|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluje studniówek, mebelków, zakupów, ciuszków
Byle do przodu... jakoś, powoli ![]() Mam wrażenie, że Lidkaa82 dawno się nie odzywała... czy tylko przegapiłam jakiegoś posta
|
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja pojechałam na IP to mi polozna przybliżyła coś do brzucha powiedziała " tętno plodu 140- wzorowe ale pani chisteryzuje". A jednak nie miała racji. Powinnam do Niej pojechać i jej pokazać Dominika. Dobrze ze trafiłaś ma taka lekarke ktora wszystko sprawdziła no i ze alarm fałszywy. Brawa dla Dorotki! Teraz mama bedzie musiała zwiekszyć produkcje zeby malutka miała co jesc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
Tajeczka, dobrze, że wszystko wyszło w porządku na tym KTG
|
|
|
|
#4296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lepiej było jechać się upewnić niż denerwować niepotrzebnie. Cytat:
zajęcia praktycznie co sobotę i do tego praktyki. No ale powiedziałam, że dam radę to muszę dać ![]() Najgorsze jest to, że mam określoną liczbę możliwych nieobecności, nieważne czy są usprawiedliwione, czy nie i jak przekroczę to mogą mi nie zaliczyć roku. Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2013-11-11 o 22:23 |
||
|
|
|
#4297 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I jak będziesz miała doła to odpalisz wizaż i któraś na pewno tam będzie na nocnym karmieniu ![]() Cytat:
Też myślałam o niej. Chyba jakoś przed weekendem się odzywała...
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy z mężem jesteście wysocy to gondola Bugaboo może być dla Was trochę za nisko. Moja kuzynka i jej mąż też są wysocy i zrezygnowali z Bugaboo właśnie z tego powodu. Ja mam folię przeciwdeszczową, śpiworek, moskitierę i uchwyt na kubek (jak rozumiem to uchwyt na kubek z moją bezkofeinową kawą - po drodze do parku mam dwie fajne kafejki ). Myślę, że dokupię potem budkę letnią.---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Co do opieki na dzieckiem to ja też będę sama - TZ ma wolny zawód, oczywiście na początku mi trochę pomoże, ale musi pracować, bo inaczej kasy nie będziemy mieć. Moja mama bardzo dużo pracuje, więc też jej pomoc odpada. Będę musiała jakoś dać sobie radę. |
||
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4300 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczynki
Pierwszy raz wielocytuję - też się nauczyłam przy okazji, ale wraz mi jakieś posty wcięło. Hm... ćwiczenie czyni mistrza ![]() Gratuluję studniówek! ![]() Ja się piszę, przytulania nigdy za dużo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już widzę jak piszemy, a tu dziecie na cyckach wiszą ![]() Cytat:
![]() I to tyle na dzisiaj. Dobranoc i spokojnych nocy!
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-11-11 o 22:56 |
||||||||
|
|
|
#4301 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jak czesc sie rozpakowala,czesc jeszcze nie i np rozmowy w stylu: -co robisz? -karmie,a ty? -chyba rodze
|
|
#4302 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też se policzyłam i moja studniówka wypada we środę ![]() Cytat:
|
|
#4303 | |
|
Rozeznanie
|
Em ma gratulacje!!!
Cytat:
Gosia ja biore na czczo Tardyferon i po miesiacu czuje poprawe, jutro mam wizyte wiec sie okaze co i jak, ale na czczo trzeba brac zeby problemow z wyproznianiem sie nie bylo i ja ani razu przez cala ciaze nie mialam. My jestesmy po sesji brzuszkowej i musze szczerze przyznac ze bylo to wspaniale i romantyczne przezycie!!! Chce jeszcze Tz w siodmym niebie mimo tego ze w samych gaciach i biustonoszu sie 3 godz wyginalam, a on przezywal to przez ostatni tydzien naprawde polecam Trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte Tez nie spicie juz najlepiej? Bo ja w sumie to na raty i bardzo malo bo wszystko mnie boli i nic nie pomaga
|
|
|
#4304 | |
|
Gang Iren
|
No chyba nie bardzo mozna... ale w sumie to nie wnikalam w temat.
Cytat:
Niestety nie. Moje noce to bolowy koszmar.
|
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych papierosow elektrycznych to sa wklady z nikotyna i sa takie 0 mg ale ja i tak im nie ufam
|
|
|
#4306 | ||
|
Raczkowanie
|
o mamo!!! mam budyń zamiast mózgu
![]() nawet nei pomyślałam żeby liczyć 100dni ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja śp Babcia mama 10 dzieci opowiadała że gdy zaczęła rodzić pierwsze dziecko moją ciocię i przyszła do niej akuszerka kazała jej się położyć na łóżku i cytuję "ściągnąć majtki" to babcia jej odpowiedziała że "nie bo się wstydzi" żadnych badań, wizyt lekarskich całą ciąże, pewnie też zaiwaniała w polu cały czas ale to były inne czasy!!!!!!!! nosz ludzie!! na wsi nikt nie miał bieżącej wody, dom składał się z kuchni i pokoju a podstawą wyżywienia było to co na polu urosło czyli kartofle i mleko od krowy więc za teksty o rodzeniu bez znieczulenia i pracy w ciąży do upadłego mam ochotę kopać ![]() pora spać bo jutro znowu będę nieprzytomna od wczoraj jestem w momencie ciąży od którego nie istnieje wygodna pozycja do spania ..... ale może mąż zadzwoni Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-11-12 o 00:46 |
||
|
|
|
#4307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co do spania to ja też ostatnio gorzej śpię. Przewracam się z jednego boku na drugi, ale ciągle mi jakoś niewygodnie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To brzmi budująco Cytat:
Jesz od razu śniadanie, czy czekasz ileś minut? |
||||
|
|
|
#4308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie poszłam jeszcze bo cofnęłam się na pierwszą stronę i doznałam olśnienia ![]() przegapiłam sporo postów i nie wiedziałam że iwantyou99 już urodziłaś Przepraszam za moją opieszałość i zapóźnienie ale GRATULUJĘ z całego serducha a teraz idę się dygać że moja mała nie poczeka aż kupię tę komodę
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
Tak mi głupio, bo jak wchodzę tu do Was i coś piszę, to ostatnimi czasy ciągle same narzekania z mojej strony...Nie nadrabiam...utknęłam gdzieś na setnej stronie....trzymam kciuki za te z Was które w szpitalu, i te które już urodziły
![]() Tak sobie tu gadacie, pierzecie, gotujecie i się wkurzacie na nicnierobienie...zazdrosz czę Wam troszkę...Czuję się z jednej strony jak wyrodna matka, bo ja momentami zapominam, że jestem w ciąży(dopóki nie przesadzę i brzuch mi nie stwardnieje)...Dziś musiałam wysprzątać mieszkanie mojej babci, bo mój ojciec nie chce już dłużej się nią opiekować..mam czas do niedzieli...albo muszę załatwić opiekunkę 24h, lub 12h/ dobę...albo dom starców....Ta druga opcja jest dla mnie(muszę w końcu się przyznać) dużo prostsza, bo opiekunki nie dam rady doglądać i nauczyć z dnia na dzień jak się z babcią obchodzić(mieszkam 50km od babci)...i w ogóle wszyscy ode mnie oczekują, że taka opiekunka będzie 12h ZA DARMO!!!!..Ze skoro jestem pracownikiwm służby zdrowia, to to przecież pikuś coś takiego załatwić....a to jednak kosztuje....trzeba się liczyć nawet 3000zł/miesiąc...za dom opieki 3200-4500.....Nie mam sił....mam w sobie tak ogromną frustrację z powodu tej sytuacji, że sama się siebie momentami boję... Także jutro, zaraz z rana jadę oglądać domy starców w okolicy...wzięłam wolne w pracy...w środę do pracy na 12h, w czwartek dalsze wycieczki po domach starców...jeśli się nie uda, to wezmę urlop też w piątek i będę musiała znaleźć opiekunkę....jedyne co postawiłam jasno, to, że ja się do babci NIE PRZEPROWADZĘ, bo babcia waży ponad 70kg i nie dam rady zmienić jej pieluchy ani zaprowadzić pod prysznic...już nie wspomnę o tym, że mam w brzuchu maluszka...wyć mi się chce...każdy mi doradza gdzie mam szukać takiej opiekunki, ze mam isc do urzędu pracy i pytać, że mam dać ogłoszenie w gazecie, że mam iść tam i siam...a mnie to już naprawdę nie powinno obchodzić...mój mąż się burzy, ale póki co widzi, że próbuję wywiązać się z obowiążku.... będziemy razem jutro jeździć po domach seniora i rozmawiać.... Mój ojciec chciał mnie też ubrać w organizację pieniędzy na ten zacny cel, ale się resztką sił wybroniłąm dziś.....no bez przesady... znów się poryczałam....ze złości....chcę w końcu zająć się sobą...dodam, że druga babcia (męża) jest obecnie w szpitalu i teściowa nie kryje, że oczekuje ode mnie pomocy w tym temacie za tydzień, gdy trzeba będzie zawieźć babcię na konsultację do szpitala w którym pracuję....bo przecież mnie tam znają....a teść przynosi mi wyniki swoich badań i konsultuje ze mną wszystkie decyzje swojego lekarza POZ....mam dość...k....a..... Żebyście mnie źle nie rozumiały...ja zwykle chętnie doradzam, taki mam zawód...ale całą moją energię wolałabym teraz poświęcić na swoje i męża zdrowie, niedawno wyszedł ze szpitala po kolejnej operacji...dla niego mojego wolnego czasu też brakuje, co mnie wnerwia....Bo nadchodzi w życiu taki czas, gdy należy patrzeć tylko na koniec własnego nosa i brzucha...i spoglądać na Tż.....a wszyscy wokoło zdają się tego nie widzieć...nawet najbliżsi są jak ci ludzie w kolejce do kasy.... To się wygadałam..idę spać...a przynajmniej spróbuję...
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-11-12 o 00:55 |
|
|
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie już bolą obydwa boki...źle sypiam, budzę się co chwilę, biegam siusiu, pić itp. A na dodatek Marcel nad ranem prawie zawsze się budzi i wierci, albo ma czkawkę
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dziękuje za gratki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bądź dzielna i walcz o swoje i dziecka bezpieczeństwo i choćby namiastkę spokoju psychicznego (choć wiem, że nie będzie łatwo). Trzymam kciuki i za Ciebie i za dom, żeby się szybko jakiś przyjemny i niedrogi znalazł! I za babcię, żeby to dobrze zniosła
|
|
#4314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laktatora należy u żywać tylko przy nie doborze pokarmu. Cytat:
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
już mam po spaniu mąż wstał do pracy, miałam plan pospać chociaż jeszcze godzinkę, dwie, a tu mała zaczęła harce, za 5 min kiedy robiło mi się już błogo - zesztywniał mi brzuch i to skutecznie mnie rozbudziło Wczoraj nie wygralam upatrzonej licytacji. W ostatniej chwili zawiesił mi się komputer i aukcja przeleciała koło nosa (a tam 2 kombinezony, śpiworek, kurteczka i masa ślicznych ciuszków
|
|
#4316 | |
|
Gang Iren
|
Agoola trzymaj się kochana!
Musisz zrzucić z siebie trochę obowiązków,by przejął je ktoś inny... Cytat:
Jak nie odciągniesz pokarmu przy nawale to się zastoje porobią,dostaniesz zapalenia piersi,a to niefajna sprawa. Jest zalecane przy nawale odciąganie,częste przystawianie dziecka.
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- a tak w ogóle to dzień dobry... u mnie dzień zaczął si o 4:15 jak mąż do pracy wstawał .. i tak do 7 dosypiałam po parę minut ale takie spanie to nie spanie...
|
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze -już przy samych zastojach- żeby nie zgadzać się na bolesne "wyciskanie" (będą proponowały babcie i ciocie) bo to może bardziej zaszkodzić niż pomóc (włącznie z mało fajnymi historiami rakowymi potem), tylko okłady, a jak masaż, to łagodny
|
|
#4319 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dziś w nocy wstawałam 2 razy do toalety, w tym jeden raz obudziłam się bo śniły mi się koszmary...i oczywiscie rano ubzduralam sobie, ze dziecko za mało się rusza i myslałam czy by nie pojechac do szpitala...:/ No i dziś od rana liczę ruchy - od 6 do 7 bylo 15ruchow w tym jeden mocniejszy, od 7 do 8 tak samo, a teraz od 8 do 9 (choć jeszcze nie ma 9) naliczyłam 20ruchów w tym 6 mocniejszych... Ruchy to ja czuję ogólnie, tylko martwi mnie ze są głównie słabe...nie jakieś kopnięcia itp i w sumie nie wiem czy mam sie martwic czy nie... Wiadomo ze najlepiej to zrobic ktg,ale w tym szpitalu do ktorego chcialabym pojechac do ktg robią od 30 tyg dopiero
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Będzie dobrze. Za to mąż będzie Ci pomagał popołudniami. 

zajęcia praktycznie co sobotę i do tego praktyki. No ale powiedziałam, że dam radę to muszę dać 

teraz jednak bardzo mi się podobają
Najgorsza była jakaś babcia ok. 80 czekająca na USG przed operacją i tak komentująca. Już miałam jej powiedzieć, że w jej wieku, to już nie opłaca się operacji robić, bo kiedyś ludzie też się nie leczyli, nie operowali ale ugryzłam się w język, żeby Mały nie słyszał, bo jeszcze będzie złośliwy po mamusi 

16.06.2012r. 

i w sumie nie wiem czy mam sie martwic czy nie... Wiadomo ze najlepiej to zrobic ktg,ale w tym szpitalu do ktorego chcialabym pojechac do ktg robią od 30 tyg dopiero