|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Sms od Em my :
Dorotka się rozkręca ![]() od dziś będziemy próbować się przystawiać przy każdym karmieniu więc jest szanse ,że odłączą ją od dożywiania dożylnego
|
|
|
|
#4532 | |
|
Rozeznanie
|
Aniołku, relacje córki z matką są zazwyczaj trudne, niestety. Myślę nawet, że Twoja mama może nie mieć złych intencji - wystarczy że nie pomyśli, albo założy, że Ty się czegoś domyślisz, pewnie ma duże oczekiwania w stosunku do Ciebie, jako do córki, może niekoniecznie mówi, o co jej chodzi. A Ty już jesteś wyczulona na to, co ona robi i czego nie robi. I tak to się kręci, a wzajemne żale rosną. Może szczera rozmowa by pomogła? Na zasadzie "JA czuję to tak i tak...."? Ważne by się starać, a teraz kiedy mieszkacie oddzielnie i pojawi się wnuk może łatwiej będzie wypracować partnerskie stosunki.
malaMigotkAaa Świetny pomysł, fryzjer zawsze pomaga! ![]() Cytat:
![]() Ps. Uwielbiam pieczarkową, taką z serkami topionymi. Muszę zrobić niedługo, mniam!
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
Jejku dziewczyny bardzo wam wspolczuje przezyc z rodzina i nie tylko, w sumie to chcialabym miec kogos z rodziny kolo siebie chocby tesciowa
![]() Mam nadzieje ze mamusie szpitalne dobrze sie czuja, caly czas trzymam kciuki. Dzisiaj snilo mi sie ze Le la napisala na forum ze urodzila, to chyba te jej przygotowania ![]() My pomalu myslimy o przeprowadzce, bardzo duzo na glowie mam, a cialo odmawia posluszenstwa.. Wczoraj przy sprzataniu okazalo sie ze w platkach owsianych zalegly sie robaczki, no zalamka, wszystko co tam mialam poszlo do kosza!!! O co chodzi z tym szacowaniem wagi dziecka do porodu? Wczoraj w 33 tyg Zosia miala 1900g czyli tak normalnie, mozna sie juz czegos spodziewac po tej wadze? Guzkiem mam sie nie przejmowac bo z usg wynika ze to nic powaznego a mozliwe nawet ze po prostu zator mleczny czy cos..
|
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś każde słowa mnie bolały i raniły nie potrafiłam podjąć dobrej decyzji . A teraz bronie swojego zdania . Ogólnie już zlewałam teksty mamy, które kiedyś mnie bardzo ale to bardzo bolały . Ale teraz w ciąży nie zawsze potrafię to opanować i czasem jak mama coś powie to siedzę i ryczę . Ale mąż mnie zawsze podnosi na duchu ciagle powtarza , ze na nim mogę zawsze liczyć i damy sobie radę ze wszystkim i niczym mam się nie przejmować . Na teściową nie mogę narzekać bo w sumie ona jest ale jakby jej nie było. W nic się nie wtraca jak ma coś do powiedzenia powie mężowi . jeździmy tam co 2 tyg i tyle . U nas jeszcze nie była a rok po ślubie jesteśmy . Więc jak mały sie urodzi trzeba będzie ją zaprosić żeby przyjechała . Bo tak sama z siebie to raczej nie oprzyjedzie . Ale Nie nagaduje nikomu , że jej nie zapraszamy czy coś w tym stylu po prostu jest taka obojętna . ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Cóż trzeba żyć dalej , życie pokaże jaka będzie dla swojego drugiego wnuka . Jak urodzę i hormony przestaną buzować to przestanie mnie to wszystko ruszać mam nadzieję , bo teraz bardzo łatwo mnie doprowadzić do tragicznego płaczu |
||
|
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żadne więzy krwi nie łączą Teściowa więc tym bardziej ![]() Z pierwszą ciążą, około własnie 33 tc, szacowano mi 4500 kg Bałam się porodu jak chol.era. Bo jak wydusić takiego słonika Szacowanie nic nie dało. Guzki mogą być zatorem. Miałam tak.
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Myślicie, że na tych leukocytach w moczu w ciązy zwykły lekarz rodzinny będzie się znać i będzie umiał mi coś na to poradzić? Bo właśnie się wybieram do przychodni, a wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tyg... ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Oj tak, ja tez jak lezalam 2 dni w szpitalu na ból rozciagajacych sie wiezadel macicy (jak sie okaxalo pozniej) to sie napatrzalam i chcialam szybko uciekac z tego oddzialu ginekologiczno-polozniczego. Na takim oddziale wygląda jak w jakiejś fabryce dzieci same brzuchatki itd.
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie sie jeszcze do porodu nie spieszy ![]() ![]() Dobrze, ze z tym guzkiem to nic strasznego ![]() A ja wlasnie dzwonilam do poloznej, co chcialabym miec ja przy porodzie i okazalo sie , ze od nowego roku przechodzi do innego szpitala, tylko nie wie, czy od 1 stycznia, czy 1 lutego. Jesli od 1 stycznia to doopa Mam sie z nia kontaktowac ok.20 i wtedy mi powie, a chcialabym, zeby byla ona, bo od wielu dziewczyn slyszalam, ze jest naprawde super i bardzo duzo pomaga.. Mam cicha nadzieje, ze tak szybko jej nie puszcza i w styczniu jeszcze bedzie
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-11-13 o 11:02 |
|
|
|
|
#4538 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam leukocyty w moczu juz od jakiegos czasu i tez nie czuje zadnego zapalenia pecherza czy cos, kazali mi tylko duzo pic, ale u mnie za to pojawia sie zapalenie pochwy, jeden dzien jest drugi nie ma i tak w kolko, dlatego teraz dostalam Gynopevaryl 6..
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
selena mysle, ze spokojnie lekarz ogolny powinien Ci cos doradzic w tej sprawie. Ja z bolami biodra bylam u ogolnego.
|
|
|
|
#4540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gdzie bedziesz rodzic?
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejani współczuje bardzo Mnie się od rana tak strasznie chce spać w ogole nie wiem co się ze mną dzieje. O 22h30 padam jak kamień, zasypiam w pol minuty, spie cała noc, a rano wcale nie budzę się wyspana
|
|
#4542 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko wszyscy mówią, że jeszcze za wcześnie na ich pieczenie.Cytat:
|
||
|
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo. Zawsze byłam totalnym zmarzlakiem, a teraz w stroju kąpielowym po domu mogę śmigać. Tż mnie w nocy przykrywa, ja po chwili się odkrywam.
Cytat:
Już 2 razy wykazali się kompletnym brakiem umiejętności leczenia ciężarnych. Raz w 7 tc, jak poszłam z bakteriami w moczu to przepisała mi furaginum (zakazane w I tr.), a jak wspomniałam, że boli mnie pęcherz to stwierdziła, że to pewnie dziecko uciska (mała miała wtedy cały centymetr więc na prawdę stawiała ogromny ucisk ). Za drugim razem jak poszłam z bolącym cyckiem to mnie na mammografie wysyłali. Ehhh.. straciłam cierpliwość do internistów ![]() Aha apropo lekarzy pierwszego kontaktu! Położna na SR ostatnio mówiła, żeby maluszków nie zapisywać to internistów tylko koniecznie do pediatrów lub neonatologów Interniści/lekarze pierwszego kontaktu w większości nie nadają się do leczenia niemowlaków ![]() Tak samo w przypadku chodzenia na pobierania krwi należy szukać pielęgniarek, które są przeszkolone w pobieraniu krwi u noworodków/niemowlaków, taka 'zwykła' pielęgniarka może tylko niepotrzebnie dziecku dziur i bólu narobić przy szukaniu żyły Żeby nie było to nie są moje słowa tylko powtarzam co powiedziała położna
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-13 o 11:29 |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie że Wam jest gorąco a mi jest zimno cały czas. Zawsze byłam zmarzluchem i wszyscy mówili mi że w ciąży mi będzie gorąco a tu dupa blada
|
|
#4545 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin Wiem jak to jest,bo moja mama tez ma obojetny stosunek i nie moge na nia liczyc. Trzymaj sie! ![]() Cytat:
|
|
#4546 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ambrella - trzymam kciuki za Twoje wyniki ![]() ejani - bardzo mi przykro, wyrazy współczucia Cytat:
![]() Na razie czekam do tego USG w okolicach 30 tc, dopiero potem będę zadawać pani dr histeryczne pytania ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
uda się Cytat:
dobrze, że wszystko jest okCytat:
|
||||||
|
|
|
#4547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia u mnie tez kazali skarpetki
Siedzi się boso na workach sako i to jest baardzo wygodne
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co bierzecie do pielęgnacji pępka?
Spirytus czy coś typu octanisept ? Zastanawiam się nad tym octaniseptem, bo na pewno przyda się nie tylko do pępka, ale i dla nas ![]() Pytam, bo robię właśnie zakupy apteczne
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-13 o 11:56 |
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam octanisept bo jest właśnie uniwersalny i nie wysusza
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
A orientujesz się może jak długą datę ważności ma taki octanisept? Zastanawiam się czy zdążymy zużyć 250 ml, czy wziąć na początek 50 ml (cenowo oczywiście o wiele bardziej opłaca się ten większy
)
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabym sprawdzić w domu jaką datę ma moj.
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na SR mówili że teraz pielęgnuje się kikut na sucho i nie używa się już spirytusu ani gazików ze spirytusem.
|
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
I to, i to. Sposób traktowania pacjentek, brak informacji, podawanie leków (oksytocyna, dolargan!) i wykonywanie zabiegów (np. zakładanie balonika) bez wiedzy i zgody kobiet, pozostawienie ich samym sobie - to akurat zależy od szpitala. No i to jak naprawdę wygląda poród (z mojej sali wieźli na porodówkę dziewczyny, które miały już po kilka cm rozwarcia). Ile to trwa i jak potwornie się przy tym cierpi. Przez to co widziałam zaczęłam bać się porodu.
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Le la napiszesz mi na priv namiar na to polozna ?
Co do odwiedzin w szpitalu to ja ich nie wymagam, moja mama podwojna babcia nie była u synowej , ale co najmniej 2 razy w tyg pilnuje chłopaków, albo jednego. Często śpi u nas starszy. Nie ma co gdybac , bo może tylko tak mówią. Zresztą ja mam takie podejście moje życie, moje problemy, nie liczę na pomoc finansową cży inna. Trzeba spiac dupsko i samemu sobie poradzic. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-13 o 12:24 |
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
Ja odziedziczylam po szwagierce, ona ma od kolezanki i jest prawie pelny. Jakbym miala kupowac to bym wziela 50 ml i w razie czego dokupila.
|
|
#4558 |
|
Raczkowanie
|
Witam
[QUOTE=selena85;43693020]Hej Dziewczyny ![]() Myślicie, że na tych leukocytach w moczu w ciązy zwykły lekarz rodzinny będzie się znać i będzie umiał mi coś na to poradzić? Bo właśnie się wybieram do przychodni, a wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tyg... A pro po zakażenia dróg moczowych. Mam ten problem praktycznie od pierwszego trymestru.. przez całą ciąże brałam żurawit, także nie odczuwałam bardzo dolegliwości z tym związanych.. Po ostatnich badaniach moczu kiedy wyszły leukocyty, dostałam od ginekologa furaginum, niestety średnio pomogło. Kiedy trafiłam do szpitala z wymiotami, przy profilaktycznych badaniach moczu sytuacja się powtórzyła i dożylnie brałam antybiotyk zinnat, końskie dawki. W tym tyg. mam wizytę u lekarza, powtórkę badań, zobaczymy czy coś się zmieniło.. Każdy organizm jest inny, najlepiej skonsultować się z dobrym lekarzem i nie brać niczego na własną rękę, ja się z tym męczę bo jak nie zakażenia to infekcja intymna itp, itd Minusem jest to że przed ciążą uwielbiałam basen i pływanie, niestety od początku ciąży mam czerwone światło, także zostają spacery z psem i lekkie ćwiczenia żeby była forma ![]() Pisałyście o rozstępach.. na początku kupiłam krem na rozstępy z ziaji, ale używałam jak mi się przypomniało. W efekcie w 34 tyg wyglądam jak cętkowany tygrys ale tylko na dole brzucha.. teraz regularnie smaruję się kremami+biust i pośladki olejkiem migdałowym. Rozstępy nie znikną, mam nadzieję że zbledną.Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy Hmm przepraszam ale z tym cytowaniem muszę jeszcze dojść do wprawy.. |
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znacie juz płeć ??
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Wezmę ten większy, jak coś to będziemy go używać jako wody utlenionej Cytat:
Dziewczyny, a co z solą fizjologiczną? Brać? Na paru stronkach wyczytałam, że spokojnie ją można zastąpić zwykłą wodą przegotowaną ![]() Który wziąć bepanthen i jaką pojemność? 30 g czy 100 g ?Taki http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...onna-100g.html Taki http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...g-1g-100g.html ? Czy taki http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...5g-1g-30g.html (tutaj jest krem, ale pojemnośc malukka, choć może wystarczy?)
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-13 o 12:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Nie znam Cię osobiście, ale z perspektywy postów wydajesz się być osobą zdecydowaną.

same brzuchatki itd.

w ogole nie wiem co się ze mną dzieje. O 22h30 padam jak kamień, zasypiam w pol minuty, spie cała noc, a rano wcale nie budzę się wyspana 

Już 2 razy wykazali się kompletnym brakiem umiejętności leczenia ciężarnych. Raz w 7 tc, jak poszłam z bakteriami w moczu to przepisała mi furaginum (zakazane w I tr.), a jak wspomniałam, że boli mnie pęcherz to stwierdziła, że to pewnie dziecko uciska (mała miała wtedy cały centymetr więc na prawdę stawiała ogromny ucisk
16.06.2012 

Musiałabym sprawdzić w domu jaką datę ma moj.
ale tylko na dole brzucha.. teraz regularnie smaruję się kremami+biust i pośladki olejkiem migdałowym. Rozstępy nie znikną, mam nadzieję że zbledną.