiałam się mam ,które wracają do pracy,natomiast dalej uważam,ze powrót do pracy celem zaspokojenia swojego ego kiedy posiada się małego niemowlaka jest głupi i w takiej sytuacji nie wiem po co temu komuś dziecko. Trzecie- nigdy nikogo nie szkalowałam,nie stosuję podwójnych standardów i czy to dotyczy znajomej znajomego wizazanki jakiejśtam czy mojego męża nie zmieniam zdania. I potrafię przyznać się do tego,ze coś co zrobiłam nie było dobre. Nie staramy się nic zmieniać,bo zmienione zostało już dość dawno.Nigdy tez nie ukrywałam ze mąż pracował w delegacji. Poza tym ,względy ekonomiczne,utrzymanie rodziny a pogoń za 'karierą' to dwie różne rzeczy.I o to rozbijał się temat. Cytat:
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-11-10 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Akurat nie myślałam o Tobie, ale wychodzi, że jest was więcej.
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Z nianią,oswajaną miesiąc czasu .Dobrą,zaufaną. Nigdy nie płakała,czy to przy wyjściu czy kiedy mnie nie było,ale stała się apatyczna,nieswoja,dopier o po godzinie -dwóch od mojego powrotu wracała do normy. To nie był ten czas po prostu,teraz nie ma problemu z zostaniem z kimś na parę godzin.
![]() |
#1070 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie piszę o dzieciach kilkuletnich,nie o powrocie na etat a o pracy po kilkanascie godzin lub w systemie pn-pt poza domen.
![]() |
![]() |
#1072 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() idealny przykład na OZM |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4366051 6]
![]() idealny przykład na OZM[/QUOTE] miło mi ![]()
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
![]() idealny przykład na OZM[/QUOTE] Mogłabyś to jakoś uzasadnić? ![]()
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
![]() idealny przykład na OZM[/QUOTE] ![]() chyba nie wiesz co piszesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
![]() idealny przykład na OZM[/QUOTE] Chyba kpisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Zadomowienie
|
Po lekturze tego wątku wnioskuję, że albo wszystkie matki mają OZM albo ten termin nie istnieje, bo Wizażanki optujące za nim opisują normalne, instynktowne zachowania matek
![]() Oczywiście pomijając przykłady ewidentnego braku kultury jakie opisywała np. Bananalama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Urlop macierzyński - ok, przecież nikt tego nie neguje. Przeczytałaś cały wątek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.