Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 19:39   #2791
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Deli - trudno uwierzyć, ale jeśli faktycznie to gratulacje ze tak szybko wrocilas do rozmiaru 32, no i 49 kg.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Blogerko - a jak waga Boryska? Ile teraz wazy?
Nie wiem, bo wazymy sie razem Chyba kolo 8.400
Stary 2013-11-12, 19:40   #2792
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Deli - trudno uwierzyć, ale jeśli faktycznie to gratulacje ze tak szybko wrocilas do rozmiaru 32, no i 49 kg.
mimo ze taki rozmiar to i tak nie jestem zadowolona z mojego ciała no, moze rano;p ale ja to 26 kg przytylam..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:40   #2793
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No w szpitalu mam tylko jedną siostrę.

Ifwka, faktycznie przy dwójce idzie czas zorganizować. Właśnie mi starsza usnęła, wszystko ogarnięte więc mam bajlando. Ale kurde ja wiem, że to tylko na 2-3 dni. A jakbym miała świadomość, że tak wyglądać ma moich najbliższych kilka lat... o uju złoty. Ciekawe, czy moja siostra, która leży teraz w szpitalu ze zszywaną cytrynką, zdaje sobie sprawę z tego, co ją czeka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Sylwietta, ucałuj Bartusia i nie rób sobie wyrzutów

co do pogrubionego to
ogromne gratulacje dla siostry
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Charlizz gratulacje dla siostry no i dla Ciebie za takie ogarnięcie !

Sylwia najważniejsze że Bartoliniemu nic się nie stało, nie da się tych naszych dzieciaków upilnować

Mówicie o porodach Waszych siostr, szwagierek. Moja bratowa też w ciąży. Termin ma na 26 stycznia prawie jak moja Blanka
Mają już synka roczniaka. I teraz wyszło jej , że ma za mały brzuch i zrobili jej usg i okazało się że młody jest za mały jak na ten tydzień ciąży i jak tak dalej bedzie to jej przerwą ciąże Oni są w UK i tam za bardzo to się jakoś nie spinają z tym i ja nie wiem jak im pomóc kurczę ;/
A na dodatek bratowa ma dyskopatię, teraz ją tak "połamało" że juz drugi tydzień leży i do kibelka to ją brat musi proawadzić.

Mam jeszcze kilka pytań. Mogę ?
1. Jak Wasze dzieci marudzą w fotelikach do karmienia to wyjmujecie i karmicie na kolanach lub w biegu? Czy już przestajecie karmić, a może jakoś dają się spacyfikować ?
2. Jal dziecko odmawia jedzenia jakiegoś obiadku czy czegokolwiek a wiecie że długo nie jadło to dajecie coś innego czy próbujecie dalej z tym jednym obiadkiem?
3.Czy któraś z Was używa jeszcze gondoli w wózku?
4.Jak odmówicie dziecku podania jakiegoś przedmiotu/zabawki i jest płacz i lament to oddajecie spowrotem czy uspokajacie płaczące dziecie i mówicie że tego im nie wolno?

Przepraszam że tyle pytań ale jestem bardzo ciekawa Waszych opinii
1 u nas jesli jest tż to karmimy na zmianę, jak jestem sama to czasem wyjmuje z krzesełka i biorę na kolana, niestety obie opcje rzadko skutkują
2 jak nie chce, to odpuszczam, daję zwykle cyca wtedy a za np godzinę znowu próbuję
3 nie, my nie używamy
4 jest płacz i lament, zwykle nie oddaję, staram się zwrócić uwagę na coś innego
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mamy stwierdzone jedynie obnizone napiecie w okolicach brzuszka, o nogach nikt nic nie wspominal...
Ale rzeczywiscie - mocno je prostuje, nie ma szans, zeby mu je zgiac.

Jak mowilam reh o tym pelzaniu oburacz to pokrecila nosem.

Skoro u Was sa jakies postepy to ja bym sie az tak nie martwila...

Biedactwa malutkie
Duzo zdrowka i sily!!
czemu?

Yellow mój też kilka razy zanurkował ale teraz daję mu kaczkę do kąpieli i nie nalewam dużo wody

hje poka jak ćwiczycie z Pola

Debrah pytałaś, jak ubieramy dzieciaczki w domu, my zakładamy bodziaka z długim i rajstopki, niby mamy ciepło w mieszkaniu mimo tego że kaloryfery mamy wyłączone ale jednak on właściwie cały czas jest na podłodze i nie mamy dywanu

byliśmy dziś w przychodni na wizycie kontrolnej... i już całkiem zgłupłam, pani dr (dr w tytule) powiedziała, że takie duże dziecko jak nasze to spokojnie można sadzać opierając o poduszki, żeby ćwiczyło. Mój tż od razu podchwycił i nie ma opcji go przegadać. W ogóle nie mam do niego już siły
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:43   #2794
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mimo ze taki rozmiar to i tak nie jestem zadowolona z mojego ciała no, moze rano;p ale ja to 26 kg przytylam..
tym bardziej podziwiam powrotu do formy!
Ja mam slabe miesnie brzucha, nie trenuje ich praktycznie wcale, i jak sie najem to mam brzuch jak w ciazy. Ale boje sie cwiczyc brzuszki bo mi sie wydaje ze ciagle mam ten rozstep

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Nancy - a czy to nie jest tak, ze takie duze dzieci mozna juz sadzac?
Borys ma juz 10 miesiecy i tez jeszcze nie siedzi, idziemy na rehabilitacje 5 grudnia, dzisiaj go posadzilam, zeby sprawdzic .. bo wczesniej posadzony lecial, a dzisiaj okazalo sie ze siedzial chwilke i byl zdziowiony ze tak mozna
Stary 2013-11-12, 19:46   #2795
nancykenator
Zakorzenienie

Blogerko jak z m-c temu byłam u ortopedy to stanowczo zakazał sadzania... mój nie siedzi posadzony 22 listopada mamy neuro ale będę jeszcze dzwonić na rehabilitację.
Stary 2013-11-12, 19:48   #2796
blogerka
Wtajemniczenie

Nancy - tak z ciekawosci pytam, bo ja tez mam obsesje na punkcie nie sadzania, ale chyba ktoras z dziewczyn tutaj pisala, ze 10 miesieczne dziecko nie jest juz takie malutkie i ze mozna (?). A Borys jeszcze jakies 2 tygodnie temu tez lecial, a teraz juz nie, wiec moze cos ruszy przed ta nasza rehabilitacja.
Stary 2013-11-12, 19:49   #2797
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy - tak z ciekawosci pytam, bo ja tez mam obsesje na punkcie nie sadzania, ale chyba ktoras z dziewczyn tutaj pisala, ze 10 miesieczne dziecko nie jest juz takie malutkie i ze mozna (?). A Borys jeszcze jakies 2 tygodnie temu tez lecial, a teraz juz nie, wiec moze cos ruszy przed ta nasza rehabilitacja.
no właśnie, sama już nie wiem...
Stary 2013-11-12, 19:51   #2798
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam slabe miesnie brzucha, nie trenuje ich praktycznie wcale, i jak sie najem to mam brzuch jak w ciazy. Ale boje sie cwiczyc brzuszki bo mi sie wydaje ze ciagle mam ten rozstep

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Nancy - a czy to nie jest tak, ze takie duze dzieci mozna juz sadzac?
Borys ma juz 10 miesiecy i tez jeszcze nie siedzi, idziemy na rehabilitacje 5 grudnia, dzisiaj go posadzilam, zeby sprawdzic .. bo wczesniej posadzony lecial, a dzisiaj okazalo sie ze siedzial chwilke i byl zdziowiony ze tak mozna
Ja juz sama nie wiem czy mam ten rozstęp czy nie, dziwnie tak.. robie abs ale nie wiem czy mozna czy nie.

Amelka usnęła !

idę umyje podłoge w kuchni.. i herbatki się napije

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-12, 19:53   #2799
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
1. Jak Wasze dzieci marudzą w fotelikach do karmienia to wyjmujecie i karmicie na kolanach lub w biegu? Czy już przestajecie karmić, a może jakoś dają się spacyfikować ?

Zuzka długo w krzesłku do karmienia nie wysiedzi. Rzadko się zdarza, że cały posiłek tam jest. Więc biorę najpierw na kolana, ale to też rzadko chce. Więc sadzam na podłodze, ona się zaczyna bawić zabawkami a ja jedzenie do buzi. I to nie jest na siłę, otwiera buzię sama, a czasami nawet się niecierpliwi jak długo nie daję ciężko jej wysiedzieć w bezruchu

2. Jal dziecko odmawia jedzenia jakiegoś obiadku czy czegokolwiek a wiecie że długo nie jadło to dajecie coś innego czy próbujecie dalej z tym jednym obiadkiem?

Jak nie chce , a ewidentnie głodna no to daję cycka, a obiadek ten sam podaję później.

Nie.

4.Jak odmówicie dziecku podania jakiegoś przedmiotu/zabawki i jest płacz i lament to oddajecie spowrotem czy uspokajacie płaczące dziecie i mówicie że tego im nie wolno?

Jak jej zabiorę to chwilę marudzi, ale rozglądnie się i weźmie sobie coś innego.

W ogóle u mnie nie działa powiedzenie "nie wolno", tylko działa "zostaw to". I puszcza daną rzecz. A jak wie, że czegoś nie wolno a i tak idzie do tego, to najpierw obczaja czy ja patrzę, a jak widzi że ja widzę to już do tego nie idzie
W kuchni to nie działa i tak otwiera szuflady.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:55   #2800
blogerka
Wtajemniczenie

Deli- mi sie wydaje ze mi sie czasem taki "Stozek" robi wzdluz brzucha jak cwicze brzuszki, wiec to podchodzi pod rozstep, ale jak leze i sprawdzam to mam na niecaly 1 palec, innym razem 1.5. Sama niewiem, on raz jest, raz nie. Wkurza mnie to juz, bo nigdy przez to chyba brzuszkow nie zaczne robic. Niby rano ten brzuch wyglada fajnie, ale najem sie czy opije czegos i balonik mi sie robi, w obcislej bluzce pod koniec dnia, jak nie wciagam btzucha to naprawde wyglada jakbym miala dziecko w brzuchu
Stary 2013-11-12, 19:55   #2801
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Uwaga, czerwony njus

Moja siostra wczoraj urodziła dziewczynkę 3300 i 53 cm.

A ja od wczoraj ogarniam dwie baby- swoją i siostrzenicę
Wczoraj obie miały zaspokojone wszystkie potrzeby na czas, tylko w domu syf armagedoński, dziś juz np teraz obie nakarmione, młodsza śpi, poodkurzane, podłogi umyte, pije kawę ale jeszcze mam prasowanie aaaaaaaa

Super. I dla Ciebie za ogarniecie

Dziewczyny? Ile cm mają główki Waszych dzieci teraz? Neurolożka zleciła nam USG głowy bo nie mieścimy się w siatce- mamy 49 cm... przy urodzeniu 37... To naprawdę tak dużo? Ona nie ma dużej głowy....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:57   #2802
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jak jej zabiorę to chwilę marudzi, ale rozglądnie się i weźmie sobie coś innego.

W ogóle u mnie nie działa powiedzenie "nie wolno", tylko działa "zostaw to". I puszcza daną rzecz. A jak wie, że czegoś nie wolno a i tak idzie do tego, to najpierw obczaja czy ja patrzę, a jak widzi że ja widzę to już do tego nie idzie
W kuchni to nie działa i tak otwiera szuflady.

otwieranie szuflad to u nas juz od daaaaawna...gorsze jest to, ze juz sie nauczyla przekręcać kurki od kuchenki..

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Deli- mi sie wydaje ze mi sie czasem taki "Stozek" robi wzdluz brzucha jak cwicze brzuszki, wiec to podchodzi pod rozstep, ale jak leze i sprawdzam to mam na niecaly 1 palec, innym razem 1.5. Sama niewiem, on raz jest, raz nie. Wkurza mnie to juz, bo nigdy przez to chyba brzuszkow nie zaczne robic. Niby rano ten brzuch wyglada fajnie, ale najem sie czy opije czegos i balonik mi sie robi, w obcislej bluzce pod koniec dnia, jak nie wciagam btzucha to naprawde wyglada jakbym miala dziecko w brzuchu

ooo wlasnie, identyko mam!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-12, 20:02   #2803
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super. I dla Ciebie za ogarniecie

Dziewczyny? Ile cm mają główki Waszych dzieci teraz? Neurolożka zleciła nam USG głowy bo nie mieścimy się w siatce- mamy 49 cm... przy urodzeniu 37... To naprawdę tak dużo? Ona nie ma dużej głowy....
nasz dzisiaj mierzony 41 cm obwód główki
nie martw się, to na pewno tylko profilaktyka
Stary 2013-11-12, 20:06   #2804
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
otwieranie szuflad to u nas juz od daaaaawna...gorsze jest to, ze juz sie nauczyla przekręcać kurki od kuchenki..

My mamy płyte gazową więc jeszcze długo nie dostanie.
Gorzej z piekarnikiem
Stary 2013-11-12, 20:07   #2805
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie było mnie dziś cały dzień bo tż miał wolne i od rana lataliśmy.
Daria wreszcie zasnęła więc powoli zacznę nadrabiać.
Stary 2013-11-12, 20:09   #2806
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

a złą;p no coś Ty oszalałaś chyba ten Blanek tak ma widocznie;p

zrobiłam Amelce zupki;> 34 słoiczki aaaaaaaaa i jedną zupke zrobiłam z soczewicą;> pisze ze mozna po 6 msc.
o kurde to zaszalałaś !

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas tez beznadziejne zasypianie ostatnio...

Glowke myje przy kazdej kapieli, czyli co dwa dni.
Tym samym zelem co cale cialko, czyli BD niebieski zazwyczaj (teraz Mustela).

Tak samo

Dla mnie taki mixik

Lenova odnosnie Twoich pytan:
1,2 - nie zdarza sie raczej
3 - nie uzywam
4 - zabieram i daje cos innego albo zabawiam robiac z siebie niewiadomo co.

Nie ma zadnej zasady, wszystko zalezy od uzytkownika

Malo mnie dzis, bo jakos dola zalapalam...
Bylismy dzis na wizycie w osrodku rehabilitacji - u psychologa...
Potem moze Wam posmece jak jęczydlo zasnie.
co się dzieje ?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania mi w końcu pić zaczęła dzisiaj 200ml wody
woooow ! Moja też dziś chyba nawet stówka wypiła ale soku ;/

Cytat:
Lenova - ale jak przerwą ciąże? :O W jakim sensie.
PS. Ja tez mialam wg mojego lekarza bardzo maly brzuch i malo tyłam, mimo ze Borys systematycznie przybierał na wadze, nie urodzil sie jakims kolosem ale z wizyty na wizte wazyl coraz wiecej i bylo widac zed ten przyrost jest. No ale moj ginekolog tez mnie pol cioazy stresowal tym ze podejrzewa hypotrofie, pozniej kazal mi juz na usg co tydzien przyjezdzac.
No właśnie bratowa nie napisała o co konkretnie chodzi z tym przerywaniem ciąży ...
Ale jej mały nie rośnie, ona tyje mało to mało ale młody nie rosnie ;[

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Lenova-a dajże spokój. Myślisz że ja za Oskarem z miseczką nie ganiałam? Nie zajmowałam go tylko żeby zjadł? Niestety ale tak,żyje? Żyje.
Już nie ganiam bo nie czuje napięcia że musi zjeść(już w tej chwili). Będzie chciał to się upomni. Bez nerwów
No ja właśnie też stwierdzam, że będzie głodna to się upomni tylko czemu to musi być w nocy ;/

Cytat:
Wiesz, moze to jest przejsciowe! ja od zawsze biegam z Borysem karmiac go butelka, da mi posiedziec chwile i nie chce jesc, wiec wstaje i musze z nim chodzic. Lyzeczka tez na poczatku karmilam "biegajac" po domu. Mniejsza o to, ze to bylo bardfzi niewygodne, ze rece mnie bolaly, on sie wyrywal, ale w calym domu byl syf! Na szczescie od jakiegos czasu przyzwyczaja sie do karmienia w fotyeliku, czasem jak widze ze juz sie wyrywa daje mu jakies zabawki, albo pokazuje ksiazeczke, grunt ze nie msuze juz tyle biegac

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Deli - szczerze to ja juz sama nie wiem, kazalam mojemu gin wpisac w karte 53 kg, bo wydawalo mi sie ze tyle przed ciaza wazylam Przytylam do 58 / 59 kg. W szpitalu wazylam juz niecale 54. A jak brzuch zszedl to waga mi spadla do 49. Obecnie waze cos kolo 52.
Ciezko mi powiedziec ile dokladnie przytylam bo ja dosc pozno dowiedzialam sie o ciazy i nie wiem czy ta waga ktora mi sie wydawala przed ciazowa byla faktyczie taka, czy moze wazylam duzo mniej. Przed ciaza jakos nie wazylam sie zbyt czesto.
No ja się boje że od tego biegania wyrywania to ją bedzie brzuch bolał , że się nałyka powietrza i będzie afera.

o kurdę ale piękna waga ! Ja podobnie jak Deli przytyłam. Dopiero niedawno mi zeszło do 55kg.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to
ogromne gratulacje dla siostry

1 u nas jesli jest tż to karmimy na zmianę, jak jestem sama to czasem wyjmuje z krzesełka i biorę na kolana, niestety obie opcje rzadko skutkują
2 jak nie chce, to odpuszczam, daję zwykle cyca wtedy a za np godzinę znowu próbuję
3 nie, my nie używamy
4 jest płacz i lament, zwykle nie oddaję, staram się zwrócić uwagę na coś innego

czemu?

Yellow mój też kilka razy zanurkował ale teraz daję mu kaczkę do kąpieli i nie nalewam dużo wody

hje poka jak ćwiczycie z Pola

Debrah pytałaś, jak ubieramy dzieciaczki w domu, my zakładamy bodziaka z długim i rajstopki, niby mamy ciepło w mieszkaniu mimo tego że kaloryfery mamy wyłączone ale jednak on właściwie cały czas jest na podłodze i nie mamy dywanu

byliśmy dziś w przychodni na wizycie kontrolnej... i już całkiem zgłupłam, pani dr (dr w tytule) powiedziała, że takie duże dziecko jak nasze to spokojnie można sadzać opierając o poduszki, żeby ćwiczyło. Mój tż od razu podchwycił i nie ma opcji go przegadać. W ogóle nie mam do niego już siły
Cholera i kogo tu słuchać

Dziewczyny ale ze mnie debilka nie wiem co mnie podkusiło i dałam Blance jajecznice na parze. Myśłałam, że ona ma uczulenie tylko na białko krowie i na gluten ale nieeee . Ależ ją zsypało Ma czerwone wypieki na powiekach, policzkach i pokrzywkę na całych plecach Dałam jej wapno i śpi grzecznie, ale wygląda strasznie. Mogę ją czymś posmarować, albo co ????
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:18   #2807
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 30 kg, a i tak zostało mi +15

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Pola na ostatnim bilansie (miesiąc temu) miała 45 cm... A przy urodzeniu chyba 36

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie było mnie dziś cały dzień bo tż miał wolne i od rana lataliśmy.
Daria wreszcie zasnęła więc powoli zacznę nadrabiać.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-11-12 o 20:19
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:23   #2808
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
czemu?

Bo powinien wlasnie odpychac sie naprzemiennie...

A co TZ jeszcze przeskrobal?

Cytat:
Ja to pisalam, bo tak mi mowil rehabilitant
Tak, jak pisalam - nie dowolne sadzanie, tylko tak, zeby plecki byly usztywnione, a miednica dziecka, zeby scisle dotykala brzucha osoby, u ktorej siedzi.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:26   #2809
blogerka
Wtajemniczenie

Dzięki nawijka
Stary 2013-11-12, 20:26   #2810
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane, pamiętacie mnie jeszcze?
buuu u mnie masakra, nie potrafimy się pozbierać po tym wszystkim co się wydarzyło w ostatnich dniach
mama teraz mieszka u mnie jest masakra, ja dziś ostatni dzień urlopu, może to dobrze,że jutro wrócę i rzuce się w robotę bo normalne nie wiem co mam ze sobą robić
najgorsze są noce kiedy zamykam oczy i widzę mojego ojca jak go reanimują a on nic.....
nie wiem jak to będzie dalej, teraz mam tyle problemów,że marzę by się zalać w trupa

dziękuję Wam wszystkim za wszystkie PW i wsparcie, kocham Was
ech, dobra ale nie będę Wam smęcić bo każda z Was ma tu swoje sprawy, chciałabym spróbować wbić się w rytm
ślę wszystkie zaległe buziaki dla Was wszystkich za skończone miesiące, ząbki i nowe umiejętności, bardzo za Wami tęskniłam

jeśli kogoś interesuje co u nas to pragnę donieść,że mój Leoś to przeszedł Sam siebie- 6 zębów na raz chyba wiecie jak nocki wyglądają właśnie teraz kiedy chciałabym przespać w ciągu doby jak najwięcej
no i przesyłam zdjęcia jak chodzi, wczoraj byliśmy na spacerku na nogach
http://www.youtube.com/watch?v=pyVo1...ature=youtu.be
proszę się nie śmiać z podkładu w tle, ale TZ wrócił z pracy i pies się straaasznie cieszył na widok pańcia i TZ musiał z nią chwilkę pogadać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:28   #2811
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
To samo u mnie, plus raka faldka skory nad pepkiem, pepek ciagle wystajacy, jak w ciazy... jak zjem wiecej to witamy 4 miesiac. Zastanawiam sie, do jakiego lekarza z czyms takim isc?
Jak brzuszki robic chce to w obrebie tego rozstepu robi sie malutki stozek..
Ale Ciebie Blogerko widzialysmy wszystkie, masz piekny brzuch.

Cytat:
Charlizz gratulacje dla siostry no i dla Ciebie za takie ogarnięcie !

Sylwia najważniejsze że Bartoliniemu nic się nie stało, nie da się tych naszych dzieciaków upilnować

Mówicie o porodach Waszych siostr, szwagierek. Moja bratowa też w ciąży. Termin ma na 26 stycznia prawie jak moja Blanka
Mają już synka roczniaka. I teraz wyszło jej , że ma za mały brzuch i zrobili jej usg i okazało się że młody jest za mały jak na ten tydzień ciąży i jak tak dalej bedzie to jej przerwą ciąże Oni są w UK i tam za bardzo to się jakoś nie spinają z tym i ja nie wiem jak im pomóc kurczę ;/
A na dodatek bratowa ma dyskopatię, teraz ją tak "połamało" że juz drugi tydzień leży i do kibelka to ją brat musi proawadzić.

1. Probuje zabawiac, jak to nie dziala to wyjmuje i to najczesciej koniec jedzenia...;/ nie da sie jej karmic na kolanach, bo wyrywa lyzeczke, chce zejsc z kolan, glowa kreci..
2. Probuje to samo jeszcze raz za jakis czas, a na poczekaniu daje uu. Tylko, ze to u nas temat rzeka, Amelka nie chce wiekszosci rzeczy..
Dzis np obiadek = strajk absolutny, a jak zrobilam kaszke to jakos zjadla 80ml.. I tym sposobem dzis jadla rano kaszke, caly czas piers, i wieczorem znowu kaszke + pare chrupek. Obiadku ani nic innego nie chciala
(a to byl sloiczek co wam sie kiedys chwalilam ze zjadla 13 lyzeczek )
3. Nie
4. To co musze, to zabieram (np telefon, bo stlukla mi juz wyswietlacz, na szczescie tylko w rogu..), ostatnio reaguje wielkim placzem i krzykiem, staram sie odwracac uwage i dac cos innego.

Leb mi peka ;( czy ktores dziecie watkowe tez tak krzyczy? Nie wiem jak sie nazywam. I nie chodzi o brak humoru, placz. Ona piszczy i krzyczy. Non stop, moze sie bawic i smiac, i tak co kilkanascie sekund nabiera powietrza i krzyczy co sil w plucach. Glowa mi pulsuje i drze na mysl o tym, ze jutro tez moze tak byc, strasznyyyy halas. To mija, prawda?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:29   #2812
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
buuu u mnie masakra, nie potrafimy się pozbierać po tym wszystkim co się wydarzyło w ostatnich dniach
mama teraz mieszka u mnie jest masakra, ja dziś ostatni dzień urlopu, może to dobrze,że jutro wrócę i rzuce się w robotę bo normalne nie wiem co mam ze sobą robić
najgorsze są noce kiedy zamykam oczy i widzę mojego ojca jak go reanimują a on nic.....
nie wiem jak to będzie dalej, teraz mam tyle problemów,że marzę by się zalać w trupa

ech, dobra ale nie będę Wam smęcić bo każda z Was ma tu swoje sprawy, chciałabym spróbować wbić się w rytm
ślę wszystkie zaległe buziaki dla Was wszystkich za skończone miesiące, ząbki i nowe umiejętności, bardzo za Wami tęskniłam

jeśli kogoś interesuje co u nas to pragnę donieść,że mój Leoś to przeszedł Sam siebie- 6 zębów na raz chyba wiecie jak nocki wyglądają właśnie teraz kiedy chciałabym przespać w ciągu doby jak najwięcej
proszę się nie śmiać z podkładu w tle, ale TZ wrócił z pracy i pies się straaasznie cieszył na widok pańcia i TZ musiał z nią chwilkę pogadać

Witaj
Oczywiście , że pamiętamy
Gratki dla Leosia za ząbki i chodzenie
Stary 2013-11-12, 20:34   #2813
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

trzymaj się kochana z czasem będzie lepiej, wiem, że banał, ale tak będzie
a Leoś po prostu genialny i jak pięknie chodzi

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:35   #2814
hje
Zakorzenienie

Marsi

Jaki Leoś jest kochany Śliczny bąbel
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:35   #2815
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Marsi!
Duzo sily dla Was!

A Leos...przepieknie! wow wow wow
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:37   #2816
mala_19kw
Zakorzenienie

Noc była fajna to dzień do
Umyłam się i idę spać-mam dość wrażeń.
Na szczęście mąż uspał małego chociaż to nie było wcale proste-kochany mój

Do jutra
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:41   #2817
e_vel
Wtajemniczenie

Marsi martwiłyśmy się o Ciebie trzymaj się jakoś i nie zasmucasz, pisz jeśli tylko masz chęć i potrzebę

Leoś to nie chodzi, a biega śliczny chłopczyk
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:42   #2818
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Moc usciskow dla Was!!!

Boziuuuuuuuuuuuu jak on zapitala!!!!!
I juz spacerki na nogach

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:43   #2819
e_vel
Wtajemniczenie

Debrah napewno jej przejdzie, odkryła że tak może i ćwiczy - znudzi jej się
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:48   #2820
hope01
Zakorzenienie

marsi witaj

Leoś cudny i jak pięknie chodzi (powitanie też słodkie )

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości