Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 12:51   #1621
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Wiadomo, każdy patrzy na siebie i wybiera to co uważa za słuszne. Ja początkowo się obawiałam, ale znajomi którzy byli w tej restauracji na weselu byli zadowoleni z tej formy, mówili że opinie innych gości też były pozytywne. Rozmawiałam też z paroma osobami w rodzinie i nie usłyszałam żadnej złej opinii. Część osób mówiła że na weselach zawsze jedzą te ciepłe dania bo nie chcą zrobić przykrości organizatorom, że zapłacili za to a goście nie zjadają. Były też opinie, że często danie jest podawane wtedy kiedy ktoś nie jest głodny, ale np. za godzinę już by chętnie coś zjadł ciepłego i albo trzeba się obejść smakiem, albo wziąć talerz na zapas i po godzinie jest zimne... Więc uważam że dobrze trafiliśmy z tym bufetem
dlatego chcę postawić menu na stołach, żeby goście wiedzieli co kiedy będzie podane, bo ja sama miałam ten problem na weselach, że najadłam się jakąś sałatką albo ciastem, a tu mi z jakimś cudnym mięchem wyskakiwali
Stary 2013-11-12, 12:52   #1622
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Niestety, ale wciąż panuje przekonanie, że rosół to najprostsza zupa, a tak naprawdę ugotować dobry rosół to sztuka
to prawda!
mój TŻ ostatnio nauczył się pysznego rosołu, mniam mniam
u nas też będzie rosół jako zupa, chcieliśmy pół na pół z kremem pomidorowym ale chyba zrezygnujemy

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
justynkie u nas na weselu będzie jeden bezglutenowiec Ale poprosimy o inne dania dla niej, albo sami coś załatwimy . Wegetarianami nie mamy zamiaru się przejmować, coś sobie znajdą bez mięsa - zresztą to jest ich wybór, natomiast kuzynka jest po prostu chora i tak by nie mogła zjeść absolutnie nic.
miły gest z Waszej strony
my mamy kilku wegeterian- takich z wyboru i możemy mieć w menu także typowo wegetariańskie dania, ale jak mówisz-coś sobie znajdą bez mięsa

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Dzieci planujemy tak do 2 lat po ślubie - teraz finansowo byśmy polegli. Poza tym moja psychika już się nastawiła na dzieci w tym czasie i na tą chwilę nie mam zamiaru o nich myśleć ani nawet chcieć je mieć. Zachce mi się za 2 lata wedle obmyślonego planu
ja też się tak nastawiłam rok po ślubie możemy się zacząć starać +9 mies to akurat ze 2 latka będą my z TŻ dopiero rok jesteśmy razem, chcemy sie jeszcze nacieszyć sobą we dwójkę
tzn TŻ już by mógł mieć bobaska ale ja potrzebuję jeszcze więcej czasu

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
w sobotę byliśmy u księdza i ślub mamy na 17:00, chcieliśmy na 18 ale jest odpust podobno i mówił, że jak będzie dużo ślubów to zmieni i będziemy mieli na 18
piona moja godzina

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-11-12 o 13:00
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:55   #1623
poznanianka1990
Zakorzenienie

My też byśmy już mogli mieć już dziecko, kochamy dzieci, ja pracuje z małymi dziećmi, ale na razie nie mamy warunków finansowych i mieszkaniowych. Ogólnie plan jest taki, żebym do końca 2015 roku urodziła

Atomoowka, dokładnie, za rok sobie to odbijemy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:57   #1624
Waniliova
Zakorzenienie

Helloł

Też mamy rosół przy daniu głównym tak samo uważam, że zrobić dobry rosół to sztuka

Faktycznie, może to menu na stołach jest dobrym pomysłem... hmmm...

Co do sylwestra to też planujemy domówkę znajomi do nas wpadną albo my do nich. Mieliśmy jechać w góry, ale... oszczędzanie na wesele się tutaj kłania oszczędzamy na czym się da

Co do dzieci to też chcielibyśmy tak 2-3 lata po ślubie, oczywiście pod warunkiem, że będziemy już na swoim i z naszymi pracami będzie ok
Stary 2013-11-12, 13:23   #1625
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

ja bym już mogła być mamą, ale sytuacja z pracą i kasą, ehh

ja też się zastanawiam nad postawieniem menu z godzinami...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:30   #1626
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
podczytuje Was ale wróciliśmy z tej Hiszpanii i się jakoś ogarnąć nie mogę tam piękne słońce, lato w pełni..tu za oknem ponuro i zimnooo, nic się nie chce jak mieliśmy wracać to myślałam, że się popłaczę wysiadłam z samolotu w tenisówkach i koszulce z krótkim rękawkiem, okulary na głowie hehe a przywitał nas deszcz i 15 stopni mniej wrażenia niesamowite, miasto przepiękne !!! udało nam się zwiedzić najważniejsze rzeczy, od rana do nocy łaziliśmy a na plaży byłam pół h-nie było czasu bardzo bardzo polecam, jakby któraś z Was się zastanawiała nad podróżą poślubną czy też normalną wycieczką to gwarantuje, że zakochacie się i będziecie chciały tam wrócić !!
Jezuuu ale Ci zazdroszczę!! Jak już dojdziesz do siebie to skrobnij mi kilka zdań na priv nt. noclegów i tego co zwiedzaliście
Stary 2013-11-12, 13:31   #1627
Waniliova
Zakorzenienie

madzixx88 zazdroszczę! A gdzie dokładnie byliście?
Stary 2013-11-12, 13:48   #1628
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Jezuuu ale Ci zazdroszczę!! Jak już dojdziesz do siebie to skrobnij mi kilka zdań na priv nt. noclegów i tego co zwiedzaliście
oki, skrobnę wieczorkiem
samo centrum ma 16km2 i żeby na spokojnie zwiedzić to min tydzień potrzeba a najlepiej dwa, wtedy i poplażować można my w te pare dni mieliśmy maxymalnie napięty grafik, trochę w biegu ale zwiedziliśmy sporo, a oprócz tego udało nam się połazić bocznymi uliczkami, usiąść z lampką wina, albo po prostu posiedzieć na którymś z licznych placy, popatrzeć na ludzi..mała chwila zapomnienia..i czuje się ten mega klimat
a zdjęć to zrobiliśmy prawie 700 i z 50 filmików

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
madzixx88 zazdroszczę! A gdzie dokładnie byliście?
Barcelona
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:06   #1629
marlenqa22
Zadomowienie

Uspokoiłyście mnie, że nie każda chce mieć dzieci

Tak w ogóle okres powinnam dostać 3.11 a jest 12.11 i ni ma. Brałam antybiotyki przez tydzień, pewnie temu się spóźnia.
Aczkolwiek właśnie zrobiłam test ciążowy, musiałam dla wszystkiego bo muszę iść do gina i zapyta pewnie czy test robiłam.
Nie wypatrzyłam drugiej kreski, oglądałam test pod światło, pod okno, z każdej strony. Drugiej kreski nie widzę, chyba że jestem ślepa
Z drugiej strony skąd ciąża jak się zabezpieczamy

Kurczę u mnie do wybierania menu jeszcze dużo czasu, sama nie wiem jaką brać zupę, ja osobiście uwielbiam krem pieczarkowy bądź pomidorowy.
No ale to trzeba przemyśleć
Wczoraj teściowa wyskoczyła po co wiejski stół brać w ogóle, ale powiedziałam że jest zamówiony i będzie

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:14   #1630
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Barcelona
Ooo, super!

marlenqa22 to pewnie przez antybiotyki się spóźnia
Stary 2013-11-12, 14:38   #1631
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Monika, gratuluję zakupu wódki My też mamy Pana Tadeusza

Jeśli chodzi o jedzenie to u nas będzie ono na półmiskach. Wg mnie to jest lepsza opcja, bo każdy sobie nałoży co będzie chciał i ile będzie chciał. A nie, że dostane talerz z ziemniakami i zrazem, a będę akurat mieć ochotę na schabowego z frytkami Ale każdy robi jak uważa.
dziękuję bardzo , Pan Tadeusz to chyba dobra wódka, w każdym bądź razie my nie żałujemy

a co do jedzenia to popieram Twoje zdanie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Mamy fotografa i kamerzyste
brawo ile płacicie ?
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
U mnie na weselu będzie jedzenie na półmiskach i mi to pasuje. Każdy niech robi jak uważa Obie opcje mają plusy i minusy, dla mnie jako wybrzydzacza i osoby która nie je wielu potraw lepszy jest wybór z półmisków, ale ja naprawdę dziwnie jem
też jestem strasznie wybredna i połowy rzeczy nie lubię więc opcja z półmiskami jest według mnie lepsza

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
do mnie to wytłumacznienie nie przemawia
bo na półmisku będą frytki i ziemniaki a jak ja będę chciała ryż to co?

nigdy nie dogodzimy wszystkim i zawsze znajdzie się malkontent
z drugiej strony może być tak że na talerzu dostaniesz juz ziemniaki lub frytki a będziesz chciała ryż i też kicha... też nie będziesz miała tego co lubisz
nigdy nikomu nie dogodzi się w 100%

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

my mamy do wyboru - albo obiad na półmiskach albo osobno na talerzu. i szczerze, to sama nie wiem co wybrać. i to i to ma swoje plusy i minusy. rok temu na weselu siostry tż, katering roznosił obiad na osobnych talerzach, i dali wszystkim wokół mnie a mi nikt nie doniósl więc zjadłam tylko rosół.. potem naładowałam sałaty, bo byłam głodna a ja nie poszłam się upomnieć o obiad, taka jestem już, jakoś wg mnie to w ich interesie było żeby każdemu dostarczyć drugie danie. i nie pojmuje do dziś, jak mogli nie zauwazyc ze nie mam i nikt sie mnie nie spytał nawet.

jeśli chodzi o wegetarian - jedna kolezanka jest wegetarianka. i właśnie nie wiem co z nią zrobić zamawiać jeden obiad oddzielnie ?
porażka z tym cateringiem że ci ominęli... :/

moja siostra jest wegetarianką i jak będziemy ustalać menu to wspomnimy o tym ale żeby jakieś specjalne dania jej szykowac to chyba nie będziemy, na pewno wspomnimy o tym zeby wszystkie sałatki nie były z mięsem itp. Ona bardzo lubi ser w panierce (tak jak kotlety się panieruje) więc może na obiad załatwie jej takie coś, zobaczymy ale nic wymyślnego specjalnie dla niej nie będzie była na różnych weselach i zawsze jakoś sobie pojadła a nikt nie wiedział że nie je mięsa więc da sobie rade hehe

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś z gości byłby wegetarianinem to postarałabym się, żeby dostał coś bezmięsnego. Zapytaj na sali czy to dla nich nie problem.
dokładnie o takie rzeczy trzeba pytać a w kuchni coś na pewno wymyślą bo pewnie nie raz mają takie "przypadki"

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
my na 90% też chcemy Tadka - podobają nam się butelki i pasują do naszego dworku ;D
A ceny jeszcze nie znam - będziemy kupowali w przyszłym roku - mamy obiecaną najniższą cenę na rynku - po cenie producenta ;D

Właśnie co sądzicie o nieśmiertelnym rosole?
My chcieliśmy go zastąpić czymś bardziej hm.. niecodziennym? Jakimś kremem czy coś, ale generalnie wszyscy odradzają i sama już nie wiem czy kombinować..

Aaa z rzeczy ślubnych - ksiądz potwierdzony i kościół zaklepany
Gratulacje załatwienia sprawy z księdzem
my na pierwszy dzień będziemy mieć rosól a na poprawiny mamy taką opcję że będą 2rodzaje zup i kelnerzy będą chodzić i się pytać kto jaką woli i na pewno jedna to będzie rosół a druga to jakiś krem.. może z brokułów... zobaczymy jeszcze o tym nie myslimy ;d

Cytat:
miły gest z Waszej strony
my mamy kilku wegeterian- takich z wyboru i możemy mieć w menu także typowo wegetariańskie dania, ale jak mówisz-coś sobie znajdą bez mięsa

ja też się tak nastawiłam rok po ślubie możemy się zacząć starać +9 mies to akurat ze 2 latka będą my z TŻ dopiero rok jesteśmy razem, chcemy sie jeszcze nacieszyć sobą we dwójkę
tzn TŻ już by mógł mieć bobaska ale ja potrzebuję jeszcze więcej czasu
wegetarianie zawsze sobie dają jakoś radę

a co do dzieci to my chcemy mieć zaraz po ślubie, wychodzimy z TŻ z założenia że bierzemy ślub żeby założyć rodzinę a do tego potrzebne są dzieci my to chyba jesteśmy staroświeccy bo uważamy że bez dzieci to jest małżeństwo a dopiero z dziećmi jest rodzina no ale takie mamy poglądy i tyle zobaczymy jak nam to wszystko wyjdzie w praktyce
każdy musi dojrzeć do takiej decyzji, ja tak uważam

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:40   #1632
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

Tłuszcz tworzy powłokę ochronna w żołądku, przez co alkohol mniej szkodzi. To dotyczy nie tylko rosołu ale wszystkich tłustych potraw.

U nas rosół będzie obowiązkowo ale z bażanta. Nasz kucharz robi boski rosół więc nie mam najmniejszych wątpliwości.

Jedzenie będzie podawane na półmiskach. Wiem, że nie będzie problemu, że dla kogoś zabraknie, bo po 1 w rodzinie nikt nie rzuca się na jedzenie, tylko nakładaja po trochu, a po 2 to kelnerzy jak się powie to donoszą mięsko.

Byliśmy w niedzielę na targach. Szału nie było ale nie żałuje. Oglądaliśmy sukienki i Tż najbardziej spodobała się ta, w której ja się zakochałam.
Znajoma miała "stoisko" swojego zakładu (kosmetyczka, fryzjer). Uczesała mnie na próbę i bardzo mi się spodobała fryzurka. Co prawda jestem zapisana do innej fryzjerki z której nie zrezygnuje ale wiem, że w tym uczesanie które mi się podobało dobrze wyglądam. Zastanawiam się za to nad zapisaniem się do nich na makijaż- ślubny kosztuje 70 zł, próbny połowę.
Moim zdaniem to bardzo mało. Koniecznie zrób wcześniej próbny. Ja teraz byłam i od razu zmieniłam makijażystkę. Teraz płacę 130 zł za próbny i tyle samo za normalny

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:47   #1633
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to bardzo mało. Koniecznie zrób wcześniej próbny. Ja teraz byłam i od razu zmieniłam makijażystkę. Teraz płacę 130 zł za próbny i tyle samo za normalny

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Na tych targach też malowały. Widziałam efekty i wyglądało to dobrze. Pytałam jakich uzywają kosmetyków i z tego co pamiętam jakie wymieniałyście to tych dobrych. Tak samo obowiązkowo na koniec makijaż utrwalają fixem.

edit: malują Kryolanem i chyba Estee Lauder.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2013-11-12 o 14:57
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:55   #1634
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:

Barcelona
Zazdraszczam i to bardzo. Z TŻ kochamy Barcelonę

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
ja bym już mogła być mamą, ale sytuacja z pracą i kasą, ehh

ja też się zastanawiam nad postawieniem menu z godzinami...
ee tam idź na żywioł
Serio czasami tak lepiej jeżeli chodzi o maluszka.

UI nas menu będzie na pewno.

Co do makijażu ja płacę 120 zł za próbny makijaż i fryzurę ( ślubna już 200zł)wydaje mi się to tanie bardzo więc chce sprawdzić choć jak oglądałam profil na FB tej Pani to bardzo fajnie malowała i czesała.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:00   #1635
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

ee tam idź na żywioł

UI nas menu będzie na pewno.

Co do makijażu ja płacę 120 zł za próbny makijaż i fryzurę ( ślubna już 200zł)wydaje mi się to tanie bardzo więc chce sprawdzić choć jak oglądałam profil na FB tej Pani to bardzo fajnie malowała i czesała.
W tym salonie co pytałam, za fryzurę ślubną biorą około 150 zł, za próbną połowę. Ja u swojej fryzjerki za ślubną zapłacę max 50 zł ale przeważnie jak się jest u niej na próbnej, cięciu i farbowaniu przed ślubem, to za ślubną bierze 1 zł
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:03   #1636
ysia
Zadomowienie

Menu to jest w ogóle fajny dodatek i mimo wszystko nieczęsto spotykany na weselach.

Atomoowka - a masz już wybrany makijaż i fryzurę?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:20   #1637
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Menu to jest w ogóle fajny dodatek i mimo wszystko nieczęsto spotykany na weselach.

Atomoowka - a masz już wybrany makijaż i fryzurę?

Fryzurę tak, makijaż jeszcze nie bardzo. Jakoś zupełnie nie wiem czego szukać i co bym chciała, chyba dopiero ta babeczka mi coś doradzi. No chyba że gdzieś coś fajnego znajdę.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-11-12, 15:30   #1638
nasturcja1308
Rozeznanie

Hej dawno mnie nie było tu. Takie tempo macie, że szok
Widzę, że pisałyście o fryzurach próbnych. Zrobiłam swoją w piątek, mieszanka 3 różnych, ale efekt końcowy jest zadowalający. Trzymały się cały czas (od 11 do 1 w nocy). Wstawię fotki, jakość średnia
1

I makijaż też miałam, we fioletach.

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2013-11-13 o 08:32
nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:40   #1639
Kishlaczkowa
Zadomowienie

nasturcja śliczna fryzura, śliczny makijaż, śliczna z Ciebie kobieta!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:49   #1640
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:

ee tam idź na żywioł
Kiedy my nawet nie wiemy czy w Polsce po ślubie zamieszkamy czy za granicą wyladujemy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:50   #1641
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Widzę, że pisałyście o fryzurach próbnych. Zrobiłam swoją w piątek, mieszanka 3 różnych, ale efekt końcowy jest zadowalający. Trzymały się cały czas (od 11 do 1 w nocy). Wstawię fotki, jakość średnia
1 2 3 4 5

I makijaż też miałam, na ślub będzie coś podobnego
piękna fryzura, piękny kolor, piękny makijaż, piękna kobieta
Stary 2013-11-12, 15:52   #1642
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

nasturcja śliczne uczesanie w każdej z tych kombinacji a kolorek włosów masz cudny makijaż kradnę bo też myślałam coś w kolorze fioletu
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:56   #1643
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
1 2 3 4 5

Wow, ale z ciebie laska makijaż cudo, też taki chcem!!

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:20   #1644
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
To w takim razie ja chyba jestem nienormalna. Myśl o posiadaniu dziecka mnie przeraża, może koło 30 bym się zdecydowała w końcu ale teraz mam 26 lat i po prostu nie czuję się gotowa na bycie matką.
nie zazdroszczę nikomu kto ma dzieci, baaa unikam ich jak ognia!
Jutro kończę 27 lat i już od roku to jedno z moich największych pragnień - dziecko. Niestety sytuacja z mieszkaniem i umowa na czas określonych hamują to marzenie. Wizja kupna mieszkania na kredyt jest, szansa na umowę na czas nieokreślony jest. Czekam więc na ten moment, kiedy świadomie będę mogła zacząć się starać o dziecko.

Co do Sylwka, drogo nas to wyniesie, ale co tam. Później będzie kredyt i oszczędzanie, a teraz planujemy się pobawić w miejscu, gdzie będziemy mieli wesele (taki mały test), ewentualnie w innym jeśli znajdziemy tańszą i lepszą opcję

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:27   #1645
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
oki, skrobnę wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
W tym salonie co pytałam, za fryzurę ślubną biorą około 150 zł, za próbną połowę. Ja u swojej fryzjerki za ślubną zapłacę max 50 zł ale przeważnie jak się jest u niej na próbnej, cięciu i farbowaniu przed ślubem, to za ślubną bierze 1 zł
O proszę, jak fajna fryzjerka
Ja na początku grudnia się umówię do fryzjerki. Tylko próbnej nie mam gdzie zrobić... bo wymyśliłam że próbną fryzurę zrobię do koleżanki na wesele 01.05. a ten salon wtedy nie pracuje, innych większych imprez mieć raczej nie będę, więc chyba mi zostanie wyfryzowanie się na chrzciny

Cytat:
1 2 3 4 5

Ognista z Ciebie babeczka Fryzurka fajna, tylko przypilnuj żeby na głównej pochowała wsuwki lepiej I makijaż też bardzo mi się podoba
W ogóle ładna jesteś
Stary 2013-11-12, 16:36   #1646
Atomoowka
Wtajemniczenie

Lemon drop ja robie probny makijaz i fryz na sylwka moze tez wtedy walnij sobie.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalk now Free

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-11-12, 16:48   #1647
aneczka25057
Rozeznanie

nie było mnie kilka dni - szkoła w weekend, wczoraj z S. cały dzień spędziłam więc same rozumiecie Ale jestem ze wszystkim na bieżąco

justynkie gratuluję b. ładna sukienka
nasturcja ładna jesteś, wiesz ?

A ostatnio nie mogę przestać słuchać tej piosenki - http://www.youtube.com/watch?v=VOrRSGr55cE UWIELBIAM JĄ
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:54   #1648
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Lemon drop ja robie probny makijaz i fryz na sylwka moze tez wtedy walnij sobie.
No własnie nie wybieramy się na żaden bal, najwyżej domówka więc trochę szkoda
Stary 2013-11-12, 17:02   #1649
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam się dopiero po długim weekendzie

W sobotę byliśmy na pierwszych naukach - było bardzo fajnie (o dziwo )

W niedzielę kupiliśmy sobie z TŻ-tem nowe telefony Zmieniliśmy operatora z ery na Play.

Cały poniedziałek spędziliśmy u mojej babuni

A dziś mamy 10 miesięcy do ślubu

Widziałam że pisałyście o zupkach. U nas będzie rosół. Myśleliśmy nad kremem pieczarkowym, ale w restauracji nie ma kombinacji, mają tylko rosołek

poznanianka - mój psiak razem z nami stał na balkonie i szczeeeekał ile wlezie My patrzyliśmy na fajerwerki, a on ujadał za cały rok na zapas I się przy tym cieszył Ale on to był taki mały dziwoląg

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:07   #1650
Elrosa
Zadomowienie

Hej, mnie również dawno nie było

W sobotę oglądaliśmy obrączki. Mamy spory problem, bo mało co się podoba nam obojgu na raz ale za to już wiemy, że na pewno chcemy zaokrąglone i nie szersze niż 4 mm.

W oko wpadły nam dwa modele:

Ten bardziej podoba się K., mi mniej - ciągnie mnie do takich z brylantami

Mnie bardzo widzą się te:

Tylko niestety - pierwsze kosztują 2400, te 2900 w wersji z cyrkoniami. Brylanty to +150 za sztukę, a na tej obrączce jest ich chyba 8... tak więc chyba nadal będziemy czegoś szukać.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości