Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 12:54   #4561
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Co do soli fizjologicznej to je sie na razie wstrzymałam. Można przemywac oczka wodą a oprócz tego kupiłam płyn micelarny dla niemowlaków musteli. Sól dokupie jak bedzie potrzebna

Witam nową mamusie
Stary 2013-11-13, 12:58   #4562
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej, ją znowu w szpitalu. Na wizycie kontrolnej u gin znów wyszły skurcze i mnie położyli. Wczoraj dostałam kroplówkę z fenoterolu, dziś już tabletki. Jest lepiej. Dostałam też hydroksyzynę przeciw świądowi bo podejrzewają cholestazę. Zobaczymy jak wyniki. Ale jestem tak spiaca po tych lekach ze masakra..
Gratulacje dla emmy i switezianki! Dobrze ze maluchy sobie dobrze radzą. I trzymam kciuki za dziewczyny, żeby miały dużo siły i spokoju ducha i żeby mogły już wkrótce zabrać maluchy do domu.
Pozdrawiam szpitalne mamy i również za nie trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Ejani, bardzo Ci współczuję i przesyłam pozytywne fluidy w Twoją stronę.
Agoola, mam nadzieję ze sytuacja z babcią ( finansowa) szybko się rozwiąże. Dbaj o siebie, dziecia i męża, pozdrawiam ciepło.
Słodkim mamusiom życzę siły i samozaparcia przy trwaniu w diecie.
Będę się odzywać częściej (mam nadzieję).
Sciskam wszystkie gorąco!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-13, 13:01   #4563
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, ją znowu w szpitalu. Na wizycie kontrolnej u gin znów wyszły skurcze i mnie położyli. Wczoraj dostałam kroplówkę z fenoterolu, dziś już tabletki. Jest lepiej. Dostałam też hydroksyzynę przeciw świądowi bo podejrzewają cholestazę. Zobaczymy jak wyniki. Ale jestem tak spiaca po tych lekach ze masakra..
Gratulacje dla emmy i switezianki! Dobrze ze maluchy sobie dobrze radzą. I trzymam kciuki za dziewczyny, żeby miały dużo siły i spokoju ducha i żeby mogły już wkrótce zabrać maluchy do domu.
Pozdrawiam szpitalne mamy i również za nie trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Agoola, mam nadzieję ze sytuacja z babcią ( finansowa) szybko się rozwiąże. Dbaj o siebie, dziecia i męża, pozdrawiam ciepło.

O kurcze... Nie fajnie że znów jesteś w szpitalu... Odpoczywaj i zdrówka dla Was oboje
Stary 2013-11-13, 13:09   #4564
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny co bierzecie do pielęgnacji pępka?
Spirytus czy coś typu octanisept ? Zastanawiam się nad tym octaniseptem, bo na pewno przyda się nie tylko do pępka, ale i dla nas
Pytam, bo robię właśnie zakupy apteczne
Wczoraj kupiłam ten duży i ma ważność do 2015r. Ale spokojnie się go zużyję, bo można używać do wszelkiego rodzaju ran
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:10   #4565
milka-pilka
Zakorzenienie

sadlaczyca - trzymaj się! Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:14   #4566
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:

Który wziąć bepanthen i jaką pojemność? 30 g czy 100 g ?
Taki http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...onna-100g.html
Taki http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...g-1g-100g.html ?
Czy taki http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...5g-1g-30g.html (tutaj jest krem, ale pojemnośc malukka, choć może wystarczy?)
Mam ten mały i do tego Linomag (kosztuje pare złoty). "Stara szkoła" go bardziej poleca
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:29   #4567
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Trzymaj się cieplutko. Mam nadzieję że będzie coraz lepiej. Odpoczywaj i wysypiaj póki masz możliwość
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:32   #4568
Nettk_a
Raczkowanie

Dziewczyny, może to głupie pytanie jak na prawie 33 tc ale na jakich badaniach wychodzą skurcze? Czy tylko na ktg?

Jestem z Wami i staram się Was nadrabiać w miarę możliwości i przerw w pracy, wykańczania mieszkania i wizyt u lekarza.

Witam nową mamusię )

Współczuję z okazji śmierci bliskich osób. Niestety każda z nas to musi przejść prędzej czy później, ale ciąża na takie przeżycia chyba jest jeszcze gorsza z uwagi na huśtawkę nastrojów. Trzymajcie się!
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:39   #4569
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Taka rozmowa nie przejdzie za dobrze znam swoją mamę zaraz będzie lament , że przesadzam i tyle .
Wiesz, może będzie lament, ale coś w głowie zostanie? Moja mama jest bardzo emocjonalna, ma gwałtowny charakter i zdarza się, że iskry między nami lecą, ale któregoś razu przyznała, że kiedy przemyśli wszystko na spokojnie, to często zauważa swoje błędy i stara się wyciągać wnioski. Dobrze, że mi o tym powiedziała, bo latami żyłam w przekonaniu, że nic do niej nie dociera i widzi tylko swoje racje. Także próbować warto

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Z pierwszą ciążą, około własnie 33 tc, szacowano mi 4500 kg Bałam się porodu jak chol.era. Bo jak wydusić takiego słonika Okazało się, że mały miał jedynie 3400 Szacowanie nic nie dało.
Guzki mogą być zatorem. Miałam tak.
Mojej Zuzce na połówkowym prognozowali 3600 na chwilę urodzenia. Ale nie zwracam na to szczególnej uwagi, z tego co wiem takie prognozy mają niskie pokrycie w rzeczywistości. Nawet te robione tydzień przed porodem - aparaty różne cuda pokazują.

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43693400]Za mną chodzą domowe pierniki tylko wszyscy mówią, że jeszcze za wcześnie na ich pieczenie.[/QUOTE]

Pierniczki takie domowe robiłam tylko raz w życiu, daaaawno i w tym roku zamierzam spróbować znowu. Tyle że one muszą chyba poleżeć trochę czasu, więc może na początku grudnia?

Cytat:
Dziewczyny co bierzecie do pielęgnacji pępka?
Spirytus czy coś typu octanisept ? Zastanawiam się nad tym octaniseptem, bo na pewno przyda się nie tylko do pępka, ale i dla nas
Pytam, bo robię właśnie zakupy apteczne
Ja też słyszałam, że teraz na pępek nic się nie stosuje i tego zamierzam się trzymać. To zresztą najprostsze rozwiązanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43695470]Mam ten mały i do tego Linomag (kosztuje pare złoty). "Stara szkoła" go bardziej poleca[/QUOTE]

Ja też planuję kupić linomag tyle że to do pupy, a bepanthen na brodawki - lepiej duży, bo można go stosować na różne skaleczenia, podrażnienia itp. Ogólnie przyśpiesza gojenie, więc i tak się przyda.

sadlaczyca oby wszystko się unormowało, wracaj szybko

I witam nową mamę, fajnie, że się w końcu ujawniłaś
Stary 2013-11-13, 13:47   #4570
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
O nie!

Odebrałam swoje poranne wyniki moczu i wyszły mi Leukocyty 25,0 Leu/uL "dość liczne" w siuśkach.... co teraz???

Miała któraś z Was leukocyty w moczu w ciąży?
Co mnie teraz czeka, jakiś antybiotyk (są jakies bezpieczne???) czy jak?
Strasznie się wystraszyłam i boję się, że maluszkowi zaszkodzi

HELP!
Monural jest bezpieczny. A na razie wcinaj Żuravit 3 razy dziennie. I zadzwoń do gina. A co do USG, to ja miałam w 30 tyg., sprawdzał narządy wewnętrzne i wielkość Małego, ale powiedział, że w 36-37 tyg. powinno być jeszcze jedno, szacujące wielkość i ułożenie dziecka.
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
ja nawet nie brałam ich pod uwagę, ale moja przyjaciółka była bardzo zadowolona. bardzo chwaliła sobie opiekę i w trakcie i po porodzie.
więc pewnie ile osób tyle opinii o każdym ze szpitali.
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Po prostu w szpitalu na Lubartowskiej są najgorsze warunki lokalowe - sale po 6 kobiet, brak możliwości wizyt na sali (zresztą wcale się nie dziwię, skoro leży się po tyle osób), brak jakiejś sali właśnie na takie wizyty - można postać sobie co najwyżej na korytarzu. Za to jeśli komuś zależy na załatwieniu cc bez wyraźnych wskazań to tam najłatwiej - nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu ponad 40 % to były porody cc. Podobno taka polityka szpitala. I trzymają krótko po porodzie - nawet jeśli jest to cc. Jeśli mój lekarz prowadzący pracowałby w tym szpitalu to pewnie bym się zdecydowała, ale innych powodów nie widzę - tym bardziej, że wybór szpitali jest.

A z ciekawostek to bratowa rodziła tam dokładnie rok temu i leżała na sali z dziewczyną, u której stwierdzili zapalenie piersi - kazali jej leżeć z cyckami na wierzchu non stop i wietrzyć. Tam co prawda i tak nie ma wizyt w pokojach, ale nie wiem jak bardzo musiałoby mnie boleć żebym zaakceptowała coś takiego.
Ja rodziłam córę na Lubartowskiej i to był najgorszy wybór z możliwych! Położne były strasznie wredne, te na naworodkach non stop sobie na oddziale, PRZY DZIECIACH, palarnię urządzały! 8 godzin po cc i narkozie przyniosły mi Wikę, rzuciły ją koło mnie i stwierdziły, że mam sobie sama radzić, a nie po nie dzwonić (a ja nawet jeszcze nie byłam pionizowana!). Brak wizyt na salach to mit, nas było na sali 7 i przy każdym łóżku co najmniej ze 3 osoby, położne udawały, że nie widzą, jak któraś pokarmu nie miała (norma po cc, a wszystkie na sali byłyśmy po cięciach), to wyzywaly od wyrodnych matek. Koszmar! Nigdy więcej Lubartowskiej! Teraz chcę rodzić na Staszica! Zresztą stamtąd jest moja gin, więc mam nadzieję, że będzie ok, koleżanki mi mówiły, że na Staszica jest w porzo. Byłam tam po poronieniu i faktycznie było ok, mam nadzieję, że porodówka też się sprawdzi...
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Postanowilam sie zameldowac przekazac co po kardiologu. Otoz.... nie wiadomo! Echo serca mam na 26.11 zobaczymy. Cukry szaleja, ketony jeszcze gorzej jak nie urok to.... srac.ka jak powiadaja. Dzis nasiuisalam na ten magiczny pasek to mi skali braklo. A nie jestem glodna a jednak organizm gloduje. Niewiedziec czemu. Zalamalam sie, bo z kazdek strony mam wrazenie ze robie dziecku krzywde. Wszyscy mi gadaja, ze mam jesc wiecej ze jak to w ciazy tak jesc ... chudo i dietetycznie, a jak jem to mam cukier.... obie sytuacje sa niedobre dla mnie i dziecka no ;(((

Slodkie mamusie EVI, SELENA,AKKMA u mnie to samo co i was zjem kielbase z oscypkiem zagryze kromkami z maslem to mam cukier 90!! Chleb wasa i sam pomidor 122.... to jest nielogiczne.
Ja w piątek mam robić badania moczu i bardzo jestem ciekawa czy znowu mi ketony wyjdą. Cholera mnie bierze na tą cukrzycową dietę, bo im bardziej dietetycznie jem, tym gorszy mam cukier, psiakrew! Wczoraj zjadłam kluski śląskie z masłem i schabowego (fakt, że nie dużo, ale jednak), i cukier był po 1 h 116. Logiki w tym żadnej. Rodzinna mnie tylko dzisiaj pocieszyła, że jeżeli cukier na czczo jest do 100, to nie daje się insuliny, bo można przesadzić w drugą stronę, a to też jest bardzo groźne. Ja mam do niej ogromne zaufanie, ma wielką wiedzę, leczy też dzieci i interesuje się najnowszymi osiągnięciami w medycynie, wiem, że mi bubla nie wciska. Trochę się uspokoiłam, bo ostatnio na czczo mi się cukier wściekł, prawdopodobnie z nerwów, bo jak widzę glukometr to mam normalnie nerwicę...
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Wybaczcie, że popsuję nastrój , ale muszę się Wam pożalić- dziś wieczorem umarła moja babunia.
Wyrazy współczucia...
Cytat:
Blanka od 2 dni strasznie się leni! Gdzieś tam się otrze raz na godzine-dwie i tyle.
Może to z powodu zmiany diety? Mój tak miał, że przez pierwsze dwa tygodnie "cukrzycówki" ruszał się bardzo słabo, dopiero później się rozruszał. Też mu się dieta nie podoba...
Cytat:
Napisane przez zaana Pokaż wiadomość
Witam przywitam się i ja. Podczytuję forum od jakiegoś czasu, dużo można znaleźć porad dla przyszłej, kompletnie zielonej mamy. Jestem w pierwszej ciąży, termin mam na 28 grudnia.
Witaj!
Cytat:

Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:48   #4571
Lusso
Raczkowanie

cześć dziewczyny
Rzadko pisze bo w sumie nie ma co u mnie się nic nie dzieje od 4 listopada leże sobie w domku i odpoczywamy
Ostatnio jakoś dziwnie boli mnie brzuch i miałam skoki ciśnienia ostatnio 145/84 ale moja prowadząca powiedziała ze to normalne.
Co ile macie robione usg? bo ja ostatnio mialam 24.września i teraz jak się tak dziwnie czuje dziwi mnie ze gin mi tam nie zagląda do brzucha szyjka ok i tyle ... teraz mam usg 25 listopada i juz sie doczekac nie moge
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:50   #4572
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ołaaaaaa z łakomstwa poparzyłam sobie język i podniebienie zupą gulaszową......jak sobie pomóc, piecze i piecze
Stary 2013-11-13, 13:54   #4573
iwantyou99
Zadomowienie

Do pepucha najlepszy octanisept i na Ew ranę po cięciu tez sie przyda. My sie pepucha pozbyliśmy przy kąpieli w 14 dobie.

Na pupkę u nas stosują aquastop jeśli jest delikatnie podrażnione a jeśli mocniej to sudocrem. Pani polozna nas tylko uczulala zeby nienakladac go za dużo i dobrze rozsmarowsc.
Sól fizjologiczna przydaje sie do czyszczenia oczek i buzki w środku ( bo tez trzeba to robic o czym nie wiedziałam).

A my dzisiaj przekroczylusmy magiczna granice i ważymy 1520g!
Domi dostał większa dawkę mleka i wypija juz 33ml. Mam nadzieje ze do poniedziałku sie uwinie i trafimy wreszcie do łóżeczka.
Oczywiście nadal mam ochotę zebrać kilka pielęgniarek i położnych w jednym miejscu i wrzucić tam granat ale to długa historia.

Zapowiedzialam tez pani doktor ze co by sie nie działo ja 24 grudnia wpadam na oddział i zabieram swoje dziecko i nawet niech mnie nieproboja zatrzymać.

Mamy taki nawal dzieci ze szok , wszystkie oddziały pękają w szwach.

Jakby któraś czasem wpadła na super pomysł zrobienia listy co potrzeba dla dziecka i wrzucala ja tutaj to poprosze o przesłanie jej na pw. Bo muszę po malu wszystko ogarniać a nie wiem od czego zacząć. Masakra.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i pobyty.
No i za nasze mamy i ich maluszki.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:06   #4574
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Sny prorocze to nie moja dzialka ale krakac umiem jak nikt inny
Gdzie bedziesz rodzic?
To na razie jeszcze nie kracz a bede rodzic na Kosciuszki
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:06   #4575
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Co ile macie robione usg? bo ja ostatnio mialam 24.września i teraz jak się tak dziwnie czuje dziwi mnie ze gin mi tam nie zagląda do brzucha szyjka ok i tyle ... teraz mam usg 25 listopada i juz sie doczekac nie moge
Ja mam co miesiąc, przy każdej wizycie ginka mi robi i usg, i badanie dowcipne
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ołaaaaaa z łakomstwa poparzyłam sobie język i podniebienie zupą gulaszową......jak sobie pomóc, piecze i piecze
przepraszam, nie mogłam się powstrzymać Nie mam pojęcia co Ci pomoże. Zimna woda?
Stary 2013-11-13, 14:09   #4576
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

iwant - żeby święta spędził już z wami zapewne w ubranku mikołajkowym ))))

zaana - witaj!

a moja Zuzanna waży już.... od 2050 g do 2350 g
Odwróciła się główką w doł. Więc nie potrzebnie się martwiłam.
Mam kontrolować ciśnienie, i zapisywać ile jest rano, w południe i wieczorem. Wczoraj przestraszyłam się wieczorem bo było ponad 140.
Jak będzie ponad 145 to szybko do szpitala.
Dostałam także receptę na tabletki, które w razie W, mam wziąć na obniżenie.
I dostałam także nakaz siedzenia w domu, i zakaz weekendowego jeżdżenia do szkoły - ciężko to widzę.

Myślałam, że tylko ja przykręcam kaloryfer, i twierdzę że mi cały czas ciepło, za gorąco.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:13   #4577
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnie miałam połówkowe a teraz będę mieć jakoś w połowie grudnia to około 30tc ... więc zazdroszczę tym dziewczyną które widzą swoje maleństwa na każdej wizycie bo ja muszę czekać i czekać ...
Stary 2013-11-13, 14:13   #4578
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
cześć dziewczyny
Rzadko pisze bo w sumie nie ma co u mnie się nic nie dzieje od 4 listopada leże sobie w domku i odpoczywamy
Ostatnio jakoś dziwnie boli mnie brzuch i miałam skoki ciśnienia ostatnio 145/84 ale moja prowadząca powiedziała ze to normalne.
Ja USG będę miała dopiero 11 grudnia. Na wizytach mój lekarz nic USG nie sprawdza. Nie mogę się doczekać tego badania

Cytat:
LODY!!!
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:17   #4579
zaana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
witamy i udzielaj sie wiecej znacie juz płeć ??
Dziewczynka, narazie bardzo duża, bo po ostatnim USG w 3 trymestrze z wagi i wymiarów wyprzedza termin porodu aż o 3 tygodnie ( w sumie to chyba nie po mnie, bo przed ciążą ważyłam ledwo 50 kg)

Ostatnio pamiętam jak położna na SR też polecała octanisept do pępka, a gaziki z alkoholem jedynie jak dzieje się coś niepokojącego- jakiś stan zapalny itp.
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:17   #4580
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
a moja Zuzanna waży już.... od 2050 g do 2350 g
Odwróciła się główką w doł. Więc nie potrzebnie się martwiłam.
Mam kontrolować ciśnienie, i zapisywać ile jest rano, w południe i wieczorem. Wczoraj przestraszyłam się wieczorem bo było ponad 140.
Jak będzie ponad 145 to szybko do szpitala.
Dostałam także receptę na tabletki, które w razie W, mam wziąć na obniżenie.
I dostałam także nakaz siedzenia w domu, i zakaz weekendowego jeżdżenia do szkoły - ciężko to widzę..
To dobrze, że wszystko dobrze z maleństwem
a dokąd dojeżdżasz do szkoły?
A odnośnie tego ciśnienia to 145 to za wysoko? Jakoś to wpływa na dzieciaczka?

sadlaczyca oby się te skurcze wyciszyły

Witam nową mamusię
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:20   #4581
The light
Zadomowienie

Też nie mam usg na każdej wizycie.
Do tej pory miałam w 7tc-stwierdzenie ciąży,
11 i 13tc(za 1 razem dziec był za mały na mierzenie przezierności) i ostatnio w 21tc 4d genetyczne.

Kolejne mam wyznaczone na 9 stycznia a jestem teraz w 27tc.

Ostatnio na sr położna naopowiadala jakie to usg jest szkodliwe dla płodu i, ze u niej w rodzinie kobiety w ciąży robią 2-3 badania usg tak jak na zachodzie.

Nie powiem żeby to uspokoiło ciężarne na sali ;D

Potem zaczęła mówić, ze jej chodzi o te dłuższe badania a sprawdzenie szyjki i włączenie na chwilę jest ok...

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:24   #4582
Lusso
Raczkowanie

No właśnie jakby robiły USG na każdej wizycie to mamy były by spokojniejsze, jeszcze tyle się czyta i słyszy o komplikacjach w ciąży... ja już staram się nie słuchać bo bym zwariowała ale to nie łatwe.
Moja gin jest bardzo dobra i bardzo trudno się do niej dostać bo chyba połowa ciężarnych do niej chodzi.
Jedyny sposób aby ona USG zrobiła to powiedzieć że czuje się że jest coś nie tak. teraz mam usg w 32 tygodniu ciekawe czy po tym do porodu mi zrobią jeszcze kolejne.

lolita25 miałam to samo ostatnio z zupą i z 2 dni bolało
Stary 2013-11-13, 14:25   #4583
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Też nie mam usg na każdej wizycie.
Do tej pory miałam w 7tc-stwierdzenie ciąży,
11 i 13tc(za 1 razem dziec był za mały na mierzenie przezierności) i ostatnio w 21tc 4d genetyczne.

Kolejne mam wyznaczone na 9 stycznia a jestem teraz w 27tc.

Ostatnio na sr położna naopowiadala jakie to usg jest szkodliwe dla płodu i, ze u niej w rodzinie kobiety w ciąży robią 2-3 badania usg tak jak na zachodzie.

Nie powiem żeby to uspokoiło ciężarne na sali ;D

Potem zaczęła mówić, ze jej chodzi o te dłuższe badania a sprawdzenie szyjki i włączenie na chwilę jest ok...

Ja tez nie mam na kazdej wizycie. Ale w sumie i tak bardzo duzo ich wyszło.
Miałam:
- w 7 tc - stwierdzenie ciazy - jakieś 30 sekund
- w 8 tc - ze wzgledu na plamienie
- 13 tc - genetyczne
- 21 tc - echo serca
- 23 tc - polowkowe
- 32 tc - kontrolne
Stary 2013-11-13, 14:25   #4584
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
To dobrze, że wszystko dobrze z maleństwem
a dokąd dojeżdżasz do szkoły?
A odnośnie tego ciśnienia to 145 to za wysoko? Jakoś to wpływa na dzieciaczka?
Dojeżdżam do Częstochowy, z Lublińca, czyli około 38 km, ale nie o samą podróż chodzi, lecz o to ,że w szkole albo siedzę plackiem ponad 8 godzin, albo stoję i coś robię przez 8 godzin. I straaaaasznie szybko się męczę..
Co do ciśnienia, to tak stwierdziła, że jak będzie powyżej, to szybko trzeba się zbierać i jechać. Jeśli ciśnienie krwi przekracza 140/90 może to oznaczać jeden z objawów stanu przedrzucawkowego.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:29   #4585
Le La
Zadomowienie

Witam nowa mamusie udzielaj sie czesciej

sadlaczyca wspolczuje Ci tego szpitala, ale jak trzeba, to trzeba. Kciuki zeby wszystko bylo ok.

Lusso ja mam usg i badanie na "samolocie" na kazdej wizycie, czyli co miesiac.

lolita moze zimna woda Ci pomoze

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-11-13 o 14:30
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:30   #4586
Akkma
Zadomowienie

Miałam zrobić baby shower, ale stwierdziłam, że wolę wydać tą kasę na 'duże' usg w III trymestrze Umówiłam się na 30 listopada
Tym razem umówiłam się do innego lekarza, bo przy dwóch pierwszych badaniach babeczka trochę mnie zirytowała. Niby płaciłam za usg 3D, a ona robiła 2D

Ja do tej pory miałam 6 razy robione usg
- w 7 tc
- w 12 tc
- w 13 tc - genetyczne, prywatnie
- w 17 tc
- w 21 tc - połówkowe, prywatnie
- w 26 tc

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-13 o 14:34
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:30   #4587
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
przepraszam, nie mogłam się powstrzymać Nie mam pojęcia co Ci pomoże. Zimna woda?
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43696594]

LODY!!! [/QUOTE]

Cyckam kostki lodu, trochę ulżyło, ale ja głupiutka jestem
Stary 2013-11-13, 14:30   #4588
Lusso
Raczkowanie

Ja w czwartek miałam ciśnienie 145 ale czułam się dobrze poszłam na spacer zmierzyłam i spadło do 127.
teraz mam kontrolować codziennie kilka razy dzisiaj mialam rano po przebudzeniu 130/81
w ciąży jest granica do 140 ale te dolne też musi byc wyzsze gdzies 90 aby sie martwic tak mi lekarz powiedziała.
Stary 2013-11-13, 14:32   #4589
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
lolita25 miałam to samo ostatnio z zupą i z 2 dni bolało
Nie strasz mnie
Stary 2013-11-13, 14:34   #4590
cherubinka
Zadomowienie

Kukurydziana, trzymaj się i daj znać co i jak.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziś się odstresowuję i idę do fryzjera... wlasnie się zafarbowałam!! Aaaaa abędzie duża zmiana trzymajcie kciuki
Super, takie zmiany są potrzebne. Liczę na fotkę po metamorfozie Ja też muszę wybrać się do fryzjera podciąć włosy.

Cytat:
Sms od Em my :
Dorotka się rozkręca
od dziś będziemy próbować się przystawiać przy każdym karmieniu więc jest szanse ,że odłączą ją od dożywiania dożylnego
Wspaniale Zaciskamy

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Mi też od jakiegoś miesiąca ciągle jest gorąco. Nawet nie wiecie, jak się ludzie wokół dziwią, dotychczas byłam osobą, której zawsze jest zimno(...)

Ps. Uwielbiam pieczarkową, taką z serkami topionymi. Muszę zrobić niedługo, mniam!
Ja też ogólnie zmarźlak, ale w ciąży ciągle mi ciepło.
Aaa... zapomniałam całkowicie o tej zupie, też bardzo lubimy i chyba muszę zrobić.

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Podczytuje Was regularnie, ale mam klopot z pisaniem. Nadal jestem na patologii.
Jak fajnie, że się odezwałaś. Trzymam za szybkie wyjście w dwupaku

Cytat:
Tak was czytam i ja kupiłam czapeczkę z H&M ale ona jest 50( chociaż jakaś naprawdę duża nie jest ) czyli za duża pewnie będzie czyli muszę jakąś mniejszą zimową kupić ? Mam jeszcze mniejszą ale jest cienka
Ja też mam zimową z h&m w rozmiarze 50-56. Myślałam, że to rozmiarówka taka jak w ubrankach

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Robie nawet fotorelacje ze szpitalnych posilkow. To prawdziwy hit, rodem z glebokiego PRLu
Czekam z niecierpliwością na fotorelację Porównam czy podobne atrakcje są u mnie w szpitalu

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Chwale się czy żale ? Sama nie wiem..kupiłam dwa wielkie namioty
Masakra...do karmienia staniki
Też muszę kupić, ale ciężko mi przewidzieć rozmiar. Wcześniej nosiłam 75C, teraz 80D i nie wiem jak dalej.

Cytat:
Hej mamuśki
Noc tak w miarę przespana ale obudziłam się ok 4 nie wiem dlaczego
Wyobraź sobie, że ja prawie cały czas tak się budzę, oczywiście oprócz wizyt w łazience. Do tego mąż chrapie jak opętany i wtedy to już całkowicie nie mogę spać. Czasami mnie zmuli sen jak wychodzi do pracy. Często mam takie noce, że śpię po 3-4h i to z przerwami Kręcę się w tym łóżku jak wariatka, malutka dołącza swoje kopniaczki, małż przygrywa chrapaniem i jest impreza

Cytat:
W ogóle chciałam napisać , że jest mi ostatnio przykro . Rodzice się wyprowadzili ale mieszkają obok .
Wczoraj byłam sama więc musiałam sobie sama napalić w piecu mamy do piwnicy strasznie strome schody .
Aniołku, nie mogę sobie tego wyobrazić. Rozumiem Twoje rozczarowanie postawą mamy. Moja z kolei jest bardzo ciepłą osobą i przeżywa, że nie będzie blisko nas (dzieli nas odległość 1200-1300 km), zresztą ja też

Cytat:
Jeżeli moja mała ośmiornica do 15 nie zacznie się ruszać jak na bobasa przystało to jadę na IP
Niech zacznie się lepiej ruszać. Zjedz coś dobrego, legnij na kanapie i mam nadzieję, że się rozkręci

Agoola, na Twoją sytuację w rodzinie, w ogóle brak mi słów. Dziewczyny mają rację, że jesteś za dobra. Zadbaj o siebie, bo wszystkim i tak nie dogodzisz.

Ejani, przykro mi Moja jedyna babunia też jest w nieciekawym stanie. Chyba zaczynają jej się jakieś zaniki pamięci, bo jak z nią rozmawiam przez telefon, to nie potrafi często znaleźć słów i niekiedy nie mogę zrozumieć o co jej chodzi. Moja mama też to zauważyła. Najgorsze, że ona zawsze była taka żwawa i sprawna, a teraz bardzo podupadła na zdrowiu, do tego straciła wzrok i często powtarza, że chciałaby już umrzeć

Zanna, witaj

Sadlaczyca, szybkiego powrotu do domku

Dziewczyny biorące żelazo, jak je bierzecie, żeby miało to sens? Przy posiłkach? Hemoglobina mi spada z wizyty na wizytę

Byłam wczoraj na wizycie i nasza księżniczka waży już 1100g, czyli tak normalnie Akurat ziewała podczas usg Nie mogę uwierzyć, że już całkiem niedługo ją zobaczę i przytulę
Moja waga przekroczyła 70! W życiu tyle nie ważyłam, jestem przerażona, tym bardziej, że naprawdę jem niewiele. Jakbym sobie pozwoliła, pewnie miałabym już 80 kg przekroczone. Musiałabym chyba nic nie jeść, żeby waga nie leciała w takim tempie do przodu

Tak pisałyście o wydatkach i nawet nie chcę dokładnie podliczać ile nam poszło w tym miesiącu W każdym razie czekam na jakieś 5 przesyłek ...łóżeczko, pościel, rożek, rzeczy do szpitala itp. Oczywiście jeszcze trochę muszę zamówić. Nie mogę się doczekać aż wszystko dotrze. Powolutku zaczynam prać i prasować ubranka Uwielbiam zapach świeżego prania Mój małż śmieje się, że jestem uzależniona

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-11-13 o 14:58
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości