Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 15:28   #4201
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Chciałam się jeszcze pochwalić, że umówiłam się na wizytę z zoopsychologiem do moich kotów. Kobieta przeprowadziła ze mną bardzo długi wywiad telefoniczny, powiedziała, że konsultacja w domu będzie trwała ok. 2 godziny i będzie zadawała dużo pytań, także mamy uważnie obserwować zachowania kotów i bezwzględnie muszą być wszyscy domownicy obecni. Szok
Super! Napisz potem jak to wyglądało. Jestem bardzo ciekawa.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Poza tym coraz bardziej zaczynam się bać porodu. Jak czytam jakie szpitale do dyspozycji ma większość z Was, to mogę tylko pozazdrościć. To, że będzie bolało jest dla mnie oczywiste i czy rodziłabym w prywatnej klinice, czy "zwykłym" szpitalu, pewnie nie ma znaczenia. Jednak tu gdzie mieszkam jest jeden szpital i jego warunki pozostawiają wiele do życzenia. Nie będę miała możliwości dopłaty za lepszą salę (zresztą lepsza sala równa się tylko tyle, że jest się samemu w pokoju, no i pielęgniarki trochę lepiej traktują). Łazienka i tak jest wspólna na korytarzu, zero jakiejś prywatności Nie ma też specjalnych pokoi do porodów rodzinnych, tylko sala z takimi jakby boksami. Poza tym wszystko zależy na jakie położne się trafi, a tych wrednych nie brakuje No to się wyżaliłam.
Szczerze mówiąc to współczuję Na pewno dasz sobie świetnie radę. Jednak uważam, że to straszne, że w wielu rejonach kraju nie ma "cywilizowanych" możliwości porodu - czyli takich, które dają rodzącej jakiś komfort i poczucie bezpieczeństwa.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:34   #4202
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

A,no i bylam w przychodni.
Z tymi moimi wynikami chodzilo o anemie.
Mam brac trzy razy dziennie zelazo.
Wy tez tak czesto bierzecie? Nie wiem czy bede pamietac
ja biorę 2x2 tab, jedną na czczo, drugą partię na wieczór. Leżą przy łóżku więc nie zapominam.

Kciuki za Dorotkę!

Mi dalej twardnieje brzuch, chyba jutro zadzwonię do mojej lekarki, bo trochę się niepokoję.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:42   #4203
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam się jeszcze pochwalić, że umówiłam się na wizytę z zoopsychologiem do moich kotów. Kobieta przeprowadziła ze mną bardzo długi wywiad telefoniczny, powiedziała, że konsultacja w domu będzie trwała ok. 2 godziny i będzie zadawała dużo pytań, także mamy uważnie obserwować zachowania kotów i bezwzględnie muszą być wszyscy domownicy obecni. Szok

tak to trwa. Kiedy przyszła do mnie taka behawiorystka to też ze 2 h siedziała i patrzyła na kotę, nas,, zachowania itp

Objadłam się czegoś takiego co ciocia nam dała jak byliśmy pod Częstochową- takie jakby fasolka po bretońsku połączona ze strogonowem- to się chyba bogracz nazywa czy jakos tak.
Całkiem niezłe ale strasznie syte
Stary 2013-11-11, 15:45   #4204
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Szczerze mówiąc to współczuję Na pewno dasz sobie świetnie radę. Jednak uważam, że to straszne, że w wielu rejonach kraju nie ma "cywilizowanych" możliwości porodu - czyli takich, które dają rodzącej jakiś komfort i poczucie bezpieczeństwa.
Będę musiała dać radę i przeżyję, ale to przykre, że taka jest rzeczywistość. Dobrze chociaż, że mój lekarz pracuje w tym szpitalu i dba o swoje pacjentki. Poza tym ma poczucie humoru i jak czasem rzuci jakiś rozbrajający tekst, to gęba sama się śmieje A najlepsze jest to, że jak przedstawiłam ostatnio swoje obawy przy jednej osobie (pracującej w tym szpitalu), to myślałam, że mnie zje. W skrócie wyszło, że zamiast myśleć o tym, żeby dziecko szczęśliwie się urodziło, to ja się łazienkami przejmuję ...i takim sposobem wyszłam na próżną mamuśkę, myślącą o własnym tyłku Przecież to logiczne, że najważniejsze, żeby z maleństwem było wszystko dobrze i chyba nie trzeba tego podkreślać, ale jakieś inne rzeczy też mogą niepokoić, no nie?
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:45   #4205
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tak to trwa. Kiedy przyszła do mnie taka behawiorystka to też ze 2 h siedziała i patrzyła na kotę, nas,, zachowania itp
Zdam na pewno, sama jestem ciekawa

Obawiam się, że kotów za bardzo nie poobserwuje, bo jeden panicznie boi się obcych, a drugi też za nimi nie przepada
Zadowoleni byliście z konsultacji? Pomogło?
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:49   #4206
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
A w ogóle to musze sie Wam pochwalić: mam super teściowa!!! Wracamy do domu z wielka walizka wypchana ciuszkami dla Małej od 0 do 3 miesięcy (body, pizamki, spodenki, bluzeczki, sweterki, 2 kombinezony na zimę, czapeczki- ok 110 sztuk wszystkiego) + chusta do noszenia dziecka, 2 nosidelka (takie jak plecaki) - 1 na dziecko do 6 miesięcy, a drugie na starsze, materacyk z zabawkami uwieszonymi na nim zeby dziecko w ciagu dnia sie bawiło (nie wiem jak to sie nazywa, ale spróbuje porobie zdjecia w tygodniu i Wam pokaże), podrozne łóżeczko składane, termos... No po prostu wszystko co tylko znalazła w swoim butiku to na wzięła!!! Martwilam sie ze mamy za mało ubranek, ale teraz juz mam problem z głowy jestesmy troche obladowani, ale co tam!! W ogóle mi to nie przeszkadza
Poza tym teściowa juz zapowiedziała ze jak do nas przyjedzie w styczniu/lutym zobaczyć wnuczkę to przywiezie pełno ciuszkow na 6 miesięcy
Teściowa jak marzenie, nic tylko pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Witam się poweekendowo już w 8 miesiącu
W sobotę zrobiłam już wszystkie zakupy dla małego, dla siebie muszę kupić tylko koszule nocne i jakieś trepki. Wszystko inne już mam.
Gratulacje, teraz już nic tylko czekać

Cytat:
Poza tym coraz bardziej zaczynam się bać porodu. Jak czytam jakie szpitale do dyspozycji ma większość z Was, to mogę tylko pozazdrościć. To, że będzie bolało jest dla mnie oczywiste i czy rodziłabym w prywatnej klinice, czy "zwykłym" szpitalu, pewnie nie ma znaczenia. Jednak tu gdzie mieszkam jest jeden szpital i jego warunki pozostawiają wiele do życzenia. Nie będę miała możliwości dopłaty za lepszą salę (zresztą lepsza sala równa się tylko tyle, że jest się samemu w pokoju, no i pielęgniarki trochę lepiej traktują). Łazienka i tak jest wspólna na korytarzu, zero jakiejś prywatności Nie ma też specjalnych pokoi do porodów rodzinnych, tylko sala z takimi jakby boksami. Poza tym wszystko zależy na jakie położne się trafi, a tych wrednych nie brakuje No to się wyżaliłam.
Nie masz możliwości jechać gdzieś dalej, w sensie do innego miasta? Przecież nie rodzi się w pięć minut Ja mam do mojego szpitala 110 km i zamierzam zwyczajnie dojecheać (a raczej zostać dowieziona). Przecież to będzie masakryczne, wyobraź sobie, Ty rodzisz, a w kolejnych boksach powiedzmy dwie dziewczyny mają porody rodzinne i ich małżowie sobie się pałętają tam i spowrotem. Przecież to zero prywatności.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Będę musiała dać radę i przeżyję, ale to przykre, że taka jest rzeczywistość. Dobrze chociaż, że mój lekarz pracuje w tym szpitalu i dba o swoje pacjentki. Poza tym ma poczucie humoru i jak czasem rzuci jakiś rozbrajający tekst, to gęba sama się śmieje A najlepsze jest to, że jak przedstawiłam ostatnio swoje obawy przy jednej osobie (pracującej w tym szpitalu), to myślałam, że mnie zje. W skrócie wyszło, że zamiast myśleć o tym, żeby dziecko szczęśliwie się urodziło, to ja się łazienkami przejmuję ...i takim sposobem wyszłam na próżną mamuśkę, myślącą o własnym tyłku Przecież to logiczne, że najważniejsze, żeby z maleństwem było wszystko dobrze i chyba nie trzeba tego podkreślać, ale jakieś inne rzeczy też mogą niepokoić, no nie?
Czasem wydaje mi się że personel medyczny mentalnie ciągle nie wyszedł z czasów komuny. Oczekujesz komfortu i to jest normalne, a jeśli oni uważają że "księżniczkujesz" to tylko i wyłącznie ich problem. Wogóle się nie przejmuj, ja też bym wybrzydzała na takie warunki
Stary 2013-11-11, 15:54   #4207
cherubinka
Zadomowienie

Dziewczyny, a macie może jakieś zdanie odnośnie wózka Navington Cadet? Nie mam okazji go pomacać. Biorę pod uwagę właśnie ten i myślałam też o Graco Evo (ten widziałam) z tym, że kiedyś Emma mi pisałam, że Graco słabo się podbija. Tylko obawiam się, że tak będzie z każdym wózkiem na piankowych kołach. Muszę mieć lekki wózek, bo nie mam windy.
Lolita, może Ty byś coś wiedziała o tych dwóch modelach

Roane, dokładnie, przecież czasy się zmieniają i oczekiwania również. Położne łaski nie powinny robić, że Cię godnie potraktują. Przecież każdy charakter pracy tego wymaga.
Niby mam do innego szpitala około 90-100km, ale boję się, że coś po drodze będzie nie tak, a małż boi się tego chyba jeszcze bardziej ode mnie. Poza tym on często musi jechać do pracy na telefon (święta, nie święta) i już mam wizję jak mąż na zgłoszeniu, ja zaczynam rodzić, zanim on dojedzie,a zanim mnie dowiezie plus stres itd... ...może wyobraźnia za bardzo mnie ponosi i jeszcze przemyślę wszystko

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-11-11 o 16:05
Stary 2013-11-11, 16:06   #4208
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ale doula przeciez nie ma zastępować poloznej! Ma najwyzej wejść w zadania męża, jesli ten bedzie za bardzo panikowal. Ma byc buforem w kontaktach z personelem, ma masowac, wspierać.
I doula broń Boże nie przyjmuje porodow. Ona najwyzej w nich asystuje.
to też właśnie o tym pisałam wczoraj, że dla mnie to dobra opcja dla kobiet, które nie mają kogoś bliskiego do masowania czy wspierania albo chcą zupełnie obcą osobę przy porodzie.

nie chodziło mi o przyjmowanie porodów przez doule, bo wiedziałam że tego nie robią, ale o porównywanie osób z i bez wykształcenia medycznego.
i szczerze to jakoś nie wyobrażam sobie tej współpracy między położną doulą a rodzącą i tego bufora w postaci douli.
bo jak to ma wyglądać? położna coś mówi do rodzącej a doula tłumaczy jej na język bardziej ludzki, przyjazny Na miejscu położnej czułabym się co najmniej dziwnie... jak osoba której słowa, komunikaty nie są wystarczająco zrozumiałe dla rodzącej, bo ta musiała sobie sprowadzić kogoś do przetłumaczenia..

wrrrrrr mam ciągle log-out:wsciekly:
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:07   #4209
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a macie może jakieś zdanie odnośnie wózka Navington Cadet? Nie mam okazji go pomacać. Biorę pod uwagę właśnie ten i myślałam też o Graco Evo (ten widziałam) z tym, że kiedyś Emma mi pisałam, że Graco słabo się podbija. Tylko obawiam się, że tak będzie z każdym wózkiem na piankowych kołach. Muszę mieć lekki wózek, bo nie mam windy.
Lolita, może Ty byś coś wiedziała o tych dwóch modelach
Ja go macalam W internecie mi się podobał, ale po obejrzeniu na żywo odpadł. Wydaje mi się, ze te kółka bardzo słabo sobie poradzą przy jakichkolwiek trudniejszych warunkach. Do tego amortyzacja chyba nie istnieje
Stary 2013-11-11, 16:08   #4210
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma to jak odwrócić kota ogonem. Tylko nie ona będzie stała z krwawiącym kroczem w kolejce do tej łazienki. Szkoda, że jeszcze nie wszędzie można liczyć na normalne warunki.
Stary 2013-11-11, 16:08   #4211
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Justien zmobilizowalas mnie siadam do kompa i zamawialam zaraz. Dam znać jak przyjdzie
Wróciłam że spaceru z mężem i mi się brzuch spial bardzo...chwilke poleże bo wieczorkiem może że znajomymi się stykniemy .
To konieczne daj znać. Ja sobie zapisałam linka w ulubionych. Jest taki wybór wzorów i kolorów ze ciężko mi wybrać

Cytat:
O rany, a nie rozważasz szpitala gdzieś dalej? I nie daj sobie wmówić że jesteś próżna. To normalne że dbamy o komfort swój i maleństwa, że chcemy żeby było wygodnie jak się da.

Gosia mam nadzieję że lekarstwa pomogą.

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:11   #4212
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
to też właśnie o tym pisałam wczoraj, że dla mnie to dobra opcja dla kobiet, które nie mają kogoś bliskiego do masowania czy wspierania albo chcą zupełnie obcą osobę przy porodzie.

nie chodziło mi o przyjmowanie porodów przez doule, bo wiedziałam że tego nie robią, ale o porównywanie osób z i bez wykształcenia medycznego.
i szczerze to jakoś nie wyobrażam sobie tej współpracy między położną doulą a rodzącą i tego bufora w postaci douli.
bo jak to ma wyglądać? położna coś mówi do rodzącej a doula tłumaczy jej na język bardziej ludzki, przyjazny Na miejscu położnej czułabym się co najmniej dziwnie... jak osoba której słowa, komunikaty nie są wystarczająco zrozumiałe dla rodzącej, bo ta musiała sobie sprowadzić kogoś do przetłumaczenia..

wrrrrrr mam ciągle log-out:wsciekly:
Raczej chodzi o buforowanie w drugą stronę Zeby personel respektowal wytyczne rodzącej, ktora w trakcie porodu moze nie byc w stanie walczyć o swoje prawa.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
O, i byliście zadowoleni? Mogłabys mi przesłać namiary na tę behawiorystkę? Zajmuje się tez psami? Zastanawiam się czy przed porodem nie skonsultować się z kimś.
Stary 2013-11-11, 16:12   #4213
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja go macalam W internecie mi się podobał, ale po obejrzeniu na żywo odpadł. Wydaje mi się, ze te kółka bardzo słabo sobie poradzą przy jakichkolwiek trudniejszych warunkach. Do tego amortyzacja chyba nie istnieje
Dzięki za opinię, w necie też mi się spodobał, ale wiadomo, że "na żywo" można odnieść inne wrażenia. Chler.ka, dalej jestem w miejscu jeśli chodzi o wózek

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Nie ma to jak odwrócić kota ogonem. Tylko nie ona będzie stała z krwawiącym kroczem w kolejce do tej łazienki. Szkoda, że jeszcze nie wszędzie można liczyć na normalne warunki.
To samo jej powiedziałam

Justien, nie dam sobie wmówić, to była dość ostra wymiana zdań. Bez przesady. To, że ona kiedyś tak rodziła i "było dobrze", nie znaczy, że teraz też będzie. Świat idzie do przodu. Mogłam jej zaproponować, żeby odcięła sobie w takim razie dostęp do prądu, bo przecież ludzie kiedyś żyli bez niego i też było dobrze

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-11-11 o 16:18
Stary 2013-11-11, 16:24   #4214
selena85
Wtajemniczenie

Widzę, że nasze forum prze ostatnie 2-3 dni zwolniło tempo w ilości wrzucanych postów
Tylko kto nam założy nowy wątek, skoro Emmy "ni ma" ?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:27   #4215
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za opinię, w necie też mi się spodobał, ale wiadomo, że "na żywo" można odnieść inne wrażenia. Chler.ka, dalej jestem w miejscu jeśli chodzi o wózek
Jak byłam na etapie pt. potrzebuje lekkiego wózka, to byłam zdecydowana z któryś z Baby Joggerow: http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...8&%3CosCsid%3E

Chociaz przy nieograniczonych środkach oczywiscie wybralabym Bugaboo Cameleon

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Widzę, że nasze forum prze ostatnie 2-3 dni zwolniło tempo w ilości wrzucanych postów
W weekendy zawsze zwalnia

Proponuje kogoś z terminem na koniec stycznia/luty dla bezpieczeństwa
Stary 2013-11-11, 16:28   #4216
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Roane, dokładnie, przecież czasy się zmieniają i oczekiwania również. Położne łaski nie powinny robić, że Cię godnie potraktują. Przecież każdy charakter pracy tego wymaga.
Niby mam do innego szpitala około 90-100km, ale boję się, że coś po drodze będzie nie tak, a małż boi się tego chyba jeszcze bardziej ode mnie. Poza tym on często musi jechać do pracy na telefon (święta, nie święta) i już mam wizję jak mąż na zgłoszeniu, ja zaczynam rodzić, zanim on dojedzie,a zanim mnie dowiezie plus stres itd... ...może wyobraźnia za bardzo mnie ponosi i jeszcze przemyślę wszystko
Bądź dobrej myśli, pozatym, przecież będziesz miała kilka godzin, zanim będziesz musiała do szpitala jechać. W takiej sytuacji chyba każdy szef męża puści

Cytat:
Justien, nie dam sobie wmówić, to była dość ostra wymiana zdań. Bez przesady. To, że ona kiedyś tak rodziła i "było dobrze", nie znaczy, że teraz też będzie. Świat idzie do przodu. Mogłam jej zaproponować, żeby odcięła sobie w takim razie dostęp do prądu, bo przecież ludzie kiedyś żyli bez niego i też było dobrze
Jasne, brakuje żeby te wszystkie babsztyle zaczęły marudzić na porody rodzinne, bo "kiedyś to było nie do pomyślenia żeby chłop się plątał" i na znieczulenie "kiedyś kobiety bez znieczulenia rodziły" i w końcu wylądujemy w epoce kamienia łupanego, gdzie noży nie było i pępowinę trzeba było pewnie przegryzać. Pogięło ich i tyle.
Stary 2013-11-11, 16:46   #4217
patrycjja
Zadomowienie

Dzień dobry

zaglądam na chwilkę zobaczyć co się dzieje, ale na całe szczęście żadnych nowinek nie ma.

czekam cały czas na wiadomości od Em my i Dorotki- i cieszę się, że wszystko jest na dobrej drodze

u nas dziś leniwy poniedziałek. byłam tylko na krótkim spacerku, ale zimno i uciekliśmy do domu a teraz mężowi zachciało się pomidorówki, więc znalazłam jakiś kawałek mięska podwędzonego i coś tam się pichci. on jest gorszy ode mnie - takie zachcianki jak na złość w dzień wolny zobaczymy co z tego gotowania wyjdzie

i już myślę jak przeżyję przyszły tydzień, kiedy mamy jechać na rodzinną 18nastke kuzynki męża. jak sobie pomyślę o obcym łóżku i sztywnym siedzeniu przy stole, gdzie 50% gości będzie mnie chciało macać po brzuchu to grr. jakoś nie mam ochoty na żadne wielkie wyjścia, tym bardziej, że od jakiegoś już czasu spać nie mogę i w dzień chodzę jak zombi. na dodatek bardzo szybko się męczę i sapie jak lokomotywa co jest mało komfortowe.
a za dwa tygodnie jedziemy do teściów "młodej cioci", gdzie trzymają cały arsenał po swojej 4latce. więc pewnie łóżeczko, a może i wózek jak będzie ok (stan na pewno idealny, ale czy pod innymi względami pasujący- chociaż jak to się mówi darowanemu koniowi ... ) nam odejdzie. i zobaczymy co tam jeszcze mają. zawsze to trochę mniej.

jutro idę do dermatologa (czekałam na wizytę przeszło miesiąc), więc podpytam o jakieś magiczne mikstury do twarzy, dekoltu i innych problemowych miejsc. mam nadzieję, że babeczka mnie nie spławi tak jak większość derma z którymi miałam do czynienia.

miłego wieczoru!
Stary 2013-11-11, 16:57   #4218
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie chciałam smoczka kupować, ale mąż się uparł, że na wszelki wypadek trzeba mieć, no i w końcu mamy trzy, bo tyle było w zestawie pasującym do butelki. Czy noworodek jest w stanie zużyć smoka w miesiąc?
U Eryka uzywalam smoczka nie od samego urodzenia,po kilku tyg dalam pierwszy raz i dawalam sporadycznie,jak widzialam ze bardzo chce mu sie ssac,ale byl najedzony. Wymienialam smoczka co 2-3 miesiace.
No ale jak niektore dzieci maja smoczki non stop,sa zabierane na spacery,moga ginac,wiec wtedy schodzi pewnie wiecej.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Gosia, ustaw sobie przypomnienia albo alarm cykliczny trzy razy dziennie w telefonie o stałych godzinach
Ja tak robię
Dobra rada,dzieki. Skorzystam

A jeszcze pytanie czy zelazo i magnez mozna brac razem?
Bo ten magnez to biore tak sama z siebie,oni tu raczej nie przepisuja.
Stary 2013-11-11, 17:10   #4219
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Akkma kiedy masz kontrolę u diabetologa?
Zobaczysz co Ci powie.
Za pierwszym razem byłam w piątek, na kontrolę mam przyjść po 7-10 dniach więc pójdę chyba w przyszły poniedziałek z nadzieją, że trafię na kogoś bardziej kompetentnego niż ostatnio

Cytat:
Ja się przyznam, że u nas to ostatnio jakoś seksu brak. Ja wieczorem nie mam ochoty, a wciągu dnia się nie widzimy za wiele, albo mamy zbyt dużo obowiązków Musimy to zmienić
Ale TZ by chciał, jemu mój brzuch nie przeszkadza. Biust mam większy, wic mu się podoba
U nas to samo. Wieczorami mi się nie chce, a w ciągu dnia tż w pracy

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A ja sie pochwale pierwszym meblem w pokoju Aleksa, wlasnorecznie zlozony
Super! Bardzo ładne kolory w pokoju

Cytat:
Myślę, że to się wyklaruje jak będziemy dobijały do 5 tys. i akurat ktoś z późnym terminem będzie na forum

Zjadłabym pierogi

A poza tym witam się w 3 trymestrze

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-11 o 17:14
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:15   #4220
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
U Eryka uzywalam smoczka nie od samego urodzenia,po kilku tyg dalam pierwszy raz i dawalam sporadycznie,jak widzialam ze bardzo chce mu sie ssac,ale byl najedzony. Wymienialam smoczka co 2-3 miesiace.
No ale jak niektore dzieci maja smoczki non stop,sa zabierane na spacery,moga ginac,wiec wtedy schodzi pewnie wiecej.

Dobra rada,dzieki. Skorzystam

Mam nadzieję, że mój Mały obejdzie się bez smoka, ale zobaczymy.

Raczej nie przepisują tu magnezu. Farmaceuci w ogóle dziwili się, że chcę kupić Mg na skurcze, a w jednej aptece mi nawet babka nie sprzedała, bo ja w ciąży i ona nie może.
Stary 2013-11-11, 17:20   #4221
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Dziewczyny czy tylko ja nie mam jeszcze nic dla swojego maluszka? (TP 11.02.2014 r.) Żyję w jakimś przeświadczeniu żeby nie zapeszać, moja ciąża na początku była zagrożona i chyba stąd takie uczucia..wyprawkę dla Miłosza i siebie planuję w pełni zrealizować pod koniec grudnia..mam nadzieję, że nic niespodziewanego mnie nie spotka
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:28   #4222
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

taaaa no jasne bo łazienka to luksus niby

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Zadowoleni byliście z konsultacji? Pomogło?
średnio w sumie... troche pomogła i podpowiedziała parę rzeczy ale i tak trzeba było włączyć leczenie farmakologoczne.
Teraz jest już OK od raku z kotą
Stary 2013-11-11, 17:33   #4223
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tylko ja nie mam jeszcze nic dla swojego maluszka? (TP 11.02.2014 r.) Żyję w jakimś przeświadczeniu żeby nie zapeszać, moja ciąża na początku była zagrożona i chyba stąd takie uczucia..wyprawkę dla Miłosza i siebie planuję w pełni zrealizować pod koniec grudnia..mam nadzieję, że nic niespodziewanego mnie nie spotka

Spokonie, zdążysz z wyprawką
Ja też planowałam zaopatrzyć się we wszystko na miesiąc przed porodem ale jak zakupiłam parę śpioszków i po drodze zobaczyłam te wszystkie malutkie, urocze ubranka i akcesoria dla maluchów to wpadłam w wir z zakupów i cięzko mi się powstrzymać Dlatego się nie powstrzymuję
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:33   #4224
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

O, i byliście zadowoleni? Mogłabys mi przesłać namiary na tę behawiorystkę? Zajmuje się tez psami? Zastanawiam się czy przed porodem nie skonsultować się z kimś.

byłam średnio zadowolona szczrze mówiąc.... nie mogę jej z czystym sumieniem polecić... ale jakbyś jednak się zdecydowała to dam Ci namiar
Stary 2013-11-11, 17:36   #4225
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Em ma napisała , że są po pierwszym karmieniu
Stary 2013-11-11, 17:47   #4226
ejani
Zadomowienie

Witam się po niezapowiedzianych gościach i oczywiście drzemce (i co z tego, że się wyspałam?)

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Nakroiłam wielką michę sałatki jarzynowej

Któraś chętna, podeślę kurierem
taaak, ja poproszę!

Cytat:
A najlepsze jest to, że jak przedstawiłam ostatnio swoje obawy przy jednej osobie (pracującej w tym szpitalu), to myślałam, że mnie zje. W skrócie wyszło, że zamiast myśleć o tym, żeby dziecko szczęśliwie się urodziło, to ja się łazienkami przejmuję ...i takim sposobem wyszłam na próżną mamuśkę, myślącą o własnym tyłku
generalnie Twój tyłek odgrywa dość dużą rolę w całym przedsięwzięciu i to logiczne, że trzeba o nim myśleć

Cytat:
nie dam sobie wmówić, to była dość ostra wymiana zdań. Bez przesady. To, że ona kiedyś tak rodziła i "było dobrze", nie znaczy, że teraz też będzie. Świat idzie do przodu. Mogłam jej zaproponować, żeby odcięła sobie w takim razie dostęp do prądu, bo przecież ludzie kiedyś żyli bez niego i też było dobrze
dokładnie! ostatnio miałam podobną rozmowę z moją mamą (na szczęście łagodną) i przypomniałam jej kilka rzeczy, których kiedyś nie miała a teraz ciężko się bez nich obejść...

Cytat:
Cytat:
W weekendy zawsze zwalnia

Proponuje kogoś z terminem na koniec stycznia/luty dla bezpieczeństwa
o, dokładnie tak samo miałam napisać, jak perfuzja, więc nie powtarzam, tylko

Cytat:
nie, najlepiej ze 2 godziny przerwy między jednym a drugim (ja już schizy dostaję przez to i magnez późno w nocy biorę). i żelazo najlepiej popić sokiem (takim z witaminą c), brać w trakcie jedzenia, ale nie przyjmować z nabiałem (wapń utrudnia jego wchłanianie)

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
ja niby coś już mam, ale nadal trudno mi uwierzyć, że wszystko będzie dobrze (choć już powinno) i kupowanie idzie mi jak po grudzie (np. idę z zamiarem kupienia kilku rzeczy, a wychodzę z 1 bodziakiem najczęściej (bo najtańsze )

Cytat:
Spokonie, zdążysz z wyprawką
Ja też planowałam zaopatrzyć się we wszystko na miesiąc przed porodem ale jak zakupiłam parę śpioszków i po drodze zobaczyłam te wszystkie malutkie, urocze ubranka i akcesoria dla maluchów to wpadłam w wir z zakupów i cięzko mi się powstrzymać Dlatego się nie powstrzymuję
mi na razie jeszcze ciężko powstrzymać panikę na ich widok, choć wiem, że już nie ma na co czekać

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
uff, oby więcej dobrych wieści!
Stary 2013-11-11, 17:48   #4227
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Mi lekarz zalecił magnez po posiłku .
A żelazo 1 h przed posiłkiem lub 2 h po posiłku
Stary 2013-11-11, 17:56   #4228
cherubinka
Zadomowienie

Siedzę właśnie na allegro i kompletuję wyprawkę. Możecie doradzić jakie pieluchy tetrowe? Sprzedawca oferuje 140g/m2 i 115g/m2. Im grubsze tym lepsze, czy wtedy będą bardziej sztywne? Ile brać 10? 15? 20? Normalnie mętliku w głowie od wyboru tetry to się nie spodziewałam

Emma, super wieści
Stary 2013-11-11, 18:08   #4229
nattalli
Rozeznanie

Nie ma to jak wsparcie od matki;
-jak się czujesz?
-dobrze, troszkę mi krzyże dokuczają i łapie mnie czasem taka dziwna zadyszka ale ogólnie nie jest źle. Tylko dziwię się że to dopiero 7 miesiąc a jest mi coraz ciężej
-boli bo się nie ruszasz i wydziwiasz, jakbyś się ruszała to by Cię nic nie bolało. Ja jak byłam z Tobą w ciąży to w 9 miesiącu nosiłam worki z ziemniakami na plecach gdy była gospodarka i nic mi nie było.

Czasem gdy rozmawiam z moją mamą to mam ochotę się rozłączyć gdy pyta "jak się czujesz"

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:09   #4230
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jasne, brakuje żeby te wszystkie babsztyle zaczęły marudzić na porody rodzinne, bo "kiedyś to było nie do pomyślenia żeby chłop się plątał" i na znieczulenie "kiedyś kobiety bez znieczulenia rodziły" i w końcu wylądujemy w epoce kamienia łupanego, gdzie noży nie było i pępowinę trzeba było pewnie przegryzać. Pogięło ich i tyle.
Zgadzam się z Wami. Nikt nie dyskutuje z potrzebą np.: znieczulenia u dentysty, nigdy nie słyszy się też haseł "kiedyś usypiano chloroformem a teraz znieczulenie ogólne nawet do gastroskopii, fanaberie". To tylko wobec kobiet rodzących podnoszone są takie argumenty, często przez same kobiety - chyba dla zasady właśnie, że skoro ja nie miałam/mogłam, to niech inne też nie.

Cytat:
Spokojnie, ja też prawie nic nie mam - dostałam ze 3 torby ubrań od koleżanki i sama kupiłam jeden komplet, ale z kompletowaniem wszystkiego wstrzymuję się do grudnia, tak jak Ty, a termin mam 26 stycznia

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wspaniale
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości