Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 21:59   #4471
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale to w takim razie kiedy sie określa ta wagę i wielkość dziecka do porodu? Podczas tego usg, które jest do 32 tygodnia czy pózniej?
Na usg w 32 tygodniu podadzą Ci wagę dziecka w 32 tygodniu Na jej podstawie można szacować wagę przy porodzie, na zasadzie czy będzie mały, średni, duży czy bardzo duży.
Ale zazwyczaj jeszcze przed porodem robi się jakieś usg.
Stary 2013-11-12, 22:00   #4472
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Raczej bedzie duza. Moj Eryk ma poltora roku i nosi rozmiar 48 teraz...
no to zaszalałam dziękuje za info w takim razie muszę się za mniejszą rozejrzeć
Stary 2013-11-12, 22:00   #4473
selena85
Wtajemniczenie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43687477]

http://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs taka ciekawostka o ciąży[/QUOTE]

dobreeee no i prawdziwe w sumie....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:02   #4474
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale to w takim razie kiedy sie określa ta wagę i wielkość dziecka do porodu? Podczas tego usg, które jest do 32 tygodnia czy pózniej?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam nadzieję, że na bieżąco, w szpitalu przy przyjęciu. Chyba, że ma się jakieś bardzo aktualne USG.

Ja niestety nie miałam tego w III trymestrze i pewnie mieć nie będę, jestem obecnie w 33 tc, kolejną wizytę u gina mam w 35 tc, a nie dał mi skierowania na USG, żebym sobie wykonała przed wizytą, na wizytach też ich nie robi. Zresztą po ostatnim USG u niego (w II trymestrze) nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy płakać, na opisie badania były może 3 zdania, zero informacji o wymiarach, czy wadze dziecka, o przepływach, pępowinie. Było tylko info o ilości wód płodowych i wymiar główki podany. Po tym USG poszłam na jeszcze jedno prywatnie i dowiedziałam się na ten czas wszystkiego, co mnie interesowało. Niestety z przyczyn finansowych muszę sobie kolejne prywatne USG odpuścić i wierzyć, że jest dobrze.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:06   #4475
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Ja też dzisiaj znowu świrowałam z ruchami. Nie wiem czy to już ten czas, kiedy dziecko mniej się rusza? Na szczęście wieczorem Mały dał czadu.

no nie ulega wątpliwości, że miejsca to mają coraz mniej więc mogą się mniej ruszać. Poza tym mogą mieć leniwe dni- nie Ważne że się ruszają w ogóle i że to czujemy.
Ja już wiem mniej więcej o jakich porach mój syn się wierci a o jakich nie i ostatnio też przypanikowałam bo chyba zaspał bo się nie ruszał, na szczęście potem nadrobił.
Nie stresujmy się bo stres też wpływa na dzieciaczka

A właśnie czy Joachim zostaje Joachimem czy jeszcze nie podjęliście decyzji?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że na bieżąco, w szpitalu przy przyjęciu. Chyba, że ma się jakieś bardzo aktualne USG.

Ja niestety nie miałam tego w III trymestrze i pewnie mieć nie będę, jestem obecnie w 33 tc, kolejną wizytę u gina mam w 35 tc, a nie dał mi skierowania na USG, żebym sobie wykonała przed wizytą, na wizytach też ich nie robi. Zresztą po ostatnim USG u niego (w II trymestrze) nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy płakać, na opisie badania były może 3 zdania, zero informacji o wymiarach, czy wadze dziecka, o przepływach, pępowinie. Było tylko info o ilości wód płodowych i wymiar główki podany. Po tym USG poszłam na jeszcze jedno prywatnie i dowiedziałam się na ten czas wszystkiego, co mnie interesowało. Niestety z przyczyn finansowych muszę sobie kolejne prywatne USG odpuścić i wierzyć, że jest dobrze.

kurde jak to Ci nie dał skierowania? A co to niby on sam za to płaci że mu szkoda? Może ktoś inny wypisze Ci USG na NFZ, co? Internista nie może wypisać, musi być tylko od gina?
Stary 2013-11-12, 22:07   #4476
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no nie ulega wątpliwości, że miejsca to mają coraz mniej więc mogą się mniej ruszać. Poza tym mogą mieć leniwe dni- nie Ważne że się ruszają w ogóle i że to czujemy.
Ja już wiem mniej więcej o jakich porach mój syn się wierci a o jakich nie i ostatnio też przypanikowałam bo chyba zaspał bo się nie ruszał, na szczęście potem nadrobił.
Nie stresujmy się bo stres też wpływa na dzieciaczka

A właśnie czy Joachim zostaje Joachimem czy jeszcze nie podjęliście decyzji?

Właśnie mój przez ostatnie parę tygodni ruszał się baardzo często, w zasadzie co chwila coś czułam. A od dwóch dni jest wyraźnie spokojniejszy, dzisiaj mial tylko 2 maratony kopania, cała reszta to jakieś pojedyncze kopnięcia.

Chyba zostanie Joachimem, ale ostateczną decyzję podejmiemy po porodzie
Stary 2013-11-12, 22:08   #4477
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dzieki dziewczyny za cieple slowa.

PawMaj3, wszystko opisze. Robie nawet fotorelacje ze szpitalnych posilkow. To prawdziwy hit, rodem z glebokiego PRLu
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:09   #4478
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

PawMaj3, wszystko opisze. Robie nawet fotorelacje ze szpitalnych posilkow. To prawdziwy hit, rodem z glebokiego PRLu
ha ha ha - jesteś niesamowita
Stary 2013-11-12, 22:12   #4479
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Ktoś dowozi Ci normalne jedzenie?
Stary 2013-11-12, 22:14   #4480
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ooooohohohoho!
Makaron i sos śmietanowy to już grzech w naszym przypadku ale co dopiero Cola? ? ? !!!! Ty terrorystko <nunununu> Miałaś być silna i nie ulegać pokusom kulinarnym! No ale jak mówisz, że w mini wielkości to może nie będzie źle <ciekawe>

Daj znać jak wysoki cukier po takim mixie

p.s. Ja po kromce chleba z mąką pszenną mam 108 a co dopiero bym miała po takiej przekąsce jaką Ty sobie zafundowałaś ... zwariowana Ty!
Uwaga! Jestem w ogromnym szoku :P Cukier wyszedł 107! To mój najniższy wieczorny cukier od początku diety Po maleńkiej kromeczce żytniego z plastrem chudej szynki i warzywami miałam po 118! Po raz kolejny nie rozumiem tej diety To samo było po dzisiejszym obiedzie, nie był dietetyczny, a cukier miałam 88
To chyba jest kwestia psychiki. Dzisiaj się wyluzowałam, nie myślałam o wynikach. Jak jadłam te dietetyczne jedzenie to myślałam tylko o wyniku, a przy przekroczeniu 120 był ryk.
To tak jak EVI pisała - po kromce z kiełbasą czasami ma niższy cukier niż po żytnim z warzywami

Dziewczyny jak macie chwilkę czasu to mój tż bardzo prosi o oddanie głosu na baseball (nie zaznaczać żadnych innych dyscyplin ) na tej stronce http://www.wroclaw.pl/dyscypliny-twg-2017--sonda (Nie trzeba się logować, wystarczy tylko kliknąć )
Stary 2013-11-12, 22:19   #4481
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

kurde jak to Ci nie dał skierowania? A co to niby on sam za to płaci że mu szkoda? Może ktoś inny wypisze Ci USG na NFZ, co? Internista nie może wypisać, musi być tylko od gina?
no nie dał zresztą on wypisuje USG tylko do tej przychodni, w której pracuje. W całej przychodni tylko on jeden USG wykonuje i to tylko w jeden dzień w tygodniu. Sprzęt jest stary jak ten świat. I działa to tak:
Na wizycie nie robi USG, bo to wizyta - na niej badań się nie robi, tylko omawia wyniki.
Idziesz do niego w dniu, w którym robi USG, przed gabinetem dzikie tłumy, badanie trwa 1,5 min (bo kolejka) i na zadane podczas niego pytania nie dostajesz odpowiedzi, wszak to badanie, nie wizyta, tu się badań nie omawia. Dostaniesz wynik i z wynikiem na wizytę... za +/- 3 tyg.

więc czekać w tej kolejce 2 h, żeby pójść na badanie trwające 1,5 min i dowiedzieć się NIC - nie uśmiecha mi się

Czy internista może wypisać, tego też nie wiem, chyba takie z kodem nadzorowania ciązy niekoniecznie...?

Cytat:

WOW, tym bardziej nie mogę się doczekać relacji, wszak jedzenie dla mnie bardzo poważna sprawa

Laski, jak to jest z meldunkiem dla dziecka?
Ja jestem zameldowana w miejscowości X
TŻ w miejscowości Y - każde u swoich rodziców.
Wynajmujemy mieszkanie także w miejscowości Y - jednak żadne z nas nie jest tu zameldowane, bo to wynajem.
Nie jesteśmy małżeństwem.
Rejestrować narodziny dziecka będziemy w miejscowości Y, jednak z tego co wyczytałam - pesel będę musiała dziecku załatwiać w "mojej miejscowości| X ? Chciałabym również zameldowaćdziecko w mojej miejscowości X, tylko nie wiem, czy melduje się już po nadaniu PESELu, czy przed - czyli przy zgłoszeniu urodzenia? Ktoś to może ogarnia?

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-11-12, 22:22   #4482
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
no nie dał zresztą on wypisuje USG tylko do tej przychodni, w której pracuje. W całej przychodni tylko on jeden USG wykonuje i to tylko w jeden dzień w tygodniu. Sprzęt jest stary jak ten świat. I działa to tak:
Na wizycie nie robi USG, bo to wizyta - na niej badań się nie robi, tylko omawia wyniki.
Idziesz do niego w dniu, w którym robi USG, przed gabinetem dzikie tłumy, badanie trwa 1,5 min (bo kolejka) i na zadane podczas niego pytania nie dostajesz odpowiedzi, wszak to badanie, nie wizyta, tu się badań nie omawia. Dostaniesz wynik i z wynikiem na wizytę... za +/- 3 tyg.
no specyficzne podejście....

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

idę spać bo mnie przygina do prześcieradła
dobranoc
Stary 2013-11-12, 22:22   #4483
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Jedzenie dowozi mi tz. Mamy tez lodowke, wiec sobie tam trzymam roznosci. Przyznam sie jednak, ze degustuje te szpitalne posilki, bo te smaki sa dla mnie totalna egzotyka W polaczniu z byczeniem sie i szpitalna bransoletka na nadgarstku mam prawdziwe all inclusive
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:24   #4484
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Jedzenie dowozi mi tz. Mamy tez lodowke, wiec sobie tam trzymam roznosci. Przyznam sie jednak, ze degustuje te szpitalne posilki, bo te smaki sa dla mnie totalna egzotyka W polaczniu z byczeniem sie i szpitalna bransoletka na nadgarstku mam prawdziwe all inclusive
pełna podziwu jestem dla Twojego stoicyzmu
No tak, all inclusive pełną gębą, pewnie też niejeden basen znajduje się w pobliżu

2013-04-30
II kreski

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-11-12 o 22:26
Stary 2013-11-12, 22:33   #4485
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Laski, jak to jest z meldunkiem dla dziecka?
Ja jestem zameldowana w miejscowości X
TŻ w miejscowości Y - każde u swoich rodziców.
Wynajmujemy mieszkanie także w miejscowości Y - jednak żadne z nas nie jest tu zameldowane, bo to wynajem.
Nie jesteśmy małżeństwem.
Rejestrować narodziny dziecka będziemy w miejscowości Y, jednak z tego co wyczytałam - pesel będę musiała dziecku załatwiać w "mojej miejscowości| X ? Chciałabym również zameldowaćdziecko w mojej miejscowości X, tylko nie wiem, czy melduje się już po nadaniu PESELu, czy przed - czyli przy zgłoszeniu urodzenia? Ktoś to może ogarnia?
Dziecko jest z urzędu meldowane tam gdzie matka. Czyli jak jesteś zameldowana w miejscowości x to dziecko tez tam będzie, a meldunek nadaja chyba od razu z aktem urodzenia.

Stary 2013-11-12, 22:34   #4486
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Już nie mogę się doczekać Twojej relacji

Zastanawiam się czy zrobić baby shower hmm..

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-12 o 22:40
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:43   #4487
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

Agoola egoizm, egoizm i jeszcze raz egoizm. Babcia w takiej sytuacji najlepiej będzie miała w domu opieki. Ty teraz, a już na pewno potem nie podołasz. Teściom chyba bym powiedziała, że bardzo kiepsko się czuję, mąż chyba też powinien tak pomarudzić, to może dadzą spokój. Współczuje Ci bardzo, że nie możesz w spokoju przeżywać ciąży i mam nadzieję, że sytuacja się w końcu naprostuje.
ech, wiem.....

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
agoola83 strasznie zdołowana musisz być. My tu się na brzuszkach skupiamy, Ty pewnie też byś chciała i nie możesz bo trzysta problemów na głowie I wszyscy czegoś chcą
Nie jest mi wesoło...i wkurzam się coraz bardziej...
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
agoola83 bardzo przykra sytuacja! Podziwiam, że jeszcze tym wszystkim nie rzuciłaś i nie olałaś. Ja już bym nie wytrzymała. Najważniejsza jesteś Ty i maluch, myśl o sobie

Tylko ja mam taki duży brzuch?? Przerażacie mnie

Najlepsza zupa to pomidorowa!

Nie ma za co podziwiać...jestem taka odkąd pamietam...
Ja też mam już wielki brzuch....i na obiad też miałam pomidorową

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Kochana bardzo Ci współczuję, wiem jak to jest opiekować się taką osoba, ile nerwów i pracy i siły potrzeba. Mam nadzieję,że znajdziecie jakiś dobry dom opieki dla babci , a z ciebie zejdą obowiązki, bo zamiast cieszyć się maluszkiem przeżywasz koszmar.
Byliśmy dziś w jednym z nich, babcia tam chyba pojedzie na 2 tygodnie okresu próbnego...potem jeśli się babci spodoba, to zostanie tam na dłużej...tylko skąd wytrzasnąć 6000zł na 1.12????Bo trzeba zapłacić za miesięczny pobyt z góry + kaucja tyle samo....
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43676772]Dzień dobry!!
Agoola zgadzam się z powyższym, i z Tobą - tak, to jest najwyższy czas żeby myśleć o sobie, mężu i dziecku. To nie jest łatwe, ale z tego co piszesz rodziny swojej nie zmienisz, więc nie ma sensu z tym walczyć i się denerwować. Też mi się wydaje że w zaistniałej sytuacji i dla Ciebie i dla babci będzie dom opieki. Nie bardzo znam Twoją historię - czemu ojciec nie chce pomagać babci?
Skup się teraz na sobie, prośby teściów trzeba czasem ograniczać (może mąż pomoże) - niestety, z doświadczenia wiem, że robienie komuś przysługi w długim okresie jest traktowane jako coś oczywistego i jak się raz nie może to jest foch i obraza. Mam nadzieję że u Ciebie tak nie będzie, natomiast na wszystko polecam spokój i takie powolne odcinanie pępowiny - u mnie czasem podobnie zachowuje się mój ojciec, i po latach do mnie dotarło że on wygrywał tym że ja się bardzo przejmowałam - bo się obrazi, zdenerwuje, bo ja powinnam, etc. Od pewnego czasu stosuje gdzieś wyczytaną "metodę koali" - on sobie, a ja spokojnie "żuję liść eukaliptusa" i się nie przejmuję. I czuję się wspaniale
[/QUOTE]
Dużo mądrości mi tu piszesz, masz rację...a liść eukaliptusa jest zarąbisty))
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
agoola83 - czytam i nie wierzę w to co czytam....
Zachowanie Twojego ojca jest.... poniżej krytyki :/ Jesteś niezwykle silną osobą, że do tej pory radziłaś sobie... ale czas najwyższy szukać pomocy gdzieś indziej... i trzymam kciuki, że znajdziecie coś odpowiedniego. Nie miej żadnych wyrzutów sumienia, ani nie czuj się w obowiązku co do kogoś.. teraz jesteś najważniejsza TY i MALUSZEK... Czasem trzeba myśleć tylko o sobie, gdy inni nawet przez chwilę nie pomyślą o tym jka my się czujemy, co przeżywamy, i w jakim jesteśmy momencie życia.
Trzymam kciuki za WAS! :roza :
Dziękujemy:-***
Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

agoola - trzymaj się i postaraj się nie brać na siebie tylu obowiązków. Wiadomo, że chciałoby się wszystkim dogodzić, ale czasem to jest niemożliwe. Przewartościuj sobie jeszcze raz wszystkie rzeczy. Najwyżej ktoś na jakiś czas się na Ciebie obrazi. Trudno. Przejdzie mu.

W sumie racja...
Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
agoola miałam Ci pisać o tej opiece jak ostatnio wspominałaś,ale zapomniałam.
DZIEWCZYNO! absolutnie się nie zadręczaj tylko oddaj babcie do DS! Przecież jesteś w ciąży!
Wiem dobrze jak wygląda opieka nad starszą, leżącą osobą, bo moja znajoma robiła za opiekunkę babci i bardzo często jej pomagałam. Sama też pielęgnowałam swoją, ale ona była na chodzie.
Pamiętam jak pisałaś, że jest leżąca i opiekujesz się nią i zastanawiałam się JAK Ty będąc w ciązy dajesz radę zmienić jej pampersa czy nawet podstawić kaczkę i podetrzeć tyłek, gdzie trzeba TAKI ciężar podnosić, przekręcać
czy umyć, ubrać, nakarmić...
wybacz, ale zastanawiam się też czy Twój ojciec jest normalny zrzucając na Twoje barki całą opiekę i odpowiedzialność za JEGO matkę
postawa Twoich teściów też mnie rozwaliła..

Kochana wydaje mi się, że masz za dobre serce i zawsze byłaś gotowa na pomoc dlatego tak się zachowują, dobre rady niech sobie wsadzą w , bo gadać to każdy potrafi..
Powinnaś teraz zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie.. olej to wszystko serio, bo wykończysz się w końcu!
Mam za dobre serce, niestety...mój mąż też, tak żeśmy się dobrali...on się martwi o wszystkich i wszystkim pomaga...ale już pomału mamy dość...mamy silne postanowienie poprawy....myślimy tylko o sobie....jak tylko się ułoży.....
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43683367]
W pełni popieram pilotkę. Z perspektywy osoby która zawsze chciała być miła dla wszystkich i nieba uchylać - bo co sobie pomyślą - z całą stanowczością mówię - nie da się. I nie warto. Bo się zawsze będzie przejmować czy aby wystarczająco dużo się zrobiło. Masz dobre serce, ale czas myśleć o sobie.[/QUOTE]
Wiem.....
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak macie chwilkę czasu to mój tż bardzo prosi o oddanie głosu na baseball (nie zaznaczać żadnych innych dyscyplin ) na tej stronce http://www.wroclaw.pl/dyscypliny-twg-2017--sonda (Nie trzeba się logować, wystarczy tylko kliknąć )
Done

Dziekuję Wam wszystkim za ciepłe i mądre słowa...jak już wyżej napisałam, to byliśmy dzisiaj w kilku miejscach, mamy wstępnie zabukowane miejsce dla babci od soboty do końca listopada...Babcia do mnie wydzwania i się pyta jak często będę u niej....ech....powiedział am, że jak dam radę...ale jak się teraz okazuje nagle chętnych do płącenia brak...nagle każdy ma pomysł jakby się tu wymigać, chcą sprzedawać babcine mieszkanie albo je wynajmować i z tego czerpać zyski...a babcia się oczywiście nie zgadza....czekam na telefon od kilku godzin z decyzją...ale jest cisza w eterze....może i dobrze? Tylko niedobrze mi jest i chyba zaraz pawia puszczę, zawsze tak reagowałam na stres...ale nieważne...może pójdę spać i to prześpię, a jutro na dzień dobry znó mi się odechce z łóżka wychodzić, bo tak to ostatnio w moim wydaniu wygląda...nieważne...
Przyszło mi dziś na myśl, że jak już urodzę Zosię, to w końcu będę mogłą bez wyrzutów sumienia wyłączyć komórkę...i nie ma mnie dla nikogo, co Wy na to?

Odkryłam wielocytowanie...taka mała radość na koniec męczącego dnia...

Dzięki, że jesteście...

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-11-12 o 22:45
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:51   #4488
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Ja też dzisiaj znowu świrowałam z ruchami. Nie wiem czy to już ten czas, kiedy dziecko mniej się rusza? Na szczęście wieczorem Mały dał czadu.
Też się nad tym zastanawiam, ruchy są trochę delikatniejsze, niż jeszcze tydzień temu, ale jest ich sporo, więc chyba jest w porządku.

Cytat:
Nie ma jak pozytywne podejście.

Gosia, pamiętam, że piłaś herbatę z liści malin w poprzednich ciążach, możesz napisać od którego tygodnia?
Stary 2013-11-12, 22:59   #4489
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Postanowilam sie zameldowac przekazac co po kardiologu. Otoz.... nie wiadomo! Echo serca mam na 26.11 zobaczymy. Cukry szaleja, ketony jeszcze gorzej jak nie urok to.... srac.ka jak powiadaja. Dzis nasiuisalam na ten magiczny pasek to mi skali braklo. A nie jestem glodna a jednak organizm gloduje. Niewiedziec czemu. Zalamalam sie, bo z kazdek strony mam wrazenie ze robie dziecku krzywde. Wszyscy mi gadaja, ze mam jesc wiecej ze jak to w ciazy tak jesc ... chudo i dietetycznie, a jak jem to mam cukier.... obie sytuacje sa niedobre dla mnie i dziecka no ;(((

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z przygodami w szpitalu i innymi przykrymi wiadomosciami trzymajcie sie.!!

Slodkie mamusie EVI, SELENA,AKKMA u mnie to samo co i was zjem kielbase z oscypkiem zagryze kromkami z maslem to mam cukier 90!! Chleb wasa i sam pomidor 122.... to jest nielogiczne.

Jutro ide na badania watroby i nie.chce wynikow znac...
Nie przyjmuje juz zadnych zlych wiadomosci o nie...

Moj nastroj ciut lepiej, stres nie dawal mi zyc ostatnie dni (

Agoola wiesz co ja mysle o tej sytuacji i trzymam kciuki zeby wszystko sie poukladalo.

Stary 2013-11-12, 23:03   #4490
isia4891
Zadomowienie

Angry Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Chwale się czy żale ? Sama nie wiem..kupiłam dwa wielkie namioty
Masakra...do karmienia staniki
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 23:07   #4491
yummi_mummy
BAN stały

Hej Dziewczyny My mamy takie łóżeczko turystyczne http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...704733914.html wygląda na fajne. Jeszcze nie doszło, więc nie wiem jak na żywo
yummi_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 23:15   #4492
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Slodkie mamusie EVI, SELENA,AKKMA u mnie to samo co i was zjem kielbase z oscypkiem zagryze kromkami z maslem to mam cukier 90!! Chleb wasa i sam pomidor 122.... to jest nielogiczne.
Dlatego ja postanowiłam, że 1 czy 2 razy w tygodniu na jeden posiłek będę sobie odpuszczała dietę. Dziecko tez musi na czymś wyrosnąć Zobaczę wtedy jakie będą wyniki. Kurdę no niewskazane jest chudnąć w ciąży! Moja psychika też czasami musi wyluzować Wtedy i wyniki i samopoczucie lepsze

Migotkaa trzymam kciuki za Twoje samopoczucie!

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-12 o 23:17
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 23:27   #4493
ejani
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Wybaczcie, że popsuję nastrój , ale muszę się Wam pożalić- dziś wieczorem umarła moja babunia.

We śnie i w domu (broniła się przed szpitalem do końca, jutro mieliśmy wezwać lekarza). Bardzo mi przykro, że nie udało mi się z nią pożegnać (bo ciągle już dziś spała półprzytomna) a najbardziej, że nie doczekała prawnuka (choć w brzuszku już go czuła i rozpromieniała się na sam jego widok). To była najukochańsza, najbardziej ciepła osoba w moim życiu i zawsze stała murem za swoimi wnukami.

Odsuwają mnie trochę od tego więc tak całkiem Was nie zostawię, ale jutro będzie trzeba wszystko pozałatwiać, a nie puszczę ich (mamy i ciotki) autobusami, więc trochę będę miała jeżdżenia.

Tym sposobem przestały na jakiś czas być ważne kształty i kolory pieluszek...

Będę trzymała dalej kciuki za potrzebujące i do zobaczenia już pewnie w nowym wątku

Dobranoc wszystkim i przespanych nocy!
Stary 2013-11-12, 23:27   #4494
agoola83
Raczkowanie

http://dzieci.pl/gid,16161310,img,16...i,galeria.html

Trochę się uśmiechnęłam

Migotko trzymamy kciuki Ty też wiesz co ja myślę

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 23:42   #4495
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość

Dużo mądrości mi tu piszesz, masz rację...a liść eukaliptusa jest zarąbisty))

------

Przyszło mi dziś na myśl, że jak już urodzę Zosię, to w końcu będę mogłą bez wyrzutów sumienia wyłączyć komórkę...i nie ma mnie dla nikogo, co Wy na to?

Odkryłam wielocytowanie...taka mała radość na koniec męczącego dnia...

Dzięki, że jesteście...
Jeśli chodzi o liść eukaliptusa, to proszę o tutaj link - tu co prawda zgoła inna sytuacja, ale metoda jest niesamowita:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,571,8...wanie_exa.html

Bardzo lubię ten post

Ja bym na Twoim miejscu zaczęła ćwiczyć wyłączanie komórki już teraz Metodą małych kroków. I nie przejmować się że ktoś będzie miał pretensję. Jesteś dorosła, nie musisz się nikomu tłumaczyć. Na początku będzie trudno, ale z czasem coraz łatwiej, a i otoczenie się n nauczy że trzeba z Tobą inaczej Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Wybaczcie, że popsuję nastrój , ale muszę się Wam pożalić- dziś wieczorem umarła moja babunia.

We śnie i w domu (broniła się przed szpitalem do końca, jutro mieliśmy wezwać lekarza). Bardzo mi przykro, że nie udało mi się z nią pożegnać (bo ciągle już dziś spała półprzytomna) a najbardziej, że nie doczekała prawnuka (choć w brzuszku już go czuła i rozpromieniała się na sam jego widok). To była najukochańsza, najbardziej ciepła osoba w moim życiu i zawsze stała murem za swoimi wnukami.

Odsuwają mnie trochę od tego więc tak całkiem Was nie zostawię, ale jutro będzie trzeba wszystko pozałatwiać, a nie puszczę ich (mamy i ciotki) autobusami, więc trochę będę miała jeżdżenia.

Tym sposobem przestały na jakiś czas być ważne kształty i kolory pieluszek...

Będę trzymała dalej kciuki za potrzebujące i do zobaczenia już pewnie w nowym wątku

Dobranoc wszystkim i przespanych nocy!
Strasznie mi przykro, trzymaj się Nie wiem czy to pomoże, ale masz niesamowite szczęście że miałaś taką wspaniałą babcię
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 23:55   #4496
isia4891
Zadomowienie

Ejani współczucia, żyj myślą że bardzo cieszył ja twój brzuszek.
Ehh nieprzyjemne chwilę wiele z was przeżywa...bardzo mi przykro że akurat teraz was to spotyka.

Kurcze coś shizu, cicici się gdzieś schowaly ...

Dobranoc

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-11-13 o 00:02
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 05:54   #4497
ajakasia
Raczkowanie

Selena85 Ja malowalam, co prawda kuchnię, a przebywalam w tym czasie w pokoju, ale nie czułam w ogóle tej farby.

Edytowane przez ajakasia
Czas edycji: 2013-11-13 o 05:59
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:11   #4498
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś w jednym z nich, babcia tam chyba pojedzie na 2 tygodnie okresu próbnego...potem jeśli się babci spodoba, to zostanie tam na dłużej...tylko skąd wytrzasnąć 6000zł na 1.12????Bo trzeba zapłacić za miesięczny pobyt z góry + kaucja tyle samo....

zgłoś sie do MOPSu. U nich wypelniasz milion papierów dajesz im ksero karty lekarskiej potwierdzajacej stan zdrowia babci i oni wyszukuja miejsce w domu opieki. W zależności od dochodów najbliższej rodziny nie płaci sie nic lub pokrywa część kosztow. Zresztą babcia tez po części za siebie placi sama bo zabierają jej 70% jej dochodu (emerytury)
Warto dowiedzieć sie ile sie czeka u was na miejsce i wpisać babcię na listę, bo ceny w DPS sa kosmiczne.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Kondolencje i sama nie wiem co więcej napisać.

Dzień dobry po średnio przespanej nocy... jakoś dzisiaj krecilam sie po łóżku a spalam mało.

Stary 2013-11-13, 07:47   #4499
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

ejani -

agoola83 -masz do tego święte prawo, wyłączyć telefon, i cieszyć się po prostu chwilą, Zosią, czasem spędzonym z mężem.
Tak jest praktycznie zawsze... do pieniędzy wielu chętnych, niestety do pomocy, opieki, czy płacenia brak kogokolwiek.
Poradzicie sobie!!!

MalaMigotka - wszystko się ustabilizuje!!

Dziś o 10 mam wizytę u ginekologa, pewnie do gabinetu wejdę koło 12 :/
Ja tez nie dostałam skierowania na USG koło 32tc. Dziwne.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:04   #4500
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Dziś o 10 mam wizytę u ginekologa, pewnie do gabinetu wejdę koło 12 :/
Ja tez nie dostałam skierowania na USG koło 32tc. Dziwne.
Spokój nas uratuje a ja takie USG będę miała pewnie w połowie grudnia dopiero...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości