|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
ja z kolei pałaszuję ciasta na weselach
dlatego u nas tort i ciasta będą musiały być dograne na najwyższym poziomie z kolei praktycznie mogłyby nie istnieć dla mnie ryby w galaretach, pieczenie, wiejskie stoły, sałatki z majonezami itp itp na weselach zazwyczaj jem tylko pierwszy obiad i później tylko ciacha
|
#1472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wioliix - my mamy dwie sale koło siebie, ktore są własnością jednego kateringu, więc stosunkowo blisko od siebie, ale jednak osobno - mamy jedynie "wspólny" parking. i mam nadzieję, że nie będę się natykać na tamtą PM
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajna cena się trafiła ! my kupiliśmy ponad rok temu Pana Tadeusza i płaciliśmy 20,20 zł ![]() Cytat:
![]() ale kiedyś też miałam podobnie, żadne danie mnie nie ominęło teraz chyba skurczył mi się żołądek, bo jem TYLKO obiad i zadnego gorącego dania więcej ( ewentualnie pije barszczyk) ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
dopiero na poprawinach
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem że niektórzy szaleją w tej kwestii, wiadomo, kto co lubi ![]() moja babcia napewno będzie niepocieszona, bo ona żyje jedzeniem.. |
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka na swoim weselu nieźle szalała z jedzeniem i wódką... oni zapłacili prawie 100 tys za całe wesele... strasznie dużo kasy wydali na menu, alkohole i kwiaty. musiało być na bogato :P
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też każdy dostaje swoją porcję na talerzu. I tak wydaje mi się, że jest nawet wygodniej bo później nikt nie będzie miał pretensji, że nie doszło do niego na półmisku to na co miał ochotę...
Cytat:
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2013-11-11 o 13:34 |
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam jeść i próbować nowe potrawy Także dla mnie ta ilość jest odpowiednia. A czego nie dam rady spróbować na weselu to wciągam na poprawinach (poza wszelakimi mięsami w galarecie). Zaczynam podejrzewać, że jest ze mną coś nie tak ![]() aaa chyba że mięso jest źle wypieczone, glutowate lub ma inne defekty to odpuszczam i zapycham się ciastem lub sałatkami. Czym smaczniejsze jedzenie tym więcej zjem
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-11-11 o 13:45 |
|
|
|
|
#1477 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz tylko musimy sobie uznać jakie chcemy wina itp ![]() a ja znowu praktycznie w ogóle nie jekm ciast na weselu bo jestem tak wybredna że mi nic nie smakuje (ani rodzynki, ani owoce w cieście,galaretka - dosłownie nic)... moj TŻ się martwi co ja będe wymyślać jak przyjdzie do ustalania menu na nasze wesele... :P Cytat:
Cytat:
nie obraźcie się ale ja bym nie chciała dostać swojej porcji na talerzu na weselu... jakoś tak wolałabym sobie powybierać to co lubię, a nie że ktoś mi narzuca z góry co mam jeść może jestem dziwna , ale mnie by to jakoś tak zniechęciło do dalszej konsumpcji.. proszę się nie obrażać że tak napisałam.. mam nadzieję że wszyscy rozumieją i szanują to, że każdy ma swoje zdanie
RAZEM OD 14.02.2010 ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
ŚLUB 16.08.2014 http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! |
|||
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Say- u mnie znajoma wydała ok 60 tysięcy na wesele. i zwróciło sie jej to... nie wiem jak Ona to zrobiła:P
monika56575859 no wiadomo każdy ma swoje zdanie i od tego jest forum żeby dyskutować ![]()
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ciast też nie lubię - pieczonych. jem jedynie ziemniaczki, lub takie małe kruche ciasteczka
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie do dziewczyn co podają na talerzach jedzenie - macie jeden rodzaj mięsa czy każdemu gościowi i taki i taki czy jak to robicie? bo u mnie na obiad będzie mięso duszone i pieczone i jakieś jeszcze i każdy może sobie wybrać.. a dawać każdemu po 3 kawałki jest bez sensu bo mało kto tyle zje i potem pójdzie to do kosza bo nikt z talerzy wymajtanego nie będzie zostawiał jedzenia żeby potem młodym dać co zostało Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-11-11 o 14:08 |
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś tak nie wyobrażam sobie żebym miała dostać gotową porcję.. ale każdy ma swoje zdanie, swój gust i każdy robi wesele po swojemu tak jak sobie wymarzył Cytat:
![]() bo ja jak nie zjem to potem mdleje , a takiego cyrku to bym nie chciała na własnym weselu i w ogóle wódka + brak jedzenia = szybki zgon
RAZEM OD 14.02.2010 ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
ŚLUB 16.08.2014 http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! |
||
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że 280 butelek to dużo dlatego po rozmowach długich liczba zmniejszyła się do 200. On woli żeby zostało bo chce chyba jeszcze rozdawać na odchodne czy coś, nie wiem..
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie... Po prostu ciągle cię kłocimy. Kiedys było to rzadzsze a teraż praktycznie codziennie. Wczoraj poszło o robote TŻ - wkur... się jak zobaczyłam panny na jego granej imprezie z prawie gołymi dup..mi i wyobraziłam sobie jak co sobote kiedy on pracuje przed nim takie paradują... I o milion innych spraw się kłocimy, głownie o jego robote . Oboje jestesmy porywczy i wiem , że ja czasami przesadzam bo bez sensu jestem zazdrosna ale mu ufam - inaczej powiedziałabym mu albo ja albo zespoł. Ale zawsze obrocił to w żart , rozśmieszył mnie przez co ja zrozumiałam swoją głupotę i było dobrze. A teraz on już chyba ma dosyć tych klotni, powiedział, że zamyka interes skoro mamy sie klocic, a zalezy mu bardziej na mnie. Wiem, ze to jego głowny zarobek i robi to co lubi, bo muzyka to jesgo milosc. I nie pozwole żeby to sie stało.. Ale teraz te klotnie to codzienność. I błędno koło..Też mamy problemy z jego rodziną co doprowadza co niesnasek między nami. Nie wiem co robić....
|
|
#1484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej odpowiadają mi lata 60 i 70. Chyab ciut za późno się urodziłam ![]() Cytat:
Nie wiem ile kasy bym musiała mieć zbędnej by tyle wydać na wesele.
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez beda miesa na polmiskach, kazdy wezmie to na co ma ochote i tyle, jedynie co bedzie kazdemu dawane na talerzu to rosol, ew. flaki czy tam barszczyk :p jak rozmawiałam z Panią to u nas sa 3 sztuki miesa na osobe i mowila, ze zawsze i tak tego zostaje duzo, a z racji tego, ze u nas nie bedzie poprawin to reszte jedzenia nam da, wiec mozliwe, ze nastepnego dnia u dziadkow w ogrodzie zrobimy mala impreze i to co zostalo sie zje. Ja akurat na weselach jem, wiec i na swoim jesc bede, jedynie wiem to, ze wódki nie tkne bo na sam jej zapach mi jest niedobrze
![]() Mimi moim zdaniem, jezeli mu ufasz to nie powinnas sie czepiac tego co on robi, postaw sie na jego miejscu, masz prace gdzie przychodza pachnacy faceci wyzelowiani, usmiechaja sie, flirtuja itp, ale Ty wykonujesz swoja prace, nie zwracasz na nich uwagi, bo masz kogos kogo kochasz i inni Cie nie interesuja. Tak samo ma on, wykonuje swoja prace, nie napisze przeciez w umowie, ze na imprezy maja przychodzic dziewczyny w golfach i spodnicach do kostek, jak to nie zagra. Powinnas na spokojnie z nim pogadac, powiedziec ze czujesz sie zazdrosna ale zrozum go
02.05.2012 14.04.2017 Maksymilian 13.05.2022 Filip Edytowane przez gornek Czas edycji: 2013-11-11 o 14:33 |
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja np. nie mam dobrych "wspomnień" z półmiskowym jedzeniem. Bo zanim do mnie doszło nie miałam kompletnie w czym wybrać, czyli jedna rzecz zostawała, a potem ciężko się doprosić od obslugi o kolejne porcje
|
|
#1488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
albo będą się na maksa wychylać przez barierki żeby zajrzeć na drugi taras.Wygląda to tak, jakby obok siebie były dwa osobne lokale.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-11-11 o 14:53 |
||
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jestem zwolennikiem półmisków bo ludzie się wtedy rzucaja na mięso, część osób wybiera, przebiera, rozwala. Na jednym z wesel były po 2 porcje na osobę a parę osób wzięło sobie na talerz 3. Skutek był taki, że moja mama jadła same ziemniaki z surówką bo nie starczyło dla niej mięsa, a na przeciwko kobieta miała i schabowego, i mielonego, i kurczaka...
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u mnie w restauracji nie ma tego problemu. Półmiski są roznoszone tak że każdy wybiera na co ma ochotę i nie że coś zostało i musi. Uważam że to najlepsze rozwiązanie. Potem to mięso z półmisków spokojnie może być przechowane i zabrane przez młodych i dojedzone następnego czy kolejnego dnia. Ja przykładowo i podejrzewam że wiele pań nie zje 2 dużych porcji mięsa więc to co na talerzu to pójdzie do kosza bo nie wiadomo czy ktoś w tym grzebał, macał, dotykał czy nie. A to już duże marnotrawstwo jedzenia jest. Poza tym bezsensowne tracenie pieniędzy.
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takiej sytuacji to na prawdę półmiski są złym rozwiązaniem. Ale do głowy by mi nie przyszło ładować sobie na talerz na początku 3 kawały mięsa i potem pewnie połowa zostanie do kosza jeszcze.... a drugiemu nie zostanie nic... W sumie zawsze byłam na weselu gdzie jedzenie było na półmiskach i nie byłam świadkiem czegoś takiego. Zawsze ludzie zachowali się z kulturą. Po pierwsze przy stole gdzie byłam dla każdego starczyło mięsa i to po kilka różnych rodzai do wyboru było. A jak ktoś miał ochotę na więcej do brał jak zjadł już jedną porcję a nie że z góry cały talerz naładowany.. no i ludzie też nie grzebali po wszystkim co jest na półmisku tylko brali jedną porcję.. nawet nie pomyślałam że coś takiego może być...
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-11-11 o 15:11 |
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biedna zreszta gdy mu wspominam że tam w trasie tyle fajnych lasek po drodze i to różnych narodowości więc każda na swój sposób piękna to on sam mi mówi "tak są ładne i fajne dziewczyny, ale co z tego jak w domu czeka na mnie ta najpiękniejsza i tylko moja" i wieżę w to że Twój Cię kocha najbardziej na świecie i myśli tak samo "co z tego że kręcą się tu jakieś laski które mają prawie gołe tyłki, najważniejsze że w domu czeka na mnie moja najpiekniejsza i ukochana kobieta" Nam się czasem wydaje ze faceci tak patrza po innych (owszem tacy się zdarzaja niestety) ale wiekszosc jesli naprawde kocha swoja Panią i wiąże z nią jakąś współną przyszłość to widzi tylko ją i nie pleć głupot że ślub się nie odbędzie ! ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
tez nigdy nie slyszalam o takiej sytuacji a na kazdym weselu na ktorym bylam byly półmiski ... hmm, to wszystko chyba zalezy od towarzystwa ale takie niekulturalne zachowanie to dla mnie szok, nigdy nie spotkałam się zeby ktoś ładował od razu więcej porcji mięsa na talerz... dziwne to troche..z drugiej strony nie wyobrazam sobie dawać gotowych porcji bo moja siostra np. jest wegetarianką i dostałaby gotową porcję z mięsem i co by miała jeść ? no ale każdy robi po swojemu
||
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam abstrakcyjnych sytuacji z półmiskami, ale za to miałam tak że upatrzyłam coś sobie na półmisku, a zanim półmisek do mnie dotarł do nie było nic co mnie interesowało... no i sytuacje że czeka się pół godziny aż każdy sobie nałoży żeby było wszystko na talerzu
|
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie nie jest to rzecz najważniejsza. A co do tamtego wesela, myslę że obsługa nie była uczciwa i w rzeczywistości nie było tyle porcji ile być powinno. Ale mając półmisko nikt nie jest w stanie tego policzyć bo musiałby być ktoś kto kontroluje ile porcji każdy nakłada.
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli ktoś mnie zaprasza na wesele to traktuje to w jakis sposob jako wyroznienie. Wiem ile kosztuje organizacja i jezeli ktos placi za mnie i za moja polowe takie pieniadze to ja sie czuje w obowiazku dobrze bawic. A to czy bedzie polmisek czy talerz, czy ciepla wodka itp to naprawde mi ryba. W koncu mozna pic cos innego. Jak idziesz do cioci na imieniny to ciocia nie serwuje kazdemu innego obiadu tylko jest to samo. Wiec trzeba to przyjac z godnoscia i uszanowac. Jezeli ktos nie rozumie tego, ze jezeli ja go zapraszam na wesele to i tak robie co moge, a ze skory nie wyskocze, ze by kazdemu dogodzic, to bardoz mi przykro, ze nie moze docenic tego , ze jego/jej obecnosc jest dla mnie wazna w tym dniu. A jak komus nie pasuje obiad, wodka, czy dekoracja, to przeciez nikt nie kaze na wesele przyjezdzac.
|
|
|
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podzielam zdanie Opiumalfy, nigdy nie jesteśmy w stanie nikomu dogodzić. Kulturalny człowiek nawet jeśli jest wegetarianinem to powinien zrozumieć, że to on jest wyjątkiem od całości, zjeść grzecznie ziemniaki z surówką i nie robic afery o brak pasztetu sojowego na stole. Mi się nigdy nie zdarzyło rzucac głośno negatywnych komentarzy w trakcie wesela, ani wyjść w połowie imprezy demonstrując swoje niezadowolenie. Nawet na najgorszych weselach bawiłam się do 3-4 rano, a na koniec powiedziałam że była super impreza. Negatywy później wymienialiśmy w domu z bliskimi i to też nie zlośliwie, ale wyrażaliśmy swoje zdanie.
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

dlatego u nas tort i ciasta będą musiały być dograne na najwyższym poziomie 

jesteśmy bardzo zadowoleni z tego faktu hehe 

nie przegapię żadnego dania 

w takiej sytuacji to na prawdę półmiski są złym rozwiązaniem. Ale do głowy by mi nie przyszło ładować sobie na talerz na początku 3 kawały mięsa i potem pewnie połowa zostanie do kosza jeszcze.... a drugiemu nie zostanie nic... W sumie zawsze byłam na weselu gdzie jedzenie było na półmiskach i nie byłam świadkiem czegoś takiego. Zawsze ludzie zachowali się z kulturą. Po pierwsze przy stole gdzie byłam dla każdego starczyło mięsa i to po kilka różnych rodzai do wyboru było. A jak ktoś miał ochotę na więcej do brał jak zjadł już jedną porcję a nie że z góry cały talerz naładowany.. no i ludzie też nie grzebali po wszystkim co jest na półmisku tylko brali jedną porcję.. nawet nie pomyślałam że coś takiego może być...