|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
niech się stara, niech się stara. oby zrozumiał dobitnie o co chodzi i oby nie robił błędów. postawa szwagierek mnie zszokowała. oczywiście na +
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Sorento dzieki
![]() Ale mi sie nie chce nic... Spać bym poszła, ale maz spi,a córka spać nie pójdzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet kurczak ja gdybym nie zaczela sie zaglebiac a potem robić Dietetyki to w życiu bym nie wiedziała że ja jako ze np na Brzoze jestem uczulona to szkodzimiwlasnie jabłko i marchewka....bo kto by pomyslał...a wystarczy ze odtsawilam i juz po tyg skonczyły sie moje problemy z jelitami...tak samo ziemniaki...wiekszosć jednak z tych rzeczy po obrobce termicznej czyli pieczeniu gotowaniu zmniejsza swoje własciwosci alergizujace....ja ogolnie od jakiegos czasu byłam i jestem za dieta ciepłą...nawet wode pije ciepłą i nie odzewnie moim towarzyszem jest koperek,kminek kardamon i ostropest plamisty. ale ja musialam zmienic swoje nawyki ze wzgledu na zdrowie i wage |
|
|
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane ja wrocilam ze szpitala
,mialam mega zmiany w moczu i krwi,bialko i ogolnie zapalenie pecherza,ale mysle ze juz wszystko ok ,wypuscili nie po 5 dniach ale szczerze to mi nawet badan nie zrobili czy sie poprawilo...no ale w czwarytek wizyta wiec moze zleci te badania o ile zdazy bo dzis bylam badana przy wypisie i na 2 cm rozwarcie i ogolnie tak porodowo sie czuje..mialam usg troche u gbura takiego ze hoho ,on do mnie z tekstem czy pale papierosy ja mowie ze nie a czy cos sie stalo a on na to ze a co sie stalo...masakra nie wiem skad to podejrzenie wiem tylko ze cos mowil o lozysku do poloznej ze na dnie macicy po stronie prawej tzn scianie prawej i ze juz glowka nisko i wszystko dojrzewa.malec wazy 3380 g i w sumie na koncu zapytalam czy ok to mowil ze wporzadku ale z pol h mi robil usg i nastraszyl tym glupim pytanuiem... nie rozumiem ,poza tym mowil ze ze sie cos swieci jak to lozysko opisywal nie wiem co mu swiecilo czy jakas kontrolka czy ogolnie to lozysko wy cos moze rozumiecie z tego opisu to mi moze powiedzie? a i jeszcze ze plynu 74
|
#4807 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
Ja leze juz w szpitalu i czekam na rozkrecenie sie akck. Lekarz stwierdzil ze jutro porod, ale ja sie tak dobrze czuje, ze jakos mu nie wierze hehe zaraz zmykam na ktg. buziaki dla Was;****
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za porodzik
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4810 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
Kurcze a ja w ogóle myślałam, że nie miałam znieczulenia. Jak to wspominasz? Dało ulgę? Kiedy Ci podali? Wg mnie możesz pizzę zjęść, tym bardziej margaritę byle nie "do oporu" no i obserwuj Jasia jutro i przez najbliższe dni.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój dzieć dzisiaj meeeeega ruchliwy, cały dzień szturcha, wypina się, kręci. Normalnie mam masaż wnętrzności za free. Ciekawe czy dzieciaczki ZAWSZE się wyciszają przed porodem, wiecie coś na ten temat? Mój to w ogóle jest taki rozrabiaka z ADHD, że jak mi się wyciszy to chyba na zawał zejdę i odrazu będę na IP.
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Malinka to faktycznie gbur. Nagadał się, a nic nie wyjaśnił. Nie wiem może już łożysko masz starzejące się i wód trochę mniej. Ale to tak mówię, bo ja tak mam i tak mi się pokojarzyło. |
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- I co to on ma dawać? Bo już nie pamiętam Choć trochę późno się tym interesuję i pewnie nawet nie zdążyłby zadziałać A w ogóle to dzieć mi się rozruszał. |
|
|
|
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
Margot pisze ze oksytocyna dziala az za bardzo. Teraz lezy po znieczuleniu i prosi o kciuki zeby dzisiaj poszlo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4815 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesiołek ma szyjke uelastyczniać, żeby się ladnie rozwierała ![]() Cytat:
Cytat:
3x2 czyli 6 dziennie. Zbankrutuje ![]() Cytat:
![]() Takiego kupiłam "hałasiarza" mojemu synalkowi. A mówię hałasiarz bo fajnie mu te skrzydła szeleszczą i grzechocze i piszczałkę ma. Dzisiaj dotarł, bardzo mi się podoba
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-12 o 17:44 |
||||
|
|
|
#4816 | |
|
Rozeznanie
|
karinaa23, Margot
za akcję !malinka ale lekarz ![]() Cytat:
A tak mi się rzuciło w oczy.. Domi chyba chodziło o wkłucie do znieczulenia przed cc
|
|
#4817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
jest OK
piję bez żadnych dodatków - taka mi smakuje najbardziej ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- teraz to moge rodzić. wykąpałam się, ogoliłam się caluśieńka, umyłam włosy i nłożyłam odżywkę. ale się zmęczyłam
|
#4819 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja nie przekraczam 2 łyżeczek dziennie, tak jest u mnie napisane na opakowaniu, herbatkę piję od ok. 33tc, więc moja macica powinna być już super wzmocniona
|
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
Domii bardzo dobrze, że badania wyszły w porządku
Twój D. widzę że się stara udobruchać ![]() za Margot i MikiTaszanta świetny opis! ![]() Anka_85 szalona ty:P ja bym na twoim miejscu wyjęła kolczyk. Jak ty dałaś radę się ogolić?;> Ja to już tak zarosłam ale za nic nie dam rady zrobić porządku tam na dole:P Ktosiula mój to od kliku dni spokojniej się rusza, także pewno różnie to bywa, u jednych szaleją maluszki a u innych się wyciszają Ja dostałam jednego lewaka. Mój tż się z nim nie rozstaje:P Widzę, że rozkręcacie się z herbatkami malinowymi, ja praktycznie z domu nie wychodzę, słabo się czuję, w głowie się kręci, na spacery się nie nadaję. U nas oczywiście bez zmian. Zasnęłam przed 4, po 5 obudziły mnie skurcze, ale co chwila zasypiałam i budziłam się co godzinę. Później stały ból jak na okres się pojawił, a teraz łapią mnie bóle w krzyżu, "rura" mnie ciągnie, podbrzusze pobolewa i tak męczy już 1,5 tygodnia. Już nie mam siły, załamuję się już, za długo to wszystko trwa, zamiast się rozkręcić to tak nie wiadomo co
killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-12 o 18:18 |
|
|
|
#4822 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do H&M sie zgadzam, raczej najlepsze jakosciowo ciuchy i tanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Natalka zazdrosna? Czy nad wyraz opiekuncza ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-12 o 18:47 |
||||||||
|
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
coś się dziwnie ostatnio nie wyrabiam na zakrętach
ale przeleciałam wszystkoGratuluję szczęśliwym mamusiom Wszystkie foteczki maluchów Lineczka jak czytam o Nelce to jakbyś o Hani pisała głownie o jedzenie mi chodzi, zachowują się identycznie! ale i tak ogólnie charakterki chyba maja podobne ![]() Na niedzielę ustalilismy chrzciny i mamy lekkie urwanie głowy teraz. Czekam na trochę spokoju
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
mam nadzieje...
|
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam o tym ze jecie normalnie I pekam z zazdrosci. Ja tez jadlam normalnie ( bez cytrusòw i czekolady ) I bole brzucha, wzdecia. Tak mnie to stresuje , ze z mojej winy ona cierpi ze za chwile będę na suchym chlebie I wodzie. Chciałam jeszcze obronic porod SN. Ja mialam spore rozciecie , w dwie rozne strony. Dzis nawet nie wiem gdzie. Nie zobacze w lusterku , nie wyczuje palcem. Wszystko dlatego ze mnie ktos dobrze zszyl.mysle ze to samo jest z CC. Jakby ktos spartaczył szycie to moglby oszpecic brzuch a co za tym idzie , zakompleksic kobiete na cale zycie. Znam dziewczyne po cesarce ktorej brzuch wyglada jakby w jakims wypadku jej go rozprulo. Pamietam tez odcinek gdzie u dr Szczyta byla dziewczyna z zwisajaca lechtaczka po SN. Nie ma reguly. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
była u nas położna, jutro mamy wizytę u pediatry mówiła nam o szczepionkach i doszliśmy do wniosku że weźmiemy te skojarzone 5w1 bo cena ich wysoka nie jest ok.115 zł za szczeponkę, 6w1 to już koszt ok. 200 zł na rotawirusy nie szczepiamy bo cena powalająca- 700zł za 2 dawki, ale na pneumokoki poczekamy i zobaczymy jak mała będzie chorować to zaszczepimy ok 300 zł kosztuje i można szczepić do 5 rż![]() o i zaliczyliśmy dzisiaj pierwszy spacer ![]() dodam jeszcze i ja od siebie o SN, powiem szczerze że inaczej osbie wyobrażałam ten poród oczywiście w gorszym świetle. Najważniejsze żeby słuchać co mówią położne i robić to co one każą, mnie strasznie motywowały do tego żeby przeć ten 3 raz, pomagały, tłumaczyły. Byłam nacinana i to wcale nie boli, szycie tak samo, gdyby nie to to ja bym się o wiele dłużej męczyła z urodzeniem. i też uważam że jeżeli lekarz dobrze zszyje to tego nie idzie wyczuć, ja co prawda jeszcze nie sprawdzałam jak to wygląda, czy tam jest wszytsko w porządku ale chyba muszę poprosić TŻ żeby sprawdził
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-12 o 19:37 |
|||||
|
|
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
Lineczka to coś drogo u was rotawirusy. U mnie w przychodni kosztują 270/280 zł, pneumokoki zaś będziemy mieli za darmo, gdyż miasto sponsoruje je w tym roku
![]() za pierwszy spacer!
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co?Ja tak sobie przeglądam różne jadłospisy i wskazania odnośnie diety matek karmiących, i powiem Wam że co rusz jakaś opinia, inna najlepiej
W szpitalu mi powiedziano że mogę jeść banany..a przeczytałam że nie można ![]() Sama się gubię co mam jeść |
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Witam sie ze szpitala! leze na patologii, na ktg wyszly spore skurcze, prawdopodobnie jutro ciecie, rano po obchodzie sie dowiem i UWAGA klusce wyszla dzis waga 4300
|
|
|
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Ale do domu i tak jeszcze nie wrócę. W ogóle dziś mama przyznała mi się że ciężko jej będzie jak wrócę do Damiana a u nich nagle zrobi się cicho i pusto

Ja leze juz w szpitalu i czekam na rozkrecenie sie akck. Lekarz stwierdzil ze jutro porod, ale ja sie tak dobrze czuje, ze jakos mu nie wierze hehe
zaraz zmykam na ktg. buziaki dla Was;****

za porodzik
za wizytę