|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Witam
![]() Ja dziś coś humoru nie mam i ogólnie ciężko mi jakoś oddychać Memezis--- moja kota wylizywała sobie brzuszek do gołej skóry i to było na tle psychicznym. Coś spowodowało tak silny wstrząs że zaczeła sie wylizywać. Nie udało mi sie ustalic co to było ale najprawdopodobniej zmiana mojego koloru włosów (po operacji wypadały mi i ufarbowałam na własny) na azczeście długie leczenie przyniosło skutek i już est ok. Martwi mnie tylko jak to bedzie jak Adaś bedzie i czy to znów nie spowoduje szoku? Nie wiem zoazymy Roane--- e fajki też nie dobre. Tak na prawde noe zbadano ich do końca i nie wiadomo jak wpływają na organizm Tajeczka--- dobrze że na ktg wszystko ok Zmykam do roboty. Miłego dnia
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Dziś o 13.40 przez CC na świat Przyszła DOROTKA ! waży 2300g Ominęłam tak wspaniałą wiadomość! Gratuluje nowej mamie. Witamy malutką na świecie Ja wcinam jabłka. Cytrusty mi smierdzą ![]() Musisz być asertywna, możesz kłamać np. o złym samopoczuciu. Każdy człowiek normalny powinien to i uszanować, i zrozumieć. Cytat:
Chciałabym wstawać do toalety tylko 2-3 razy. Wstaję +-7... I to tylko na psiknięcie
|
|
|
#4323 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie panikuj,przeciez tych ruchow masz sporo. Dziecko nie maszyna,moze miec spokojniejszy dzien. Gdybym na to patrzyla to codziennie bylabym w szpitalu...
|
|
#4324 | ||
|
Rozeznanie
|
agoola83, współczuję sytuacji
Cytat:
Cytat:
Pobiłam dzisiaj rekord wstawania na siku... Pół nocy nie przespałam i jestem nieprzytomna. Jak zasypiam na jednym boku to budzę się z obolałym biodrem, przewracam na drugi i historia się powtarza. Leżąc na plecach czuję dziwne rozciąganie po bokach Masakra, a to dopiero 27 tc...
|
||
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ja troszke niewyspana, nie moglam zasnac, a jak juz usnelam, to budzilam sie co chwila, ehhh Czy tak juz do konca ciazy bedzie???? agoola wspolczuje sytuacji z babcia. Wiem jak to jest, bo przez ok.2 lata mieszkalam z umierajacym dziadziusiem, wiec wiem jak ciezko sie taka osoba opiekowac (pampersy, mycie, karmienie), no ale ja nie bylam w tedy w ciazy i studiowalam. Najlepszym rozwiazaniem dla Was bylby dom opieki, bo sama nie dasz rady. Trzymam kciuki, zebys znalazla cos odpowiedniego katarzyniak jesli czujesz ruchy i jest ich naprawde sporo, to mysle, ze wszystko jest ok.i nie ma co sie stresowac. Ja nie wiem, czy czuje tyle ruchow co Ty, chyba nawet mniej,a na wizytach i usg zawsze wszystko jest ok. Tak jak mi moj gin mowil, ze nie wszystkie ruchy dziecka tez czujemy. Musi byc min.10 wyczuwalnych na dobe. Spokojnie, na pewno jest wszystko ok. |
|
|
|
#4326 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w ciąży też cytrusowa dziewczyna tyle że po mandarynkach mam zgagę i biegunki;p Cytat:
trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze się ulożyło, będzie dobrze ;* Cytat:
Śmialiśmy się z mężem ostatnio bo mi narzeka że zaczęłam się strasznie na łóżku rozpychać, to mu tłumaczę, że on jest jeden a my jesteśmy dwie i potrzebujemy duuużo więcej miejsca ;p on może zagarnąć tylko 1/3 łóżka;p a łóżko 120;p Pod spodem ja z moim brzuszkiem najukochańszym;p 28 tc
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzuszek cudowny
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj miałam znowu dzień wariata, z racji tego ze mąż miał jeszcze wolne to przyjechali teście i mój brat i dokończyli panele, zaczeli malowanie starych pomieszczeń, skręcili nowe komody, tesciowa ciągle z miotłą latała i sprzątała a jak tylko chciałam coś zrobić to był hałas, więc większość czasu siedziałam i się przyglądałam ![]() Już drugą noc z rzędu spaliśmy w nowym pokoju Mam nadzieje ze jeszcze może 2 dni i będzie wszystko gotowe ![]() Dziś byłam z rana na zakupach po środki czystości i kupiłam proszki do koloru i bieli Jeelp i płyn do płukania też jeelp, mam nadzieję ze nie będzie uczulał bo pachnie bardzo ładnie ten jeelp, może jutro zacznę prać Lenki ubranka ![]() Jutro chyba wybiorę się do SR z taką znajomą która też rodzi podobnie jak ja, razem raźniej
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Nattalli--- super brzuszek
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana!
ja noc przespałam nawet względnie, oczywiście z kilkoma przerwami. Dla pocieszenia powiem Wam, że ja mam ciągle jedną nogę wyżej na poduszce przez to zapalenie żyły no i śpię w pończoszce uciskowej i to jest dopiero niewygoda ![]() Agoola egoizm, egoizm i jeszcze raz egoizm. Babcia w takiej sytuacji najlepiej będzie miała w domu opieki. Ty teraz, a już na pewno potem nie podołasz. Teściom chyba bym powiedziała, że bardzo kiepsko się czuję, mąż chyba też powinien tak pomarudzić, to może dadzą spokój. Współczuje Ci bardzo, że nie możesz w spokoju przeżywać ciąży i mam nadzieję, że sytuacja się w końcu naprostuje. Katarzyniak ruchów naliczyłaś całkiem sporo. Może nie kopie bardzo mocno, bo jest inaczej odwrócone. Zajmij myśli czymś innym i się nie stresuj, a zobaczysz jakiego kopa Ci zasadzi ![]() Dziewczyny, mam pytanie i prośbę o opinie na temat wózków: Peg perego classico, mniej więcej takie http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...-classico_p325 Chce kupić używaną gondolę na okres zimowo- wiosenny, a potem jak Mała podrośnie kupić spacerówkę na wypasie. |
|
|
|
#4331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wielocytowanie sie udało .Na Lubartowskiej będę rodzić Cytat:
Dziewczyny właśnie dostałam smsa od KUKURYDZIANEJ Jest w szpitalu i prosi o mocne forumowe kciuki, ma za mało wód i doszło do niej, że może to być jakaś wada/ upośledzenie, o czym wcześniej nie myślała. Za to bardzo się cieszy, że nie ma internetu, bo już by szukała info w necie i świrowała. Będzie informować na bierząco Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2013-11-12 o 10:37 |
||
|
|
|
#4332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
agoola83 strasznie zdołowana musisz być. My tu się na brzuszkach skupiamy, Ty pewnie też byś chciała i nie możesz bo trzysta problemów na głowie
I wszyscy czegoś chcą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od półtorej miesiaca miałam non stop w domu gości noclegujących, i wczoraj była pierwsza noc kiedy wszyscy sobie wreszcie pojechali i mieliśmy święty spokój, obejrzeliśmy film (który wybraliśmy bez oglądania się na nikogo, "Nieśmiertelny" część I) i poszliśmy lulu. Spałam jak zabita, śniło mi się że karmię Mikołaja i śpiewam mu "Accidentally in Love", całą noc nie obudziłam się ani razu. Za to jak obudziłam się koło 7 rano to miałam wrażenie że rozsadzi mi pęcherz, do łazienki toczyłam się zgięta w pół, ale ta noc snu była tego warta ![]() Ja od paru dni nie mogę sobie znaleźć wygodnego miejsca na siedząco, ciągle coś uwiera mnie w dolną część kręgospłupa. Chyba wczoraj po raz pierwszy doświadczyłam tego o czym pisałyście. Ból spojenia. Nosz cholera, myślałam że urodzę bądź wyrąbię sobie wzgórek łonowy, to było straszne. Co prawda trwało to maks dwie minuty, ale ile zdążyłam się najęczęć
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-12 o 10:51 |
||
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
co robicie dobrego na obiad? ja mam pomidorówkę;p i planuje jeszcze zrobic kluski śląskie i zastanawiam się czy będzie do nich pasować sos pieczarkowy i udko dla męża bo mi zostało z wczoraj i pasowałoby zjeść, zwykle kluski robię z gulaszem wołowym lub wieprzowym stąd moje pytanie
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() chciałam tylko powiedzieć , ze miej się udzielam z racji remontu i tego , ze mąż ma tydzień wolnego . Niestety dziś pojechał na 2 dni w delegację chciałam trochę do Was zajrzeć ale jakoś nie mam siły . Mam dziś gorszy dzień Jakaś taka czuję się nijako .
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
za kukurydzianą oby wszystko było dobrze
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() natalii brzuszek super
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na obiad pomysłu brak ... może się później przejde do sklepu i kupie żurek to będzie zalewajka ... jakoś ostatnio nie mam weny na gotowanie (zresztą i tak nie przepadam za siedzeniem w kuchni a robienie obiadów to dla mnie obowiązek a nie przyjemność)
za Kukurydzianą trzymam kciuki. na pewno wszystko będzie dobrze.
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dajcie jakis pomysl na zupe
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
Grochówka. Albo fasolowa
![]() Mi położna powiedziała że warto mieć laktator, bo przy nawale można odciągać troszkę, żeby zmniejszyć bolesność, no i tak jak dziewczyny wcześniej pisały, że jak się wogóle nie odciąga, to możne się wszystko pozapychać i może być gorzej.
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
-pomidorowa
-ogórkowa -żurek -barszcz czerwony -jarzynowa -kalafiorowa -brokułowa -ziemniaczana -kapuśniak -fasolka po bretońsku (na to chyba już dziś za późno) -rosół no nie wiem chyba podałam wszystkie jakie sama osobiście gotuję;p więcej zup nie pamiętam ;p
|
#4344 | |
|
Zadomowienie
|
Ja robię kluski śląski z sosem pieczarkowym. I nigdy nie zastanawiałam się czy pasuje jedno do drugiego
![]() Cytat:
![]() Oby! Ja mam z wczoraj rosół na wołowinie. Może fasolowa -> chodzi za mną Pieczarkowa? Tradycyjnie pomidorowa z ryżem? AH! Dlaczego u jednego sprzedawcy, np. na allegro, nie mogę kupić wszystkiego?? Dosłownie: i pieluch, i łóżeczka, i smoczków. y jeden kurier to wniósł..
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2013-11-12 o 10:58 |
|
|
|
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
agoola83 bardzo przykra sytuacja! Podziwiam, że jeszcze tym wszystkim nie rzuciłaś i nie olałaś. Ja już bym nie wytrzymała. Najważniejsza jesteś Ty i maluch, myśl o sobie
Tylko ja mam taki duży brzuch?? Przerażacie mnie ![]() Najlepsza zupa to pomidorowa!
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrobiłam ostatnie zakupy na allegro 200zł poszło
![]() Teraz jeszcze tylko rossman i apteka . W ogóle po zajęciach z SR postanowiłam w styczniu jeśli zdążę kupić elektryczny laktator mini z medeli . Chyba , ze urodzę wcześniej tzn przed wypłatą to mąż podskoczy do pierwszej lepszej apteki i kupi zwykły ręczny jakiś
|
|
|
|
#4347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ojjj nie dobrze, kolejna w szpitalu . Oczywiście mocne i napisz jej pozdrowienia od nas wszystkich ja robię pieczarkowa ![]() W ogóle witam się z wami ![]() Miałam zamiar wstać dzisiaj o 9 a zwlekłam się z łóżka ledwo 9:58 ![]() Ogólnie spałam dosyć dobrze i nawet szybko padłam. Oglądaliśmy jakąś nową serie , i przysnęłam. Chyba nadmiar piccolo spowodował u mnie dobrą noc TŻ w pracy będzie dopiero o 17 a potem przed 20 jedzie na jakieś spotkanie pracowników z szefem, no wiec w sumie cały dzień i wieczór sama. Czekam na kołyskę wczoraj została wysłana ciekawe czy przyjdzie dzisiaj czy jutro, no i zapisałam się na basen dla ciężarówek, idę jutro na 2 godzinki. Jestem ciekawa co i jak
|
||
|
|
|
#4348 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Takiego argumentu też czasem zdarza mi się używać. Zazwyczaj jak dzielimy się czymś dobrym do jedzenia ![]() Cytat:
Dzisiaj u mnie kapuśniak
|
|||
|
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
Dieki za pomysly
![]() Mam duzo suszonych grzybow i stanęło na grzybowej
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
krupnik
grochówka buraczana ze smietanka ogórkowa kalafiorowa krem z dyni zalewajka serowa cebulowa tez bym chętnie pochodziła ale nie mogę ... mam uczulenie na chlor no i niestety przykaz zeby więcej siedzieć/leżeć na doopie...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

16.06.2012 

i w sumie nie wiem czy mam sie martwic czy nie... Wiadomo ze najlepiej to zrobic ktg,ale w tym szpitalu do ktorego chcialabym pojechac do ktg robią od 30 tyg dopiero 
Masakra, a to dopiero 27 tc...

.