|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
--- i tak ku przestrodze na za niedługi czas... https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-11-12 o 14:02 |
|
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
agoola - trzymaj się i postaraj się nie brać na siebie tylu obowiązków. Wiadomo, że chciałoby się wszystkim dogodzić, ale czasem to jest niemożliwe. Przewartościuj sobie jeszcze raz wszystkie rzeczy. Najwyżej ktoś na jakiś czas się na Ciebie obrazi. Trudno. Przejdzie mu. Cytat:
![]() Nie ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Może zacznę częściej chodzić do kosmetyczki, można u niej się wyspać. Pytałam się już, najczęściej kobiety po porodzie przychodzą do niej po minimum 3 m-cach, ale lepiej później. Ostatnio była klientka, której mąż z dzieckiem siedział w samochodzie pod gabinetem i co chwilę wydzwaniał do swojej żony z pytaniami dot. dziecka. W rezultacie klientka w ogóle nie wypoczęła, denerwowała się i moja kosmetyczka sama stwierdziła, że taka wizyta to nie ma sensu... |
||
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracając jeszcz do tematu książki "Język niemowląt" trafiłam przypadkowo na filmik i artykuł z opiniami i recenzją odnośnie treści książki :
http://domowa.tv/poradnik-jezyk-niem...ref_map=%5B%5D lub (jezeli link nie dziala) to tu: http://www.youtube.com/watch?v=glbieSJHGk0#t=130
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
brrrr... wyprałam rzeczy wywiesiłam na dworze. A sąsiad rozpalił ognisko, w którym pali gałęzie i liście....
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Jestem jestem dziewczyny, wszystko dobrze, nadal jestem w dwupaku, tylko postanowiłam odwiedzic ostatni raz rodziców przed rozpakowaniem. Co prawda mam problem z poruszaniem ale dalismy rade mimo że nasza wspaniała kolej zafundowała nam 5 godzinną podróż (150 km). 2,5 godziny staliśmy we włocławku w ciemnym pociągu i nikt nie wiedział o co chodzi ![]() Zostawić was na chwile a tu dziewczyny rodzą albo ladują na patologii. Trzymam za was kciuki i za siebie by nie powiększyc waszego grona ![]() Generalnie jestem ogromna, chodzę jak kaczka, a są dni kiedy właściwie nie chodze tylko czołgam się po ścianie. Dziś jak żłobkowa ciocia mojego synka usłyszała ze ja jeszcze ponad 2 miesiace sie tak będę kulać przez życie to się za głowe złapała bo myślała ze ja zaraz rodze. |
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla "słodkich mamuś":
"Jeden wymiennik węglowodanowy (1 WW) to taka ilość danego produktu wyrażona w gramach, która zawiera 10 g węglowodanów przyswajalnych przez organizm. 10 g węglowodanów = 1 WW Miary domowe Łyżka stołowa = 15 ml = ok. 15 g Łyżeczka do herbaty = 5 ml = ok. 5 g Szklanka = 250 m" Całość artykułu z opisami i wyjaśnieniami dla cukrzycy ciązowej tutaj: http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w polowie "Jezyka niemowlat", potem mam "Pierwszy rok z zycia dziecka" ale tak jak juz ktoras z Was napisala, nie traktuje tych ksiazek jako sposobu na wszystko, bo zycie bardzo zweryfikuje to, jak bedziemy sie opiekowac naszymi dzieciakami. Natomiast uwazam, ze warto pare poradnikow przeczytac, szczegolnie jesli to pierwsze dziecko, bo mozna pare rzeczy ciekawych sie dowiedziec
Bylam na zakupach i tak mnie zamulilo jak wrocilam do domu, ze szok. Chyba ta pogoda dobijajaca tak dziala.... |
|
|
|
#4390 |
|
Gang Iren
|
Lidka dobrze,ze sie odezwalas
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Ktoś zapytał dziecko: "Kim jest Twoja mama?". A on odpowiedział: "Mama jest, to pani która ma w torbie chusteczkę z moimi smarkami, paczkę chusteczek, smoczek i pieluchy na zapas. Mama jest tak szybka, jak rakieta wraca do domu jak strzała i jest jej wszędzie pełno Mama jest jak żongler, który nastawia pranie, , otwiera drzwi kotu z drugiej strony, trzyma listy pod brodą i odpycha mnie od śmieci nogą. Również to,czarodziejka , która może jednym pocałunkiem usunąć moje łzy. Mama jest najsilniejsza jest w stanie podnieść w jednej ręce moje 15 kilogramów, podczas gdy z drugiej strony, popychając wózek z zakupami. Mama jest mistrzem w lekkiej atletyce jest w stanie przybiec w ciągu sekundy od zera do sześćdziesięciu, aby zapobiec mojemu spadkowi w dół po schodach. Jest to,także bohaterka zawsze potrafi zwalczyć moje koszmary pieszczotami. Mama jest panią z włosami o dwóch kolorach, która mówi, że kiedy będzie miała trochę czasu,to pójdzie do fryzjera. Mama jest narratorem, który czyta i wymyśla najśmieszniejsze historie tylko dla mnie. Jest także szefem kuchni, który jest w stanie zrobić dla mnie pyszny obiad z dwóch bzdur w lodówce, ponieważ zapomniała, zrobić zakupy, i potem dla niej nic nie zostało. Mama jest lekarzem, który tylko , patrząc na mnie wie , czy mam gorączkę, ile i co trzeba zrobić, aby ja zbić. Jest w stanie nosić ubrania z przed stu lat ale zawsze chce żebym ja był ładnie ubrany. Mama jest piosenkarką, która śpiewa melodię podczas wieczornego utulania mnie do snu. Mama to klaun który mnie rozśmiesza po prostu zmieniając twarz. Mama to lunatyczka która wstaje o czwartej rano aby sprawdzić czy zrobiłem siusiu,i aby zmienić mi pościel, dać mi syrop na kaszel i trochę wody gdy chce mi się pic,I to wszystko po ciemku i na śpiąco . "
|
#4391 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojego męża też dopadł wczoraj. Rzuciłam tylko, że chcę zacząć prać ciuszki Adasia i będzie musiał niedługo skręcić komodę, to zaczął od razu przemeblowanie w sypialni, żeby już zrobić miejsce na wszystko. I gwoździe wbijał o 9 wieczorem. ![]() Cytat:
Na szczęście przeszło po zmianie pozycji.A co do hemoroidów, to zależy chyba od ich stanu. Jeśli to początki i nie bolą/swędzą/przeszkadzają w siedzeniu to tylko zmieniłabym dietę (dużo błonnika, mało czekolady) i uważała, żeby się nie powiększały. Ewentualnie można zapytać gina o jakąś bezpieczną maść. A z nazwą to kiepska sprawa, mamusie rektalne raczej nie brzmią za dobrze.
|
||
|
|
|
#4392 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak warto przeczytać, moim zdaniem, żeby wiedzieć, z czym się nie zgadzamy![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja myślę, że to, czy potrzebna jest wizyta u proktologa zależy od nasilenia naszych problemów oraz tego, czy jesteśmy pewne, że to hemoroidki czy jakieś inne sprawy (fałd skóry, który je imituje). Ja zapisałam się na wszelki wypadek do lek. Udało się dopiero na grudzień. Wątpię, żeby coś mi pomógł. Pewnie żadne zabiegi nie wchodzą w grę przed porodem, ale chociaż chcę się skonsultować i umówić na dalsze leczenie po porodzie. Zapytać czy leczenie dalsze można podjąć jeszcze w trakcie połogu, czy trzeba to odczekać. Jakie maści Dziewczyny stosujecie lub czopki? Czy możemy stosować któreś czopki/maści z antybiotykiem?
|
|
|
|
|
#4394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z nazwą to wiem, bo chciałam coś zaproponować i nic nie brzmi dobrze Cytat:
to z wizytą poczekam do porodu, może sam zniknie (bo mam na szczęście jeden). ewentualnie jeszcze myślalam o nazwie typu mamusie białe,czy kremowe, bo korci, żeby całą sprawę opisywać na biało albo przenośniami... strasznie jestem zła, że muszę takimi sprawami się zajmować
|
|
#4395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejjjjjj
jaka wada/upośledzenie? ![]() ![]() Trzymamy kciuki za kukurydzianą ! ![]() i czekamy na wieści o co dokładnie chodzi ! ![]() ![]()
|
#4397 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem że ten temat był poruszany milion razy ale nie zwracałam na niego uwagi bo myślałam że u nas nie bedzie żadnych warsztatów. A okazało się że za tydzień w Toruniu też będą warsztaty "Świadoma mama". Możecie powiedzieć czy fajne?? I co fajnego można dostac bo nie ukrywam ze chętnie przygarnę jakies próbki i gadżety
|
|
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4400 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kukurydziana- 3mam kciuki za dobre wyniki i szybki powrót do domu! |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła!!!!!! byłam w Tesco i zgubiłam moją ulubioną apaszkę
![]() obleciałam cały sklep dwa razy i dupa- nie znalazłam. Zostawiłam telefon w punkcie obsługi- może ktoś odda ![]() Do dupy ten dzisiejszy dzień cały- o! koszuli w tesco nie kupiłam bo były same małe ale Adasiowi kupiłam koszulkę, wzięłam większą na przyszłość- taką http://www.ffmoda.com/pl/products/zi...cy/bt32513911/ Cytat:
dobrze że się odezwałaś
|
|
|
#4403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, dziękuję Wam za pomysł - zrobiłam na obiad prosty makaron z sosem pieczarkowym. Pycha
|
|
|
|
|
#4404 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Em my i trzymam kciuki za Dorotkę!
Dziewczyny w szpitalach-za Was też! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może jednak przemyśl tą decyzję o porodzie na Lubartowskiej... Cytat:
Cytat:
"Czego się spodziewać, kiedy się spodziewasz"
|
|
#4405 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moze sie jeszcze znajdzie ta ulubiona apaszka... Fajna bluzeczka. Krecik jest super
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Alez miałam dzisiaj zabiegany dzien w pracy... W sumie czekam juz z niecierpliwością do końca listopada, wtedy przestanę chodzić do pracy, przynajmniej na cały etat.
kukurydziana Na pewno wszystko bedzie dobrze!
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
oby bo aż się popłakałam w samochodzie
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Polski tytuł to "W oczekiwaniu na dziecko"
|
#4409 | |
|
Rozeznanie
|
cześć
ile mam nadrabiania..... ![]() a taka jestem zamulona od wczoraj wczoraj cały dzień jakiś dziwny, dzisiejszy cały zmarnowany.. wcześnie poszłam spać, dziś wstałam późno, praktycznie cały dzień w łóżku przysypiałam ![]() jak włączałam kompa i część nadrabiałam, ale w głowie zaczęło mi się kręciłć ![]() dziwna sprawa... później mam z mężem na pogotowie jechać, bo ręka go boli a wtedy nie był. rzuciło mi się w oczy: lidkaa dobrze, że się odezwałaś, też zauważyłam, że chwilę Cię nie było ![]() kukurydzianaaa w szpitalu trzymam kciuki żeby było ok ![]() Cytat:
DZIEWCZYNO! absolutnie się nie zadręczaj tylko oddaj babcie do DS! Przecież jesteś w ciąży! Wiem dobrze jak wygląda opieka nad starszą, leżącą osobą, bo moja znajoma robiła za opiekunkę babci i bardzo często jej pomagałam. Sama też pielęgnowałam swoją, ale ona była na chodzie. Pamiętam jak pisałaś, że jest leżąca i opiekujesz się nią i zastanawiałam się JAK Ty będąc w ciązy dajesz radę zmienić jej pampersa czy nawet podstawić kaczkę i podetrzeć tyłek, gdzie trzeba TAKI ciężar podnosić, przekręcać ![]() czy umyć, ubrać, nakarmić... wybacz, ale zastanawiam się też czy Twój ojciec jest normalny zrzucając na Twoje barki całą opiekę i odpowiedzialność za JEGO matkę postawa Twoich teściów też mnie rozwaliła.. Kochana wydaje mi się, że masz za dobre serce i zawsze byłaś gotowa na pomoc dlatego tak się zachowują, dobre rady niech sobie wsadzą w Powinnaś teraz zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie.. olej to wszystko serio, bo wykończysz się w końcu! |
|
|
|
|
#4410 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, ze ja nie będę mogła tego zjeść Ale za to tż się podwójnie nawpycha ![]() Cytat:
Cytat:
i co? Cukier 88! (fakt, że zmierzyłam po 1 h 40 min jeszcze raz i wtedy miałam już 118 - ale to i tak w porządku ). Postanowiłam, że raz czy dwa razy w tyg. będę sobie pozwalała na więcej i zobaczymy co będzie z wynikami ![]() Zauważyłam, że kapusta kiszona bardzo obniża cukier Zaczęły mi się pojawiać zajady Chyba przez tą dietę. Kupię sobie jednak te witaminki dla kobiet w ciąży Polecacie jakieś w szczególności?---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Jak się porządnie wyśpię to cukier wychodzi dużo niżej
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-12 o 18:32 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

W rezultacie moje dziecko miało kolki dzień i noc, darło się wniebogłosy, nie spało w ciągu dnia prawie w ogóle. (Noce za to całe) Książka książką jednak należy odpowiednio do tego podejść, z rezerwą.

Na szczęście przeszło po zmianie pozycji.

Trzymamy kciuki za kukurydzianą !
16.06.2012
a się najadłam.
)