|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej kobity.
Ja dziś bez nastroju. Może Wam się to wydac śmieszne ale mam problem w odwrotna stronę niż czesc z Was. Otoz prawie nic nie robie przy Witku. Lukasz się bierze za karmienie, ubieranie, przewijanie, kapanie. No wszystko. A mi jest przykro bo jestem tylko od ściągania pokarmu.Dzis w nocy go nakarmilam (raz!) i poszlam ściągać mleko. Wracam a Łukasz siedzi i karmi go dalej. No kurna czy ja nie umiem się zajac wlasnym synem? Nawet fotelik czy wozek to jego broszka. Jestem zazdrosna i jest mi przykro. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
moje dziecko dziś wyjątkowo słabo sie rusza, aż sie zaczynam niepokoić
|
|
|
|
#4773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za info, każda wiadomość przydatna Cytat:
Cytat:
Uhh, ja po wizycie trwała dosłownie pińć minut, szyjka dlugaśna i zamknięta, brak paciora, mocz i morfologia super |
|||
|
|
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam stronkę z tym co można jeść karmiąc piersią, jakby któraś chciała podglądnąć to proszę
http://blog.polozna-online.pl/porady...iacym-piersia/ ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- NEWS z ostatniej chwili: Dostałam zaproszenie na kolacje od Damiana
|
|
|
|
#4776 |
|
Z deszczem w butach
|
Hej, nie mogę się powstrzymać - co to za lewki z Fisher Price? Byłam na ich stronie, ale nie było tam nic napisane o jakichś gratisach przy rejestracji... teraz to już pewnie i tak za późno?
|
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jak karmiłam to zjadłam i było ok, zupe pomidorowa tez ale malutko i z ogrodowych pomidorów
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałaś delikatnie dać Ł do zrozumienia że też byś chciała zajmować się dzieckiem ?
|
|
|
|
|
#4779 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem wszystko niemalże, ale nie wiem jak Jaśkowy brzusio ![]() Cytat:
porozmawiaj z nim po prostu na spokojnie, on pewnie nie wie, że tak to odbierasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-11-12 o 16:24 |
|||||
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka nie jadłam pomidorków. Ostro trzymam się diety kobiety karmiącej piersią
![]() A Damian ma 2 powody żeby mnie na kolacje zabierać 1. Próbuje mnie ubłagać żebym wróciła do domu 2. dzisiaj 12 więc mija nam 4 lata i 11 miesięcy |
|
|
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
Taszanta
za opis! Fajnie, że dobrze wspominasz cc ![]() Ostatnie zdanie mnie rozbawiło choć jest szansa, że dlatego, że nie rodziłam sn i nie popękałam Ale popieram też Mao-sn też może być ok W obu przypadkach wszystko zależy od okoliczności. ania_cz79 żebyś dotrzymała do 21.11 ![]() rybka widzę, że nie do końca jesteś, bo że się tak wyrażę spełniasz obowiązki i odpisujesz tylko na pytania odnośnie pielęgnacji maluszków. Ale jak Cię w ogóle nie było, to się martwiłyśmy jeszcze bardziej Mam nadzieję, że wszystko się ułoży Basiaaaaaaaaa jak tam? Byliście na IP albo lekarka odpisała? A ciśnienie spoczynkowe mi chodziło o to, że mierzone jak sobie poodpoczywasz tak z 5-10 minut, nie po wysiłku/spacerze/nagłym wstaniu czy chodzeniu po schodach ![]() domidaj znać po usg, mam nadzieję, że jest ok anka_85 i tak jesteś szalona Ja bym chyba ściągnęła do porodu jednak Miki, Margot za szybkie rozkręcenie!rusalka Już niedługo będziesz tulić Oleńkę ktosiula dzięki za usystematyzowanie wiedzy, na pewno się przyda Proponuję na 1 stronę!
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
DZIDZIA....to nie jest śmieszne...jesteś silną kobietą i to chyba dlatego,ja tez czasem mam takie odczucia czy przy Piotrku czy przy pracach domowych...tylko teraz oco jestes zazdosna o Witusia czy mozepo czesci o Ł? Bo jako Witusia to pomysl sobie tak jak ja w takich sytuacjach co by bylo gdyby nie chciał sie nim zajmowac...czy byłabym bardziej szczesliwa?
a jesli o Siebie to zatrzepocz do Ł oczkami i spytaj " a Ja? Ja też tu jestem" ![]() a czemu nie można pomidorów? ze niby co? pomidory i ketchup sa bardzo zdrowe..tak tak ketchup też
Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-11-12 o 16:28 |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia ciesz sie, tatus sie chce nacieszyć synkiem póki w domu jest
Ty masz czas by z córka posiedziec ![]() Ja mam troche ciuszków z f&f i jesyem zadowolona. Jestem po wizycie, mala wazy 2203 g(choc lekarz mowil ze nawet 2500g moze miec) Szyjka zaczyna sie skracać, mieksza jest i rozwarcie tak na palec za 2 tyg wizytaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento dziękuję że pytasz jak po usg
Zapomniałam napisać, gapa ze mnie Na usg nic nie wyszło, wynik z moczu też w porządku - nikt nie wie o co chodzi... Przypuszczają tylko że to może być jakiś skutek uboczny po tym jak podczas porodu wbijali mi się 4 razy w kręgosłup, lekarze podejrzewają że mogła mi się wbić nie tam gdzie powinna i teraz to wychodzi... Bo te bóle mam od porodu + bóle głowy co 2 dzień Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-12 o 16:34 |
|
|
|
#4787 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam w ten szary i ponury dzień. Nocka niestety bardzo spokojna. Może ze dwa lekkie skurcze. Dzisiaj sprzątam od rana intensywnie i popijam herbatkę z liści. Zobaczymy
Nawet mi smakuje. Dziś też nadrabiam na raty Cytat:
![]() Marcelek spory Gratulacje!agnieszka żeby wypuścili Cie do domku.Cytat:
za Margot.A Tobie gratuluję wygranej Pochwal się jak przyjdzie.Ja ze wszystkich miesięcy nie lubię najbardziej października i listopada. W październiku brałam ślub, w listopadzie urodzę pierwsze dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
Ale tym, że przy cc był przy Tobie mąż, to mnie zaskoczyłaś. U mnie w mieście w żadnym szpitalu nie ma takiej opcji, a szkoda, bo uważam że to naprawdę dużo znaczy dla kobiety. Domi za usg nerek i za kolacje z Damianem.Miki pozdrawiamy Cię również Ktosiula dobra robota Bardzo Ci dziękuję, bo nie chciało mi się tego robić, a teraz sobie tylko skopiuję Ryba cieszę się, że trochę lepiej się masz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4788 |
|
Rozeznanie
|
patrze na ta strone co DOMI dała i nie zgodze się z nią.....np jabłko...jest zdrowe dlamamy karmiacej ale gotowane albo pieczone...surowe jak i soki sa fermentujace a co za tym idzie wzdymające, a po drugie są dość silnym alergenem
z jajkami tez bym była ostrożna...tez sa alergizujace i wzdymające nie wiem mnie przynajmniej tak uczyli i troche wlasnego doswiadczenia ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Babku ja własnie wczoraj z fochem do TŻ : ' że też nie miałes kiedy tylko nalistopad mi dziecko zrobic" hehhe |
|
|
|
#4789 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Dziś miałam wizytę i lekarka nastraszyła mnie, że zbyt mała liczba ruchów może świadczyć o starzeniu się łożyska... i teraz się niepokoję, z drugiej strony dwa tygodnie temu miałam bardzo dokładne usg w szpitalu i wszystko było ok, więc w tak krótkim czasie chyba nie zaszłyby niepokojące zmiany? pfff... |
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ktg mam w czwartek zobaczymy co tam będzie
|
|
|
|
|
#4791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wiem wiem o co biega bo podczytywałam troszke mam nadzieję że niedługo zmądrzeje i dorośnie chłopak i będzie się zachowywał jak na męża i tate przystało. A z kolacją mimo wszystko miło, niech się stara jak nabroił ![]() Cytat:
podobno przetwory nawet zdrowsze niż same pomidory ![]() Cytat:
Dobrze że wyniki okej ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia o Witka wyłącznie. Cały polog miałam go tylko na wyrywki a teraz to już nawet tak go nie mam.
Dla Alisy czasu też nie ma. Bo jak Ł. się nim zajmuje to ja gotuje, piore,myje naczynia, cos tam robie.ale wolalabym sie od czasu do czasu zamienić. Dziś mu już dosadnie powiedzialam ze chyba ustalimy dni opieki nad dziećmi na zmianę bo nawet fotelik mi z ręki zabral. Przeginka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Acelinko ja też jem wszystko. Nawet już mi się zdarzyło 2 razy po piwku. Z kupami zrobił się problem jak wróciliśmy do domu i wlaczylismy leki. Diety nie zmienialam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
Mya, niunia32 za wizyty
![]() dzidziadziumdzia Kochana, porozmawiaj z mężem otwarcie Może on chce Cię odciążyć, żebyś sobie wypoczęła, bo z tego co pamiętam niebawem wraca do pracy i zostaniesz sama na większość dnia z maluszkiem(i z Aliską oczywiście)? Ciesz się, że masz tak cudnego męża i korzystaj "z wolności" Ale jak Ci brakuje kontaktu z Witusiem, to powiedz mężowi, że dziś ma wolne i może robić, na co ma ochotę, a Ty przejmujesz dziecia i kropka ![]() domii29 i co? idziecie na tą kolację? Dobrze, że z nerkami ok daggmara o taki lewek http://aleks.home.pl/pl_PL/p/X5410-L...e-od-reki/2060 Teraz faktycznie już nie ma info, że przy rejestracji go dostajesz
|
#4794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak mi sie przypomniało jakmojasiostra miała kilka miesiecy i przyjechała moja babcia (typowa kobieta ze wsi) i poszłam z mama do piwnicy a ona została z moja siostra. wrocilismy po 20 min a okazalo sieże babcia dała jej czekolade....wiecie w jaka histerie wpadłam...ze mi siotsre chciała zabic itp...a miałam 7 lat hehehe |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do domu i tak jeszcze nie wrócę. W ogóle dziś mama przyznała mi się że ciężko jej będzie jak wrócę do Damiana a u nich nagle zrobi się cicho i pusto
|
|
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak sobie myślę, że i tak nam się udało, że wypada nam w zimę to dietowanie. Pewnie tak czy inaczej będzie mi brakowało wielu warzyw i owoców, ale na wiosnę czy w lato, to by mi chyba język do d... uciekł ![]() Dziękuję za maila z wnioskiem Ile razy dziennie ją pijesz? Ja właśnie drugi raz sobie zaparzyłam. |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
2 a z ilu łyżeczek pijesz?
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
ja już kilka dni piję herbatkę, zazwyczaj 1 duży kubek zrobiony z porcji "na oko" czyli ile suszu wejdzie mi w 4 palce i hop do kubka.
mam dość już powoli smaku tego magicznego napoju, + że mnie nie obsypało. zastanawiam się czy nie pić 2, ale co zrobie drugą, to po prostu nie umiem dopić. 2-3 łyki i stoi do rana. ech....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

za wygraną w konkursie 

a próbowałaś delikatnie dać Ł do zrozumienia że też byś chciała zajmować się dzieckiem ?

Ja bym chyba ściągnęła do porodu jednak