Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 09:37   #4321
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Witam
Ja dziś coś humoru nie mam i ogólnie ciężko mi jakoś oddychać

Memezis--- moja kota wylizywała sobie brzuszek do gołej skóry i to było na tle psychicznym. Coś spowodowało tak silny wstrząs że zaczeła sie wylizywać. Nie udało mi sie ustalic co to było ale najprawdopodobniej zmiana mojego koloru włosów (po operacji wypadały mi i ufarbowałam na własny) na azczeście długie leczenie przyniosło skutek i już est ok. Martwi mnie tylko jak to bedzie jak Adaś bedzie i czy to znów nie spowoduje szoku? Nie wiem zoazymy

Roane--- e fajki też nie dobre. Tak na prawde noe zbadano ich do końca i nie wiadomo jak wpływają na organizm

Tajeczka--- dobrze że na ktg wszystko ok

Zmykam do roboty. Miłego dnia
Stary 2013-11-12, 09:41   #4322
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Dziś o 13.40 przez CC na świat Przyszła DOROTKA ! waży 2300g
Witamy malutką na świecie

Ominęłam tak wspaniałą wiadomość! Gratuluje nowej mamie.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Codziennie ok.1 kg.mandarynek wciagam (...)
Ja wcinam jabłka. Cytrusty mi smierdzą

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
To się wygadałam..idę spać...a przynajmniej spróbuję...
Musisz być asertywna, możesz kłamać np. o złym samopoczuciu. Każdy człowiek normalny powinien to i uszanować, i zrozumieć.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak nie odciągniesz pokarmu przy nawale to się zastoje porobią,dostaniesz zapalenia piersi,a to niefajna sprawa.
Miałam zastój. Z wysoką gorączką. Na szczęście wtedy mój noworodek spał jak zabity cały dzień, ja spałam jak zabita. Trafiła mi się cudowna położna, która odwiedzała w domach. Wykręciłam wtedy jej nr tel i niestety w międzyczasie zasnęłam. W przeciągu pół godz.była u mnie bo nie wiedziała co się stało :/ Pomogła i przy dziecku, i przy odciąganiu mleka z piersi. Bolało jak cholera. Już wiem, że jak pręga czerwona na cycu jest to pierwsza oznaka zastoju.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dziś w nocy wstawałam 2 razy do toalety(...)
Chciałabym wstawać do toalety tylko 2-3 razy. Wstaję +-7... I to tylko na psiknięcie
Stary 2013-11-12, 09:49   #4323
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No i dziś od rana liczę ruchy - od 6 do 7 bylo 15ruchow w tym jeden mocniejszy, od 7 do 8 tak samo, a teraz od 8 do 9 (choć jeszcze nie ma 9) naliczyłam 20ruchów w tym 6 mocniejszych... Ruchy to ja czuję ogólnie, tylko martwi mnie ze są głównie słabe...nie jakieś kopnięcia itp i w sumie nie wiem czy mam sie martwic czy nie... Wiadomo ze najlepiej to zrobic ktg,ale w tym szpitalu do ktorego chcialabym pojechac do ktg robią od 30 tyg dopiero

Nie panikuj,przeciez tych ruchow masz sporo. Dziecko nie maszyna,moze miec spokojniejszy dzien. Gdybym na to patrzyla to codziennie bylabym w szpitalu...
Stary 2013-11-12, 09:49   #4324
Nemezis23
Rozeznanie

agoola83, współczuję sytuacji Twój TŻ ma w pewnym sensie racje, powinnaś teraz odpoczywać i się nie przemęczać. Zachowania Twojego ojca nawet nie będę komentować... Wydaje mi się, że jakiś dom opieki byłby idealnym rozwiązaniem skoro reszta rodziny wypięła się na babcię, bo Ty sama nie jesteś w stanie sama podołać takim obowiązkom. Aktualnie babcia mojego męża jest w kiepskim stanie, niedawno opuściła oddział geriatryczny, jest w domu i przychodzi do niej opiekunka, jak się nie mylę to z mopsu, na kilka godzin została wynajęta pielęgniarka (na którą oczywiście składały się wszystkie dzieci) i dodatkowo opiekują się nią dzieci i wnuki mieszkające na miejscu.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
nam na SR mówili że w razie nawału nie wolno używać laktatora bo to tylko pogarsza sprawe... no bo pierś produkuje pokarm jak ktoś/coś ssa więc skoro laktator ssie to pierś produkuje jeszcze więcej.
laktatora należy u żywać tylko przy nie doborze pokarmu.
Dziwne, bo sama znam przypadki, w których nawet w szpitalu kazali na gwałt przywozić laktator, żeby odciągnąć nadmiar pokarmu. Widać są różne teorie...

Cytat:
Witam

Dziś w nocy wstawałam 2 razy do toalety, w tym jeden raz obudziłam się bo śniły mi się koszmary...i oczywiscie rano ubzduralam sobie, ze dziecko za mało się rusza i myslałam czy by nie pojechac do szpitala...:/

No i dziś od rana liczę ruchy - od 6 do 7 bylo 15ruchow w tym jeden mocniejszy, od 7 do 8 tak samo, a teraz od 8 do 9 (choć jeszcze nie ma 9) naliczyłam 20ruchów w tym 6 mocniejszych... Ruchy to ja czuję ogólnie, tylko martwi mnie ze są głównie słabe...nie jakieś kopnięcia itp i w sumie nie wiem czy mam sie martwic czy nie... Wiadomo ze najlepiej to zrobic ktg,ale w tym szpitalu do ktorego chcialabym pojechac do ktg robią od 30 tyg dopiero
Wydaje mi się, że skoro czujesz ruchy to jest wszystko w porządku... U mnie też są czasem mocniejsze, czasem słabsze, zależy jak się dzieć ułoży.

Pobiłam dzisiaj rekord wstawania na siku... Pół nocy nie przespałam i jestem nieprzytomna. Jak zasypiam na jednym boku to budzę się z obolałym biodrem, przewracam na drugi i historia się powtarza. Leżąc na plecach czuję dziwne rozciąganie po bokach Masakra, a to dopiero 27 tc...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:07   #4325
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry,

Ja troszke niewyspana, nie moglam zasnac, a jak juz usnelam, to budzilam sie co chwila, ehhh
Czy tak juz do konca ciazy bedzie????

agoola wspolczuje sytuacji z babcia. Wiem jak to jest, bo przez ok.2 lata mieszkalam z umierajacym dziadziusiem, wiec wiem jak ciezko sie taka osoba opiekowac (pampersy, mycie, karmienie), no ale ja nie bylam w tedy w ciazy i studiowalam. Najlepszym rozwiazaniem dla Was bylby dom opieki, bo sama nie dasz rady. Trzymam kciuki, zebys znalazla cos odpowiedniego

katarzyniak jesli czujesz ruchy i jest ich naprawde sporo, to mysle, ze wszystko jest ok.i nie ma co sie stresowac. Ja nie wiem, czy czuje tyle ruchow co Ty, chyba nawet mniej,a na wizytach i usg zawsze wszystko jest ok. Tak jak mi moj gin mowil, ze nie wszystkie ruchy dziecka tez czujemy. Musi byc min.10 wyczuwalnych na dobe. Spokojnie, na pewno jest wszystko ok.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:15   #4326
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Niestety takie teksty też padają. Niektóre baby zatrzymały się w czasach komuny i prezentują podejście - "bo one tak rodziły i jakoś przeżyły to teraz też można". Szkoda, że większość osób chętnie wozi tyłki samochodem, a przecież kiedyś prawie nikt nie miał auta i jeździło się wszędzie autobusami i pociągami
Ostatnio usłyszałam podobny komentarz na temat szkoły rodzenia, bo przecież kiedyś ich nie było i kobiety jakoś rodziły...

Mi się zdarzyło słyszeć teksty w podobnym stylu od teściowej. Jak to ona sobie w ciąży w moim mężem musiała radzić sama, bo teść był w delegacji i musiała się jeszcze córką zajmować
Ja się zastanawiam skoro moja mama jest tak "mila" dla mnie to jaka będzie dla swoich przyszlych synowych...a braci mam trzech...

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Swoją drogą mój mąż żeby mi czas umilić, wygłupiał się, że zapis to wykrywacz kłamstw
jak ja lubie takich ludzi, którzy w sytuacji stresowej potrafią w fajny sposób rozładować atmosferę

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Ja mam fazę na mandarynki i pomarancze ostatnio
Ja w ciąży też cytrusowa dziewczyna tyle że po mandarynkach mam zgagę i biegunki;p

Cytat:
Tak mi głupio, bo jak wchodzę tu do Was i coś piszę, to ostatnimi czasy ciągle same narzekania z mojej strony...Nie nadrabiam...utknęłam gdzieś na setnej stronie....trzymam kciuki za te z Was które w szpitalu, i te które już urodziły

Tak sobie tu gadacie, pierzecie, gotujecie i się wkurzacie na nicnierobienie...zazdrosz czę Wam troszkę...Czuję się z jednej strony jak wyrodna matka, bo ja momentami zapominam, że jestem w ciąży(dopóki nie przesadzę i brzuch mi nie stwardnieje)...Dziś musiałam wysprzątać mieszkanie mojej babci, bo mój ojciec nie chce już dłużej się nią opiekować..mam czas do niedzieli...albo muszę załatwić opiekunkę 24h, lub 12h/ dobę...albo dom starców....Ta druga opcja jest dla mnie(muszę w końcu się przyznać) dużo prostsza, bo opiekunki nie dam rady doglądać i nauczyć z dnia na dzień jak się z babcią obchodzić(mieszkam 50km od babci)...i w ogóle wszyscy ode mnie oczekują, że taka opiekunka będzie 12h ZA DARMO!!!!..Ze skoro jestem pracownikiwm służby zdrowia, to to przecież pikuś coś takiego załatwić....a to jednak kosztuje....trzeba się liczyć nawet 3000zł/miesiąc...za dom opieki 3200-4500.....Nie mam sił....mam w sobie tak ogromną frustrację z powodu tej sytuacji, że sama się siebie momentami boję...
Także jutro, zaraz z rana jadę oglądać domy starców w okolicy...wzięłam wolne w pracy...w środę do pracy na 12h, w czwartek dalsze wycieczki po domach starców...jeśli się nie uda, to wezmę urlop też w piątek i będę musiała znaleźć opiekunkę....jedyne co postawiłam jasno, to, że ja się do babci NIE PRZEPROWADZĘ, bo babcia waży ponad 70kg i nie dam rady zmienić jej pieluchy ani zaprowadzić pod prysznic...już nie wspomnę o tym, że mam w brzuchu maluszka...wyć mi się chce...każdy mi doradza gdzie mam szukać takiej opiekunki, ze mam isc do urzędu pracy i pytać, że mam dać ogłoszenie w gazecie, że mam iść tam i siam...a mnie to już naprawdę nie powinno obchodzić...mój mąż się burzy, ale póki co widzi, że próbuję wywiązać się z obowiążku.... będziemy razem jutro jeździć po domach seniora i rozmawiać....
Mój ojciec chciał mnie też ubrać w organizację pieniędzy na ten zacny cel, ale się resztką sił wybroniłąm dziś.....no bez przesady...
znów się poryczałam....ze złości....chcę w końcu zająć się sobą...dodam, że druga babcia (męża) jest obecnie w szpitalu i teściowa nie kryje, że oczekuje ode mnie pomocy w tym temacie za tydzień, gdy trzeba będzie zawieźć babcię na konsultację do szpitala w którym pracuję....bo przecież mnie tam znają....a teść przynosi mi wyniki swoich badań i konsultuje ze mną wszystkie decyzje swojego lekarza POZ....mam dość...k....a.....
Żebyście mnie źle nie rozumiały...ja zwykle chętnie doradzam, taki mam zawód...ale całą moją energię wolałabym teraz poświęcić na swoje i męża zdrowie, niedawno wyszedł ze szpitala po kolejnej operacji...dla niego mojego wolnego czasu też brakuje, co mnie wnerwia....Bo nadchodzi w życiu taki czas, gdy należy patrzeć tylko na koniec własnego nosa i brzucha...i spoglądać na Tż.....a wszyscy wokoło zdają się tego nie widzieć...nawet najbliżsi są jak ci ludzie w kolejce do kasy....

trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze się ulożyło, będzie dobrze ;*

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość

Pobiłam dzisiaj rekord wstawania na siku... Pół nocy nie przespałam i jestem nieprzytomna. Jak zasypiam na jednym boku to budzę się z obolałym biodrem, przewracam na drugi i historia się powtarza. Leżąc na plecach czuję dziwne rozciąganie po bokach Masakra, a to dopiero 27 tc...
ja dziś wstawałam tylko 4 razy, czuje sie wyspana ;p
Śmialiśmy się z mężem ostatnio bo mi narzeka że zaczęłam się strasznie na łóżku rozpychać, to mu tłumaczę, że on jest jeden a my jesteśmy dwie i potrzebujemy duuużo więcej miejsca ;p on może zagarnąć tylko 1/3 łóżka;p a łóżko 120;p
Pod spodem ja z moim brzuszkiem najukochańszym;p 28 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131112_091542.jpg (21,1 KB, 46 załadowań)

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:25   #4327
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
ja dziś wstawałam tylko 4 razy, czuje sie wyspana ;p
Śmialiśmy się z mężem ostatnio bo mi narzeka że zaczęłam się strasznie na łóżku rozpychać, to mu tłumaczę, że on jest jeden a my jesteśmy dwie i potrzebujemy duuużo więcej miejsca ;p on może zagarnąć tylko 1/3 łóżka;p a łóżko 120;p
Pod spodem ja z moim brzuszkiem najukochańszym;p 28 tc
to u mnie TŻ już nie ma gdzie spać bo bez ciąży on miał 1/3 miejsca na łóżku bo część ja i część pies i dopiero on a teraz to już w ogóle ma przechlapane bo część ja część brzuszek część pies i koniec łóżka
a brzuszek cudowny
Stary 2013-11-12, 10:25   #4328
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Wczoraj miałam znowu dzień wariata, z racji tego ze mąż miał jeszcze wolne to przyjechali teście i mój brat i dokończyli panele, zaczeli malowanie starych pomieszczeń, skręcili nowe komody, tesciowa ciągle z miotłą latała i sprzątała a jak tylko chciałam coś zrobić to był hałas, więc większość czasu siedziałam i się przyglądałam
Już drugą noc z rzędu spaliśmy w nowym pokoju
Mam nadzieje ze jeszcze może 2 dni i będzie wszystko gotowe
Dziś byłam z rana na zakupach po środki czystości i kupiłam proszki do koloru i bieli Jeelp i płyn do płukania też jeelp, mam nadzieję ze nie będzie uczulał bo pachnie bardzo ładnie ten jeelp, może jutro zacznę prać Lenki ubranka
Jutro chyba wybiorę się do SR z taką znajomą która też rodzi podobnie jak ja, razem raźniej
Stary 2013-11-12, 10:26   #4329
magnusia
Zakorzenienie

Nattalli--- super brzuszek
Stary 2013-11-12, 10:28   #4330
forester
Zadomowienie

Witam się z rana!
ja noc przespałam nawet względnie, oczywiście z kilkoma przerwami. Dla pocieszenia powiem Wam, że ja mam ciągle jedną nogę wyżej na poduszce przez to zapalenie żyły no i śpię w pończoszce uciskowej i to jest dopiero niewygoda

Agoola egoizm, egoizm i jeszcze raz egoizm. Babcia w takiej sytuacji najlepiej będzie miała w domu opieki. Ty teraz, a już na pewno potem nie podołasz. Teściom chyba bym powiedziała, że bardzo kiepsko się czuję, mąż chyba też powinien tak pomarudzić, to może dadzą spokój. Współczuje Ci bardzo, że nie możesz w spokoju przeżywać ciąży i mam nadzieję, że sytuacja się w końcu naprostuje.

Katarzyniak ruchów naliczyłaś całkiem sporo. Może nie kopie bardzo mocno, bo jest inaczej odwrócone. Zajmij myśli czymś innym i się nie stresuj, a zobaczysz jakiego kopa Ci zasadzi

Dziewczyny, mam pytanie i prośbę o opinie na temat wózków: Peg perego classico, mniej więcej takie http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...-classico_p325
Chce kupić używaną gondolę na okres zimowo- wiosenny, a potem jak Mała podrośnie kupić spacerówkę na wypasie.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:30   #4331
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Hey Dziewczynki Pierwszy raz wielocytuję - też się nauczyłam przy okazji, ale wraz mi jakieś posty wcięło. Hm... ćwiczenie czyni mistrza

Tajeczka, a w którym szpitalu będziesz rodziła?
!
Gratulacje wielocytowanie sie udało .
Na Lubartowskiej będę rodzić

Cytat:
Witam

Dziś w nocy wstawałam 2 razy do toalety, w tym jeden raz obudziłam się bo śniły mi się koszmary...i oczywiscie rano ubzduralam sobie, ze dziecko za mało się rusza i myslałam czy by nie pojechac do szpitala...:/

spokojnie, ruchy są, więc nie jechałabym do szpitala, może maluch faktycznie się jakoś inaczej ułożył

Dziewczyny właśnie dostałam smsa od KUKURYDZIANEJ
Jest w szpitalu i prosi o mocne forumowe kciuki, ma za mało wód i doszło do niej, że może to być jakaś wada/ upośledzenie, o czym wcześniej nie myślała.
Za to bardzo się cieszy, że nie ma internetu, bo już by szukała info w necie i świrowała.
Będzie informować na bierząco

Edytowane przez tajeczka
Czas edycji: 2013-11-12 o 10:37
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:34   #4332
Roane
Wtajemniczenie

agoola83 strasznie zdołowana musisz być. My tu się na brzuszkach skupiamy, Ty pewnie też byś chciała i nie możesz bo trzysta problemów na głowie I wszyscy czegoś chcą

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Roane--- e fajki też nie dobre. Tak na prawde noe zbadano ich do końca i nie wiadomo jak wpływają na organizm
No właśnie też tak myślałam

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
pora spać bo jutro znowu będę nieprzytomna
od wczoraj jestem w momencie ciąży od którego nie istnieje wygodna pozycja do spania
A ja miałam chyba najlepszą noc od półtorej miesiąca Od półtorej miesiaca miałam non stop w domu gości noclegujących, i wczoraj była pierwsza noc kiedy wszyscy sobie wreszcie pojechali i mieliśmy święty spokój, obejrzeliśmy film (który wybraliśmy bez oglądania się na nikogo, "Nieśmiertelny" część I) i poszliśmy lulu. Spałam jak zabita, śniło mi się że karmię Mikołaja i śpiewam mu "Accidentally in Love", całą noc nie obudziłam się ani razu. Za to jak obudziłam się koło 7 rano to miałam wrażenie że rozsadzi mi pęcherz, do łazienki toczyłam się zgięta w pół, ale ta noc snu była tego warta
Ja od paru dni nie mogę sobie znaleźć wygodnego miejsca na siedząco, ciągle coś uwiera mnie w dolną część kręgospłupa.
Chyba wczoraj po raz pierwszy doświadczyłam tego o czym pisałyście. Ból spojenia. Nosz cholera, myślałam że urodzę bądź wyrąbię sobie wzgórek łonowy, to było straszne. Co prawda trwało to maks dwie minuty, ale ile zdążyłam się najęczęć

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-12 o 10:51
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:40   #4333
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Gratulacje wielocytowanie sie udało .
Na Lubartowskiej będę rodzić

spokojnie, ruchy są, więc nie jechałabym do szpitala, może maluch faktycznie się jakoś inaczej ułożył

Jest w szpitalu i prosi o mocne forumowe kciuki, ma za mało wód i doszło do niej, że może to być jakaś wada/ upośledzenie, o czym wcześniej nie myślała.
Za to bardzo się cieszy, że nie ma internetu, bo już by szukała info w necie i świrowała.
O rany, trzymamy kciuki
Stary 2013-11-12, 10:43   #4334
nattalli
Rozeznanie

co robicie dobrego na obiad? ja mam pomidorówkę;p i planuje jeszcze zrobic kluski śląskie i zastanawiam się czy będzie do nich pasować sos pieczarkowy i udko dla męża bo mi zostało z wczoraj i pasowałoby zjeść, zwykle kluski robię z gulaszem wołowym lub wieprzowym stąd moje pytanie

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-11-12, 10:44   #4335
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
chciałam tylko powiedzieć , ze miej się udzielam z racji remontu i tego , ze mąż ma tydzień wolnego . Niestety dziś pojechał na 2 dni w delegację chciałam trochę do Was zajrzeć ale jakoś nie mam siły . Mam dziś gorszy dzień Jakaś taka czuję się nijako .
Stary 2013-11-12, 10:47   #4336
magnusia
Zakorzenienie

za kukurydzianą oby wszystko było dobrze
Stary 2013-11-12, 10:48   #4337
Le La
Zadomowienie

Cytat:

O kurcze, to niedobrze. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Trzymam baaardzo mocne kciuki

natalii brzuszek super
Stary 2013-11-12, 10:49   #4338
senira666
Zakorzenienie

u mnie na obiad pomysłu brak ... może się później przejde do sklepu i kupie żurek to będzie zalewajka ... jakoś ostatnio nie mam weny na gotowanie (zresztą i tak nie przepadam za siedzeniem w kuchni a robienie obiadów to dla mnie obowiązek a nie przyjemność)
za Kukurydzianą trzymam kciuki. na pewno wszystko będzie dobrze.
Stary 2013-11-12, 10:50   #4339
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny dajcie jakis pomysl na zupe
Stary 2013-11-12, 10:53   #4340
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pomidorówka!!!!!
Stary 2013-11-12, 10:54   #4341
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Grochówka. Albo fasolowa

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
nam na SR mówili że w razie nawału nie wolno używać laktatora bo to tylko pogarsza sprawe... no bo pierś produkuje pokarm jak ktoś/coś ssa więc skoro laktator ssie to pierś produkuje jeszcze więcej.
laktatora należy u żywać tylko przy nie doborze pokarmu.
Mi położna powiedziała że warto mieć laktator, bo przy nawale można odciągać troszkę, żeby zmniejszyć bolesność, no i tak jak dziewczyny wcześniej pisały, że jak się wogóle nie odciąga, to możne się wszystko pozapychać i może być gorzej.
Stary 2013-11-12, 10:56   #4342
upadly_aniol00
Zakorzenienie

TRZYMAM MOCNE kciuki za Kukurydzianą
Stary 2013-11-12, 10:56   #4343
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
-pomidorowa
-ogórkowa
-żurek
-barszcz czerwony
-jarzynowa
-kalafiorowa
-brokułowa
-ziemniaczana
-kapuśniak
-fasolka po bretońsku (na to chyba już dziś za późno)
-rosół
no nie wiem chyba podałam wszystkie jakie sama osobiście gotuję;p więcej zup nie pamiętam ;p

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-11-12, 10:56   #4344
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
co robicie dobrego na obiad?
Ja robię kluski śląski z sosem pieczarkowym. I nigdy nie zastanawiałam się czy pasuje jedno do drugiego

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
chciałam tylko powiedzieć , ze miej się udzielam z racji remontu i tego , ze mąż ma tydzień wolnego
Ja się zawsze mało udzielam podczas weekendów - chłop w domu. I niekoniecznie to rozumie

Cytat:
za kukurydzianą oby wszystko było dobrze
Oby!

Cytat:
Ja mam z wczoraj rosół na wołowinie. Może fasolowa -> chodzi za mną Pieczarkowa? Tradycyjnie pomidorowa z ryżem?

AH! Dlaczego u jednego sprzedawcy, np. na allegro, nie mogę kupić wszystkiego?? Dosłownie: i pieluch, i łóżeczka, i smoczków. y jeden kurier to wniósł..

Edytowane przez mengazhu
Czas edycji: 2013-11-12 o 10:58
mengazhu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:01   #4345
demonyianioly
Rozeznanie

agoola83 bardzo przykra sytuacja! Podziwiam, że jeszcze tym wszystkim nie rzuciłaś i nie olałaś. Ja już bym nie wytrzymała. Najważniejsza jesteś Ty i maluch, myśl o sobie

Tylko ja mam taki duży brzuch?? Przerażacie mnie

Najlepsza zupa to pomidorowa!
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:07   #4346
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja dziś zrobiłam ostatnie zakupy na allegro 200zł poszło
Teraz jeszcze tylko rossman i apteka .
W ogóle po zajęciach z SR postanowiłam w styczniu jeśli zdążę kupić elektryczny laktator mini z medeli . Chyba , ze urodzę wcześniej tzn przed wypłatą to mąż podskoczy do pierwszej lepszej apteki i kupi zwykły ręczny jakiś
Stary 2013-11-12, 11:07   #4347
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Tak mi głupio, bo jak wchodzę tu do Was i coś piszę, to ostatnimi czasy ciągle same narzekania z mojej strony...Nie nadrabiam...utknęłam gdzieś na setnej stronie....trzymam kciuki za te z Was które w szpitalu, i te które już urodziły

Tak sobie tu gadacie, pierzecie, gotujecie i się wkurzacie na nicnierobienie...zazdrosz czę Wam troszkę...Czuję się z jednej strony jak wyrodna matka, bo ja momentami zapominam, że jestem w ciąży(dopóki nie przesadzę i brzuch mi nie stwardnieje)...Dziś musiałam wysprzątać mieszkanie mojej babci, bo mój ojciec nie chce już dłużej się nią opiekować..mam czas do niedzieli...albo muszę załatwić opiekunkę 24h, lub 12h/ dobę...albo dom starców....Ta druga opcja jest dla mnie(muszę w końcu się przyznać) dużo prostsza, bo opiekunki nie dam rady doglądać i nauczyć z dnia na dzień jak się z babcią obchodzić(mieszkam 50km od babci)...i w ogóle wszyscy ode mnie oczekują, że taka opiekunka będzie 12h ZA DARMO!!!!..Ze skoro jestem pracownikiwm służby zdrowia, to to przecież pikuś coś takiego załatwić....a to jednak kosztuje....trzeba się liczyć nawet 3000zł/miesiąc...za dom opieki 3200-4500.....Nie mam sił....mam w sobie tak ogromną frustrację z powodu tej sytuacji, że sama się siebie momentami boję...
Także jutro, zaraz z rana jadę oglądać domy starców w okolicy...wzięłam wolne w pracy...w środę do pracy na 12h, w czwartek dalsze wycieczki po domach starców...jeśli się nie uda, to wezmę urlop też w piątek i będę musiała znaleźć opiekunkę....jedyne co postawiłam jasno, to, że ja się do babci NIE PRZEPROWADZĘ, bo babcia waży ponad 70kg i nie dam rady zmienić jej pieluchy ani zaprowadzić pod prysznic...już nie wspomnę o tym, że mam w brzuchu maluszka...wyć mi się chce...każdy mi doradza gdzie mam szukać takiej opiekunki, ze mam isc do urzędu pracy i pytać, że mam dać ogłoszenie w gazecie, że mam iść tam i siam...a mnie to już naprawdę nie powinno obchodzić...mój mąż się burzy, ale póki co widzi, że próbuję wywiązać się z obowiążku.... będziemy razem jutro jeździć po domach seniora i rozmawiać....
Mój ojciec chciał mnie też ubrać w organizację pieniędzy na ten zacny cel, ale się resztką sił wybroniłąm dziś.....no bez przesady...
znów się poryczałam....ze złości....chcę w końcu zająć się sobą...dodam, że druga babcia (męża) jest obecnie w szpitalu i teściowa nie kryje, że oczekuje ode mnie pomocy w tym temacie za tydzień, gdy trzeba będzie zawieźć babcię na konsultację do szpitala w którym pracuję....bo przecież mnie tam znają....a teść przynosi mi wyniki swoich badań i konsultuje ze mną wszystkie decyzje swojego lekarza POZ....mam dość...k....a.....
Żebyście mnie źle nie rozumiały...ja zwykle chętnie doradzam, taki mam zawód...ale całą moją energię wolałabym teraz poświęcić na swoje i męża zdrowie, niedawno wyszedł ze szpitala po kolejnej operacji...dla niego mojego wolnego czasu też brakuje, co mnie wnerwia....Bo nadchodzi w życiu taki czas, gdy należy patrzeć tylko na koniec własnego nosa i brzucha...i spoglądać na Tż.....a wszyscy wokoło zdają się tego nie widzieć...nawet najbliżsi są jak ci ludzie w kolejce do kasy....
Kochana bardzo Ci współczuję, wiem jak to jest opiekować się taką osoba, ile nerwów i pracy i siły potrzeba. Mam nadzieję,że znajdziecie jakiś dobry dom opieki dla babci , a z ciebie zejdą obowiązki, bo zamiast cieszyć się maluszkiem przeżywasz koszmar.

Cytat:
.

Ojjj nie dobrze, kolejna w szpitalu.
Oczywiście mocne i napisz jej pozdrowienia od nas wszystkich
Cytat:
ja robię pieczarkowa

W ogóle witam się z wami

Miałam zamiar wstać dzisiaj o 9 a zwlekłam się z łóżka ledwo 9:58
Ogólnie spałam dosyć dobrze i nawet szybko padłam. Oglądaliśmy jakąś nową serie , i przysnęłam. Chyba nadmiar piccolo spowodował u mnie dobrą noc
TŻ w pracy będzie dopiero o 17 a potem przed 20 jedzie na jakieś spotkanie pracowników z szefem, no wiec w sumie cały dzień i wieczór sama. Czekam na kołyskę wczoraj została wysłana ciekawe czy przyjdzie dzisiaj czy jutro, no i zapisałam się na basen dla ciężarówek, idę jutro na 2 godzinki. Jestem ciekawa co i jak
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:22   #4348
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Memezis--- moja kota wylizywała sobie brzuszek do gołej skóry i to było na tle psychicznym. Coś spowodowało tak silny wstrząs że zaczeła sie wylizywać. Nie udało mi sie ustalic co to było ale najprawdopodobniej zmiana mojego koloru włosów (po operacji wypadały mi i ufarbowałam na własny) na azczeście długie leczenie przyniosło skutek i już est ok. Martwi mnie tylko jak to bedzie jak Adaś bedzie i czy to znów nie spowoduje szoku? Nie wiem zoazymy
Dobrze, że już jest ok. Niestety koty to takie wrażliwe stworzenia, że trudno nawet przewidzieć co może je stresować. Między naszymi też się coś musiało wydarzyć co zmieniło ich relacje.

Cytat:
U nas to akurat mój mąż się strasznie rozpycha. Kładzie się na moim rogalu i chrapie do ucha...
Takiego argumentu też czasem zdarza mi się używać. Zazwyczaj jak dzielimy się czymś dobrym do jedzenia

Cytat:
Trzymam kciuki!

Cytat:
Dzisiaj u mnie kapuśniak
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:23   #4349
Le La
Zadomowienie

Dieki za pomysly Mam duzo suszonych grzybow i stanęło na grzybowej
Stary 2013-11-12, 11:25   #4350
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
krupnik
grochówka
buraczana ze smietanka
ogórkowa
kalafiorowa
krem z dyni
zalewajka
serowa
cebulowa

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
no i zapisałam się na basen dla ciężarówek, idę jutro na 2 godzinki. Jestem ciekawa co i jak
tez bym chętnie pochodziła ale nie mogę ... mam uczulenie na chlor no i niestety przykaz zeby więcej siedzieć/leżeć na doopie...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości