|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej
My mamy sie dobrze, rana boli ale daje rade Maly jest przeslodki ) tylko siedze i patrze na jego minki Które z was nie karmią piersią i mnie pociesza? Po tej cesarce to raczej nic z tego nie będzie,,probowal ciagnac pól godziny a i tak musial dostać butle eh no trudno...
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Kasiula rozkrecenie laktacji po cc może zająć nawet 3 doby.ale co 3h trzeba pracowac laktatorem.
Kurcze dużo z Was szybko się poddaje z laktacja .a to na prawdę nie jest trudne. Wymaga trochę systematyczności, to fakt. Ale da sie!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4893 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Foto z wczoraj: Załącznik 5478508 Chyba zadzwonię dziś do położnej i zapytam, czy jeszcze się do nas wybiera, a jeśli nie to czy mogłaby wyjątkowo wpaść i na to zerknąć. Nie chcę jechać od razu do pediatry, bo będę siedzieć w kolejce z chorymi dziećmi ![]() Znajoma - pediatra oceniła to jako trądzik niemowlęcy, ale tylko po foto. Powiedziała, że mimo wszystko położna albo pediatra mogłaby to zobaczyć... Tak wygląda ten cały trądzik? ![]() Cytat:
O sudocremie myślałam, ale boję się przesuszenia buzi. Zwłaszcza, że ta skóra gdzie są krostki jest bardzo sucha. Smaruję linomagiem ale chyba nic to nie daje ![]() Cytat:
Cytat:
Jak wyślę zwykłym listem to wyjdą grosze Jeśli Wam się przydadzą, to proszę na PW adres i wysyłam ![]() Cytat:
Lekarza zapytam, ale na razie mam wciąż złe przeczucia co do mojego cięcia ![]() Dziewczyny po cc - długo odczuwałyście ranę/ból? Cytat:
No kurczę, 3 tygodnie już minęły Z resztą niestety znam swoje ciało, skórę, brzuch... I to, co mam teraz, raczej się już nie wciągnie Zawsze miałam mega problem z brzuchem ![]() Cytat:
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2014-03-19 o 20:05 |
|||||||
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby jak na moje to trochę dużo tego jak na trądzik niemowlęcy.
|
#4895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na nowy limit na karcie, bo juz za duzo wydałam :PCytat:
Cytat:
A co do krwawienia, to mozliwe ze okres. Ja np. 5 tyg krwawilam od porodu, dzien przerwy i 1 okres dostałam, który trwał 10 dni Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Dizi i czekamy na wieści ![]() Dzien dobry ![]() Oj te moje dziecko nie dało mi pospac, 6.30 przydreptala do łóżka i spać nie chciala juz :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam takie pytanie : Myjecie malchom wlosy szamponem? Ja dotychczas tego nie robilam, a teraz sie zastanawiam czy nie powinnam? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam szczęście tym razem,bo mleko miałam od razu.Nawet już 2 dni przed cesarką(chyba tak długi pobyt w szpitalu i widok noworodków na mnie podziałał )aaby miałam już wczęsniej pisać,ale czasu mi brakło.Ja po pierwszej ciązy byłam załamana widokiem swojego ciała,zwłaszcza piersi,któe miałam całe w rozstępach,jakby mnie kot podrapał.Nie patrzyłą w lustro i wyłam po kątach.Ale uwierz...z czasem ciało dojdzie do siebie,rozstępy zbladły i prawie ich widać nie było.Oczywiście smarowałam się jakimiś mazidłami,a potem zaczęłam ćwiczyć i jakoś wróciłam "do siebie".Nie ma co ukrywać jednak...to już nie to samo ciało. Myślę jednak,że to nowe ciało jest dużo cenniejsze...DAŁO ŻYCIE!Z czasem spojrzysz na siebie inaczej...Buziaki dla NINKI
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Trele my nie. ObMywamy hippem tyn co całe ciało.
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do teraz tak myję włoski córce (w sumie mamy teraz zel do ciała i włosków) młodej na początku samą wodą, potem jak wyżej będę stosować |
|
|
|
|
#4900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boli jak nie wiem ale zaciskam zeby i karmieCytat:
![]() Cytat:
Twoj probowal ciagnac pol godziny a jak moja wisiala po 4 godz i tak sie konczylo butla ![]() Nela jednoczesnie ssie piers i swoje palce ![]() Witam! Dzis mamy ta wizyte u pediatry, ciekawe co nam powie ![]() No i do ortopedy bedziemy musieli isc prywatnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#4901 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Na początek zgłoście w USC urodzenie dziecka. Dostaniecie odpisy aktu urodzenia, który jest niezbędny choćby do macierzyńskiego (trzeba złożyć wniosek do 2 tygodni po porodzie) 3. W szpitalu psikali i wycierali to, co cieknie naokoło. Efekt taki, że jak pzyszła położna, to pępek po odchyleniu był mega brudny i dopiero ona pokazała co i jak. Odchylić (nie bać się, to dziecka nie boli), psiknąć i dokładnie wytrzeć cały brud gazikiem albo patyczkiem. Powtarzać aż nie będzie czysto 4. Sama się zastanawiałam, ale widzę, że spokojnie już możemy. Choć wciąż się trochę boję, bo Nina strasznie mocno i uparcie ciągnie główkę, a to przecież za wcześnie. 5. Ja unoszę 6. To chyba należałoby skonsultować z położną/pediatrą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli Wy macie sami kupić, to podzwoń po aptekach - wiem, że ceny rota baaardzo się różnią w zależności od apteki Cytat:
Ja też myślałam, że nie będzie pokarmu, a jak mi w 6 dobie przyszedł nawał, to nie wiedziałam co z tymi piersiami zrobić Przystawiaj jak najczęściej, pobudzaj laktatorem, nawet wyciskaj ręcznie... Pokarm przyjdzie, po cc po prostu organizm potrzebuje chwili by "zaskoczyć". Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Ooo, jakbym o sobie czytała ![]() Kochana, a czemu do ortopedy? Bo chyba czegoś nie doczytałam
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu do ortopedy? na bioderka? |
|
|
|
|
#4903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Co do szczepionek to ja chyba bym wolala zamowic w aptece kolo przychodni bo one musza byc przewozone w specjalnych warunkach w temperaturze max 8 stopni na + wiec przewozenie samemu to troche ryzykowne jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem załamana
Całą noc nie mogłam się zgrać z moim dzieckiem, nie wiem dlaczego nie mogłam jej przyłożyć do cyca lewego z prawym bez problemu, nad ranem jakoś poszło..ale moja córka budzi się praktycznie co godzine..czy to jest normalne? Czy to przejdzie?I jeszcze stwierdziłam że nie potrafię dziecka przyłożyć do odbicia..przeraża mnie ta latająca główka, że zrobię jej krzywdę Poprosiłam położną w szpitalu żeby pokazała mi na mnie jak to zrobić, to pokazała mi w powietrzu... |
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kyte, nie zrobisz krzywdy swojemu dziecku Widocznie potrzebujecie troche czasu zeby sie zgrac, jestescie dopiero pare chwil w domku razem, a mala widocznie potrzebuje Twojrj bliskosci. Nie ma Ci kto pomoc? Mama? Tesciowa? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się!
Powoli wracam do siebie. Wybaczcie, ale nie nadrabiam. Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom!! Przeszłam piekło. Zarówno przed porodem, jak i po. Okazało się, że z punktu widzenia ginekologiczno-położniczego, ciąża była donoszona. Stan łożyska, wód i przepływów w pępowinie na to wyraźnie wskazywał. Ale z punktu widzenia neonatologiznego, Miłunio jest dzieckiem przedwczesnym. Miał wcześniacze zaburzenia układu nerwowego [drżały mu rączki strasznie ], ale to już prawie minęło. Wydłużony okres adaptacyjny [marmurkowa skóra], no i strasznie spadał na wadze. Podobno raz na ileś przypadków zdarza się, że organizm matki dojrzewa do porodu szybciej niż dziecko. Uwierzcie mi, że gdybym wiedziała, że Miłoszek będzie taki biedny po narodzinach, wytrzymałabym jeszcze na tych skurczach tydzień. CHoćbym miała gryźć ściany. Strasznie sobie to wyrzucam. Jesteśmy w domu, udało nam się ustalić rytm mniej-więcej co 3h. Miłosz nie chce ssać piersi [długa historia, straszne przeboje przez to w szpitalu], więc odciągam pokarm i karmię go z butelki. Powoli przybiera na wadze. Przy urodzenia ważył 3350g, po pierwszej dobie 3130g, w krytycznym momencie 3000g, przy wypisie 3070g, wczoraj 3100g. Jeździmy na kontrole do poradni neonatologicznej. Jak spadnie z wagi- kładą go na oddziale. Więc walczymy, aby jadł.. Wyszliśmy w niedzielę, a już dziś mąż musiał wrócić do pracy. Pierwszy dzień jestem sama i boję się strasznie. Ale nie mam wyjście- muszę dać sobie radę jak każda mama ![]() Mam pytanie do mamuś po cc: czy boli Was blizna? BO mnie bardzo kłuje z jednej strony. Normalnie chce mi wyrwać chwilami prawą stronę. Pytanie do Maomami [bo nie mogę wysłać pw, coś się wizaz chrzani]: czy i gdzie rejestrowałaś już Małą na usg bioderek? |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte zzgracie sie. Raz ze mała wypracowuje sobie mleczko a dwa ze potrzebuje bliskosci. Biorac dziecko do odbicia pochyl sie i i przyloz do ramienia. I dopiero wtedy sie podnos do pionu. Po południu mogę Ci wrzucić filmik. Bedziesz sie czula pewniej.
Cora ja musiałam pracowac 3 doby laktatorem i nie miałam malego.i w sumie do teraz tak jest bo z piersi je max 1 raz na dobe.a mleka nadal duzo choć teraz na porcje zjada już 80ml a ja ściągam tylko 3-4 razy na dobe. Mozna. Ja juz swojego ciała bez operacji nie naprawie ale wisi mi.
|
#4908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4909 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho! Wkraczam z moim brzuszkiem w 39 tydzień! Wierzyć mi się nie chcę jak ten czas pędzi! Teraz mogę rodzić
i w kolejnym wątku urodzę i nie ma zmiłuj. Dzisiaj wizyta u lekarza, ciekawe co tam słychać na dole i czy jakieś przepowiadacze się zapiszą, ale coś mi się wydaje, że cisza i spokój u mnie.Zaczynamy dzionek jak to ostatnio bywa od forum i herbatki z liści malin ![]() Cytat:
Nemosek Witaj spowrotem Dobry humor z Ciebie emanuje, tak trzymać!Margot śliczny synuś! GRATULACJE! Od samego rana się rozpływam na widok nowego maluszka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że zajrzałaś bo już troszkę podejrzewałam, że może nie jesteś już w dwupaku. za wizytę i rychły porodzik! Bo takie przeterminowanie to tylko gra na nerwach.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Udanego dnia we dwoje Wam życzę, poradzicie sobie!
|
|
#4910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co karmią piersią.Dzisiaj mija 16 doba życia mojego synka i już niewiele brakuje,zeby karmienie było tylko samą przyjemnością
Obgryziona brodawka już się prawie zagoiła,a smarowałam tylko swoim mlekiem.Tylko czasem musze zacisnąć zęby,ale to już nic z tym co było np.tydzień temu.Tak,że bądźcie dobrej myśli!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Margot gratuluje ![]() aaby- nasz trazik wygladalpodobnie tylko bez takich zaczerwien (o ile dobrze widze) kyte- spokojnie, dotrzecie sie. a krzywdy wlasnemu dziecku na pewno nie zrobisz. ![]() paulinaizabela- ladnie Majeczka rośnie Nasturcja - mnie rana bolala 1,5tyg tak ze bol, potem mnie swedziala i raz na jakis czas ciagla a terz nic My mamy skok ... masakra. w najmmniej oczekiwanym momencie wyskoczyl... od 2 w nocy nie spimy, myslelismy ze go cos boli ale nie, marudzi i poplakuje ale kupki sa brzuszek miekki baki puszcza ... chwile sie zawiesi a potem znow,placz i marudzenie... maz w pracy a ja z nim sama...musze dac rade.........jak ma lekki katarekto w taka pogode na spacer nie bardzo? bo moze na powietrzu byloby mu lepiej...
|
#4913 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale cały dzień sama siedze, a oni wracają późnym popołudniemCytat:
dla dzielnej mamy ![]() Witamy Kubusia Cytat:
zaciśnięteCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To że się budzi co godzinę to myślę że jest normalne, jak się laktacja dobrze rozkręci i już unormuje to będzie jadła rzadziej, na początku to normalne że co godzine chce cycucha Dzień dobry, my z Zuzolem już obudzone, mała zjadła i póki co nie ma jej się na spanie, buja się w bujaczku. Zobaczymy jak będziemy sobie dawać radę, musze dzisiaj popraować bo pieluchy czekają w swojej kolejce a niedługo mi zacznie brakować w szufladzie i może pojedziemy odebrać receptę na szczepionkę, zdecydowaliśmy się na tą 6w1
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko nie wychodzi sie na spacer tylko w przypadku gorączki powyżej 38,5. Miłego spacerku
![]() Margot gratuluję! Nasturcja wszystko będzie ok. Potrzeba Wam trochę czasu ale to minie. Spokojnie ![]() Paula to nasza waga sprzed tygodnia. Ale Majka goni ![]() Witus ma dzisiaj 8 tygodni!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-11-13 o 09:33 |
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Kyte, nie martw się, daj sobie trochę czasu i na pewno wszystkiego się nauczysz i poczujesz pewniej
![]() Kasiula, po cc mleczarnia rusza wolniej, także nie poddawaj się i nie martw tak na wstępie. mój dzieć ewidentnie rusza się mniej - dobrze, że w piątek mam wizytę i myślę, że gin skieruje mnie na KTG to się uspokoję. Generalnie mocno to obserwuję A! I słuchajcie, na nowy wątek mam propozycję, żeby ktoś inny przejął dyżur telefonowy dla kolejnych dziewczyn. Bo u mnie to już nie wiadomo kiedy zacznie się coś dziać. Gdybym za to zaczęła rodzić wcześniej niż te dziewczyny, z którymi numerami się powymieniałyśmy, to wtedy przekażę kontakty tej następnej osobie dyżurującej i osobom zainteresowanym
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A potem to już w ogóle.Cytat:
|
||
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Zadomowienie
|
nemosek, nasturcja, fajnie, że wróciłyście
|
#4920 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: takich informacji nam potrzeba!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kociak85 popieram, można by zmienić dyżurnych chociaż broń bożę nie narzekam na swoją rolę bo i tych wiadomości nie dużo jest Tylko nie chciałabym kogoś zawieść, że nie mogę przekazać info bo sama wije się na skurczach
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

My mamy sie dobrze, rana boli ale daje rade
Które z was nie karmią piersią i mnie pociesza?
Po tej cesarce to raczej nic z tego nie będzie,,probowal ciagnac pól godziny a i tak musial dostać butle eh no trudno...

żeby wszystkie bóle przeszły w końcu.
Z resztą niestety znam swoje ciało, skórę, brzuch... I to, co mam teraz, raczej się już nie wciągnie 

Tymek wlasnie je ale zamiast zassac raz a dobrze to lapie co chwila i przysypia.Spioszek jeden

klask i: takich informacji nam potrzeba!