Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 14:06   #2581
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

cały czas mgła siedzi, masakra jaka zamulona pogoda
z nudów wysprzątałam szafki (wywaliłam połowę gratów), poprzestawiałąm książki na wyższe półki, żeby żabol nie "zaczytał" ich na smierć i chyba zabiorę się za faktury, choć niby wolne zostanę pracownikiem roku

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Laskiii, powiedzcie mi, jak Wy się bawicie ze swoimi bąblami?
Jak siedzę z młodą, to jedyne co robię, to takie banały, typu rozśmieszanie, tańczenie; jak jej daję jakąś zabawkę, to ona i tak tym tylko tłucze, ogląda i do buzi wkłada. W ogóle się nie umiem z nią bawić jakoś rozwojowo, tak edukacyjnie
teraz głównie oglądamy książeczki, opowiadam co gdzie jest i co robi, Filip pokazuje i tak w kółko; poza tym słuchamy zwierzątek w innej książeczce; turlamy piłeczkę do siebie; wkładamy i wyciągamy różne duperele do/z pudełka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:18   #2582
hje
Zakorzenienie

I u nas chujowa pogoda, też mgła non stop, zimno i mży, a mogłoby raz a porządnie lunąć

Chciałam iść na po południe do kościoła, ale nie mam z kim młodej zostawić, bo same teraz jesteśmy, a przy takiej pogodzie spacer 3 km to tak średnio mi się widzi.
Więc uj, nie pójdę.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:42   #2583
s i l v e r
Zakorzenienie

Była t. i już poszła..... ehhhh....szkoda gadać co się z nią porobiło.......

Cytat:
Silver, Pola też z nami w pokoju śpi. Tzn. w nocy, bo faktycznie jak w dzień ma drzemkę, to jednak można wyjść z pokoju. A Wy macie w ogóle tylko jeden pokój, czy że jeden jako sypialnię, a drugi dzienny?
My mieszkamy w kawalerce. Jeden pokój, kuchnia, przedpokój , łazienka.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
silver, ale czy na sam czas usypiania nie mozesz wyjsc do kuchni? mi chodzi tylko o ten czas jak dziecko usypia, bo Borys jest taki ze jak mnie widzi to ni w glowie mu usypianie, woli na raczki, albo bawic sie, a jak go zostawiam samego to jakos potrafi sie wyciszyc.
No mogłabym. Ale nie wiem czy zaśnie. Ona dostaje szału jak ją kładę do łóżeczka. Ostatnio próbowałam to darła się 50 min aż w końcu na ręce i tak musiałam wziąć Nie zaśnie sama

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Świętujemy 9 miesięcy w szpitalu, młoda się w nocy obudziła z zapaleniem krtani... Przerabiałam przy starszaku jak miał półtora roku, poszedł spać zdrowy a dwie godziny później się obudził i zaczął dusić. Z Anią nieco lepiej było ale uznałam że nie ma co ryzykować bo nie wiadomo jak zareaguje i czy jej się nagle nie pogorszy, jest jednak młodsza i dotąd nie miała nawet kataru więc nie wiem czy się z tego wykaraska szybko czy będą dodatkowe atrakcje. Nienawidzę kaszlu krtaniowego, boję się go bardziej niż zapalenia oskrzeli (zap. płuc Grześko nie przechodził).

Black bardzo dziękuję za pomoc!
Ojjj współczuję Wam.. Zdrówka!!!!!!!

Cytat:
Aha, a u nas dzisiaj ŁODPUST!

Cytat:
Kija, biedna Ania... Dacie radę

Oglądałam wczoraj "Wiem co jem", o którym Wam już kiedyś pisałam. Było o produkcji granulowanych herbatek dla dzieci.... Uwierzcie, że wolę już dać Poli parówkę, niż "to" coś do picia
Aż tak źle z tymi herbatkami?

Cytat:
Laskiii, powiedzcie mi, jak Wy się bawicie ze swoimi bąblami?
Jak siedzę z młodą, to jedyne co robię, to takie banały, typu rozśmieszanie, tańczenie; jak jej daję jakąś zabawkę, to ona i tak tym tylko tłucze, ogląda i do buzi wkłada. W ogóle się nie umiem z nią bawić jakoś rozwojowo, tak edukacyjnie
Siedzę z Darią na podłodze i bawimy się zabawkami, książeczki oglądamy. gonię ją a ona raczkując ucieka, śmiejąc się przy tym KOCHAM TO!!
Daria ostatnio na wszystko paluszkeim pokazuje a ja mam jej mówić co to jest i tak by mogła cały dzień

Mam od siostry takiego pingwina. Daria go pokochała!

http://www.zabawkiph.pl/fisher-price...y-pingwin.html

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej lale,przeleciałałam was tak szybciusieńko na jednej nodze-gdyby któraś nawet nie poczuła to by mnie to wcale nie zdziwiło
No ja nie poczułam
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43661927]
Rozwalił mnie tytuł wątku maj-czerwiec :/ mamy wizaż czytają a dzieci z łóżeczek spadają. Głupie, czy tylko mi się zdaje?[/QUOTE]
Yyyyyy a no głupie
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u nas teraz na tapecie podawanie zabawek -PROSZE - DAJ MAMIE, DZIEKUJE - PROSZE - DAJ MAMIE-DZIEKUJE i tak w kolko

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
c
z nudów wysprzątałam szafki (wywaliłam połowę gratów), poprzestawiałąm książki na wyższe półki, żeby żabol nie "zaczytał" ich na smierć i chyba zabiorę się za faktury, choć niby wolne zostanę pracownikiem roku
A co Fifik robił w tym czasie????
Stary 2013-11-11, 14:47   #2584
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
I u nas chujowa pogoda, też mgła non stop, zimno i mży, a mogłoby raz a porządnie lunąć

Chciałam iść na po południe do kościoła, ale nie mam z kim młodej zostawić, bo same teraz jesteśmy, a przy takiej pogodzie spacer 3 km to tak średnio mi się widzi.
Więc uj, nie pójdę.

a u nas piękna pogoda, ale wczoraj o 20 jak odwoziłam rodzinke to masakryczna mgła była, nigdy w taką nie prowadziłam.

Oczywiście trzymam kciuki za H. oby było wszystko w porządku

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:52   #2585
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Była t. i już poszła..... ehhhh....szkoda gadać co się z nią porobiło.......

Aż tak źle z tymi herbatkami?
Następna udana?

Łi... W przykładowej herbatce (pokazywali, jak się takie robi) jest 0,09% AROMATU herbaty. Reszta to cukier, cukier, cukier, wzmacniacze smaku, jakieś ekstrakty i kwasy Acha, no i cukier!
Stary 2013-11-11, 15:05   #2586
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry
ale pogoda senna
Hania się o 6 obudziła, Tż dal mleka, uśpił i spaliśmy do 9 Potem poszli na spacer a ja chacjendę ogarniałam po tygodniowej nieobecności.
Dziewczyny ma któraś te drewniane zabawki z Ikeii? polecacie?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej, my po weekendzie u t., nadrobiłam Was dzisiaj w samochodzie jak wracaliśmy

Kubuś bawi się na podłodze w pokoju, pełza jak oszalały, co jakiś czas ląduje na boczku i obraca wzrok dzięki czemu część ciała jest na brzuchu a część na boku (nawijko ostatnio pisałyśmy o tej pozycji), na co moja t., "jeeeej, ty się nie boisz, że on sobie złamie kręgosłup ?!!?"
nie wspomnę o wszystkich "Boże, ja nie mogę na to patrzeć" i zasłanianiu oczu na widok Kubusia jedzącego chrupka, chlebek, żółtko...
wiem,wiem, straszną krzywdę mu wyrządzam

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a tak w ogóle to dowiedziałam się, że kuzynka mojego tż mająca termin porodu na grudzień końcem sierpnia urodziła synka... Maluszek ważył mniej niż kg, cały czas jest w inkubatorze i będą w szpitalu aż do terminu porodu czyli do grudnia także proszę o ciepłe myśli
no wiesz co! ale z Ciebie wyrodna matka
trzymamy kciuki za Maleństwo!
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

U nas pelzanie coraz smielsze. Potrafi juz przemiescic sie z pokoju do kuchni lub lazienki, oczywiscie nie za zabawkami, tylko np dostrzeze moje kapcie albo reklamowke z zakupami i pedzi
O ruchach dżejkoba moge zapomniec, du*pka jak lezala tak lezy
brawa za coraz odważniejsze pełzanie

[QUOTE=litllesweetangel;43 658846]Witam z rana, my od 7 nie spimy a tz w pracy iii mamy 2 zeba!!!
Komentarz tza- to juz bedzie mogla kielbase jesc! Ja mu dam kielbase!
brawa za zębola kiełbasa?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Kochane, ja wpadam i wypadam bo dlugi weekend i nie ma nas w domu, no i ze dlugi weekend to pokombinowalismy ze snem. Laski, pierwszy raz od 10 miesiecy jestem wyspana!!!!!!!! I mam nadzieje, ze to nie przypadek, mlody spal od 21 do 2.30 i od 2.30 do 5.30, potem jeszcze do 7.40 dospalisym.
Wiec tak, zasnal o 20 w samochodzie bez kolacji, o 21 podalam mu kaszke z tego kubeczka treningowego, nie chcial, wyrywal sie ale jak zalapal, ze to kaszka to wyduldal wszystko!!! Odlozylam do lozeczka, uspalam!!! I sama poszlam spac po pierwszej pobudce dalam uu odlozylam do lozeczka. I tak pieknie spal!!!! I teraz sie zastanawiam, czy problemu nie bylo czasem we wspolnym spaniu. Ale jestem tak niesamowicie podjarana ta przespana nocka, ze normalnie musialam sie z wami tym podzielic!!!!!! buziaki kochane, dzisiaj jedziemy na wycieczke
brawa za nockę!

Cytat:

gadam wczoraj z bratówką, że taki fajny łoś do huśtania jest w ikei i nie wiem, czy Fifkowi pod choinkę nie kupić, a ona do mnie, ze może lepiej nie i coś tam kręci; no i w końcu się przyznała, że mają już jakiegoś konika na biegunach dla Filipa na roczek
ale fajnie

Cytat:
-----------------------

To i my dziś dołączamy do grona z fajnymi nockami: Pola spała od 20.30 do 8.30 Z przerwą o północy i 5.20. Więc i tak się wyspałam

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

W szpitalu pielęgniarka ma ogolić 80-letniego pacjenta przed operacją. Konkretnie chodzi o pachwiny. Rozbiera pacjenta i widzi ogromny interes. Nie może powstrzymać się od uwagi:
- Dziadku, ależ to prawdziwy młot!
Dziadek dumnie:
- Jeszcze 10 lat temu wieszałem na nim wiadro z wodą i przenosiłem 100 metrów od studni do domu bez pomocy rąk!
- A teraz się to już niestety nie udaje?
- Ano nie, kolana po drodze wysiadają.
brawa za nockę!
kawał

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Świętujemy 9 miesięcy w szpitalu, młoda się w nocy obudziła z zapaleniem krtani... Przerabiałam przy starszaku jak miał półtora roku, poszedł spać zdrowy a dwie godziny później się obudził i zaczął dusić. Z Anią nieco lepiej było ale uznałam że nie ma co ryzykować bo nie wiadomo jak zareaguje i czy jej się nagle nie pogorszy, jest jednak młodsza i dotąd nie miała nawet kataru więc nie wiem czy się z tego wykaraska szybko czy będą dodatkowe atrakcje. Nienawidzę kaszlu krtaniowego, boję się go bardziej niż zapalenia oskrzeli (zap. płuc Grześko nie przechodził).

Black bardzo dziękuję za pomoc!
o kurde zdrówka dla Ani

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
joo oglądałam, lubie ten program

a moja Amelka co? zatarla sobie wczoraj oczko, laski, tak mi jej szkoda było, moja bidulka.... ajjjjjjjjjjjjjj;( 100000000000000000razy wolałabym żeby to mnie bolało. Ale juz jest ok, o 3 wnocy Amelunia wstała i się bawiłyśmy później spałyśmy do 9 a tzt ugotował zupę
oj bidulka

Cytat:

Hania sie takim bawiła jak chodziliśmy na rehab, uwielbiała go
a i Hania piosenkarka;p

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-11-11 o 15:06
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:06   #2587
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Następna udana?

Łi... W przykładowej herbatce (pokazywali, jak się takie robi) jest 0,09% AROMATU herbaty. Reszta to cukier, cukier, cukier, wzmacniacze smaku, jakieś ekstrakty i kwasy Acha, no i cukier!

Wiecie co t. kupiła Darii? Jajko niespodziankę i kinder czekolade! Mówię jej że ona nie je czekolady. To co usłyszałam? "ale czeeeemuuuu???"
Na chwilę wyszłam do kuchni a Daria już wcinała czekoladke...nosz.... jak do ściany....
Potem ciągle powtarzała, że ona nie wiedziała że Daria jeszcze nie je takich rzeczy.... No tak...jak się w ogóle wnuczką nie interesuje to pewnie zapomniała że ma dopiero 9 miesięcy....
No i w ogóle to co się dzieje z t. to jakiś koszmar. Jak będę miała dłuższą chwilę to opiszę w k.

A co do herbatki....

hje genialny kawał

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-11 o 15:09
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:20   #2588
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co t. kupiła Darii? Jajko niespodziankę i kinder czekolade! Mówię jej że ona nie je czekolady. To co usłyszałam? "ale czeeeemuuuu???"
Na chwilę wyszłam do kuchni a Daria już wcinała czekoladke...nosz.... jak do ściany....
Potem ciągle powtarzała, że ona nie wiedziała że Daria jeszcze nie je takich rzeczy.... No tak...jak się w ogóle wnuczką nie interesuje to pewnie zapomniała że ma dopiero 9 miesięcy....
No i w ogóle to co się dzieje z t. to jakiś koszmar. Jak będę miała dłuższą chwilę to opiszę w k.

A co do herbatki....

hje genialny kawał
;oo szokens!! moja t. dobrze wie, ze Amelka nie je takich rzeczy;> mam nadzieje, ze jej nie daje nic takiego jak jestem na uczelni;p chyba bym masakrencje urządziła...

spaaaaaaaaaaać, w sumie Amelka spi hmmmmmmmmmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-11, 15:29   #2589
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
spaaaaaaaaaaać, w sumie Amelka spi hmmmmmmmmmm
Daria też śpi ( już godzinę) W ogóle ostatnio poprawiły jej się te drzemki w dzień. Dziś spała od 10-11.20 a teraz już też godzinę śpi. Wydaje mi się że to przez te raczkowanie, szybciej się męczy
Cieszę się bo odkąd się urodziła to drzemki trwały pół godzinki.

Tż też śpi. A ja umyłam podłogi , jestem zmęczona ale jakoś nie lubię w dzień spać. Potem się czuję jeszcze bardziej senna niż przez drzemką. Wolę sobie kawę zrobić.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

hje tylko my na pasku
Stary 2013-11-11, 15:31   #2590
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Daria też śpi ( już godzinę) W ogóle ostatnio poprawiły jej się te drzemki w dzień. Dziś spała od 10-11.20 a teraz już też godzinę śpi. Wydaje mi się że to przez te raczkowanie, szybciej się męczy
Cieszę się bo odkąd się urodziła to drzemki trwały pół godzinki.

Tż też śpi. A ja umyłam podłogi , jestem zmęczona ale jakoś nie lubię w dzień spać. Potem się czuję jeszcze bardziej senna niż przez drzemką. Wolę sobie kawę zrobić.
Moja ma tak, ze ja z nią czasem usnę po południu to nawet możemy spać 2h;> ale wtedy muszę przytulać dzidzie;> a jak sama, to tak godzinka.. a czasem 40 min;p aaaaaaaaaale te noce mnie rozwalają ostatnio.

Chyba też sobie siepne kawę. Mój tzt na działce, też umyłam podłogi i wlasnie sos się gotuje dla tzta do pracy...

kiedy te dzieci beda na prawdę przesypiać noce..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-11, 15:49   #2591
hje
Zakorzenienie

Cytat:
hje tylko my na pasku

Pola dzisiaj miała jedną drzemkę, ale ponad dwugodzinną... O 8.30 się obudziła, a o 12 już spała i obudziła się chwilę po 14 Ale to pewnie przez tą pogodę, bo sama się z nią kimnęłam

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
kiedy te dzieci beda na prawdę przesypiać noce..
Moja chwilę miała czas, że przesypiała, ale jej się odwidziało.
Trzeba zapytać Charliz
Stary 2013-11-11, 15:56   #2592
Delicjanka
Zakorzenienie

Tak sie zastanawiam, czy oplaca sie drukowac zdjecia z domowej drukarki hmm papier na all kosztuje 39zl 500szt a ja zamienniki tuszu mam za 2.50 hmmmmmmmm chyba tak zrobie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-11, 16:07   #2593
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

A co Fifik robił w tym czasie????
ale super ten pingwin; tylko prawie stówę sparwdziłam na all, tam 70zł
a Fifek urzędował na dole u mamy

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma któraś te drewniane zabawki z Ikeii? polecacie?

a i Hania piosenkarka;p
własnie też ciekawa jestem jak z jakością, bo na zdjęciach fajnie wyglądają ja się zastanawiałąm nad taką przebijanką z młotkiem i takim jeszcze jednym czymś z kulkami i drucikami

a co do piosenkarki, to zadatki ma wyciąga rawie jak Łitnej Hjuston

Cytat:
dość tak

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-11-11 o 16:09
Stary 2013-11-11, 16:22   #2594
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
ale super ten pingwin; tylko prawie stówę sparwdziłam na all, tam 70zł
a Fifek urzędował na dole u mamy
Ja tego pingwina kupiłam za 49 zł dwa lata temu w rossmanie
Dałam go chrześniakowi w prezencie a teraz siostra dała go Darii bo u nich teraz leżał nieużywany. Jest szał!
Stary 2013-11-11, 16:53   #2595
e_vel
Wtajemniczenie

"hi" mogę stwierdzić, że Św. Mikołaj wydał całą kasę, ale prezenty pokupił Jeszcze czekać aż przyjdą (wszystko na All) i ładnie zapakować Małż sam sobie wybrał jakieś klucze czy coś tam... nawet nie wiem do czego ale podobno potrzebne... tiaaa.. raz na dwa lata Ale niech ma Majusi jeździk/pchacz już złożony przez TŻ sobie czeka. A KArinka jednak dostanie Duplo, takie jej wybrałam jak na załączonym foto - będą się z Mają bawić Trochę przekroczyłam planowany budżet bo dokupiłam płytkę tę zieloną, ale niech ma Kupując na all i tak zaoszczędziłam ponad 50 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mikołajki 2013.jpg (83,6 KB, 18 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:58   #2596
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
"hi" mogę stwierdzić, że Św. Mikołaj wydał całą kasę, ale prezenty pokupił Jeszcze czekać aż przyjdą (wszystko na All) i ładnie zapakować Małż sam sobie wybrał jakieś klucze czy coś tam... nawet nie wiem do czego ale podobno potrzebne... tiaaa.. raz na dwa lata Ale niech ma Majusi jeździk/pchacz już złożony przez TŻ sobie czeka. A KArinka jednak dostanie Duplo, takie jej wybrałam jak na załączonym foto - będą się z Mają bawić Trochę przekroczyłam planowany budżet bo dokupiłam płytkę tę zieloną, ale niech ma Kupując na all i tak zaoszczędziłam ponad 50 zł

a jakiego pchacza kupilas? kurna, ja tez musze zacząć kupować prezenty, Amelce, chrześniakowi (4l.) i bratankowi (3l) aaaaaaaaaaaaa i tztowi ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-11, 17:05   #2597
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
"hi" mogę stwierdzić, że Św. Mikołaj wydał całą kasę, ale prezenty pokupił
to już masz z głowy; ja sobie tak zawsze obiecuje, że wczesniej zakupy zrobie, a potem przebieram nogami, czy dojdą na czas na razie mam na oku

Stary 2013-11-11, 17:11   #2598
hje
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/1946575/zyciowe.html

Piękne
Stary 2013-11-11, 17:23   #2599
nafiyqa
Zakorzenienie

Juuuuuuz prezenty?
Ja sobie zawsze przypominam ok 20 grudnia :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:26   #2600
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Evel, fajne zestawy, nie będziecie żałować kasy a płytka, z perspektywy czasu to wiem, konieczna

Ja właśnie z koleżanką z pracy to kupiłyśmy: http://allegro.pl/haba-gra-kalambury...692837222.html na Mikołajki będą, do tego książka kupiona i w biedrze 3pak my little pony wezmę, po 25zł będzie (dla Agatki to), lalka na BN będzie i coś dokupię jeszcze. A duplo wyszperam od mojej mamy pod choinkę dla obu, może takie:

http://allegro.pl/lego-duplo-6153-ka...684465888.html już sama nie wiem... rok temu dostała śnieżkę i śpiącą królewnę z duplo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:34   #2601
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Juuuuuuz prezenty?
Ja sobie zawsze przypominam ok 20 grudnia :P

no co TY u nas mikołaj przychodzi 6 grudnia

a tak na serio to ja od września rozkminiam, bo lubię mieć wszystko dopięte na czas

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
a jakiego pchacza kupilas? kurna, ja tez musze zacząć kupować prezenty, Amelce, chrześniakowi (4l.) i bratankowi (3l) aaaaaaaaaaaaa i tztowi ;]
http://smoby.strefamarek.allegro.pl/...ie-443008.html taki tylko taniej

Szaja tak myślałam, że kupisz w Biedrze te little pony Płytkę wzięłam bo jest 8 zł taniej niż u nas a wiem ze się przyda A jak Twoja mama wogóle? Podobają mi się te księżniczkowe duplo, ale może na następną okazję
Stary 2013-11-11, 17:42   #2602
Konto usunięte

O złoty, ale się nafewciowałam

Trzeba mieć nawalone, by wywalić rodzinę do teściów i zamiast odpocząć - sprzątać ale jaka rozkosz sprzątać, gdy nikt od ciebie nic nie chce

Evel, to tak jak ja, ty spod panny jesteś?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:58   #2603
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43666975]O złoty, ale się nafewciowałam

Trzeba mieć nawalone, by wywalić rodzinę do teściów i zamiast odpocząć - sprzątać ale jaka rozkosz sprzątać, gdy nikt od ciebie nic nie chce

Evel, to tak jak ja, ty spod panny jesteś? [/QUOTE]

taaak... panienka czyli trochę zryty beret

A co do fewciowania to jak ja nie mam nikogo to aż błyszczy, potem robię kawę, siadam, zaczynam się rozkoszować czystością i... wszyscy wracają, a co za tym idzie burdel na kółkach
Stary 2013-11-11, 18:19   #2604
hje
Zakorzenienie

Evel, w sumie też mam trochę zrytą banię

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Silver, a Ty chyba nie wrzuciłaś w końcu zdjęcia w nowej fryzurze, w całej okazałości???

A ja się zorientowałam, że dołączyłam do Was rok i 5 dni temu
Stary 2013-11-11, 18:37   #2605
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, a Ty chyba nie wrzuciłaś w końcu zdjęcia w nowej fryzurze, w całej okazałości???
nieeeee
Stary 2013-11-11, 18:40   #2606
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tez panna, a z garem wszystko ok

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:44   #2607
Konto usunięte

Panny, z którego żeście som? 13 któraś?
Stary 2013-11-11, 18:56   #2608
pstryczek84
Zakorzenienie

Fewcia - i co, kupujesz tego pchacza?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:01   #2609
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jam panna, 27 sierpnia :P

Dzisiaj rekordowe usypianie, cale 4minuty!!!!!!!! ale fakt, padniety byl na maksa, tylko jedna drzemka dzisiaj.

Wycieczka mega megasnie udana, tylko nie wiem.... Moja mama jakas dziwna jest strasznie :'( nie wiem o co chodzi, w przeciagu paru miesiecy tak sie totalnie zmienila, ze szok. Zupelnie inny czlowiek. Nie wiem czy mam sie martwic czy co? Moze menopauza??? Kurka nie wiem, ale po prostu odechciewa mi sie z nia spedzac czas, mam wrazenie, ze z t.sie lepiej dogaduje...... Strasznie mi przykro

Kija, zdrowiejcie!!!!!!!!!
Ale nasze dzieciaczki znowu dopada jakas epidemia chorobsk

Kurcze, niby super dzien a jakis niesmak pozostaje smutno mi

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:04   #2610
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43646359]
łeee to chyba jak u nas od dupy strony wsio
aż ciekawa jestem co neuro nam 2 grudnia powie?
na zaburzenia SI fajna jest sala doswiadczania świata, jeśli miałabyś jakąś możliwość [/QUOTE]

No i ciekawe czy u tej samej lekarki będziecie (my u doktor Widery). Poczytałam trochę o tych salach, fajne to, ale nie umiem znaleźć czy można sobie tak po prostu tam iść czy trzeba jakieś skierowania? Musze jutro na rehabilitacji pogadać o tym.

W ogóle zamawiam jutro książki z BŚ i będę się szkolić w tym temacie, może uda mi się jakoś opanować te histerie

Pozeżerało mi cytaty

Dziękuję za wszystkie miłe słowa i kciuki w sprawie rehabilitacji no i brawa za zębolka

Nancy Twój tekst o tym, że mąż znalazłby Cię zimną sprawił, że się popłakałam ze śmiechu

Yellow podejście Twojej rodziny mnie rozwala, współczuję Ci strasznie, bo mnie by to też doprowadzało do szewskiej pasji

Mała fajny gałgan

Hje masakrę macie z tym odparzeniem :/ U nas też się coś pojawia bo Mała co chwilę kupsko robi ostatnio, ale póki co Tormentalum daję radę.

Lady oby to był początek normalnych nocek u Was

Dużo zdrowia dla Paulinki (Gojka) i Ani (Kija)! Niech choróbska mijają i wracajcie do domów!

Ewa dzisiaj usnęła w foteliku samochodowym jak mój mąż odkurzał mówi mi, czy będę odkurzać, bo Ewa chce spać i mogłabym ją w chuście utulić, ja mu na to, że mnie plecy bolą i niech sam zawiąże w chustę i odkurza. I wiecie co zrobił? Posadził Ewę do fotelika, zaczął odkurzać, a Mała usnęła. Jaki z tego wniosek? Robiłam z siebie męczennicę odkurzając z dzieckiem w chuście, żeby usnęła
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości