Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 11:51   #3091
kasia1608
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
kasia1608 certyfikat, są różne kursy, zerknij sobie

fdhgfhjhkghgfdh U mnie też. Na moim powiatowym UP w zeszłym tyg. pojawiło się 5 ofert. WOW. Dziś zero.
właśnie patrze

Edytowane przez kasia1608
Czas edycji: 2013-11-12 o 11:54
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:54   #3092
kathy8998
Rozeznanie

Tam po prawej stronie masz zakładkę szkolenia biznesowe. U mnie wszystko bezproblemowo się otwiera. Aha, no i to jest niby kurs dla przedsiębiorców. Ale ja zaznaczyłam, że planuję otworzyć firmę i normalnie mogłam się zapisać.
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:55   #3093
BalbinaZwanzig
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Coraz biedniej z ogłoszeniami,
u Was też?

Tak sobie myślę, u mnie w mieście budują mini-galerię handlową, ze sklepem i może tam bym się załapała? Tylko gdzie i komu składać CV? Bo budynek dopiero powstaje, więc nie budowę nie wejdę, zagrodzone jest Może spojrzeć na tę tabliczkę - kto co, i poszukać właściciela przez net??
A nie mają swojej strony internetowej? U mnie jest podobna sytuacja,budują galerię ale mają swoją stronę gdzie są na bieżąco informacje. Chociaż z tą pracą to pewnie rekrutacja będzie ukryta a wezmą kogoś po znajomości.
Żadnych ogłoszeń. A jak są,to takie że dziwię się,że ktoś coś takiego mógł napisać. Nawet na hostessy nie ma ofert!
BalbinaZwanzig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:55   #3094
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Tam po prawej stronie masz zakładkę szkolenia biznesowe. U mnie wszystko bezproblemowo się otwiera. Aha, no i to jest niby kurs dla przedsiębiorców. Ale ja zaznaczyłam, że planuję otworzyć firmę i normalnie mogłam się zapisać.
doszłam
planujesz założyć firmę ?
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:00   #3095
201701191353
Konto usunięte

Jak widzę tysiąc wejść na ofertę pracy, to mi się odechciewa.

Jeśli nawet w tym 1000 osób, są 3 osoby które mają IDEALNE kwalifikacje, to ja mogę tylko pomarzyć o takiej pracy. Dołujące.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez BalbinaZwanzig Pokaż wiadomość
A nie mają swojej strony internetowej? U mnie jest podobna sytuacja,budują galerię ale mają swoją stronę gdzie są na bieżąco informacje. Chociaż z tą pracą to pewnie rekrutacja będzie ukryta a wezmą kogoś po znajomości.
Żadnych ogłoszeń. A jak są,to takie że dziwię się,że ktoś coś takiego mógł napisać. Nawet na hostessy nie ma ofert!
Nie mają strony. Pewnie masz rację, wezmą kogoś znajomego eh
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:03   #3096
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
doszłam
planujesz założyć firmę ?

Myślę nad tym Ale to na pewno nie w ciągu najbliższych 2 lat
Stary 2013-11-12, 12:10   #3097
BalbinaZwanzig
Raczkowanie

Pytanie skierowane głównie do hostess-macie doświadczenie z portalem strefahostess.pl? Mam tam profil i jest sporo fajnych ofert,ale żeby zaaplikować muszę wykupić konto premium. Opłaca się?
Stary 2013-11-12, 12:12   #3098
201701191353
Konto usunięte

Odnośnie jeszcze dzieci:
Moja matka mówi do mnie jak to nie chcesz mieć dzieci? to chociaż jedno! pod nosem: ale jedno dziecko, to nie rodzina.

Tyle, że to JA będę musiała się nim opiekować i mieć pieniądze na nie. No, ale ona CHCE, żebym ja MIAŁA, a to, czy będziemy przymierać głodem, to nieważne, ważnie żeby MIEĆ. Co najmniej 2!
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:39   #3099
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Hej Dziewczyny!
Jutro mam rozmowę o pracę. w końcu coś ruszyło. Straaaaaasznie mi na niej zależy... bo to taka perełka wśród wolnych stanowisk, których i tak tyle co kot napłakał.
Praca w kancelarii prawnej.

...cieszę się, że dostałam szansę nawet na zaprezentowanie się. Z drugiej strony już dzisiaj zjada mnie stres i cały czas myślę o jutrze!.
najbardziej obawiam się najgorszego pytania... "jakie ma Pani oczekiwania co do wynagrodzenia?"... brrrrrr......

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:56   #3100
leleczka
Wtajemniczenie

Hej Dołączam do Was. Do końca grudnia mam staż, ale mimo to szukam pracy. Dzisiaj bylam na rozmowie, do 15 mają mi dać odpowiedź ale jakoś wydaje mi się że nic z tego... Nie mam doświadczenia. Njagorsze jest to że juz sie napaliłam na tę pracę a wyjdzie że bedę ryczeć..
Stary 2013-11-12, 13:09   #3101
BalbinaZwanzig
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Jutro mam rozmowę o pracę. w końcu coś ruszyło. Straaaaaasznie mi na niej zależy... bo to taka perełka wśród wolnych stanowisk, których i tak tyle co kot napłakał.

...cieszę się, że dostałam szansę nawet na zaprezentowanie się. Z drugiej strony już dzisiaj zjada mnie stres i cały czas myślę o jutrze!.
najbardziej obawiam się najgorszego pytania... "jakie ma Pani oczekiwania co do wynagrodzenia?"... brrrrrr......
Powiedz,że oczekujesz wynagrodzenia adekwatnego do Twoich obowiązków albo takiego,jakie dostają inne osoby na tym samym poziomie i stanowisku. W Glamour kiedyś wyczytałam Jak na razie nie przydało mi się,bo nie miałam konkretnej rozmowy kwalifikacyjnej
Stary 2013-11-12, 13:56   #3102
tajkuna
BAN stały

Zrobiło mi się trochę przykro dziś. Urodziło się wujkowi czwarte dziecko. Całe życie 3 dzieci wcześniejszych wybawiła ja i mama. U nas całe dnie dzieci siedziały, my ich pilnowałyśmy z mamą i jeść im dawałyśmy, mama do nich jeździła ich pilnować, gotować im. We wakacje chodziłam z nimi na plac zabaw, całe dnie na placu zabaw z nimi przesiedziałam, w niedzielę jak bratowa ojca z nimi przyjeżdżała, to ja szłam z nimi na plac, a ona siedziała i sobie kawe piła w domu, po szkole w tamtym roku nie raz dzieci do nas przywoziła, nie raz u nas nocowały. Ojciec czasami z przedszkola je odbierał. Wcześniej na chrzestną prosili kuzynkę, bo matka kuzynki czyli ciotka moja ma dużo kasy , mieli mnie prosić wtedy ,ale jak się ojciec odezwał, że od nas dużo kasy nie dostaną, to zmienili decyzję wtedy i prosili kuzynkę. Też była bezrobotna ,ale ciotka bogata. Teraz na chrzestnego prosili męża tejże kuzynki oraz córkę jednej siostry co raptem dopiero 18 lat skończyła. Stwierdziła dziś bratowa ojca, że nie miała kogo zaprosić to wzięła męża kuzynki. Głupota. Tylko ciotka druga siostra ojca ma dwóch dorosłych synów, tyle, że nie pracują w urzędzie tak jak mąż kuzynki, tylko jeden pracuje za najniższą krajową, a drugi jeszcze jest na studiach dziennych. Wujek ma syna pracującego. Mieli kogo zaprosić z facetów. Bratowa ojca też ma młodych chłopaków ze swojej strony. Nawet ojciec mądrze dziś powiedział, że przecież mieli kogo wziąść bo jest i wymienił imiona trzech moich kuzynów a wzięli męża kuzynki bo kase ma i ustawiony. Dodał, że nie ładnie zrobili biorąc go, bo kuzynka już jednego trzymała i mogli wziąść albo kuzynów moich albo mnie . Od strony swojej bratowa ojca ma dużo chłopaków. Ja jestem tylko od bawienia na zawołanie. Na chrzestną się nie nadaję, bo jestem biedna. Ile razy było tak, że zadzwoniła bratowa ojca w ten sam dzień czy może je przywieźć za 15 minut i czy pójdę z nimi na plac. Mogła mnie wziąć i do swojej strony chłopaka. Nie żebym miała z czym pójść na chrziciny, bo kasy nie miałabym na chrzciny, ale chodzi o fakt, że to ja je całe życia bawiłam, bogata chrzestna nigdy ich nie przypilnowała . Nawet teraz juz raz dzwoniła do mamy czy by jej 4 dziecka nie przypilnowała. Ale na chrzciny nas nie prosili. Bratowa ojca zaprosiła całą swoją rodzinę siostry, brata i ich dorosłe dzieci z mężami. Ciotki drugiej siostry ojca i jej synów, brata drugiego ojca z córką i synem, i nas nie prosili bo my wszyscy biedni. Po prostu przykro mi się zrobiło, że ja z mamą jesteśmy od niańczenia tylko. Koniec figa z makiem, nie będę już nigdy żadnego dziecka im bawić. A na pewno za nie długą zadzwonią do mnie czy do mamy by któreś dziecko przypilnować. Przyjdzie wiosna zadzwoni do mnie czy bym ich nie wzięła na plac zabaw na cały dzień, odpowiem wtedy, że nie. Za dobra byłam całe życie , wykorzystywali mnie i mamę jak mogli. Nie będę już taka dobra. Choć raz w życiu ojciec mój coś mądrego powiedział, pierwszy raz się z nim w życiu zgadzam.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:58   #3103
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Hej Dziewczyny!

Ale na stanowisko związane z prawem czy obsługa sekretariatu?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:01   #3104
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Zrobiło mi się trochę przykro dziś. Urodziło się wujkowi czwarte dziecko. Całe życie 3 dzieci wcześniejszych wybawiła ja i mama. U nas całe dnie dzieci siedziały, my ich pilnowałyśmy z mamą i jeść im dawałyśmy, mama do nich jeździła ich pilnować, gotować im. We wakacje chodziłam z nimi na plac zabaw, całe dnie na placu zabaw z nimi przesiedziałam, w niedzielę jak bratowa ojca z nimi przyjeżdżała, to ja szłam z nimi na plac, a ona siedziała i sobie kawe piła w domu, po szkole w tamtym roku nie raz dzieci do nas przywoziła, nie raz u nas nocowały. Ojciec czasami z przedszkola je odbierał. Wcześniej na chrzestną prosili kuzynkę, bo matka kuzynki czyli ciotka moja ma dużo kasy , mieli mnie prosić wtedy ,ale jak się ojciec odezwał, że od nas dużo kasy nie dostaną, to zmienili decyzję wtedy i prosili kuzynkę. Też była bezrobotna ,ale ciotka bogata. Teraz na chrzestnego prosili męża tejże kuzynki oraz córkę jednej siostry co raptem dopiero 18 lat skończyła. Stwierdziła dziś bratowa ojca, że nie miała kogo zaprosić to wzięła męża kuzynki. Głupota. Tylko ciotka druga siostra ojca ma dwóch dorosłych synów, tyle, że nie pracują w urzędzie tak jak mąż kuzynki, tylko jeden pracuje za najniższą krajową, a drugi jeszcze jest na studiach dziennych. Wujek ma syna pracującego. Mieli kogo zaprosić z facetów. Bratowa ojca też ma młodych chłopaków ze swojej strony. Nawet ojciec mądrze dziś powiedział, że przecież mieli kogo wziąść bo jest i wymienił imiona trzech moich kuzynów a wzięli męża kuzynki bo kase ma i ustawiony. Dodał, że nie ładnie zrobili biorąc go, bo kuzynka już jednego trzymała i mogli wziąść albo kuzynów moich albo mnie . Od strony swojej bratowa ojca ma dużo chłopaków. Ja jestem tylko od bawienia na zawołanie. Na chrzestną się nie nadaję, bo jestem biedna. Ile razy było tak, że zadzwoniła bratowa ojca w ten sam dzień czy może je przywieźć za 15 minut i czy pójdę z nimi na plac. Mogła mnie wziąć i do swojej strony chłopaka. Nie żebym miała z czym pójść na chrziciny, bo kasy nie miałabym na chrzciny, ale chodzi o fakt, że to ja je całe życia bawiłam, bogata chrzestna nigdy ich nie przypilnowała . Nawet teraz juz raz dzwoniła do mamy czy by jej 4 dziecka nie przypilnowała. Ale na chrzciny nas nie prosili. Bratowa ojca zaprosiła całą swoją rodzinę siostry, brata i ich dorosłe dzieci z mężami. Ciotki drugiej siostry ojca i jej synów, brata drugiego ojca z córką i synem, i nas nie prosili bo my wszyscy biedni. Po prostu przykro mi się zrobiło, że ja z mamą jesteśmy od niańczenia tylko. Koniec figa z makiem, nie będę już nigdy żadnego dziecka im bawić. A na pewno za nie długą zadzwonią do mnie czy do mamy by któreś dziecko przypilnować. Przyjdzie wiosna zadzwoni do mnie czy bym ich nie wzięła na plac zabaw na cały dzień, odpowiem wtedy, że nie. Za dobra byłam całe życie , wykorzystywali mnie i mamę jak mogli. Nie będę już taka dobra. Choć raz w życiu ojciec mój coś mądrego powiedział, pierwszy raz się z nim w życiu zgadzam.
Nie rozumiem czemu jest Ci przykro, bo nie wzięli Cię na chrzestną?
Jakby Cie zaprosili zaraz byś jęczała że nie pracujesz i nie chcesz nią być, i byś zaraz pisała jakby tu im odmówić..
Ich wybór kogo biorą, tak już jest w życiu że jedni wykorzystują innych i tyle.

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:09   #3105
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu jest Ci przykro, bo nie wzięli Cię na chrzestną?
Jakby Cie zaprosili zaraz byś jęczała że nie pracujesz i nie chcesz nią być, i byś zaraz pisała jakby tu im odmówić..
Ich wybór kogo biorą, tak już jest w życiu że jedni wykorzystują innych i tyle.
Czyli wg ciebie na chrzęstnych nadają się tylko bogate osoby ? . Tu chodzi o fakt, kto faktycznie im w życiu pomagał, a nie kto raz w roku przyjedzie z prezentem . Wolałabyś na chrzestną dla swojego dziecka osobą, która raz do roku przyjedzie na mikołaja z prezentem i nic po za tym czy taką, która pomoże ci przypilnować dzieci np będziesz musiała z jednym iść do lekarza czy do szkoły i drugiego np nie masz z kim zostawić i wtedy dzwonisz do tej osoby i ona ci przypilnuje dziecko. Przecież na chrzciny nie trzeba dawać od razy dużo kasy. Jak szłam na chrzciny do kuzynki 1, 5 roku temu to kupiła sukieneczkę ładną taką balową z bolerkiem na wierzchu, która była bardzo tania a mimo to bardzo piękna.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:26   #3106
marlenqa22
Zadomowienie

Czy ja napisałam że chrzestnymi mają być bogate osoby?
Napisałam że to był ich wybór, a jakby Ciebie zaprosili też byś była niezadowolona, i byś rozważała czy by nie odmówić.
Znam Cię już trochę

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:29   #3107
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Czy ja napisałam że chrzestnymi mają być bogate osoby?
Napisałam że to był ich wybór, a jakby Ciebie zaprosili też byś była niezadowolona, i byś rozważała czy by nie odmówić.
Znam Cię już trochę
Też tym pomyślałam

To nie jakaś nowość, że na chrzestnych wybiera się bogate osoby. Nie to, że popieram ale jest taka tendencja

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:43   #3108
BalbinaZwanzig
Raczkowanie

Przed chwilą dzwoniła do mnie babka,w pt-sob mogłabym być hostessą. Zobaczę,co mi wyśle na maila i jak coś to pójdę. Irytuje mnie ten brak jakiejkolwiek nazwy firmy w ogłoszeniu. A umowę mamy spisać na miejscu już.
Stary 2013-11-12, 16:02   #3109
BandytkaD
Rozeznanie

ufff...nadrobiłam zaległości mam dziś bardzo kiepski dzień, miała dużo rzeczy zrobić, a spędziła w sumie pół dnia na zakupach spożywczych bo takie kolejki i ślamazarni sprzedawcy. wrrr...

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Nie rozumiem matek, na prawdę. W tym wypadku wcale...
Twój partner wziął mieszkanie, ale ja bym nie wzięła. Gdybym miała całe życie słuchać wywodów nt. "gdyby nie ja i mieszkanie to...", to podziękowałabym. Po co się męczyć. No,ale teraz ciągle będzie Wam wypominać.

Szkoda, ale wiesz co? Lepsze to, niż podejście "urodziłam, bo kocham dzieci, ale po skończeniu studiów ty sobie sam/a radź, mnie to nie obchodzi"
Trochę to podejście mojej matki - urodziła mnie, bo ona CHCIAŁA mieć dzieci, ale żeby jakoś wesprzeć, to nie. Na wesele nie da "bo nie ma", do mieszkania się nie dołoży "bo nie ma". I ciągle tylko pyta - co będę w życiu robić???

Jedną mam koleżankę, która mi teraz do głowy przychodzi. Jej rodzice kupili mieszkanie za czasów dzieciństwa, i wynajmowali. Dziewczyna dorosła, poszła na studia i tam mieszka... a to byli ludzie niewykształceni, ale bardzo chcieli, żeby dziecko wyszło na ludzi. Nie zostawili jej samej sobie.
tak dokładnie to mieszkanie to nie było mojej teściowej tylko jej teściowej (czyli babci mojego męża) i jak tylko zmarł ojciec mojego męża to babcia niedługo postanowiła przekazać mojemu mężowi mieszkanie jako darowiznę, więc tak naprawdę to nie mojej teściowej mieszkanie zawdzięczamy tylko babci (choć teściowa mówi, że gdyby nie ona to tego mieszkania by nie było). Rodzice są różni. Kolega z pracy mojego męża płodzi dzieci tylko po to żeby dzieci go w przyszłości utrzymywały.

Cytat:
kasia1608 ja aplikuję, o ile oferta BARDZO mnie interesuje, tzn. pisałam o tym wcześniej, że na tablicy była oferta pracy w salonie sukien ślubnych. Nie podano kompletnie nic: telefonu, maila, nazwy firmy, gdzie się znajduje, itp. Tylko że sprzedawca w salonie, kontakt przez tablicę. No i wysłałam, bo jak wcześniej pisałam, chętnie pracowałabym w takim miejscu. Ale jednocześnie uważam, że takie oferty to jest brak szacunku dla potencjalnego pracownika, o ile są w ogóle autentyczne.

Dziewczyny, zapisałam się na kurs online: komunikacja marketingowa i PR na stronie Akademia PARP. I jestem mega zajarana Przynajmniej będę miała co robić, bo już do głowy dostawałam No i super tematyka tego szkolenia.
chyba też spojrzę na te szkolenia
i zgadzam się z tobą, że brak danych to oznaka braku szacunku dla pracownika :/

Cytat:
Hej Dziewczyny!

gratulację i powodzenia

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
na twoim miejscu przy kolejnej prośbie o popilnowanie dzieci powiedziałabym, że niańkom się płaci kurcze, jak można w ogóle myśleć w ten sposób, że chrzestnym mogą być tylko osoby z kasą

ech, dobrze że idę dziś na siłownie to się chociaż wyżyje trochę.
a chipsów u mnie nie ma. teraz jestem na odwyku od słodzenia herbaty, jedzenia fast foodów i chipsów stwierdziłam, że jeśli chce dzieciom przekazać, że zdrowe odżywianie jest ważne to sama nie mogę jeść świństw.
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:10   #3110
kathy8998
Rozeznanie

Kupiłam te biedronkowe chipsy, o smaku grillowanych warzyw. Na pocieszenie. Ale są paskudne ;p

Dziś u mnie kryzys. Zero wysłanych CV, zero telefonów, strasznie mało ofert w Internecie.
Stary 2013-11-12, 16:17   #3111
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
o takk masz rację

darmowy kurs
wiecie ze w rossmanie ma być -40 % ?
Kiedy ?
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:19   #3112
20160901857
Konto usunięte

Pod koniec listopada jakos ma być.
Stary 2013-11-12, 16:33   #3113
Madzia9999
Zakorzenienie

Łee dobrze, że siedzę w domu i ze względu na stan zdrowia nie mogę wychodzić na dwór. Mnóstwo kasy zostawiłaym w Rossie ;p

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:40   #3114
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Hej Dziewczyny!

WItajcie po weekendzie
U mnie niestety żadnych zmian.
Byłam dzisiaj w moim poprzednim miejscu pracy w WTZ i gadałam z psychologiem i mam tam mieszane uczucia, tzn. wiem, że to co mówiła to prawda ale cieżko mi się z nią pogodzić... Ech... i głowa mnie jeszcze boli.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:41   #3115
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Ale na stanowisko związane z prawem czy obsługa sekretariatu?
nouvelle90 jako asystentka... myślę, że bliżej pracy administracyjno-biurowej... ale z rozmowy telefonicznej wywnioskowałam, że zainteresowało ich moje doświadczenie/liczne praktyki ściśle związane z prawem, więc może i jakieś dodatkowe, proste obowiązki bliższe działalności prawnika się trafią. (???). Za wiele nie wiem, bo ogłoszenie z gazety. Bardzo mało informacji.

Oddział kancelarii z Warszawy (łącznie mają ok 25 oddziałów w różnych miastach).

obawiam się, że krzyknę zbyt wysoką kwotę... i od razy będę do odstrzału. Mam jakies swoje oczekiwania, ale z obawy z godzinę na godzinę zaniżam sobie w myślach o kolejną stówkę...
U nas w mieście cięzko dostać nawet coś powyżej minimalnego...

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:49   #3116
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
nouvelle90 jako asystentka... myślę, że bliżej pracy administracyjno-biurowej... ale z rozmowy telefonicznej wywnioskowałam, że zainteresowało ich moje doświadczenie/liczne praktyki ściśle związane z prawem, więc może i jakieś dodatkowe, proste obowiązki bliższe działalności prawnika się trafią. (???). Za wiele nie wiem, bo ogłoszenie z gazety. Bardzo mało informacji.

Oddział kancelarii z Warszawy (łącznie mają ok 25 oddziałów w różnych miastach).

obawiam się, że krzyknę zbyt wysoką kwotę... i od razy będę do odstrzału. Mam jakies swoje oczekiwania, ale z obawy z godzinę na godzinę zaniżam sobie w myślach o kolejną stówkę...
sądzę, że jeśli ich zainteresujesz jako pracownik to ci powiedzą, że oni są w stanie zaoferować ci póki co mniej.
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:52   #3117
pulinaj
Rozeznanie

Ja byłam dzisiaj na postępowaniu rekrutacyjnym.
Pisałam test z ustaw tak, jak się spodziewałam Miałam nadzieję, że od razu sprawdzą, ale niestety trzeba czekać do jutra. Oczywiście poszło mi fatalnie, a przecież skończyłam administrację
Fajna byłaby to praca, bo wśród wojskowych

Dostałam też mailową odpowiedź na moją aplikację wysłaną kilka dni temu. I co mi proponują? Pracę chałupniczą
Nigdy nie wysłałabym swojego CV na coś takiego, więc musieli ładnie to wszystko opisać, że się nabrałam i aplikowałam.

Przeglądając dzisiaj ogłoszenia, natknęłam się na propozycję roznoszenia
ulotek za uwaga: 3,50 za godzinę.
Stary 2013-11-12, 16:59   #3118
Kolorowa89
Zakorzenienie

mnie się nawet już nie chce przeglądać ofert pracy, od 4 tygodni telefon milczy .

'Eat Healthy, Sleep Well, Breathe Deeply, Enjoy Life
'

Zdrowo się odżywiam

Hashimotka z PCOS i Insulinoopornością

Kolorowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:06   #3119
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Kolorowa89 Pokaż wiadomość
mnie się nawet już nie chce przeglądać ofert pracy, od 4 tygodni telefon milczy .
Mój chyba też tak długo już milczy...

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:15   #3120
20160901857
Konto usunięte

Cytat:

Tak pytam, bo jak byłam asystentką prawnika w poprzedniej pracy to w rzeczywistości pracowałam normalnie jako prawnik (oczywiście nie byłam decyzyjna, bo nie mam jeszcze uprawnień) i na rozmowie miałam pytania merytoryczne z cywila. Ale skoro to bardziej praca administracyjno-biurowa to pewnie tylko czasami będę chcieli żebyś jakieś krótkie pismo napisała.
Jeżeli to jakaś sieciowa kancelaria to spróbuj w necie poszukać stawek, może coś będzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości