Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 22:59   #1561
mimi_77
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

gratulacje

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 23:09   #1562
gornek
Zakorzenienie

Kupiłam własnie te oto buty http://img.szafa.pl/ubrania/0/016420...lorze-nude.jpg za 27 zl razem z przesylka, potrzebowalam jasnych na 2 razy, bo chrzest niedlugo siostrzenicy TZ, a przy okazji bede w razie co na zmiane na slub, badz na male spotanie po slubie
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 23:24   #1563
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
na Kazimierzu na krakowskiej wiem że jest.. nie wiem jaki wybór teraz ale kiedyś był całkiem całkiem i przy tandecie jest w tej galerii sklep stacjonarmy co ma też sklep internetowy http://www.dobrana.pl/contact.php. na długiej byłam kiedyś w Marcille ale tam słaby wybór w salonie był. Nigdy nie byłam natomiast tu http://www.adore.pl/
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
  • Brabella, ul. Kazimierza Wielkiego 31
  • Brafitteria, ul. Krakowska 5
  • doBRAna, ul. Powstańców Wielkopolskich 18 (King Square, Ip.),
  • Intimo4you, Al. Pokoju 44 (C.H. Plaza, parter, lok. 17)
  • OnlyHer, ul. Długa 11A
  • La Chanson, Galeria Krakowska: parter, naprzeciwko H&M
  • La Passione, Galeria Kazimierz: I piętro
  • Adore, Al. Pokoju 2
dziękuję serdecznie

jesteście niezastąpione! jutro zdam relację bo jadę na łowy bielizny ślubnej
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Myślisz o zmianie fryzury, koloru?
Ja to odkładam na "po ślubie", teraz muszę zapuszczać ...
Myślę że powinnaś jednak zrobić coś dla siebie - jeden wypad do kosmetyczki na maseczkę mega poprawia humor
ja właśnie chce się przejść na oczyszczanie twarzy i kwasy

a ogólnie nie mogę narzekać, bo ostatnio za namową TZ zrobiłam coś dla siebie przez duże C zainwestowałam w depilację laserową czyli "nie musieć się już golić a na pewno nie tak często"

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Kupiłam własnie te oto buty http://img.szafa.pl/ubrania/0/016420...lorze-nude.jpg za 27 zl razem z przesylka, potrzebowalam jasnych na 2 razy, bo chrzest niedlugo siostrzenicy TZ, a przy okazji bede w razie co na zmiane na slub, badz na male spotanie po slubie
bardzo ładne, a za taką kasę to już w ogóle

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 00:01   #1564
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Właśnie co sądzicie o nieśmiertelnym rosole?
My chcieliśmy go zastąpić czymś bardziej hm.. niecodziennym? Jakimś kremem czy coś, ale generalnie wszyscy odradzają i sama już nie wiem czy kombinować..

Aaa z rzeczy ślubnych - ksiądz potwierdzony i kościół zaklepany
my będziemy mieć prawdopodobnie krem borowikowy z ptysiami. był już na 4 weselach ( 2 u mnie, 2 u tż), z tego co mi wiadomo goście byli zadowoleni i im smakował, taka odmiana.
zresztą nie każdemu się dogodzi, jeden nie lubi rosołu, a drugi kremu borowikowego. więc poszliśmy po łatwiźnie i chyba wezmiemy krem - bynajmniej nikomu nie będzie ciekło po brodzie

co do ksiedza -

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-12, 00:11   #1565
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Sama bym tego czegoś z homara nie ruszyła, a co dopiero babcie czy ciocie Ja nie jem nigdy ani rosołu ani pewnie kremu z brokułów bym nie ruszyła, bo brokuły to trauma mojego dzieciństwa

Grzybowej też nie lubię więc nie pomogę
Ja w ogóle mało które zupy lubię, musiałaby być czosnkowa albo barszcz czerwony

Sama nie wiem, czuję się nieatrakcyjna TŻ powtarza mi, że jestem seksowna, jest non stop napalony ( ) nie daje mi odczuć, że jest coś nie tak... chyba to, że każdą złotówkę odkładam na sprawy ślubne , że nic sobie już chyba od dwóch lat nie kupiłam sprawia, ze się tak czuję... Sama nie wiem... Nie chodzi o ciało, chodzi o to, że czuję się jak kura domowa, matka-polka, która o wszystkich się troszczy a sama chodzi w wyciągniętym podkoszulku (chociaż oczywiście tak nie jest...)
A z drugiej strony jak mam iść do sklepu i sobie coś kupić to szukam powodu dla którego mogłabym wydać tą kasę na jakieś sprawy związane ze ślubem... ech... Już mi lepiej, wystarczyło się wygadać
ja mam to samo.. chodze i jecze ze nie mam sie w co ubrac a nie chce wydawac bo mi szkoda pocieszam sie ze po slubie kupie sobie cos ladnego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 00:43   #1566
asiulek8
Wtajemniczenie

Co do zupy u nas na bank będzie rosół pomimo, że ja go nie tknę nawet kijem . Po prostu bardzo nie lubię. Resztę dań pójdziemy spróbować do restauracji w hotelu w którym robimy wesele żeby wybrać te najlepsze, ale na razie zostawiamy to na przyszły rok.

Mówiłyście też o ciepłym bufecie. Nie wiem czy o to chodziło. Moi rodzice byli w zeszłym roku na weselu gdzie był catering. Czyli każdy chodził do kucharzy po jedzenie. Tylko niektóre przystawki stały na stołach. Szli z nastawieniem, że nie zjedzą pewnie za dużo, bo catering to małe porcje itp. Moja "ciocia" (5 lat starsza ode mnie), nawet zjadła porządny obiad przed wyjściem. A jak wrócili to z zachwytów ochów i achów nie mogli wyjść, że takie dobre jedzenie. Nawet brałam pod uwagę tę firmę cateringową, ale wyszłoby straaaaaaasznie drogo jak mi wycenili menu. Chociaż teraz też mało nie wychodzi...

Właśnie dzisiaj podliczyliśmy już tak porządnie wszystkie koszty. Wyszło 50 tys bez kiecki i ogólnego mojego stroju, bo babcia powiedziała, że ona musi wnusię do ślubu ubrać.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2013-11-12 o 00:47
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:29   #1567
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Myślisz o zmianie fryzury, koloru?
Ja to odkładam na "po ślubie", teraz muszę zapuszczać ...
Myślę że powinnaś jednak zrobić coś dla siebie - jeden wypad do kosmetyczki na maseczkę mega poprawia humor
Włosy mam w jedynym słusznym kolorze, ale od dwóch lat mam wielkie łyse czoło i tęsknię za grzywką... ale zapuszczam żeby mieć wymarzoną fryzurę na weselu
A kosmetyczkę też odwiedzam regularnie... własnie z powodu wesela...
Brakuje mi takiego spłukania się z kasy na ciuchy chyba najbardziej, zmianę stylu, całkowitą wymianę szafy itp itd

missmalezji, alloffkowa, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam (chociaż wolałabym nie mieć wyrzutów, bo mój tż jakoś nie ma )
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:46   #1568
poznanianka1990
Zakorzenienie

Skąd ja to znam... Staramy sie jak najwięcej odkładać na wesele. Nie pamiętam kiedy ostatnio byliśmy w kinie czy np. na basenie... Ciuchow też sobie ostatnio nie kupuję, ale akurat w tej kwestii nie rozpaczam bo dużo dostaje po koleżance ostatnio. Mi po prostu najbardziej brakuje tych wspólnych wyjść...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:50   #1569
missmalezji
Wtajemniczenie

poznanianko, my tez malo wychodzimy, ale akurat dostalismy darmowe bilety i idziemy w tym tyg tez oszczedzamy choc tz ma mniejsze opory bo poprostu ma miesiecznie wiecej ode mnie ja jak musze wydac to tez wydaje,tak jak np ostatnio musialam bluze kupic.
spadam na zajecia dziewczyny,nie produkujcie za duzo bo koncze o 20 :/

Stary 2013-11-12, 08:12   #1570
asiulek8
Wtajemniczenie

Też to znam, mi się właśnie skończyła legitymacja studecka a TŻ jeszcze ma, także wyjście do kina w weekend to kosmos...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-11-12, 08:17   #1571
justynkie
Wtajemniczenie

Wracając do tematu bufetu u nas, nie mylcie tego ze szwedzkim stołem. My mamy wszystkie zimne przekąski na stołach, obiad podany na talerzach, kolacja w trakcie wesela na talerzach. Na bufecie mamy tylko 3 dodatkowe gorące dania. Więc nikt nie będzie biegał pół wesela z talerzem. NIe mamy żadnych starszych osób którym może to sprawiać trudność.
Słodki stół też przeważnie jest wydzielony i nikt nie robi problemu że musi donieść na miejsce kawe i ciasto...

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-11-12 o 08:21
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:32   #1572
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny :
Nadrobiłam Was ale po łebkach w weekend nie miałam czasu zajrzeć.
Melduję wszystkim że
MAMY WÓDKĘ!!

Udało nam się kupić 150 butelek w ekstra cenie za 16,99 zł. Żubrówka biała.
Bardzo lubię tą wódkę i przede wszystkim to nasza podlaska wódka

Kupiliśmy też szampana i wino (Carlo Rossi, Fresco i jakieś na "V")

Co do menu to my mamy wybierać 15 lipca dopiero, 3 tygodnie przed ślubem.
Co do wegetarian ja sama nią jestem! i nigdy nie miałam problemu na weselu. Jadłam ziemniaki i surówkę a kotleta oddawałam Tż.
Z przystawek pałaszowałam sałatki, rybkę, jajka. I zawsze było ok ;D
Menu absolutnie nie będę wybierać pod siebie, będzie mięsko, stół wiejski, karkówki i inne cuda

W weekend jedziemy zobaczyć obrączki

Dzisiaj wkurzyła mnie przyszła teściowa. Zaczęła wypytywać kiedy u nas dzieci, że najlepiej od razu po ślubie sra ta ta ta...
Powiedziałam jej że absolutnie nie, ja narazie chcę się realizować zawodowo a nie w pieluchy włazić! jeszcze co!
gratulacje
co do teściowej, moja JESZCZE nie wali głupich tekstów, a to dlatego że jeszcze jej pierwszy wnuk jest malutki (2 latka z hakiem) ale boje się że niedługo się zacznie,a tymczasem robi ze mnie żelazną dziewicę
za to babcia durne teksty, ostatnio dostałam kurtkę od teściowej, i mówię do babci że za duża jest, a babcia: teraz za duża, a za rok może przytyjesz to będze dobra nieee, nie przytyje.
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam... Staramy sie jak najwięcej odkładać na wesele. Nie pamiętam kiedy ostatnio byliśmy w kinie czy np. na basenie... Ciuchow też sobie ostatnio nie kupuję, ale akurat w tej kwestii nie rozpaczam bo dużo dostaje po koleżance ostatnio. Mi po prostu najbardziej brakuje tych wspólnych wyjść...

my też się staramy, choć ostatnio średnio nam to wychodzi. np popłyneliśmy z sylwestrem zapisaliśmy się na sylwka, 500 zł para, do tego mój strój, fryzura, itp wolę nie myśleć ile to w sumie wyniesie. choć ciągle sobie potwarzam że po ślubie już nie będziemy tak szaleć
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:33   #1573
KaMilka4891
Zadomowienie

Witam dziewczęta
Wróciłam w niedzielę, ale musiałam odpocząć, no i wczoraj spędziłam dzień z TŻ, w związku ze świętem niepodległości weszliśmy sobie na latarnię morską i zwiedziliśmy muzeum oręża polskiego ostatni raz tam byłam jako dziecko, ciekawe przeżycie, TŻ się śmiał, że wszystko musiałam przeczytać i zeszło nam ponad godzinę, a muzeum duże nie jest

cvo do wyjazdu, to jestem zawiedziona bardzo, bo moim koleżankom bardziej zależało na niż na wychodzeniu gdziekolwiek, i tak po piątkowych baletach, ja byłam o godzinie 8 wykąpana i ubrana, czekałam aż damy się ogarną, no i się nie doczekałam wyszłyśmy tylko do spożywczaka po kolejne bo zabrakło... sukni nie pomierzyłam, nic nie kupiłam (książkę na dworcu tylko)
Stary 2013-11-12, 08:45   #1574
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj w Estotiq - mają dobre staniki na małe cycki
Dobre i wygodne push-upy
Oj baaardzo wygodnie, jestem mega zadowlona ze stanika z Esotiq!

Cytat:
w Esotiq nie ma straplesów? o matko jak ja sie ciesze, ze tam nie pojechalam, bo bym tylko sie wkurzyla, ze przez pol Wawy jade na darmo. Z takich sieciowek Intimissimi ma straplesy, ale nie wiem w jakich cenach i jak z jakoscia, bo tylko pytalam czy sa ;/
Jak to nie ma, jak kupiłam tam ślubny strapless niecały miesiąc temu???

Cytat:
U nas tez beda miesa na polmiskach, kazdy wezmie to na co ma ochote i tyle......
U nas tak samo, mamy na osobę chyba 3 lub 4 mięsa, nie pamiętam już dokładnie.

Nadrobiłam troszkę, gratuluje wszystkim, którzy mają już wódkę zakupioną

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:53   #1575
alloffkowa
Zakorzenienie

a nasz proboszcz odpuścił nam poradnię
tzn on nam mówił że i na nauki chodzić nie musimy, ale moja upartość
choć w piątek chyba już nie pójdziemy i tak...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:55   #1576
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzień dobry

ide dzisiaj na przymiarke.. stresuje sie
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:02   #1577
justynkie
Wtajemniczenie

Kate Noir nie stresuje się, to nie egzamin - jak będzie niedobra to trudno, znajdziesz inną. Ale trzymam kciuki żebyś w końcu znalazła tę jedyną

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:11   #1578
201605100
Konto usunięte

Cześć jak ja lubię gdy wolne wypada w poniedziałek, po uczelnianym weekendzie to jak zbawienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja też się stresuję, ale tym, że jeszcze żadnej nie mierzyłam

będzie dobrze
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:15   #1579
poznanianka1990
Zakorzenienie

Chciałam w tym roku iść na sylwestra na zabawę, na której będzie grał nasz zespół, ale nie pójdziemy bo co zrobić z psem? Tym bardziej, że to pierwszy sylwester z psem i nie wiem jak ona zareaguje na fajerwerki...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:16   #1580
mimi_77
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, zaczynamy nowy (dzięki Bogu krótszy) tydzień

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
gratulacje
co do teściowej, moja JESZCZE nie wali głupich tekstów, a to dlatego że jeszcze jej pierwszy wnuk jest malutki (2 latka z hakiem) ale boje się że niedługo się zacznie,a tymczasem robi ze mnie żelazną dziewicę
za to babcia durne teksty, ostatnio dostałam kurtkę od teściowej, i mówię do babci że za duża jest, a babcia: teraz za duża, a za rok może przytyjesz to będze dobra nieee, nie przytyje.

my też się staramy, choć ostatnio średnio nam to wychodzi. np popłyneliśmy z sylwestrem zapisaliśmy się na sylwka, 500 zł para, do tego mój strój, fryzura, itp wolę nie myśleć ile to w sumie wyniesie. choć ciągle sobie potwarzam że po ślubie już nie będziemy tak szaleć
Z tego samego powodu my też idziemy na bal sywestrowy. Ale za jedyne 250 zł Ale wiadomo - fryzjer i makijażystka (bo robie wtedy próbne ślubne) + kiecka i może buty. Wyniesie pewnie 500 zł... Ale nie wiadomo czy to nie ostatni raz bo po śłubie wiecej wydatków a nie wiadomo czy po drodze jakies bobo się nie trafi... Swojądroga to chyba chciałabym już mieć.Aleteraz bez sensu .za 9 miesiecy wesele a tu ciąża...

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj w Estotiq - mają dobre staniki na małe cycki
Dobre i wygodne push-upy
Jest dla mnie nadzieja Jutro się wybiore z TŻ. Wiem, że i tak mi nie pomoże w wyborze bo jak wejdzie do sklepu będzie

Cytat:
a nasz proboszcz odpuścił nam poradnię
tzn on nam mówił że i na nauki chodzić nie musimy, ale moja upartość
choć w piątek chyba już nie pójdziemy i tak...
Nam odpuścił nauki, tylko poradnie robimy

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:19   #1581
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Dzień dobry

Powodzenia ! Pochwal się efektami

Co do zupy na weselu- u mnie będzie na pewno rosół. Jest to fundament imprezy
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:23   #1582
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

ooo czekamy na relacje!

Stary 2013-11-12, 09:25   #1583
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Chciałam w tym roku iść na sylwestra na zabawę, na której będzie grał nasz zespół, ale nie pójdziemy bo co zrobić z psem? Tym bardziej, że to pierwszy sylwester z psem i nie wiem jak ona zareaguje na fajerwerki...

pewnie będzie się bał...a nie macie z kim go zostawić?
Stary 2013-11-12, 09:27   #1584
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Z tego samego powodu my też idziemy na bal sywestrowy. Ale za jedyne 250 zł Ale wiadomo - fryzjer i makijażystka (bo robie wtedy próbne ślubne) + kiecka i może buty. Wyniesie pewnie 500 zł... Ale nie wiadomo czy to nie ostatni raz bo po śłubie wiecej wydatków a nie wiadomo czy po drodze jakies bobo się nie trafi... Swojądroga to chyba chciałabym już mieć.Aleteraz bez sensu .za 9 miesiecy wesele a tu ciąża...
Też bym chciała już bobo ale właśnie ze względu na ślub czekam z tym na noc poślubną, po weselu niech się dzieje wola nieba w czym oczywiście zamierzam jej MOCNO pomagać
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Powodzenia ! Pochwal się efektami

Co do zupy na weselu- u mnie będzie na pewno rosół. Jest to fundament imprezy
ja się strasznie przed rosołem wzbraniałam, chciałam krem pomidorowy, ale jak zjadłam rosół na mojej sali i jak usłyszałam od sąsiadów przy stole, że pyszny, to doszliśmy z TŻ do wniosku, że przy tym rosole zostaniemy, tym bardziej, że jest wołowy a nie z kury
Stary 2013-11-12, 09:31   #1585
201605100
Konto usunięte

Któraś tutaj ładnie napisała, że można wiele rzeczy robić po swojemu i nie jechać po utartych schematach, ale jak nie będzie rosołu na weselu to większość ludzi będzie zawiedziona
Stary 2013-11-12, 09:42   #1586
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Też bym chciała już bobo ale właśnie ze względu na ślub czekam z tym na noc poślubną, po weselu niech się dzieje wola nieba w czym oczywiście zamierzam jej MOCNO pomagać

ja się strasznie przed rosołem wzbraniałam, chciałam krem pomidorowy, ale jak zjadłam rosół na mojej sali i jak usłyszałam od sąsiadów przy stole, że pyszny, to doszliśmy z TŻ do wniosku, że przy tym rosole zostaniemy, tym bardziej, że jest wołowy a nie z kury
Mój ostatnio wyjechał z tekstem "czy mam już ciśnienie na dziecko".

Na Sylwestra też bym gdzieś poszła... Ech te koszty...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-11-12, 09:46   #1587
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

W mojej głowie dobry rosół to nie tylko i wyłącznie z kury, a z kilku rodzajów mięsa, w tym wołowiny Mam nadzieję, że u mnie na sali jest pyszny !

Moi rodzice jakieś 3 lata temu byli na weselu u mojego kuzyna. I wiecie co wspominają po dziś dzień? Że rosół był tak paskudnie słony, że NIKT Go nie zjadł

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Któraś tutaj ładnie napisała, że można wiele rzeczy robić po swojemu i nie jechać po utartych schematach, ale jak nie będzie rosołu na weselu to większość ludzi będzie zawiedziona
To jest akurat prawda
Można przełamywać tradycję, wprowadzać nowości dla urozmaicenia, ale rosół musi być
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:47   #1588
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Nam też oszczędzanie średnio wychodzi... ale sylwestra odpuściliśmy sobie w tym roku, byliśmy na balu w zeszłym roku. No i w tym roku byliśmy na dwóch weselahc więc już nam się nie chce takich imprez, zwłaszcza że do tanich nie należy

Cytat:
cvo do wyjazdu, to jestem zawiedziona bardzo, bo moim koleżankom bardziej zależało na niż na wychodzeniu gdziekolwiek, i tak po piątkowych baletach, ja byłam o godzinie 8 wykąpana i ubrana, czekałam aż damy się ogarną, no i się nie doczekałam wyszłyśmy tylko do spożywczaka po kolejne bo zabrakło... sukni nie pomierzyłam, nic nie kupiłam (książkę na dworcu tylko)
Oj to szkoda! Myślałam że wrócisz zakochana w jakiejś sukni

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Ale nie wiadomo czy to nie ostatni raz bo po śłubie wiecej wydatków a nie wiadomo czy po drodze jakies bobo się nie trafi... Swojądroga to chyba chciałabym już mieć.Aleteraz bez sensu .za 9 miesiecy wesele a tu ciąża...
Ja też już bym chciała, ale przed ślubem nie zamierzam w ciążę zachodzić, natomiast mój TŻ jak najbardziej jest za - mówi że jak się sprężymy to się wyrobimy

Kate Noir czekamy na relację!
Stary 2013-11-12, 09:53   #1589
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Na półmiskach i tak w 95% wesel jest mięso w różnej postaci. Nigdy się nie spotkałam, żeby na pierwsze danie była ryba czy w ogóle jakieś danie wegetariańskie. Wegetarianizm jest tak rzadki, że równie dobrze któryś z gości może być bezglutenowcem czy mieć na coś uczulenie...

Podzielam zdanie Opiumalfy, nigdy nie jesteśmy w stanie nikomu dogodzić. Kulturalny człowiek nawet jeśli jest wegetarianinem to powinien zrozumieć, że to on jest wyjątkiem od całości, zjeść grzecznie ziemniaki z surówką i nie robic afery o brak pasztetu sojowego na stole.
Mi się nigdy nie zdarzyło rzucac głośno negatywnych komentarzy w trakcie wesela, ani wyjść w połowie imprezy demonstrując swoje niezadowolenie. Nawet na najgorszych weselach bawiłam się do 3-4 rano, a na koniec powiedziałam że była super impreza. Negatywy później wymienialiśmy w domu z bliskimi i to też nie zlośliwie, ale wyrażaliśmy swoje zdanie.
O to to . U nas będzie weganin i zaczynam myśleć co z tym zrobić. Jednak myślę, że 1 na 150 osób, a także podejście mojego TŻ'a do jego osoby, zwłaszcza, że będzie on najprawdopodobniej osobą towarzyszącą to chyba kombinować będzie mi zakazane przez TZ'a właśnie

Cytat:
Właśnie wróciłam z centrum, ale była impreza W tv troszkę podbarwiają jak zawsze
Byłam w zeszłym roku i powiem jedno - telewizja lubi koloryzować i malować w zupełnie innych barwach. Ale cóż, takie są media

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
No właśnie ja chciałam kwaśnicę, ale mama mi uświadomiła, że zje ją pewnie tylko jej rodzina, a co z resztą? No i co zrobię jeśli nie wyjdzie taka jak dziadka, który był kucharzem i robił wyjątkową? Także będę musiała chyba zrezygnować ;(

A ja załatwiłam noclegi dla gości!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:12   #1590
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
W mojej głowie dobry rosół to nie tylko i wyłącznie z kury, a z kilku rodzajów mięsa, w tym wołowiny Mam nadzieję, że u mnie na sali jest pyszny !
O to, to to
Nie sztuka wrzucić kurczaka, warzywa i zalać wodą
Ja też lubię mieszany rosół. I raczej nie na kurczaku, a jak już z drobiu coś, to na indyku

My jak byliśmy w lipcu na weselu, to rosół chyba wodą rozcienczali Smakował jak woda, na dodatek nie miał ani grama soli i pieprzu.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości