Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 17:25   #1651
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Hej dawno mnie nie było tu. Takie tempo macie, że szok
Widzę, że pisałyście o fryzurach próbnych. Zrobiłam swoją w piątek, mieszanka 3 różnych, ale efekt końcowy jest zadowalający. Trzymały się cały czas (od 11 do 1 w nocy). Wstawię fotki, jakość średnia
1 2 3 4 5

I makijaż też miałam, na ślub będzie coś podobnego
ale masz super kolor włosów a makijaż b.ładny też lubię w fioletach

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Hej, mnie również dawno nie było

W sobotę oglądaliśmy obrączki. Mamy spory problem, bo mało co się podoba nam obojgu na raz ale za to już wiemy, że na pewno chcemy zaokrąglone i nie szersze niż 4 mm.

W oko wpadły nam dwa modele:

Ten bardziej podoba się K., mi mniej - ciągnie mnie do takich z brylantami

Mnie bardzo widzą się te:

Tylko niestety - pierwsze kosztują 2400, te 2900 w wersji z cyrkoniami. Brylanty to +150 za sztukę, a na tej obrączce jest ich chyba 8... tak więc chyba nadal będziemy czegoś szukać.
też mi się te drugie bardziej podobają
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:35   #1652
asia1206
Raczkowanie

Witam
Bosz ale się za Wami stęskniłam-miałam komputer u naprawy mam nadzieję że teraz wszystko będzie ok
Nie nadrobię wszystkiego bo jestem do tyłu ponad 20 stron
Ze spraw ślubnych zaczęliśmy poradnię i nauki-bardzo nam się podoba-szczególnie w Farze-dla Poznanianek-polecam-koszt(nie obowiązkowy) 50 zł(25 zł od osoby)-za takie prowadzenie to i dużo więcej byśmy dali
Co do dzieci to ja już mam synka-w grudniu skończy 6 lat a drugie planujemy po ślubie ze wzg.też na nasz wiek-ja 30 moje kochanie 33 (po ślubie )
mamy gdzie mieszkać,mamy pracę więc nie chcemy czekać
Za makijaż i fryzurę w dniu ślubu płacę 250 zł-jeśli będę miała okazję zrobię próbny by czuć się spokojniej i mieć ogólne pojęcie jak będzie się trzymał

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:37   #1653
madzixx88
Zakorzenienie

bukiety dla zimowych PM http://lovemydress.pl/bukiety-slubne...-panny-mlodej/

i zimowe stylizacje http://lovemydress.pl/stylistyczna-i...-panny-mlodej/

madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:47   #1654
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Witam
Bosz ale się za Wami stęskniłam-miałam komputer u naprawy mam nadzieję że teraz wszystko będzie ok
Nie nadrobię wszystkiego bo jestem do tyłu ponad 20 stron
Ze spraw ślubnych zaczęliśmy poradnię i nauki-bardzo nam się podoba-szczególnie w Farze-dla Poznanianek-polecam-koszt(nie obowiązkowy) 50 zł(25 zł od osoby)-za takie prowadzenie to i dużo więcej byśmy dali
Co do dzieci to ja już mam synka-w grudniu skończy 6 lat a drugie planujemy po ślubie ze wzg.też na nasz wiek-ja 30 moje kochanie 33 (po ślubie )
mamy gdzie mieszkać,mamy pracę więc nie chcemy czekać
Za makijaż i fryzurę w dniu ślubu płacę 250 zł-jeśli będę miała okazję zrobię próbny by czuć się spokojniej i mieć ogólne pojęcie jak będzie się trzymał
Heh no jeszcze mi powiedz ze w sobotę zaczęliście te nauki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:49   #1655
asia1206
Raczkowanie

kroooliczek89 w sobotę-ja to ta kasztanowa z warkoczem-kojarzysz?
Ale fajnie w sobotę się widzimy

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-11-12, 17:57   #1656
nasturcja1308
Rozeznanie

Kishlaczkowa
Kamilka4891
Iliy
Marlenqa
Lemon
Aneczka22057
Madzixx

dziękuję za komentarze pomyślę jeszcze nad innym kolorem wsuwek, może nie będzie tak rzucał się w oczy

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:57   #1657
monika56575859
Raczkowanie

a ja mam pytanie do tych dziewczyn które same sobie robią zawieszki na alkohol i zaproszenia, jak Wam idzie ? ile mniej więcej robi się takie zawieszki ? Bo sama nie wiem czy zrobić sobie samej czy lepiej kupić gotowe ... nie wiem czy mam aż tyle zdolności artystycznych żeby sama sobie robić takie coś

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:01   #1658
enzunio
BAN stały

200 ddś

Kurcze chcę przymierzyć te obrączki a nie ma ich ani w Gdańsku ani we Wrocławiu A nie chcę znowu dać się nabrać na zdjęcie...

enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:03   #1659
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
kroooliczek89 w sobotę-ja to ta kasztanowa z warkoczem-kojarzysz?
Ale fajnie w sobotę się widzimy
Kurcze nie bardzo jakbym widziala zdjecie to pewnie bym skojarzyla... za duzo nas tam było
Sorki dziewczyny za brak polskich znakow, ale dopiero co opanowalam w stopniu podstawowym dotykową klawiature

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:09   #1660
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
200 ddś

Kurcze chcę przymierzyć te obrączki a nie ma ich ani w Gdańsku ani we Wrocławiu A nie chcę znowu dać się nabrać na zdjęcie...

na zdjęciu wyglądają ślicznie ale masz racje lepiej zmierzyć na żywo a to masz od jakiegos konkretnego jubilera ? (chodzi mi np. o Apart, Yes lub coś w tym stylu) czy od jakiegoś z Twojej okolicy ?
bo są na prawdę piękne !

ja w niedzielę z tż weszłam do jubilera tak popatrzeć z ciekawości i niestety nie podobały mu się żadne obrączki ... ja bym może coś wybrała ale też nic na mnie wrażenia nie zrobiło, będziemy szukać dalej aż trafimy na te nasze wymarzone i nam 'pisane' hehe do sierpnia mamy jeszcze trochę czasu jak myślicie jeśli zaczęlibyśmy takie konkretne poszukiwania obrączek w styczniu/lutym to nie będzie za szybko ?

ŚLUB 16.08.2014

ŁUKASZEK ;*
Stary 2013-11-12, 18:09   #1661
asia1206
Raczkowanie

kroooliczek89 no trochę nas było-najbardziej podobał nam się ksiądz-ciekawe kto będzie w tym tygodniu mam nadzieję że uda nam się spotkać-my akurat pomylilismy godziny i poszliśmy na gorącą czekoladę-dopiero po jakimś czasie zajarzyliśmy,że jest msza i trafiliśmy na końcówkę...ale i w cafe poznaliśmy fajnych ludzi

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-11-12, 18:13   #1662
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Gratki za zaklepanie kościoła

No i w sobotę też ruszamy na targi
targi krakowskie? czy są w tym czasie jeszcze jakieś inne?

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
my będziemy mieć prawdopodobnie krem borowikowy z ptysiami. był już na 4 weselach ( 2 u mnie, 2 u tż), z tego co mi wiadomo goście byli zadowoleni i im smakował, taka odmiana.
zresztą nie każdemu się dogodzi, jeden nie lubi rosołu, a drugi kremu borowikowego. więc poszliśmy po łatwiźnie i chyba wezmiemy krem - bynajmniej nikomu nie będzie ciekło po brodzie

co do ksiedza -
czekooczekolada dzięki za Twoją opinię! Właśnie moim zdaniem zupa grzybowa typu borowikowa / kurkowa to coś innego czego człowiek na co dzień nie je. A że mamy bardzo dobrego szefa kuchni to można mu zaufać
Na szczęście do ustalania menu jeszcze sporo czasu wiec będziemy myśleć

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Na Sylwestra też bym gdzieś poszła... Ech te koszty...a
Mi z kolei w ogóle nie zależy na sylwestrze, co najwyżej sylwester na sportowo - czyli narty i grzaniec i wystarczy, u nas wszelkie bale odpadają.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
dlatego chcę postawić menu na stołach, żeby goście wiedzieli co kiedy będzie podane, bo ja sama miałam ten problem na weselach, że najadłam się jakąś sałatką albo ciastem, a tu mi z jakimś cudnym mięchem wyskakiwali
Też myślimy nad menu na stoły

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W niedzielę kupiliśmy sobie z TŻ-tem nowe telefony Zmieniliśmy operatora z ery na Play. :
Też jesteśmy na etapie zmiany telefonów, ale najlepszą ofertę dostaliśmy w t-mobile właśnie ;P - sorki za offtop, ale to teraz gorący temat ;D

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie do tych dziewczyn które same sobie robią zawieszki na alkohol i zaproszenia, jak Wam idzie ? ile mniej więcej robi się takie zawieszki ? Bo sama nie wiem czy zrobić sobie samej czy lepiej kupić gotowe ... nie wiem czy mam aż tyle zdolności artystycznych żeby sama sobie robić takie coś
Nam jeszcze nie idzie haha ;D
Jedyne co wiemy to to, że zamiast wstążeczek będą sznurki jako motyw wspólny zaproszeń / zawieszek / winietek itp.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:35   #1663
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Jedyne co wiemy to to, że zamiast wstążeczek będą sznurki jako motyw wspólny zaproszeń / zawieszek / winietek itp.

no tak czasem trudno się zmobilizować, a ile jeszcze wam czasu zostało do ślubu ?
napisałam ci wiadomość prywatną na temat robienia tych zawieszek, mam nadzieję że doszła

ŚLUB 16.08.2014

ŁUKASZEK ;*
Stary 2013-11-12, 18:53   #1664
Anesthesia
Wtajemniczenie

Uff, no i wróciliśmy z weekendu, ale z bólem, bo było bardzo fajnie Pochwalę się tylko, że teściowa serwowała narzeczonemu i szwagierce frytki i smażone mięso, a ja dzielnie wcinałam kaszę i mięso gotowane na parze! Mam nadzieję, że waga się odwdzięczy...

Nadrobiłam mniej-więcej i moje komentarze :

Kilka wesel w jednym lokalu - dla nas to był czynnik decydujący, żeby nie było takiej sytuacji, nie wiem, jakoś bałam się, że jedno wesele będzie zagłuszać drugie. Ale jeśli lokal jest sprawdzony i wcale te wesela się ze sobą nie "gryzą", to czemu nie

Talerze czy półmiski - odwieczny dylemat, niby podawać na talerzach jest kulturalniej i faktycznie, na półmiskach może czasem braknąć, ale jednak tam, gdzie ja byłam na weselach niemal zawsze były półmiski i nikomu nic nie brakowało, wręcz przeciwnie. W dodatku jedzenie z półmisków można wziąć na poprawiny (my organizujemy w domu, ale jedzenie z restauracji brać będziemy), a przy serwowanych porcjach nie ma za bardzo jak...
Nie mówiąc o tym, że moje koleżanki zjedzą pewnie po pół kotleta i jednego ziemniaczka, a kuzynowie płci męskiej po 2 kolety i pół kg ziemniaków Niech się chłopy najedzą i biorą, ile chcą
(No i nie mogę się doczekać obiadu weselnego, bo na 90% zdecydujemy się na schab w boczku z oscypkiem, dla mnie brzmi jak poezja )

Rosół - u nas będzie na pewno, bo obydwoje lubimy, a poza tym to świetna podkłada pod wódkę Jedyny jego minus to to, że łatwo się poplamić, no ale trudno...

Nowy Bols - ktoś o niego pytał, ja piłam na weselu we wrześniu i był jak dla mnie zaskakująco dobry, kaca potem też nie było

Ciąże - widziałam, że wątek się przewinął Ja już w sumie jestem gotowa i o tym myślę, ale TŻ chce poczekać. Na pewno nie przed ślubem, chcielibyśmy też bardziej stanąć na nogi finansowo. Choć moi rodzice już bardzo chcą wnuka Znajomi teraz "zaciążyli", a oni są w naszym wieku i śmieją się, że nam w każdej kwestii szlaki przecierają. My się hajtamy 2 lata po nich, to kto wie, może i 2 lata po nich będzie dzidziuś u nas

Nasturcja, fryzura bardzo mi się podoba! Poza tym masz piękne oczy, bardzo mi się podoba taki kształt oka! Sam makijaż też bardzo ładny, choć ja bym chyba wzięła bardziej zgaszony fiolet, ale w sumie do Twojej rudości pasuje

Elrosa, mnie się te pierwsze obrączki nie podobają, ale to oczywiście kwestia gustu Drugie już bardziej, choć ja w ogóle nie lubię wzorkowanych.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-11-12 o 18:55
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:09   #1665
cude
Zadomowienie

Dziś przymierzaliśmy obrączki. TŻ powiedział, że obrączki, te takie płaskie, wyglądają jak kawałek odciętej rury i takich nie chce

Najbardziej podobała mu się ta i mówił o niej namiętnie:

Na żywą wyglądają świetnie! W zależności od kąta padania światła, kolory się zamieniają (żółty na srebrny i odwrotnie), też jestem zauroczona

Co do jedzenia. U nas każdy ma porcję czy tam 1.5 nie pamiętam. Ale wiadomo, że przy jednym stole trzeba będzie dołożyć, a przy innym zostanie. Oni mają jedzenia zawszze więcej, więc dołożą tam gdzie trzeba. Jeśli zejdzie wszystkiego więcej niż w umowie, wtedy dopłacimy.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:10   #1666
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

czekooczekolada dzięki za Twoją opinię! Właśnie moim zdaniem zupa grzybowa typu borowikowa / kurkowa to coś innego czego człowiek na co dzień nie je. A że mamy bardzo dobrego szefa kuchni to można mu zaufać

Mi z kolei w ogóle nie zależy na sylwestrze, co najwyżej sylwester na sportowo - czyli narty i grzaniec i wystarczy, u nas wszelkie bale odpadają.

Też myślimy nad menu na stoły

Też jesteśmy na etapie zmiany telefonów, ale najlepszą ofertę dostaliśmy w t-mobile właśnie ;P - sorki za offtop, ale to teraz gorący temat ;D

Ja poszłam wymienić telefon na pocieszenie, jak mi ksiądz powiedział, że mi ślubu nie odprawi ...

Co do ciąży, z dnia na dzień coraz bardziej bym chciała. Ale najpierw trochę finansowo trzeba na nogi stanąć...

Ja nie wiem jak można się uchlapać przy jedzeniu rosołu przecież to nie spaghetti

nasturcja1308 mój mnie męczy już któryś rok, że mu się takie włosy marzą, żebym sobie zrobiła. Ekstra kolor

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2013-11-12 o 19:13
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:12   #1667
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
no tak czasem trudno się zmobilizować, a ile jeszcze wam czasu zostało do ślubu ?
napisałam ci wiadomość prywatną na temat robienia tych zawieszek, mam nadzieję że doszła
Odpisałam

My mamy jeszcze 10 miesięcy 2 tygodnie i 1 dzień - tak mi tu suwak pokazuje :P

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-11-12, 19:14   #1668
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Hej dawno mnie nie było tu. Takie tempo macie, że szok
Widzę, że pisałyście o fryzurach próbnych. Zrobiłam swoją w piątek, mieszanka 3 różnych, ale efekt końcowy jest zadowalający. Trzymały się cały czas (od 11 do 1 w nocy). Wstawię fotki, jakość średnia
1 2 3 4 5

I makijaż też miałam, na ślub będzie coś podobnego
Wow!!! Super Ślicznie wyglądasz Zazdroszczę, że już masz cała koncepcję na ten dzień. Ja na makijaż w ogóle nie mam pomysłu

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:15   #1669
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poszłam wymienić telefon na pocieszenie, jak mi ksiądz powiedział, że mi ślubu nie odprawi ...
fju fju miałaś mocny argument, a czemuż to odmówił?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-11-12, 19:17   #1670
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będę robi sama. Na razie mam tylko jedną zawieszkę na próbę, będą też zaproszenia i winietki. Za wszystkie materiały zapłaciłam ok. 100 zł, ale są też w tym zdjęcia do zaproszeń i kolorowe koperty.
Jedną zawieszkę robi się max. 5 min. Drukuję tekst, wycinam kółko, pod spodem jest drugie kółko z kolorowego papieru i wstążka - naprawdę mało skomplikowane
Mogę Ci wysłac na priv bo dziewczyny już widziały w klubach.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:22   #1671
no_doubt
Wtajemniczenie

A my już z TŻ doszliśmy do porozumienia w sprawie zaproszeń (mam nadzieję, że już nie będzie zmiany zdania) i wybraliśmy jeden model. Mam próbki i są super jakości.
Szukam jeszcze oryginalnego wiersza, by zamieścić prośbę o wino zamiast kwiatów, ale to i tak pikuś
W ogóle dzwoniła do mnie dzisiaj babka z kreatywnych zaproszeń i pytała o moją opinię. Byłam mile zaskoczona

Fajnie Wam, że znacie już menu. Ja swoje poznam dopiero tydzień przed ślubem tzn. ustalimy je z właścicielem sali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (43,7 KB, 38 załadowań)

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2013-11-12 o 19:23
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:41   #1672
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
fju fju miałaś mocny argument, a czemuż to odmówił?
Bo jest "święto" w parafii.... W sobotę idziemy dogadać termin w miejscowości obok.

Też miałam zamiar robić zawieszki, nawet na próbę trochę powycinałam, ale nie podobały się TŻtowi. Ogólnie mu się to nie podoba, takie wieszanie na butelkach ozdób, tak samo naklejki zamiast etykiet (ale to akurat i mi się nie podoba).

Za to zaczynam myśleć nad postawieniem menu na stołach. Myślicie, że na prostokątnych się sprawdzi? Wchodzi jakoś 40 pare osób na jeden stół (ale to brzmi) . Kolory przewodnie to pomarańcz z zielenią. Te z Ikei dwustronne są fajne, ale chyba mają za żywe kolory.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tolsby-rama-na--obr__0149214_PE307709_S4.jpg (20,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kvill-ramka__0114860_PE267809_S4.jpg (23,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sondrum-ramka__0106038_PE253827_S4.jpg (18,3 KB, 6 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-11-12, 19:42   #1673
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
A my już z TŻ doszliśmy do porozumienia w sprawie zaproszeń (mam nadzieję, że już nie będzie zmiany zdania) i wybraliśmy jeden model. Mam próbki i są super jakości.
Szukam jeszcze oryginalnego wiersza, by zamieścić prośbę o wino zamiast kwiatów, ale to i tak pikuś
W ogóle dzwoniła do mnie dzisiaj babka z kreatywnych zaproszeń i pytała o moją opinię. Byłam mile zaskoczona

Fajnie Wam, że znacie już menu. Ja swoje poznam dopiero tydzień przed ślubem tzn. ustalimy je z właścicielem sali
śliczne te Wasze zaprozenia
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:48   #1674
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Ja bym zdecydowanie dla niej coś przygotowała, u mnie będą 2 wegetarianki i szczerze nie wyobrażam sobie żeby całą noc jadły tylko sałatki, ciasta czy jajka.

.
tak zrobie, zastanawiam się nad kotletem sojowym dla niej, bo wiem że lubi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Talerze czy półmiski - odwieczny dylemat, niby podawać na talerzach jest kulturalniej i faktycznie, na półmiskach może czasem braknąć, ale jednak tam, gdzie ja byłam na weselach niemal zawsze były półmiski i nikomu nic nie brakowało, wręcz przeciwnie. W dodatku jedzenie z półmisków można wziąć na poprawiny (my organizujemy w domu, ale jedzenie z restauracji brać będziemy), a przy serwowanych porcjach nie ma za bardzo jak...
Nie mówiąc o tym, że moje koleżanki zjedzą pewnie po pół kotleta i jednego ziemniaczka, a kuzynowie płci męskiej po 2 kolety i pół kg ziemniaków Niech się chłopy najedzą i biorą, ile chcą
(No i nie mogę się doczekać obiadu weselnego, bo na 90% zdecydujemy się na schab w boczku z oscypkiem, dla mnie brzmi jak poezja )
moja jama ustna w tym momencie jest przepełniona nadmiarem śliny !

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Dziś przymierzaliśmy obrączki. TŻ powiedział, że obrączki, te takie płaskie, wyglądają jak kawałek odciętej rury i takich nie chce
cudne obrączki !!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-12, 19:53   #1675
wioliix
Rozeznanie

Dziewczyny mam do Was pytanie ???

Oprócz obiadu( rosół + drugie danie 6 porcji miesa do wyboru) i zimnej płyty mam 3 ciepłe kolacje:

1.dewolai + frytki i surówki
3. barszczyk z krokiecikiem

I co podać na 2. kolacje???
zastanawiam sie nad solą w migdałach do tego jakaś lekka sałatka wiosenna z sosem winegre albo faszerowanym bakłażanem Tylko nie wiem czy to dobry pomysł żeby np ryba( filet bez skóry i osci) czy wszyscy lubią ?

Bo w propozycjach menu mam (ale mogę modyfikować) kite wieprzową z zasmażaną kapustą (kiedys jadłam i wg mi nie smakuje za bardzo pikantne)

albo pieczeń z kluseczkami i buraczkami ale czy to nie bd za cięzkie kto pomieści aż 3 miesne obiady?
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:59   #1676
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
No własnie nie wybieramy się na żaden bal, najwyżej domówka więc trochę szkoda
E tam ja tez na zadne bale nie ide. A wole na Sylwka bo przynajmniej sprawdze jak sie bedzie cala noc i przy tanczach fryz i makijaz trzymal

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

Najbardziej podobała mu się ta i mówił o niej namiętnie:

Na żywą wyglądają świetnie! W zależności od kąta padania światła, kolory się zamieniają (żółty na srebrny i odwrotnie), też jestem zauroczona

Co do jedzenia. U nas każdy ma porcję czy tam 1.5 nie pamiętam. Ale wiadomo, że przy jednym stole trzeba będzie dołożyć, a przy innym zostanie. Oni mają jedzenia zawszze więcej, więc dołożą tam gdzie trzeba. Jeśli zejdzie wszystkiego więcej niż w umowie, wtedy dopłacimy.
Bardzo fajne to obraczki. Jezeli na zywo wygladaja jeszcze lepiej to bym brala, skoro odciete rury Wam sie nie widza

A my jeszcze ze 2 tygodnie i nasze bedziemy"odciete rury" obraczki odbierali. Ciesze sie i jestem zdziwiona tym faktem bo temat obraczek mnie nie grzal i byl mi troche obojetny.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:08   #1677
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Za to zaczynam myśleć nad postawieniem menu na stołach. Myślicie, że na prostokątnych się sprawdzi? Wchodzi jakoś 40 pare osób na jeden stół (ale to brzmi) . Kolory przewodnie to pomarańcz z zielenią. Te z Ikei dwustronne są fajne, ale chyba mają za żywe kolory.
Pomysł fajny, ale mi się bardziej podobają kartoniki i taka propozycja "nakładki" na sztućce - wg mnie fajnie się prezentują - załącznik.

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość

Oprócz obiadu( rosół + drugie danie 6 porcji miesa do wyboru) i zimnej płyty mam 3 ciepłe kolacje:

zastanawiam sie nad solą w migdałach do tego jakaś lekka sałatka wiosenna z sosem winegre albo faszerowanym bakłażanem Tylko nie wiem czy to dobry pomysł żeby np ryba( filet bez skóry i osci) czy wszyscy lubią ?

Bo w propozycjach menu mam (ale mogę modyfikować) kite wieprzową z zasmażaną kapustą (kiedys jadłam i wg mi nie smakuje za bardzo pikantne)

albo pieczeń z kluseczkami i buraczkami ale czy to nie bd za cięzkie kto pomieści aż 3 miesne obiady?
Zdecydowanie podałabym rybkę!! Za dużo mięsiwa ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przyj%C4%99cie-Weselne-w-Dworze-Kaliszki-1.jpg (177,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg menu4.jpg (124,6 KB, 24 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2013-11-12 o 20:10
Stary 2013-11-12, 20:09   #1678
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Odpisałam

My mamy jeszcze 10 miesięcy 2 tygodnie i 1 dzień - tak mi tu suwak pokazuje :P
och z jaką dokładnością podałaś hehe
kurcze myślę intensywnie nad tymi zawieszkami...

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja będę robi sama. Na razie mam tylko jedną zawieszkę na próbę, będą też zaproszenia i winietki. Za wszystkie materiały zapłaciłam ok. 100 zł, ale są też w tym zdjęcia do zaproszeń i kolorowe koperty.
Jedną zawieszkę robi się max. 5 min. Drukuję tekst, wycinam kółko, pod spodem jest drugie kółko z kolorowego papieru i wstążka - naprawdę mało skomplikowane
Mogę Ci wysłac na priv bo dziewczyny już widziały w klubach.
Tak poproszę wyślij !
chętnie zobaczę.. boje się że przy moim braku zdolności artystycznych nic mi z tych zawieszek nie wyjdzie

Cytat:
Bo jest "święto" w parafii.... W sobotę idziemy dogadać termin w miejscowości obok.

Też miałam zamiar robić zawieszki, nawet na próbę trochę powycinałam, ale nie podobały się TŻtowi. Ogólnie mu się to nie podoba, takie wieszanie na butelkach ozdób, tak samo naklejki zamiast etykiet (ale to akurat i mi się nie podoba).

fajne te ramki dwustronne, myślałam o takich żeby postawić na stołach, ale żeby pisało tam kto ma przy tym stole siedzieć nasz kolor przewodni to zielony z żółtym więc może by pasowały

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
tak zrobie, zastanawiam się nad kotletem sojowym dla niej, bo wiem że lubi
też myślałam nad kotletem sojowym, jak będę ustalać menu to pogadam o tym z właścicielem

ŚLUB 16.08.2014

ŁUKASZEK ;*
Stary 2013-11-12, 20:12   #1679
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość

Ja uwielbiam ryby i z wielka chęcią też bym wzięła, ale wiem że sporo osób nie lubi się w tym paprać. Faszerowany bakłażan (albo cukinia) Muszę sprawdzić czy u mnie coś takiego mają w menu na sali

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-11-12, 20:18   #1680
Lemon_Drop
Zadomowienie

enzunio bardzo ciekawe obrączki, nie w moim stylu ale bardzo ładne

Cytat:
jak myślicie jeśli zaczęlibyśmy takie konkretne poszukiwania obrączek w styczniu/lutym to nie będzie za szybko ?
My zamierzamy mniej więcej koło lutego/marca kupować, więc myślę że nie za szybko.

Cytat:

Targi lubelskie
Ja bym chciała borowikową z łazankami oprócz rosołu

Cytat:

Ja nie wiem jak można się uchlapać przy jedzeniu rosołu przecież to nie spaghetti
Ja tez nie wiem ale bardzo często mi się zdarza

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Moja siostra miała w tym stylu tylko z fioletem, b. ładne zaproszenia

Anesthesia aż mi ślinka cieknie na wasz obiad!

wioliix co to jest kita wieprzowa??

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości