Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 08:31   #1141
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
W tym roku przydadzą naszym dzieciom się sanki??
nam raczek nie, bo nie sądzę żeby I. siedział stabilnie. no chyba że na koniec zimy

Cytat:
ja chyba jakieś ciasne kurtki kupuje bo umnie nie idzie się zmieścić z nim pod kurtką.. w ogóle jej zapiać nie mogę..
ja się też nie zapnę w kurtce. grzeje mnie młody w chuście na brzuchu, a kurtka w plecy

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Dziś wróciło (mam nadzieję, że na dobre!) moje radosne dziecko, znów mogłam wyjść do łazienki i zjeść śniadanie Ewidentnie skończył się nam skok, bo ostatni tydzień obrodził w nowe umiejętności, więc się chwalimy
- stópka trafiła do buźki
- zaczęło się obracanie na lewy boczek
- przekręcanie z plecków na brzuszek przez lewe ramię
- z gaworzenia do bubu buba baba doszło też mama
- wolniutkie pełzanie najpierw do tyłu, potem też do przodu
- ze dwa dni temu pierwszy raz była pupa w górze, nóżki pod pupą, buźka została na kocu
- dziś już była pozycja prawie jak do raczkowania i kiwanie się w przód i w tył

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Tak jak myślałam,dzisiaj tryb zombie. Budził sie dzisiaj z pińcet razy. o co chodzi ja się pytam???
witma w klubie. pobudek co prawda 5, ale każda przynajmniej na 30 minut. i rekord niespania od 2-3.30 (a raczej każdorazowego budzenia się przy odkładaniu do łóżeczka). w ogóle jakieś niespokojne to dziecię

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie wiem, ale mam nadzieje, ze nas to nie czeka
nie no, Florek tez czesto sie budzi, macha glowa na boki w pol-snie niczym jakas kiepska aktorka w scenie gwaltu na filmie z lat 80tych, potem pociera sie - dalej w pol-snie, raczkami po twarzy, czasem paluchem za mocno w oko wjedzie i mu sie otwiera... echh... no ale zazwyczaj nie trwa to cala noc.

dzień dobry, niech no I. kończy aktywność i idzie spać a ja z nim
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:35   #1142
salviae
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
W ogole piekne te ksiazki mamuski wrzucacie... Wszystkie zapisuje i bankrutuje powoli. Chcialabym te z tulleta the game of mix and match i wiele innych, ale poki co mloda juz ma sporo ksiazeczek, a i tak srednio sie nimi interesuje... Najchetniej je pozera dzis mimo to kupilam jej w careforze czerwonego kapturka, ktorego mozna odsluchiwac, byla tez podroba miniaturka glodnej gasienicy za 8 zl
ja z tym Tulletem poczekam, ale napewno kupie, wczoraj przyszła w koncu gasienica i auto, a ta gosienica jest malutka, wiec moze to nie była podróba , zdziwiłam się bo na zdjeciach jakas wieksza się wydawała, jak miałyscie ksiazeczki oczami maluszka - te mniejsze to ona jest takiej wielkosci tylko o jakes 3 cm dłuższa , a auto fajne a dzisiaj albo jutro ma przyjsc bobas lubi wybor i oczywiscie musiałam cos dobrać wiec czekamy na : http://mamaczyta.pl/dla-maluszkow/pa...padl-ze-stolka i http://wieczorzksiazka.blogspot.com/...rzakowska.html, chyba od jednej z babc zamowie pod choinke trzypak poczytaj mi mamo

aa ale na necie widzialam tez wersje gasienicy XL
Cytat:
W tym roku przydadzą naszym dzieciom się sanki??
ja tam zamierzam go wozić mieszkamy na takiej polne slepej drodze, na ktora plug rzadko zajezdza, wiec bedziemy tu smigac tam i z powrotem, no w lutym to juz na pewno, bedzie miał 10 miesiecy
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie kupuje jednak tego laptopa bo byliśmy w tk maxx
i młody ma kolejną zabawkę

ale jak tu nie wziąść jak kupiliśmy ten stolik
http://allegro.pl/fisher-price-p7529...689871276.html

za 149 zł.... wprawdzie wersja angielska lub hiszpańska ale ja myślę, że młodemu wsio ewentualnie niech się uczy języków a co :P
super okazja szkoda, ze w Wodzisłąwiu nie ma Tk maxx i ikei
Cytat:
ja chyba jakieś ciasne kurtki kupuje bo umnie nie idzie się zmieścić z nim pod kurtką.. w ogóle jej zapiać nie mogę..
ja chodze z rozpieta narazie, a wode daje zwyklo biedronkowa z butli
Cytat:
a kiedy zaczyna się dziecko na nocnik sadzać?
mama mi mowila, ze nas podtrzymywała juz jak miałysmy pol roku, ale ja raczej zaczekam do ok 1,5
Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość

Dziś wróciło (mam nadzieję, że na dobre!) moje radosne dziecko, znów mogłam wyjść do łazienki i zjeść śniadanie Ewidentnie skończył się nam skok, bo ostatni tydzień obrodził w nowe umiejętności, więc się chwalimy
- stópka trafiła do buźki
- zaczęło się obracanie na lewy boczek
- przekręcanie z plecków na brzuszek przez lewe ramię
- z gaworzenia do bubu buba baba doszło też mama
- wolniutkie pełzanie najpierw do tyłu, potem też do przodu
- ze dwa dni temu pierwszy raz była pupa w górze, nóżki pod pupą, buźka została na kocu
- dziś już była pozycja prawie jak do raczkowania i kiwanie się w przód i w tył
wow, super umiejetnosci
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Helena ostatnio coraz rzadziej trafia do łóżeczka im późniejsza godzina tym ciężej mi ją przekładać w tę i spowrotem. Sen ma słabszy i jak odkładam to się przebudza i trzeba kombinować z usypianiem. Tyle że ja po takiej nocy taka połamana jestem że masakra
u nas Kuba lepiej śpi w łóżeczku, czytam ksiege RB i tam, ze spanie z rodzicami najlepsze dla dziecka, z kilkoma wyjatkami, i to jestesmy my ja jestem skopana, maz podrapany, mały lezy w poprzek i budzi sie co pol godziny, a w łozeczku spokoj i przesypia całe noce, albo 1 pobudka

czy sa tu jeszcze dzieci ktore spia tylko na brzuszku ?, tak sobie mysle, ze mały od 2 miesiecy nie spał na plecach, zasypia tylko na brzuszku

Jeszcze tylko 5 miesiecy macierzynskiego pies spi przy kominku, młody czyta ksiazki na macie , ja pije kawe i jem ciastka i czemu tak nie moze byc zawsze
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-11-13 o 08:44
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:56   #1143
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ja z tym Tulletem poczekam, ale napewno kupie, wczoraj przyszła w koncu gasienica i auto, a ta gosienica jest malutka, wiec moze to nie była podróba , zdziwiłam się bo na zdjeciach jakas wieksza się wydawała, jak miałyscie ksiazeczki oczami maluszka - te mniejsze to ona jest takiej wielkosci tylko o jakes 3 cm dłuższa , a auto fajne a dzisiaj albo jutro ma przyjsc bobas lubi wybor i oczywiscie musiałam cos dobrać wiec czekamy na : http://mamaczyta.pl/dla-maluszkow/pa...padl-ze-stolka i http://wieczorzksiazka.blogspot.com/...rzakowska.html, chyba od jednej z babc zamowie pod choinke trzypak poczytaj mi mamo

aa ale na necie widzialam tez wersje gasienicy XL

ja tam zamierzam go wozić mieszkamy na takiej polne slepej drodze, na ktora plug rzadko zajezdza, wiec bedziemy tu smigac tam i z powrotem, no w lutym to juz na pewno, bedzie miał 10 miesiecy

super okazja szkoda, ze w Wodzisłąwiu nie ma Tk maxx i ikei

ja chodze z rozpieta narazie, a wode daje zwyklo biedronkowa z butli
mama mi mowila, ze nas podtrzymywała juz jak miałysmy pol roku, ale ja raczej zaczekam do ok 1,5
wow, super umiejetnosci

u nas Kuba lepiej śpi w łóżeczku, czytam ksiege RB i tam, ze spanie z rodzicami najlepsze dla dziecka, z kilkoma wyjatkami, i to jestesmy my ja jestem skopana, maz podrapany, mały lezy w poprzek i budzi sie co pol godziny, a w łozeczku spokoj i przesypia całe noce, albo 1 pobudka

czy sa tu jeszcze dzieci ktore spia tylko na brzuszku ?, tak sobie mysle, ze mały od 2 miesiecy nie spał na plecach, zasypia tylko na brzuszku

Jeszcze tylko 5 miesiecy macierzynskiego pies spi przy kominku, młody czyta ksiazki na macie , ja pije kawe i jem ciastka i czemu tak nie moze byc zawsze
Fajne te książeczki a po ile kupiłaś gąsienice bo właśnie na arosie widziałam 2 w różnych cenach, może ta droższa to xl? Lepiej taką xl czy taką małą kupić? Chce zamówić małej na mikołajki

Hmm no jak Hela by siedziała to też myślałam o sankach

Co do spania w łóżku - wiadomo jak Kuba pięknie noce przesypia sam, a razem się męczycie to niezrozumiałe by było żebyście razem spali. Ja już nie wiem jak w naszym przypadku lepiej. Hela budzi się ostatnio coraz częściej pomiędzy jedzeniem. Byłam twarda z tym wstawaniem co 2 godziny, ale wstawanie pomiędzy zaczyna mnie dobijać. I żeby nie było - jak śpi z nami to też się tak często budzi. Już nie wiem co robić. Przecież to dziecko się w ogóle nie wysypia

Hihi no proszę jedna mamuśka która za pracą nie tęskni ja bym też chętnie dłużej z małą w domu została. Może poszukam sobie jakiejś pracy w domu składanie długopisów czy coś, Hela będzie mi pomagać
Stary 2013-11-13, 09:02   #1144
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
witma w klubie. pobudek co prawda 5, ale każda przynajmniej na 30 minut. i rekord niespania od 2-3.30 (a raczej każdorazowego budzenia się przy odkładaniu do łóżeczka). w ogóle jakieś niespokojne to dziecię

dzień dobry, niech no I. kończy aktywność i idzie spać a ja z nim
ja nawet nie liczyłam, ale wiem,ze patrzyłam,że było coś przed 2, a ja już miałam kilka pobudek. nie wiem co mu się stało, i tez czekam aż polegnie na drzemkę , najgorsze,ze mam trochę rzeczy do zrobienia

Cytat:
super pan pierdziołka :0 chyba też się skuszę
A poczytaj mi mamo mamy te 3 tomy i jest rewelacyjny
Stary 2013-11-13, 09:03   #1145
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ja mam, ale wolę przy moim dzwonieniu inne promocje

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:04   #1146
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Fajne te książeczki a po ile kupiłaś gąsienice bo właśnie na arosie widziałam 2 w różnych cenach, może ta droższa to xl? Lepiej taką xl czy taką małą kupić? Chce zamówić małej na mikołajki

Hmm no jak Hela by siedziała to też myślałam o sankach

Co do spania w łóżku - wiadomo jak Kuba pięknie noce przesypia sam, a razem się męczycie to niezrozumiałe by było żebyście razem spali. Ja już nie wiem jak w naszym przypadku lepiej. Hela budzi się ostatnio coraz częściej pomiędzy jedzeniem. Byłam twarda z tym wstawaniem co 2 godziny, ale wstawanie pomiędzy zaczyna mnie dobijać. I żeby nie było - jak śpi z nami to też się tak często budzi. Już nie wiem co robić. Przecież to dziecko się w ogóle nie wysypia

Hihi no proszę jedna mamuśka która za pracą nie tęskni ja bym też chętnie dłużej z małą w domu została. Może poszukam sobie jakiejś pracy w domu składanie długopisów czy coś, Hela będzie mi pomagać
własnie też oglądam i ta droższa jest w formacie A4
Stary 2013-11-13, 09:16   #1147
vvgh
Wtajemniczenie

Za 3 dni kończymy pół roczku Kupiłam właśnie mojemu królowi: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50247829/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 09:22   #1148
salviae
Zadomowienie

Cytat:

ja kupilam za 15 zł, a która lepsza ? w sumie to nie wiem, moze i ta mała dla dziecka lepsza, zalapie sobie fajnie w lapki
ja tez bym chciala pracowac w domu, albo na pol etatu poza, a reszte w domu, jak maz dostanie normalna robote na 8 godzin to moze sie uda tylko musielibysmy atocada kupic, a cena nie zacheca...
Kubuś
Stary 2013-11-13, 09:23   #1149
vvgh
Wtajemniczenie

Laski,mam pytanie,czy któraś z Was wybiera się do IKEI w Poznaniu????
Stary 2013-11-13, 10:03   #1150
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupilam za 15 zł, a która lepsza ? w sumie to nie wiem, moze i ta mała dla dziecka lepsza, zalapie sobie fajnie w lapki
ja tez bym chciala pracowac w domu, albo na pol etatu poza, a reszte w domu, jak maz dostanie normalna robote na 8 godzin to moze sie uda tylko musielibysmy atocada kupic, a cena nie zacheca...
Rzeczywiście mała chyba lepsza będzie te małe kontrastowe fajnie sobie łapie a taka a4 to będzie i nieporęczna i ciężka.

Ja tam mogę robić cokolwiek, ogólnie tak mi się podejście zmieniło że się zastanawiam po co w ogóle studiowałam ważne żeby jakiś pieniądz wpadał i dało się utrzymać.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Za 3 dni kończymy pół roczku Kupiłam właśnie mojemu królowi: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50247829/
Fajny ten pluszak

kurcze my za 8 dni kończymy! Kiedy to zleciało a jeszcze 'przed chwilą' myślałam sobie żę półroczne dzieci to już są prawie dorosłe
Stary 2013-11-13, 10:16   #1151
karota11
Zadomowienie

No już troszkę są "dorosłe" ciągle coś nowego wymyślają Pół roczku, a ja nadal nie zamówiłam maty z puzzli i nie wiem którą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:23   #1152
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Rzeczywiście mała chyba lepsza będzie te małe kontrastowe fajnie sobie łapie a taka a4 to będzie i nieporęczna i ciężka.

Ja tam mogę robić cokolwiek, ogólnie tak mi się podejście zmieniło że się zastanawiam po co w ogóle studiowałam ważne żeby jakiś pieniądz wpadał i dało się utrzymać.
Ja czasem sobie mysle, ze wolalabym mniej hmm..odpowiedzialna prace, to skrecanie dlugopisow calkiem nizle
Sprobowalam malemu dac deserek ze sloika bo wczoraj jadl banana sam, a troche mu skrobalam lyzeczka i otwieral paszcze i dupa nie zje, wiec pies wlasnie wciaga maliny z jagodami i jablkiem, on tez kuzwa wszystko odkurzy
Kubuś
Stary 2013-11-13, 10:33   #1153
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet nie liczyłam, ale wiem,ze patrzyłam,że było coś przed 2, a ja już miałam kilka pobudek. nie wiem co mu się stało, i tez czekam aż polegnie na drzemkę , najgorsze,ze mam trochę rzeczy do zrobienia
my już po drzemce, szaleństwa nie było jestem zombie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:36   #1154
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo, jak wiem,ze gdzieś dalej jedziemy, to lekko ubieram, a na wyjście z domu do samochodu opatulony ciepłym kocem, ze tylko oczy widać

współczuję-kanałowe to masakra i ja musze się wziąść , a to zawsze się cholera czeka, a później dwa razy tak boli ;/

widziałas go na żywo? bo ja ostatnio go oglądałam w sklepie i on ma dla mnie duże te otworki ;/

fajny prezent, a jakie to duże ciekawe czy się spodoba

ja mam sanki i napewno sie bujniemy choćby troszkę

ja to "choruję" na ten stolik z tym że zalezy mi na polskiej wersji ...świetny jest

U nas dzisiaj gorączka już minimalna, o 23:00 mineła 3 doba ;/ ale za to w nocy jakaś masakra jest ;/ budzi się , kwęka, nie wiem o co chodzi :/ jutro zombie .
diabli wykorzystałam Twój pomysł obiadowy z serkami, tylko powstał nowy, bo miałam do zużycia wędlinkę, to pokroiłam w paseczki, podsmażyłam, zalałam mlekiem i dodałam serki tpione pieczarkowe, na koniec jeszcze rozcieńczyłam mlekiem, sól, biały pieprz
Ja idę w czwartek ale boję się jak cholera.

Nie wiem co z moim dzieckiem. Nic jej nie pasuje. Spać nie, jeść nie, lulać nie, leżeć nie, bawić się nie...oszaleć można od tego jęczenia.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:37   #1155
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Ja czasem sobie mysle, ze wolalabym mniej hmm..odpowiedzialna prace, to skrecanie dlugopisow calkiem nizle
Sprobowalam malemu dac deserek ze sloika bo wczoraj jadl banana sam, a troche mu skrobalam lyzeczka i otwieral paszcze i dupa nie zje, wiec pies wlasnie wciaga maliny z jagodami i jablkiem, on tez kuzwa wszystko odkurzy
niezły giguś z psa
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my już po drzemce, szaleństwa nie było jestem zombie
mój drzemie już ze 30 minut, a ja siedzę i książki wybireram z księgarni i dumam nad matą ;/
a później ledwo się gapię na oczy a jeszcze mąż dzisiaj nocna służba i zostaję sama na placu boju
Stary 2013-11-13, 10:51   #1156
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hawwa za nowe umiejetnosci.Tali skok.o.przunajmni widac,
ze na cos sie przydal!

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

Swietny krol George

Cytat:
No już troszkę są "dorosłe" ciągle coś nowego wymyślają Pół roczku, a ja nadal nie zamówiłam maty z puzzli i nie wiem którą
Nasza w drodze. Kupilismy w koncu dosc duza 1,8x1,5m wiec Sofia mam nadzieje, nie.bedzie.bardzo ladowac poza nia. Choc z drugiej strony , kogo.ja chce oszukac. Tylko patrzec jak zacznie raczkowac i mata nie.bedzie zadnym ograniczeniem

Ja tez nie tesknie do pracy ale to dlatego,ze swojej nie.lubilam. Tylko towarzystwa mi brakuje. Ale.jesli.mialabym wybierac to zdecydowanie bardziej wole w domu z Sofia czas spedzac niz w pracy przed kompem gapiac sie.na excelowskie tabelki albo sluchajac korpo shitu na spotkaniach o niczym..
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:02   #1157
justyna_g4
Zakorzenienie

Kurde ale mnie to allegro wkurza. Zamówiłam ten serwis co wam pokazywałam już 5 listopada. wpłata od razu. Mama chciała jeszcze sztućce i musiałam dopłacić za wysyłkę osobno ale od razy przelew zrobiłam. Pisze do babki czy wysłała i co jest. a ona do mnie że nie dopłaciłam. Przelew zrobiłam 6 wieczorem wiec 7 na bank doszło ( wczoraj robiłam do apteki i dziś dostałam potwierdzenie że kasa jest). Nosz kurde bez przesady.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:17   #1158
Veronic
Wtajemniczenie

witam się w ten jesienny bury deszczowy zimny dzień

nie mam ochoty dzisiaj wychodzić na dwór, także dzisiaj Wojtka eksmituję po obiedzie na balkon

za nami trochę lepsza noc... tzn budził się od 3 w nocy co godzinę z płaczem, ale za każdym smarowałam mu dziąsełka żelem i dawałam smoka a on całe szczęście zasypiał

teraz oczywiście nie może zasnać.. oczka mu się kleją, ale nadal szaleje w łozeczku, znowu wyjdzie tak,ze przedpołudniowa drzemka będzie trwała 15min albo w ogole jej nie bedzie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Nasza w drodze. Kupilismy w koncu dosc duza 1,8x1,5m wiec Sofia mam nadzieje, nie.bedzie.bardzo ladowac poza nia. Choc z drugiej strony , kogo.ja chce oszukac. Tylko patrzec jak zacznie raczkowac i mata nie.bedzie zadnym ograniczeniem
no wlasnie... u nas dokladnie tak jest, mata nie zdaje egzaminu, Wojtek momentalnie z niej złazi i idzie na podłogę szukać laczków albo innych rzeczy które generalnie nie służą do zabawy, albo wedruje pod krzesła, pod stół nawet jak rozłoże wszystkie puzzle, to i tak na nich się nie bawi, puzzle służą jedynie do gryzienia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:18   #1159
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja idę w czwartek ale boję się jak cholera.

Nie wiem co z moim dzieckiem. Nic jej nie pasuje. Spać nie, jeść nie, lulać nie, leżeć nie, bawić się nie...oszaleć można od tego jęczenia.
dobrze bedzie mi najgorzej zacząć chodzić, później już leci, ale boje sie
mój własnie całe szczęście,z e poszedł spać, moze lepszy humorek bedzie , bo oszaleć mozna było, nawet oczu nie otwierał tylko skrzeczał
Cytat:
Hawwa za nowe umiejetnosci.Tali skok.o.przunajmni widac,
ze na cos sie przydal!

Swietny krol George

Ja tez nie tesknie do pracy ale to dlatego,ze swojej nie.lubilam. Tylko towarzystwa mi brakuje. Ale.jesli.mialabym wybierac to zdecydowanie bardziej wole w domu z Sofia czas spedzac niz w pracy przed kompem gapiac sie.na excelowskie tabelki albo sluchajac korpo shitu na spotkaniach o niczym..
na all zamawialiście?
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Kurde ale mnie to allegro wkurza. Zamówiłam ten serwis co wam pokazywałam już 5 listopada. wpłata od razu. Mama chciała jeszcze sztućce i musiałam dopłacić za wysyłkę osobno ale od razy przelew zrobiłam. Pisze do babki czy wysłała i co jest. a ona do mnie że nie dopłaciłam. Przelew zrobiłam 6 wieczorem wiec 7 na bank doszło ( wczoraj robiłam do apteki i dziś dostałam potwierdzenie że kasa jest). Nosz kurde bez przesady.
weź niech lepiej dobrze zobaczy, bo to nie jest mozliwe, a najlepiej powiedzieć ,ze nie ma
Stary 2013-11-13, 11:24   #1160
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
j

Młody jednak zasypia, przytulił małą poduszkę i ma odlot obeszło się bez większych krzyków
więc ja też zaraz kawkę sobie strzelę

ehh fakt tylko 5 miechów zostało smutekkk, potem już kasiory nie będzie

Wojtek bardzo często śpi na brzuszku, na plecach nie lubi za bardzo, od razu przekręca się na bok, albo na brzuszek

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:

ja bym sama zjadła
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:26   #1161
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł
za nami znowu kiepska noc tylko z 6 pobudkami
2 razy udało mi się go ubujać a reszta tylko cyc - no i oczywiście z nami w łóżku, nie da rady go przełożyć do łóżeczka bo się rozbudza i od nowa zasypianie
dzieki Bogu ze mamy duże łoże i nie odczuwam że śpimy w 3 tylko co robić z tymi jego częstymi pobudkami jakis pomysł?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:30   #1162
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ale i się wybudza,ze musisz wstawać, czy dalej usypia? u nie dzisiaj najpierw za każdym razem nogi w górze, a później skrzeczenie ;/ cholerka, skok?
tak, wybudza sie, jesli go nie przytule od razu (glaszcze i tule, zeby sie nie trzepnal ta reka) - ale wstawac nie musze, bo juz leze obok niego (kocham ta przystawke! )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:32   #1163
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

ja bym sama zjadła
ja tez zazwyczaj sama jem, ale tu mi taka kisielowa konsystencja nie odpowiadala
robie malemu pulpety bez glutenu i bez jajek ciekawe co z tego wyjdzie, wczoraj dostal lososia ale nie poradzil sobie z nim najbardziej lubi banany i ziemniaki wiec troche slabo
Kubuś
Stary 2013-11-13, 11:33   #1164
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 2 komplety od hitcena. Rozłożyłam 1,5 kompletu i mamy fajnie róg pokoju zagospodarowany.
Atestowanych nie kupuję, bo nie mam dywanów, podeszwy butów i sznurowadeł z atestami to po co mi puzzle atestowane

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:42   #1165
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie coś mniej stresującego, mniej odpowiedzialności = mniej stresu (choć nie zawsze ). Ciekawe czy jest coś takiego

Ja też bym sama zjadła, a mój pies to lubi jak nie mięcho to przetwory mleczne, owoca by nie tknął. Ale ona nie jest alergikiem

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

dokładnie
Stary 2013-11-13, 11:51   #1166
karolina2121
siedzę i myślę

Banka spróbowałam dać mu samego pepti, ale zjadł niewiele... dałam 4 miarki pepti i 2 bebiko i ładnie zjadł póki co tak będę dawać, potem tylko jedna miarka bebiko, a potem mam nadzieje, ze bedzie pil samo

doszła Zośka... pociumkał, ale mam wrażenie, że palców nic nie pobije

ktoś się pytał o kaszki Holle chyba Deb... ja kupowałam u tego gościa byrbyr112 i było ok

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-11-13 o 11:52
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:51   #1167
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tak, wybudza sie, jesli go nie przytule od razu (glaszcze i tule, zeby sie nie trzepnal ta reka) - ale wstawac nie musze, bo juz leze obok niego (kocham ta przystawke! )
oj tak , ja tez kiedyś chciałam, tylko u mnie na łożu nie dało się zamontować ;/ a jak wielkościowo ta dostawka? Florcio eszcze ytroszkę pospi w niej?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam 2 komplety od hitcena. Rozłożyłam 1,5 kompletu i mamy fajnie róg pokoju zagospodarowany.
Atestowanych nie kupuję, bo nie mam dywanów, podeszwy butów i sznurowadeł z atestami to po co mi puzzle atestowane
no u mnie własnie te z hitcena sa na tapecie, i jeszcze ze 3 sztuki innych prawie takie same a dumam jakby nie wiem jaki wybór był

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 11:59   #1168
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Banka spróbowałam dać mu samego pepti, ale zjadł niewiele... dałam 4 miarki pepti i 2 bebiko i ładnie zjadł póki co tak będę dawać, potem tylko jedna miarka bebiko, a potem mam nadzieje, ze bedzie pil samo

doszła Zośka... pociumkał, ale mam wrażenie, że palców nic nie pobije

ktoś się pytał o kaszki Holle chyba Deb... ja kupowałam u tego gościa byrbyr112 i było ok
tak ja się pytałam, dziękuję
Stary 2013-11-13, 11:59   #1169
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

tak jakby na innych polskich drogach plug jezdzil czesciej

za dobrze ci na tym macierzynskim... nie dziwie sie, ze chcesz dluzej posiedziec w domu ja tam z jednej strony bardzo chce do pracy, a z drugiej juz mam koszmary w zwiazku z organizacja opieki dla malego...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:01   #1170
deb
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak , ja tez kiedyś chciałam, tylko u mnie na łożu nie dało się zamontować ;/ a jak wielkościowo ta dostawka? Florcio eszcze ytroszkę pospi w niej?

no u mnie własnie te z hitcena sa na tapecie, i jeszcze ze 3 sztuki innych prawie takie same a dumam jakby nie wiem jaki wybór był
też się trochę zastanawiałam nad puzzlami, ale już tak mnie te koce wkurzały, że w końcu kupiłam i dobrze bo można łatwo przetrzeć a mała teraz często ulewa bo ciągle na brzuchu, też po jedzeniu więc nie muszę ciągle w kółko prac tylko ścierka idzie w ruch i już i też mam od hitceny

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości