|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
mały miał kolki??tym razem będzie lepiej - tego ci życzę |
|
|
|
|
#752 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wpisz sobie na youtube "birth movie" albo "vaginal birht" i wyskoczy tyle, ze trzeba miec naprawde mocny zoladek
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie zaleca sie do pierwszego miesiąca. Łatwo można obciąć za nisko bo paznokcie są miękkie, wda sie zakażenie itp. A matki bywają zdolne
widziałam noworodki z pozakluwanymi krwawiacymi palcami a nawet obcietymi opuszkami u palców. Stad my nie zalecamy, ale w Polsce pewnie jest inaczej. Znowu każdy zdecyduje co robić, te paznokcie i tak sie łamią, ew można troszkę oderwać, jak jest wyjątkowo zadarty. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to miałaś hardkor na początku. Ale to kolki czy co? Ja za to miałam w miarę spokojne dziecko, ale depresja poporodowa odebrała mi wszelką radość.. Nie pamiętam tylko ile trwała ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#755 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie mogłam spać przez kilka nocy ale poradziłam sobie z tym. Wystarczyło, że pomyślałam sobie o tych wszystkich wyrodnych matkach które ukrywają się przez całą ciąże a potem rodzą gdzieś po piwnicach, strychach... a na koniec mają siłę żeby to dziecko... wiadomo...I pomyślałam że jak takie pindy sobie dają radę SAME przy porodzie to ja sobie nie dam rady? od tego momentu nastawiam się tylko pozytywnie i nie myślę, że coś może być nie tak... magduś2 fajne te mebelki. Na pewno długo posłużą bo wyczytałam że są z drewna a nie płyt. mariolasl słyszałam też, że niektóre mamy obgryzają masakra
Edytowane przez _Saskia_ Czas edycji: 2013-11-11 o 15:26 |
|
|
|
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale gdy tak ryczał bez sensu, nie wiem może z nudów (bo byłam taka zdesperowana, że zrobiłam mu wszelkie badania łączenie z usg brzuszka i głowy i nic nie wyszło oraz poszłam do tzw. "baby", przelewała nad im jajko i jakieś cuda ze świecą czy woskiem) to miałam ochotę nieraz wyjść i nie wrócić. Odebrało mi to radość z macierzyństwa, wkurzało mnie, że potrzebuję pomocy przy małym dziecku, jakbym jakaś lewa była. A babcia mi powiedziała, że są takie beksy, że płaczą, płaczą, a po 3 miesiącach im mija. Oczywiście spojrzałam na nią jak na głupią, bo co to jest do diaska, jakaś magiczna granica, czy co A on przestał faktycznie Od tej pory moje motto "to daj sobie pomóc" i "słuchaj babci"![]() zresztą wtedy wydawało mi sie to horrorem, a dziś z perspektywy czasu te 3 m-ce w porównaniu z 6 fajnymi latami to pikuś, ot, trzeba zacisnąć zęby i przeżyć
|
||
|
|
|
#758 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
w oczekiwaniu na powrót męża z pracy zrobiłam ciacho - sam mi spisał przepis, jak w zeszłym tygodniu przy śniadaniu oglądaliśmy nigelissimę
![]() super proste, ale czy dobre się okaże, na razie siedzi w piekarniku, ale... wylizana przeze mnie micha mówi, że słoooooodkie ![]() wczoraj byliśmy na urodzinach babci mężą i były 3 babki w ciąży jedna ma termin ana koniec stycznia, druga na 1 kwietnia (no, to niby ja ;P) i trzecia na maj ![]() śmiać mi się chciało, jak jedna z 'cioć' namawiała mnie usilnie na drina, a ja jej nie uświadamiałam - odmówiłam i tyle :P ale potem dołączyła trzecia w ciąży i zaczęły się pogaduchy i się w końcu 'ciocia' domyśliła :P a że stosunek mam do niej jakiś... obojętny :P to na stwierdzenie, że mnie nieco przybyło odpowiedziałam, że mąż mnie dobrze karmi :P:P:P:P chyba wybraliśmy meble do pokoju - wszędzie figurują jako młodzieżowe/dziecięce ;P a my się zakochaliśmy w szafie-garderobie ;P http://static.twojemeble.pl/temp/cac...8374c55d07.jpg dzieciowi zostawię meble te, co są w tym małym pokoju, tylko się łóżeczko dokupi ![]() ale czas mi się dłuży dzisiaj... :/
|
|
#760 | |||||
|
Zadomowienie
|
O ludzie... 30 godzin mnie nie było i tyleee nadrabiania
![]() Witam wszytskie Nowe Mamy I fajne zdjęcia ag9 jestsmy podobnie w terminach i przytyłam też 7 kg i też mam dosć spory brzuszek ![]() Cytat:
![]() Ciuszków tez mam trochę - z all, z ciucholandów i 4 sztuki nowe Cytat:
![]() I laktator trzeba mieć - od wszystkich mam tak słyszę Cytat:
![]() Cytat:
To pierwsze my rozważaliśmy, ale kuzynka tak córę nazwała ![]() Wózki mają z reguły 36 miesięcy gwarancji, to te 4 miesiące wte czy we wte nikłą różnicę czyni Cytat:
My leniwy długi weekend z mężem uprawiamy Do zobaczenia jutro
|
|||||
|
|
|
#761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem przez co przeszlas i nie zycze nikomu tego sie tez najbardziej boje, bo teoretycznie i ty i ja jestesmy bardziej podatne na depresje i po drugim porodzie oby nam sie to nie zdarzyli ![]() niektore sa bardzo "zdolne" ![]() Cytat:
![]() swietna uzywka dla tych bakterii z ust fuj to swietne motto i w pelni popieram jak tylko sie ma od kogo ta pomoc przyjac, to trzeba jak najbardziej skorzystac Cytat:
|
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
szer 130, wys 190, głęb 93, oooogromna nie jest, są i większe, ale... pojemna i pasuje pięknie 'do kąta'
|
|
#763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój żołądek nie ma chyba uczuć, bo nie rusza mnie to
|
|
#764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() visage Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wrzucam biedronkową gazetkę z zabawkami i nie tylko
![]() będzie pościel do łóżeczka - kupię chyba synciowi z Kubusiem ![]() http://issuu.com/iulotka.pl/docs/bie...073891/5566199 i ręczniki z disneya są fajne ehhh i te przytulanki......ehh ![]() bebe o dżizasss to miałaś hardcore boje się że mój drugi egzemplarz może być całkiem inny niz pierwszy no ale cóż - pokocham jak swoje ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- a wy ciągle z tymi smarkami - dla mnie to nic takiego nie wiem. czynnośc jak każda inna - gorzej na wymioty mnie ciągnęło jak mała kupkała w pampersa, jak się to wszystko wylewalo i po nogach leciało . sorki że tak prosto pisze ale naprawdę - czasem nie mogłam wytrzymać jak ona do samej szyij i do samych kostek w gówienkach była a fujjj ![]() a trzeba było ją rozebrać i do wanny wsadzić calusieńką a mnie odrzucało na 2 metry no ale może po prostu przywykłam do fridy bo w sumie na początku też sobie nie wyobrażam jak to mam robić
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-11-11 o 18:11 |
|
|
|
#767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#768 |
|
Moderator
|
Ale ta posciel to dopiero od 09.12 - zapomne do tego czasu
|
|
|
|
#769 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale każda z nas ma inne doświadczenia i inny pułap "obrzydliwości". Mnie tam nawet smarki z nosa nie ruszają. Cytat:
Moj amała miała byc Laura, ale stanęło jednak na Emilce. Cytat:
Cytat:
Moje plecy po plastrze rozgrzewającym i delikatnym rozciąganiu troche puściły. Niestety zawsze wygina mnie w jedna strone i taki skurcz bolesny trzyma- dopóki to nie przejdzie moge zapomnieć o bezbólowym staniu/siedzeniu. Dobrze, że jest lepiej, bo jutro z małżem wybieramy sie do hoteliku na 3 dni- taki oddech przed świętami i porodowymi rzeczami. Trzeba spędzić trochę czasu razem, tak, żeby ktoś Ci posprzątał i zrobił jedzenie Do tego basen i może jakiś zabieg na moja wysypaną czerwonymi krostkami buźkę A jedziemy niedaleko- na zachód od Wiesbaden w dolinę Renu. Tam sie roi od winnic i miejscowości uzdrowiskowych. Także od kutra przez 4 dni mnie nie ma.
|
|
#770 | ||||
|
Zadomowienie
|
Te akurat kupiłam na allegro, ale do lumpków w łodzi chodzę. Właśnie w najbliższych dniach wybieram się na kolejny tour de lump
![]() Cytat:
Co do pościeli to mam jeszcze kilka upatrzonych: http://strawberry.com.pl/pl/perelka-...lementowy.html http://dolly.com.pl/pl/c/Poscielki/3 dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo te internetowe kalkulatory wagi mocno przekłamują
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dostałam od ciotki laktator elektryczny z medela, tylko trochę butelkę czuć pleśnią i nie wiem czy dokupić na wszelki wypadek ręczny (bo tańszy, a butelka będzie pasowała) czy można dokupić samą butelkę? Nie chcę wydawać na nowy laktator, bo nawet używany taki kosztuje ok 150 zł i mi szkodaCastia świetna ta gazetka z biedronki!! Wpadła mi w oko pościel - ale tańsza z 9 strony, ręczniki i misie
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
witam
o smarkach nic więcej nie napiszę bo już temat wyczerpany, to nic strasznego w porównaniu do tych rzadkich kupek, któraś już wspomniała o nich ![]() Dziewczyny zaczyna mnie boleć gardło i nie wiem czy mogę coś brać, jakiś cholineks chyba odpada ... piłam herbatkę z miodem i cytrynką ale coś więcej ?? trzymajcie się i myślcie pozytywnie. Wszelkie strony o poronieniach i złych porodach zakazane
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam herbitusin,ale tylko jak bardzo musiałam.
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na ból gardła polecam płukanie gardła wodą z solą lub z wodą utlenioną. Podobno tantuum verde można brać w ciąży ale nie sprawdzałam osobiście. Ja przeziębienie leczyłam miodem, cytryną, sokiem malinowym, syropem z cebuli. I w sumie niczym więcej. Byłam u lekarza, to mi zaleciła na katar sól morską, na kaszel syrop Stodal. A reszta niestety sama musi przejść...
|
|
#775 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
Sok wolno. Chyba, że cos sie w tej kwestii zmieniło.
To herbatka z liści malin powoduje skurcze i można jej użyć jako "wywoływacza".
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest dużo rzeczy które mnie nie ruszają. Odpocznij i baw sie dobrze. A myślałaś moze o fizjoterapii? Ja po kilku wizytach jak nowa . I mam ćwiczenia do wykonania codziennie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sok z owoców można, nie wolno herbat z liści malin |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

na szczęście skończył w wieku 3 miesięcy i jak zaczął spać, tak przesypiał 5 godzin w trakcie dnia i całe noce 

widziałam noworodki z pozakluwanymi krwawiacymi palcami a nawet obcietymi opuszkami u palców. Stad my nie zalecamy, ale w Polsce pewnie jest inaczej. Znowu każdy zdecyduje co robić, te paznokcie i tak sie łamią, ew można troszkę oderwać, jak jest wyjątkowo zadarty.

się okaże, na razie siedzi w piekarniku, ale... wylizana przeze mnie micha mówi, że słoooooodkie
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

Nie chciałabym..