|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
Żartowniś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
alucior, no tak nie za bardzo... Po drugie to jej pierwszy sylwester i wolałabym, żeby byla z nami.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie ale nie nadrabiam
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, no ale chyba podejmując się opieki nad Kropką liczyłaś się z konsekwencjami, między innymi właśnie w takiej postaci
|
|
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
justynkie u nas na weselu będzie jeden bezglutenowiec
Ale poprosimy o inne dania dla niej, albo sami coś załatwimy
|
#1596 |
|
BAN stały
|
My w zeszłym roku pojechaliśmy na Sylwka i wyszło nas to 700 zł (zabawa i nocleg tylko) i w tym roku odpuszczamy bo właśnie się okazało, ze ten zabieg, który robiłam przed wakacjami i pisałam wam, ze to ostatni... No... 23 jadę do Wro. No i wyjdzie mnie to tyle co zeszłoroczny Sylwek... Ale tym razem to już na pewno ostatni, nawet jak się nie uda...
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1598 |
|
Konto usunięte
|
U nas na pewno będzie jedna wegetarianka, ale jedzenia jest tyle, że na pewno coś wybierze
|
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ! Wybaczcie nie nadrobię wszystkiego...
gornek fajne buciki Kate Noir będzie fajnie zobaczysz! ![]() poznanianka1990 Co do pieska to rozumiem Cię. Mojej koleżanki pies strasznie się bał i wchodził pod wannę przy tym cały się telepiąc... Mam nadzieję, że nie będzie się aż tak bała psinka a Sylwester we dwoje też może być udany.justynkie, little_zosh U nas świadek nie je mięsa ani ryb. Będzie musiał sobie radzić . Zostawi mięsko i tyle. Zawsze tak było, nas już to nie dziwi. Raz udało mi się namówić go na zjedzenie rybki ![]() enzunio Jak trzeba, to trzeba. Jeszcze nie jeden sylwester przed Wami .
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
U nas katering nie robi problemu z wegetarianami it. Mamy tylko podac ile i co. Czy jakas alergia itp. Wiec jestem spokojna. I na karteczce z RSVP bedzie opcja do zaznaczenia czy jest sie wszystkozernym czy nie
|
|
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zazdroszczę nikomu kto ma dzieci, baaa unikam ich jak ognia! Tż z kolei lubi dzieci ale parcia na dziecko nie ma. Ja mu powiedziałam że będzie musiał poczekać aż instynkt macierzyński nadejdzie, powiedział że zaczeka ile trzeba ![]() Jak ktoś mówi do mnie o dziecku gotowa jestem go pobić! Może to ma wpływ że jestem jedynaczką, i nie mam rodzeństwa. Nie wiem.. Ale z przyszłą teściową już mam szczepy, a będzie pewnie o wiele więcej bo uczepiła się że chce być babcią. niech spada ![]() PS. W niedzielę jedziemy oglądać obrączki
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzieci lubie i mogłabym być już mama
gdyby mi warunki finansowe pozwalały
|
|
|
|
#1604 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie widok dzieci nie podnieca, TŻta tak dzieciaka na razie nie chcę, najpierw własne cztery kąty mam nadzieję, że jeszcze w 2014 będziemy na swoim, na dziecko pewnie się zdecydujemy rok po przeprowadzce do własnego M
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wielka odpowiedzialność.A teściową się nie przejmuj - one tak mają. Moja mama już się zastanawia jak urządzi pokoik dla wnuka/wnuczki u siebie w mieszkaniu, by miał gdzie się bawić ![]() Ja osobiście nie będę płakać, gdy zaraz po ślubie będę w ciąży, ale to może dlatego, że ja jestem właśnie w tym wieku, o którym Ty piszesz czyli około 30.
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Odnoszę się
![]() A) My mamy co prawda tylko obiad/deser/kolacje ale staramy się żeby było w miarę uniwersalnie tak żeby wszyscy zjedli ale też to co lubimy . W menu też mamy rosół , wahaliśmy się między nim a kremem z pomidorów, ale postawiliśmy na klasykę, mamy nadzieje że się sprawdzi. B) co do dziecka to po ślubie już droga wolna, byle nie przed bo się w suknię nie zmieszczę!
|
#1607 |
|
Winter is coming
|
Mi raz teściowa coś gadała o wnukach, to jej zapytałam, czy tak bardzo chce żeby jej 19letni syn został ojcem, bo na nas nie ma co liczyć na razie
![]() Z zup u nas będzie rosół, chociaż ja nie tykam, ale wiem, że inni lubią ;] Menu będę miała pod gości, a sama będę jeść kluski śląskie omnomnom. My na sylwestra siedzimy w domu, pewnie będziemy 31.12 pracować, a poza tym nie ma gdzie, chłop nie chce iść na salę. Ale mi to nie przeszkadza, nie lubię sylwestra. Jakby był latem, to co innego
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki pędzicie jak szalone aż ciężko to wszystko nadrobić
![]() Witam nowe PM- ki Chciałam się tylko pochwalić że dj już prawie załatwiony (jutro podpisujemy umowę). Z trzech którzy wchodzili w grę pierwszy z listy delikatnie rzecz ujmując Nas "wykiwał" gdyż umawiając się na spotkanie po TŻ telefonie dzień przed -czy spotkanie aktualne- poinformował że termin ma już zajęty ponieważ 2 dni temu podpisał umowę, ale on może kogoś polecić itd ...- żart!!! - więc nerwów troszkę poszło ojjjj naprawdę sporo Tak więc został dj z Naszej listy nr 2 i chyba nawet lepiej, ponieważ chłopak bardzo sympatyczny i dogadaliśmy się z nim bez problemu, ma nie daleko do Naszej sali i ma wszystko to co byśmy chcieli, tak więc nie ma tego złego (mam nadzieję) Pod koniec tygodnia jak się uda to spotkanie z fotografem
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
witam nowe PMki podczytuje Was ale wróciliśmy z tej Hiszpanii i się jakoś ogarnąć nie mogę tam piękne słońce, lato w pełni..tu za oknem ponuro i zimnooo, nic się nie chce wrażenia niesamowite, miasto przepiękne !!! a na plaży byłam pół h-nie było czasu bardzo bardzo polecam, jakby któraś z Was się zastanawiała nad podróżą poślubną czy też normalną wycieczką to gwarantuje, że zakochacie się i będziecie chciały tam wrócić !! ![]() ze spraw ślubnych to w tym tyg jadę się spotkać z dekoratorką sali, szukać zaproszeń itd i mam spotkanie z dziewczyną, która ślubuje godzinę wcześniej-mamy pogadać o wspólnej wizji dekoracji kościoła
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też będzie rosół - jest nieśmiertelny. tata co prawda był zawiedziony bo liczył że będzie pół na pół z flakami, ale nasza restauracja flaków nie ma w menu.
Na sylwestra pewnie pójdziemy do znajomych na małą domóweczkę albo spędzimy sami w domu. 2 lata pod rząd siedzieliśmy sami i było super, - winko, filmik, o północy spacer na plażę. Jak rok temu pojechaliśy do kolegi to byłam trochę zła że muszę wracać taki kawał do domu ![]() Dzieci planujemy tak do 2 lat po ślubie - teraz finansowo byśmy polegli. Poza tym moja psychika już się nastawiła na dzieci w tym czasie i na tą chwilę nie mam zamiaru o nich myśleć ani nawet chcieć je mieć. Zachce mi się za 2 lata wedle obmyślonego planu
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Cytat:
U nas rosół będzie obowiązkowo ale z bażanta. Nasz kucharz robi boski rosół więc nie mam najmniejszych wątpliwości. Jedzenie będzie podawane na półmiskach. Wiem, że nie będzie problemu, że dla kogoś zabraknie, bo po 1 w rodzinie nikt nie rzuca się na jedzenie, tylko nakładaja po trochu, a po 2 to kelnerzy jak się powie to donoszą mięsko. Byliśmy w niedzielę na targach. Szału nie było ale nie żałuje. Oglądaliśmy sukienki i Tż najbardziej spodobała się ta, w której ja się zakochałam. Znajoma miała "stoisko" swojego zakładu (kosmetyczka, fryzjer). Uczesała mnie na próbę i bardzo mi się spodobała fryzurka. Co prawda jestem zapisana do innej fryzjerki z której nie zrezygnuje ale wiem, że w tym uczesanie które mi się podobało dobrze wyglądam. Zastanawiam się za to nad zapisaniem się do nich na makijaż- ślubny kosztuje 70 zł, próbny połowę. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2013-11-12 o 12:18 |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc czas będzie najwyższy
|
|
#1615 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ależżz mi się nie chce.
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=mojakaren;43670383] Właśnie co sądzicie o nieśmiertelnym rosole? My chcieliśmy go zastąpić czymś bardziej hm.. niecodziennym? Jakimś kremem czy coś, ale generalnie wszyscy odradzają i sama już nie wiem czy kombinować.. ![]() /QUOTE] Początkowo chciałam coś innego kombinować jaka zupka krem czy cuś ale po zastanowieniu zdecydowanie rosół musi być!! Cytat:
Cytat:
Ooo to jeszcze lepiej. My już na szczęście mamy nauki za sobą ale wymęczyłam się starsznie dwa dni siedząc i słuchając.
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
w sobotę byliśmy u księdza i ślub mamy na 17:00, chcieliśmy na 18 ale jest odpust podobno i mówił, że jak będzie dużo ślubów to zmieni i będziemy mieli na 18
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomo, każdy patrzy na siebie i wybiera to co uważa za słuszne. Ja początkowo się obawiałam, ale znajomi którzy byli w tej restauracji na weselu byli zadowoleni z tej formy, mówili że opinie innych gości też były pozytywne. Rozmawiałam też z paroma osobami w rodzinie i nie usłyszałam żadnej złej opinii. Część osób mówiła że na weselach zawsze jedzą te ciepłe dania bo nie chcą zrobić przykrości organizatorom, że zapłacili za to a goście nie zjadają. Były też opinie, że często danie jest podawane wtedy kiedy ktoś nie jest głodny, ale np. za godzinę już by chętnie coś zjadł ciepłego i albo trzeba się obejść smakiem, albo wziąć talerz na zapas i po godzinie jest zimne... Więc uważam że dobrze trafiliśmy z tym bufetem
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
A u nas rosołu nie będzie
co do wegetarian, dania mamy serwowane na indywidualnych talerzach i mamy opcje bez mięsną więc tylko podajemy wcześniej taką informacje bo będzie kilka osób co mięsa nie je, jak i jedna koleżanka co ma alergie. Gornek fajne buty! Kate_Noir powodzenia! Co do oszczędzania no to my się bardzo staramy, nie pamiętam kiedy byłam na porządnych ciuchowych zakupach! przestaliśmy chodzić do restauracji (tego mi najbardziej brakuje) - gotujemy w domu. Z kina jednak nie zrezygnowaliśmy, chodzimy bardzo często, ale to dlatego, że płacimy co miesiąc za kartę (koszt niewiele więcej niż jeden seans) i możemy oglądać nieograniczoną liczbę filmów No i w tym roku nie byliśmy na porządnych wakacjach, no ale to się po ślubie nadrobi ![]() Co do dzieci, kiedyś już wspominałam, ja nie jestem jeszcze gotowa, może tak 2-3 lata po ślubie. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#1619 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Dzięki ![]() Ja Wam powiem, że nie ma co z jedzeniem wariować, moja znajoma, pm 2012 z lipca to uświadomiła, jej wskazówek mam zamiar się trzymać (i co do menu i co do %) My z kolei będziemy biegać w weekendy na basen, bo miasto funduje za free przez 6 weekendów, a to duża oszczędność (chociażby te 6 razy 11 zł, albo nawet 10 razy 11 zł :P), więc moja My Sylwestra pewnie znów zrobimy w formie domówki u nas w mieszkanku, w znanym fajnym gronie ludzi ![]() My rosołu nie chcemy (mam od razu wizję ubrudzenia kiecki, mimo serwetki, musiałabym chyba jakiś kombinezon zakładać I uff, nadrobiłam Was w miarę
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
u nas będzie rosół z makaronem. Standard który jedzą wszyscy
ja ani pomidorowej ani cebulowej bym nie dotkneła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

Smakował jak woda, na dodatek nie miał ani grama soli i pieprzu.

Nasz ślub 16.08.2014

Tak więc został dj z Naszej listy nr 2 i chyba nawet lepiej, ponieważ chłopak bardzo sympatyczny i dogadaliśmy się z nim bez problemu, ma nie daleko do Naszej sali i ma wszystko to co byśmy chcieli, tak więc nie ma tego złego (mam nadzieję)
tam piękne słońce, lato w pełni..tu za oknem ponuro i zimnooo, nic się nie chce