|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za Dorotkę! Mi dalej twardnieje brzuch, chyba jutro zadzwonię do mojej lekarki, bo trochę się niepokoję. |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to trwa. Kiedy przyszła do mnie taka behawiorystka to też ze 2 h siedziała i patrzyła na kotę, nas,, zachowania itp Objadłam się czegoś takiego co ciocia nam dała jak byliśmy pod Częstochową- takie jakby fasolka po bretońsku połączona ze strogonowem- to się chyba bogracz nazywa czy jakos tak. Całkiem niezłe ale strasznie syte
|
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A najlepsze jest to, że jak przedstawiłam ostatnio swoje obawy przy jednej osobie (pracującej w tym szpitalu), to myślałam, że mnie zje. W skrócie wyszło, że zamiast myśleć o tym, żeby dziecko szczęśliwie się urodziło, to ja się łazienkami przejmuję ...i takim sposobem wyszłam na próżną mamuśkę, myślącą o własnym tyłku Przecież to logiczne, że najważniejsze, żeby z maleństwem było wszystko dobrze i chyba nie trzeba tego podkreślać, ale jakieś inne rzeczy też mogą niepokoić, no nie?
|
|
#4205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obawiam się, że kotów za bardzo nie poobserwuje, bo jeden panicznie boi się obcych, a drugi też za nimi nie przepada Zadowoleni byliście z konsultacji? Pomogło? |
|
|
|
|
#4206 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam do mojego szpitala 110 km i zamierzam zwyczajnie dojecheać (a raczej zostać dowieziona ). Przecież to będzie masakryczne, wyobraź sobie, Ty rodzisz, a w kolejnych boksach powiedzmy dwie dziewczyny mają porody rodzinne i ich małżowie sobie się pałętają tam i spowrotem. Przecież to zero prywatności.---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a macie może jakieś zdanie odnośnie wózka Navington Cadet? Nie mam okazji go pomacać. Biorę pod uwagę właśnie ten i myślałam też o Graco Evo (ten widziałam) z tym, że kiedyś Emma mi pisałam, że Graco słabo się podbija. Tylko obawiam się, że tak będzie z każdym wózkiem na piankowych kołach. Muszę mieć lekki wózek, bo nie mam windy. Lolita, może Ty byś coś wiedziała o tych dwóch modelach ![]() Roane, dokładnie, przecież czasy się zmieniają i oczekiwania również. Położne łaski nie powinny robić, że Cię godnie potraktują. Przecież każdy charakter pracy tego wymaga. Niby mam do innego szpitala około 90-100km, ale boję się, że coś po drodze będzie nie tak, a małż boi się tego chyba jeszcze bardziej ode mnie. Poza tym on często musi jechać do pracy na telefon (święta, nie święta) i już mam wizję jak mąż na zgłoszeniu, ja zaczynam rodzić, zanim on dojedzie,a zanim mnie dowiezie plus stres itd... ...może wyobraźnia za bardzo mnie ponosi i jeszcze przemyślę wszystko
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-11-11 o 16:05 |
|
|
|
#4208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo chcą zupełnie obcą osobę przy porodzie. nie chodziło mi o przyjmowanie porodów przez doule, bo wiedziałam że tego nie robią, ale o porównywanie osób z i bez wykształcenia medycznego. i szczerze to jakoś nie wyobrażam sobie tej współpracy między położną doulą a rodzącą i tego bufora w postaci douli.bo jak to ma wyglądać? położna coś mówi do rodzącej a doula tłumaczy jej na język bardziej ludzki, przyjazny Na miejscu położnej czułabym się co najmniej dziwnie... jak osoba której słowa, komunikaty nie są wystarczająco zrozumiałe dla rodzącej, bo ta musiała sobie sprowadzić kogoś do przetłumaczenia..wrrrrrr mam ciągle log-out:wsciekly: |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W internecie mi się podobał, ale po obejrzeniu na żywo odpadł. Wydaje mi się, ze te kółka bardzo słabo sobie poradzą przy jakichkolwiek trudniejszych warunkach. Do tego amortyzacja chyba nie istnieje
|
|
#4210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gosia mam nadzieję że lekarstwa pomogą. Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby personel respektowal wytyczne rodzącej, ktora w trakcie porodu moze nie byc w stanie walczyć o swoje prawa.---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- O, i byliście zadowoleni? Mogłabys mi przesłać namiary na tę behawiorystkę? Zajmuje się tez psami? Zastanawiam się czy przed porodem nie skonsultować się z kimś.
|
|
#4213 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justien, nie dam sobie wmówić, to była dość ostra wymiana zdań. Bez przesady. To, że ona kiedyś tak rodziła i "było dobrze", nie znaczy, że teraz też będzie. Świat idzie do przodu. Mogłam jej zaproponować, żeby odcięła sobie w takim razie dostęp do prądu, bo przecież ludzie kiedyś żyli bez niego i też było dobrze
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-11-11 o 16:18 |
||
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że nasze forum prze ostatnie 2-3 dni zwolniło tempo w ilości wrzucanych postów
![]() Tylko kto nam założy nowy wątek, skoro Emmy "ni ma" ?
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz przy nieograniczonych środkach oczywiscie wybralabym Bugaboo Cameleon ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Proponuje kogoś z terminem na koniec stycznia/luty dla bezpieczeństwa
|
|
#4216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() zaglądam na chwilkę zobaczyć co się dzieje, ale na całe szczęście żadnych nowinek nie ma. czekam cały czas na wiadomości od Em my i Dorotki- i cieszę się, że wszystko jest na dobrej drodze ![]() u nas dziś leniwy poniedziałek. byłam tylko na krótkim spacerku, ale zimno i uciekliśmy do domu zobaczymy co z tego gotowania wyjdzie ![]() i już myślę jak przeżyję przyszły tydzień, kiedy mamy jechać na rodzinną 18nastke kuzynki męża. jak sobie pomyślę o obcym łóżku i sztywnym siedzeniu przy stole, gdzie 50% gości będzie mnie chciało macać po brzuchu to grr. jakoś nie mam ochoty na żadne wielkie wyjścia, tym bardziej, że od jakiegoś już czasu spać nie mogę i w dzień chodzę jak zombi. na dodatek bardzo szybko się męczę i sapie jak lokomotywa co jest mało komfortowe.a za dwa tygodnie jedziemy do teściów "młodej cioci", gdzie trzymają cały arsenał po swojej 4latce. więc pewnie łóżeczko, a może i wózek jak będzie ok (stan na pewno idealny, ale czy pod innymi względami pasujący- chociaż jak to się mówi darowanemu koniowi ... ) nam odejdzie. i zobaczymy co tam jeszcze mają. zawsze to trochę mniej.jutro idę do dermatologa (czekałam na wizytę przeszło miesiąc), więc podpytam o jakieś magiczne mikstury do twarzy, dekoltu i innych problemowych miejsc. mam nadzieję, że babeczka mnie nie spławi tak jak większość derma z którymi miałam do czynienia. miłego wieczoru!
|
#4218 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ale jak niektore dzieci maja smoczki non stop,sa zabierane na spacery,moga ginac,wiec wtedy schodzi pewnie wiecej. Cytat:
A jeszcze pytanie czy zelazo i magnez mozna brac razem? Bo ten magnez to biore tak sama z siebie,oni tu raczej nie przepisuja.
|
|
#4219 | |||
|
Zadomowienie
|
Za pierwszym razem byłam w piątek, na kontrolę mam przyjść po 7-10 dniach więc pójdę chyba w przyszły poniedziałek z nadzieją, że trafię na kogoś bardziej kompetentnego niż ostatnio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zjadłabym pierogi ![]() A poza tym witam się w 3 trymestrze
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-11 o 17:14 |
|||
|
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Raczej nie przepisują tu magnezu. Farmaceuci w ogóle dziwili się, że chcę kupić Mg na skurcze, a w jednej aptece mi nawet babka nie sprzedała, bo ja w ciąży i ona nie może. |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy tylko ja nie mam jeszcze nic dla swojego maluszka? (TP 11.02.2014 r.) Żyję w jakimś przeświadczeniu żeby nie zapeszać, moja ciąża na początku była zagrożona i chyba stąd takie uczucia..wyprawkę dla Miłosza i siebie planuję w pełni zrealizować pod koniec grudnia..mam nadzieję, że nic niespodziewanego mnie nie spotka
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa no jasne bo łazienka to luksus niby ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- średnio w sumie... troche pomogła i podpowiedziała parę rzeczy ale i tak trzeba było włączyć leczenie farmakologoczne. Teraz jest już OK od raku z kotą
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokonie, zdążysz z wyprawką ![]() Ja też planowałam zaopatrzyć się we wszystko na miesiąc przed porodem ale jak zakupiłam parę śpioszków i po drodze zobaczyłam te wszystkie malutkie, urocze ubranka i akcesoria dla maluchów to wpadłam w wir z zakupów i cięzko mi się powstrzymać Dlatego się nie powstrzymuję
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam średnio zadowolona szczrze mówiąc.... nie mogę jej z czystym sumieniem polecić... ale jakbyś jednak się zdecydowała to dam Ci namiar
|
|
|
#4226 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się po niezapowiedzianych gościach i oczywiście drzemce (i co z tego, że się wyspałam?)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
)Cytat:
![]() uff, oby więcej dobrych wieści!
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żelazo 1 h przed posiłkiem lub 2 h po posiłku |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę właśnie na allegro i kompletuję wyprawkę. Możecie doradzić jakie pieluchy tetrowe? Sprzedawca oferuje 140g/m2 i 115g/m2. Im grubsze tym lepsze, czy wtedy będą bardziej sztywne? Ile brać 10? 15? 20? Normalnie mętliku w głowie od wyboru tetry to się nie spodziewałam
Emma, super wieści
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma to jak wsparcie od matki;
-jak się czujesz? -dobrze, troszkę mi krzyże dokuczają i łapie mnie czasem taka dziwna zadyszka ale ogólnie nie jest źle. Tylko dziwię się że to dopiero 7 miesiąc a jest mi coraz ciężej -boli bo się nie ruszasz i wydziwiasz, jakbyś się ruszała to by Cię nic nie bolało. Ja jak byłam z Tobą w ciąży to w 9 miesiącu nosiłam worki z ziemniakami na plecach gdy była gospodarka i nic mi nie było. Czasem gdy rozmawiam z moją mamą to mam ochotę się rozłączyć gdy pyta "jak się czujesz"
|
#4230 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wspaniale |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Nie ma też specjalnych pokoi do porodów rodzinnych, tylko sala z takimi jakby boksami. Poza tym wszystko zależy na jakie położne się trafi, a tych wrednych nie brakuje
No to się wyżaliłam.

16.06.2012 

i tego bufora w postaci douli.