![]() |
#931 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() To ja jeszcze mało wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę za tydzień we wtorek ![]() Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Irytuje mnie ten NFZ ![]() Cytat:
![]() Ciekawe ile moje ma. Szkoda, że nie zapytałam ostatnio ![]() Cytat:
![]() Muszę się wam pochwalić, że zamówiliśmy łóżeczko ![]() http://allegro.pl/arus-22-el-lozeczk...676256156.html Kolor pościeli nr 31 - tż się na nią uparł ![]() ![]() Oby przyszło bez żadnych uszczerbków ![]() Jeden problem mniej ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sok porzeczkowy? Może macie jakieś smakowe glukozy? Mnie to gryzło, ale smaczne było ![]() Cytat:
![]() Tylko ja teraz dużo czytam na ten temat, więc wiadomo. Może magnezu za mało?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#933 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w przesądy nie wierzę, ale też jakoś nikt z mojego otoczenia nawet pół żartem, pół serio nic takiego nie mówił ![]() Cytat:
![]() ![]() O babach z kolejki to nawet nie wspomnę - ciekawe, że tej dziewczyny z 4 "nie wpuściły"... Ma tam siedzieć, aż wszytskie pacjentki przejdą? No ludzie kochani, wparowałabym do gabinetu i tyle ![]() 790 - ło matko, to kilogram tuż za rogiem... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ela, no nie dziwię Ci się, mnie być też niezła kuźwica złapała. Nie ograniam, jak to jest możliwe. To musi być specjalny diabetolog dla ciężarnych czy do zwykłych takie kolejki? Ja myślę, że zrobiłabym jak Ty. Na razie stosowała dietę i po jakimś czasie sprawdziła ponownie krzywą. Innego w sumie wyjścia nie ma... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Ja Wam powiem, że Wy tak piszecie, że Małe Was kopie w pęcherz albo że grzmotnęło Was mocno. U mnie tak się nie zdarza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||||
Zakorzenienie
|
Roane, Kate, Koziemleko
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czemu ta dziewczyna z nr 4 się nie postawiła, no ale nie było czasu jej bronić musiałam sama do gabinetu wejść ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-11-12 o 17:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No jej mama też miała świetną zabawę zaciskając nogi w Castoramie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W nocy to już w ogóle nie czuję i jak coś robię. Tylko jak leżę i jak siedzę, to coś tam pyka.
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Dzięki kochane za troskę, grunt, że nic nikomu się nie stało.
agunia4ever gratulacje dla świeżo upieczonej żonki. koziemleko super że kolejną rzecz masz już kupioną. Ja mam usg w czwartek, mam nadzieje, że dzieć nam się ujawni co ułatwiło by mi zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Wczoraj pisałam z konta AnonimowaKosmetoholiczka , ale wkurzała mnie taka długa nazwa ![]() ![]() Byliśmy dzisiaj na kontrolnej wizycie po pobycie w szpitalu u naszej pani doktor i maleństwo waży 630 g ![]() ![]() ![]() Dziewczyny proszę powiedzcie, jutro zaczynam 22 tydzień i strasznie bolą mnie wieczorem plecy, głównie w krzyżu i czasami brzuch tak jakby się rozciągał? Coś skórę rozpychało? Nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć ![]()
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wieczorami nie mogę wręcz normalnie siedzieć, brzuch mnie ciągnie, jakby skóry za mało było i bolą plecy. Ale maleństwo kopie, więc jemu pewnie nic złego się nie dzieje, tylko się martwię mimo, że wszyscy mnie uspokajają. W sumie nadszedł czas, że teraz dzidziuś szybko rośnie, może brzuszek zacznie teraz bardziej rosnąć i stąd te objawy? Rano czuję się jakbym nie była w ciąży, a zaczyna się około 16-17 i tak do nocy.
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwierdzam, ja od 2 tyg czuje ruchy mocniej niż wcześniej, nawet potrafią mnie w nocy obudzić, no i czuć je nie tylko jak leżę czy siedzę ale także wtedy jak coś robię, choć nie zawsze jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może za bardzo się nakręcam i to normalne? Do tej pory tyłam 1 kg na miesiąc, na ostatniej wizycie 04.11 miałam 4,5 kg więcej od początku ciąży, a dziś byłam i przytyłam 2 kg ![]() ![]() Mały też przybrał 130 g, zaczynamy zaraz 6 miesiąc, więc może te bóle wynikają z tego, że wszystko się przestawia, naciąga i gwałtownie powiększa.
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Rozeznanie
|
Ela87 ja w pierwszej ciąży też miałam podwyższony cukier, ale tylko gin kazał słodkie ograniczyć, o żadnym diabetologu mowy nie było. W sumie co on powie też dietę zaleci
![]() Tak z ciekawości patrzyłam na wizytę u diabetologa na NFZ we Wrocławiu to terminy są i na 29 maja, a najczęściej pod koniec marca 2014 ![]()
#948 |
Raczkowanie
|
To USG w którym wykryto mi te torbiele robili mi w szpitalu (bylam tam w zeszłym tygodniu na 3 dni) Przeprowadzila je Pani z szpitala ktora stwierdziła ze to nic niepokojącego i nie mam sie denerwować, podobno samo sie wchłonie.
Nie rozmawiałam jeszcze z moja gin bo wizyte mam dopiero 02.12 a w necie nic ciekawego nie znalazłam tzn. znalazłam kazda ingenerncja w łozysko tym sa wieksze prawdopodobienstwa wad dziecka. Niestety mam jeszcze tarczyce na szczescie wiem juz o niej od 6 tygodnia ciazy i lecze sie, tzn. codziennie przyjmuje leki i co dwa tygodnie robie sobie wyniki TSH I FT4. Normalnie idzie zwariować |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ile tego jest w ogole? Kieliszek wódki, czy szklanka wody bardziej? ![]() Cytat:
![]() Widzę, że większość miała dzisiaj okropną noc. Ja to samo, nie mogłam usnąć chyba do północy, potem się obudziłam po 4 na smarkanie i siku, a przed 7 budzik zadzwonił ![]() Idę nadrabiać dalej ![]()
![]() |
#950 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne śliczne, wszystko śliczne! I mnie się bardzo podobają takie dzieciowe wzorki, misie cudne ![]() a jaki kolor łóżeczka? Cytat:
![]() Dzisiaj mam dzień p.t. drugi miesiąc w ciąży. Mam mdłości, wszystko mi śmierdzi, a już zapachy z lodówki na kilometr. Osłabiona jestem i tylko bym spała ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-12 o 18:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |||||
Zakorzenienie
|
ja dziś odeszłam z pracy i na pożegnanie od kierownika usłyszałam :dbaj o Piotrusia i ...omijaj stacje benzynowe
![]() ![]() Cytat:
-Taaaak? -no, taka pełna, tak zgrubłaś już i nabrałaś w buzi, ramionach, biuście ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() baja ![]() Mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie sie na tym nie znam, bo to nie moja dzialka i nie musze sie znac na wszystkim, od tego sa specjalisci. Moja fizjo na pewno jest zorientowana i nie sadze, aby mi masowala miejsca, ktorych nie mozna, skoro jest specjalistka wlasnie w okresie ciazy. Poza tym u mnie w gabinetach kosmetycznych tez sa specjalne masaze dla ciezarnych, ale to takie dla relaksu ![]() Mam taki seans w prezencie na moje przyszle urodziny, tylko musze sie umowic.
![]() |
#954 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiam czy prywatny lekarz może wystawić receptę na paski do glukometru z dofinansowaniem. Bo jak nie to opakowanie kosztuje 40zł, a 3 opakowania na miesiąc schodzą, więc to jest wydatek 120zł ![]() Jutro idę do mojej rodzinnej pani doktor i z nią pogadam. Chociaz co ona może? Dietę zlecić, to wiem... Cytat:
Cytat:
![]() Ja dostałam w kubku takim z uchem ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takiej temperaturze powinni spac ludzie w kazdym wieku, w tym noworodki Cytat:
![]() dobrze, za przezylas ![]()
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Też na to liczę, że będzie pasować. Ja mam dwie ściany zielone, a dwie w kolorze kawy latte (tak było na puszcze
![]() Mamy jeden pokój więc to musi stanowić jakąś całość. Jak przyjdzie łóżeczko to powiem jak wygląda w realu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na razie mam spokój, ale pewnie to jeszcze wróci |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps.s oczywiście mam na myśli kręgosłup ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-12 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A szpara, szparą ale na pewno i tak się przyda. Zawsze jakieś graty można wrzucić. Cytat:
![]() Ja też miałam w styczniu iść na rezonans, całe wieki się czeka na to badanie i jeszcze będę musiała przekładać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniałam sobie. to trzecie to magnetronik
W pierwszej chwili pomyślałam, że teraz nie ma sensu przekładać bo na kiedy, za pół roku? a wtedy to też nie, bo będzie za wcześnie po porodzie i prosiłam, żeby mnie wypsiała. Ale chyba jednak pójdę i zapisze się, bo potem znowu każą mi czekać 4,5 miesiąca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.