|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Znajoma jest fantastyczna i jesteśmy bardzo blisko, ale trochę mnie to dziwi.. Coż, nic jej nie mówiłam bo to nie moja sprawa
![]() Wyobraźcie sobie spać cały rok w samej pidżamie bez przykrycia ![]() Kosmos ![]() Mimo, że młody jest w brzuchu to wychodząc z domu nakładam na siebie warstwy ubrań, byle małemu ciepło będzie Raz jak miałam chłodny w dotyku brzuch to owinęłam go szalikiem i wsadziłam w spodnie ciążowe i tak chodziłam po domu
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuje Was cały dzien ale jakos nie mam weny nic pisac. Moje dziewcze jakieś takie spokojne dzis, malo kopie:/
Co do wózka X-lander X-move podzielę sie taką informacją, ze bylam na niego napalona ale w dwóch sklepach mi odradzili...ta sama firma robi tez wozki Navington, które podobno sa duzo solidniejsze. Ceny podobne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przykre... a ojciec dziecka, jeśli można zapytać?Najważniejsze teraz, żeby maleństwo było zdrowe.. Macie przecież siebie nawzajem Jeżeli rodzina Cię olała, to Ty olej ich. Mojego TŻ'ta rodzinka olała już rok temu, teściowie mają w poważaniu że będą dziadkami.. Teściowa na wieść o ciąży skrzywiła się tylko i do dzisiaj nie zapyta o nic, nie zadzwoni.. Nie widziałam jej od grudnia zeszłego roku, ale to temat na osobną historię... Nie interesuje jej wnuk, to jej sprawa. Nawet nie została poinformowana, że to chłopak, nie wie na kiedy mam termin.. Nawet jej nie zaprosimy na chrzest, skoro nie mamy kontaktu.
|
|
|
#994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...705071075.html Cytat:
Cytat:
pieluchy jednorazowe nie muszą powodować odparzeń. wszystko zależy od tego, jak często się je zmienia. pokusą rodziców (oszczędnościa) jest zmienianie rzadko, bo przecież nie jest bardzo mokra. no i wtedy robią sie odparzenia. przy regularnej zmianie pieluszki, która jeszcze nie waży 2 kg odparzenia nie powinny sie pojawiać. z odparzeniem u Zu walczyłam tylko raz Cytat:
|
|
|
#995 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
? Chociaż w śpiworek by ją ubrała jak się tak boi. Szkoda dzieciaczka że tak marznie Cytat:
Niestety hormony jeszcze nie raz wprowadzą Cię w taki nastrój ,a na rodzinę lej z nimi przeważnie najlepiej to na zdjęciu |
|||
|
|
|
#996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja bym to smolila
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#997 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaki wybrałaś? Cytat:
szczoteczka do włosków z naturalnego włosia jak najbardziej przydatna, nawet jeśli maluszek jeszcze nie ma włosków. wówczas dobrze jest "czesać" główkę maluszka, żeby ciemieniucha się nie robiła Cytat:
|
|
|
#998 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, ja tak nie mam - jestem jedyna? podoba mi się chodzenie w ciąży, natomiast nie kręci mnie mysl o nieprzespanych nocach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-11-12 o 22:31 |
|||||
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dam rady wiecej nadrobić... i tak wyskakuję z tematami obgadanymi jak filip z konopi... dobrej nocki dla Wszystkich
|
|
|
#1000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadto gwoli ciekawostki, mi szybko szły w góre kg w I ciąży. Okazało sie, że to głównie woda się zatrzymywała, pod koniec ciąży tak spuchłam, że na święta wielkanocne (tydzień przed terminem) pojechałam w ciapach. Gin stwierdził, że na tym etapie nie ma się co bawić w zatrucia ciążowe tylko szybko urodzić. Urodziłam i jak wyszłam ze szpitala zostało mi może dosłownie kilka kg na plusie (które szybko zrzuciłam przy diecie matki karmiącej i moim ruchliwym dzieciaku) Cytat:
ale i ja się zgadzam. Wysadzać, oswajać, a jeśli nie zechce, nie przymuszać i spróbować za jakiś czas. A jak szybko załapie to jeszcze lepiej i jaka oszczędność na pampersach lekarze twierdzą, że dziecko w określonym wieku nabywa umiejętność panowania nad pęcherzem, fakt, ale nie wszystkie dzieci nabywają to jednakowo. Mój geniusz( ) np. nabył dużo wcześniejMięso śmierdzi, ryba śmierdzi... pachnie tylko mleko i przetwory mleczne. Od rana: płatki na mleku, maślanka, bułka z masłem miodem i mlekiem i budyń czekoladowy - na mleku. A przepraszam jeszcze rogalik na słodko z budyniem ![]() mam nadzieję, ze jutro wrócą normalne zapachy i smaki |
|||
|
|
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
Boże, dziewczyny, napisałam ten ostatni post i po dwóch godzinach od tego znalazł mnie moj tż spiacą na kanapie i nie mogł mnie dobudzić. Dobrze, że Amelka była u kolezanki, bo by się przestraszyła. Teraz tak sobie myślę, że to może przez moją wadę serca. Mam zawsze bardzo wysoki puls i niskie ciśnienie. Może to dlatego. Jutro odbiorę wyniki badań, może z nich się czegoś dowiem.
Gratuluję dzisiejszych wizyt, nawet jeśli nie były idealne. Buziaki na dobry sen ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1002 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Witam się po dłuuuuugiej nieobecności, która spowodowała umieszczenie mnie na liście zaginionych Przyznam się, że opuściłam Was jakieś 2-3 miesiące temu ze względu na to, że forum w tamtym czasie miało postać narzekająco-marudzącego w stylu "Mam OBJAW - boję się" albo "Nie mam OBJAWU - też się boję" i tak w kółko i w kółko... I bardzo mi to nie odpowiadało - nie chciałam się sama nakręcać. Bo ja na codzień to jestem taka zamartwiająca się, a cieszyłam się, że właśnie - o dziwo - w ciąży jestem spokojna. No i chciałam się tą ciążą cieszyć, więc tak cichaczem "po angielsku" wyszłam z forum. Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak o tym piszę i że przyjmiecie mnie z powrotem Bo jakieś 2 tygodnie temu tu zajrzałam z czystej ciekawości i patrzę a tu całkiem inne forum, inna atmosfera - taka mocno przyjemna Więc od jakichś 2 tygodniu trochę podczytuję, ale ciężko mi nadrabiać, bo cały czas pracuję (w 3 miejscach). Teraz nie było mnie przez 3 dni a tu 33 strony!Pisałyście coś o prezentach na Święta. My od kilku lat robimy losowanie - każdy losuje 1 osobę, której robi prezent. W ten sposób każdy coś dostaje no i można kupić coś bardziej konkretnego niż np. za 20zł. A jeszcze się wycwaniliśmy, bo robimy listę prezentów, więc jak się nie ma pomysłu co komu kupić, to można z tej listy skorzystać ![]() Ech... Udało mi się przeczytać tylko 14 stron. Nawet nie ma szans, żebym na wszystko odpisywała. Spróbuję zajrzeć jutro i też chociaż parę stron przeczytać Dobrej nocki!
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby mi jeszcze któraś podsunęła linki z allegro... Zaczyna się od b. dokładnego wywiadu z pacjentem, żeby ustalić kiedy, w jakich pozycjach, jak mocno, w którym miejscu boli. A potem się dobiera do pacjenta odpowiedni ruch -przeprost albo zgięcie. Albo pacjent robi sam, albo z pomocą terapeuty. Albo w staniu, albo w leżeniu. Zależy od tego, co wyjdzie w wywiadzie. Mnie pomagały przeprosty, np. Teraz już nie bardzo mogę leżeć na brzuchu, ale zawsze siedzę jakby miała kij w d..., schylam sie po przedmiot z podłogi nie na prostych nogach tylko zgiętych a prostym kręgosłupie Tak na szybko i najprościej
|
|
#1005 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę że wszystko się udało i jeszcze raz życzę duuuuuuuuuuużo miłości![]() Cytat:
To nasza Polska właśnie można by się zastanawiać po co lekarze każą robić tą krzywą cukrową jak i tak z gory wiadomo że nie ma już możliwości skorzystania z porady diabetologa, paranoja![]() Cytat:
tak trzymać
|
|||
|
|
|
#1006 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
od 36tc warto pić herbatkę z liści malin i łykać kapsułki wiesiołka.
pewnie w sr będą o tym mówić. piłam i łykałam, ale nie wiem, czy jakiś efekt był ![]() Cytat:
z Zuzanką na początku trzymałam dietę, bo bałam sie kolek (obyło się bez Cytat:
śluz w trakcie ciaży zmienia gęstość itd. skonsultuj jeszcze z ginem, ale czopa jeszcze bym nie obstawiała Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://medela.strefamarek.allegro.pl...ka-150-ml.html (hmm... ja chyba mam mniej pękatą butelkę w laktatorze, ale może mi się wydaje?) http://allegro.pl/medela-koncowka-le...683464841.html http://medela.strefamarek.allegro.pl...t-l-27-mm.html wybacz, ale dokładniej nie chce mi się teraz szukać. nadrobiłam, jestem z siebie zatem dumna i spokojnie idę spać![]() no i trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!!
|
|
|
#1007 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ela to we Francji było Cytat:
![]() jak czytam wypowiedzi mamuś na naszym forum to tylko utwierdzam sie w moim przekonaniu - mamy chłopców piszą o mocnych kopniakach, a mamy dziewczynek o puknięciach - piszę tu o mamach będących w podobnych tygodniach ciąży Cytat:
musisz myśleć pozytywnie, na pewno wszystko jest ok.Cytat:
Cytat:
dobrze im przygadałaś---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zawsze masz jeszcze nas... wybrałam Lovi prolactis, świetne recenzje ma ![]() Byłam dziś w aptece, wydałam kupę kasy(witaminy, zapas magnezu, syrop Laktulosa) zaopatrzyłam się też w glukozę - sporo tego jest i jeszcze kupiłam "katarek" bo w dobrej cenie był za 39.99, więc z netu nie opłacałoby mi się zamawiać.Nadrobiłam wszystko i mogę w końcu spokojnie powiedzieć DOBRANOC |
||||||||
|
|
|
#1008 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jest nam z tym bardzo dobrze. Dla juniora trzeba będzie podkręcił temperaturę, ale nie mam zamiaru go przegrzewać. 18 w nocy, 20 w dzień - taki mam plan ![]() Cytat:
Cytat:
Jak chcesz się wyżalić to pisz tutaj. A skąd w ogóle jesteś? Może znajdziesz tu wizażankę z okolic, zawsze to jakoś raźniej się spotkać czy coś. Dziewczyny - ciuszkami zaraz się pochwalę
|
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
No to chwalę się
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Prawie nadrobiłam. Pozostały mi 3 strony (nadrobiłam 22), ale to już na jutro.
Witam nowe dziewczyny mariola dzięki za wirtualny torcik monka pewnie, że przyjmuje spóźnione gratulacje :P baja jak tylko dostanę zdjęcia, zrobię wstępną cenzurę i jak jakieś ją przejdzie to na pewno umieszczę ![]() ela87 bardzo Ci współczuję z tym diabetologiem. Ja miałam to samo z endokrynologiem. Najbliższe wizyty były w połowie 2014r. I musiałam iść prywatnie Chyba z pół dnia ryczałam przez ten system ![]() kolba dzięki za info o żłobku. Nie wie jak sobie z tym poradzę. Mam zamiar iść na 6-miesięczne macierzyńskie. Potem może mój TŻ z dwa miesiące weźmie i koniec. Trzeba będzie poszukać żłobka albo niani. Można niania jest lepszym wyjściem, ale tak w ciemno komuś zaufać
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2013-11-13 o 01:32 |
|
|
|
#1011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- na pocieszenie ci powiem ze pozniej lepiej nie bedzie beda inne problemy i tak juz do konca zycia ![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
|
|
#1012 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
smakuje okropnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
to dobrze Cytat:
a jesli chodzi o rodzine to ![]() ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Cytat:
kciuki za wyniki badan ![]() dla pewnosci przespacerowalabym sie albo od rodzinnego albo do kardiologa Cytat:
Cytat:
![]() sliczne
|
|
#1013 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry dziewczyny Co do glukozy to chyba nie mam tego problemu co Wy ![]() dzisiaj ja tak z rana pożegnam męża i z powrotem do spanka![]() Jakie te małe ciuszki są słodkie!!! ale Ci zazdroszczę ![]() w sumie robiłam to badanie tylko raz, następne dopiero po powrocie. Nie było to jakieś super smaczne, taki ulep ale wypiłam i nie czułam się jakoś niedobrze po tym. Kolejnym razem też spróbuję z cytrynką. Swoją drogą trochę się boję bo Wy wszystkie co chwila robicie jakieś badania a ja muszę czekać na powrót w grudniu i martwię się czy mi wyjdą dobre wyniki. Niby dobrze się czuję ale strach jest. Miłego dnia życzę
|
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mariolasl;43690277]bardzo ladne
![]() u nas jest specjalny napoj - pomaranczowy smakuje okropnie ![]() mnie masuje, uciska, itp jak leze na lewym boku, tudziez na plecach ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- ja mam w domu, ale na pewno tyle nie placilam, pewnie mozna taniej to dobrze wcale duzo nie przytylas a jesli chodzi o rodzine to ![]() ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- nie bylas na konsultacji kardiologicznej w ciazy? Byłam ale lekarz mi powiedział, że taka już moja uroda i w ciąży będzie mi tylko serce szybciej biło. I mam tętno ok 125 teraz. Po mału zaczynam się bać prowadzić auto. A tu gdzie mieszkam to absolutnie konieczne. Lecę do pracy dziewczyny. Miłego dnia życzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdybym przejmowała się kotem na ulicy albo klepnięciem się w jakieś miejsce gdy się wystraszę to chyba urodziłabym dalmatyńczyka całego w łatki, bo ja się ciągle się czegoś boję a jak jadę z TŻ autem i przygazuje to nieraz ledwo dyszę ze strachu Cytat:
Sama umarłabym bez kołderki a to maleńkie dziecko ![]() Cytat:
Generalnie w wóżku każdy potrzebuje czegoś innego, ja wybrałam swój mutsy bo jest mega lekki i składa sie d wielkości siatki z zakupami. Na dodatek jest wg mnie bardzo nowoczesny i ma fajny kolor, ale wiem że już moja szwagierka pewnie by go przeklinała mieszkając poza miastem (ja mieszkam w ścisłym centrum). Wózek musi być dostosowany do potrzeb i nie kierowałabym się tak bardzo tym co mówią panie w sklepie tylko tym co piszą ludzie w internecie. A też nie do końca, bo wiadomo kto najwięcej ma do powiedzenia...ten co mu się coś nie podoba. Ci co są zadowoleni nie powiedzą słowa bo nie czują potrzeby wypowiadania się. |
||||
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
niezły zbiór ![]() Boli mnie mostek w nocy, zwłaszcza jak chce się położyć na boku, czy to od rosnącej macicy? w sumie żebra też się w jakiś sposób przestawiają aby pomieścić organy wypchnięte w górę przez macicę. Musze o tym gdzieś poczytać, bo na wizycie zapomniałam zapytać, z resztą dziś zabolało drugi raz |
|
|
|
|
#1017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda słów. Cytat:
Nie beczymy, tylko cieszymy się, że dziecko zdrowe Cytat:
![]() Ojej zapomniałam. Także przyda się trochę strachu ![]() Cytat:
witajMusisz regularnie się wypowiadać
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Hej
O ja super ciuszki Już na nogach jestem muszę trochę posprzątać, ale mi się nie chcę Ostatnio na ćwiczeniach w SR fizjoterapeutka mówiła, że w III trmyestrze skurcze w nogach to norma no i dziś w nocy to mnie złapało
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mona w ktorej aptece takie tanie te katarki? Bo wydawalo mi sie ze gdzies widzialam to za 100 zl? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

jak któraś będzie miała jakieś ładne i opłacalne aukcje to poproszę linki 
Jednak chce ją jak najwczesniej zacząć oswajać i przyzwyczajać. Mnie mama też tak sadzała i jak miałam rok może ciut więcej to już robiłam na nocnik. Mam cichą nadzieję, że nasza Hania też będzie taka zdolna- po mamusi
no i fajnie ze weekend Wam się udał

To nasza Polska właśnie