Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 10:17   #1591
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja też już bym chciała, ale przed ślubem nie zamierzam w ciążę zachodzić, natomiast mój TŻ jak najbardziej jest za - mówi że jak się sprężymy to się wyrobimy

Żartowniś

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
O to, to to
Nie sztuka wrzucić kurczaka, warzywa i zalać wodą
Ja też lubię mieszany rosół. I raczej nie na kurczaku, a jak już z drobiu coś, to na indyku

My jak byliśmy w lipcu na weselu, to rosół chyba wodą rozcienczali Smakował jak woda, na dodatek nie miał ani grama soli i pieprzu.
Niestety, ale wciąż panuje przekonanie, że rosół to najprostsza zupa, a tak naprawdę ugotować dobry rosół to sztuka
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:18   #1592
poznanianka1990
Zakorzenienie

alucior, no tak nie za bardzo... Po drugie to jej pierwszy sylwester i wolałabym, żeby byla z nami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:22   #1593
misia880
Zakorzenienie

witam sie ale nie nadrabiam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:23   #1594
alloffkowa
Zakorzenienie

Poznanianka, no ale chyba podejmując się opieki nad Kropką liczyłaś się z konsekwencjami, między innymi właśnie w takiej postaci
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:07   #1595
little_zosh
Rozeznanie

justynkie u nas na weselu będzie jeden bezglutenowiec Ale poprosimy o inne dania dla niej, albo sami coś załatwimy . Wegetarianami nie mamy zamiaru się przejmować, coś sobie znajdą bez mięsa - zresztą to jest ich wybór, natomiast kuzynka jest po prostu chora i tak by nie mogła zjeść absolutnie nic.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:12   #1596
enzunio
BAN stały

My w zeszłym roku pojechaliśmy na Sylwka i wyszło nas to 700 zł (zabawa i nocleg tylko) i w tym roku odpuszczamy bo właśnie się okazało, ze ten zabieg, który robiłam przed wakacjami i pisałam wam, ze to ostatni... No... 23 jadę do Wro. No i wyjdzie mnie to tyle co zeszłoroczny Sylwek... Ale tym razem to już na pewno ostatni, nawet jak się nie uda...

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:23   #1597
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
justynkie u nas na weselu będzie jeden bezglutenowiec Ale poprosimy o inne dania dla niej, albo sami coś załatwimy . Wegetarianami nie mamy zamiaru się przejmować, coś sobie znajdą bez mięsa - zresztą to jest ich wybór, natomiast kuzynka jest po prostu chora i tak by nie mogła zjeść absolutnie nic.
ja póki co, wiem o jednej osobie wegetariance, nie z wyboru, a z wychowania, więc dla niej na pewno będą osobne dania, z resztą to małe i chude, to i tak dużo nie zje
Stary 2013-11-12, 11:26   #1598
201605100
Konto usunięte

U nas na pewno będzie jedna wegetarianka, ale jedzenia jest tyle, że na pewno coś wybierze
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:33   #1599
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dzień dobry ! Wybaczcie nie nadrobię wszystkiego...

gornek
fajne buciki

Kate Noir
będzie fajnie zobaczysz!

poznanianka1990
Co do pieska to rozumiem Cię. Mojej koleżanki pies strasznie się bał i wchodził pod wannę przy tym cały się telepiąc... Mam nadzieję, że nie będzie się aż tak bała psinka a Sylwester we dwoje też może być udany.

justynkie, little_zosh

U nas świadek nie je mięsa ani ryb. Będzie musiał sobie radzić . Zostawi mięsko i tyle. Zawsze tak było, nas już to nie dziwi. Raz udało mi się namówić go na zjedzenie rybki

enzunio
Jak trzeba, to trzeba. Jeszcze nie jeden sylwester przed Wami . My ten sylwester mieliśmy cichy z powodu żałoby. Spędziliśmy w domu we 2 .
Stary 2013-11-12, 11:34   #1600
Opiumalfa
Zakorzenienie

U nas katering nie robi problemu z wegetarianami it. Mamy tylko podac ile i co. Czy jakas alergia itp. Wiec jestem spokojna. I na karteczce z RSVP bedzie opcja do zaznaczenia czy jest sie wszystkozernym czy nie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:45   #1601
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
My w zeszłym roku pojechaliśmy na Sylwka i wyszło nas to 700 zł (zabawa i nocleg tylko) i w tym roku odpuszczamy bo właśnie się okazało, ze ten zabieg, który robiłam przed wakacjami i pisałam wam, ze to ostatni... No... 23 jadę do Wro. No i wyjdzie mnie to tyle co zeszłoroczny Sylwek... Ale tym razem to już na pewno ostatni, nawet jak się nie uda...

Wysłane z telefonu
My też w ubiegłym roku zdecydowaliśmy się na bal sylwestrowy ze znajomymi... no i w tym roku z niego rezygnujemy, mimo, że koledzy mnie wyciągają, by gdzieś wspólnie iść się pobawić. Nie mam ochoty i moim zdaniem to strata kasy. Taki bal ma urok raz na jakiś czas, nawet teksty typu "że to mój ostatni panieński Sylwester" nie robią na mnie wrażenia. Na szczęście TŻ podziela moje zdanie

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:48   #1602
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Też bym chciała już bobo ale właśnie ze względu na ślub czekam z tym na noc poślubną, po weselu niech się dzieje wola nieba w czym oczywiście zamierzam jej MOCNO pomagać
To w takim razie ja chyba jestem nienormalna. Myśl o posiadaniu dziecka mnie przeraża, może koło 30 bym się zdecydowała w końcu ale teraz mam 26 lat i po prostu nie czuję się gotowa na bycie matką.
nie zazdroszczę nikomu kto ma dzieci, baaa unikam ich jak ognia!
Tż z kolei lubi dzieci ale parcia na dziecko nie ma. Ja mu powiedziałam że będzie musiał poczekać aż instynkt macierzyński nadejdzie, powiedział że zaczeka ile trzeba
Jak ktoś mówi do mnie o dziecku gotowa jestem go pobić!
Może to ma wpływ że jestem jedynaczką, i nie mam rodzeństwa. Nie wiem..
Ale z przyszłą teściową już mam szczepy, a będzie pewnie o wiele więcej bo uczepiła się że chce być babcią.
niech spada

PS. W niedzielę jedziemy oglądać obrączki

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:51   #1603
misia880
Zakorzenienie

a ja dzieci lubie i mogłabym być już mama gdyby mi warunki finansowe pozwalały

Stary 2013-11-12, 11:53   #1604
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
To w takim razie ja chyba jestem nienormalna. Myśl o posiadaniu dziecka mnie przeraża, może koło 30 bym się zdecydowała w końcu ale teraz mam 26 lat i po prostu nie czuję się gotowa na bycie matką.
Tż z kolei lubi dzieci ale parcia na dziecko nie ma. Ja mu powiedziałam że będzie musiał poczekać aż instynkt macierzyński nadejdzie, powiedział że zaczeka ile trzeba
Ale z przyszłą teściową już mam szczepy, a będzie pewnie o wiele więcej bo uczepiła się że chce być babcią.
niech spada

U nas jest podobnie mnie widok dzieci nie podnieca, TŻta tak dzieciaka na razie nie chcę, najpierw własne cztery kąty mam nadzieję, że jeszcze w 2014 będziemy na swoim, na dziecko pewnie się zdecydujemy rok po przeprowadzce do własnego M
Stary 2013-11-12, 11:53   #1605
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
niech spada

marlenqa masz rację, do macierzyństwa musisz być gotowa przede wszystkim Ty To wielka odpowiedzialność.
A teściową się nie przejmuj - one tak mają. Moja mama już się zastanawia jak urządzi pokoik dla wnuka/wnuczki u siebie w mieszkaniu, by miał gdzie się bawić

Ja osobiście nie będę płakać, gdy zaraz po ślubie będę w ciąży, ale to może dlatego, że ja jestem właśnie w tym wieku, o którym Ty piszesz czyli około 30.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:05   #1606
ysia
Zadomowienie

Odnoszę się

A) My mamy co prawda tylko obiad/deser/kolacje ale staramy się żeby było w miarę uniwersalnie tak żeby wszyscy zjedli ale też to co lubimy . W menu też mamy rosół , wahaliśmy się między nim a kremem z pomidorów, ale postawiliśmy na klasykę, mamy nadzieje że się sprawdzi.

B) co do dziecka to po ślubie już droga wolna, byle nie przed bo się w suknię nie zmieszczę!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:06   #1607
velika
Winter is coming

Mi raz teściowa coś gadała o wnukach, to jej zapytałam, czy tak bardzo chce żeby jej 19letni syn został ojcem, bo na nas nie ma co liczyć na razie
Z zup u nas będzie rosół, chociaż ja nie tykam, ale wiem, że inni lubią ;] Menu będę miała pod gości, a sama będę jeść kluski śląskie omnomnom.
My na sylwestra siedzimy w domu, pewnie będziemy 31.12 pracować, a poza tym nie ma gdzie, chłop nie chce iść na salę. Ale mi to nie przeszkadza, nie lubię sylwestra. Jakby był latem, to co innego

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:10   #1608
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Kobitki pędzicie jak szalone aż ciężko to wszystko nadrobić

Witam nowe PM- ki

Chciałam się tylko pochwalić że dj już prawie załatwiony (jutro podpisujemy umowę). Z trzech którzy wchodzili w grę pierwszy z listy delikatnie rzecz ujmując Nas "wykiwał" gdyż umawiając się na spotkanie po TŻ telefonie dzień przed -czy spotkanie aktualne- poinformował że termin ma już zajęty ponieważ 2 dni temu podpisał umowę, ale on może kogoś polecić itd ...- żart!!! - więc nerwów troszkę poszło ojjjj naprawdę sporo jednym słowem bardzo nieprofesjonalne zachowanie Tak więc został dj z Naszej listy nr 2 i chyba nawet lepiej, ponieważ chłopak bardzo sympatyczny i dogadaliśmy się z nim bez problemu, ma nie daleko do Naszej sali i ma wszystko to co byśmy chcieli, tak więc nie ma tego złego (mam nadzieję)

Pod koniec tygodnia jak się uda to spotkanie z fotografem
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:10   #1609
madzixx88
Zakorzenienie

Cześć

witam nowe PMki

podczytuje Was ale wróciliśmy z tej Hiszpanii i się jakoś ogarnąć nie mogę tam piękne słońce, lato w pełni..tu za oknem ponuro i zimnooo, nic się nie chce jak mieliśmy wracać to myślałam, że się popłaczę wysiadłam z samolotu w tenisówkach i koszulce z krótkim rękawkiem, okulary na głowie hehe a przywitał nas deszcz i 15 stopni mniej wrażenia niesamowite, miasto przepiękne !!! udało nam się zwiedzić najważniejsze rzeczy, od rana do nocy łaziliśmy a na plaży byłam pół h-nie było czasu bardzo bardzo polecam, jakby któraś z Was się zastanawiała nad podróżą poślubną czy też normalną wycieczką to gwarantuje, że zakochacie się i będziecie chciały tam wrócić !!

ze spraw ślubnych to w tym tyg jadę się spotkać z dekoratorką sali, szukać zaproszeń itd i mam spotkanie z dziewczyną, która ślubuje godzinę wcześniej-mamy pogadać o wspólnej wizji dekoracji kościoła
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:10   #1610
justynkie
Wtajemniczenie

U nas też będzie rosół - jest nieśmiertelny. tata co prawda był zawiedziony bo liczył że będzie pół na pół z flakami, ale nasza restauracja flaków nie ma w menu.

Na sylwestra pewnie pójdziemy do znajomych na małą domóweczkę albo spędzimy sami w domu. 2 lata pod rząd siedzieliśmy sami i było super, - winko, filmik, o północy spacer na plażę. Jak rok temu pojechaliśy do kolegi to byłam trochę zła że muszę wracać taki kawał do domu

Dzieci planujemy tak do 2 lat po ślubie - teraz finansowo byśmy polegli. Poza tym moja psychika już się nastawiła na dzieci w tym czasie i na tą chwilę nie mam zamiaru o nich myśleć ani nawet chcieć je mieć. Zachce mi się za 2 lata wedle obmyślonego planu

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:16   #1611
madziara889
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Podobno rosół jest podawany ponieważ coś tam robi z alkoholem ten tłuszcz i się ludzie szybko nie upijają. A takie zabielane są bardziej niebezpieczne Tak mi ktoś mówił
Tłuszcz tworzy powłokę ochronna w żołądku, przez co alkohol mniej szkodzi. To dotyczy nie tylko rosołu ale wszystkich tłustych potraw.

U nas rosół będzie obowiązkowo ale z bażanta. Nasz kucharz robi boski rosół więc nie mam najmniejszych wątpliwości.

Jedzenie będzie podawane na półmiskach. Wiem, że nie będzie problemu, że dla kogoś zabraknie, bo po 1 w rodzinie nikt nie rzuca się na jedzenie, tylko nakładaja po trochu, a po 2 to kelnerzy jak się powie to donoszą mięsko.

Byliśmy w niedzielę na targach. Szału nie było ale nie żałuje. Oglądaliśmy sukienki i Tż najbardziej spodobała się ta, w której ja się zakochałam.
Znajoma miała "stoisko" swojego zakładu (kosmetyczka, fryzjer). Uczesała mnie na próbę i bardzo mi się spodobała fryzurka. Co prawda jestem zapisana do innej fryzjerki z której nie zrezygnuje ale wiem, że w tym uczesanie które mi się podobało dobrze wyglądam. Zastanawiam się za to nad zapisaniem się do nich na makijaż- ślubny kosztuje 70 zł, próbny połowę.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2013-11-12 o 12:18
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:17   #1612
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U nas też będzie rosół - jest nieśmiertelny. tata co prawda był zawiedziony bo liczył że będzie pół na pół z flakami, ale nasza restauracja flaków nie ma w menu.

Na sylwestra pewnie pójdziemy do znajomych na małą domóweczkę albo spędzimy sami w domu. 2 lata pod rząd siedzieliśmy sami i było super, - winko, filmik, o północy spacer na plażę. Jak rok temu pojechaliśy do kolegi to byłam trochę zła że muszę wracać taki kawał do domu

Dzieci planujemy tak do 2 lat po ślubie - teraz finansowo byśmy polegli. Poza tym moja psychika już się nastawiła na dzieci w tym czasie i na tą chwilę nie mam zamiaru o nich myśleć ani nawet chcieć je mieć. Zachce mi się za 2 lata wedle obmyślonego planu
Mi też się zachce
Stary 2013-11-12, 12:26   #1613
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Mam identycznie... na prawdę co do joty. Z jednej strony wesele to fajne i jedyna okazja miłe wspomnienia ale czasem jak pomyślę ile to warte nie tylko finansowo ale też ile łez wyrzeczeń kalkulacji starań to myślę że mam dość.. .tym bardziej że my z rodzicami mamy średniawą sytuację szczególnie teraz i niezbyt nam pomogą jakikolwiek sposób... a moi ostatnio przechodzą już granice wytrzymałości.. Tak więc rozumiem wiele z was i zazdroszczę trochę ale też i cieszę się ogromnie szczęściem tych które nie mają takich problemów i dylematów.
Przy naszej kalkulacji, też się wkurzam czy się uda pogodzić koncepcję obiad + impreza, ale osobno, czy trzeba będzie iść na 'weselny kompromis'. Plus moja rodzicielka negująca wszystko non stop... No nic, więcej się dowiemy po piątku, jak pojedziemy salę oglądać...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:28   #1614
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
niech spada

no widzisz, tak się składa, że ja już chciałam jakiś czas temu, potem mi przeszło, a w dniu ślubu już będę bliżej do 31 więc czas będzie najwyższy
Stary 2013-11-12, 12:32   #1615
Atomoowka
Wtajemniczenie

Ależżz mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o wegetarian - jedna kolezanka jest wegetarianka. i właśnie nie wiem co z nią zrobić zamawiać jeden obiad oddzielnie ?
Ja bym zdecydowanie dla niej coś przygotowała, u mnie będą 2 wegetarianki i szczerze nie wyobrażam sobie żeby całą noc jadły tylko sałatki, ciasta czy jajka.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My mamy ciepły bufet, ale! Obiad będzie podany na talerzach dla każdego gościa. Jedna kolacja w trakcie wesela też będzie podana na talerzach. Na ciepłym bufecie będą kolejne 3 dania do wyboru, do nich dodatki: pieczone ziemniaki, kolorowy ryż, bukiet warzyw. Więc tak naprawdę 2 posiłki każdy dostanie pod nos, a jak w międzyczasie ktoś zgłodnieje to może sobie wziąć cos ciepłego z bufetu. Wątpię, że nagle wszyscy w jednym czasie będą szli do bufetu Nam się ten pomysł podoba, bo jak goście dostają na talerzach 4 gorące dania to połowa ich nie zjada i jedzenie się marnuje, a tak każdy będzie jadł wtedy kiedy chce.
Kurde dla mnie bufet na weselu odpada zdecydowanie.

[QUOTE=mojakaren;43670383]

Właśnie co sądzicie o nieśmiertelnym rosole?
My chcieliśmy go zastąpić czymś bardziej hm.. niecodziennym? Jakimś kremem czy coś, ale generalnie wszyscy odradzają i sama już nie wiem czy kombinować..

/QUOTE]

Początkowo chciałam coś innego kombinować jaka zupka krem czy cuś ale po zastanowieniu zdecydowanie rosół musi być!!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a nasz proboszcz odpuścił nam poradnię
tzn on nam mówił że i na nauki chodzić nie musimy, ale moja upartość
choć w piątek chyba już nie pójdziemy i tak...
O super z tą poradnią

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Chciałam w tym roku iść na sylwestra na zabawę, na której będzie grał nasz zespół, ale nie pójdziemy bo co zrobić z psem? Tym bardziej, że to pierwszy sylwester z psem i nie wiem jak ona zareaguje na fajerwerki...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No ja bym nie poszła na Twoim miejscu. Lepiej zostać z nią i zobaczyć jak reaguje itd. W przyszłym roku będziesz wiedziała czy się boi czy mam w nosie strzelanie i wtedy będziesz wiedziała co robić.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Nam odpuścił nauki, tylko poradnie robimy

Ooo to jeszcze lepiej.
My już na szczęście mamy nauki za sobą ale wymęczyłam się starsznie dwa dni siedząc i słuchając.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:34   #1616
karolinuuusia
Zakorzenienie

w sobotę byliśmy u księdza i ślub mamy na 17:00, chcieliśmy na 18 ale jest odpust podobno i mówił, że jak będzie dużo ślubów to zmieni i będziemy mieli na 18

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:39   #1617
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Kurde dla mnie bufet na weselu odpada zdecydowanie.
Wiadomo, każdy patrzy na siebie i wybiera to co uważa za słuszne. Ja początkowo się obawiałam, ale znajomi którzy byli w tej restauracji na weselu byli zadowoleni z tej formy, mówili że opinie innych gości też były pozytywne. Rozmawiałam też z paroma osobami w rodzinie i nie usłyszałam żadnej złej opinii. Część osób mówiła że na weselach zawsze jedzą te ciepłe dania bo nie chcą zrobić przykrości organizatorom, że zapłacili za to a goście nie zjadają. Były też opinie, że często danie jest podawane wtedy kiedy ktoś nie jest głodny, ale np. za godzinę już by chętnie coś zjadł ciepłego i albo trzeba się obejść smakiem, albo wziąć talerz na zapas i po godzinie jest zimne... Więc uważam że dobrze trafiliśmy z tym bufetem

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:42   #1618
rabbitka
Rozeznanie

A u nas rosołu nie będzie co do wegetarian, dania mamy serwowane na indywidualnych talerzach i mamy opcje bez mięsną więc tylko podajemy wcześniej taką informacje bo będzie kilka osób co mięsa nie je, jak i jedna koleżanka co ma alergie.

Gornek fajne buty!

Kate_Noir powodzenia!

Co do oszczędzania no to my się bardzo staramy, nie pamiętam kiedy byłam na porządnych ciuchowych zakupach! przestaliśmy chodzić do restauracji (tego mi najbardziej brakuje) - gotujemy w domu. Z kina jednak nie zrezygnowaliśmy, chodzimy bardzo często, ale to dlatego, że płacimy co miesiąc za kartę (koszt niewiele więcej niż jeden seans) i możemy oglądać nieograniczoną liczbę filmów No i w tym roku nie byliśmy na porządnych wakacjach, no ale to się po ślubie nadrobi

Co do dzieci, kiedyś już wspominałam, ja nie jestem jeszcze gotowa, może tak 2-3 lata po ślubie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:44   #1619
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

Dzięki

Ja Wam powiem, że nie ma co z jedzeniem wariować, moja znajoma, pm 2012 z lipca to uświadomiła, jej wskazówek mam zamiar się trzymać (i co do menu i co do %)

My z kolei będziemy biegać w weekendy na basen, bo miasto funduje za free przez 6 weekendów, a to duża oszczędność (chociażby te 6 razy 11 zł, albo nawet 10 razy 11 zł :P), więc moja się trochę zmniejszy :P

My Sylwestra pewnie znów zrobimy w formie domówki u nas w mieszkanku, w znanym fajnym gronie ludzi

My rosołu nie chcemy (mam od razu wizję ubrudzenia kiecki, mimo serwetki, musiałabym chyba jakiś kombinezon zakładać ), będzie pomidorowa i cebulowa do wyboru, albo tylko pomidorowa :P

I uff, nadrobiłam Was w miarę

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:46   #1620
misia880
Zakorzenienie

u nas będzie rosół z makaronem. Standard który jedzą wszyscy
ja ani pomidorowej ani cebulowej bym nie dotkneła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości