|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Hej Dziewczyny! Mam do was pytanie, jestem w 32 tyg ciazy od kilku dni boli mnie lewo zebro ale tylko podczas dotyku, tak jakbym miala tam jakiegos siniaka (ale nie mam) a na dodatek swedzi mnie tez te miejsce. Czym moze byc to spowodowane? Pozdrawiam
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry długoweekendowo
![]() Przepraszam że nie nadrabiam wszystkiego ale zalatana trochę jestem i szczęśliwaaaaa bo dziś niemal po 3 tyg zobaczyłam męża |
|
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej pośmiejesze się z głupich min ![]() Też nie lubię jak mnie obcy ludzie dotykają, na szczęście nie zdarzyło mi się jeszcze żeby ktoś do mojego brzusia z łapami leciał
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
A u nas w wczoraj było baby shower
wieczór minął nam bardzo szybko i miło. Nasi przyjaciele spisali sie na medal. Nie dość, ze przynieśli super prezenty (dostaliśmy m.in okrycia kielowe, kocyki, ubranka, podgrzewacz lovi, dla mnie kawę bezkofeinowa z Holandii), to jeszcze bardzo pozytywnie nas nastawili zero czarnowidztwa, tylko fajne i zdrowe podejście do tematu. Przy okazji ja wysłuchałem wiele komplementów. Tak wiec polecam takie imprezy, bardzo pozytywne wydarzenie ![]() Ja jutro idę na kolejne badanie krwi i sprawdzenie czy 3 żelazo, które biorę wreszcie zmieniło moje wyniki na lepsze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4235 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
potwierdzam, jestem super zadowolona Cytat:
i daj znać co Ci dermatolog poradzi, mam nadzieję że trafisz na kogoś dobrego ![]() Cytat:
komoda ma być do grudnia takie mam postanowienie ![]() o jaaaaaaaaaaaa musze więc znaleźć chwile wolnego aby nadrobić posty ![]() cudnie GRATULACJE ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-11-11 o 18:16 |
||||
|
|
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43667419]Zgadzam się z Wami. Nikt nie dyskutuje z potrzebą np.: znieczulenia u dentysty, nigdy nie słyszy się też haseł "kiedyś usypiano chloroformem a teraz znieczulenie ogólne nawet do gastroskopii, fanaberie". To tylko wobec kobiet rodzących podnoszone są takie argumenty, często przez same kobiety - chyba dla zasady właśnie, że skoro ja nie miałam/mogłam, to niech inne też nie.
W sumie dziwne, przecież same to przeżyły, powinny pamiętać, jaki to ból, a tu zero współczucia. Eh, do gastroskopii to by się znieczulenie przydało. Jakieś dziesięć lat temu miałam robioną bez znieczulenia, i do tej pory jak pomyślę to aż mi skóra cierpnie
|
#4237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda moja mama obecnie rozumie moje bóle, samopoczucie, większy brzuch i to, że rzeczywiście jak mi lekarz mówi, żeby leżeć, to nie leżę, bo lubię, ale wiele razy też miałam ochotę się rozłączyć po jakimś wspaniałomyślnej radzie lub tekście. Niemniej jednak, już od tylu osób nasłuchałam się (zarówno starszych, jak i takich ok. 30), że kiedyś to kobiety pracowały w polu lub w ogóle do porodu, nie było USG i nikt nie wymyślał Najgorsza była jakaś babcia ok. 80 czekająca na USG przed operacją i tak komentująca. Już miałam jej powiedzieć, że w jej wieku, to już nie opłaca się operacji robić, bo kiedyś ludzie też się nie leczyli, nie operowali ale ugryzłam się w język, żeby Mały nie słyszał, bo jeszcze będzie złośliwy po mamusi
|
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do mnie tylko teściowa, najlepsza przyjaciółka, babcia i szwagier, ale temu ostatniemu to już odmówiłam (no bo bez przesady!)
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Justien zrobilizowalas mnie i dobrze bo od 16 do 26 ma urlop. I poszło z konta 630zł...oby tylko dobra bawełna była, wzięliśmy razem z lozeczkiem i materacem . Jeszcze w tym tyg zamówiony wózek bo miesiąc musimy czekać. Dla mnie ta doula to dziwna sprawa, nie przekonuje mnie... |
|
|
|
|
#4240 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kawa bezkofeinowa - świetny prezent Fajnie że spędziliście wieczór w tak pozytywnej atmosferze.Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam kiedyś taki artykuł, porównanie w tym samym szpitalu oddziałów położniczego i urologicznego. I w obu przypadkach sale po kilka łóżek, tylko na oddziale położniczym - żadnych parawanów, wietrzymy, obchody, wizyty, zero intymności. U panów parawany, wypraszanie wszystkich przy badaniu, bo przecież jest potrzebna intymność. To było kilka lat temu, ale wciąż się gotuję na wspomnienie tego artykułu. |
|||
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I że to widocznie przez to jej noszenie worków z ziemniakami w ciąży masz teraz słabszy organizm i jest Ci tak cięzko ..... - podejrzewam, że po takim zdaniu już nie będzie Ci opowiadać czego to kobiety nie robiły dawniej w ciąży i jak ciężko było ...
|
|
#4243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiem, że lubi sie przechwalać w różnych durnych dziedzinach, więc machnęłam ręką. zresztą- dopóki mojej ciąży nie widać od tyłka strony to uważam, że jest nieźle ![]() Cytat:
![]() a co do spędu- może i jestem okropna, bo tak na ostatnią chwilę, ale cały czas próbuję się jakoś wykręcić. co innego gdybym pojechała, obiad i pakuję się w samochód i do domu. a tu się szykuje jak pisałam grubsza sprawa z nocowaniem. a ja nie cierpię spać u kogoś tym bardziej teraz kiedy sen i noc to koszmar a poza tym nawet sobie nie wyobrażam- zmęczona idę spać wcześniej do "naszego" pokoju. chce mi się siku, więc w piżamie idę do wc (a kibelek jest jeden na korytarzu obok pokoju gdzie odbędzie się impreza), mijając gości- mało komfortowa sytuacja dla mnie
|
|
#4244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Natali, nieee no rady bezcenne. Do tego jeszcze od najbliższych osób Kobiety to chyba naprawdę złośliwe stworzenia. Tym bardziej, że same miały gorzej, powinny cieszyć się z postępu, a one jeszcze dobijają Isia, dzięki
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-11-11 o 18:35 |
||
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przybijam piątkę- ja dziś tyle zostawiłam w aptece na akcesoria i inne duperelki
|
|
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43667707]
Czytałam kiedyś taki artykuł, porównanie w tym samym szpitalu oddziałów położniczego i urologicznego. I w obu przypadkach sale po kilka łóżek, tylko na oddziale położniczym - żadnych parawanów, wietrzymy, obchody, wizyty, zero intymności. U panów parawany, wypraszanie wszystkich przy badaniu, bo przecież jest potrzebna intymność. To było kilka lat temu, ale wciąż się gotuję na wspomnienie tego artykułu.[/QUOTE]
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Co do komentarzy odn. znieczulenia i chęci komfortu to aż mi ręce opadają. To co powinniśmy nadal siedzieć w jaskiniach krzesać ogień i sikać w krzakach bo kiedyś tak było i nie narzekano
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43667707] Cieszę się bardzo ![]() [/QUOTE] Dziękuję ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43667707] Czytałam kiedyś taki artykuł, porównanie w tym samym szpitalu oddziałów położniczego i urologicznego. I w obu przypadkach sale po kilka łóżek, tylko na oddziale położniczym - żadnych parawanów, wietrzymy, obchody, wizyty, zero intymności. U panów parawany, wypraszanie wszystkich przy badaniu, bo przecież jest potrzebna intymność. To było kilka lat temu, ale wciąż się gotuję na wspomnienie tego artykułu.[/QUOTE] ale przecież kiedyś kobiety rodziły w stodołach i nie narzekały
|
|
|
|
#4248 |
|
Konto usunięte
|
O to koniecznie daj znać! Mnie się właśnie podoba to, że tutaj jest już wszystko - i łóżeczko, i materac, i pościel, więc baza jest. Ja wciąż nie mogę zdecydować się na motyw - jak pamiętam, Ty wybrałaś marynistyczny?
|
|
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
E tam, w stodole to już luksus, w polu na miedzy rodziły, odkładały dziecko na trawę i wracały do sianokosów/zbierania ziemniaków.
|
|
|
|
#4250 | |
|
Gang Iren
|
Super!
Cytat:
No wlasnie na ulotce bylo napisane,ze nie brac z mlekiem,jajkiem i herbata. To moze ja tez tak zrobie...
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Emmy i Dorotki!I oczywiście pozdrawiam też naszych malutkich Panów
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Guten Abend
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Baby Jogger jest nawet lżejszy od Bugaboo i bardziej skrętny. Lepiej i wygodniej się składa. Tylko gondola jest "badziewniejsza". Baby Jogger to świetny wózek spacerówkowy, nawet sprzedawca przyznał, że gondola nie jest już taka fajna. Ta amerykańska firma specjalizuje się właśnie w spacerówkach. Ja z racji ograniczonych środków zdecydowałam się kupić Bugaboo Cameleon 2 - używany. U mnie priorytetem była waga - jak najniższa, bo jedno piętro mam do przeniesienia (w mojej kamienicy nie ma windy). Juhuuu! ![]() Cytat:
Pieluchy flanelowe TAKIE - już je prałam - są bardzo dobrej jakości - mięciutkie, grube, po praniu nic się z nimi złego nie dzieje. Są grubsze od pieluch z Motherhood i lepiej reagują na pranie A pochwal się - jaki masz model, kolory? Kupiłaś nowy, używany? Jestem ciekawa
|
|||
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam tylko nieśmiało powiedzieć, ze mam dzis studniowke
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na Baby Joggera czaje się na pozniej
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Gdyby nie ten brak windy to bym się zdecydowała na zwykłą tanią gondolę, a potem na spacerówkę Baby Jogger. Mój TZ był zachwycony Baby Joggerem. |
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
co do nowego wątku to zgłaszam się na ochotnika
![]() Mój wspaniały mąż już mi pokazał jak się robi hiperłącza więc mogę spróbować.
|
|
#4258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do koleżanki, to fajnie się pośmiać z tego typu ludzi. Jak dziecko już będzie na świecie, to dopiero będzie porównywanie. Czyje jest mądrzejsze/piękniejsze/zdrowsze/grzeczniejsze, czyja kupka mniej śmierdzi, czyje wymioty bardziej malownicze... ![]() Pijemy? Kubusia? Colę?
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-11 o 19:56 |
|
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
To ostatnie? :p po syna 18tce tyle alko zostało, a nie ma komu wypić
|
#4260 |
|
Wtajemniczenie
|
Weszłam dziś na stronę mojego szpitala i zrobiłam sobie "wirtualny spacer 3d" jestem zachwycona tym jak nowoczesny jest szpital oraz personelem jakim dysponuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

co jest mało komfortowe.
) nam odejdzie. i zobaczymy co tam jeszcze mają. zawsze to trochę mniej.
Przynajmniej pośmiejesze się z głupich min
Najgorsza była jakaś babcia ok. 80 czekająca na USG przed operacją i tak komentująca. Już miałam jej powiedzieć, że w jej wieku, to już nie opłaca się operacji robić, bo kiedyś ludzie też się nie leczyli, nie operowali ale ugryzłam się w język, żeby Mały nie słyszał, bo jeszcze będzie złośliwy po mamusi 

16.06.2012 

ale wiem, że lubi sie przechwalać w różnych durnych dziedzinach, więc machnęłam ręką. zresztą- dopóki mojej ciąży nie widać od tyłka strony to uważam, że jest nieźle
dla Emmy i Dorotki!