Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 07:49   #1291
IwonaMazury
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...11-2013,2540/1
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:55   #1292
abra_cadabra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
40 dni 16 godzinnnnn

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

od jutra 3 z przodu

balsam dla duszy z rana

abra_cadabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:07   #1293
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Zdziwiłby się
Ja kiedyś dostałam taki fartuszek - sylwetka superlaski w bieliźnie - na pewno wiecie, o co chodzi.
A że akurat mój dyżurny był w praniu, a nie mam więcej, wyjęłam z szuflady ten. W międzyczasie się napatoczył listonosz. Było lato, więc chodziłam po domu w szortach, koszulce na ramiączka i boso.
Mina listonosza - nim się zorientował, w czym rzecz - bezcenna
Ale wiesz... Fartuszek czy nie - wyobraźnię mu pobudziłaś Teraz już zawsze będzie miał zbereźne myśli na Twój widok

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakieś pomysły na ozdobienie bombek styropianowych? Taki prosty
Powiedziałabym, że klej i brokat, ale jednak oprzątania później domu z tych wszędobylskich drobinek chyba nawet najgorszemu wrogowi nie życzę
Cytat:
40 dni 16 godzinnnnn

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

od jutra 3 z przodu

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
U nas zbiorowe są na Wielkanoc przy dzieleniu święconką i u mojej rodziny i u męża. Chętnie rozszerzyłabym to na wszystkie święta

A wczoraj ustawiłam dźwięk budzika w komórce na Last Christmas Od razu się lepiej wstaje, ale mina mojego męża z rana była bezcenna
U mnie przy wielkanocnym śniadaniu też składamy sobie życzenia "grupowo"
A co do budzika, to ja oduczyłam się ustawiać na niego ulubione piosenki - szybko zaczynały mi brzydnąć
Ja kiedyś ustawiłam mamuśce na budzik ten dźwięk
http://w275.wrzuta.pl/audio/a7aCaXPd...y_horror_music
Mało zawału nie dostała

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Pokaż wiadomość
Oj , a ja nadal nie wiem co kupić mężowi na gwiazdkę umówiliśmy się , że w tym roku prezenty nie będą drogie.Chodzi o jakiś symboliczny drobiazg. Ale ja chciałabym , żeby to był przydatny drobiazg i żeby naprawdę się z niego ucieszył. Zawsze narzekał , że ma suchą skórę twarzy , dlatego pomyślałam o jakimś kremie dla mężczyzn. Ale nie mam więcej pomysłów a lubię mieć więcej w zanadrzu
Ja też nie mam zielonego pojęcia co kupić mojemu Myślałam o tablecie, ale mnie wyprzedził i sam kupił

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
A ja mam już prezent dla jednej z Was
Ja też już mam

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:08   #1294
8malina8
Raczkowanie

Eh , tak siedzę , słucham świątecznej playlisty i zaglądam przez okno wypatrując śniegu. Chętnie bym włączyła mój ulubiony film animowany "ekspres polarny" ale (trochę to śmieszne ale to już taka nasza tradycja) z mężem od zawsze mamy ustalone , że ten film oglądamy najwcześniej w grudniu , chyba , że wcześniej spadnie śnieg jak na złość śniegu nie widać Kiedy nadchodzi ten dzień to robię nam kakao i siadamy do seansu co chwila zerając na padający snieg za oknem
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:11   #1295
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
U mnie padał dzisiaj pierwszy śnieg.

Oczywiście nie taaaki, no ale był ale już nie ma
dzikun, gdzie mieszkasz? W Polsce takie cuda?

Cytat:
Napisane przez kenya_ Pokaż wiadomość
Faktycznie, fajne rzeczy w H&Y, ale jednak chyba za drogo dla mnie Na prezent można coś fajnego wybrać, ale na siebie bym tyle nie wydała No może jakiś kubeczek tylko.. ;P

Właściwie nie wiem, czy pasuję do tego wątku, bo zastanawiam się, czy ja faktycznie lubię same święta? Przygotowania owszem, ale Wigilia już np. obecnie nie kojarzy mi się z miłą atmosferą przez różne rodzinne problemy, chociaż już na I dzień świąt spędzony u TŻ i jego cudnej rodziny z chęcią oczekuję A jak jest u Was, też wolicie przygotowania od samych świąt, czy ja jestem jakimś odmieńcem ?
Ja kocham i przygotowania i same święta, bo kocham moją rodzinę i zawsze jest bardzo fajnie

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za rady! Czyli na piernik jeszcze nie będzie za późno.

Przyznam się, że rzadko coś piekę (pieczę?). Najczęściej mama wszystko daje, ugniata a ja sobie wmawiam, że zrobiłam ciasto bo coś tam może wymieszałam lub wsypałam przy okazji. Boję się, że to może za trudne ciasto jak na takiego gamonia ciastowego jak ja
Ale chcę to w końcu zrobić i dołożyć swoją cegiełkę do wigilijnych przysmaków. Poza tym uwielbiam pierniczki [COLOR=Silver]
Ja też w ten weekend będę dopiero zagniatać

Cytat:
Napisane przez SzukamInspiracji Pokaż wiadomość
Wiecie może w jakim sklepie można kupić takie cukierki (laski na choinkę, candy cane)? Jakby ktoś gdzieś widział, to proszę dajcie znać?
Wcześniej już odpowiadałam na to pytanie Ja kupiłam na allegro.

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
Robiła któraś z Was te pierniczki które są podwieszone na 1 stronie?
Chodzi mi o te leżakujące z dodatkiem miodu naturalnego i sztucznego.
Chcę jutro zrobić ciasto, a że będę robić po raz pierwszy w życiu to się za bardzo nie znam na pierniczkach

Też planuję takie zrobić

Cytat:
Eh , tak siedzę , słucham świątecznej playlisty i zaglądam przez okno wypatrując śniegu. Chętnie bym włączyła mój ulubiony film animowany "ekspres polarny" ale (trochę to śmieszne ale to już taka nasza tradycja) z mężem od zawsze mamy ustalone , że ten film oglądamy najwcześniej w grudniu , chyba , że wcześniej spadnie śnieg jak na złość śniegu nie widać Kiedy nadchodzi ten dzień to robię nam kakao i siadamy do seansu co chwila zerając na padający snieg za oknem
Jaka fajna tradycja! Aż pozazdrościłam

Kurczę u nas w związku ze ślubem tuż po Świętach prezentów miało nie być, bo wydatków jest masa...ale właśnie doszłam do wniosku, że nie dotrzymam

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:24   #1296
8malina8
Raczkowanie

Cytat:
Kurczę u nas w związku ze ślubem tuż po Świętach prezentów miało nie być, bo wydatków jest masa...ale właśnie doszłam do wniosku, że nie dotrzymam
U nas też wydatków było na ślub masa , po ślubie też jest na co pieniążki wydawać bo wynajęliśmy praktycznie puste mieszkanie i trzeba było się jakoś urządzić.Ale na drobny prezent musi się znaleźć parę groszy bo ... po prostu to są święta i już
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-11-13, 08:26   #1297
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też wydatków było na ślub masa , po ślubie też jest na co pieniążki wydawać bo wynajęliśmy praktycznie puste mieszkanie i trzeba było się jakoś urządzić.Ale na drobny prezent musi się znaleźć parę groszy bo ... po prostu to są święta i już
No tak, ale ślub braliście w sierpniu a my bierzemy w grudniu Dlatego też dość skondensowane. Też jestem zdania że się znajdzie, o!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 08:36   #1298
8malina8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
No tak, ale ślub braliście w sierpniu a my bierzemy w grudniu Dlatego też dość skondensowane. Też jestem zdania że się znajdzie, o!
Wiem , rozumiem że macie teraz ciężko . Eh będziecie mieć piękny ślub życzę Wam śniegu w tym dniu żeby tak pięknie sypał
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-11-13, 09:14   #1299
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Zimno dzisiaj...

Po pracy chyba pojadę popatrzeć nsa buty, bo by mi się przydały, a przy okazji popatrze na świąteczne wydania gazet może już coś wybiorę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My kupiłyśmy świąteczny Poradnik Domowy jakiś tydzień temu.

Też powinnam kupić jakieś zimowe buty... Tylko ja ich chyba nie potrafię kupować. Kocham oglądać, ale jak muszę jakieś kupić dla siebie, to się zaczynają schody...

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
A ja mam już prezent dla jednej z Was
I ja też!

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Uwielbiam

Mój TŻ już wczoraj oznajmiał mi jakie ciasta mogę zrobić na święta
Jakie sobie zażyczył?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Właśnie dzięki wam wpadłam na pomysł co kupić drobnego na mikołaja dla męza. Będa to beczułki czekoladowe z alkoholem, bardzo je lubi a rzadko je Macie jakies sprawdzone dobre?
Może Baryłki Wedla?

Edytowane przez olanna
Czas edycji: 2013-11-13 o 09:12
olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:17   #1300
DiamanteNegro
Zakorzenienie

Nie zacytuję wszystkiego co bym chciala bo za duże tego więc tylko daję znak, że czytam, nadrabiam ale pędziecie i trudno mi nadążyć

Cieszę się, że już zaraz 3 z przodu zlecialo, zresztą tradycyjnie już, do 1 listopada się wlecze a po 1 z górki

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Wczoraj widzialam laski w biedronce, w takich niebieskich pudełkach, po jednej w środku, czerwono biała i zielono biała. Dzisiaj zerknę jeszcze dokładniej

DiamanteNegro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:18   #1301
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzukamInspiracji Pokaż wiadomość
Wiecie może w jakim sklepie można kupić takie cukierki (laski na choinkę, candy cane)? Jakby ktoś gdzieś widział, to proszę dajcie znać?
Od jutra będą w Tesco w cenie około 5 zł. pakowane po 6 sztuk. Tylko że czerwono-zielono-białe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 09:22   #1302
Niambie
Zadomowienie

Szron wszedzir! Taka namiastka śniegu ;D pieknie jest ;D
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:24   #1303
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Może Baryłki Wedla?
Takie chyba kupie
Stary 2013-11-13, 09:34   #1304
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
dzikun, gdzie mieszkasz? W Polsce takie cuda?
Mroźna północ
byłam akurat z siostrą w mieście na zakupach, a ona do mnie:
Chyba jakiś remont w okolicy, bo styropian fruwa.

Potem się okazało, że to śnieg
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:39   #1305
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Szron wszedzir! Taka namiastka śniegu ;D pieknie jest ;D
U mnie szronu nie widać. Za to jak szłam przez miasto, to jechały pociągi z węglem, a na tym węglu był jakiś biały puszek. I tak się zastanawiałam- szron, śnieg czy zwidy?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Mroźna północ

Stary 2013-11-13, 10:09   #1306
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość

Jakie sobie zażyczył?

Stanęło na Milky wayu i cieście ze słonecznikiem
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:47   #1307
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Mroźna północ

U mnie dziś mokro i chłodno - całe 4 stopnie Aż normalnie kaloryfery odpaliłam - 2 raz w tym sezonie grzewczym, szaleństwo!

Muszę się pochwalić: doznałam istnego olśnienia i wymyśliłam prezenty dla męża i taty, czyli najgorsze już za mną! Aż się napiłam z radości (Inki)

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:52   #1308
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Dla mnie wigilia - ta prawdziwa, z magią w powietrzu - jest dopiero w domu, kiedy jesteśmy we trojkę (no i koteł). U teściów jest miło, ale jak dla mnie za tłoczno A u mamy - no cóż, te, które doświadczają niezbyt przyjemnej atmosfery w domu wiedzą, co mam na myśli.
U teściów jest opłatek - ale podajemy sobie z nim talerzyk, każdy bierze kawałek i życzymy sobie ogólnie wszystkiego najlepszego na cały następny rok i żebyśmy w następną wigilię się spotkali w tym samym składzie.
To macie fajnie, ja kiedyś próbowałam taki pomysł przeforsować, ale niestety, nikt się nie zgodził.

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
o jak milo

ja wlasnie pale swieczuszke pieczonejablka/cynamon i pije herbatke na razie tylko zielona bo nie mam zadnej swiatecznej

ja tez nie lubie dzielenia sie oplatkiem ale jak spedzam wigilie tylko z moim A. to nie robimy tego tylko daje dzieciom, zeby sobie jadly :P
Już myślałam, że tylko ja tego nie lubię, dobrze wiedzieć, że nie.

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
To próbuje cała na mleku, bo tak zazwyczaj inke robię i dam znać jak smak
U mnie też życzenia zbiorowe idą
Ja Inkę też piję tylko z mlekiem, czasami dodaję odrobinę wody, ale ogólnie króluje mleko. Kolejna ze zbiorowymi ehhh... Też chcę!

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
oglądaliśmy ten film w niedzielę, nawet nam się podobał więc chyba obejrzymy ponownie

kuszą mnie świąteczne obrusy z Home&You ale nie mogę się zdecydować na któryś, poza tym drogo troszkę muszę jeszcze pomyśleć
Też ostatnio rozmawiałam z TŻtem o tym filmie, a tu proszę, będzie w Tv. Lubię go, ale wolę To właśnie miłość.
Obrusy rzeczywiście ładne, ale drogie. Sama chciałam kupić, ale stwierdziłam, że jak na obrus, który będzie tylko okazyjnie wyciągany to przesada. Myślałam o kupnie dwóch serwet 80x80, zawsze to taniej, ale nie wiem. Może zobacz w Lidlu, bo od 21.11 będzie obrus lub bieżnik żakardowy za 29,99. Obrus ma wymiary 130x170, bieżnik 45x150 2 sztuki. Kolory: wino, ecru i brąz - ja poczekam i zobaczę te cuda.

Cytat:
Napisane przez Milena_12 Pokaż wiadomość

Ja też czekałam kiedyś długo, ale napisałam do nich maila i się ogarnęli Pogoń ich!

Jaki masz prezent dla męża??
Nie wiem czy uda mi się namówić mojego faceta na rrrromantyczny film... chyba, że przywiążę do kaloryfera!
Obrusy opłaca się kupić po przecenie, ale nie pamiętam kiedy ona dokładnie jest - albo zaraz przed świętami, albo po... Podobnie jak kubki, które tanieją o 10zł. Ale obrusy trzeba sobie obejrzeć "na żywo". Mnie kilka zauroczyło w internecie, a w sklepie stwierdziłam, że .
U mnie dziś na wczesną kolację były naleśniki i gorąca czekolada + wosk red apple wreath Polecam lubiącym mocne zapachy
Maaarzy mi się dom z kominkiem Miałam taki w dzieciństwie i mam nadzieję, że kiedyś będzie mnie stać na taki w przyszłości.
Łaskawie wczoraj wieczorem w końcu wysłali - nigdy więcej już nic nie zamówię u nich online, cieszę się tylko, że wzięłam mamie wysyłkę za pobraniem, bo już by panikowała, że nie dostanie tych rzeczy.
Kominek przepiękny, też mi się taki marzy

Cytat:
40 dni 16 godzinnnnn

od jutra 3 z przodu

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
U mnie przy wielkanocnym śniadaniu też składamy sobie życzenia "grupowo"
A co do budzika, to ja oduczyłam się ustawiać na niego ulubione piosenki - szybko zaczynały mi brzydnąć
Ja kiedyś ustawiłam mamuśce na budzik ten dźwięk
http://w275.wrzuta.pl/audio/a7aCaXPd...y_horror_music
Mało zawału nie dostała
W Wielkanoc też są u mnie zbiorowe, ale na święta to nie przechodzi, niestety Niezły ten budzik, chyba bym się bała wstać

Cytat:
Bierzesz ślub tak centralnie w święta? Bo my z TŻtem zastanawiamy się nad terminem i marzy mi się 06.12.2014 - czytałam gdzieś, że już można w adwent, ale nie wiem czy to prawda?

Cytat:
Mmmm... Milky way... Może też zrobię? Zastanawiam się nad pierniczkami, ale nie wiem, czy mi się uda.
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:11   #1309
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Mmmm... Milky way... Może też zrobię? Zastanawiam się nad pierniczkami, ale nie wiem, czy mi się uda.
A co to za ciasto?pierwszy raz o takim słysze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 12:47   #1310
asik1503
Zakorzenienie

ojej ale ten czas leci a ciągle słyszę "jeszcze tyle czasu do świąt, ludzie powariowali" a to wcale nie tak dużo czasu zostało
wczoraj w moim CH już paliły się lampki pełno półek z mikołajami, kalendarze adwentowe...
a ja w tym roku nie poszaleję z prezentami no ale może chociaż sobie coś kupię
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:06   #1311
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jakieś pomysły na ozdobienie bombek styropianowych? Taki prosty
Brokat albo ogólnie jakieś dżety błyszczące.

Cytat:

Jeśli chodzi o prezenty to dla męża kupie chyba ten sweter/bluza http://www.tchibo.pl/bluza-p400038219.html
Kurcze, ale fajna ta bluza, bardzo mi się podoba

Cytat:
Uwielbiam
Ja też... Szkoda, że w Polsce są takie drogie. TŻ tata raz nam je kupił w Anglii, to chyba w 4 dni zjedliśmy całe pudło

Cytat:
Mroźna północ

Nie mogę
Cytat:
Kurcze, też muszę pomyśleć nad jakimś ciastem, mam tyle pomysłów i nie mogę się zdecydować
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:52   #1312
Martita 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
ojej ale ten czas leci a ciągle słyszę "jeszcze tyle czasu do świąt, ludzie powariowali" a to wcale nie tak dużo czasu zostało (..)
to sie tylko tak wydaje

zeszłam do piwnicy zanieść kartony z ksiażkami i znalazłam moje sanki , o dziwo w idealnym stanie ,zachciało mi sie śniegu żeby na nich pośmigać
Let it stay here
2.07.2013- prawo jazdy w kieszeni
Martita 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:06   #1313
bella719
Rozeznanie

Właśnie skończyłam przeglądać gazetki świąteczne z tesco dostępne od jutra
Jeśli któraś z was nie lubi albo nie umie piec pierniczków, to maja fajne gotowa ciasto na pierniki na 5,99zł 250g
Maję też fajne, tanie szklanki i kubki w świąteczne wzory i jeszcze....świąteczna książkę "Szczęście w cicha noc" za 24zł
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/1PPPPq

Edytowane przez bella719
Czas edycji: 2013-11-13 o 14:10
bella719 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 15:04   #1314
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emocja20 Pokaż wiadomość

bierzesz ślub tak centralnie w święta? Bo my z tżtem zastanawiamy się nad terminem i marzy mi się 06.12.2014 - czytałam gdzieś, że już można w adwent, ale nie wiem czy to prawda?
28.12

Stary 2013-11-13, 15:44   #1315
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
A co to za ciasto?pierwszy raz o takim słysze?
Szczerze mówiąc to go nigdy nie robiłam. Bardzo dobre jest Raffaello, a Milky Way to taki biszkopt z mleczną masą i kremem czekoladowym

Cytat:
28.12
Fajnie Oby był śnieg Też bym chciała w grudniu, bo to na sali zawsze można światełka powiesić i bombki
Stary 2013-11-13, 16:02   #1316
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to go nigdy nie robiłam. Bardzo dobre jest Raffaello, a Milky Way to taki biszkopt z mleczną masą i kremem czekoladowym
Ja ostatnio pierwszy raz robiłam Rafaello tylko bez pieczenia na herbatnikach i z kremem z wiórków i migdałów I powiem szczerze, że ten krem o wiele bardziej mi smakował niż taki standardowy, który jest w przepisie mojej mamy.
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:15   #1317
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy go nie robiłam, ale raz mnie ktoś poczęstował i się zraziłam- mdły był strasznie. Pewnie to kwestia dobrego przepisu.

Jak już jesteśmy przy "batonikowych" ciastach to mam ochotę zrobić Snickersa. Zapisałam w zakładkach kilka przepisów- może ma któraś z Was jakiś wypróbowany?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 16:28   #1318
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Ja ostatnio pierwszy raz robiłam Rafaello tylko bez pieczenia na herbatnikach i z kremem z wiórków i migdałów I powiem szczerze, że ten krem o wiele bardziej mi smakował niż taki standardowy, który jest w przepisie mojej mamy.
To pewnie robiłyśmy to samo, bo ja też bez pieczenia, tylko do lodówki się wstawiało na jakiś czas
Stary 2013-11-13, 17:07   #1319
Y a s m i n e
Rozeznanie

Wiecie, dziś był piękny, mroźnawy i słoneczny dzień, aż pochodzilam trochę. No i wypatrzyłam afisze, że od 15.11 Pola Elizejskie przybierają świąteczny wystrój . Także w poniedziałek- jak nie będzie lało, to spodziewajcie się fotek świątecznego Paryża . ...o ile nie odstawią poppeliny, jak w zeszłym roku...
Stary 2013-11-13, 17:12   #1320
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

Cytat:

od jutra 3 z przodu
Aż trudno w to uwierzyć

Cytat:
Piękny ten kominek, też mi się taki marzy w domku który budujemy. Ale ze względów praktycznych i wizualnych będzie piec kaflowy z wkładem kominkowym. Ja u dziadków wychowałam się przy takim piecu i strasznie mi się podobają Myslę że na święta też da sie go ładnie ozdobić
My też budujemy dom
Na jakim jesteście etapie?

Cytat:
My się co roku umawiamy, że prezentów nie robimy a jak przyjdzie co do czego to zawsze coś sobie kupimy

Jessssu, dziewczyny, Wy tak o tych ciastach piszecie, że chyba pójdę do sklepu po coś słodkiego

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości