Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 16:46   #931
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
na allegro jest kilka rozmiarów : 80, 84, 100, 102 - takie dojrzałam.

Jak już kupować to tą większą chyba. W cenie one nie różnią się znacząco.
Rozmiarowo są różne stojaki pod wanienkę i trzeba patrzeć jeśli się takową zakupuje. Bo inaczej zonk - jedno nie pasuje do drugiego.

To ja jeszcze mało wiem

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na badaniu USG w szpitalu stwierdzili u mnie torbiele 2-3cm na łozysku. Czy któras z was miała moze taki sam problem. Nic nie znalazłam o tym w sieci. Prosze o pomoc.
A co mówił lekarz?

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tez byłam dzisiaj na glukozie, wzięłam słoiczek z sokiem z całej cytryny i poprosiłam, żeby pielegniarka wymieszała to z ta glukozą.
Powiem Wam, że nie taki diabeł straszny, bardziej to było kwaśne niz słodkie i trochę gryzło w gardło, ale myslałam, że będzie to 100 razy gorzej smakowało także nie nastawiajcie się źle
Dziękuję ci za tą wypowiedź
Ja idę za tydzień we wtorek

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Wita Was szczęśliwa żona
Dziękuje kochane za życzenia i gratulacje Wszystko udało się. A nawet więcej. Było cudownie
Przez cały weekend nie wchodziłam i mam chyba z 30 stron do nadrobienia więc dużo czytania dziś będę miała Jak nadrobię to napiszę coś bardziej sensownego.

Super Gratulacje
Cytat:

virginia - moja mama mi też przed wyjazdem mówi : "uważaj, żebyś się nie poparzyła na niczym bo dziecko Ci się urodzi ze znamionem w tym miejscu bo wiesz - kiedyś na wsi jedna kobieta w pożarze się poparzyła i teraz chłop na twarzy ma taką brzydką bliznę. No - szkoda mi chłopa ale czy to na pewno od pożaru... Nie sądzę
A ja się ostatnio oparzyłam w środkowy palec. To będzie śmiesznie jak malec będzie miał znamię na fakecie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Babki powiedziały, że nic zrobić nie mogę powiedziałam, że muszę być już zdiagnozowana, bo złe wyniki mi wyszły, a one, że już nie ma w ogóle miejsc.
W styczniu zadzwonię się zarejestrować, w lutym będę miała pierwszą wizytę, a w marcu rodzę. Tylko miesiąc będę kontrolowana.
Może spróbuję zrobić tą krzywą jeszcze raz
O masakra
Irytuje mnie ten NFZ

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Melduje, że dziś Jaś dobitnie pokazał klejnoty rodzinne takze po raz 4 potwierdzony chłopak.
Super! I jaki on już duży
Ciekawe ile moje ma. Szkoda, że nie zapytałam ostatnio

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
heej

ale u was sie dzieje.. ledwo nadrobilam

ja jakos ostatnio sie slabo czuje, i boli mnie dol brzucha. mialyscie takie bole, skurcze.? :/

jutro USG wiec moze ginekolog mi poradzi cos.. oby.

dla wszystkich.
Czy to są bóle po bokach na dole?? Jeżeli tak to zwykłe rozciąganie tkanek

Muszę się wam pochwalić, że zamówiliśmy łóżeczko o takie:
http://allegro.pl/arus-22-el-lozeczk...676256156.html
Kolor pościeli nr 31 - tż się na nią uparł A miała być zielona, pod kolor ściany

Oby przyszło bez żadnych uszczerbków
Jeden problem mniej
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:52   #932
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ela tajie badanie to nie tylko w Polsce. Nie wiem jak inne kraje ale w Niemczech tez sa. Ja ide za jakies 10 dni robic. Tylko mi pani powiedziala ze nie musze byc na czczo i ze bede miec krew pobrana po godzinie. I podobno ten "napój" co dostane to smakuje jak sok porzeczkowy.
Ktoś tu pisał, ze u nich tego nie ma. To było chyba DE
Sok porzeczkowy? Może macie jakieś smakowe glukozy?
Mnie to gryzło, ale smaczne było

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Nie wiem co się dzieje, ale jestem tak osłabiona, że chyba zaraz padnę. Masakra! Ledwo daję radę siedzieć. A tu jeszcze trzeba schodzić do piwnicy dokładać do pieca, bo tż jeszcze w pracy. Mam wizytę u gina w czwartek, może mi wytłumaczy o co chodzi z tą niemocą.
Mi się to kojarzy z niskim cukrem
Tylko ja teraz dużo czytam na ten temat, więc wiadomo.
Może magnezu za mało??

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mikołajk przekazuje ciociom z wizażu powitalnego kopniaka połączonego z ciosem z pięści i ciosem z dynki, i to wszystko seriami od kiedy tylko odpaliłam forum
Siemanoooo

Cytat:
ja jakos ostatnio sie slabo czuje, i boli mnie dol brzucha. mialyscie takie bole, skurcze.? :/

dla wszystkich.
Mi się często zdarza, że pobolewa mnie podbrzusze. Chociaż ostatnio miałam spokój, to teraz wróciło. Tylko u mnie jest wszystko w porządku, więc to pewnie rosnąca macica.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ach te nasze dzieciaki moja Maja chyba jest teraz główką do góry bo zrobiła sobie z mojego pęcherza trampolinę i czekam na moment gdy tak mi skoczy, że się posikam
Widać Majka świetną zabawę

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Kolor pościeli nr 31 - tż się na nią uparł A miała być zielona, pod kolor ściany

Jeden problem mniej
Ale 31 powinien pasować do zielonego. Przynajmniej tak mi się wydaje

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:53   #933
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, mam dziś wizytę u gina na 18.30. Mam nadzieję, że dowiem się wreszcie, kto mieszka w moim brzuszku.
Zmykam,
Trzymam
Ja w przesądy nie wierzę, ale też jakoś nikt z mojego otoczenia nawet pół żartem, pół serio nic takiego nie mówił

Cytat:
Wszystko z małym ok, waży już dużo, no i teraz nie wiem jaki wybrać pomiar bo na zdjęciu usg z wyszczególnieniem wszystkich pomiarów mam 3 warianty, a nie pamiętam ile mówiła pani dr, ale przyjmijmy, że ten pierwszy czyli ok 790 g toż to już spory chłop Rozwija się odpowiednio do wieku ciązy także wszystko prawidłowo Ułożony jest już główką do dołu
za wizytę czyli KTG wyszło bardzo dobrze mimo tych zakłóceń małych?
O babach z kolejki to nawet nie wspomnę - ciekawe, że tej dziewczyny z 4 "nie wpuściły"... Ma tam siedzieć, aż wszytskie pacjentki przejdą? No ludzie kochani, wparowałabym do gabinetu i tyle
790 - ło matko, to kilogram tuż za rogiem... (wpisałam wagę a tydzień wzięłam z suwaczka, mam nadzieję, że dobry )

Cytat:

Niektóre z nas miały, ale zalezy co to rzeczywiście jest, czy zwykłe rozciaganie czy skurcze jutro lekarz rozwieje Twoje wątpliwości, trzymam

Cytat:
Hej dziewczyny,
Nie wiem co się dzieje, ale jestem tak osłabiona, że chyba zaraz padnę. Masakra! Ledwo daję radę siedzieć. A tu jeszcze trzeba schodzić do piwnicy dokładać do pieca, bo tż jeszcze w pracy. Mam wizytę u gina w czwartek, może mi wytłumaczy o co chodzi z tą niemocą.
No dla mnie to albo anemia albo zbyt niskie ciesnienie. Masz ciśnieniomierz w domu? Możesz sprawdzić Kawka nie pomaga?

Ela, no nie dziwię Ci się, mnie być też niezła kuźwica złapała. Nie ograniam, jak to jest możliwe. To musi być specjalny diabetolog dla ciężarnych czy do zwykłych takie kolejki? Ja myślę, że zrobiłabym jak Ty. Na razie stosowała dietę i po jakimś czasie sprawdziła ponownie krzywą. Innego w sumie wyjścia nie ma...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:54   #934
thidien
Rozeznanie

Cytat:
za piękny zakup
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:59   #935
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
pościel tez fajna - miśki zawsze dobrze wyglądają

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Ja Wam powiem, że Wy tak piszecie, że Małe Was kopie w pęcherz albo że grzmotnęło Was mocno. U mnie tak się nie zdarza Mała rusza się chyba stosunkowo często ale czują ją dość delikatnie - nie boli mnie nigdzie ani nic. Nigdy nie czuję małej na stojąco i nie budzi mnie w nocy. Więc albo Mała taka kochana albo jeszcze za wcześnie albo co?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:05   #936
baja_86
Zakorzenienie

Roane, Kate, Koziemleko

Cytat:
Hej dziewczyny,
dziwne, może cukier ci spadł, zjedź coś słodkiego może przejdzie

Cytat:
Szczerze mam ochotę to wszystko olać. Poczekać do stycznia, zapisać się i urodzić po pierwszej wizycie u diabetologa No przecież nie mam szans na NFZ, a co ma zrobić kobieta jeśli naprawdę nie stać jej na prywatne wizyty? Czekać do stycznia nic innego...

Ja tylko skierowanie dostałam. Jutro idę do mojego rodzinnego po skierowanie na ta krzywą (bo do gina mam kilkanaście km ) i zrobię je w 26 tygodniu. Patrze na to co jem już teraz. Innej opcji nie widzę. Szczerze to nie widzi mi się znowu prywatnie chodzić. Niektórzy diabetolodzy każą chodzić co 2 tyg. Do tego wizyty prywatne u mojego gina, do tego paski do glukometru kilkadziesiąt złotych na 10 dni
I wszystko przez to, że po 2 godzinach coś wyszło nie tak, a takie badanie tylko w Polsce, to ja się pytam jak żyją kobiety poza granicami kraju? Bez tego badania?
w takim przypadku może lepiej by było gdyby wysłali cię do szpitala mimo, że tak się tego boisz, ale przynajmniej zrobią ci badania i skonsultują z diabetologiem i to bez kolejki, no ale skoro lekarz nic o szpitalu nie mówił to pewnie tego nie przewiduje

Cytat:

Jeden problem mniej
pościel ładna, misie będą pasować do wszystkiego łóżeczko też ładne, ale mam wrażenie, że ta szuflada mogłaby być wyższa, a może tylko na zdj. tak dziwnie wygląda, taka szpara między nią a dnem łóżeczka

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
za wizytę czyli KTG wyszło bardzo dobrze mimo tych zakłóceń małych?
O babach z kolejki to nawet nie wspomnę - ciekawe, że tej dziewczyny z 4 "nie wpuściły"... Ma tam siedzieć, aż wszytskie pacjentki przejdą? No ludzie kochani, wparowałabym do gabinetu i tyle
790 - ło matko, to kilogram tuż za rogiem... (wpisałam wagę a tydzień wzięłam z suwaczka, mam nadzieję, że dobry )
suwaczek działa jak trzeba także dobrze drugi pomiar na tym zdj.usg wynosił 760 g więc nie wiem który jest wiarygodny, wiadomo, że ta waga to taka orientacyjna jest.Proszę zmień mój nick bo się pomyliłaś
Nie wiem czemu ta dziewczyna z nr 4 się nie postawiła, no ale nie było czasu jej bronić musiałam sama do gabinetu wejść

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-11-12 o 17:10
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:06   #937
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Jeden problem mniej
Świetny zakup bardzo dobra okazja fajne łóżeczko i pościele sama bym to kupiła gdyby nie fakt, że łóżeczko dostanę w spadku

Cytat:

Widać Majka świetną zabawę
No jej mama też miała świetną zabawę zaciskając nogi w Castoramie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 17:09   #938
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela, no nie dziwię Ci się, mnie być też niezła kuźwica złapała. Nie ograniam, jak to jest możliwe. To musi być specjalny diabetolog dla ciężarnych czy do zwykłych takie kolejki? Ja myślę, że zrobiłabym jak Ty. Na razie stosowała dietę i po jakimś czasie sprawdziła ponownie krzywą. Innego w sumie wyjścia nie ma...
Powinien być specjalista od ciężarnych, bo dieta dla słodkich mam różni się od zwykłej dla diabetyków

Cytat:

[/COLOR]Ja Wam powiem, że Wy tak piszecie, że Małe Was kopie w pęcherz albo że grzmotnęło Was mocno. U mnie tak się nie zdarza Mała rusza się chyba stosunkowo często ale czują ją dość delikatnie - nie boli mnie nigdzie ani nic. Nigdy nie czuję małej na stojąco i nie budzi mnie w nocy. Więc albo Mała taka kochana albo jeszcze za wcześnie albo co?
To tak jak ja myślałam, że jak kop, to kop, a to raczej jakieś mikro drgania
W nocy to już w ogóle nie czuję i jak coś robię. Tylko jak leżę i jak siedzę, to coś tam pyka.

Stary 2013-11-12, 17:14   #939
mara86
Raczkowanie

Dzięki kochane za troskę, grunt, że nic nikomu się nie stało.

agunia4ever gratulacje dla świeżo upieczonej żonki.

koziemleko super że kolejną rzecz masz już kupioną.

Ja mam usg w czwartek, mam nadzieje, że dzieć nam się ujawni co ułatwiło by mi zakupy
Stary 2013-11-12, 17:28   #940
Serissa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Wczoraj pisałam z konta AnonimowaKosmetoholiczka , ale wkurzała mnie taka długa nazwa Teraz meldujemy się na stałę pod nickiem Serissa.

Byliśmy dzisiaj na kontrolnej wizycie po pobycie w szpitalu u naszej pani doktor i maleństwo waży 630 g w 8 dni przybyło 130 Rośnie

Dziewczyny proszę powiedzcie, jutro zaczynam 22 tydzień i strasznie bolą mnie wieczorem plecy, głównie w krzyżu i czasami brzuch tak jakby się rozciągał? Coś skórę rozpychało? Nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć Też tak macie? Pytałam lekarza i mówiła, że to niby normalne ale już sama nie wiem. Strasznie się martwię.

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:31   #941
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Ja Wam powiem, że Wy tak piszecie, że Małe Was kopie w pęcherz albo że grzmotnęło Was mocno. U mnie tak się nie zdarza Mała rusza się chyba stosunkowo często ale czują ją dość delikatnie - nie boli mnie nigdzie ani nic. Nigdy nie czuję małej na stojąco i nie budzi mnie w nocy. Więc albo Mała taka kochana albo jeszcze za wcześnie albo co?
Uwierz mi, że to przyjdzie z dnia na dzień. Majka też była taka subtelna do czasu... a teraz daje czadu równo

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 17:33   #942
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wczoraj pisałam z konta AnonimowaKosmetoholiczka , ale wkurzała mnie taka długa nazwa Teraz meldujemy się na stałę pod nickiem Serissa.

Byliśmy dzisiaj na kontrolnej wizycie po pobycie w szpitalu u naszej pani doktor i maleństwo waży 630 g w 8 dni przybyło 130 Rośnie

Dziewczyny proszę powiedzcie, jutro zaczynam 22 tydzień i strasznie bolą mnie wieczorem plecy, głównie w krzyżu i czasami brzuch tak jakby się rozciągał? Coś skórę rozpychało? Nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć Też tak macie? Pytałam lekarza i mówiła, że to niby normalne ale już sama nie wiem. Strasznie się martwię.
To się nie martw,bo to normalne objawy A jak masz się martwić to się poradź drugiego lekarza.
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:36   #943
Serissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
To się nie martw,bo to normalne objawy A jak masz się martwić to się poradź drugiego lekarza.
Rozmawiałam już z kilkoma lekarzami, bo w zeszłym tygodniu leżałam w szpitalu bo dostałam skurczy.

Wieczorami nie mogę wręcz normalnie siedzieć, brzuch mnie ciągnie, jakby skóry za mało było i bolą plecy. Ale maleństwo kopie, więc jemu pewnie nic złego się nie dzieje, tylko się martwię mimo, że wszyscy mnie uspokajają.
W sumie nadszedł czas, że teraz dzidziuś szybko rośnie, może brzuszek zacznie teraz bardziej rosnąć i stąd te objawy?
Rano czuję się jakbym nie była w ciąży, a zaczyna się około 16-17 i tak do nocy.

Stary 2013-11-12, 17:39   #944
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też krzyż boli po całym dniu, a jak już za długo siedzę w niewygodnej pozycji to w ogóle. Bóle brzucha też są normalne, ja czasem odczuwam je jako kłucie, lub rozciąganie, teraz nie czuję ich tak jak na poczatku w dole brzucha tylko zdecydowanie powyżej pępka

Cytat:
Uwierz mi, że to przyjdzie z dnia na dzień. Majka też była taka subtelna do czasu... a teraz daje czadu równo
potwierdzam, ja od 2 tyg czuje ruchy mocniej niż wcześniej, nawet potrafią mnie w nocy obudzić, no i czuć je nie tylko jak leżę czy siedzę ale także wtedy jak coś robię, choć nie zawsze jeszcze
Stary 2013-11-12, 17:44   #945
Serissa
Raczkowanie

Cytat:
mnie też krzyż boli po całym dniu, a jak już za długo siedzę w niewygodnej pozycji to w ogóle. Bóle brzucha też są normalne, ja czasem odczuwam je jako kłucie, lub rozciąganie, teraz nie czuję ich tak jak na poczatku w dole brzucha tylko zdecydowanie powyżej pępka

potwierdzam, ja od 2 tyg czuje ruchy mocniej niż wcześniej, nawet potrafią mnie w nocy obudzić, no i czuć je nie tylko jak leżę czy siedzę ale także wtedy jak coś robię, choć nie zawsze jeszcze
Mnie tak po bokach bardziej ten brzuch ciągnie, nie w podbrzuszu tylko też właśnie wyżej.
Może za bardzo się nakręcam i to normalne?

Do tej pory tyłam 1 kg na miesiąc, na ostatniej wizycie 04.11 miałam 4,5 kg więcej od początku ciąży, a dziś byłam i przytyłam 2 kg Nie wiem jak to możliwe w przeciągu tygodnia.
Mały też przybrał 130 g, zaczynamy zaraz 6 miesiąc, więc może te bóle wynikają z tego, że wszystko się przestawia, naciąga i gwałtownie powiększa.

Stary 2013-11-12, 17:48   #946
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tak po bokach bardziej ten brzuch ciągnie, nie w podbrzuszu tylko też właśnie wyżej.
Może za bardzo się nakręcam i to normalne?

Do tej pory tyłam 1 kg na miesiąc, na ostatniej wizycie 04.11 miałam 4,5 kg więcej od początku ciąży, a dziś byłam i przytyłam 2 kg Nie wiem jak to możliwe w przeciągu tygodnia.
Mały też przybrał 130 g, zaczynamy zaraz 6 miesiąc, więc może te bóle wynikają z tego, że wszystko się przestawia, naciąga i gwałtownie powiększa.
Na pewno, mnie tak właśnie zaczęlo boleć mniej wiecej od 6 m-ca, czasem też mam wrazenie że za chwilę skóra mi pęknie i zaczyna się ten ból pod piersiami, właśnie w tym miejscu gdzie wyskoczył mi brzuch
Stary 2013-11-12, 18:09   #947
vivien39
Rozeznanie

Ela87 ja w pierwszej ciąży też miałam podwyższony cukier, ale tylko gin kazał słodkie ograniczyć, o żadnym diabetologu mowy nie było. W sumie co on powie też dietę zaleci .
Tak z ciekawości patrzyłam na wizytę u diabetologa na NFZ we Wrocławiu to terminy są i na 29 maja, a najczęściej pod koniec marca 2014

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:15   #948
estera85
Raczkowanie

To USG w którym wykryto mi te torbiele robili mi w szpitalu (bylam tam w zeszłym tygodniu na 3 dni) Przeprowadzila je Pani z szpitala ktora stwierdziła ze to nic niepokojącego i nie mam sie denerwować, podobno samo sie wchłonie.
Nie rozmawiałam jeszcze z moja gin bo wizyte mam dopiero 02.12 a w necie nic ciekawego nie znalazłam tzn. znalazłam kazda ingenerncja w łozysko tym sa wieksze prawdopodobienstwa wad dziecka.

Niestety mam jeszcze tarczyce na szczescie wiem juz o niej od 6 tygodnia ciazy i lecze sie, tzn. codziennie przyjmuje leki i co dwa tygodnie robie sobie wyniki TSH I FT4.
Normalnie idzie zwariować
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:16   #949
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Hej

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Też licho sypiam budze się co godzinę ponoc już kojec do mnie wysłany, zobaczymy, czy pomoże...dzis w akcie desperacji wzielam poduszkę do medytacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie wiem co takiego jest w tej poduszce, ale dzisiaj spałam bez i już czuję kręgosłup licze na to, że po dzisiejszej nocy z nią jutro będę jak nowonarodzona

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
przedebatowaliśmy dłuuuuuższą chwilę ;P i kupiliśmy fotelik
Cybex Aton http://minim.kz/image/cache/data/CYBEX/Carseats/Aton%20Fashion/Cybex%20Aton%20Fashion%20 Magenta-140x140.jpg (tylko nasz szary, nie różowy)
w testach same 4, ale i tak mamy nadzieję, że nigdy nie okaże się potrzebny poza przenoszeniem czasami dziecia

ufff, kolejna rzecz zaliczona, zostaje coraz mniej
jeden z najtrudniejszych wyborów z głowy

Cytat:

Dziewczyny dzięki za kciuki pomogły mi bardzo .Siedziałam tam i mnie mdliło (z cytryną naprawdę jest niezłe tylko że dwa łyki,a nie cały kubek ), ale dałam radę .Walka o to kto za kim stał była, ale mnie obeszła bo pielęgniarka powiedziała ,że najpierw wchodzą panie które mają krzywą cukrową .Później dwie godzinki słuchając kłótni emerytów, czytając książkę i obserwując wiewiórkę za oknem
Majka dostała po tym ulepku mega powera i postanowiła skopać mój pęcherz co nie było zbyt fajne

Od rana jestem na nogach i padam już na twarz
Zazdroszczę, że masz to już za sobą
A ile tego jest w ogole? Kieliszek wódki, czy szklanka wody bardziej?

Cytat:

a właśnie - czy Wy też macie już siarę w cycach? ja w 21 tygodniu czuje co mam tak mokro, a mi już po uciśnięciu brodawek leci taka przeźroczysto żółtawa wydzielina. To siara? czy co to kurde jest?
Ja na szczęście nie mam, i obym nie miała jak najdłuzej

Widzę, że większość miała dzisiaj okropną noc. Ja to samo, nie mogłam usnąć chyba do północy, potem się obudziłam po 4 na smarkanie i siku, a przed 7 budzik zadzwonił

Idę nadrabiać dalej

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
wow ja myślałam, że są tylko 2 rodzaje: mała i duża

Dzięki Zakupię sobie zestaw szczotka+grzebyk, i tak samo obcinaczka do paznokci + możyczki - tak jak dziewczyny tu pisały nie jest to wielki wydatek, a nie wiadomo co się lepiej sprawdzi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 18:19   #950
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeden problem mniej

Śliczne śliczne, wszystko śliczne! I mnie się bardzo podobają takie dzieciowe wzorki, misie cudne
a jaki kolor łóżeczka?

Cytat:
[B]pościel ładna, misie będą pasować do wszystkiego łóżeczko też ładne, ale mam wrażenie, że ta szuflada mogłaby być wyższa, a może tylko na zdj. tak dziwnie wygląda, taka szpara między nią a dnem łóżeczka
W naszym łóżeczku tez jest taka szpara. Pamiętam, że jak łóżeczko przyszło, to pisałam do sprzedającego, ze pewnie wysłał mi nie tą szufladę co trzeba ale okazuje się, że już tak mają. Trudno jaka by nie była, przydatna rzecz

Dzisiaj mam dzień p.t. drugi miesiąc w ciąży. Mam mdłości, wszystko mi śmierdzi, a już zapachy z lodówki na kilometr. Osłabiona jestem i tylko bym spała Mam nadzieję, że to tylko dziś, bo nie piszę się na powtórkę z rozrywki

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-12 o 18:22
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:20   #951
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
:
Kurde właśnie się zorientowałam że przegapiłam "Lekarzy"
ja dziś odeszłam z pracy i na pożegnanie od kierownika usłyszałam :dbaj o Piotrusia i ...omijaj stacje benzynowe

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja tez sie wczoraj wazylam - 18t i + 3 kg
po czym rozmawialam z mama na skype i ona sie pyta ile przytylam, to mowie a ona mi odpowiada - taaakkkk duzo ?? nie ma co, potrafi czlowieka podbudowac
nie martw się mój komplement od mamy był lepszy: wiesz tak się przyglądaliśmy z tatusiem i śliczna się robisz
-Taaaak?
-no, taka pełna, tak zgrubłaś już i nabrałaś w buzi, ramionach, biuście

Cytat:
Czy wy też macie czasem taki gęsty, klejący śluz? Bo mi wypadła taka kulka bardzo gęstego przezroczystego śluzu i się zastanawiam czy to nie czop? Jak to jest
ja to wogóle jestem jakaś inna. od początku ciązy nie mam żadnych śluzów, wydzielin itd. Już nawet pytałam lekarza czy wszystko OK, bo w każdej książce piszą jak to powinno się coś ze mnie wydostawać

Cytat:
Dziewczyny dzięki za kciuki pomogły mi bardzo .Siedziałam tam i mnie mdliło (z cytryną naprawdę jest niezłe tylko że dwa łyki,a nie cały kubek ), ale dałam radę .Walka o to kto za kim stał była, ale mnie obeszła bo pielęgniarka powiedziała ,że najpierw wchodzą panie które mają krzywą cukrową .Później dwie godzinki słuchając kłótni emerytów, czytając książkę i obserwując wiewiórkę za oknem
Majka dostała po tym ulepku mega powera i postanowiła skopać mój pęcherz co nie było zbyt fajne
a jak się zrobi to badanie i się czeka, można iśc do domu? Bo sie zastanawiam, mieszkam obok przychodni a skoro to sie czeka dwie godziny to może sobie pójdę?

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Wita Was szczęśliwa żona
Dziękuje kochane za życzenia i gratulacje Wszystko udało się. A nawet więcej. Było cudownie
(
cieszę się że wszystko sie udało

Cytat:
Tylko tam, gdzie powiedział mi mój lekarz, że mam iść jest nfz. W grę wchodzi chyba tylko prywatnie teraz
Nie wiem z tym nfz to chyba można liczyć tylko że cię przywiozą w worku jak umrzesz do kostnicy i nic więcej. Już nie mówię o ciążach i że to do jasnej ciasnej nalży się nam od państwa, a prawie każda tu z nas chodzi prywatnie po wszystko, ale jak patrzę na moją mamę która ma 70 lat i jak się ruszac nie może tak ją kręgosłup boli, to usłsyszała od lekarza "oj nie to nie ma o czym mówić, to już jest za stare tu nie ma co leczyć". Starych ludzi trzeba utylizować...najlepiej za młodu
Stary 2013-11-12, 18:25   #952
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
A dziś odebrałam wyniki przed jutrzejszą wizytą - glukoza po godzinie jest ok, ale dzwoniłam do gina i jednak kazał zrobić jeszcze raz badanie z glukozą
o matko, moze to przez to ze zwymiotowalas

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ela tajie badanie to nie tylko w Polsce. Nie wiem jak inne kraje ale w Niemczech tez sa. Ja ide za jakies 10 dni robic. Tylko mi pani powiedziala ze nie musze byc na czczo i ze bede miec krew pobrana po godzinie. I podobno ten "napój" co dostane to smakuje jak sok porzeczkowy.
u mnie to wyglada dokladnie tak samo Mi bardziej ten smak przypominal kinderponcz

Cytat:

Jeden problem mniej
piekny zestaw

Cytat:
Ktoś tu pisał, ze u nich tego nie ma. To było chyba DE
Sok porzeczkowy? Może macie jakieś smakowe glukozy?
Mnie to gryzło, ale smaczne było
ja pisalam, ze u mnie jest ale nie na czczo a potem jak wyniki zle wyjda to wysylaja do klinki, tam juz trzeba byc na czczo, i jak te wyniki sa zle to dieta i glukometr To chyba w Uk albo Francji cos bylo inaczej

Cytat:
mnie tez bola plecy w odcinku ledzwiowym, jak dlugo chodze albo stoje, na szczescie nie codziennie ale to dopiero 5 miesiac Brzuch tez jeszcze czasem pobolewa

baja ale duzy Twoj chlopak

Mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:27   #953
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, ja nie wiem. Mi moja lekarka, jak jej się pożaliłam na bóle pleców i zapytałam o masaż (bo mi wcześniej baaardzo pomagały, mam swojego lekarza orto) powiedziała, że masaże w ciązy odpadają. I powiedziała to bardzo stanowczo, więc myślałam, że nie to nie. A Wy tu piszecie...?
Może przejdę się i zapytam orto?
Sa masaze, ktore mozna w ciazy i ktorych nie mozna.
dokladnie sie na tym nie znam, bo to nie moja dzialka i nie musze sie znac na wszystkim, od tego sa specjalisci.
Moja fizjo na pewno jest zorientowana i nie sadze, aby mi masowala miejsca, ktorych nie mozna, skoro jest specjalistka wlasnie w okresie ciazy.
Poza tym u mnie w gabinetach kosmetycznych tez sa specjalne masaze dla ciezarnych, ale to takie dla relaksu , ktore wykonuja po 12 tc.
Mam taki seans w prezencie na moje przyszle urodziny, tylko musze sie umowic.
Stary 2013-11-12, 18:32   #954
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Ela87 ja w pierwszej ciąży też miałam podwyższony cukier, ale tylko gin kazał słodkie ograniczyć, o żadnym diabetologu mowy nie było. W sumie co on powie też dietę zaleci .
Tak z ciekawości patrzyłam na wizytę u diabetologa na NFZ we Wrocławiu to terminy są i na 29 maja, a najczęściej pod koniec marca 2014
No to nic tylko się śmiać
Ja się zastanawiam czy prywatny lekarz może wystawić receptę na paski do glukometru z dofinansowaniem. Bo jak nie to opakowanie kosztuje 40zł, a 3 opakowania na miesiąc schodzą, więc to jest wydatek 120zł z dofinansowaniem kosztują paski kilka złotych.
Jutro idę do mojej rodzinnej pani doktor i z nią pogadam. Chociaz co ona może? Dietę zlecić, to wiem...

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
To USG w którym wykryto mi te torbiele robili mi w szpitalu (bylam tam w zeszłym tygodniu na 3 dni) Przeprowadzila je Pani z szpitala ktora stwierdziła ze to nic niepokojącego i nie mam sie denerwować, podobno samo sie wchłonie.
Nie rozmawiałam jeszcze z moja gin bo wizyte mam dopiero 02.12 a w necie nic ciekawego nie znalazłam tzn. znalazłam kazda ingenerncja w łozysko tym sa wieksze prawdopodobienstwa wad dziecka.
Leżeć, odpoczywać i zbadać się 2go grudnia, może się wchłona i nie będą duże.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę, że masz to już za sobą
A ile tego jest w ogole? Kieliszek wódki, czy szklanka wody bardziej?
Więcej niż szklanka wody
Ja dostałam w kubku takim z uchem

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
nie martw się mój komplement od mamy był lepszy: wiesz tak się przyglądaliśmy z tatusiem i śliczna się robisz
-Taaaak?
-no, taka pełna, tak zgrubłaś już i nabrałaś w buzi, ramionach, biuście
Ja ostatnio u teściów się nasłuchałam, jak to nie urosłam, jaki duży brzuch już mam nie komentuję. Mi się zrobiło przykro, po którymś razie jak komentowali to powiedziałam "wiem jestem gruba jak świnia i jeszcze większa będę..." zamknęli się...

Cytat:
ja pisalam, ze u mnie jest ale nie na czczo a potem jak wyniki zle wyjda to wysylaja do klinki, tam juz trzeba byc na czczo, i jak te wyniki sa zle to dieta i glukometr To chyba w Uk albo Francji cos bylo inaczej
Przynajmniej możecie coś zjeść

Stary 2013-11-12, 18:34   #955
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
A mam takie pytanie - bo czytam i czytam o tych niemowlakach... piszą, że w nocy dziecko powinno mieć w pokoju 18 stopni. Czy na pewno? przecież jak mam tyle w domu to mi uszy marzną jestem strasznie ciepłolubna - może temu. Ale dziecko w nocy trzeba też nakarmić, przebrać... Nie wyziębi mi się w takiej niskiej temperaturze?
to nie jest niska temperatura
w takiej temperaturze powinni spac ludzie w kazdym wieku, w tym noworodki
Cytat:

dobrze, za przezylas
Stary 2013-11-12, 18:37   #956
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ale 31 powinien pasować do zielonego. Przynajmniej tak mi się wydaje
Też na to liczę, że będzie pasować. Ja mam dwie ściany zielone, a dwie w kolorze kawy latte (tak było na puszcze), więc mam nadzieję, że będzie pasować.
Mamy jeden pokój więc to musi stanowić jakąś całość.

Jak przyjdzie łóżeczko to powiem jak wygląda w realu

Cytat:
pościel ładna, misie będą pasować do wszystkiego łóżeczko też ładne, ale mam wrażenie, że ta szuflada mogłaby być wyższa, a może tylko na zdj. tak dziwnie wygląda, taka szpara między nią a dnem łóżeczka
Faktycznie nie widziałam tego szybciej Ale składać te łóżeczko planuje dopiero w lutym więc szybko nie sprawdzę tej szuflady.

Cytat:
Też tak miałam
Na razie mam spokój, ale pewnie to jeszcze wróci
Stary 2013-11-12, 18:41   #957
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Sa masaze, ktore mozna w ciazy i ktorych nie mozna.
dokladnie sie na tym nie znam, bo to nie moja dzialka i nie musze sie znac na wszystkim, od tego sa specjalisci.
Moja fizjo na pewno jest zorientowana i nie sadze, aby mi masowala miejsca, ktorych nie mozna, skoro jest specjalistka wlasnie w okresie ciazy.
Poza tym u mnie w gabinetach kosmetycznych tez sa specjalne masaze dla ciezarnych, ale to takie dla relaksu , ktore wykonuja po 12 tc.
Mam taki seans w prezencie na moje przyszle urodziny, tylko musze sie umowic.
Jestem bardzo na czasie w temacie masaży. Miałam zlecona rehabilitacje w czerwcu masaż, laser i coś tam jeszcze, czego nazwy nigdy nie pamiętam. Zapisy w przychodni przyszpitalnej były dopiero na listopad. Dzisiaj tam poszłam zapytać, z których z wymienionych zabiegów moge korzystać w ciąży. Okazuje się, że żadnego laser i cośtam odpadają z przyczyn oczywistych, a masaż też, bo na brzuchu się nie położę. Masaz dopiero jak urodzę, a tamte dwa jak przestane karmić. Super

ps.s oczywiście mam na myśli kręgosłup

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-12 o 18:43
Stary 2013-11-12, 18:46   #958
filupka
Rozeznanie

Cytat:

u mnie to wyglada dokladnie tak samo Mi bardziej ten smak przypominal kinderponcz
No to jestem ciekawa tego kinderponczu

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:49   #959
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Śliczne śliczne, wszystko śliczne! I mnie się bardzo podobają takie dzieciowe wzorki, misie cudne
a jaki kolor łóżeczka?

W naszym łóżeczku tez jest taka szpara. Pamiętam, że jak łóżeczko przyszło, to pisałam do sprzedającego, ze pewnie wysłał mi nie tą szufladę co trzeba ale okazuje się, że już tak mają. Trudno jaka by nie była, przydatna rzecz

Dzisiaj mam dzień p.t. drugi miesiąc w ciąży. Mam mdłości, wszystko mi śmierdzi, a już zapachy z lodówki na kilometr. Osłabiona jestem i tylko bym spała Mam nadzieję, że to tylko dziś, bo nie piszę się na powtórkę z rozrywki
Zamówiliśmy kolor miodowy I tak mamy w pokoju meble w przynajmniej 3 różnych kolorach więc co tam, dojdzie czwarty

A szpara, szparą ale na pewno i tak się przyda. Zawsze jakieś graty można wrzucić.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Jestem bardzo na czasie w temacie masaży. Miałam zlecona rehabilitacje w czerwcu masaż, laser i coś tam jeszcze, czego nazwy nigdy nie pamiętam. Zapisy w przychodni przyszpitalnej były dopiero na listopad. Dzisiaj tam poszłam zapytać, z których z wymienionych zabiegów moge korzystać w ciąży. Okazuje się, że żadnego laser i cośtam odpadają z przyczyn oczywistych, a masaż też, bo na brzuchu się nie położę. Masaz dopiero jak urodzę, a tamte dwa jak przestane karmić. Super

ps.s oczywiście mam na myśli kręgosłup
No masz! Baby w ciąży to już nic nie mogą
Ja też miałam w styczniu iść na rezonans, całe wieki się czeka na to badanie i jeszcze będę musiała przekładać
Stary 2013-11-12, 18:55   #960
bebe97
Wtajemniczenie

Przypomniałam sobie. to trzecie to magnetronik

W pierwszej chwili pomyślałam, że teraz nie ma sensu przekładać bo na kiedy, za pół roku? a wtedy to też nie, bo będzie za wcześnie po porodzie i prosiłam, żeby mnie wypsiała. Ale chyba jednak pójdę i zapisze się, bo potem znowu każą mi czekać 4,5 miesiąca...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości