|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Witam
Samopoczucie dzisiaj mam takie sobie, całe dupsko mnie boli licząc biodra i spojenie, chodzę jak kaczka i nie w głowie mi nawet przytulne z mężem ![]() Dziewczyny jak ja się cieszę ze nie muszę biegać po sklepach za wyprawką dla małej, nie dałabym rady z tak obolałym dupskiem
|
#4142 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wczoraj wróciliśmy od znajomych po 23 i już nie miałam siły nawet kompa otwierać- padłam spać. Dziś Was nadrabiam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() super, że już sami mieszkacie- nie ma to jak na swoim ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Wadą jest cena (teraz ok 250-290 zł)ale jest bardzo wydajny. Ja mam kolor 03 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oundation.html ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
świetna firma- bardzo dobre kosmetyki mają ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
ooo- to coś o mnie- obawiam się, że ja od razu popędzę do anestezjologa ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
moimi pierwszymi skojarzeniami jest krzyk, potworny rodzieracjący ból, pękanie dupy , właśnie kupa i cała masa strasznych rzeczy łącznie z przekręceniem się ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
nawet nie wiesz jak Twoje słowa mi pomagają ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
Wózek został wczoraj zamówiony, wpłaciliśmy 700 zł zadatku i dali nam już od razu fotelik maxi cosi CabrioFix, więc mieliśmy radochę oglądając go cały wieczór.
Podpowiedzcie mi odnośnie materacyka do łóżeczka. Chcieliśmy kupić ten lateksowy z Ikei, ale on jest drogi. Popularne są te kokosowo-gryczane. Jakie Wy macie, zamierzacie kupić?
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden mam new born - bez rozmiaru ale takie 56 większe wychodzi, jeden mam 62 i jeden 62 ale z HM więc jest duży ale można z niego śpiworek zrobić i podwinąć na dole ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- dobra- zabieram się za zamawianie osprzętu w aptece... potem moje konto zapłacze zapewne gorzkim szlochem ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- pytanie do doświadczonych mam: do pazurków lepsze nozyczki czy obcinacz? Mi się wydaje, że nożyczki a mąż mówi że obcinacz bomu wygodniej będzie obcinać a to będzie jego działka
|
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja z rana po pierwszej od kilku przespanej nocy
Nie wiem, czy wpływu na to nie miały przytulanki z mężem (tak a propo -my teraz dużo rzadziej, bo często zasypiam wcześniej itp, no i jest trochę słabiej niż przed ciążą czasem, ale męża namawiać nie trzeba ) ale nawet jak wstawałam w nocy, to zaraz zasypiałam ) a teraz taaakie piękne słoneczko, więc od razu lepiej na duszyZaraz mu robię wypasione śniadanie imieninowe (zapomniałam wspomnieć, jak się któraś chwaliła, że mój też dziś)- jajka po benedyktyńsku (jeśli wyjdą, bo jeszcze nie robiłam, szczególnie sos mnie przeraża) Cytat:
--- A tak w ogóle zapomniałam Wam jeszcze pochwalić męża- jak mnie wczoraj teściowa podsumowała z taktem, że "i w bioderkach się zaokragliłaś" co skwitowałam krótkim "niestety" (bo co tu gadać) to mój bohater od razu oburzony: "jak to niestety! To dobrze! Będzie łatwiej rodzić!" Głupotka taka, ale od razu mi się lepiej zrobiło ![]() I tak Gosiu, też mam wahania nastroju- po drodze wcześniej się poryczałam z jeszcze większej bzdury, a tu prawie ze szczęścia ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Podobno najpierw nożyczki, potem obcinaczki (już kilka razy to słyszałam i od koleżanek i na SR) bo cążkami można na początku obciąć kawałek opuszka
|
|
#4146 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja dzisiaj tez w miare wyspana, tylko pogoda za oknem jakas taka szara ![]() Obiecalam sobie dzisiaj dzien lenistwa, wiec jak tylko maz wroci z grzybow, to caly dzien sie relaksujemy, czyli slodkie lenistwo ![]() ![]() aniolku super, ze mieszkacie juz sami, gratulacje Milego dnia Wam zycze ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Aaa no i moj maz ma tez dzisiaj imieniny , ale on nie obchodzi...
|
|
|
|
#4147 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zalezy co komu wygodniejsze. Jak dla mnie nozyczki lepsze. (tylko odradzam z Tommee Tipee,bo sa do kitu)
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
który krem do twarzy- jak myslicie?
http://www.aptekagemini.pl/mustela-b...arzy-40ml.html czy http://www.aptekagemini.pl/emolium-k...pf20-75ml.html
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
Witam, dzień dobry
![]() Magnusia, ja bym zdecydowała się na ten tańszy. Ma filtr, droższy nie ma. Szkoda, że nie podają składów...
|
#4150 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie też dlatego nie kupiłam od razu... Chyba się zdecyduję na ziaję, a jak będzie za dużo rzeczy w składzie to penathen (ten już sprawdziłam, ale dość drogi, pewnie nawet pół się nie zużyje)
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak się zastanawiam nad kupnem smoczków- kupować czy nie a jak tak to jaki?
jak zobaczyłam w aptece 14 stron ze smoczkami to zwątpiłam- silikonowe, gładkie, karbowane ![]() który najlepszy---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
w końcu zamówiłam jeszzce inny taki http://www.aptekagemini.pl/pharmacer...ieci-50ml.html
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Mało nie zaczelam dzisiaj dnia od wycieczki na IP. Mały postranowil mnie nastraszyc i tak jak zwykle rano wariuje jeszcze zanim wstanę, tak dzisiaj przez pierwsze pol godziny raczył mnie raz delikatnie smyrnac, a i to po tym jak potrzasalam brzuchem we wszystkie strony.
Na szczęście ciasto czekoladowe zadziałało i juz rusza się jak zwykle. Uff.
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Nie kupuję na razie wcale. Mam jeden z nuka z tamtych warsztatów (lateksowy-podobno lepszy, uspokajający 0-3mies), jak małemu nie będzie pasował, kupię inny
|
#4154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marzę o tym, żeby dzisiaj już nie mieć tych niestrawności. Jem małe porcje, bardzo ostrożnie. Połknęłam tabletkę z żelazem i od razu zagryzłam kanapką. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem jest położną wielu "gwiazd polskiego show-biznesu" Pisze to w cudzysłowie, bo dla mnie polski show biznes niestety nie kojarzy się ze zbyt wysoką jakością ![]() Absolutnie nie twierdzę, że jest niedobra - nie mam zdania, bo jej nie znam - ale śmieję się z ceny ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Dziewczęta, sorry zadam głupie pytanie, jestem trochę ignorantką ![]() IP to jest Izba Przyjęć? Jeśli nie czujemy ruchów to należy jechać do tego szpitala do IP, w którym chcemy rodzić, czy na ostry dyżur? Jak to wygląda u Was w praktyce? |
|||
|
|
|
#4155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój na szczęście nie robi mi takich numerów (nawet nie daje pospać za długo), ale gdyby z godzinę "milczał" to też bym panikowała, i popróbowała wszystkiego Zresztą położna na SR mówiła (głównie do tatusiów), że jak coś nas zaniepokoi, to mamy nie czekać, i że to matka decyduje, kiedy jechać i czy w ogóle, to tak na przyszłość
|
|
#4156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lubię takie opowieści ;p są prawdziwe i wywołują u mnie dziki śmiech obawiam się że będę taka sama;p
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wiadomość od Em my :
Ja tylko dam znać że Dorotka nadal na OIOMie. Niestety zapomina jeszcze czasem , że trzeba oddychać ale odłączyli już respirator i maseczkę -tętno ma cały czas monitorowane . Od wczoraj próbują ja karmić jelitowo . Póki co w moich cycach jeszcze pustynia ale położne zachęcają by próbować dalej .Ja dochodzę do siebie . Póki co wyprawała do łazienki to dramat . Mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej |
|
|
|
#4158 |
|
Rozeznanie
|
to prawda, dlatego ja się cieszę że do szpitala mam w porywach 10minut autem! Koleżanka która rodziła tutaj z dwa lata temu miała ponad godzinę do szpitala który wybrała na poród i obawiała się że pojedzie za wcześnie i każą jej wracać do domu i co wtedy 3h spędzi w samochodzie przemieszczając się z miejsca na miejsce o ile za drugim razem by ją już przyjęli ;p dlatego własnie dają telefon żeby zadzwonic pierwsze i opisać położnej co się dzieje co ile skórcze i wtedy mówią żeby jechać i czekają już w szpitalu z wózkiem na mamę
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna dziewuszka- na pewno nabierze sił i wszystko będzie dobrze. dużo uścisków dla obu kobitek i
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Milka IP to izba przyjęć. Jak cos Cię niepokoi, to jedziesz do dowolnego szpitala z oddziałem polozniczym, tylko z pomyslunkiem, bo moze się zdarzyć, ze zostaniesz tam najdłużej albo urodzisz.
Wiec przed 32 tygodniem ciazy lepiej jechać do szpitala z III stopniem referencyjnosci (Karowa, Starynkiewicza, IMiD, Zelazna), przed 36 tygodniem chociaż do szpitala z II stopniem. A znowu bez sensu jechać do szpitala daleko od domu, bo moze sie zdarzyć, ze zostaniesz tam na dlugie tygodnie. Zgłaszasz się na izbę przyjęć, polozna robi wstępny wywiad i decyduje jak bardzo pilny jest Twój przypadek. Czekasz (albo nie), bada Cię lekarz, podłączaja KTG/robią usg i decydują czy przyjmują na oddział czy wracasz do domu.
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sie pochwale pierwszym meblem w pokoju Aleksa, wlasnorecznie zlozony ![]()
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najadlam się słodkiego, wypilam czarną herbatę, usadowilam w pozycji ktorej najbardziej nie lubi i czekałam. Postanowiłam dać mu godzinę i jesli do tego czasu nie byłoby 10 ruchów to jechać na IP. Na szczęście gdzies po 40 minutach (czyli ze 20 od zjedzenia slodkiego) zaczął się solidnie ruszać i wypychac.
|
|
#4163 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To raczej ja się bardziej migam, strasznie mnie żołądek wieczorami męczy i wtedy ostatnim na co mam ochotę to bycie potrząsaną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skoro masz jakieś poważne powody do niepokoju, to chyba najlepiej tam jechać gdzie najbliżej?
|
|
#4164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapisałam sobie wszystko Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękny ten niebieski kolorek na ścianie!
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam w dosyć dobrym punkcie Wawy, więc mam blisko do Starynkiewicza, Żelaznej, IMiD choć moja prowadząca ginekolog nie poleca mi IMiD, a drugi lekarz Starynkiewicza (ale chyba mieli na myśli standardowy poród). |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie byliśmy- zaczynamy w środę. Postanowiłam poczekać ze smoczkami, na razie nie kupuję ![]() na razie jestem w 3/4 zakupów a w koszyku już 600 zł
|
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4169 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry,
Spokojnie, leniwie witam się po śniadaniu. Korzystamy z mężem jak możemy i wylegujemy się w łóżku do 11. Dzisiaj tylko 3 razy wstawałam do łazienki, za 4 razem się obudziłam bo mała mocno kopnęła, a za piątym razem rogal zrzucił telefon z szafki Któraś tu pytała o sprawy przytulankowe - u mnie jest tak że to mnie się bardziej chce niż mężowi I muszę go zamęczać, normalnie świat stanął na głowie :PCytat:
mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie i mała z dnia na dzień będzie radzić sobie coraz lepiej Cytat:
![]() isia, pamiętam jak wrzucałaś link z allegro do łóżeczka z materacykiem - kupowałaś może? Jak jakość? |
||
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

czyli w sumie chyba odwiedziliśmy 12-13 sklepów
z 2 godzinną przerwą u teściów na obiad .
pare dni temu wwozili mamę na porodowke ktora krzyczała " w dupie mam naturę dawać znieczulenie".
16.06.2012 

mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie i mała z dnia na dzień będzie radzić sobie coraz lepiej